- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FollowTheORI #340655 üzenetére
Régen volt olyan, hogy photostream (fotóadatfolyam), az utolsó 1000 képet tárolta ha fejből jól emlékszem. De az tényleg nagyon régen volt. (szerk.: megnéztem, nem is olyan régen mint gondoltam, 2023. júliusában vezették ki.)
A másik megoldás erre a tárhely optimalizálása, ahol a készüléken csak adatbázis és kisméretű thumbnailek vannak, és a netről tölti le a teljes méretű képet szükség esetén. Viszont ez is szinkronizál, tehát ha az eszközről törlöd, akkor törlődik a felhőből is. -
válasz
FollowTheORI #340652 üzenetére
Ha az icloud fotókönyvtárra gondolsz, akkor csak addig, amíg megvannak az eszközön is a fotók. Ha nem használsz icloud fotókönyvtárat, hanem csak eszközbackupnak használod, akkor igen, mindaddig amíg megvan az a verziójú készülékmentés a felhőben, amiben megvannak a fotók.
#340653 Ha a megosztott album módszerre gondolsz, én arra nem bíznám a fontos képeket. Már csak azért sem, mert a megosztott albumból nem a teljes méretű eredetit tudod exportálni, ha később mégis kellene a fotó.
-
válasz
burgatshow #340564 üzenetére
Az tök jó, ha összeadódik. A jelenlegi is meg van osztva a családdal, és one-ból is családit vennék.
-
válasz
markknight #340562 üzenetére
Spoiler: köszi
-
Jól értem-e az apple one feltételeit, hogy ha van 2 terás icloud előfizetésem jelenleg, és előfizetem az apple one-t, de abból a simát, akkor amit az adna 200 mega az nem fog számítani, de akkor a 2 tera icloud előfizetés megmarad?
-
válasz
Szabi® #340322 üzenetére
Valószínű böngészőből nem annyira optimális az elérése. Nagyon keveset használtam böngészőből a szolgáltatást, csak valami miatt szükségjelleggel így arról nem sok tapasztalatom van. A pc és a Mac közötti különbséget nagyon érzem, mikor egyik vagy másik gépen használom. Pc-n a dropbox például sokkal jobban működik, sokkal gyorsabb.
-
válasz
Szabi® #340317 üzenetére
Egy gyors keresés alapján kb. 1.5 milliárd iphone aktív jelenleg, így feltételezem kb. minden működési problémára lehet valid találatot hozni bármikor. Amit te mutatsz keresést, ott láthatóan többen az icloud drive-ra panaszkodnak, ami viszont az én tapasztalatom szerint is lassú (windowson, mert mac-en nincs vele gondom). Van egy 22 gigás munkakörnyvtáram, doc-ok és pdf-ek vannak benne. Ugyanaz fent van két különböző felhőszolgáltatónál, és az icloud nagyon lassú windowson szerintem is. Mac-en nincs vele egyáltalán semmi rossz tapasztalatom.
De ha rákeresel, biztos találsz olyan reddit szálat is, ahol a fotókönyvtárra panaszkodnak.Tudomásom szerint az apple throttle-olja a sávszélességet a stabilitás érdekében. Nekem ez a fotók esetén valós felhasználásbeli akadályt nem jelentett, ha két képet is több perc alatt töltene fel, már régen mást használnék. Én nem tapasztalok semmilyen általad írt mértékű lassú feltöltést, pedig azóta használom a funkciót, hogy még mobileme néven külön fizetős szolgáltatás volt (azt hiszem 2007 óta).
-
válasz
Szabi® #340308 üzenetére
"az icloudba a képek felnyomása lassú, akadozó, bizonytalan"
Ezzel még egyik telefonomon se találkoztam. Néha raw-ba fényképezek a telefonnal, azt is szépen tölti fel az icloud-ba 5G-n. Sőt, ha fényképezőgéppel fényképezek valahol, akkor wirelessben átmásolom a képeket a telefonra, és így a memóriakártyát ki se kell venni a fényképezőgépből, a fényképezőgépet se kell rákötni a számítógépre, amikor hazaérek csak felnyitom a gépet és ott vannak a fotók. Nagyon gyorsan tölti fel a képeket a tapasztalatom szerint, van hogy 5-600 megányi képről van szó egy-egy alkalommal.
-
válasz
antocskin #340048 üzenetére
Akkor nem az lesz valóban. Hátha a restart megoldja.
Nekem most olyan nyűgöm van, hogy van az a szám/hívókód, amit a tárcsázóba beütve be lehet állítani a telekomnál azt a szolgáltatást, hogy foglaltság esetén küldjön egy értesítő sms-t. Nálam ez a szolgáltatás ha be van kapcsolva, pár hetente kikapcsol magától, így néha egyszerűen indítok egy lekérdezést és egy bekapcsolást. Ez pár napja nem működött (a lekérdezés, és a bekapcsolás). Egy force restart megoldotta.
A saját megfigyelésem az, hogy az elmúlt években egyre több dologra mondom azt az iphone esetében, hogy egy restart megoldja. :/ -
válasz
Honda567 #340039 üzenetére
A 13-as kifejezetten jól sikerült széria volt az én meglátásom szerint akksi szempontjából. Van amiben nem, de akksiban igen. Értesítő led egyetlen iphone modellen sem volt. Szükségmegoldásként egy accessibility funkcióval a fényképező ledjét tudja villogtatni ha kell ilyen funkció, de ez nyilván nem olyan.
-
válasz
burgatshow #339987 üzenetére
Nekem egy 16" macbook pro volt hibás egyszer (használatbavétel után első nap). Vita nélkül cserélték.
-
válasz
esbii22 #339666 üzenetére
Szerintem magyar prediktív bevitel majd akkor lesz, amikor máshol már agyhullámokkal vezérelt billentyűzet lesz a telefonokban. Na akkorra végre lefejlesztik a magyar prediktívet. Bétában.
A viccet félretéve én azt mondom nem is baj hogy nincs - elnézve azt, hogy a magyar billentyűzet helyesírásellenőrzője azt az aránylag általános iskolai bukó szabályt nem képes meglépni, hogy az igekötőt és az igét egybeírjuk, innentől fogva azt mondanám, hogy nem is baj, ha a magyar lokalizációért felelős csapat nem kezd el magyar prediktívet fejleszteni.
-
válasz
Thunderzolee #339426 üzenetére
"(Nem lehet lebeszélni, ez lesz, és kész.)
"
Nézd, ebben a topikban se fogják
iPhone-ból az a helyzet, hogy ami belefér, azok közül az újabbakat érdemes nézni. A 130 ezer körülibe belefér a sima 13, vagy a 12 pro. Ha a kettő közül kéne választani én a 12 pro-t venném.
-
válasz
szabonagyur #339410 üzenetére
Köszi, ez az infó nem volt meg.
-
válasz
spleenszuru #339362 üzenetére
Szia! Én megvettem a nagyobbat (egyszer fordult elő, hogy kifogytam az iphone tárhelyből, de annyira, hogy törölgetés nélkül már ios frissítést se engedett telepíteni), azóta azt az elvet követem, hogy a legkisebbnél eggyel nagyobbat veszek. Ez most 256-os. Ellene szól, hogy jelenleg 176 giga van szabadon, és nagyon sok fotóm van, igaz ahogy Stauffenberg is írta, a fotók optimalizálása opcióval. Nekem korlátlan netem van, de nem szükséges hozzá, mert a nézegetéskor nem a teljes képet tölti le, hanem a képernyő felbontásához igazított verziót (legjobb tudomásom szerint).
Sokat fotózok telefonról is, hagyom hogy mobiladaton töltse fel, és használom a fotók nézegetésére is. Így április 24. óta (akkor volt nullázva az adatforgalom) 3.8 giga adatot használt a Fotók app. Fotót és videót is szoktam vele csinálni, és amit a fényképezőgépen fényképezek, sokszor azt is a telefonon és mobiladaton keresztül töltöm fel a felhőbe.Az ipad minim 128-as, ott ugyanezzel a fotókönyvtárral amim van, 51 giga szabad helyem van most, és fent van rajta jópár olyan app is, amit igazából nem használok. Az ipadnál megkockáztattam a 128-at, nem volt belőle gond eddig, a telefonnál nem mertem.
Nem tudom, ez segítség volt-e, nálam ezek a használati szokások jöttek ki.
-
válasz
HarryPotter #339373 üzenetére
Ez nem újként beállítás akkor, ez backup visszállítás.
-
válasz
HarryPotter #339356 üzenetére
Valamit nem értek, új iPhone-ként beállítás az nem ugyanaz mint az icloud backup visszaállítása.
-
válasz
TheMarci #339334 üzenetére
Ez a Fotókban van, a fényképek szerkesztésekor. Az a nagyon buli benne így amatőr fotós szemmel, hogy ellövök egy képet kontrasztos fekete-fehérben, de később beállíthatom színesnek, tehát valamilyen metaadatként menti csak el ezt szín- és tónusértékeket tartalmazó effektet. Általában mindent neutrálisban fényképezek újabban, és utólag tudok választani neki bármilyen képmódot, de összességében általános használatra nekem a neurtális nagyon bevált.
Azt nem tudtam, hogy csak a 16-os szériától kezdve van ez a lehetőség.
-
válasz
Stauffenberg #339124 üzenetére
Értem, én az always on displayt se használom.
-
válasz
Stauffenberg #339108 üzenetére
"Éjszakára alvás fókusznál do-not-disturb van beállítva, így nem jönnek meg az értesítések"
Pont ez jutott eszembe, hogy az nem lenne-e neked is (és a kérdezőnek is) megoldás, ha csinálnátok egy fókuszt (pl. Munka), ami automatizálva van, hogy 8 és 17 között meghatározott appok (vagy akár az összes) értesítései nem jönnek meg, csak a hívások?
Nekem úgy van beállítva pont ahogy írom, és pl a fb messenger értesítései akkor nem jelennek meg (nem villan fel a kijelző, értesítési központban ott vannak, ha feloldanám a kijelzőt), sms megjön (banki dolgok miatt), illetve minden olyan instant messenger app értesítése ki van lőve amin általában haverok poénos üzenetei jelennének meg munka közben, így nem vonja el a figyelmem. Az is beállítható, hogy pl. whatsapp értesítései megjöjjenek, vagy azon belül csak meghatározott személyeké (pl. családtag).
Igazából én elég szigorúra vettem az értesítéseket munkaidőben, mert konkrétan stresszelt már a sok értesítés, az e-mailek főleg ("megint jött valami meló"), majd ránézek ha akarok. A hívások mindig kicsörögnek, kétféle ne zavarjanak módot használok, az egyik ahol van minden hívásról értesítés és semmilyen más app nem ad értesítést, és van egy másik ahol csak a kedvencek csörögnek ki és semmilyen appnak nincs értesítése. -
válasz
Pandimakaay #339036 üzenetére
Ha a fileokba teszed be, ott ugyanúgy mappák szerint marad.
-
válasz
teleahocipöm #338537 üzenetére
Nekem az előző egy 13PM volt és magam is írtam hogy fotóban az iPhone szériában ez a legkevésbé jól sikerült kamera téren azok közül, amik nekem megvoltak (bár én az élesítést kritizáltam). Ugyanakkor a sötét akna fényképezése (mint FÉNY-képezés) felhasználási területként valószínűleg nem prioritás a gyártónál, valószínűleg nem erre optimalizálnak. Ugyanakkor nem mondom hogy nem létező igény, én is lefényképezem pl a vízórát minden óraállás-jelentéskor.
De pl tehetsz egy próbát egy olyan kameraappal ahol tudsz manuálisan hosszabb záridős képet csinálni.Csak ne legyen a témából állóflame.
-
válasz
Stauffenberg #338096 üzenetére
Én a gyári jelszavakat használom, és mSecure-t.
Viszont, az MS authenticator nekem is kiírta, de eléggé siettem és nem nagyon volt időm foglalkozni vele, el se olvastam figyelmesen. Akkor jól értem, hogy azt közli az MS, hogy a proginak van egy jelszótároló autofill funkciója is (ezt nem használom), az fog megszűnni csak? Tehát a kétfaktoros azonosítás (ezt használom az összes exchange-es e-mail címemnél) az marad, ugye?
-
Egymás piszkálását fejezzétek be legyetek szívesek.
-
válasz
vargalex #337492 üzenetére
Hát net nélkül nem frissíti a helyzetét valóban.
Ha egy eszköz helyzetét akarod azonnal lekérdezni (vagy személyét, nyilván), akkor a lokátorban a lista nézetben kattints rá és akkor azonnal frissíti (ha van net az adott eszközön akkor). Ha nincs, akkor azt az utolsó pozíciót mutatja, amikor utoljára nézted, én úgy tapasztaltam. Ezért van az, hogy a többi családtagnál régi adatok vannak, ők akkor nézték korábban amikor azokon a helyeken volt. Ha lesz netkapcsolatuk, akkor kattints rá és frissíti a helyzetét.
-
Tényleg hagyjuk a pride témát légyszi!
-
Szerintem ezt a pride témát kibeszéltétek, inkább ne legyen folytatva mert csak vita és/vagy az lesz belőle, hogy valaki túllő a célon és moderálni kell.
-
válasz
MasterMark #337239 üzenetére
Köszi, ráadásul még szeretem is. 👍
-
válasz
dnelb #337123 üzenetére
Nem találkoztam még olyan emberrel, aki ne tudott volna használati útmutató nélkül felvenni és letenni egy hívást iphone-on.
"hanem az apple userekre jellemző viselkedésre"
Ez viszont egy iphone topikban azért flame-keltés lesz, ezt a vonalat ne vigyük tovább, a TG direkt kérte. -
válasz
mihail38 #337104 üzenetére
"legyen egy piros és egy zöld ikon hívás közben"
A hívás közben részét nem értem, de ha fel van oldva a kijelző akkor pont így jelez. Ahogy Zsolt egyébként linkelte is. Lezárt kijelzőnél nincs gombnyomási lehetőség, ott csak csúszka van (valószínű a zsebben felvett hívások elkerülése végett) és ott elutasításra ott van a fizikai gomb.
"egy telefonhívás megszakítsa hogy működjön"'
Ezt sem biztos, hogy 100% hogy értem, de a telefonhívás megszakítása kétféleképpen történhet: vagy a kijelzőn megnyomod az 1 db piros gombot (nincs is másik), vagy - megint csak - az oldalsó fizikai gombot.
-
válasz
Stauffenberg #337029 üzenetére
Nem lehet hogy van benne egy közelgő dátum, és arra akar figyelmeztetni?
-
Újabb érdekesség, a képi stílusoknak nem mindenhol ugyanaz a neve. Ami mac-en a Fotókban "Semleges", az iphone-on a Fotókban "Semleges", ha ugyanezt a kamera appban állítom be akkor ha a menüt használom, "Semleges", ha a kameragombot akkor ott viszont "Neutrális". A többit nem nézegettem, ez az amit igazán kerestem. Oké, csak egy helyen tér el, de legjobb tudomásom szerint ugyanaz a cég fejleszti ezeket. :/
-
Jól gondolom, hogy a kameránál a fotóstílusok közül nem tudom kikapcsolni / elrejteni azokat amik nem kellenek? 3, maximum 4 kellene, és akkor ha kikapcsolható lenne a többi akkor nem kellene végiglapozni mindegyiken. Ugyanígy jól gondolom, hogy a sorrend sem változtatható?
-
válasz
burgatshow #336831 üzenetére
Nekem is egy varta van de valami nagy. Talán 20.000-es. Az is tölt wireless is és nagyon bevált.
-
válasz
mihail38 #336801 üzenetére
Én bekapcsoltam az egyik ipad-en, angolra állítva a tablet nyelvét ezt a beépített AI-t. Hát, mit mondjak, nincs hiányérzetem, hogy ezt nem tudja magyarul. Bevallom egy délután elszórakoztam az image playground-dal azzal, hogy ismerősök képeiből csináltam autóversenyzőt, farmert, vámpírt meg ilyeneket, de azt se próbáltam azóta se.
Amire a mindennapokban használok AI-t, arra pedig szerintem telefonon később sem használnám (hosszabb, jellemzően 10-20-40 oldalas szakmai anyagok szakmai nyelvi fordítása - alig kell utólag belejavítani egy magyarról angolra fordításban, tényleg csak néhány szakkifejezés esetén; ez kézzel bepötyögve egy nap lenne, az AI megcsinálja pár perc alatt, plusz a javítás, negyed óra, fél óra). -
-
válasz
1995M #336525 üzenetére
"GenZ és újabb generáció majd megoldja ezt: nem kell telefonálni, inkább text és app intézkedésre."
Az a baj, hogy ők már mindent is így akarnak megoldani. Lehessen kicsit telefonnyomogatva elintézni mindent, az, hogy személyes ügyintézés, vagy egy összeszedett bővített mondatban elmondani valamit, az impossible mission.
-
válasz
burgatshow #336277 üzenetére
One esim átvitel vagy üzletben, vagy az appon keresztül el kell küldeni a személyi okmányokat (nem próbáltam).
-
válasz
Arellig #336246 üzenetére
Más okokból, de hasonló cipőben járok, nálam nem a szerver fog megszűnni, hanem az az o365 előfizetés aminek a leveleit szeretném megtartani. Egyszer láttam az új e-mail címem admin felületén egy importálási lehetőséget, hogy soha többet ne találjam meg :/
Viszont egyelőre annyi látszik lehetőségnek, hogy egy asztali gépen outlookban beállítani a fiókot, és oda az outlookba leszinkronizálni a leveleket, és azt a file-t, amit az outlook csinál, lehet archiválni (illetve az outlookban olvasni is a leveleket).
Egyelőre én ezt találtam mint lehetséges megoldás, ha valakinek van jobb megoldása, én is szívesen fogadnám az ötleteket. -
válasz
burgatshow #336152 üzenetére
Én szeretném ezt megérteni, hogy miért nem az apple pay hibája, és kifejezetten hálás vagyok ha leírod, mert szakmailag tudom, hogy értesz hozzá. Nekem csak az nem fér a fejembe, hogy hogyan tudja (akár akarva, akár akaratlanul) megcsinálni azt a webshop, hogy más összeggel terheli a kártyát, mint amit jóváhagytam. Mert ugye a fórumtárs esetében annyiban más magában az apple pay-ben (az apple pay által feladott jóváhagyáskérésben) a helyzet, hogy itt magában az apple pay felületben látja a jóváhagyandó összeget, nem egy külső terminálban.
-
válasz
szabonagyur #336100 üzenetére
Nagyon nem baj, hogy betette a srác! Azért gondoljatok már bele, ha ez tényleg hiba és tényleg így megtörtént, hogy ez mekkora megbízhatósági probléma az apple pay esetén, hogy engedélyt kér tőled X összeg levonására a kártyádról, X összeget jóváhagysz, és levon X+Y összeget a kártyádról.
Akkor mennyiben lehetetlen mondjuk egy 10e Ft-os vásárlás esetén mondjuk 900e Ft-ot levonni? Nagyon furcsán venném a levegőt, ha ilyesmi történne. Szerintem igenis Apple-kérdés és Apple pay-kérdés. A kereskedő átadott az Apple Paynek egy jóváhagyáskérést az összegre, és az Apple Pay "belement", hogy ne ez az összeg kerüljön a kártyán terhelésre. Hirtelen nem is tudnám megmondani, hogy a kereskedő hibásabb ebben vagy az Apple Pay.Az eredeti posztolónak: én továbbvinném az Apple felé, mert ebből ennél sokkal, de sokkal nagyobb gond lehet.
-
-
válasz
icecave #335966 üzenetére
Ez bosszantónak hangzik, viszont @tuzpenge valószínű poénból írta, viszont nálam tényleg úgy van: én kikapcsoltam az e-mailek értesítését, mert stresszeltek. Úgy vagyok vele, hogy majd megnézem, ha emailem érkezett, amúgy nekem ne jelezzen. Elmész ebédelni, vagy például dolgozol valamin ami odafigyelést igényel, és egyszer csak bejelez a telefon, hogy valaki írt valamit - ami lehet, hogy éppen nem is olyan fontos, az illetőnek is ráér (nyilván neki is valamikor el kellett küldeni a levelet) de én rögtön úgy reagálok rá, hogy itt egy értesítés, valamit csinálni kell vele. Valószínű ez az azonnali üzenetküldő appok okozta hozzáállás már, hogy jött valami, most de rögtön de azonnal reagálni kell rá. Na engem ez már nagyon zavart az utóbbi időkben, 1-2 éve kikapcsoltam az emailek értesítését és így sokkal nyugisabb az életem. Se értesítési központ, se hang, se jelvény az alkalmazásikonon, semmi.
-
Szerintetek:
Új telefonnal van párosítva az apple watch a telefoncsere után, és úgy veszem észre, hogy jelentősen jobban merül az óra azóta. Olyan szinten, hogy amikor egy éjjel merült korábban 15%-ot, most merül 50-et, nyilván ugyanúgy alszok közben. A nap közbeni merüléssel ugyanez a tapasztalat az elmúlt napokban.
Bemagyarázom, vagy más is tapasztalt ilyet?
-
válasz
Stauffenberg #335925 üzenetére
Igen kb. az a workaround lesz a jó a raw fileok esetén is amit a Fuji topikban írtatok a videóra. Felvétel jó minőségben, konvertálás gépen optimális minőségre.
-
válasz
romero. #335872 üzenetére
Én vagyok az egyik. Én jövő év elején terveztem cserélni, így előre sorolódott. Nem bánom, hogy végül nem mennek fel az árak, örülök neki hogy mások normális áron tudják majd megvenni idén ősszel, nem lesz belőle gond. Jobb lett volna jövőre ez a kiadás, ilyen értelemben nem örülök neki hogy beleugrottam, de nem kényszerített rá senki, saját döntés volt.
Én majd 2028-29-ben kell, hogy visszatérjek a kérdésre. -
válasz
pergabb #335870 üzenetére
Igazad van, olyan szemmel írtam, hogy rendszerint fényképezőgéppel fotózok, az egyik 26, a másik 16 megapixeles és így helyeztem el a gondolataim közé, hogy a 24 teljesen jó.
De azt vettem észre, hogy ahogy a fényképezőgéppel készült képeknél utólag belenagyítok a gépen, hogy megnézzem az élességet, részleteket, ugyanígy nézem a 24 megapixeles telefonos képeknél is, ami jó összehasonlítás. Fotóban az én régi telefonomhoz képest (3 generáció) sokat fejlődött. -
válasz
Stauffenberg #335808 üzenetére
Amit eddig láttam a kamerából, az szimpatikus nagyon. A 48 mp-es raw dög nagy (85 mega lett egy kép), de van benne részlet. A 48 mp-es heif pro is jó, és a sima 24-es képek is jók. Jó a kameravezérlés, szimpatikus hogy könnyen lehet váltani 24-28-35mm között.
Ha gonosz akarnék lenni, ezt a minőséget vártam volna a 13pm-tól (nem feltétlen a felbontást, minőséget). A 24 megapixeles képek bőven jók mindennapi használatra, eddig pár délutáni kép készült a családról, úgy összességében rendben lévőnek tűnik. Valahogy úgy érzem, hogy komolyabban vették a kamerát mint a korábbi telefonomban (bár ugye van köztük 3 év).Az első dolog ami nagyon nem tetszik az a némító új megoldása, a billenő sokkal, de sokkal jobb volt. Nem volt kérdés, hogy némítva van-e a telefon vagy sem.
-
válasz
Zsolt,72 #335867 üzenetére
& burgatshow:
köszi, később próbálva sikerült. Közben azt is megtaláltam, hogy az ERSTE esetén már nem kell hívni a bankot, hozzá lehet adni appból is. Ez az előző telefonomnál (3 éve) még nem volt.
Kicsit arra is jó volt ez, hogy rendet tettem a tárcámban, és most szembesültem vele, hogy vajon mi a fenéért van nekem 6 bankkártyám.
Úgy értem, aktív. :/
-
OTP és ERSTE kártya hozzáadása az Apple Payhez másnál se működik? Nem jön meg az sms az otp-nél, az ersténél pedig bemondja hogy most csak kártyaletiltást lehet intézni.
Harmadik bank kártyáját gond nélkül hozzáadtam. -
-
válasz
atosan #335828 üzenetére
Azért nem kellett jelszó, mert be voltál jelentkezve a telefonon az icloud fiókba, és ez az icloud fiókhoz tartozó e-mail cím, de ha egy böngészőben belépnél megnézni a leveleidet, akkor az icloud fiók jelszavát kell beírni.
Az alkalmazásspecifikus jelszó így jó ahogy írod, így nem az icloud fiókod jelszavát kell beadni egy levelezőnek, hanem azt.
Androidban totál nem vagyok otthon, de ha gmail-hez hozzáadtad, akkor azzal a gmail fiókkal bejelentkezve a táblagépen nem adja fel? -
válasz
Stauffenberg #335808 üzenetére
Köszi ez hasznos infó volt. Nekem a 13pm kamerája csalódás, az élesítésen kívül pl. olyan tapasztalatom is van vele, hogy a főkamera melegebb színárnyalatú képeket készít, mint ugyanolyan beállításokkal pl. a telefotó. Szóval én fotóban ettől csak előrelépést remélek, hátha bejön.
-
válasz
Stauffenberg #335763 üzenetére
A 16-os szériánál is megvan még a túlélesítés?
-
Köszi a válaszokat kamera ügyben, valószínű akkor vagy a 16 pm lesz vagy a 16 plus, mivel a családban már felmerült az igény az én 13 pm-emre (egy megjelenéskor vett Xr-t kéne váltania aránylag közeljövőben), így akkor nekem kell valami.
-
De jó hogy felhoztátok, éppen elhatároztam, hogy veszek egy 16pm-et, akkor ezek szerint nem jó ötlet? Kifejezetten sokat fotózok, és a dokumentumszkennelés funkciót is elég sokat használom. :/
-
Na akkor egymás izélgetését fejezzük is be, és vissza a topik témájához.
-
Láttam hosszabb téma volt az apple / illetve iphone és AI funkciók sutasága, illetve hiányuk magyar nyelven.
Hangsúlyozom se a programozáshoz, se az AI-hoz nem értek, csak próbaképpen használgatom az utóbbit, ez alapján azt látom, hogy egy DeepSeek vagy egy OpenAI modellnek vagy a Perplexity-féle Mély Kutatásnak beadok egy pdf leletet egy vérvételről, beírom hogy a beteg milyen gyógyszereket szed, és gyógyszerek együttadásakor fellépő interakcióktól kezdve az egyes szervi funkciókra való következtetéseken át a terápia javasolt megváltoztatásáig komplett anyagot ad ki (magyar nyelven természetesen), addig a Siritől nem tudom megkérdezni magyarul, hogy mennyi az idő, vagy hogy hány fok van kint.
Azért ha ezek mennének egy iphone-on, különös tekintettel arra, hogy ugyanezek egy külső appal mennek (pdf csatolás nem, de szövegesen igen), az nem lenne scifi manapság úgy gondolom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Facebook és Messenger
- Futás, futópályák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- SkyShowtime
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest