- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- Macrodroid
- Három új Moto G mutatkozott be
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Asus Zenfone 10 - kicsit más az új kicsi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz mAtThEw0319 #329832 üzenetére
E-mailben nem hiszem hogy tudnának segíteni. Valahogyan biztos, hogy be tudnak azonosítani:
- másodlagos e-mail cím
- iCloud fiókban megadott telefonszám
- iCloud / app store vásárlásokhoz használt hitelkártya száma
- telefon számlája amin rajta van az imei szám.Szerintem próbáld megint a supportot telefonon, illetve egy Apple hivatalos szervizt akár személyesen is.
-
MODERÁTOR
válasz mAtThEw0319 #329823 üzenetére
De most jól látom, hogy a korábbi hsz-ben mellékelt weboldal kérte be a jelszavad, és erre letiltották a fiókod? Ha igen, az kemény.
Szerintem próbálj velük telefonon, nekem mikor gondom volt mindig tudtak segíteni. -
MODERÁTOR
Most jött értesítés, hogy az Apple Music egyéni előfizetés havidíja január 4-től 2790 Ft-ról 3290 Ft-ra módosul. :/
-
MODERÁTOR
Miután az alapügy szerencsésen rendeződött, és a tanulságok is le lettek vonva, a témával kapcsolatos off-okat vagy az iphone offtopikban, vagy a téma topikjában folytassuk szerintem.
-
MODERÁTOR
válasz szabonagyur #328798 üzenetére
De ne felejtsd el hogy az eredeti posztolónál utalás volt, nem kártyás vásárlás, azért az utalás még meredekebb, hogy hogy csinálták meg. Mert kártyaadatokat el lehet lopni, de itt komplett banki belépés kellett legyen.
bnorci: nagyon sajnálom, együttérzek veletek, írd a fejleményeket, kíváncsi vagyok rá, amiben tudunk ötleteléssel a topikban segítünk!
szerk.: most olvastam a fejleményeket, sajnálom. Tudom most bárki részéről (akár a magatok részéről is) mehet a hibáztatás de ne tegyétek. Akik ezeket csinálják, profi bűnözők, 1000x nem jött össze nekik, az 1000 tapasztalat alatt finomodott módszer, és 1001.-re összejött, nektek ez az első tapasztalat, ők előnyben voltak. Remélem meglesz aki csinálta, és vagy visszajön a pénz, vagy legalább megbüntetik őket.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Szia!
1. Lehet, hogy nem értem teljesen a kérdést, de igen, meg tudod csinálni, hogy nincs szinkronizálva, és később bekapcsolod. Illetve böngészőn keresztül is tudsz feltölteni.
2. Ha bekapcsolod az icloud fotókönyvtárat, azaz a szinkronizálást, akkor minden fotót feltölt ami a telefonon van.
3. Nem (lásd 2. pont). Ez egy szinkronizációs jellegű felhő, tehát minden fotód és annak minden változtatása fent lesz. Legfeljebb tudsz csinálni rejtett albumot, ahova elrejted azokat, amik nem kellenek (pl. bevásárlási blokk lefotózása, villanyóraállás stb. - én ezeket szoktam). -
MODERÁTOR
válasz Janika--1982 #328614 üzenetére
Ezek a hsz-ek annyira feleslegesek. A flame-keltés nem kell a topikban.
-
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #328014 üzenetére
"cserébe 100-120 MB-os fájlokat gyártasz"
Az szép, akkor "fejlődött". Nekem még a 13PM van, ott olyan 50-60 mega körül megállnak.
-
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #327159 üzenetére
Ha az iCloud Fotókönyvtár be van kapcsolva, akkor nem is menti a telefon icloud backupba a fotókat, így ahogy nálad is történt.
-
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #326677 üzenetére
Családon belül iPhone-ok között mi is whatsappot használunk, megszokás abból az időből amikor még a családban volt android. iMessage csak ha pl a watch-ról akarok írni diktálással mert nincs kéznél a telefon (whatsapp esetén csak választ tudok küldeni az óráról, indítani beszélgetést nem).
-
MODERÁTOR
Úgy vettem észre hogy megszűnt az iCloud privát átjátszóval kapcsolatos anomália. Mostanában (bo egy hete) mintha nem lenne vele gond. Ti tapasztaljátok még a hibát?
-
MODERÁTOR
válasz sgeza #326322 üzenetére
Én is lecseréltem a gyárira a waze-t, nagyon rosszul tervezett, olyan helyekre próbált bevinni ahova nem lehetett, vagy amerre nem lehetett fordulni, régen ilyen nem volt vele, sokkal naprakészebb volt. Lehet, hogy elhagyták a felhasználók? Az algoritmusa amivel tervezett úgy érzem régen jobb volt. Zsákutcákba is betervez. Nálam a Térképek kiváltotta, egyedül a POI adatbázisa nem olyan jó, ha arra van szükség akkor meg a google maps-et használom.
-
MODERÁTOR
A hergelést, egymás piszkálását hagyjátok légyszi.
-
MODERÁTOR
válasz v.attis #325337 üzenetére
Szerintem az eredeti ötleted a legjobb, a munka fotók drive-ban tárolása, de a kérdésedre válaszolva megoldható, hogy mi ne jöjjön elő a Fotókban, a rejtett albumba lehet őket tenni, cserébe viszont ezt nem lehet rendezni, ezek ömlesztett fotók lesznek, tehát a rejtettek között már nem lesz albumba rendezhetőség.
-
MODERÁTOR
válasz hiddenroth #325238 üzenetére
Csinálhatsz olyan fókuszt, pl. hogy a telefon kicsörög, de az összes app értesítése néma. Így különböző üzenetek nem jeleznek a beállított idősávban, de ha hívnak akkor az csörögni fog.
-
MODERÁTOR
válasz 7Heads Drago #324794 üzenetére
Ja hogy ja, az a cikk. Akkor azért nem találkoztam azzal, hogy az Apple elismerte volna a hibát, mert ezt a kijelentést egy olyan cikkre alapítod, amiben azt írják, hogy egy bank volt a hibás (csak valaki szerint a cikkben ezért is az Apple felel - meg gondolom mindenért is).
Akkor szerintem ezt tök kár ragozni, hónapok óta kiderült, hogy banki hibáról volt szó.
De amúgy neked lehet ez a véleményed, amit írsz, az egészből engem az érdekelt, hogy azt írtad, hogy az Apple elismerte a hibát, de akkor úgy látom, hogy nem. -
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz szabonagyur #324728 üzenetére
Nálam igen, és tegnap is csinálta.
-
MODERÁTOR
válasz 7Heads Drago #324675 üzenetére
Lehet, hogy ezt nem követtem már? Tényleg nem találkoztam azzal, hogy az Apple azt mondta, hogy ők a felelősek, erre kíváncsi lennék. Örülnék neki, ha ezt nyilatkozták volna, én pont ezt hiányoltam annak idején, amikor még kérdéses volt, hogy mi történt.
Ebben ha tudnál segíteni, hogy hol nyilatkozták ezt, azt megköszönném, mert akkor kerekebb lenne a történet nekem. -
MODERÁTOR
válasz MasterMark #324655 üzenetére
Annyiban igaza van a fórumtársnak, hogy ott van a cikkben, csak a cikk rosszul írja. A cikk azt írja, hogy a telefonon az Apple Pay-be regisztrált kártyákat érintette, csak ez még kb. júniusban kiderült, hogy nem így van. De a HVG a saját korábbi cikkét linkeli a mostani cikkben is, ők még mindig a kezdeti verziót írják, amikor még tippelgetett mindenki, hogy vajon az Apple Pay volt-e. Aránylag rövid idő alatt kiderült, hogy nem az volt, csak ők ezt már nem követték le. Hiába, nem tech beállítottságú lap, az már nem vonzott volna annyi kattintást, nem vitték túlzásba. Kár, hogy azóta se tájékozódtak a - több hónapos - fejleményekről, és újra leírták az Apple Payt.
-
MODERÁTOR
válasz 7Heads Drago #324652 üzenetére
Melyik volt az a sufni cég?
-
MODERÁTOR
válasz FіkuszKukіsz #324650 üzenetére
"Jó" kis cikk. "Emlékezetes, hogy idén nyáron tévesen vont le pénzeket egyes ügyfelektől az Apple Pay mobilfizetéses és mobiltárca-szolgáltatásban regisztrált bankkártyájukról."
Azt június óta sem sikerült feldolgozniuk, hogy nem az Apple Pay-t érintette a hiba, hanem az App Store-t, de úgy látszik nekik tökmindegy. -
MODERÁTOR
válasz Sasi001 #323812 üzenetére
Most kiderült, hogy hozzáadja végül, csak azért nem láttam őket, mert nem a friss képekhez adja hozzá, hanem az album legelején van, a legrégebbi képek között. Egy albumban vannak 2016 óta készült képek, a múlt hetiek a lista tetején vannak, az e héten hozzáadottakhoz le kell görgetni a végére, azokkal kezdődik most az album, és utána jönnek a 2016-os képek. Hát ez is egy csodás feature lesz.
-
MODERÁTOR
iOS 18 Fotókban ez nálam helyi bug vagy másnál is jelentkezik?
Van a Fotókban egy régi albumom, amibe időnként beleteszek néhány képet. Mióta iOS 18 van fent, azóta hiába teszek bele fotókat, az nem jelenik meg az albumban.
Az iOS 18 alatt létre se tudok hozni albumot. Azaz létrehozom, de nem jelenik meg.Ha macos alatt (még Sonomán vagyok) hozok létre albumot, az macos Fotókban látszik, de iOS 18-on nem jelenik meg.
Amit macos alatt a Fotókban hozzáadok a már rég meglévő albumhoz, az megjelenik a Fotókban macos alatt, de iOSon az se. Szóval, röviden iOS 18-ra frissítésnél nálam megállt az idő az albumok esetén.Hopp, mégse, ott se tudok többet hozzáadni. iOS 18 frissítés után nem megy, és az új album amit létrehoztam, az se jelenik meg.
Ugyanez megosztott albumok esetén működik ioson is.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Találtam egy tök jó videót az ios 18 újdonságairól, nem hosszú és informatív is:
-
MODERÁTOR
Még egyszer kérek mindenkit hogy a rendelésekkel, szállítással kapcsolatos hsz-eket tegyétek már offba legyetek szívesek.
-
MODERÁTOR
Srácok, légyszi, hogy az ilyenkor amúgy is tömegével beírásra kerülő
titeket hívott már a futár
hol tart a megrendelésem
megkaptátok már
mi a rendelés státusza
hány darab van raktáron Makkoshötykén
tud valaki kontaktot az ide vagy oda, hogy mikor jön meg
én már felbontottam, de jó nekem
típusú hozzászólásokat, legalább tegyétek mároffba
. -
MODERÁTOR
válasz Oldman2 #322494 üzenetére
Nagyon rossz a véleményem nekem is a waze-ről, már nem tudom pontosan mióta, több mint egy éve, talán kettő is. Régen nekem legalábbis etalon volt. Már az újdonságokat se követi le úgy az utakon. A héten éppen elővettem, idős családtagot vittem orvoshoz, mondom rég jártam kocsival a belvárosban, beütöm hova megyünk, nehogy egy egyirányú vagy bármilyen változás bejöjjön. Vitt is szépen, egy zsákutcába, forgolódhattam (gondoltam, hátha az úticél után van a zsák alja, és odaérünk, de nem - a címet jól adtam meg). Az idős családtag miatt aránylag a ház előtt kellett volna megállni (járókeret és minden egyéb gond), kerülhettünk, a waze-ben nem jelent meg a zsákutca. Tudva, hogy ez nem a waze hibája, az userek töltik fel tartalommal, de megyeszékhely belváros, eszembe nem jutott volna, hogy nem naprakész a térkép. Nekem emiatt az egy miatt volt még fent a telefonon, hogy az ilyeneket ki tudjam szűrni, de ezután erre a Térképek mellett a Google Maps fog megmaradni, azt többen dicsérik.
-
MODERÁTOR
válasz Big_Boss #320690 üzenetére
Az iPhone 3G volt az első szifonom, úgy emlékszem akkoriban még a Mac-en az iTunes-szal lehetett biztonsági mentést csinálni, azt vittem át 4s-re, majd 6s Plusra, és onnantól már szinte biztos, hogy iCloud mentést használtam. A kezdeti idők óta nem csináltam soha új iPhone-ként való beállítást, és kb nem is tervezek.
-
MODERÁTOR
válasz zzola #320436 üzenetére
Valami volt az iclouddal, mert reggel kiírta, hogy a privát átjátszó aktív, amit akkor szokott kiírni, ha lekapcsolódik róla (mert nem működik), és utána helyreáll és visszakapcsolódik. Megnézve a server status-t, tényleg volt valami: [link] több helyen is resolved issue vagy resolved outage van.
-
MODERÁTOR
válasz Krapulax76 #320225 üzenetére
Semmit se lehet vele kezdeni sajnos. Ez már amúgy a "fejlesztett" verzió, a korábbi úgy mondta be, hogy forduljon balra a ZÉ Fő utca útra (leírva az volt, hogy a(z) Fő utca útra), azaz minden utcanév előtt zézett. Aki ezt így átengedte a végleges verzióba, hát nem tudom mire gondolt.
Ezek és társai miatt mondom, hogy ne ábrándozzunk itt egy ideig magyar siriről, ha cinikus akarok lenni akkor azt mondom, hogy jobb is hogy nincs. -
MODERÁTOR
válasz burgatshow #320191 üzenetére
Az usb-c-ben egy jó van: hogy mindenkinek ez van. Pl bent vagy egy kórházban, és nem vittél töltőt, valakinek tuti hogy usb-c van a környezetedben.
-
MODERÁTOR
válasz Jaded #319905 üzenetére
Igen, valahogy így volt mikor a korábbi szolgáltatásuk átváltott az apple music-ra. Akkor felajánlotta, hogy feltölti a zenéimet a cloudba, összenézi őket hogy megvan-e nekik és ha igen, akkor onnantól azt streamelem, még akkor is, ha nekem rosszabb minőségben volt meg. Ekkor még nem volt apple music előfizetés. Valami match volt a neve a szolgáltatásnak. Van egy csomó jazz cd-m, amiket berippelve tároltam az itunes-ban, és amik nincsenek meg az iTunes Store-ban, így azokat is elérem.
-
MODERÁTOR
válasz vargalex #319746 üzenetére
Én most ennek valamennyire utánanéztem, hogy ez a valóságban mit jelent, és az apple vajon miért nem implementálta. Hátha egy hozzáértőbb megnézi, de én a következőkre jutottam.
Ez az oldal foglalkozik a gmail push-sal. [link]
Itt írja, hogy mik az előfeltételek: [link]
Itt pedig az árazás: [link]A publikus API kérdés, hogy tartalmilag mennyire fogadható el az Apple számára (adatvédelem, gdpr compliance stb.), illetve hát ugye nem ingyenes. Kérdés, hogy miért fizessen azért az apple, hogy a konkurens szolgáltatást az userei jobban tudják használni, amikor van saját szolgáltatása push-sal - ingyenesen is.
Szóval van API, ez igaz, a többi technikai részéhez nem értek, de azt látom, hogy fizetős az azt implementáló fél részéről. De ha nem jól látom, majd kijavítjátok. -
MODERÁTOR
Szabi, M1995: srácok ne már. Nem egyezik a véleményetek és kész.
-
MODERÁTOR
válasz szabonagyur #319300 üzenetére
1-est megválaszolta Zsolt, 2-esre a válasz legjobb tudomásom szerint: nem.
-
-
MODERÁTOR
válasz lanszelot #319088 üzenetére
Figyimár, lassan kezdem azt hinni, hogy te szándékosan bosszantasz minket! Ezt nem hiszem el, hogy nem látod, hogy az általam belinkelt hozzászólásban hol írtad azt, amit idézek, hogy írtad!
[link] [kép]
Bejelöltem neked, hogy hol írtad, hogy 2 felhasználó volt, icloud és gmail.De most megint írod az új hozzászólásodban, abban amire most válaszolok, a 9. sorban: "Ott 2 felhasználó volt. Apple id icloud, és gmail."
Ezekből viszont:
"Mikor kikapcsoltam a gmail szinkronizálast a beállítások mail-nél hiába van a beállítások mail-nél ott az icloud ami az apple id"
"Gmail nek semmi köze az almához az az android telefon volt.
Nem hoztam át. Nem az az apple id."arra következtetek, hogy van egy apple id-d, de nincs icloud e-mail című postafiókod. Ezért vetettem fel, hogy az icloudos e-mail címed azonos-e az apple id-vel, mert attól, hogy van apple id-d, még nem biztos hogy van icloud e-mail címed.
Ezt a support címet nézd meg és menj rajta végig: [link]
-
MODERÁTOR
válasz M1995 #318881 üzenetére
Speedtestben érezni, hogy lassít, valamennyit de nem sokat. Normál használatban nem vettem észre (pl youtube 4k).
Többiek: köszi, két gépünk van itthon, egy régebbi MB Air, azon nincs net most ha be van kapcsolva a privát átjátszó (régebbi mac os), és egy újabb MBP, azon csak kiírja hogy most van, most nincs, de net van rajta. Telefonok ugyanígy, egy régebbi Xr, nincs böngészés ha be van kapcsolva, újabb 13PM, ott van, csak kiírja hogy hol van átjátszó hol nincs. Mindegy, fura, a régebbi eszközökön kikapcsoltam.
-
MODERÁTOR
válasz bodorjanos #318725 üzenetére
Régen még rosszabb volt. Ez az út útra már a fejlődés egy fázisa. Régen volt a “zézés”. [link]
-
MODERÁTOR
válasz Šolaire #318721 üzenetére
Nagyon fura útvonalakat tervez a waze. Levisz olyan utakra, amikre nem kellene mert nyerek 1 percet. Kivették belőle azt a beállítást, hogy milyen legyen a tervezett útvonal (legrövidebb, leggyorsabb stb). Leginkább a tervezésével van bajom, rosszak az útvonalak amiket tervez.
-
MODERÁTOR
válasz bodorjanos #318708 üzenetére
Ha fordulás jön, vagy körforgalom, vagy bármi ami miatt jelez, akkor felébreszti a kijelzőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold 4, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
- Apple iPhone 15 Pro , Blue Titanium , Usa ( eSim ) modell, kártyafüggetlen
- Apple iPhone 14 Plus, Blue, makulátlan, 128Gb, garanciális, független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest