- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mit tudunk a Pitaka márkáról, és milyenek a kiegészítőik?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolnagy
őstag
válasz vargalex #290156 üzenetére
Nem is arról volt szó, hogy bemelegítsd, csak hogy azt várd meg, hogy az olaj eljusson mindenhova. Ez 20-30 mp alatt kb meg is van. Főleg egy modernebb turbós motornál fontosabb, hogy eljusson mindenhova az olaj és ne szárazon fussanak az alkatrészek.
Az 1,4 mpi motoros seatom nekem is van, annál ez gyorsabban megvan. Nyilván nem fog beállni, ha finoman használod hidegen, de sztem ennyit megér a motorral törődni, ha hosszú távon használod.@kchris78, ez is igaz.
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
Az időjárás app az utóbbi időben (nem tudom melyik frissítéstől) teljesen rossz adatokat hoz, ami miatt már nem is szívesen használom. Saját helyzet van beállítva és a legújabb 16.5 IOS telepítve. A dolog furcsasága, hogy összevetve a kollégám ugyanilyen telefonjával (ugyanúgy 16.5 IOS, a teló is SE2020), az övé más adatokat hoz ugyanarra a városra. Arra gondoltam, hogy más szervet használ, de sehol nem találom, hol lehetne beállítani/cserélni az időjárási adat szervert.
Tudja ezt valaki? Illetve más is tapasztalt ilyet? -
zolnagy
őstag
Autóba vennék USB C Lightning kábelt a teló töltésére. (autóban USB C a csatlakozó).
A csatlakozó a telefontartó(zseb) mellett van, ezért rövid kéne (Carplayen használnám). Van valami bevált, tartós?
Eddig ezzel szemezek: [link][ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
Ma bringázásnál próbaképpen kipróbáltam a Goals and fitness appot, össze akartam hasonlítani, hogy a telo GPS-e mennyiben tér el a Polar V800-am GPS-től.
Nagyjából ua lett a végeredmény. De egy kérdés. Hogy lehet a telóról számítógépre átvinni az adatokat? Leginkább a térkép érdekelne, mert ott az appban megnyitja, látom, merre tekertem, de nem egérmozin szeretném nézni. -
zolnagy
őstag
válasz Tibee86 #241007 üzenetére
Elég szájbarágósra sikerült ez a cikk, ráadásul fogalmi tévedések is vannak. Olyan, hogy garancia, jogilag nem létezik. Nyilván a hétköznapi szóhasználatban használják a jótállásra és a szavatosságra is, de épp ezért tévedés azt bizonygatni, hogy a mi jótállásunk az bizony garancia ám.. (ráadásul ki sem derül, hogy akkor ez miben több)
-
zolnagy
őstag
válasz st3v3np3t3r #240997 üzenetére
Jók, de mi köze ennek a böngészőhöz?
szerk: közben megoldottam. Töröltem a kedvecek közül a linket és felvettem újra. Így most jó lett.
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz GreenGoblin #240995 üzenetére
Nálam 2-3 napja a safari nem nyitja meg a ph fórumot. Hibaüzenet: [kép]
Töröltem az “előzmények és webhelyadatokat”, nem segített.
Az érdekesség, hogy firefox és opera alatt működik, csak safari alatt nem.
Ez viszont kár, mert csak safarinál találtam betűméret növelési lehetőséget, a többi böngészőnél nem. Se 2016 alatt ez meg igencsak hasznos feature. -
zolnagy
őstag
válasz Dzsuri89 #231910 üzenetére
Feltettem a 14.3 betat, aminél ugye szintén ez van.
Arra gondoltam, hogy a "Feedback Assistant"-on visszajelzek nekik, hátha más is ír róla és ha elég sokan jelzik, talán tesznek valamit ellene.
Nálam nem is a headset miatt kritikus, hanem amit itt is írt vki, hogy ráköti egy eszközre és akkor is csinálja. -
zolnagy
őstag
válasz burgatshow #231851 üzenetére
Sajna nem opció a tiszta telepítés, mert céges teló és a céges profil is rajta van, ami így menne a lecsóba.
De ha nálam be van akadva, akkor nég sok embernél is, mert nem én vagyok az egyetlen.@Dzsuri89,
SE és szintén 14.2-nél vettem észre.[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz burgatshow #231847 üzenetére
Köszi, hogy megcsináltad.
Így viszont egyre inkább X-akta ez a dolog, mert nem csak nálam, hanem itt a fórumon többeknél és külföldi fórumon is többeknél így van. Milyen Iphone-od van (nem tudom számít-e, de más már nem jut eszembe) -
zolnagy
őstag
válasz Zozo0525 #231839 üzenetére
De igen, ezt mutattam én is.
Viszont, ha ez be van kapcsolva és akár 100 db-re teszed, az még mindig halkabb, mint ha nincs bekapcsolva és max hangerőre teszed. Egy fülhallgatónál ez OK, de ha rákötöd egy eszközre, akkor ne csinálja már.@gbor.richard, lehet elengedte a ragasztás a képernyő szélét valahol. Nekem volt ilyen, de már cserélték azóta a kijelzőt.
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz David75 #231837 üzenetére
Sajnos elkiabáltam, mert most újra próbáltam és 20 perc után újra levette...
Valami beragadhatott akkor az elején, de most ugyanaz van, mint a 14.2-n.@burgatshow, neked nem is veszi vissza a hangerőt, ha maxra teszed 20 percen keresztül? Be van kapcsolva nálad a hangok/fejhallgató-bizonság alatt a "hangerőkorlátozás"?
Csak, hogy ne a levegőbe beszéljek, erről van szó: [kép][ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz zolnagy #231832 üzenetére
Most feltettem a 14.3 betat és nem akarom elkiabálni, de már 45 perce megy a rádióra kötve max hangerőn és nem vette visssza. A legelején volt egy ilyen visszavétel, gyakorlatilag, amikor elindítottam a zenét, aztán már nem.
Most ezt vagy kivették a 14.3-ból, vagy a betaban egy bug, de örülök. -
zolnagy
őstag
válasz lugosi #231805 üzenetére
Sajnos nem. Csak a beszédnél van jelentősége. Amit még próbáltam az a screen time/content&privacy restriction menüben a “reduce low sound” értékét “not allow”-ra tenni, de csak azt értem el vele, hogy a már említett headphone safety menüben a kapcsoló szürke lett, de 15 perc után így is leveszi a hangerőt.
-
zolnagy
őstag
válasz tesz-vesz123 #231797 üzenetére
Épp akartam írni, hogy nálam is csinálja az outlook fiók, de akkor kipróbálom, amit írtál.
-
zolnagy
őstag
válasz lordjonaleth #231782 üzenetére
Nekem régi SE van. Kb 3 hónapos az akksi, mert cserélve volt, most még 100%-ot mutat. Na szóval én is úgy érzem, hogy jobban merül. A felhasználási szokásaim nem változtak.
-
zolnagy
őstag
válasz #40993792 #231722 üzenetére
Nos kerestem, de mindenhol a WHO volt a válasz, nem az EU:
"7-Day Limit Notifiation
This is based on WHO sound exposure limits for safely, the device will measure audio for seven days and based on the combination of loudness of sound over time the volume will be adjusted and notified."Ettől függetlenül érdekes, hogy a linkelt oldalon (itt) egy indiai illető által betett GIF-en az látszik, hogy neki is 14.2 verzió van, de olyan lehetőség van a menüben, ami nekem (meg ott a többieknek) nem. Szóval ez eltérő lehet régiónként. Próbáltam átállítani Indiára, meg USA-ra a sajátom, de nem változtatott a menün, szóval ez nem járható út.
Egy kompromisszumos megoldást találtam. A "Sounds"Headphone Safety" menüben bekapcsolom a "Reduce Loud Sounds" kapcsolót és beállítom a maxra (100 db), ami így is halkabb a tényleges maxnál, de így legalább nem veszi vissza automatikusan, ami a leginkább bosszantó számomra.
Közben egy érdekesség, ami lehet, hogy csak nekem új:
"Open the Settings appTap on Control CenterSwipe down and look for the Hearing optionTap the green “+” button to add Hearing to Control Center"
És ott van és mutatja, hogy az aktuális zene milyen db értékkel szól.
Ennek segítségével viszont látom, hogy a fenti 100 db határt beállítva az nem intelligensen működik sajnos.
Tehát például van halkabb és hangosabb zeném a telón. Ekkor a hangosat limitálja 100 db-ben, de a halkat sajnos arányosan halkabban hagyja, tehát nem engedi 100 db közelébe, hanem pl. 88 db-en tartja. Pedig milyen jó kis hangerő normalizálási módszer lenne ez a limit -
zolnagy
őstag
válasz #40993792 #231718 üzenetére
Egyenlőre annyit találtam, hogy az EU már több, mint 10 éve hozta ezt az ajánlást. Akkor találtam is több cikket róla, de csak ajánlásról szólt a fáma. Korábban más telefonjaimban nekem is volt ilyen lehetőség, de ki lehetett kapcsolni.
Még keresek a témában, meg esetleg a megoldást is, ha lesz, akkor megosztom. -
zolnagy
őstag
válasz #40993792 #231716 üzenetére
Amit aztán még lejjebb meg is cáfolnak.
"This is not a EU regulation. It's a WHO "recommendation". It was never enacted into law. EU restriction ALLOWS people to change their decibels from 85 to 100 if they *choose* to."
De most már utána nézek, hogy van-e ilyen EU szabályozás
Az a bosszantó az egészben, hogy akarnak valamit csinélni, hogy óvják az egészségem, ami valamilyen szinten érthető is, de totál átgondolatlanul viszik véghez, mert mi van, ha nem fejhallgatót használok, hanem rákötöm valamire a telót akár BT-n. Akkor nem fogja tönkretenni a hallásom a max hangerő, mert nem ott állítom, hanem a készüléken, amire rákötöttem.
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz zolnagy #231686 üzenetére
Mivel itt nem kaptam választ elkezdtem keresni külföldi oldalakon és azt találtam, hogy más is utálja ezt az új fícsört, hogy majd az apple tudja, hogy nekem mi a jó...
Na most ezen az oldalon próbáltam mindent. A "Headphone accomodation" kikapcsolása talán meghozza az erdményt, legalábbis most már 20 perce nem vette le a hangerőt. Meglátjuk. -
zolnagy
őstag
Kerestem itt a topikban, de megoldást nem találtam. Szóval van arra már vmi megoldás, hogy zenehallgatáskor leveszi a hangerőt 10 percenként, mert aggódik a hallásom miatt? A hangerőkorlátozás ki van kapcsolva, de a menüben ír vmi 7 napot, ami után csinálja. Nos ez szép és jó, de mi van akkor, ha én nem fülhallgatót használok, hanem a konyhai rádióval van kábelen összekötve. Ekkor rohadt zavaró a dolog.
-
zolnagy
őstag
válasz burgatshow #230396 üzenetére
2016-os SE-n nem csinálja. 14.01, 14.1, most meg 14.2 van fent. A gombokkal állítás nálam alapból tiltva, mert a zene hangerőt állítom vele.
-
-
zolnagy
őstag
Nyomtatni szeretnék. A nyomtatóm airprint kompatibilis. A gond az, hogy nem látom a nyomtatás lehetőséget, ha a megosztásra megyek, ahogy az apple support is írja. Egy korábbi verzióban már nyomtattam vele, most nincs ez a lehetőség. Mit, hol kéne beállítani?
-
zolnagy
őstag
válasz HoppMaster #225982 üzenetére
Most kipróbáltam, nálam müxik. SE, HP Elitebook 850 G1
-
zolnagy
őstag
válasz burgatshow #225894 üzenetére
Arra, hogy a híváslistában, ha valakit 30x hívtam, akkor az ő neve 30x van benne, így akit csak 1x, az elveszik a hosszú listában. Androidon ez úgy volt, hogy be tudtam állítani összevonást, így aki 30x hívott, az is csak 1x látszott a listában, és ha akartam kibontottam, hogy mikor hívott/hívtam. Ha pl olyan számot akartam visszakeresni, aki hívott, de nem volt a telefonkönyvben, az összevonás miatt gyorsan megtaláltam. Itt meg elveszik a hosszú listában. Ezt én naponta sokszor használom, de a 2 év alatt se tudtam megszokni ezt a katyvaszt.
-
zolnagy
őstag
Most jött le az SE-re a 14. Nem hiszem el, hogy ebben a verzióban sem lehetett megcsinálni a híváslistában a nevek összevonását. (pedig valami hasonlót írt letöltés előtt) Androidon már évek óta megvan ez a lehetőség.
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz univerzita #217419 üzenetére
Talán 13.4 bug, mert korábban ilyet nem tapasztaltam. Böngészőben az utolsóként felvett könyvjelzőre ha rákattintok, megnyitja az oldalt, idáig ok. Viszont, ha bezárom az oldalt, eltűnik az ikon a kezdőképernyőről. Ha bezárom a böngészőt és újra megnyitom, még mindig nincs meg, csak ha kilövöm a böngészőt, és úgy nyitom meg. Más tapasztalt ilyet?
-
zolnagy
őstag
Iphone SE-m van. A telefonon kihasználom a carplay lehetőséget és a navi mellett zenét is hallgatok ezen keresztül. Na most cseretelefonon van (se ez is), mert a másik tönkrement, és miután rádugtam az autóra, nem tudom a teló hangerejét az oldalsó hangerő gombokkal állítani. Ez akkor rossz, ha nem max hangerőre van állítva, mert úgy túl halk a rádióhoz képest. Ha leveszem usbről, tudom állítani. Ha BT-n csatlakozik, akkor is megy. Úgy emlékszem, valahol vmit be kellett állítani, hogy menjen az előzőn is, de már nem tudom, mit és hol. Tud valaki segíteni?
-
-
zolnagy
őstag
Segítsetek légy szíves. Kaptam egy iphone SE cseretelefont és próbálok rá zenéket másolni, de nem jön össze. Lehet pebkac, de lassan kiidegel. [Ez alapján] próbálom, de nem engedi ráhúzni a fájlokat (egy áthúzott 0-t látok). Mit kell beállítani hozzá, hogy működjön? Köszi!
Infoként: Apple ID-val be vagyok jelentkezve, a telefon látszik az itunes-ban, a legújabb verziót töltöttem le. -
zolnagy
őstag
Tud valaki ingyenes video convertert, amit app storeból a telóra tudok telepíteni és összetömörítené a videokat? Munkahelyi gépre nem tudok semmit telepíteni, ezért kellene a telóra ilyen app, hogy nagy méretű videot összetömörítsen 1/10 1/20 méretűre.
-
zolnagy
őstag
válasz hemaka #195912 üzenetére
Köszi! Akkor sajna a PH is szarul van megírva, mert itt sem látszik, ha “teljes verzióra” váltok. Index fórum detto. Számomra így ez azt jelenti, hogy nincs megoldás sajnos.
Elég sok korlátja van ennek az iosnek androidhoz képest. Kb azt érzem, mint amikor anno WP-t próbáltam. -
zolnagy
őstag
válasz MasterMark #195876 üzenetére
Köszi! Azt hogy kapcsolom be? Most kerestem safariban mindenütt, de nem látok ilyet. Gugli sem a barátom ebben, sajnos..
-
zolnagy
őstag
válasz cstom #140539 üzenetére
Nekem is ez lenne a kérdésem, mint a linkelt hozzászólásban: "Létezik olyan böngésző IOS-re ami tudja a szövegtördelés nagyításkor?" Azóta sem találtam rá választ. Ami Androidon jól működik ebben: opera (sajna itt csak mini van, ami nem tördel), UC, Dolphin --> ezek egyike se tördel ios-en
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
Van valami megoldás az előzmények kontaktok szerinti összevonására iosen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- Samsung Galaxy Z Fold 4, S-Pen, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- iPhone 14 128GB Fekete Vodafone Használt/1 hónap gar./Akku 85%/
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest