Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
osonte
őstag
válasz
Mátésum #310249 üzenetére
Szia. Igen, ha belegondolok, hogy telefonra kiadok közel 600 ezret és 400 ezer körül indulnak, de 550 ezer körül egész jó MacBook-ok vannak és nem 1-2 évre venném, akkor mindenképpen megéri. Nekekem mindenképp laptop kell és amikor először kinyitottam egy MacBook-ot nagyon tetszett a kijelzője, bár csak IPS volt, de abból nagyon jó fajta, sok évig nem tudtam laptopra váltani, mert hozzászoktam a kalibrált monitoromhoz, amitől fényévekre voltak az akkori laptopok... Illetve az alumínium ház és passzív működés sem utolsó dolog.
-
törölt tag
válasz
Mátésum #307007 üzenetére
Nem tudok pontos választ, normál fiók felnőtt esetben amikor egy explicit dalt elindítanak, akkor megkérdezi lehet-e.
Beállítások screen time alatt is lehet engedni az explicit dalokat.
Weben is bekapcsolható. Próbáld engedélyezni. [link] [link]
Viszont lehetséges, ha az Apple látja 9 éves gyerek használja, akkor csak gyereknek szánt zene megy, nem tudom. -
adika4444
addikt
válasz
Mátésum #295496 üzenetére
Van az a pont, amikor már zavaró, hogy nem tud az ember úgy elindulni, hogy ha akarja nyomkodni a mobilt, ne kelljen analizálni a töltöttséget.
Nekem a SE2020-nál ez volt az utolsó fél-egy évben, tele kellett tölteni, így az 1 óra 10 perces út végére volt 60--75% körül. Utána még az egész nap, ha nem töltöttem, este már nem bírta hazafelé a netezést.
A 13 Mini viszont bírja a kiképzést rendesen, bőven bír annyit, hogy tudjak tervezni, mikor dugom töltőre. Ha reggel útközbe nyomkodom, kényelmesen megtehetem ezt este is.
A 13 Mini akkuja kicsi, de vállalható. A SE2020-é hibátlan állapotában volt OK, aztán kis degradáció után meg már kényelmetlen kompromisszum.
Ja és nekem is a 13 Mini a mérete miatt van. Akkuban veri a 13, de próbáltam, nekem azt nagyon kényelmetlen zsebrevágni, előkapni és egykézben megtartani.Az mindenesetre biztos, hogy nagyon függ az akku teljesítménye a napi használattól. Nekem a 13 Mini-nél van, hogy este 70+%-on van és előfordul (mint ma), hogy már délután kell tölteni. Pláne ebben a melegben.
-
PACSA75
őstag
válasz
Mátésum #295496 üzenetére
Jogos a kérdésed, mégha költői is volt az😁. Ez mindig visszatérő téma lesz, amíg az Apple számosítani fogja a degradációt. Jól ki volt ez találva annó. Nyilván ez az infó a használt készülékek eladását is megnehezíti. Előbb utóbb át fogják ezt venni az androidos gyártók is (csoda, hogy eddig nem tették).
-
-
Mátésum
aktív tag
válasz
Mátésum #294604 üzenetére
Itt egy videó. Igazából, hallani, ahogy dolgozik a stabilizátor, de nekem inkább olyan, mintha szenvedne.
https://drive.google.com/file/d/1qHe23WeuFmEh25SJO5u61QIcvTsUiySt/view?usp=drivesdk -
bbendre
őstag
válasz
Mátésum #294590 üzenetére
Használod motoron?
https://support.apple.com/hu-hu/102175 -
válasz
Mátésum #294590 üzenetére
Ha ez egyre gyakrabban előfordul,vagy állandósul,akkor nagy eséllyel a stabilizátor lesz a ludas,ez pedig szerviz és kameramodul csere.
Azt teszteld le,hogy a többi optikánál is csinálja-e,vagy csak a főkameránál.Ha csak utóbbinál,akkor szinte biztos hogy a hardverrel kezd gond lenni. -
gyapo11
őstag
válasz
Mátésum #293672 üzenetére
Fényképezni egy vízálló, rejtett objektíves fényképezőgépet ajánlok, 20-30 ezer Ft-ért hirdető site-okon lehet találni, van Pentax, Nikon, Olympus, Panasonic, ezeket láttam utóbbi pár hónapban. Szerintem jobban bírja a strapát, az ejtést, a vizet és sokkal inkább fényképezés mint a telóval.
-
törölt tag
válasz
Mátésum #289192 üzenetére
Visual look up a funkció neve. Ezeken a nyelveken működik. Én egyébként is angol nyelven használom az eszközöket, régiót nem kell hozzá változtatni. Viszonylag jól működik.
-
válasz
Mátésum #285876 üzenetére
Albumonként tudod úgy emlékszem. De valószínű erre nem gondoltak, hogy valaki minden tenéjétől
meg akar szabadulni az Apple musicban így, hogy nem csak törölni akarja, hanem kvázi “elfelejttetni” az Apple musickal. Keress rá a Google-vel, talán Apple id alaphelyzetbe állítása, de akkor lehet hogy mást is elveszítesz vele adatot. -
Noxy
veterán
válasz
Mátésum #279416 üzenetére
Néha észrevettem, hogy nem töltött fel mindent, de aztán felmegy,
Ezt gondolom a Synology Photos app-ban látod.
Mivel elindítottad a Photos app-t, innen már akkor automatikusan felmegy.
Csak kérdezném, hogy ha csinálsz pár fotót és ezek a Photos app indítás nélkül is a háttérben felmennek a NAS-ra úgy, mintha az iCloudra mentenéd? -
-
-
markknight
veterán
válasz
Mátésum #274719 üzenetére
Meg kell szokni. Tudod sok-sok év után már nem tűnik fel és mivel már mindened hozzájuk lesz kötve (iCloud, Music Library, automatizálások) már váltani se lesz kedved semmire
Ki merem mondani, hogy igen sok user már csak azért sem vált más rendszerekre, mert egyszerűen mikor még a rózsaszín felhő jelen volt, akkor jól bevásároltak iPadből, Macből meg mindenből amit akarsz, aztán nem tudnak, hogy kiszakadni belőle. Van ilyen ismerősöm, nem is egy. Persze, sokan elégedettek vele, igazából én is az vagyok, de nem ér már fülig az a bizonyos mosoly.
-
markknight
veterán
válasz
Mátésum #274708 üzenetére
Ilyenről nem hallottam, de az iOS limitációi miatt ezt élből el is vetném. Biztos, hogy egyik alkalmazás sem tud ilyet. Vagy felvillan a kijelző vagy nem. Ez a két opció van, nincs egyéb engedély erre. Esetleg max úgy ha úgy fekszel le aludni, hogy nem zárod le a képernyőt, aztán nyitva hagyod az appot ami ezt csinálja.
Én mint tipikus könnyen kelő, nem tudok olyan élethelyzetet elképzelni, hogy ott fekszem az ágyba és akkor nézegetem a telefont, hogy mennyire pulzál. Állítsd be a radar hangot ébresztőnek, garantáltan felkel az egész család rá.
-
bbendre
őstag
válasz
Mátésum #274589 üzenetére
Én végigmentem a Pixeleken és a Pixel 6 volt egyedül szívás. Váltottam én is Iphonera engem is beszippantott az Apple. Minden Apple lett egy fél év alatt és nem bántam meg. Már nem fényképezek annyit mint korábban. Nem rossz az apple sem. A Pro viszont megéri a simával szemben. A 13 és a 14 között pedig csak a pénztárcádon múlik. Egyikkel sem hibázol.
-
bbendre
őstag
válasz
Mátésum #274584 üzenetére
A zoom nem jelentosen jobb a pro eseten mint a sima. A 13 es 14 kozott RAW-ban nagy a kulonbseg. Automataban JPG-en kevesebb.
A saját tapasztalatom, hogy mindkettő esetén jó fényben a fényképek szuperek.
Kevésbé jó fényben a 14Pro nak van előnye, de nem sok. A felárat megér? Hááát csak a kamera esetén nem tudom. Nagyon nehéz kérdés.30 év fotózás után én inkább a Pixel irányába terelnélek. Pixel 6 vagy 7 Pro esetleg?
-
divan
őstag
válasz
Mátésum #266115 üzenetére
Ott valami nem stimmel. Siri mindenképpen kell a Carplayhez, anélkül nem megy. Én is állandóan kapcsolgatom, ha kell, mert utálom mikor angolosan mondja be a hívó nevét. Carplay ritkábban kell. Van is hogy elfelejtem bekapcsolni, ha már régen használtam, csak küzdök vele, hogy miért nem akar működni.
-
DGery
aktív tag
válasz
Mátésum #258876 üzenetére
Igen, a Move to iOS érdekes egy dolog...
Feleségemnek pl egy Redmi 6-ról simán átment minden, igaz az eredetileg kiírt 23 perc helyett kb 1,5 óra alatt, de átment. Vagy nekem is pár éve Redmi 4x-ről.
Lehet én vagyok szerencsés?!Viszont a 3uTools egy baromi hasznos kis progi. Igaz van ami nem megoldható vele, de arra meg ott az iTunes
-
pecccccccca
őstag
válasz
Mátésum #258472 üzenetére
Ne vedd egy kalap alá az otthoni lakás biztosításod egy kifejezetten 1 termékre vonatkozó biztosítással.
Lehet drágább a telekomos biztosítás viszont kapsz is “új” telefont, ha összetöröd.
A lakásbiztosítók meg a Nürnbergi perhez hasonló kínvallatásnak tesznek ki, meg majd a biztosító embere eldönti, hogy kártalanítanak e. Vagy nem vagy részben.
Nekem lakásbiztosítóval kapcsolatban korrekt kárrendezésem még nem volt sosem.Telekomos biztosítót felhívod, hogy hat darabra vágta a szecska vágó a telódat, akkor másnap ott a futár érte és 1 héten belül a kezedben a telefon.
-
pecccccccca
őstag
válasz
Mátésum #258445 üzenetére
Miért nem a telekomnál kötötted/kötöd a biztosítást?
Szerintem a legkorrektebb minden biztosító közül.
Nekem anno másfél év alatt hatszor cserélték újra a Huawei P9-em. A 11 pro maxomat kétszer. Egy szavuk nem volt csak kifizettem az önrészt aztán cserélték. Volt, hogy kedden elvitte a futár és péntek reggel kezemben volt az új. -
KubanitoS
veterán
válasz
Mátésum #258445 üzenetére
Itt azt látom, hogy ez csak Macbookra és Ipadre van.
-
törölt tag
válasz
Mátésum #258054 üzenetére
Próbáld Androidon a mobilnetet kikapcsolni, csak wifi. Legyen töltőn mindkettő.
Átköltözés az Android rendszerről iPhone, iPad vagy iPod touch készülékre - Apple Támogatás (HU) -
sunya84
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest