- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
insight #299597 üzenetére
Ha jól emlékszem 13 Mini megjelenéskor az volt az ökölszabály, hogy kb. hozta a normál 12 üzemidejét. Tehát a 12 Mininél biztosan előrelépés kicsit az üzemidő.
Gyártásban volt még a 13 Mini, nem valószínű két éve polcon állót kapnál. 12 Minihez képest a 13 Mini tárhelye alapból 128 GB, eggyel újabb processzor és modemek, kicsit fényesebb kijelző, kicsit jobb kamera. Teljesen jó választás még évekre, ha ez a kompakt méret a fő szempont nála, javaslom. -
adika4444
addikt
válasz
Nem hiszem, hogy két évet állt volna a polcon, megvásárolható készülék volt az apple.com/hu-n a 15 debütálásáig, szóval gondolom nem pár beragadt darabról van itt szó, hanem aktívan gyártásban lévő darabokról.
Hogy most mi a helyzet azt nem tudom, de két héten nem is igazán múlik semmi
Nekem 13 mini van, elégedett vagyok vele, nagyon elégedett. Az akku a gyenge pontja, nem tudom, a 12 mini után mekkora előrelépés lenne, bár, ha degradálódott utóbbi, akkor biztos jobb lenne az új akkus újabb modell, de lehet, jobb anyagilag az akkucsere. Valamennyit fejlődött a 13 mini üzemideje az elődhöz képest, de biztos nem sokat.
Én tehát a 13 minit mindenképp javaslom, ha nem gond a kis méretű telefon, de úgy, hogy 12 minivel nincs tapasztalatom.
-
oba
addikt
válasz
Nem fog "semmivel" többet adni neki a 13 mini a 12 minihez képest. Ha ha 12 minivel alapvetően csak az elhasználódott akku a probléma akkor megérheti egy új akkut rakatni bele és használni tovább. Nem tudom mennyibe kerül normális helyen egy akkucsere de gyanítom abból az összegből vagy kevesebből megvan mint amit a készülék cserére kellene szánni.
-
Zsolt,72
Topikgazda
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
insight #295880 üzenetére
Az 5G nem a böngészésről vagy a letöltésekről szól még véletlenül sem. Az 5G lényege a 4G-hez képest nagyságrendekkel több eszköz kiszolgálása széles sávon. Ez lenne az alapja annak, hogy az eszközök (jellemző példa az autók) képesek legyenek kommunikálni egymással. De igazából előrébb tart a szolgáltatás mint az igény. Például, az autók nem mostanában fognak kommunikálni egymással (legalább is nagy tömegekben), az autók önvezetése megvalósítási képesség hiányában egyenlőre elmarad.
-
törölt tag
válasz
insight #295620 üzenetére
Ha ilyenekre vágysz, akkor rossz műsort nézel. Fold teljesen gyerekcipőben még, amíg olyan vastagok az Apple közelébe se megy. Az Apple kigondolt stratégia mentén halad, Jobs és Ive idejében is így volt. Nincs Fold, mert gyerekcipő, Surface Duo is megbukott, nincs érintős MacBook mint egy Dell XPS mert ott az iPad. Nincs bikaerős processzoros iPad Pro esetében teljes MacOS, mert ott a MacBook és így tovább. A számok őket igazolják. Más cég csinálhat egyedit, kísérleteket, az Apple olyan mobilt csinál amivel elviszi az okostelefon piac profitjának 3/4-ét. Vicces amikor kedvünkre tettek egy tepsi piacon az egyedi igényeknek iPhone Minivel, akkor meg lehurrogták a tech kocka kommentelők.
-
-
-
oszy
veterán
-
Speedy7
tag
válasz
insight #234863 üzenetére
Carrier Aggregation. Amikor a telefon több sávot/frekvenciát fog össze.
Nálam a Telenor-nak van B3 (1800MHz) és B20 (800MHz) cellája is, a Telekomnak csak B20.
iPhone-okon a hálózati infók alkalmazások számára nem igazán hozzáférhetőek, a Field Test Mode pedig elég fapados. Ilyen esetekre is tartok egy Android telefont. (Network Cell Info Lite)A szolgáltató/helyszín (Budapest/nagyváros/Dunántúl/Kelet-Magyarország) és a hálózaton elérhető sebesség alapján lehet még következtetni arra, hogy használatban van-e CA.
Vidéken, kisebb településeken például jellemzően csak B20 cellák vannak. (ezek nagyobb lefedettséget biztosítanak)Igazából már csak a szakmai kiváncsiság hajt, a végleges megoldás az Apple kezében van. A szolgáltatóváltás nálam nem jöhet szóba, de találtam olyan beállítást, amivel együtt tudok élni. Új iOS verzió/modem firmware/Carrier Bundle esetén azért megismétlem majd a teszteket.
-
HoldfenyLuna
aktív tag
válasz
insight #234679 üzenetére
Azért ha a mail felett nem siklottál át, a részleteken igen
Szerencsére nem ilyen véres a dolog.
"Ezek a változások csak akkor érintenek téged, ha 2 éven keresztül intaktív voltál vagy túllépted a tárhelykvótádat. Mivel az irányelv hatálybalépési dátuma 2021. június 1.,, legkorábban 2023. június 1-én alkalmazható.•2021. június 1. után, ha inaktívnak minősülsz, vagy túllépted a tárhelykorlátodat, e-mailben emlékeztetőket és értesítéseket fogunk küldeni jóval azt megelezően, hogy bármilyen tartalmat törölnénk.•Ha a szóban forgó szolgáltatások legalább egyikében inaktívnak minősültél vagy túllépted a tárhelykorlátot, és emiatt töröltük a tartalmaidat, akkor is be fogsz tudni jelentkezni.•Megjegyzés: Az inaktivitással és tárhelykvóta-túllépéssel kapcsolatos irányelvek csak a Google-szolgáltatások fogyasztói felhasználóira lesznek érvényesek. A Google Workspace, a G Suite for Education és a G Suite Nonprofit Szervezeteknek irányelvei ez alkalommal nem változnak. Az adminisztrátorok az adminisztrátori súgóban tájékozódhatnak az előfizetésükhöz kapcsolódó, tárhelyre vonatkozó irányelvekről."
Én annak örülnék, ha az inaktív fiókokat törölnék, és szabadon fel lehetne használni a neveket, mert ugye most egyszer valamit valaki használt, pl mikkamakka@gmail.com, azt akkor sem lehet újra használni, ha azt törli akár az, aki létrehozta. Ami tök gáz szerintem. Tárolja magának a Gugli, hogy egyszer volt egy ilyen mail cím, fiók, amit Gipsz Jakab (nem ellenőrzött nevű) személy használt, ha bármi rendőrségi vagy peres ügy lenne belőle. Ugyanez igaz icloudra is, hogy ha mail cím kötve volt egy ID-hoz, akkor nem lehet használni. Szerintem ezek olyan logikátlan dolgok.
-
Noxy
veterán
válasz
insight #234513 üzenetére
Most, hogy az iTunest már nem igazán frissítik,
Most, 5 perce frissítettem. [kép]
Nem vette át mindenki a zenét az AM-ból.
-1 Sok albumom van, miért fizessek az Apple-nek még egyszer ezért.
-2 Az AM még sehol nem volt amikor a Spotify-t használtam online zenére.
3 Az iPhone-n lévő zenei albumokat meg lehet szortírozni:
Albumok
Előadók
Dalok
Lejátszási Lista szerint.
Ezenkívül meg lehet albumok között, meg albumon belül is keverni a számokat. -
Cyberbeni
addikt
válasz
insight #234464 üzenetére
Te is elolvashatnád: "Képek vagy kijelzők esetén ezt általában a vízszintes képpontok és a függőleges képpontok számának szorzatával szokták jelezni. A 800x600‑as felbontás azt jelenti, hogy a kép vízszintesen 800 pixel, függőlegesen pedig 600 pixel. Néha egyszerűen 4K vagy 8K alakban jelölik, ami azt jelenti, hogy a vízszintes képpontok száma megközelítőleg 4000, illetve 8000 pixel."
-
Cyberbeni
addikt
válasz
insight #234462 üzenetére
Felbontás jelentése (lexiq.hu)
Két jelentése van, kijelzőknél nem arra szokták használni, amire te gondolsz.
-
goldnarmz
aktív tag
válasz
insight #234122 üzenetére
7 számjegyet, és elfogadta? Kétlem... 9-et kell beírni összesen, anélkül nem is enged továbblépni.
Próbáltam másik telefonszámot is, azzal sem engedett tovább. Ugyanúgy betett a +36 után egy 6-ost magától a 30-as körzethívószám vagymiatököm elé.PC-ről, most épp Firefox-ból van a screenshot. Edge, IE, Chrome ugyanez.
-
goldnarmz
aktív tag
válasz
insight #234117 üzenetére
Eddig is így tettem, de nem működik.
Egyébként azt nem mondtam, hogy PC-ről próbálom már létrehozni, mert telefonon appl ID létrehozásánál a telefonszám megadása és az End User Licence elfogadása után visszaugrik az elejére, ahol a nevet, születési dátumot kell megadni. Istenem... -
Volkov
senior tag
válasz
insight #233584 üzenetére
aztarohadt...
A Whatsapp volt, soha sem szoktam használni, ott küldött valaki valamit.
Vicc, hogy értesítés nem jött, el sem olvastam az üzenetet, de képeket menti.
S mivel szinkronizál minden (én meg a MacBook-on vettem észre az új képeket) nem is gondoltam, hogy valami iPhone app-ból jött (olvasás vagy megnyitás nélkül).
Ezt jól benéztem, sorry mindenkitől és köszi a gyors megoldást! -
antocskin
tag
-
oszy
veterán
válasz
insight #233327 üzenetére
Nálunk is él már a két lépcsős.
Lehet igazatok van
_____________________________________________Másik kérdés:
Hogyan lehet törölni iCloudból az üzeneteket, hogy a telefonon megmaradjanak? Sok helyet foglalnak, pedig a képeket is töröltem már, plusz teljes üzeneteket is. -
insight
aktív tag
válasz
insight #232994 üzenetére
A megoldás az iOS 14.3, legalábbis számomra ez oldotta meg 12 minin. 6 óra alatt 5% drop, azaz 0.8% óránként. Egyébként még egy dolgot változtattam: bekapcsoltam a Fotók optimalizálását, de ezt ki fogom kapcsolni, meglátjuk, megsínyli-e. Eddig úgy néz ki, a 12 mini simán bír 30 órát átlagos használattal.
-
Speedy7
tag
válasz
insight #232934 üzenetére
Kicseréltem a Mini-ben a SIM kártyát Telenor-ról egy Telekom Domino SIM-re és a merülés megszűnt. Éjszaka 7 óra alatt csak 4%-ot merült a szokásos beállításaimmal. Mindkét szolgáltatónak hasonló térereje van (3-4 pálca) és a Telenor-os sim-mel évek óta nem volt gond különböző iPhone-okkal. Ma várom az új Telenor SIM-et, hátha változik valami.
A szolgáltató mellett szerintem a rádiós környezet (frekvenciák, tornyok) befolyásolhatják szerintem a merülést. (nálam csak B20 van) Apple fórumán írt valaki olyat, hogy otthon merült, a munkahelyén meg nem. Lehet, hogy emiatt is nem fordul elő mindenkinél.
Tényleg úgy néz ki, mintha az erdő közepén lennék és folyamatosan keresné a hálózatot.
Merüléskor remélhetőleg csak a procit pörgeti és nem a rádió süti max. teljesítménnyel az agyamat. -
domerator
veterán
válasz
insight #232905 üzenetére
Szia
Én is parázok a merüléstől, de ma reggelre 80-71% volt az érték 6 óra alatt, ez majdnem pontosan 1,5%/óra. Ekkora se kellene, de szerintem ez így már élhető nem?
Hozzátartozik még, hogy frissítettem 14.3 beta 1-re és a modemfrirmware verziószáma 1.31.03-4 lett (nem is hasonlít azokra, amit említettél), szóval lehet hogy az apple mégis dolgozik a hibán?
Ma lett volna az utolsó napom a 14 napból elállás tekintetében, de ahogy írtad, hogy az új példány is merül, így meggondolom, szerintem nem adom vissza. Te mit tennél a helyemben?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Google Pixel topik
- Kerékpársportok
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Autós topik
- Milyen processzort vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest