- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Milyen okostelefont vegyek?
- iOS alkalmazások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
- Így javít a Honor AI a szuperzoomos képeken
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacess
tag
válasz M1995 #332081 üzenetére
Nincs VPN, sem private relay.
Router reset is megvolt, de mint írtam, párom telefonja ugyan olyan hibátlanul működik mint előtte. Több wifin is csinálja, ezért is vettem észre. Melóban van 1-2hely, ahol nincs térerő, de wifi van. Ha valaki nem elérhető, akkor facetime/viber hívás szokott menni. Akkor kezdett gyanús lenni a dolog, miután többször nem voltam elérhető.
Ismert probléma, rengeteg cikk és youtube videó van róla. A legtöbb esetben nem volt megoldás.Csabesz86: Köszi, de ezeken már végig mentem. Sok ilyen cikk van, szinte mindegyikben ugyan ezek a tippek/lépések, de sajnos haszontalanok.
Sokan most váltanak Windows 10-re, pedig nekem már a 98 is megvan.
-
M1995
aktív tag
válasz Lacess #332079 üzenetére
Elolvastam, hát mivel minden szokásos tippet megcsináltál már, nehéz tippelni. VPN, private relay ha van off? Nincs valami automata shortcut parancs véletlenül? Talán egy teljes iOS újrahúzás? Vagy várni a következő frissítést, hátha.
Illetve a másik oldalon: router reset volt? Más eszköz ugyanazon a wifin jó?
-
Rage47
veterán
Gondolom nem sok embert érint itt, de jövö héttől állítólag megszűnik a 2-3 éves AppleCare+ és helyette havi és évi változat lesz csak.
Remélem nem változtatnak azon, hogy továbbra is lehessen más országban igénybe venni.[ Szerkesztve ]
-
Lacess
tag
válasz M1995 #332077 üzenetére
Hálózati beállítások visszaállítása megvolt. Ebben a hsz.-ben leírtam mi történt eddig.
Nem tudom mihez kötni, mivel nem történt változás sem a használt wifi hálózatokban, sem a telefonon. Még biztonsági mentés sem készült pár hete... most meg nem is merek csinálni.Sokan most váltanak Windows 10-re, pedig nekem már a 98 is megvan.
-
xhege
veterán
válasz M1995 #332058 üzenetére
Van igazság abban amit írsz sajnos. Én a Perplexity fizetős változatát használom. A felhasználási terület pedig nem ilyen tények keresése, hanem mondjuk feltöltött hosszabb dokumentumok kivonatolása, összegzése, adott dokumentumok összehasonlító elemzése. Ezekben egészen sokat segít, illetve időben sokat megtakarít.
Nyilván van hova fejlődni még, és valóban az irányok nem mindig biztatóak. -
Lacess
tag
válasz vargalex #332061 üzenetére
Esetemben sajnos egész másnak tűnik a probléma. Csak 2,4 -es a wifi, a router lehet a telefontól 30cm-re is, teljesen mindegy. A telefon lezárását követően megszűnik a wifi kapcsolat.
A routerben látom, hogy nincs csatlakozva a készülék lezárt állapotban. (felnyitom, csatlakozik, minden tökéletes, lezárom és 3mp-en belül ki is esik a klienslistából) Míg párom iphone-ja ugyan úgy lezárt állapotban folyamatos kapcsolatban van, és forgalmaz is. Korábban az én készülékem is így volt, hibátlan volt minden, nemrég kezdett gyanús lenni.
Egyszerűen nem értem, mi történhetett, és a megoldást sem találom rá.Sokan most váltanak Windows 10-re, pedig nekem már a 98 is megvan.
-
Troy.
addikt
Sziasztok,
Meg lehet azt valahogy oldani, automatikusan bekapcsoljon a mobilinternet megosztás egy időpillantban, majd ki egy másikban?
.
-
hr2
őstag
válasz dudu5130 #332067 üzenetére
Üdv.
Én is így jártam múltkor. [link]Töltsd le a készülékednek megfelelő ipsw filet, pl. ipsw.me
Utána töltsd le a 3utools progit, telepítsd fel.
Elindítod 3utools: easy flash itt betallózod az ipswt.
Teló hang fel utána hang le azután bekapcs gomb hosszan míg az alma logó megjelenik akkor hang le és így kerül download módba, ekkor rá dugod a gépre és mehet a flash.Utána meg törlöd az itunest mint én.
-
M1995
aktív tag
"a gyári böngésző a youtube-ra konkrétan használhatatlan"
Éppen a Safari böngésző a legjobb YT-ra a kiegészítők miatt. (wipr, vinegar, sponsorblock stb. nálam se insta, se tiktok app nincs, minden böngészőben amikor alkalmilag kell)
"olyan retek minőségben adja be, állítási lehetőség nélkül"
1080 nekem bőven elég telefonon, 720 is igazából éppen mikor melyikre bökök az állítási lehetőségek közül.
-
dudu5130
őstag
Sziasztok! Számítógépen elkezdtem frissíteni a 12-esem és mikor nekiállt frissíteni gépen kilépett az iTunes-ból és a telefonon már percek óta nem megy feljebb a frissítés szint jelzője. Ez gáz? 20 perce kb .
-
Szabi®
addikt
válasz vargalex #332061 üzenetére
Számomra elképesztően bosszantó, hogy a gyári böngésző a youtube-ra konkrétan használhatatlan. értem én hogy az amcsik összefognak, és használd az appot, de könyörgöm . . . Ráadásul olyan retek minőségben adja be, állítási lehetőség nélkül, hogy az 2025-ben egy szégyen.
#332008 havri1 Rendeltem egyet, aztán majd látom. Van itthon egy 44-es Watch 6-os Calirfonia Poppy szíj, azzal szeretném majd használni.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
válasz Lacess #332013 üzenetére
Ezt fiam is jelezte, az iPhone 11-e produkálja IOS 18.3-al (de szerintem előtte is).
Egyébként sem valami erős szerintem a wifi hálózatok kezelésében az IOS. Gyenge 5GHz-es wifi jelerősség mellett (értsd, 0 adatforgalom, éppen 1 csík jelerősség) a világért sem váltana át a szintén elmentett 2,4 GHz-es wifi-re. Nem akarom szítani a hangulatot, de ezt simán kezelte 10+ évvel ezelőtt a másik oldal...Alex
-
scdlsc
senior tag
válasz Atee94 #332059 üzenetére
Én nem írtam olyat, hogy semmit se számít. Annyit írtam, hogy szerintem (!) az akkuval pöcsölés többe kerül, mint amit lehet vele nyerni. Az elmúlt 2 év 8 hónap alatt én egy másodpercet nem pazaroltam az időmből/életemből erre a témára. Nem figyeltem, nem nézegettem, csak használtam, mégsincs hatalmas különbség.
-
Atee94
tag
válasz scdlsc #332044 üzenetére
2 év 8 hónapos a minid, az enyém 3 év 4 hónapos. 8 hónap a differenciál, plusz a kapacitásvól adódó binning is dobhat rá. Plusz azt se tudom hogy mennyi ciklus van benne...
Szóval a 87 százalék mögött lehet 200-300 ciklussal is kevesebb, így kijelenteni azt hogy semmit se számít kicsit felelőtlen.
"The only thing here built to last is the engine that turns your world to trash" - Slum Planet, 3teeth
-
M1995
aktív tag
válasz xhege #332055 üzenetére
Perplexity szerint is a víz folyékony 0 fahrenheiten. Bár legalább az átváltással pontosabb volt. (-18 celsius)
Egy kutya az összes cég, chatgpt, gemini, perplexity. Mint a social media algoritmusokból, annak a társadalmi következményeit már láttuk, ebből az AI hype-ból is csak több rosszabb fog ki sülni, mint jó. Szerintem. Mert ahogy a többség mezei google search-nél sem ellenőriz forrásokat kritikusan, az AI választ is készpénznek veszik majd. Hiába lesznek talán jobb modellek, ha az fizetős lesz, így a többség az ingyenest fogja használni. Az rég rossz, ha az a megoldás, hogy a fizetős modellben már jó a válasz. Arról nem is beszélve gyakran nem sikerül helyesen lescrapelni helyesen egy wikipedia választ, valahol olvastam múltkor egy tesztet, hogy végigkérdezték adott évi Super Bowl győzteseket, és ilyen egyszerű lista információt nem tudott a csoda artificial intelligence. (overrated autocomplete inkább a jobb név rá...)
Az egésszel a probléma, hogy a cégek magabiztos válaszként tálalják. Ami rosszabb, mint a régi buta Siri, Cortana, Bixby, Alexa stb. amikor benyögte "bocsi nem tudok segíteni ezzel, keressek rá weben"? Az sokkal hasznosabb, mint most az "okos" új AI magabiztos téves válasza!
És az Apple felelőssége, hogy beépíti ezt a szart, mert nem akar lemaradni a Google és Microsoft AI hype versenyben, meg most a tőzsdét is hajtja ez a baromság, már mindenre elég rádobni az AI címkét és bammm megy fel a részvény.
-
M1995
aktív tag
Rövid fél off: a social media népbutítása után most az "éáj" butítás következik? Biztos jó ötlet a gyártóknak ezt beépíteni a telefonokba? Az AI a nagydumás haver a társaságban, aki nagy magabiztossággal adja elő a hülyeséget: [kép] [kép]
(még a sima átváltás sem sikerült neki, amit egy mezei google search tudott helyesen már 20 éve)[ Szerkesztve ]
-
xhege
veterán
A töltéshez kapcsolódóan még egy gondolat. Szeptemberben kb 150 ciklussal 98% volt az akksi 10 hónap használat után. Valamikor október-novemberben kezdtem vezetéknélküli töltőt használni (nem gyári). Így mostanra 14-15 hónapos korára 228 ciklus után 95%. Vagyis a gyorsabban romlott. Ez vagy a vezetékmentes töltés hatása, vagy csak éppen most ilyen számot mutat a rendszer. Ki tudja. Mindenestre én úgy vagyok vele, hogy úgy töltöm, ahogy nekem a legkényelmesebb, aztán ha úgy alakul akksit cserélek vagy éppen telefont.
-
atosan
veterán
Üdv,
Ez a 18.3-al jött be vagy eddig ennyire figyelmetlen voltam? Számmal jelzi, hogy a paklin belúl mennyi üzenet van.
Maine Coon
-
teleahocipöm
senior tag
Sziasztok! Fényképet a Google Fotókból, hogy tudnék emailhez csatolni? Valami okból csak a Driveból tudnék, de nem ott van a fénykép.
-
-
esbii22
őstag
válasz HoTDoG #332035 üzenetére
Persze hogy többet kérnek el hivatalos szervizben egy kijelző cserénél hisz ők gyárit raknak bele, míg egy nem hivatalos szerviz csak utángyártottat tud kínálni…
Viszont ahogy M1995 is írta, ott legalább rájöttek egy olyan hibára ami eddig fel se tűnt, és valószínűleg az előző, nem hivatalos szervizben rakták össze rosszul a telefont.
Na mindegy én a sztoridat itt el is engedtem, használd addig amíg jól működik, aztán majd meglátod mihez kezdesz vele ha esetleg mégse lesz jó.
iPhone 16 128 GB Teal, Apple Watch SE 44mm, Hyundai i30 II. gen.
-
Rage47
veterán
válasz esbii22 #332025 üzenetére
Csak a 16-hoz kapott háttérrel csinálja ezt akkor, mikor elsötétedne, mielőtt lezáródik a telefon. Na mindegy, váltottam hátteret, de szánalmasak ezek a kis rejtett bugok most már minden évben a rendszerben. És hiába jelenti az ember, fél év múlva is benne van meg 1 év múlva is.
-
Atee94
tag
válasz havri1 #332027 üzenetére
Majdnem 3,5 éves az Iphone 13 mini akkumulátora, 20-80 százalékon töltöttem, 86 százalékon van most az állapot.650 körüli ciklust írt a 3utools.Azért lehet vele nyerni hosszabb távon.
Azt azért hozzá kell tennem, hogy nekem nem nagyon volt olyan eset hogy a teljes kapacitásra szükségem lett volna, munkahelyen, otthon is tudtam rá-rá töltögetni."The only thing here built to last is the engine that turns your world to trash" - Slum Planet, 3teeth
-
M1995
aktív tag
-
HoTDoG
tag
válasz M1995 #332033 üzenetére
Kezd most már összemosódni a történet megértése úgy látom.
A rezgőmotort senki nem vizsgálta, pláne nem a nem hivatalosban. Csak a hivatalosban lévő bevizsgálásnál, mikor rákérdeztem, hogy valami mellékes info amit jó ha tudok, akkor jegyezték meg, hogy a csavarokat meghúzták, mert elég lazák voltak, ami hatással lehetett a rezgőmotorra.
Ezután pedig a nem hivatalosban csak bekapcsoltuk. Nincs szó kézretételről, meg arról sem, hogy ezt valaki megjavította.Arról van szó, hogy senki nem tudta megállapítani konkrétan a hiba okát. Csak ennek a javításáért a hivatalosban többet kértek volna el.
Egyelőre örülünk, amíg jól működik, aztán meglátjuk mi lesz a vége.[ Szerkesztve ]
-
-
HoTDoG
tag
válasz Ear001 #331987 üzenetére
Nem.
A Carecenterben semmit nem mondtak, csak az lett a bevizsgálás eredménye, hogy kijelzőt kell cserélni, 125k-ért.
Majd ezután vittem a nem hivatalosba, ahol működött a telefon és azóta is működik.
A nem hivatalosban mondták azt, hogy ez egyáltalán nem biztos, hogy kijelző hiba, de ezt hosszasan kellene tesztelni. Lehet alaplap, stb.Annyiból jobb, hogy mivel ennek a modellnek az új ára már kevesebbet ér, mint egy hivatalos kijelző csere, így tartaléknak még jó lehet, ha tényleg kiderül, hogy van-e baja és pontosan micsoda. Viszont az a javítás/utángyártott alkatrész csere lehet kijön majd harmad vagy fele annyiból, mint a hivatalos kijelző csere. Ami egyelőre nem indokolt, mert azóta hibátlanul működik.
-
HoTDoG
tag
válasz M1995 #331989 üzenetére
A CareCenter-ben bevizsgálták. Szétszedték és arra jutottak, hogy a kijelző rossz, cserélni kell. Plusz megjegyezték, hogy néhány csavar laza volt benne, emiatt lehetett fura a rezgőmotor hangja.
Visszakaptam a telefont, nem éltem a kijelző csere lehetőségével. Gondoltam tartalék telefonnak esetleg jó lesz, utángyártott kijelzővel, mert az eredeti (hivatalos szervizben cserélt) kijelző drágább, mint ez a modell újonnan.
Visszavittem a nem hivatalosba, ott bekapcsolták. Azóta pedig hibátlanul működik a telefon. Persze felhívták rá a figyelmemet, hogy ez esélyesen nem fog így maradni, ha egyszer előjött a probléma. -
-
Sasi001
senior tag
válasz havri1 #332027 üzenetére
Mindig optimalizált töltéssel töltöttem a telefonokat egy év alatt mégis 93%-ig romlott általában mindegyik telóm. Most kipróbálom (16pm) a 90%-os korlátot kiváncsi leszek rá, hogy alakul az akku romlás idővel. Nálam például az a gond, hogy teljesen feltöltve sok egy napra, viszont két napot már nem bír ki. Ezért minden este optimalizált töltéssel felrakni szerintem felesleges, beállítottam egy 90%-os korlátot plusz egy okos konnektor ami reggel 5-órától tölti 6-30-ig.
-
havri1
félisten
válasz Eagl3 #332024 üzenetére
Azt mondják, hogy a 100%-os töltés igazából a több cellás akkumulátoroknál hátrány, mert a cellákat teljesen egyformára nem tudja tölteni, és emiatt alakul ki probléma. Nem tudom hol olvastam, lehet nem így van. (telefonban is van 1 és több cellás akku is, gyártó, kapacitás függő)
A Li akkuknál a magas és az alacsony töltöttség hosszú távon káros, a magas és az alacsony hőmérséklet. Ezért javasolják általában mindenhol, hogy 40-60/20-80% között használja az ember, inkább többszöri rátöltéssel. Lehet az élettartamot ezzel pár héttel, hónappal ki lehet tolni.
Aztán mi az igazság..
Kérdezem én, ha rendszeresen 80%-ig töltöd, eleve elveszel magadtól 20%-nyi kapacitást. Ha leromlik az akku x év után 80% kapacitásra, akkor meg 100%-ra fogod tölteni, és úgy is buksz 20%-ot.
Ebben az esetben úgy használta az ember a telefonját, hogy sosem használta ki a teljes kapacitást?[ Szerkesztve ]
havri
-
Eagl3
veterán
Az akku élettartamának növelésére bejött az a funkció, hogy beállítható a maximum töltöttség. Azt nem értem pontosan, hogy ezzel gyakorlatilag nem ugyan ott vagyunk? Ha eléri a beállított 90%-ot s töltés, akkor megáll, 89-nél meg visszatölt. Valóban jobb ez, mintha ugyan ezt 100%-on tenné?
Talán a legjobb az lenne, ha beállítanánk a maximum 90%-ot, de ezt is optimalizáltan töltené, tehát ha pl. 6-kor kelsz, akkor fél 6-ra tölti bele a maradékot 90%-ig, de erre ugye nincs lehetőség.
Nem igazán látom értelmét, inkább maradok az optimalizált 100%-on. Vagy rosszul gondolkodok erről? -
Rage47
veterán
válasz syler123 #332022 üzenetére
csak a gyári iPhone 16 hatterekkel csinálja, nyilván másik háttérrel jó. ez szoftveres bug, mindenkinél csinálja. megint egy bug, amit nem látnak általában az emberek, ezért nem javítja az apple kb. soha.
kb. 15-20 alkalomból látni egyszer. bosszantó akkor is, mert ez a kedvenc hátterem.[ Szerkesztve ]
-
Rage47
veterán
iOS 18.3 még mindig csinálja ezt iPhone 16-on sajnos
[ Szerkesztve ]
-
Papix
tag
válasz Xiaomiuser #332017 üzenetére
Köszi.
-
Papix
tag
-
Lacess
tag
Sziasztok!
Az utóbbi pár napban észrevettem, hogy nálam is előjött a "lezárt állapotban wifi eldobás/lecsatlakozás" probléma. Már mindent kipróbáltam, amit ezzel kapcsolatban a neten felleltem, de nem hoz megoldást. Melóban nincs mindenhol megfelelő térerő, ott vettem észre először. Ma rászántam az időt a tesztelésre, és lényegében offline lesz a telefonom, ha kikapcsolom a mobilnetet és lezárom a képernyőt. Amint felnyitom 1-2másodprcen belül megtörténik a csatlakozás, de lezárt állapotban nem jön meg semmilyen üzenet vagy értesítés. Facetime hívás a túloldalon kicseng, de a telefon nem csörög. Pontosabban az üzenetek ~10perc késéssel, de megérkeznek.
Rengeteg cikk van róla, de megoldást nekem semelyik nem hozott. Nem történt az utóbbi időben semmilyen beállításmódosítás sem a kiszolgálói, sem a kliensoldalon az általam használt wifi hálózatokon. A készülék semmilyen beállítása sem lett módosítva, talán már évek óta.
Itt esetleg talált már valaki megoldást a problémára?Számomra igen komoly problémákat okoz ez jelenleg a mindennapokban. Tizensok év iPhone használat után most nem vagyok túl boldog...
(megvolt a hálózat elfelejtés majd újra beállítás, wifi asszisztens mindig is ki volt kapcsolva, hálózati beállítások alaphelyzetbe állítása is megtörtént, force restart többször is, meg még pár sikertelen tipp amit itt-ott olvastam, jelenleg minden beállítás ismét úgy áll, mint a hiba felismerésének idején)
Köszönöm előre is mindenkinek!!
Sokan most váltanak Windows 10-re, pedig nekem már a 98 is megvan.
-
Papix
tag
Sziasztok!
Van Egy Xiaomi 67 W töltőm aminek a kimenete Type A.
Egy 2,4 A type A + lighting végű kábel viszonylag normális sebességű töltést fog adni?
Eddig egy iquos töltővel töltöttem de néha kellene a gyorsabb töltés. Iphone 14-hez. -
ricogsm
őstag
Sziasztok!
Par napja eltűnt a Safaribol az a lehetőség amikor megnyitottam egy üres lapot feldobta a könyvjelzőket amolyan pakli formájában. Most csak az iCloud lapokat és adatvédelmi jelentést látom.
Hogyan tudom vissza állítani?
Üdv
13pmxMSI GE76 RAIDER i7-11800H RTX 3080 8GB 155W TGP FHD 300Hz
-
-
Szabi®
addikt
Vett valaki Watch 10-et ? Mennyire sérülékeny ez a fényes bevonat ? Nagyon tetszik ez az új vonal, de ha nagyon sérülékeny, akkor elengedem.
-
Noxy
veterán
válasz Asike #332004 üzenetére
Jelenleg az IPad kap mindent először
Mert éppen használod, és aktív.
Ha az iPad aktív, akkor a telefon nem fog még egyszer jelezni, mert már megkaptad.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Asike
csendes tag
válasz esbii22 #332003 üzenetére
Köszi, de ez nem oldja meg a problémát. Nekem az kell, hogy ne kelljen kikapcsolni az IPadet ahhoz, hogy a cset alkalmazások betöltsék normálisan az üzeneteket és a média tartalmakat(képek). Jelenleg az IPad kap mindent először meg. Sokszor percekkel előbb jelez. A telefonon meg semmi. Sokszor semmi nem jön meg telefonra ha az IPad már megkapta. Ez így nem ok. Főleg ha az IPad nincs nálunk csak a telefon.
-
-
Asike
csendes tag
Sziasztok! Kérnék egy kis segítséget. Párom kapott egy IPad mini 6-ot. Amióta megvan, olyan mintha az IPad lenne a fő eszköz, és ha csörög a telefon, messenger akkor hiába akarja az IPhonon fel venni, a messenger pl annyit ír ki, hogy kapcsolódás. Az Ipad meg csörög tovább és csak akkor tudja felvenni ha az IPadon kinyomjuk a hívást. Az üzeneteket se jeleníti meg mind, csak az ipadon. Hogy tudnánk ezt vissza állítani, hogy az IPhone legyen a "fő" eszköz? Eddig csak az volt megoldás, ha teljesen ki volt kapcsolva az IPad.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone-t használók OFF topikja
- Ukrajnai háború
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kompakt vízhűtés
- NBA és kosárlabda topic
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest