- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Yettel topik
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
blueMerle
veterán
válasz
User64476 #22 üzenetére
Pontosan tisztában vagyok vele hogy mit és hogy mér. Hogy nem orvosi műszer, és hogy tévedhet-e, ez minden valószinüség szerint így van. Nem leugattalak, csak leírtam valamit, erre hozol egy cikket, ami az általad előzőleg leírtakat erősíti meg. Hát most akkor ezt hogy vegyem? Bizonyára, a többség, legyen 70-80 százalék, valóban az idős korosztály, de jócskán akad fiatalabb is. Ráadásul, nagyon sok egyéb szerv betegségével jár együtt a szívritmuszavar, bőven nem szükségszerű, hogy épp a szívvel legyen gond. Ez egy tünet, mint a láz, nem maga a betegség. Konkrétan csak a környezetemben legalább 5 embert tudok, aki még nincs 40, és hasonló problémáik vannak. Volt aki youtube videónaplót is készített a gyógyulásáról, műtétről, most is elérhető, és 30 éves. De olyan is, akinek az életéért küzdöttek és 40 éves (aktív sportoló). Mindkét esetnél az Apple Watch szólt, hogy baj van. Szóval nem az egy darab példából vettem ezt. Sajnos, ez már bőven nem igaz, hogy csak az idősek érintettek. Peace.
-
User64476
őstag
válasz
blueMerle #21 üzenetére
Egyáltalán nem ez volt a cél. Azt akartam mondani, hogy a jelek szerint szélesebb körben az a vélekedés, hogy az EKGt is tudó okosóra az ugyanolyan minőségű eredményt ad, mint egy valódi orvosi műszer. A gyártók nem azzal marketingelik a terméket, hogy valójában a paraméterek egy szűk szeletét képes valamilyen nem túl magas pontossággal kimutatni, a legjobb eredményt pedig főleg az idős korosztályt (alacsony százalékban) érintő gondot mutatja ki. Az, hogy te pont emiatt kerültél jó kezekbe és kaptál megoldást, tök jó!
Szerk: de ha már így állsz hozzá: tudsz szöveget olvasni és értelmezni? Normális vagy, hogy ilyen baromságokat beszélsz? Itt bazdmeg már bárki bármit mond azt leugatják a kurva okosok akik egy azaz egy darab saját példából levezetik, hogy mekkora ordító gyökér a másik, hiszen VELEM pont megtörtént valami akkor az áltlános igazság!!
-
blueMerle
veterán
válasz
User64476 #20 üzenetére
És most ezzel mit akartál mondani?
Csatoljak neked egy tonna orvosi papírt, szanatóriumi kezelésről képeket vagy mit szeretnél? Vagy csak szimplán azt mondod, hogy bekamuzok egy szívbetegséget, mert csak? Te normális vagy? Bártfán mikor voltam kezelésen, ugyanezzel a betegséggel volt ott 12 éves és 70 éves is. Hiába AI-zol. Kérdezd meg az AI haverod, hogy szívbillentyű-hiba, alvási apnoe, vagy pajzsmirigy túlműködés is kizárólag időseknél fordulhat-e elő, ami velejárója/okozója ennek.Hasonló "jókat" kivánok, tiszta szívből
-
User64476
őstag
válasz
blueMerle #19 üzenetére
Cardiologists emphasize that smartwatch ECGs are supplementary tools, not replacements for 12-lead tests. While they enhance patient engagement, abnormal readings require clinical confirmation. As Dr. Marco Perez notes, the Apple Watch’s tracing quality is sufficient for AFib validation but insufficient for comprehensive diagnosis 34.
Single-Lead Constraint:
Smartwatches cannot detect conditions requiring multi-lead analysis, such as myocardial infarction, ischemia, or ventricular hypertrophy. For instance, ST-segment deviations (critical for diagnosing heart attacks) are undetectable 74.
High False Positives/Negatives:
Up to 20% of Apple Watch ECGs are unclassified due to motion artifacts or poor signal quality 5.
AFib detection accuracy drops at heart rates >120 bpm, missing 1 in 3 episodes in real-world scenarios 58.
Limited Clinical Validation:
Most studies focus on low-risk populations, overestimating accuracy. Performance in elderly or high-risk patients remains understudied 68.Atrial fibrillation (AFib) is an irregular and often rapid heart rhythm originating in the heart’s upper chambers (atria), disrupting effective blood flow and increasing stroke risk.
Causes and Risk Factors
Structural Heart Issues: Hypertension, valvular disease (e.g., mitral stenosis), and heart failure.Lifestyle Triggers: Alcohol, obesity, and thyroid dysfunction.
Age: Prevalence rises sharply after age 65, affecting ~10% of individuals over 80.
-
blueMerle
veterán
Ez az infód nem tudom honnan van, de téves. Nálam szabálytalan szívverést jelzett, ami előfordulhat csecsemőkortól bármikor, semmi köze az életkorhoz. Így derült ki, hogy gond van a szivemmel amit azóta sikeresen oldunk. Ha az óra nem jelzett volna, nagyon valószinű hogy sokkal komolyabb következményei lettek volna ennek a dolognak (akár infarktus)
-
pusszycat
nagyúr
válasz
grizlisandor #16 üzenetére
A nagy a mutatós. Kérdezd meg bármelyik csajt.
-
pusszycat
nagyúr
válasz
grizlisandor #14 üzenetére
Szerintem az csak a Pro-ban lesz ha lesz. De mi a bajotok a pro-val? Sokkal k0nnyebben olvasható és kezelhető. Ez előtt volt egy Honor band 4 nekem az se akart meghalni, igy csak lecseréltem egy xiaomi band pro 9 -re. Sokkal élhetőbb és használhatóbb, ennyit tudok mondani róla.
-
válasz
grizlisandor #12 üzenetére
Ezen az árszinten és ebben a méretben szvsz. igazán nagyot nem lehet ugrani. Ezek "kész" vannak. Én egy Xiaomi Watch 2-őt használok, mert azzal lehet normálisan fizetni. Ha ezt egy Mi Band is megugorná akkor simán visszaváltanék rá. Az edzés, alvásfigyelés, ekg meg ilyenek egyálttalán nem érdekelnek. Jelezze az értesítéseket, ha arról van szó akkor egy gyors telefont le tudjak folytatni és lehessen vele fizetni. És ha kibír mondjuk 4-5 napot az csak előny.
-
grizlisandor
veterán
Ez az EKG-s dolog érdekes lenne, minden más másodlagos.
Alvásfigyelést több év után elengedtem, edzést naplózást is elengedtem, valahogy jobban esik, ha edzésen nincs a karomon. Egyedül az ébresztő funkcióra használom, meg a visszaszámlálót sokat, meg óraként funkcionál.
Jelenleg 77%, 2 nappal ezelőtti töltéssel, úgy hetente töltögetem, ami még nem ok a lecserlésére.
A 7-est próbáltam, de tök más forma volt, meg kapott el az előrelépés meg a birtoklási vágy, így vissza is küldtem. -
válasz
grizlisandor #10 üzenetére
Arról igazából majd akkor kell váltani amikor az aksija kiöregszik.
-
grizlisandor
veterán
MiBand6-ról váltanék, ha lenne valami érdemi előrelépés.
-
User64476
őstag
Az derék! Valami olyasmit olvastam, hogy ez csak valami részletét méri a teljes képnek, és olyan problémát tud jelezni ami 60-70+os embereknél kezd el egyáltalán kimutathatóan releváns lenni., de ott is viszonylag alacsony az érintettség. De egyrészt ki hisz el bármit, másrészt meggyőzhető vagyok.
-
Szena67
aktív tag
Mindenki maga tudja, én ilyet nem tennék, erre van az orvos. Annyi problémának lehetnek hasonló tünetei, hogy simán bevihet a csalánba a ChatGPT.
A nejem is beleolvasott a nők lapjában valami cikkbe, ahol valami idióta botcsinálta újságíró hülyeségeket írt, már jelentkezett is be vizsgálatra. Aztán nagy nehezen megértettem vele, hogy ezek csak kattintásvadász cikkek és abba bele sem gondolnak, hogy mekkora károkat okozhatnak a hülyeségeikkel. Semmi olyan baja nem volt, amit a cikk sugallt. Ráadásul a cikkek nagy részét is ma már ChatGPT, Coopilot, google gemini írja.
ChatGPT sajnos nem megoldás mindenre. A múltkor itt tapasztaltam valami unatkozó z gen faszinál, hogy a ChatGPT-t használja a válaszai megszerkesztéséhez, hogy intelligensebbnek tűnjön. Agyat persze az sem tud adni. -
pusszycat
nagyúr
Mint mindig engem a pro verzió fog kíváncsivá tenni. A 9-es pro a csuklómon van most is. Nekem jól méri a pulzust, nem tudom másnál mi a helyzet. A gps is bejön vagy 3 másodperc alatt de van h hamarabb. Egy ekg hiányzik, de vevő vagyok minden újdonságra.
-
User64476
őstag
És vajon a pulzust végre sikerül normálisan mérnie?
-
Ha lehetne vele fizetni akkor simán adnék érte többet is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Philips LCD és LED TV-k
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- DOOM - The Dark Ages
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hardcore café
- UHD filmek lejátszása
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest