- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldman2
nagyúr
válasz
spleenszuru #340597 üzenetére
Mármint "ecset"?
-
Oldman2
nagyúr
válasz
markknight #340566 üzenetére
Én egy új készülékre pár napja kaptam 3 havi ingyenes Apple Music-ot.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Pandimakaay #340501 üzenetére
Mindenkinek nem tudsz, a miértet leírtam..
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Pandimakaay #340499 üzenetére
SMS-t azoktól kapsz, akiknek nem iPhone-ja van, iMessage-et meg akiknek az van
Ha mindenkitől SMS-t akarsz kapni/küldeni, kapcsold ki az iMessage-et
-
Oldman2
nagyúr
válasz
CharlieDrop #340479 üzenetére
Ma hajnalban érkezett...
-
Oldman2
nagyúr
válasz
markknight #340210 üzenetére
Megvolt (bocs, nem írtam), utána sincs semmi változás.
-
Oldman2
nagyúr
Újonnan vásárolt i16e készülék, iCloud mentésből visszaállítva.
Mit kell tenni azon felül, hogy 12 órán át töltőn és WiFi-n volt a készülék, hogy az alábbi üzenet két nap után végre eltűnjön?
Visszatöltés folyamatban
Megközelítőleg 100MB lesz letöltve
az appjainak és adatainak
visszaállításához. -
Oldman2
nagyúr
válasz
spleenszuru #340074 üzenetére
Ez nem bug, ilyen esetben is (néha) feltölti 100%-ra. Az akku kalibráció működése érdekében.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Schafranek #340033 üzenetére
Egyedüli hiány valójában a MagSafe, de ez egy Magsafe tokkal (szerintem) "pótolható".
-
Oldman2
nagyúr
Új készülék vásárlás előtt állok és komoly dilemmám van:
iPhone 15 vagy iPhone 16e?
Árban nagyjából ugyanannyi a kettő, a 15-ben benne vannak azok a tulajdonságok, amik a 16e-ből hiányoznak. De öregebb a 15-ös.
Ki mit mondana a fentiekre? -
Oldman2
nagyúr
válasz
burgatshow #339547 üzenetére
-
Oldman2
nagyúr
-
Oldman2
nagyúr
A Hátterek-en szerettem volna módosítani, de a módosítást nem veszi figyelembe az iOS.
A "régebbi" Háttér sablonokat hogyan lehet törölni? Mert az előbbi miatt van már jó pár "felesleges".
Beállítások - Háttérkép... -
-
Oldman2
nagyúr
válasz
herdsman12 #335094 üzenetére
Hol van az a hangjegyzet?
A telefonon vagy az iCloud-ban? -
Oldman2
nagyúr
válasz
CharlieDrop #335025 üzenetére
Lehet. Több helyen is.
-
Oldman2
nagyúr
Apple Podcast
Nem ezt szoktam használni, de most ránéztem...
1-1 Podcast részt a "Hozzáadás a lejátszási sorhoz" művelettel hozzá tudok adni az egyetlen sorhoz. Ez tiszta.
De hol érem el ezt a lejátszási sort?
Csak én vagyok teljesen hülye, vagy tényleg ilyen elb...tt ennek az appnak az UI-ja?
-
Oldman2
nagyúr
válasz
burgatshow #332433 üzenetére
És az sem elhanyagolható szempont, hogy helyi mentést tetszőleges számban készíthetsz, míg a Cloudban csak egyetlen mentés lehet eszközönként.
-
Oldman2
nagyúr
Ma a fiamnak forwardoltam egy aliexpress hírlevelet icloud.com -os címre.
Visszajött:
554 5.7.1 [HM08] Message rejected due to local policy.
Ez a link egy külső fél webhelyére irányítja Önt
Ki lehet ezt a "policy-t" valahol kapcsolni vagy az Alma megint jobban tudja mi a felhasználónak jó?
-
Oldman2
nagyúr
Ma a Kontaktok app-ban jártam, felvettem egy új kapcsolatot.
A "Fonetikus" mezőket mire használja a rendszer? -
Oldman2
nagyúr
válasz
gyuri81 #331020 üzenetére
Ez a Parancsok app egy „feneketlen kút”... megérdemelne egy külön Topikot.
Nekem van pár rutinom, de a bonyolultabbakat megosztás/letöltés után testre kell szabni az adott készülékre, így könnyen belefut egy „kezdő” abba, hogy még nem ért szinte semmit, de neki kellene testre szabnia az adott rutint.Az első tanács, a Parancsok app-ot állítsd át angol nyelvűre, mert a neten elérhető infók (és a „profik”) angol nyelvűek lesznek.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Stauffenberg #330969 üzenetére
Bocs, hogy bármit is merészeltem írni...
-
Oldman2
nagyúr
Mr. burgatshow segítségével sikerült beüzemelnem egy Parancsok rutint, ami logolja az Apple Pay-ben lezajló fizetéseket.
Mielőtt valaki megemlíti, tudom, hogy a bankból is lekérdezhető mindez, de az egyik kártya anyósé, nála meg a lekérdezés nem olyan egyszerű (mint sok minden más sem).
A kérdés: Droid alatt, a Google Pay-be felvett kártyák megnevezése módosítható, oezáltal egyértelművé tehető volt az Anyós kártyája.
Ez pusztán amiatt jött most elő, mert az Apple Pay-ből jövő Tranzakció adatokban megjelenik a kártyanév is. Szerencsére ez esetemben különböző, de ez csak a véletlennek köszönhető (más kártyatípusunk van).
Apple Pay alatt módosítható-e a kártyák megnevezése? -
Oldman2
nagyúr
válasz
BUZZLGHTYR #330895 üzenetére
Újraindítás?
Esetleg az "Oldalsó gombok használata" gomb ki/be kapcsolása? -
Oldman2
nagyúr
Egy érdekes kérdés...
Sötét módban használom a telót, de az Óra widget erről nem vesz tudomást, az nappal továbbra is világos, este/éjjel sötét.
Ez bug, vagy csak én vagyok ezzel megáldva?
iOS 18.2.1 -
Oldman2
nagyúr
válasz
Rage47 #330827 üzenetére
Ebben igazad van és ha erről lenne szó, talán érteném is. De itt nem ez a megoldás valósult meg.
Az USB3-as SSD-n csak a kiválasztott Fotók és az iCloud Drive "típusok" szinkronizálódnak. És ez a külső SSD csak erre van "használva".
De részemről ennyi, nincs Mac-em, nem vagyok szakértő a témában. -
Oldman2
nagyúr
válasz
DonMedve #330808 üzenetére
Figyelmesen végignéztem, de egyvalamit nem értek.
Van mondjuk egy 200GB-os iCloud előfizetésem.
De hiába csinálok emellé egy akár 12TB-os lokális SSD-re készült másolatot, az iCloud Drive mérete/kapacitása maga továbbra is csak 200GB-os marad.
A videóban (szerintem) szó sem esik arról, hogy ez a dilemma hogyan oldódik meg?
Ha meg az egyébként ötletes megoldásnál maradunk kell mellé a 12TB-os iCloud Drive is. Ami nem kevés pénz.
Mit értettem félre?
-
Oldman2
nagyúr
Nálam már települ is...
-
Oldman2
nagyúr
válasz
BUZZLGHTYR #330757 üzenetére
Mert nem "csak" kilépni kell, hanem a készüléket gyári állapotba is vissza kell állítani.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Janika(1982) #330747 üzenetére
Van amit lehet, van amit nem. Általánosan nem lehet kijelenteni, hogy "nem lehet"...
-
Oldman2
nagyúr
Köszi, ez pontosan az itteni keresést követően lett elfelejtve, nem akarom egy olyan alkalmazásra bízni a 2FA kódok kezelését, ami az Apple fiókhoz kapcsolódik és abból "bármikor, szó nélkül" kizáródhatok.
Végül a Droidos Aegis után, a Jelszavak és a Google Authenticator-t is kipróbálva maradok az itt ajánlott nyílt forráskódú 2AS Auth app mellett. -
Oldman2
nagyúr
válasz
Schafranek #330541 üzenetére
OTP = One Time Password
-
Oldman2
nagyúr
Tudom, a csapból is a 2FA kódok kezelése folyik, Droidon használom is vagy 8 oldalon...
Valaki vezessen be már abba, hogy iPhone-on, a Jelszavak app-ban esetleg tárolt jelszavakat és 2FA kódokat hogyan tudom „használni”?
Az tiszta, hogy pl. PC-n hogyan lépek be ezek segítségével, de ha nincs PC, hanem ugyanazon a mobilon akarom ezt használni, akkor hogyan?
Ráadásul pont az Ügyfélkapu az, ami nem egy oldalon kéri a fiók adatokat és a 2FA kódot...
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Schafranek #330468 üzenetére
Reméljük igaz lesz, amit ebben a cikkben ígérnek.
-
Oldman2
nagyúr
Létezik-e iPhone alatt az a funkcionalitás pl., hogy a Tárcsázóba beírt kóddal megnyílik egy Display Test funkció?
Az esetleges kijelző beégés ellenőrzése érdekében
-
Oldman2
nagyúr
Tegnap néztem egy filmet, amiben a csaj fülében volt egy AirPods. Hívták telefonon, de a hívást a készüléken vette fel.
Jól gondolom, hogy ez esetben nem a fülesen kellett (volna) működnie a beszélgetésnek?
A filmen a csaj simán a fülesben beszélt...
-
Oldman2
nagyúr
válasz
burgatshow #323653 üzenetére
Ezt a hozzászólást inkább töröltesd, tőled ez eléggé alacsony színvonalú...
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- Pixel 7 Snow 128Gb-sok tartozék-1 hónapos-garanciás
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest