- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- Macrodroid
- Három új Moto G mutatkozott be
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Asus Zenfone 10 - kicsit más az új kicsi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Fényképen a Poco F7
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shyciii
veterán
válasz Rhino82 #294275 üzenetére
Rhino82
Persze. Elég korrekt lett a Safari. Hirdetéseket az is dobálja, kell blokkoló. Az már személyes preferencia, hogy a Safariba akarsz beépülő modult, vagy oprendszer szinten blokkolod a reklámokat. Én utóbbit választottam.gyapo11
Természetesen megy úgy is, de én Androidos vonalon is gyűlöltem ezt a megoldást, mert a telefon tartalmát is úgy szeretem látni/kezelni, mintha egy háttértár lenne.
-
tothjozsi96
addikt
válasz xhege #294294 üzenetére
Így van, azt meg is bántam hogy nem váltottam. Hezitáltam és kifutottam az időből. 11 Pro-t használok megjelenés óta, nincs vele baj de 4 éves lesz. Ha valami komolyabb probléma lépne fel akkor bajba lennék. Most még valamennyiért el lehetne adni, egyedül csak emiatt gondolkodom hogy már nem 4 éves lesz szeptemberben és nagy újítások nincsenek az iPhone-kban, cserébe szépen emelkedik az ár.
-
xhege
veterán
válasz tothjozsi96 #294293 üzenetére
Tavaly is a 14 széria megjelenése előtt volt érdemes 13 Prot venni, mert hirtelen annak is felment az ára. Nyilván a jövőbe senki sem lát, de az idén is van esély ilyesmire.
-
tothjozsi96
addikt
válasz Fritz Teufel #294244 üzenetére
Akkor lehet bölcsebb döntés még most beruházni egy 14 Pro-ra?
-
bigrock
addikt
Üdv,
vajon miért nem működik nekem a dupla kattintás emulálása az Assistive Touch-csal vásárlás esetén? Be van állítva minden, de hiába tartom oda a terminálhoz, feljön a bankkártya, majd a megerősítés kérése, én meg nyomom vadul a pöttyöt, mégse történik semmi. Szerk: face ID-s a telefonom, a művelet közben erősen nézem...
[ Szerkesztve ]
-
xhege
veterán
A gyári billentyűzetben egy dolog nagyon jó, ahogyan a space lenyomásával irányítani lehet a kurzort (ez mondjuk parádés) . Ezt leszámítva a legostobább billentyűzet (magyar nyelven) szerintem, amit valaha használtam.
Talán a SwiftKey valóban a leghasznalhatóbb, de az sem olyan mint droidon.[ Szerkesztve ]
-
classic B
senior tag
Ki milyen billentyűzetet használ? A gyáriból már kezd elegem lenni... A gépelés nagyon kényelmetlen az automata javítás miatt főleg. Fél év alatt sem tudtam megszokni. Kikapcsolva még lassabb az írás. Gboard jó lehet, vagy van tőle jobb?
-
veterán
Kint van a public béta 5 is.
-
kchris78
veterán
Nekem 13PM van 1 éve és minden egyes további hónappal rekordot döntök abban hogy mennyi ideje van nálam egy telefon . Talán anno a nokia 5110 vagy ericsson r520m volt meg anno több ideig . A 14PMel ellentétben a 15PM azért valós kísértést fog jelenteni.
[ Szerkesztve ]
-
gyapo11
őstag
válasz Shyciii #294264 üzenetére
Megy a website serveres megoldás is, pl. FTPSprite. Ez weboldalként üzemel wifivel, böngészővel lehet másolgatni oda-vissza bármilyen file-okat, foldereket, persze ugyanazon a wifin csatlakozva.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Rhino82
aktív tag
Iphonen ti melyik böngészőt használjátok?
Jelenleg safarin vagyok, illetve letöltöttem a bravét is ha esetleg telefonon is nézem a sorozatot akkor ne dobjon be reklámot.Ez az AdBlock mennyire hatásos egyébként safarira? Vagy jobban járok ha a bravét használom?
-
albgab
aktív tag
Sziasztok,
Xiaomiról váltanék iPhone-ra. A kinézett modell a 13 pro max vagy 14-14plus.
Ti melyiket ajánlanátok inkább?Köszönöm
Gábor
-
Shyciii
veterán
válasz rabbit87 #294259 üzenetére
rabbit87, Rhino82
Természetesen lehet, csak picikét cselezni kell. Először is a Windows-os gépen csinálj egy megosztást akár egy komplett drive-ra, akár egy mappára. Értelemszerűen a teljes drive-nak akkor van értelme, ha szanaszét vannak olyan cuccok, amiket másolnál. Ezek után iphone-nak a saját Files programja alól lehet csatlakozni ehhez a megosztáshoz, ha jobb felső sarok 3 pötty, majd connect szerver, és itt megadod az elérési utat \\gépnév_vagyip\megosztás_neve
De szokás szerint a beépített ios filekezelője eléggé butácska, így én inkább az ES File Explorer-t használom, mert ott még csak begépelni sem kell, hanem lekéri a hálózatról, hogy milyen megosztások vannak, így pl melóhelyemen látszik a Windows-os és Linuxos gép is, és persze akárhányat meg tud jegyezni régebbről, míg az ios file leginkább egyet szokott csak mutatni, hogy mit használtam.
Így pl képet, vagy filet úgy tolom át, hogy kiválasztom hogy mit akarok mozgatni (most pl képeket és videókat vitteem át egy fél órája), jelen esetben a Photos appban, megosztás ikon, és ott kiválasztottam az SAVE TO ES File Explorer-t, ekkor megnyílik ez a program, és kiválasztom azt a gépet és megosztását ahova menteni akarom. Gyári appal ugyanez, csak ha a cache-ben nem az van, amit használtál, akkor muszáj kézzel csatlakoznod.[ Szerkesztve ]
-
rabbit87
tag
Sziasztok
Tudnátok bevált megoldást arra, hogy iphone és windows PC között miként tudok vezeték nélkül adatot cserélni?
Airdrop megy két Iphone közt, ezen elven akarok pc-re is adatot mozgatni.Lényeg, hogy ne küldje ki sehova sem az adatokat.
Iphone 12, Dell Inspiron 3521
-
félisten
válasz markknight #294256 üzenetére
Vannak funkciók amelyekhez e-személyi kell. Régen ehhez külön kártyolvasót kellett venni, most már elég a telefon.
Tavaly nyitottam számlát már úgy, hogy csak a telefon hátához tettem a személyit és kiolvasott mindent belőle
-
kakuk.tamas
addikt
válasz markknight #294256 üzenetére
Ott írja…
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
markknight
veterán
Ez az eSzemélyiM mire jó amúgy? [link]
-
kakuk.tamas
addikt
válasz szabonagyur #294251 üzenetére
Már 2-3 éve (?) tervben van, hogy elég legyen a mobilodon lévő személyi az igazolásra. Dehát… Lassan őröl az a malom…
Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
divan
őstag
válasz szabonagyur #294251 üzenetére
Én ugyanezt. Tényleg az lenne az igazi, ha elfogadnák azonosításra.
-
félisten
-
Bondix
tag
Lányom és saját igazolványok stb szeretném egy helyen tartani ha véletlen a kocsiba felejtem a telefon tuti nálam. Eddig jegyzetbe tértem de...
Melyik erre a legjobb program?
-
MODERÁTOR
Volt erről régebben egy cikk, hogy az iphone-ok nagyobb része szolgáltatón keresztül, részletre vagy egyéb konstrukcióban, havidíj fejében kerül értékesítésre, így a 100 usd felár legfeljebb havi néhány dolláros plusz kiadást jelent, így szerintem ennek az eladásokra nem lesz kirívó befolyása.
-
markknight
veterán
Teljesen érthető üzleti lépés. Sokan régebbi modelleket vesznek, azt is kéz alatt, újdonságokat ők se tudnak hozni minden évben, így fejik azokat akik amúgy is vennének, nekik meg holt mindegy, hogy 1000 vagy 1200 dodó. SŐT, én a helyükben csinálnék egy igazán prémium 2-4000 dolláros változatot is, hogy a gazdagok jobban ki tudjanak tűnni a tömegből. Jól teszik, na.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
2017 óta $999 az ára az alap "prémium" modellnek, szóval nem csoda ez. Attól, hogy a pénzünk kevesebbet ér..
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
deanka
csendes tag
-
Fritz Teufel
addikt
"Az iPhone 15 Pro modellek legalább 100 dollárral többe kerülhetnek
Egyre több pletyka szól arról, hogy az iPhone 15 Pro drágább lesz, mint az iPhone 14 Pro vonal, és akár 200 dolláros áremelkedés is várható.
Az iPhone Pro modelljei a generáción belül a skála prémium végén vannak, de 2023-ra költségesebbek lehetnek a fogyasztók számára. Az áremelkedési pletykák az iparági megfigyelők aggodalmát is felkeltik, figyelmeztetve a szállítások lehetséges csökkenésére.
A DigiTimes kedden közzétett jelentése szerint az iPhone 15 Pro ára legalább 1,099 dollár lesz, ami 100 dollárral több, mint az iPhone 14 Pro megfelelője. Hasonlóképpen, az iPhone 15 Pro Max végül 1,299 dollárba kerülhet, ami 100 dollárral többe kerül, mint az iPhone 14 Pro Max 1,199 dollárért.
Mindez 100 dolláros áremelkedésen alapul, de egy 200 dolláros emelés sem kizárt.Egy ideje már számos suttogás hallatszik a Pro termékcsalád áremelkedéséről, 2023 elején 100 vagy akár 200 dolláros áremelkedésről szóló hírek is felmerültek.
Az áremelkedés negatív hatással lehet a prémium modellek értékesítésére, mivel a jelentés becslése szerint az új Pro modellek szállítása 2023-ban az eredeti 83 millió darabról 77 millió darabra csökken.
Az Apple számára a prémium modellek kevesebb értékesítése nem feltétlenül rossz dolog, különösen, ha eszközönként több profitot kereshet. Ez azonban nem ilyen egyszerű, mivel nem akarja annyira növelni az árat, hogy az erodálja az eladásokat, és összességében kevesebbet keressen."forrás: appleinsider
[ Szerkesztve ]
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Shyciii
veterán
válasz szabonagyur #294241 üzenetére
Én tegnap este vettem észre. Véletlenül többször tapiztam, és lőn ugyanúgy zárolta a telefont. Poénból kipróbáltam 4-5 back tappal, és akkor is működött, holott nincs is ilyen beállítás
-
totopad
senior tag
Sziasztok, tudom, már részben kérdeztem, de most körvonalazódott véglegesen. Lesz egy ázsiai utam a télen, Singapore, Malaysia, Thaiföld érintésével és kint lényegesen olcsóbbak az új készülékek, igy gondolkodok a kinti vásárláson. Van valakinek tapasztalata a 3 ország akrámelyikéből, hogy milyen hátrányai vannak, gari, frekvencia, stb? Leginkább a merjek, vagy ne merjek a kérdés.
-
félisten
-
Shyciii
veterán
válasz szabonagyur #294230 üzenetére
Van ott több bug is. Például ha 2 és 3 back tap-re beállítasz valamit, majd a 3 back tap-et none-ra rakod, akkor a 3 back tap-ra, meg a nem létező 4 back tap-re is kiadja a 2 back tap-re megadott parancsot
-
Shyciii
veterán
Miért értelmetlen a diskurzus? Teljes elképzelhetetlennek tartod, hogy egy ember nem akar magáról, bármiről mindent megosztani? Szerintem ez a normális hozzáállás. Amúgy meg mint írtam pár commenttel előbb, hogy már icloud-al is megoszthatóak úgy a kiválasztott fényképek, hogy egy 2 kattintással elérhetőek lesznek akinek szeretném és még tömörítve is tölti le, ami mások már jóideje képesek, ergo Apple is felismerte, hogy ezzel foglalkoznia kell. Ez egy tök jó dolog a részükről.
A barátnőmnek (sincsen) iphoneja, ezért Airdrop kilőve. Gondolhatod, hogy ha az van neki, akkor nem vesződtem volna már tavasszal a megosztással... -
félisten
válasz kakuk.tamas #294232 üzenetére
Jaa, nekem vegyesen van public es developer, de az utolso dev legalabb akksiban kivalo ujra.
-
veterán
válasz Scrake^;DD #294234 üzenetére
Persze,bármilyen BT füles/hangfal párosítható hozzá.
-
Scrake^;DD
aktív tag
Nem apple fülhallgatót lehet iPhone-al párosítani? Feleségnek nem jönnek be az airpods-ok és van neki egy huawei freebuds amit még a rég telefonjához használt és azt imádja. Tudjuk valahogy párosítani?
Sempre... al tuo fianco! 1926.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz szabonagyur #294230 üzenetére
Nekem a beta5 óta ezt csinálja…
Az sms küldés még mindig hibát dob, hogy nem küldte el, holott megkapja a címzett…[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
tomcsi23
veterán
válasz kristof123 #294227 üzenetére
A kapott jegyzőkönyvvel lehetne futni egy kört hivatalosan.
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
merqree
őstag
Dev béta 7 kijott
[ Szerkesztve ]
-
hitchins
őstag
válasz dvdbackuper #294182 üzenetére
En is erre gondoltam elsore de ha max-ra veszi manualisan akkor sem valtozik a fenyero.
2 szervizben volt mar csak az elso nem hivatalos szerviz volt. Mindkettoben hasonlot mondtak. -
Noxy
veterán
válasz Shyciii #294222 üzenetére
Ha nem, akkor ott a manuális lehetőség a válogatásra.
Amugy meg ez az egész diskurzus tök értelmetlen a megosztásról, ha nem használod az iCloud-t.
Ha a barátnődnek meg szintén iPhone van, akkor azt az egy két képet (de akár többet is) miért nem lehet AirDrop-n átküldeni?''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
veterán
Ha megváltozik a lakcímem hol kell átírni az iPhoneba?
Egyszer a beállításokba átírtam a legfelső részen a “nevemnél”,
utána a tárca és applepaybe. Valahol még kell? -
Shyciii
veterán
Nekem ez az opció nem látszik, gondolom azért mert az icloudba nem történik automatikusan a fotók mentése.
Androidon alapból biztosan nincsen ilyen, és nem tudom, hogy létezik-e ilyen fotók applikáció. Hasznos egy közös nyaralásnál, ha mindent meg akarunk osztani, de mi van, ha nem? Azért elég sokszor az van az én esetemben, hogy együtt vagyunk valahol, és ha fotózok, akkor az neki vagy érdektelen, vagy szimplán nem kell látnia, pedig mégis egy GPS koordinátán vagyunk. És olyan is van, hogy csak 1-2 kép kell neki. -
Noxy
veterán
válasz Shyciii #294218 üzenetére
Automatikusan sehogy
Nézzétek már meg a beáll..fotókat, hogy mi található ott, a megosztással kapcsolatban. [kép]
Csak kérdés: Ezt meglehet az android-l csinálni?[ Szerkesztve ]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
gyapo11
őstag
válasz waccamár #294212 üzenetére
Szenzormozgatásos stabilizálás van benne. Nem tudom milyen minőségű az út a Balaton körül, én inkább akciókamerát vinnék. Vagy inkább 360 fokos kamerát, nagyon jó, hogy bármerre szét lehet nézni menet közben, telóval nézve a videót akár a teló forgatásával is.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Wlac
Ármester
És más BT eszközzel hangeszközzel működik a telefon? A legjobb az lenne, hogyha egy másik Airpods-zal tudnád tesztelni. De a legegyszerűbb, ha szervizbe viszed őket, a füles még garanciás.
“A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur
-
Shyciii
veterán
válasz BigBlackDog #294216 üzenetére
Automatikusan sehogy, mert nem minden képet kell megosztanom vele. Leginkább a közös élmények kerülnek megosztásra, mint most a Norvégiában készült fotóim kellettek neki (annak ellenére, hogy ő 3-szor annyit fotózott).
[ Szerkesztve ]
-
Shyciii
veterán
válasz markknight #294214 üzenetére
De nekem csak képre kell ez a megosztás, semmi másra. Google megoldását is csak erre használtam most. Egészen pontosan ha fotót készítek bármely okból kifolyólag, akkor azt a párom le tudja tölteni a notijára, mobilra, és a gyerek a mobilra. Időnként anyós, após a notira.
[ Szerkesztve ]
-
Shyciii
veterán
Ez a megoldás nem működött pár hónapja. Ezt itt többen néztük.
Mert van aki PC-re mentené le egy az egyben az összes képet, mert ott (is) tárolja. Nekem is főleg a notin vannak a fotóim, meg egyéb backup helyeken. A telefonban (akár androidoztam, akár most ios) csak a "fontosabb" fotók érhetőek el.
Ha a kérdés arra vonatkozott, hogy minek Windows/Linux PC, és miért nem Mac, akkor skippelem, mert szerintem ez kb milliószor ki lett tárgyalva, hogy ki és miért használ pc-t (akár windows, akár linux), és ki miért Mac-et. -
waccamár
senior tag
válasz gyapo11 #294207 üzenetére
Köszi a válaszod! Igen, elfelejtettem írni a telót, egy 14 próm van - éppen ezért is kérdezősködök előtte, nem szívesen vágnám tönkre
Alapvetően a napi bicózásra nem tenném fel a telót - most épp Balaton-kört tervezünk, oda viszont jó lenne, ha előttem lenne[ Szerkesztve ]
-
Wlac
Ármester
-
Noxy
veterán
válasz Shyciii #294208 üzenetére
Ez alapján nekem így nincs szükség a google-os megosztásra, mert így már eszközfüggetlenül tudnak letölteni az icloud-os megosztásból is.
Igen, de ez már évek óta így van.
Amúgy meg ehhez mi a jó fenének kell PC?''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Kobe
veterán
válasz markknight #294203 üzenetére
Igen, de idorol idore ugyanugy elojon ez a problema
-
Shyciii
veterán
válasz markknight #294205 üzenetére
Ezek szerint akkor a generált megosztási link felülete is változott, méghozzá igen jó irányba. Ez alapján nekem így nincs szükség a google-os megosztásra, mert így már eszközfüggetlenül tudnak letölteni az icloud-os megosztásból is.
Ugye -Skylake- , azért az Apple is érezte, hogy ezzel érdemes foglalkoznia... -
gyapo11
őstag
válasz waccamár #294206 üzenetére
Rugózás nélküli tömör gumikkal rendelkező (tehát baromira rázós) rolleren használom átlátszó tokban levő telóval. Tökéletes, ami a fogás biztonságát illeti. Azt olvastam, hogy a gimbal kamerákat nem javasolják ilyen járművekre mert idő előtt elromlanak. Inkább az elektronikus stabilizátoros cuccok ajánlottak, pl. akciókamera, amiben semmi mechanikai mozgás nincs. Azt nem tudom milyen van a telóban amire kérdezted.
A mechanikus mozgással működő stabilizátort is arra találták ki hogy tegye a dolgát, nem hiszem hogy pár km alatt baja lehetne. Egy ismerősöm Olympusra tett föl egy 500 mm-es tükrös obit, és azt mondta hallotta a szenzor csattogását, ahogy a kezében mozgott a gép. Nem tudom mennyire tervezték ezt meg a gyártók, hogy a szenzor mozgásának szélső értékeinél hogy állítják meg, puhán vagy nekiütődik valami gátnak. Gondolom erről nem nagyon adnak ki információt, ha a garanciaidőt kibírja, akkor nekik már jó,menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
waccamár
senior tag
// Kerékpáros tartó //
A véleményetekre és tapasztalatotokra lennék kíváncsi a beszorítós kerékpáros telefontartókkal kapcsolatban (pl. ez) , különösképpen egy kifejezett témában: árt-e a telefon kamera stabilizátorának ez a fajta hordozási mód, vagy sem?
Nektek mi erről a véleményetek/tapasztalatotok? Nem árthat? Árthat, de csak akkor, ha mondjuk teszem azt 1.000 km-t folyamatosan rázkódik megállás nélkül? Vagy már egy 5 km-es tekerés is okozhat gondot?
-
Shyciii
veterán
válasz markknight #294203 üzenetére
Ez icloudba feltöltött 3db kép, és meg van osztva. Annak a megosztási linkjén ezt látom. Tehát kvázi szimulálva mint a google képmegosztás. Ezt anno mikor itt többen néztük, akkor nagyon nem így nézett ki, és hiányzott az egyszerre letöltés, és a tömörítettbe letöltés sem volt.
-
Kobe
veterán
Hello
iphone 13 pro + airpods pro 2
utobbi idoben csatlakozaskor egesz egyszeruen nem jon ki hang az airpodson, hiaba csatlakozik rendesen a fules, minden zenet es hangot a telefonon jatszana le a rendzaer
iOS 16.6, azt irja nincs elerheto frissites, naprakeszspotify appot mar toroltem, ujraraktam, semmi
airpodsot tobbszor elfelejtettettem a teloval, semmi
airpodsot is manualisan reseteltem es ugy csatlakoztattam ujra, semmiwtf ? A fules maga mukodik mert a hangjelzeseket csatlakozaskor koadja, csak semmilyen hangot nem jatszik at telorol
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold 4, fekete, 12/256 DS, 2025.10.03-ig garis
- Iphone x
- IPhone 15 Pro max 256 gyári független hibátlan 2027.01.02. Apple jótállás névre szóló számla
- Apple iPhone 15 Pro , Blue Titanium , Usa ( eSim ) modell, kártyafüggetlen
- Apple iPhone 14 Plus, Blue, makulátlan, 128Gb, garanciális, független
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest