- Túllépte a 9000 mAh-t a legújabb, legkomolyabb Redmi akkumulátora
- Lila színben is elérhető az EarFun Clip 2, kapásból van hozzá egy kupon is
- Tíz év után visszatért az Aptoide a Play Áruházba
- Mindent tudni a Samsung következő olcsósított csúcsmobiljáról
- Samsung Galaxy Z Flip8 - a mellékszerep is lehet hálás
- iPhone topik
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Zuhanórepülésben a mobilpiac
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Z Flip8 - a mellékszerep is lehet hálás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nagyobb frissítést kapott nyolc Amazfit óra
- Sztárok hada fogja prezentálni a Pixel 11-eket
-
36612 - 36501
36612 - 36501 36500 - 36401 36400 - 36301 36300 - 36201 36200 - 36101 36100 - 36001 36000 - 35901 35900 - 35801 35800 - 35701 35700 - 35601 35600 - 35501 35500 - 35401 35400 - 35301 35300 - 35201 35200 - 35101 35100 - 35001 35000 - 34901 34900 - 34801 34800 - 34701 34700 - 34601 34600 - 34501 34500 - 34401 34400 - 34301 34300 - 34201 34200 - 34101 34100 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:59 Téma összefoglaló

Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spíler
őstag
Szia! Már megjöttek a cuccok tegnap.A Fiio Disc egy nagyon aranyos kis szerkezet és számomra jó hanggal.A JT7 fejhallgató is jó választás volt,szép is jó is.
Gaben.
Gondolod,hogy nem túrtam fel a Net-et mielőtt megvettem?
Csak tapasztalatokra lettem volna kíváncsi. -
gaben22
őstag
-
Dorien
veterán
-
Spíler
őstag
Bakker,hosszú évek után beírok a topikba és az kipusztul.Vigyázat, írok a többibe is.
-
Spíler
őstag
-
-NoVa-
veterán
Köszi. Van már nekik FiiO M33 R2R raktáron.
Gondolom kínai belpiacos, azt szokták hamarabb árulni nyugatra, mint a hivatalos release. A Cayin RU9-em is olyan.
-
bitrograde
senior tag
-
-NoVa-
veterán
A csúszkával kapcsolatban mire gondolsz? Túl könnyen mozog? Az enyémen nagyon erős a rugós mechanizmus, még véletlenül rányúlva se sikerül elpöccintenem.
Nem mondom, hogy fintorognék a nagyobb kijelzőt használva, de már megszoktam én is igazából. A hangja ne legyen rosszabb
Ami jót sejtet kép alapján az a csavarnak kinéző dolog a sarkokon.
Örülnék, ha mindkét méretben lenne rajta dedikált Line Out, plusz lejjebb is lehetne tekerni, mint a DX160 esetében...Inkább csak az, hogy ha véletlenül DAC módba húzom, akkor kilép a playlistből, és újra ki kell választani a zenéket, ezt tehették volna külön valahogy. Vagy nem a power gombra.
-
-NoVa-
veterán
A hifigo.com oldaláról rendeltetek már? Mennyire megbízható?
Teljesen. Ha garanciás ügy van, akkor kínába kell postázni, ennyi a járulékos macera, cserébe relatív olcsó.
-
bitrograde
senior tag
A hifigo.com oldaláról rendeltetek már? Mennyire megbízható?
-
chubii
senior tag
A csúszkával kapcsolatban mire gondolsz? Túl könnyen mozog? Az enyémen nagyon erős a rugós mechanizmus, még véletlenül rányúlva se sikerül elpöccintenem.
Nem mondom, hogy fintorognék a nagyobb kijelzőt használva, de már megszoktam én is igazából. A hangja ne legyen rosszabb
Ami jót sejtet kép alapján az a csavarnak kinéző dolog a sarkokon.
Örülnék, ha mindkét méretben lenne rajta dedikált Line Out, plusz lejjebb is lehetne tekerni, mint a DX160 esetében... -
-NoVa-
veterán
Max a power csúszkagomb túlérzékenységébe tudnék belekötni az eredetinél. Pusztán a teljes előlapot kitöltő képernyőért nem upgradelem, de ha semmi mást nem változtatnak, akkor ez is egy ajánlott DAP lesz, gyönyörűen zenél az mk1

-
chubii
senior tag
-
osonte
őstag
-
jeffo
tag
Rendben, megvárom az M33 R2R-t. A FiiO.EU oldalon már fent van, 699 Euro áron, gondolom hamarosan érkezik a magyar webshopba is (kb. 270e Ft áron, ha jól számoltam, az M21 ára alapján). De még meggondolom, hogy költenék-e ilyen sokat, mert ahogy lentebb írtam, új telefont is kellene venni, és akkor lehetne a telefonról is lejátszani, ha USB-C kábellel összekötöm a FiiO K13 R2R DAC-al, bár ha meg épp nincs áram valamiért, akkor meg jól jöhet egy akkus lejátszó, ami jobb hangminőséget produkál, mint egy mai okostelefon.
Asztali géphez DAC-ként nem merném használni órákat vagy akár egész nap egy ilyen drága mobil eszközt, mint a M33, szerintem inkább kímélném, csak zenehallgatásra használnám. Helyett nézek valami olcsóbbat, amiban XMOS XU316 USB chip van, ahogy ajánlottad.
1-2 hónap múlva talán eldöntöm, melyiket veszem, M33-at vagy egy jó telót, vagy esetleg laptopot, mert a telót még nem tudtam eldönteni, melyik lenne jó nekem, túl drágát azért nem akarok abban sem, és laptopban sem. Ha valaki használ asztali DAC-al kábellel összekötve, esetleg megírhatja, milyen van neki. Mondjuk én olyat is szeretnék, ami fotózásban is jót produkál, messziről többszörösen nagyítani, sötét fényviszonynál is szép képet csinálni, mert munkahelyen néha kell rendezvényt fotózni.Közben eszembe jutott, hogy kipróbálok egy régi médialejátszót (Hyundai Mbox R600) - [link] , hasonló az O2Media - [link] , amit COAX aljzaton tudtam összekötni a DAC-al, egy régen a dvd felvevőkhöz is használt Thomson OFC RCA kábellel, amivel elég jó minőséget produkált. Lehet, hogy beállítom rendszeres zenelejátszáshoz, de rendelnem kell hozzá utángyártott távirányítót, mert eléggé rosszul nyomódik néhány gombja, és az kell a fájllistában való navigáláshoz.
Ezenkívül sikerült beállítanom a hangot Linux Mint XFCE rendszeren működő E350 alaplapos kis fogyasztású gépben, amit korábban említettem. ALSA kimenet helyett az alap Pipewire jobb. Azzal nem fagy a DeaDBeeF lejátszó. De van egy hasonló lejátszó is, az Audacious. Megtaláltam neten, hogy /usr/share/pipewire/ alatt lévő konfig fájlt másolni kell a saját home directory alá: ~/.config/pipewire/, de ekkor csak a lejátszóban lévő kHz-et küldi ki az eszközre.
Parancssorban ezt megadva beállítható átmenetileg, a rendszer vagy a pipewire következő újraindításáig mondjuk 384kHz-es működés: "pw-metadata -n settings 0 clock.force-rate 384000". Ezzel így rendszer általi resample-ben jobb hangminőséget tapasztaltam, tehát nem szoftveresen a progiban erőltetem a resample-t (amitől befagyott vagy nem is adott olyan jó minőséget, mert a rendszerben másra volt alapértelmezetten állítva), de lehet pl. a K13-on is állítani NOS-ról OS módra, ami hasonló minőséget produkál. -
hoodoo86
tag
A FiiO M21 szimpatikus a többféle üzemmód közötti gyors váltás miatt, meg hogy DAC-ként, USB audio interfészként is lehetne használni asztali számítógéphez kötve, és desktop módban, usb-ről táplálva akku nélkül is működtethető. Van erről tapasztalat, mennyire stabil ilyen esetben, kibír sok órát is gond nélkül?
Várhatóan idén hazánkban is kapható lesznek az újabb M25 vagy M33 R2R modellek, talán érdemes lenne megvárni, azok jobb választásnak tűnnek. - [link]
IBasso márkán is gondolkoztam, cserélhető akku miatt, meg a Linux alapú Mango OS-el való működés miatt, bár a webshop leírás az olcsóbb DX180 modellnél nem írja a Mango OS-t, valahol neten azt az infót találtam, hogy ezt az Android-Mango közötti váltást csak a drágább DX260, DX270 modellek tudják, bár találtam egy DX180 tesztet is, ami meg említi a Mango-t - [link] .
A többszázezres árak miatt felmerült bennem az is, hogy inkább veszek azon a pénzen egy laptopot, és külső DAC-al megoldom a zenehallgatást, ami van is jelenleg (FiiO K13 R2R + FT1 fejhallgató), és akkor a laptopot tudom használni másra is, munkára, netezésre, igény esetén. Utazáshoz jelenleg nem kell nekem zenelejátszó, mert a lakhelyemen dolgozom.Másik alternatíva, az asztali gép foglaltsága esetére is, egy külön kis fogyasztású gép összerakása speciálisan zenehallgatásra, asztali DAC-al összekötve. Próbálkoztam nemrég egy itthon talált régi Asrock E350 alaplappal, amiben eléggé lassú, 2 magos integrált processzor van, de a Linux Mint XFCE rendszerrel elfogadható volt a sebessége, bár a lejátszó beállításaiban meg kellett növelni a buffert, hogy ne akadozgasson a hang. Sajnos ezen OS alatt a kiszemelt távolról webböngészőn keresztül is vezérelhető, a Windows-on megszokott Foobar2000-hez hasonló DeaDBeeF audio lejátszó program az ALSA outputra állítva rendszeresen befagyott. Más lejátszók jól működtek, mint Fooyin, Strawberry, de azok nem vezérelhetők távolról. Még próbálkozom valami más beállítással, lejátszóval, vagy egy talált Pipewire control GUI progival, hátha sikerülne jóra összehozni.
Bár a kisebb helyfoglalás miatt, meg a webes gui indítgatása helyett praktikusabb lenne egy hordozható lejátszó, vagy pedig végre veszek egy új mobilt USB-C csatlakozóval, amit az asztali DAC-al használhatok.
(Sokáig kis fizetésem volt, közfoglalkoztatottként dolgoztam, csak idén vettek fel rendes fizetéssel, azért is nem volt lehetőségem venni új és jobb eszközöket, így most igyekszem behozni ezt a lemaradást, alaposabban átgondolva, ezért is keresem a megoldásokat.)A kültéri hangosításos dolgot illetően: Közben rákerestem a Google-ban, és hasonlóra jutottam én is, kicsi az esély arra, hogy hangosabbat lehessen produkálni azzal az említett Nedis hangfallal. Kábeles összeköttetést is javasolt a kereső, hogy a Bluetooth kapcsolattal a régi telefon miatt tömörített formátumban menne a zene, a vonalkimenettel pedig tömörítetlenül menne, ami adhat kis javulást. Persze a minőség függ a lejátszott zene eredeti formátumától is, mp3 esetében nem lehet számottevő a különbség, talán még egy jobb DAP-al lejátszva sem. Hordozható lejátszóval esetleg tisztább hangot lehetne produkálni, talán hangosabbat nem, ha a hangfal nem tud többet. Bár ugye hangerőt lehet vezérelni, Bluetooth kapcsolatnál is átment, ha halkítottam vagy erősítettem, de egyes zenéknél a maximum is kevésnek tűnt, ha meg erősítek az mp3 fájlon audio szerkesztő programmal, akkor meg gondolom torzíthat.
Gondolkoztam olyanon is, hogy laptoppal elviszem az itthoni USB audio interfészt (Behringer UMC204HD), amivel az itthoni kis asztali PC hangszóróból is kivételesen erős hangot tudtam kihozni. De drágább eszközöket kültérre kivinni rizikós, akkor lenne jobban vállalható, ha lenne biztosítva technikusi sátor. Áramvételi lehetőség nem áll rendelkezésre, ezért is kell gondolkozni ilyenben. De majd megpróbálom rábeszélni munkahelyet, hogy vegyünk végre egy normális hordozható hangfalat. Pl. a Bose S1 Pro Plus-ra jó véleményeket találtam, cserélhető akkuval, vezeték nélküli kiegészítőkkel is rendelkezik. Bár szerintem nem időjárásálló, vízálló, ami meg az lenne, pl. Soundboks, arra találtam rossz véleményt, hangminőségre, Bluetooth kapcsolat stabilitásra is van panasz, ráadásul a súlya is jóval több. Esetleg venni kell a Bose-hoz takarót, és rátenni gyorsan, ha elered az eső.
Ha videot is neznel usb dac modban, akkor ne az M21-et valaszd. Nagy lesz a kesleltetes. M33-tol van XMOS chip az alacsony keslelteteshez.
-
jeffo
tag
Lehet csak nekem nem egyértelmű, de az új hordozható lejátszóval az a célod, hogy a hodozható hangfal Bluetoothon kereszül hangosabb legyen? Mert ha igen, akkor az nem lesz hangosabb, bluetooth digitális jelként megy át, a hangfal DAC-ja convertálja át analóg jellé majd a saját erősítője erősíti. Ebben az esetben nem igazán látok más megoldást csak egy jobb hordozható hangfal vásárlását. Igazából ugyanez igaz USB-n keresztül is.
A FiiO M21 szimpatikus a többféle üzemmód közötti gyors váltás miatt, meg hogy DAC-ként, USB audio interfészként is lehetne használni asztali számítógéphez kötve, és desktop módban, usb-ről táplálva akku nélkül is működtethető. Van erről tapasztalat, mennyire stabil ilyen esetben, kibír sok órát is gond nélkül?
Várhatóan idén hazánkban is kapható lesznek az újabb M25 vagy M33 R2R modellek, talán érdemes lenne megvárni, azok jobb választásnak tűnnek. - [link]
IBasso márkán is gondolkoztam, cserélhető akku miatt, meg a Linux alapú Mango OS-el való működés miatt, bár a webshop leírás az olcsóbb DX180 modellnél nem írja a Mango OS-t, valahol neten azt az infót találtam, hogy ezt az Android-Mango közötti váltást csak a drágább DX260, DX270 modellek tudják, bár találtam egy DX180 tesztet is, ami meg említi a Mango-t - [link] .
A többszázezres árak miatt felmerült bennem az is, hogy inkább veszek azon a pénzen egy laptopot, és külső DAC-al megoldom a zenehallgatást, ami van is jelenleg (FiiO K13 R2R + FT1 fejhallgató), és akkor a laptopot tudom használni másra is, munkára, netezésre, igény esetén. Utazáshoz jelenleg nem kell nekem zenelejátszó, mert a lakhelyemen dolgozom.Másik alternatíva, az asztali gép foglaltsága esetére is, egy külön kis fogyasztású gép összerakása speciálisan zenehallgatásra, asztali DAC-al összekötve. Próbálkoztam nemrég egy itthon talált régi Asrock E350 alaplappal, amiben eléggé lassú, 2 magos integrált processzor van, de a Linux Mint XFCE rendszerrel elfogadható volt a sebessége, bár a lejátszó beállításaiban meg kellett növelni a buffert, hogy ne akadozgasson a hang. Sajnos ezen OS alatt a kiszemelt távolról webböngészőn keresztül is vezérelhető, a Windows-on megszokott Foobar2000-hez hasonló DeaDBeeF audio lejátszó program az ALSA outputra állítva rendszeresen befagyott. Más lejátszók jól működtek, mint Fooyin, Strawberry, de azok nem vezérelhetők távolról. Még próbálkozom valami más beállítással, lejátszóval, vagy egy talált Pipewire control GUI progival, hátha sikerülne jóra összehozni.
Bár a kisebb helyfoglalás miatt, meg a webes gui indítgatása helyett praktikusabb lenne egy hordozható lejátszó, vagy pedig végre veszek egy új mobilt USB-C csatlakozóval, amit az asztali DAC-al használhatok.
(Sokáig kis fizetésem volt, közfoglalkoztatottként dolgoztam, csak idén vettek fel rendes fizetéssel, azért is nem volt lehetőségem venni új és jobb eszközöket, így most igyekszem behozni ezt a lemaradást, alaposabban átgondolva, ezért is keresem a megoldásokat.)A kültéri hangosításos dolgot illetően: Közben rákerestem a Google-ban, és hasonlóra jutottam én is, kicsi az esély arra, hogy hangosabbat lehessen produkálni azzal az említett Nedis hangfallal. Kábeles összeköttetést is javasolt a kereső, hogy a Bluetooth kapcsolattal a régi telefon miatt tömörített formátumban menne a zene, a vonalkimenettel pedig tömörítetlenül menne, ami adhat kis javulást. Persze a minőség függ a lejátszott zene eredeti formátumától is, mp3 esetében nem lehet számottevő a különbség, talán még egy jobb DAP-al lejátszva sem. Hordozható lejátszóval esetleg tisztább hangot lehetne produkálni, talán hangosabbat nem, ha a hangfal nem tud többet. Bár ugye hangerőt lehet vezérelni, Bluetooth kapcsolatnál is átment, ha halkítottam vagy erősítettem, de egyes zenéknél a maximum is kevésnek tűnt, ha meg erősítek az mp3 fájlon audio szerkesztő programmal, akkor meg gondolom torzíthat.
Gondolkoztam olyanon is, hogy laptoppal elviszem az itthoni USB audio interfészt (Behringer UMC204HD), amivel az itthoni kis asztali PC hangszóróból is kivételesen erős hangot tudtam kihozni. De drágább eszközöket kültérre kivinni rizikós, akkor lenne jobban vállalható, ha lenne biztosítva technikusi sátor. Áramvételi lehetőség nem áll rendelkezésre, ezért is kell gondolkozni ilyenben. De majd megpróbálom rábeszélni munkahelyet, hogy vegyünk végre egy normális hordozható hangfalat. Pl. a Bose S1 Pro Plus-ra jó véleményeket találtam, cserélhető akkuval, vezeték nélküli kiegészítőkkel is rendelkezik. Bár szerintem nem időjárásálló, vízálló, ami meg az lenne, pl. Soundboks, arra találtam rossz véleményt, hangminőségre, Bluetooth kapcsolat stabilitásra is van panasz, ráadásul a súlya is jóval több. Esetleg venni kell a Bose-hoz takarót, és rátenni gyorsan, ha elered az eső.
-
gaben22
őstag
Hordozható lejátszót, DAP-DAC kombót keresnék, úgy max. 150-200e közötti árkategóriában, amivel sokkal nagyobb hangerőt, szebb hangot lehetne produkálni egy belépő szintű okostelefonhoz képest (pl. Realme 2022-es modell) egy hordozható hangfalra (pl. Nedis SPBB350) bluetooth-on keresztül zene küldésével.
Részben munkahelyre is használnám, ahol kisebb rendezvényeken szoktam hangosítani.
A munkahelyi Realme telefonon sajnos nincs USB-C csatlakozó, csak a régebbi micro-USB. Nem tudom, úgy tudna-e küldeni hangot, valami átalakítóval. Itthon próbáltam egy 2016-ban vásárolt Xiaomi Redmi 3S telefonnal, azzal nem működött az asztali DAC-ra, szerintem a régi Android verzió miatt, ami még nem támogat ilyen funkciót, de a Realme telóban valamivel újabb Android rendszer van.
A Realme teló kapcsán pl. a FiiO Q7 DAC-ban is gondolkoztam, amire talán tudnék spórolni július elejéig, csak kérdés, hogy micro-USB-ről USB-C-re átmenne-e a hang, onnan pedig menne-e Bluetooth-on tovább a Nedis hangfalra. De egyszerűbb lehet 2 eszköz helyett 1-el megoldani, mondjuk egy FiiO M21 lejátszóval vagy hasonlóval, ami tud Bluetooth-on küldeni.
A hordozható lejátszót itthon asztali DAC-ra kötve is használnám (Fiio K13 R2R).
A FiiO M21 is tetszik, mivel van benne asztali mód, a kristályoszcillátorral gondolom az órajel is rendben lenne a lejátszásnál, a leírás alapján. Bár ha hordozhatóban 950mW alatt teljesítene, akkor nem tudom mennyire lenne erőteljes az említett Nedis hangfalra való zeneküldésben, hangosabb lenne-e a Realme telóhoz képest. Esetleg jobbat tudnátok-e ajánlani, ami nagyobb kimenő teljesítményű, más márkában is jó, pl. iBasso vagy hasonló, amivel jó tapasztalatok vannak, vagy a hamarosan megjelenő új FiiO termékek között lesz-e ennél jobb? Talán kicsivel 200e fölött is belefér, ha spórolok rá július elejéig.
Cserélhető akkumulátor vagy powerbankról táplálás is előny lehet a DAP-nál.
Köszi előre is az ötleteket.Lehet csak nekem nem egyértelmű, de az új hordozható lejátszóval az a célod, hogy a hodozható hangfal Bluetoothon kereszül hangosabb legyen? Mert ha igen, akkor az nem lesz hangosabb, bluetooth digitális jelként megy át, a hangfal DAC-ja convertálja át analóg jellé majd a saját erősítője erősíti. Ebben az esetben nem igazán látok más megoldást csak egy jobb hordozható hangfal vásárlását. Igazából ugyanez igaz USB-n keresztül is.
-
jeffo
tag
Hordozható lejátszót, DAP-DAC kombót keresnék, úgy max. 150-200e közötti árkategóriában, amivel sokkal nagyobb hangerőt, szebb hangot lehetne produkálni egy belépő szintű okostelefonhoz képest (pl. Realme 2022-es modell) egy hordozható hangfalra (pl. Nedis SPBB350) bluetooth-on keresztül zene küldésével.
Részben munkahelyre is használnám, ahol kisebb rendezvényeken szoktam hangosítani.
A munkahelyi Realme telefonon sajnos nincs USB-C csatlakozó, csak a régebbi micro-USB. Nem tudom, úgy tudna-e küldeni hangot, valami átalakítóval. Itthon próbáltam egy 2016-ban vásárolt Xiaomi Redmi 3S telefonnal, azzal nem működött az asztali DAC-ra, szerintem a régi Android verzió miatt, ami még nem támogat ilyen funkciót, de a Realme telóban valamivel újabb Android rendszer van.
A Realme teló kapcsán pl. a FiiO Q7 DAC-ban is gondolkoztam, amire talán tudnék spórolni július elejéig, csak kérdés, hogy micro-USB-ről USB-C-re átmenne-e a hang, onnan pedig menne-e Bluetooth-on tovább a Nedis hangfalra. De egyszerűbb lehet 2 eszköz helyett 1-el megoldani, mondjuk egy FiiO M21 lejátszóval vagy hasonlóval, ami tud Bluetooth-on küldeni.
A hordozható lejátszót itthon asztali DAC-ra kötve is használnám (Fiio K13 R2R).
A FiiO M21 is tetszik, mivel van benne asztali mód, a kristályoszcillátorral gondolom az órajel is rendben lenne a lejátszásnál, a leírás alapján. Bár ha hordozhatóban 950mW alatt teljesítene, akkor nem tudom mennyire lenne erőteljes az említett Nedis hangfalra való zeneküldésben, hangosabb lenne-e a Realme telóhoz képest. Esetleg jobbat tudnátok-e ajánlani, ami nagyobb kimenő teljesítményű, más márkában is jó, pl. iBasso vagy hasonló, amivel jó tapasztalatok vannak, vagy a hamarosan megjelenő új FiiO termékek között lesz-e ennél jobb? Talán kicsivel 200e fölött is belefér, ha spórolok rá július elejéig.
Cserélhető akkumulátor vagy powerbankról táplálás is előny lehet a DAP-nál.
Köszi előre is az ötleteket. -
-NoVa-
veterán
Áh, dehogyis. Folytatódna az önsanyargatás. Egy a kérdés: milyen színben?

Amúgy a másik ilyen zöld tokom is bírja még, pedig azt pluszban fűti is az RU7 rendesen belülről.Zoliee (#36590): Én valami alá "talpnak" szoktam inkább használni őket. Megnézem van-e itthon belőle valami laposabb vagy kisebb (nekem úgy rémlik létezik kisebb, aztán tévedhetek), mert szerintem nekem az a méret nem jó, amit a DX270-re raktál.
Az RU7 tokja szép, a DC Elite-é is, az RS2-é a legvékonyabb részén ragacsosra oldódott, és sok helyen megfeketedett, pedig kevesebbet hordozom, mint a Cayint. Egyszerűen szétesett benne a polimer alkotóelemeire, megesik. Levettem, a DAP a lényeg, az pedig nagyon is jól teszi a dolgát.
Az A&K cuccaim sincsenek tokban, kár elrejteni az iparművészetet

-
chubii
senior tag
Áh, dehogyis. Folytatódna az önsanyargatás. Egy a kérdés: milyen színben?

Amúgy a másik ilyen zöld tokom is bírja még, pedig azt pluszban fűti is az RU7 rendesen belülről.Zoliee (#36590): Én valami alá "talpnak" szoktam inkább használni őket. Megnézem van-e itthon belőle valami laposabb vagy kisebb (nekem úgy rémlik létezik kisebb, aztán tévedhetek), mert szerintem nekem az a méret nem jó, amit a DX270-re raktál.
-
Zoliee
őstag
Látva a fotód, Neked is hasonlóan nehéz lehet így a gombok megtalálása.
Eredeti funkciója ezeknek a szilikon bogyóknak, hogy falra ragasztva az ajtó kilincse annak ütközik. Van különböző méretekben, és ez a legkisebb. Az alja öntapadós, semmi nyomot nem hagy a bőrön, ha leszeded, mivel nem egy erős ragasztó. -
-NoVa-
veterán
A Hiby tok idővel úgyis elkezd bomlani, akkor egyszerűen leveszed, és máris szép és kellemes tapintású a gomb
-
chubii
senior tag
iBasso Dx270 R2R Ultra: a Head-Fi fórumán találtam ezt a fotót: [kép]
A készülék tulajdonosa bőrlyukasztóval vágta ki a gyári tokot a 3db oldalsó, dedikált gombhoz.
Valóban elcseszett egy megoldás a gyárilag alkalmazott, mivel sötétben, vagy oda nem nézve kitapogathatatlanok a gombok.
Én ezt a megoldást alkalmaztam: [kép]
Egy kis szilikonbogyó a pause gombra, és azonnal megtalálni mindhárom gombot.
Ja és a lényeg, roncsolás nélkül oldottam meg.
Talán ha az utcán, zsebben, vagy táskában is használnám, leeshetne ez a bigyó, de úgy nem szoktam.Ötletes a szilikonbogyó. A kivágásnál (ami nem is sikerült szépre) egyértelműen jobb.
Az RS2-n többször nyomok félre én is, pedig viszonylag kitapintható mi merre van. Viszont ragasztani nem szeretnék, úgyhogy egyelőre inkább "szenvedek"
-
Zoliee
őstag
iBasso Dx270 R2R Ultra: a Head-Fi fórumán találtam ezt a fotót: [kép]
A készülék tulajdonosa bőrlyukasztóval vágta ki a gyári tokot a 3db oldalsó, dedikált gombhoz.
Valóban elcseszett egy megoldás a gyárilag alkalmazott, mivel sötétben, vagy oda nem nézve kitapogathatatlanok a gombok.
Én ezt a megoldást alkalmaztam: [kép]
Egy kis szilikonbogyó a pause gombra, és azonnal megtalálni mindhárom gombot.
Ja és a lényeg, roncsolás nélkül oldottam meg.
Talán ha az utcán, zsebben, vagy táskában is használnám, leeshetne ez a bigyó, de úgy nem szoktam. -
Caustic
csendes tag
Jelenleg FiiO FP3 illetve JH5 fülesekkel hallgatom 4,4-es kábellel az M1 Plus-t; fejes perpill nincs tervben - az majd egy jövőbeli beszerzés lesz, de oda is max zártban gondolkodom, lévén utcai felhasználásra használom. Illetve idővel fülesek terén is tervezek feljebb lépni, de egyelőre ez a kettő is megfelel.
-
Dorien
veterán
Milyen fejhallgatóval / fülhallgatóval használnád?
Az M1 Plus nagyon komoly 4.4mm balanced kimenettel rendelkezik: 660mW @ 32 ohm
Egy FiiO FT1 balanced hajtással kellemes lehet vele...
-
Caustic
csendes tag
Helló szia Mindenki!
Van valakinek tapasztalata HiBy R3 PRO II lejátszóval kapcsolatban? Véleményetek szerint egy Shanling M1 Plus-hoz képest mennyire vannak közel vagy távol egymástól hangminőséget illetően? -
Zoliee
őstag
Én az vettem észre, hogy a teljesen ezüst vezeték Shanling M8T, Campfire Audio Supermoon (14mm planar meghajtóval) párossal, csöves erősítés beállításon részletgazdagabb és magas hangok is a helyükön vannak a mély is jobban "érezhető".
lapalapa-nak írt válaszomban arra akartam rávilágítani, hogy (szerintem) nincs általános igazság anyaghasználat tekintetében, hiszen egy "jó" réz, vagy ezüst kábel esetén már kizárólag rendszer/egyéni preferencia/ízlés/stb a döntés/választás oka.
-
ericdrawen74
senior tag
Én az vettem észre, hogy a teljesen ezüst vezeték Shanling M8T, Campfire Audio Supermoon (14mm planar meghajtóval) párossal, csöves erősítés beállításon részletgazdagabb és magas hangok is a helyükön vannak a mély is jobban "érezhető".
-
lapalapa
őstag
Naaa. Ez az ezüst/réz anyaghasználat sem a fekete/fehér dolgok egyike, hogy így állást lehessen foglalni egyértelműen bármelyik mellett is.
Tapasztalatom szerint.
A fenti hsz-od a mélyekről szól. Én viszont mindig az összképet nézem, a kapott tónust, a hosszan hallgathatóságat, hogy meglegyen a harmónia, ne legyen zavaró momentum a hallottakban.Persze nekem is az összkép a fontos, de nekem az ezüst tud "kézzel fogható" természetességet és más szintű zeneiséget adni, mint a réz.
Amit eddig fejes kábel ügyben tapasztaltam:
Régi fejesemhez vettem ezüst kábelt, ami a gyári (100eHUF-os) ezüstözött ofc réz kábelnél természetesebb informatívabb volt. Egy baj volt vele, zenék egy jó részénél túlszaturált (torz) magastartományt produkált. A láncomat az évek során mindenféle zajszűréssel és rezgés csillapítással láttam el, amitől a túlszaturált viselkedés szépen fokozatosan megszűnt és bejött a "valódi" zene.
Másik példa a dx170-es dapom, aminek két kimenete egészen más hangjellemzőkkel rendelkezik. A 3.5-ös kimenet analógos, kicsit lassú, "A" osztályos jellegű, a 4.4-es kimenet gyors, világos hangú. Etymotic fülesemhez próbáltam kábeleket réz vonalon, majd vettem egy ezüstöt is. A rezek a 4.4-es kimeneten jól zenéltek, az ezüst hozta a túlszaturált jellemzőt előnyös tulajdonságai mellett, egészen addig, amíg ki nem próbáltam optimalizált custom rom-al használni a dapot, onnantól a probléma megszűnt.
Jelenlegi fejesemhez a hozzáadott réz kábelt használom, a régi fejeshez használt ezüst kábelt átszereltem és kipróbáltam, de a gyári rézhez képest nem elég jó. Bitrograde kolléga volt olyan kedves és odaadta kipróbálni saját fejes kábeleit, mondván válogassak, ami tetszik azt megvehetem. Mindhárom márkás réz kábel, igaz az egyikben van ezüst (Noir hybrid). Hát szép hosszan leírtam neki a tapasztalataimat, mindnek volt előnye-hátránya. De mind hozta a rézre jellemző számomra természetellenes színezést. A Noir-on lehetett javítani, halál pontos, de szűk tere volt, ferrittel "kezelve" kinyílt, de gyorsabb nem lett. Kábé a három kölcsön kábel és az én készlet kábelem jó tulajdonságait összegyúrva lehetne egy viszonylag jó kábelt elképzelni. Biztos létezik ilyen drót rézből, de nem lenne olcsó.
A kunlun, a rengeteg finom információjával, sebességével, sima zeneiségével régi ezüstkábeles fejesemmel számomra elég elképesztőt alakít. Szóval egy szónak is száz a vége, nekem valahogy ezüst.. -
osonte
őstag
Naaa. Ez az ezüst/réz anyaghasználat sem a fekete/fehér dolgok egyike, hogy így állást lehessen foglalni egyértelműen bármelyik mellett is.
Tapasztalatom szerint.
A fenti hsz-od a mélyekről szól. Én viszont mindig az összképet nézem, a kapott tónust, a hosszan hallgathatóságat, hogy meglegyen a harmónia, ne legyen zavaró momentum a hallottakban."Ez az ezüst/réz anyaghasználat sem a fekete/fehér dolgok egyike"
Én is így hallom, az elmúlt 1-2 hónapban nálam mindent megdölt amit ezüstről és a rézről gondoltam korábban. Van mellettem egy tipikus meleg hangú réz, ami hozza az említett színezést, megtolt középmélyek, hosszan kellemesen hallgatható "analóg" hang, amúgy jófajta. Van egy másik réz kábelem ugyanabban a rendszerben, semmi színezés, olyan szubokat osztogat a dobhártyámnak (HD660S2-n!), hogy pislogok, egyáltalán nem meleg, már szinte kegyetlenül őszinte, még éppen nem száraz, mocskosul részletes, minden hang sebészi precizitással szólal meg (egy gitárpengetés szinte beleáll a fülbe jó értelemben), magasra megy (természetesen, nem sziszegve!), ha nem tudnám, hogy tiszta réz, akkor ezüstnek mondanán vakon. Ellenben hallottam hallottam olyan ezüst/ezüst tartalmú kábelt, amit vakon réznek tippeltem volna. Nyilván rendszerfüggő, hogy mi hova van illesztve. Viszont egy jó réz meg tudja szorongatni az ezüst kábeleket és visszafele is. Ahány kábel annyiféle hang. Eddig én is hittem az ezüst/réz "hangjában", de most már abban hiszek, hogy tényleg semmi sem fekete vagy fehér...
-
Zoliee
őstag
Ezüst nem csökkenti a mélyet, hanem szárazabb pontosabb, mélyre menőbb lesz. Közelebb a valósághoz.
Azért szokták úgy érezni, hogy kevesebb a mély, mert a réz terjengősebb, közép mélyben dúsabb, lassabb, szóval szinezős, klasszikus "hifi" hang.
Ezüst a fényes, vékonyhangú láncoknak "nem áll jól", de valójában a lánc szűretlensége és egyéb (pl. táp) problémákról van szó.
Tapasztalataim szerint.
Tapasztalatom szerint.
A fenti hsz-od a mélyekről szól. Én viszont mindig az összképet nézem, a kapott tónust, a hosszan hallgathatóságat, hogy meglegyen a harmónia, ne legyen zavaró momentum a hallottakban. -
lapalapa
őstag
No! Akkor én azok táborát erősítem, akik szerint az ezüst vezeték tisztábban, részletesebben szól. Viszont nem éreztem a mély hang gyengülését, sőt, kellemesebben szól. Legalább is a Camfire Audio Supermoon-al így hallom. Tehát a planarnak nálam jót tett.
Ezüst nem csökkenti a mélyet, hanem szárazabb pontosabb, mélyre menőbb lesz. Közelebb a valósághoz.
Azért szokták úgy érezni, hogy kevesebb a mély, mert a réz terjengősebb, közép mélyben dúsabb, lassabb, szóval szinezős, klasszikus "hifi" hang.
Ezüst a fényes, vékonyhangú láncoknak "nem áll jól", de valójában a lánc szűretlensége és egyéb (pl. táp) problémákról van szó.
Tapasztalataim szerint.
-
ericdrawen74
senior tag
Egy kicsit "kutakodtam" a témában. Megoszlanak a vélemények. Van aki az állítja, számít, milyen anyagból készül a vezeték van aki nem. Többen azt állítják az ezüsttel tisztábban szól, cserébe csökken a mély. Akkor ki kell próbálnom...
No! Akkor én azok táborát erősítem, akik szerint az ezüst vezeték tisztábban, részletesebben szól. Viszont nem éreztem a mély hang gyengülését, sőt, kellemesebben szól. Legalább is a Camfire Audio Supermoon-al így hallom. Tehát a planarnak nálam jót tett.
-
ericdrawen74
senior tag
Azt írják külföldi fórumokon, hogy az Astrolith hangja a gyárii 4,4mm-es kábellel nem valami "fényes", tiszta. Esetleg ezzel "javítható" a hangzás?
Vagy ez:
Egy kicsit "kutakodtam" a témában. Megoszlanak a vélemények. Van aki az állítja, számít, milyen anyagból készül a vezeték van aki nem. Többen azt állítják az ezüsttel tisztábban szól, cserébe csökken a mély. Akkor ki kell próbálnom...
-
ericdrawen74
senior tag
Azt írják külföldi fórumokon, hogy az Astrolith hangja a gyárii 4,4mm-es kábellel nem valami "fényes", tiszta. Esetleg ezzel "javítható" a hangzás?
Vagy ez:
-
osonte
őstag
Megjött ma a ddHiFi BC44Pro kábel a DAP és AMP közé: [kép] [kép] .
Látszik a különbség az iBasso PB6 AMP gyári kábeléhez képest, hát hangban is van ekkora különbség még nyersen is, nem díszből vastag. Azért a ddHiFi még mindig tud kábelt gyártani, cserébe nem olcsón csinálja. Van benne ezüst, de ez már az a kategória, ahol nem lehet hallani, nagyon természetes, precíz és részletes hangja van. Nem szeretem az ezüst tartalmú/tiszta ezüst kábeleket, azonnal hallom általában, de itt nincs ilyen.
Annyi infó, hogy két fajta BC44 van legtöbb helyen, ez a "Pro" verzó, amiben van ezüst tisztán és ezüstözött szál is, lebegő árnyékolású kialakítás, a földelővezeték nincs csatlakoztatva (csak a 4 szál), ahogy írtam természetes, precíz és részletes hangú, ez a csúcsa a gyártó IC kábeleinek és csak 10cm-es. A másik BC44 a "NET" végződésű, ami 15cm-es szokott lenni, az alacsonyabb kategória, sima rézből van csak és mind az 5 szál be van kötve (a földelés szála is), annak a hangja melegebb és jobban színez. Amelyik DAP és AMP nem érzékeny rá (mivel van ami nem működik vele), ott szerencsésebb a lengő földeléses megoldás és hangban/tudásban is jobb. -
gaben22
őstag
A muzix.hu tudja tartani 10-16 napos szállítási időt, ha gyártásból rendelhető státuszban van? Kissé türelmetlen vagyok az Astrolith-al kapcsolatban...

Kérdezd meg őket, velem elég rendesek voltak, biztos megmondják mi a dörgés.
-
ericdrawen74
senior tag
A muzix.hu tudja tartani 10-16 napos szállítási időt, ha gyártásból rendelhető státuszban van? Kissé türelmetlen vagyok az Astrolith-al kapcsolatban...

-
ericdrawen74
senior tag
-
-NoVa-
veterán
Köszönöm a válaszokat. Most egy Campfire Audio Supermoon-t használok és nagyon bejön a planar hangzás a játékos fülesemet is lecseréltem Audeze Maxwellre, ha az Astrolith árát nem nézem, annyival jobb a hangzása az Astrolith-nak? Egy Shanling M8T-vel lenne párosítva.
Kipróbálás nélkül ne, megosztó tuning. Aki szereti, az nagyon, de akadt, akinek nem jött be. Mint minden IEM.
-
ericdrawen74
senior tag
A hangja. Esélyesen. Meg a neve, és a mögötte álló bizalom és háttér, beszállítói stabilitás és utólagos support. De főleg a hangja. Nem hallottam, de aki igen, a minőségi basszusáról ódákat zengett. El tudom képzelni, akad saját építésű planar IEM-em aminél átéphető súlya, teste, ereje van a hangnak. Az sem volt low budget project a végére.
Planart jóra hangolni nagyon nem egyszerű, így háromféle planart kapsz a piacon. Olcsó szart, egész olcsó majdnem jót, és drágát.
Köszönöm a válaszokat. Most egy Campfire Audio Supermoon-t használok és nagyon bejön a planar hangzás a játékos fülesemet is lecseréltem Audeze Maxwellre, ha az Astrolith árát nem nézem, annyival jobb a hangzása az Astrolith-nak? Egy Shanling M8T-vel lenne párosítva.
-
PR0JECTNR56
addikt
A hangja, azon belül is a mély hangok elsősorban, a maradékot meg NoVa leírta.
A nyilvánvaló előnyeiről az interneten olvashatsz eleget, a praktikus hátrányai egy részét pedig a képen is láthatod:
- A tükörfényes polír faceplate gyűjti az ujjlenyomatokat és ha a városban viszed mindenfelé könnyen sérül, karcolódik
- A fenti, tartós felhasználás mellett az MMCX csatlakozó még mindig nem egy életbiztosítás
- A Campfirenek az ergonómia sokszor nem a legerősebb oldala, bár ennél a modellnél szerencsére sikerült megszabadulni az igazán erős élektől ott, ahol a legjobban számít, meg a hangvető cső tövében tipikusan rájuk jellemző dóm formájú dudort is mérsékelték -
-NoVa-
veterán
A hangja. Esélyesen. Meg a neve, és a mögötte álló bizalom és háttér, beszállítói stabilitás és utólagos support. De főleg a hangja. Nem hallottam, de aki igen, a minőségi basszusáról ódákat zengett. El tudom képzelni, akad saját építésű planar IEM-em aminél átéphető súlya, teste, ereje van a hangnak. Az sem volt low budget project a végére.
Planart jóra hangolni nagyon nem egyszerű, így háromféle planart kapsz a piacon. Olcsó szart, egész olcsó majdnem jót, és drágát.
-
ericdrawen74
senior tag
Valaki magyarázza már el nekem, mi kerül ezen ennyibe?
-
gaben22
őstag
A Campfire Audio Astrolith-ot, honnan tudnám beszerezni olcsóbban, mint a Muzix.hu?
Utazz ki USA-ba pár napra, kis pihenés meg mellé megveszed ott ahol árulják, cég amúgy portlandi. Persze ÁFA-t fizetni kell, de azt a részét meghagyom neked. Én használt "régi" filmes fényképezőgéppel voltam így (Nikon F6), Tokióba kimentem érte, olcsóbb volt repjeggyel együtt mint eBay-ről, Japánban meg előtte már voltam párszor úgyhogy pár nap Tokiót toltam csak mellé.
-
ericdrawen74
senior tag
A Campfire Audio Astrolith-ot, honnan tudnám beszerezni olcsóbban, mint a Muzix.hu?
-
Dorien
veterán
Általában véve elfogyott az emberek pénze és arra költenek, amire muszáj. (lakhatás, kaja, gyerek, autó, stb.) A hobbi, szórakozás csak a megélhetés után jön. Nyilván van az a réteg, amelyik jól él és én azt látom pl. a fejhallgató piacon is, hogy a 300-500 ezres fejesek általánosságban gyorsabban kelnek el, mint a 100-150 ezer környékiek...
-
ericdrawen74
senior tag
-
gaben22
őstag
Felraktam a Hardveraprora egy RTX 4080-as vga-t, kettő fülhallgatót, kettő hordozható zenelejátszót, egy fejhallgatót. A vga már elkelt... Nincs valami nagy kereslet az audió cuccok után.
Azt nem tudom, hogy csak én nem voltam szerencsés, de utóbbi 6-12 hónapban mintha általában véve csökkent volna a kereslet a használt cuccokra audion túl is.
-
Dorien
veterán
Felraktam a Hardveraprora egy RTX 4080-as vga-t, kettő fülhallgatót, kettő hordozható zenelejátszót, egy fejhallgatót. A vga már elkelt... Nincs valami nagy kereslet az audió cuccok után.
Ja, telített a piac.
-
ericdrawen74
senior tag
-
ericdrawen74
senior tag
Egy rövid szösszenet a Comply memóriahabos fülillesztékről csak úgy, érdekességképp. Az L-es méretűt használom, de volt időszak, amikor csak M-eset kaptam azt használtam a CAMPFIRE AUDIO SUPERMOON-hoz is. Pár napja rendezgettem a készleteimet és találtam L-est, mondom, lecserélem az M-est. Hát nagy változások jöttek a hangban. Több magas, kellemesebb mély, jobb sztereó hatás. Ezért érdemes a fülünkhöz legjobban illőt keresni. Dióhéjban ennyi.
-
osonte
őstag
iBasso dx270 + iBasso Pb6 + DCA NX: ma volt az első nap, amikor azt mondtam a hangjára, hogy aztakurva...
Direkt visszanéztem a levelezésem, 1 hónapja vettem át. Olyan napi 2-3 órát tuti ment, most lehet benne minimum 60-90 üzemóra. Én egy másodpercig sem használtam a hozzá adott, a bejáratáshoz mellékelt kábelt, inkább hallgattam/használtam.
Őszintén szólva egy hullámvasúthoz hasonlítanám ezt a magam mögött hagyott időszakot. Volt itt minden: a "már megint beleugrottam egy olyanba, amit majd adhatok el" -től, a "másoknak meg mi tetszhet ebben" latolgatásáig.
Szóval alakul a gyerek...Majd 300-400 óra után is írj róla. Ott is lesznek meglepetések, nem rosszak.
-
Zoliee
őstag
iBasso dx270 + iBasso Pb6 + DCA NX: ma volt az első nap, amikor azt mondtam a hangjára, hogy aztakurva...
Direkt visszanéztem a levelezésem, 1 hónapja vettem át. Olyan napi 2-3 órát tuti ment, most lehet benne minimum 60-90 üzemóra. Én egy másodpercig sem használtam a hozzá adott, a bejáratáshoz mellékelt kábelt, inkább hallgattam/használtam.
Őszintén szólva egy hullámvasúthoz hasonlítanám ezt a magam mögött hagyott időszakot. Volt itt minden: a "már megint beleugrottam egy olyanba, amit majd adhatok el" -től, a "másoknak meg mi tetszhet ebben" latolgatásáig.
Szóval alakul a gyerek... -
osonte
őstag
Tegnap éjszaka (részben már ma
) kicsit játszottam az iBasso DX270-el szoftveres modding tekintetében. Tettem rá egy Anantar Ultimate-et: [kép] [kép].
Root, Kernel modding, Magisk modul, Saját lejátszó, EXT4-re formázott memóriakártya meg minden ami miatt a hang javulhat. Először is még nem az igazi a stabilitása a szoftvernek, mert ez az első verzió ami DX270-et támogat (V8), amúgy eredetileg DX340-re készült, elvileg a jövő hónapban jön a V9 verzió és az stabilabb lesz (mondjuk sok mindent be lehet állítani rajta, a felülete elég jó). Igazából a hangja érdekelt, az részletesebb, technikásabb, de pont azt veszti el a hang karaktere, amiért megszerettem a DX270-et, szóval részemről az iBasso jó munkát végzett és nem hiszem, hogy a fülemnek bárki kellemesebb hangot fog szoftveresen csinálni. Korábban próbáltam a másik nagyobb Head-Fi-s mattclarke18 féle iBasso optimalizációt, ami szintén mindenbe is belenyúl, de nekem az se volt olyan jó, mint a gyári állapot.Szóval nekem maximum debloat és több nem kell, a többi területen amit kellett azt a gyártó elvégezte.
-
ericdrawen74
senior tag
A complyhoz hasonló fülillesztéket hol találok? Lehetőleg L-es méretben.
-
osonte
őstag
Igen, én is a visszautalást várom, de gyorsak szoktak lenni az Alza-nál.
Én kérek elnézést, még tényleg tegnap akartam kérni, hogy töröljék a hozzászólást, de elmaradt, visztont most már kértem a törlését.
-
Zoliee
őstag
Gyors töröld a rendelést! Szerintem új termék és még elég instabil... Tegnap délután küldtem vissza, még a fejemben is volt, hogy gyors leírom, hogy azt ne vegye senki, hanem a régebbit, amit talán korábban javasoltam: [link] (Mondjuk az most pont jól felment az ára, a fehér olcsóbb, de arra meg többen írják, hogy sípol).
A DAP-ot szépen feltöltötte, de a PB6-ot nem tudta feltölteni, 5-6 óra után is villogott a töltés, valamiért nem kommunikált jól a töltő elektronika a PB6-al és soha nem fejezte be a töltést, rádugtam a régebbi nem GaN Alza töltöt az szépen befejezte a töltést pár villogás után, kivillant, hogy fel van töltve.
Bocs.
(azt megpróbálom töröltetni a hozzászólást/ajánlást)Előre fizettem, de már töröltem is a rendelést.
Alza korrekt, visszautalják a pénzt.
Köszönöm, hogy szóltál. -
osonte
őstag
Gyors töröld a rendelést! Szerintem új termék és még elég instabil... Tegnap délután küldtem vissza, még a fejemben is volt, hogy gyors leírom, hogy azt ne vegye senki, hanem a régebbit, amit talán korábban javasoltam: [link] (Mondjuk az most pont jól felment az ára, a fehér olcsóbb, de arra meg többen írják, hogy sípol).
A DAP-ot szépen feltöltötte, de a PB6-ot nem tudta feltölteni, 5-6 óra után is villogott a töltés, valamiért nem kommunikált jól a töltő elektronika a PB6-al és soha nem fejezte be a töltést, rádugtam a régebbi nem GaN Alza töltöt az szépen befejezte a töltést pár villogás után, kivillant, hogy fel van töltve.
Bocs.
(azt megpróbálom töröltetni a hozzászólást/ajánlást) -
osonte
őstag
ibasso dx270 r2r ultra: ma olvastam ezt a hsz-t a véleményezése kapcsán [link], amivel max egyetértek.
Szóval ha valaki dap-ot keres, és nem sajnál, van lehetősége kiadni érte 400e körül, annak szívből ajánlok egy próbát vele. Max él a 14 napos elállásal, de én már dobozból kivéve, nyersen is éreztem benne a potenciált.
Ez a dap az iBasso Pb6-al pedig endgame. Mobil fronton. Legalábbis nekem.Amúgy pont nálam is volt az egyik fórumtárs és a DX270 + PB6 + HD660S2-re, az az egy mondata volt, hogy hátradőlhetek...
Te és szaki58 : A DX340-től sok mindent nem lehet elvenni, biztos csúcs a 6"-os Amoled kijelző, dupla akksi, a DX270+PB6-tól mindenképpen részletesebb lesz a hangja és klinikaibb, bár lehet az AMP modulokkal játszani, de erre még visszatérek. A súlya meg bár nem fogtam kézben, de a DAP és külön AMP talán még nehezebb, szóval az nálam nem oszt vagy szoroz(na). Illetve a legtöbb tuning szoftver a DX340-re van teljesen optimalizálva. Dupla ram/tárhely, meg kitudja még mi. Ami negatív, hogy a klinikai hang a DAC részén indul meg, ami fix és nem cserélhető, szóval lehet utána a modulokkal játszani, de... itt jön a DX270+PB6 előnye, eleve a DAC már nem klinikai (egy kevés részletesség elvesztése árán), de azért minden részletet/apró neszt kihallok, amiket megszoktam a zenéimben. Amikor a Muzix-os eladóval beszéltem fél órát és elmondtam, hogy milyen az asztali rendszerem (R2R DAC+A osztályú erősítő) és olyan karakterű hangot szeretnék, akkor teljesen lebeszélt a DX340-ről, azt mondta soha nem leszek elégedett a beépített DAC miatt, bárhogy cserélgetem az AMP modulokat. Ezért ajánlotta DX270+PB6 kombót, ami meg azonnal be is jött hangban. A DX270 beépített AMP-ja AB osztályú és bár 5 féle filter van, de nekem a gyári "NOS" hangzik a legjobban. A PB6 külső erősítő is kapcsolható az egészen melegebb, megtoltabb mélyekkel csöves módba vagy a precízebb AB osztályba. A nagy fejhallgatón egyértelmű a csöves mód nyerő nálam, de most a kis iBasso fülessel meg az AB osztály bőven elég mélyet ad és minden jobban a helyén van. Itt annyit említenék meg, hogy lehet cserélgetni a DX340 AMP moduljait, de egy kb 6x4cm-es modulon nem lehet igazán azt megvalósítani, mint a PB6-nál, ami egy komplett DAP méretű panelen valósítja meg ugyanazt (elvileg). Most összehasonlítottam a DX270 és a PB6-ot ugyanabban az AB módban és teljesítmény bőven van a DAP-ban is, de sokkal részletesebb a PB6, mondjuk minden mindenhol "LOW"-ra van állítva és így is a hangerő gombot nem tekergetni kell, hanem kb simogatni 1-1mm-ert mozdítani (16ohm-os füles)...
Amúgy lehet majd jön új DX3xx-as modell R2R-el, bár én már biztos nem cserélek.
-
szaki58
senior tag
Hsz-om a DX270 mellett, és nem a DX340 ellen született.
Én meg sem említem, bár valóban, a linkelt véleményben szólnak a 340-ről is.
Neked több/hosszabb lehetőséged lesz majd összehasonlítani őket (perpill mindkettő birtokában vagy), én meg csak röviden tudtam megfülelni (mindhárom amp-al) gabesz345 fórumtársnak köszönhetően, a fejhallgatós találkozón. Utólag is egy hatalmas
Neki ezért!
Áprilisban én valóban úgy mentem oda, hogy másnap rendelek egy dx340-et. Ez elmaradt. Mégpedig a következő okok miatt:
Külsőleg: Nem voltam felkészülve, hogy valójában mekkora készülékről is beszélünk. Oké, hogy mindenhol leírják a súlyát, méretét, de az igazat megvallva mindez csak a kézbevételt követően tudasult bennem. B@szott egy nagy készülék, és ebből a szempontból úgy gondolom nincs, és nem is lehet vitázni, ez nem egy kézbe való, vagy oda tervezett mobil készülék.
Belsőleg: (hang) na itt jön a képbe az egyéni ízlés/preferencia. Nekem túlságosan is "patikai mérlegen kimért" volt a kapott hang. Még az AMP18-at használva is.
Asztali rendszerem is egy r2r megoldást használó HoloAudio Cyan2 köré épül, ezért is tetszhetett nekem jobban a DX270...A belinkelt hsz-ra reagáltam, nem a tiedre. És azzal sincs semmi bajom, csak a tárgyilagosság kedvéért jegyeztem meg, hogy az összehasonlítás így nem korrekt. Ha csak a DAC-okat vetjük össze, az mondana valamit. ott szerintem biztosan a 270 tetszene jobban. Szeretem az analógosabb hangzást.
igen, nagyon jó a 270. Most járatom, meg a Kunlunt és az Unveiledet is egyszerre. Még a fejesben is nagyon kevés óra van.
Lehet, hogy újra felteszem a 340-et, de meg kéne várni az iBasso beharangozott asztali DAC-ját. Nagyon fúrja az oldalam
-
Zoliee
őstag
Soha nem említik meg azt, hogy milyen erősítővel szólt a DX340. Ez valahogy mindig kimarad. Vegyük figyelembe, hogy a DX270 esetében egy DAC-ot és egy beépített erősítőt hallgatunk, amin semmi változtatási lehetőség nincs. Ellenben a DX340 esetében igenis bő választék van erősítő fokozatból. Ezek mind más színt adnak a hangnak. Meg kell említenem, hogy nem véletlenül cserélhetők ezek, és nem véletlenül hoztak ki többféle, más-más "ízű" erősítő modult utólag. Az általad idézett szövegből nem derül ki, hogy mi van bedugva, de gyanítom, hogy az alapAMP15, ami a legkevésbé kedvelt modul. Van csöves modul, ezen kívül az AMP17 és AM18 modulok. Mind-mind másként muzsikál. Az igazán korrekt összehasonlításkor minden lehetőséget meg kell nézni, és az bizony alaposan árnyalja azt a leírást. Majd, ha kicsit gyógyulok, megteszem ezt az összevetést, és közzé teszem az eredményt.
Hsz-om a DX270 mellett, és nem a DX340 ellen született.
Én meg sem említem, bár valóban, a linkelt véleményben szólnak a 340-ről is.
Neked több/hosszabb lehetőséged lesz majd összehasonlítani őket (perpill mindkettő birtokában vagy), én meg csak röviden tudtam megfülelni (mindhárom amp-al) gabesz345 fórumtársnak köszönhetően, a fejhallgatós találkozón. Utólag is egy hatalmas
Neki ezért!
Áprilisban én valóban úgy mentem oda, hogy másnap rendelek egy dx340-et. Ez elmaradt. Mégpedig a következő okok miatt:
Külsőleg: Nem voltam felkészülve, hogy valójában mekkora készülékről is beszélünk. Oké, hogy mindenhol leírják a súlyát, méretét, de az igazat megvallva mindez csak a kézbevételt követően tudasult bennem. B@szott egy nagy készülék, és ebből a szempontból úgy gondolom nincs, és nem is lehet vitázni, ez nem egy kézbe való, vagy oda tervezett mobil készülék.
Belsőleg: (hang) na itt jön a képbe az egyéni ízlés/preferencia. Nekem túlságosan is "patikai mérlegen kimért" volt a kapott hang. Még az AMP18-at használva is.
Asztali rendszerem is egy r2r megoldást használó HoloAudio Cyan2 köré épül, ezért is tetszhetett nekem jobban a DX270... -
szaki58
senior tag
ibasso dx270 r2r ultra: ma olvastam ezt a hsz-t a véleményezése kapcsán [link], amivel max egyetértek.
Szóval ha valaki dap-ot keres, és nem sajnál, van lehetősége kiadni érte 400e körül, annak szívből ajánlok egy próbát vele. Max él a 14 napos elállásal, de én már dobozból kivéve, nyersen is éreztem benne a potenciált.
Ez a dap az iBasso Pb6-al pedig endgame. Mobil fronton. Legalábbis nekem.Soha nem említik meg azt, hogy milyen erősítővel szólt a DX340. Ez valahogy mindig kimarad. Vegyük figyelembe, hogy a DX270 esetében egy DAC-ot és egy beépített erősítőt hallgatunk, amin semmi változtatási lehetőség nincs. Ellenben a DX340 esetében igenis bő választék van erősítő fokozatból. Ezek mind más színt adnak a hangnak. Meg kell említenem, hogy nem véletlenül cserélhetők ezek, és nem véletlenül hoztak ki többféle, más-más "ízű" erősítő modult utólag. Az általad idézett szövegből nem derül ki, hogy mi van bedugva, de gyanítom, hogy az alapAMP15, ami a legkevésbé kedvelt modul. Van csöves modul, ezen kívül az AMP17 és AM18 modulok. Mind-mind másként muzsikál. Az igazán korrekt összehasonlításkor minden lehetőséget meg kell nézni, és az bizony alaposan árnyalja azt a leírást. Majd, ha kicsit gyógyulok, megteszem ezt az összevetést, és közzé teszem az eredményt.
-
Zoliee
őstag
Ez a dap az iBasso Pb6-al pedig endgame. Mobil fronton. Legalábbis nekem. -
PR0JECTNR56
addikt
A "hitvita" kifejezése itt nem szó szerint értendő, általában ezzel a szarkasztikus jelzővel/gyűjtőkifejezéssel szokták illetni az audio világban időszakosan visszatérő klasszikus kérdéseket (lossy vs. lossless különbségek, kábelek jelentősége, tápszűrők jelentősége etc.), de egyébként egyetértek, a fenti üzenetem maradékában ugyanemellett a konklúzió mellett vagyok én is.
-
Zoliee
őstag
A lezajlott hitvita alapján, ami itt lement a threadben én azt szoktam javasolni, hogy mindenki azt csinál, amit akar

Mindenki hallásának az állapota és a minősége egyedi, a zenei műfajok és a hangkarakterrel kapcsolatos preferenciákkal egyaránt, így ez egy roppant szubjektív dolog.
Ha nagyon érdekel a dolog érdemes fenntartani a kedvenc daloidból álló kontroll listát, ahol a FLAC és MP3 320 verziót is beszerzed belőlük, aztán az adott zenecuccodon meghallgatod őket és le A-B teszteled, hogy mit hallasz.
Én szimplán FLAC-ban tartok mindent, mert ha az adott dalnál van előnye azt szeretném hallani, ha meg nincs, az sem baj, néhány ezer dal szokott csak a DAP-on lenni, az meg elfér 256GB-on belül is, plusz van micro SD slot, ha egyszer ez elfogyna, úgyhogy a méretkövetelménye emiatt mindegy.
Annyi kiegészítéssel élnék a fentiekhez, hogy ez nem "hitvita".
Nem vagyunk egymás klónjai, ezért hallásunk/ízlésünk/stb különböző. A teljes zenei lehallgató rendszerünkről már nem is beszélve.
Szóval akad (valós) indok bőven a tapasztalt különbségekre. -
PR0JECTNR56
addikt
Mint többek között hardstyle-t is hallgató ember biztosíthatlak róla, hogy ezen a műfajon a rendes (a fent említett UoK esetében ez 16bit/24bit-es FLAC-ban maximalizálódik) minőség sem segít

Jogos
Egyelőre telefonról hoztam át a könyvtárat MP3 320kbps; sztem nem fogom törni magam FLAC-ért... Amikor olyanom van, hogy ezt hallgatom, úgysem különösen érdekel minősége, mert ki se hallani belőle 
A lezajlott hitvita alapján, ami itt lement a threadben én azt szoktam javasolni, hogy mindenki azt csinál, amit akar

Mindenki hallásának az állapota és a minősége egyedi, a zenei műfajok és a hangkarakterrel kapcsolatos preferenciákkal egyaránt, így ez egy roppant szubjektív dolog.
Ha nagyon érdekel a dolog érdemes fenntartani a kedvenc daloidból álló kontroll listát, ahol a FLAC és MP3 320 verziót is beszerzed belőlük, aztán az adott zenecuccodon meghallgatod őket és le A-B teszteled, hogy mit hallasz.
Én szimplán FLAC-ban tartok mindent, mert ha az adott dalnál van előnye azt szeretném hallani, ha meg nincs, az sem baj, néhány ezer dal szokott csak a DAP-on lenni, az meg elfér 256GB-on belül is, plusz van micro SD slot, ha egyszer ez elfogyna, úgyhogy a méretkövetelménye emiatt mindegy.
-
Zoliee
őstag
Ma délelőtt teszteltem az itthoni fh kábeleket.
Tudom sokaknak "red flag" itt a téma (korábban nekem is az volt).
Szóval van közöttük különbség. Nem is kicsi.
Tényleg csak rendszerhez tudom kötni (és nem szándékozok "nagyzolni"), de a korábbi cuccaimmal én sem hallottam közöttük a különbséget.
Ez lehet a hallom/nem hallom, számít/nem számít a különböző febontások/kódolások kapcsán is?
Letelt a szerkesztési idő, de fontos még megjegyeznem, hogy vannak olyan albumok/felvételek, ahol igenis minden apró rezdülés adja/mutatja a finom különbségeket, más keveréseknél meg mondhatni lófütty sincs...
-
Zoliee
őstag
Ma délelőtt teszteltem az itthoni fh kábeleket.
Tudom sokaknak "red flag" itt a téma (korábban nekem is az volt).
Szóval van közöttük különbség. Nem is kicsi.
Tényleg csak rendszerhez tudom kötni (és nem szándékozok "nagyzolni"), de a korábbi cuccaimmal én sem hallottam közöttük a különbséget.
Ez lehet a hallom/nem hallom, számít/nem számít a különböző febontások/kódolások kapcsán is?
-
Ear001
addikt
+ Zoliee
Amúgy abban igazat adok, hogy ha...
1. Valaki streaming szolgáltatót használ, akkor a ritka, a streaming-ben nem elérhető felvételek elférhetnek az adott DAP microSD kártyáján.
2. Valakinek nincs akkora zenegyűjteménye, mint pl. nekem, az is elférhet a microSD-n.
Ez esetben hallgasson nyugodtan losslesst, mert a mérete nem lesz korlátozó tényező.Viszont pl. nálam (aki nem használ streaming-et) ha minden losslessben lenne meg, akkor a gyűjteményem már régesrég nem férne el egy 2TB microSD-n sem, nemhogy a jelenlegi 512GB-oson. A méretkülönbség minimum 3x-os, de néha akár 10x-es, 20x-os. A minőségkülönbség meg szerintem nem számottevő. Szerintetek meg az. Oké.

Na, szép napot mindenkinek!
A minőségkülönbség nem számottevő, hanem nagy.
-
bitrograde
senior tag
Maradjunk annyiban, hogy nem én hirdettem, hogy "jó az".
Nem, nem jó. Aki spórolni akar, az ne a zenei anyag minőségén spóroljon. A 4K-s TV-n ne konvertáljuk le 1080p-be vagy i-be a képet, mert látszik. Nagyon. -
Dorien
veterán
Használjunk csak vacakabb fejhallgatókat, és még csak esélyt se adjunk magunknak, hogy halljunk egy felvételt rendesem: mindent vissza 320 kbps mp3-ba.

Muszáj ezt a hülyeséget is minden alkalommal itt elismételni? Attól, hogy vannak, akik nem hallják a különbséget, még nem jelenti, hogy egy komolyabb rendszeren ne számítana a felbontás. Egy nehezen visszaadható műfaj vagy komplexebb zenei passzus esetében mindenképp/főleg.+ Zoliee
Amúgy abban igazat adok, hogy ha...
1. Valaki streaming szolgáltatót használ, akkor a ritka, a streaming-ben nem elérhető felvételek elférhetnek az adott DAP microSD kártyáján.
2. Valakinek nincs akkora zenegyűjteménye, mint pl. nekem, az is elférhet a microSD-n.
Ez esetben hallgasson nyugodtan losslesst, mert a mérete nem lesz korlátozó tényező.Viszont pl. nálam (aki nem használ streaming-et) ha minden losslessben lenne meg, akkor a gyűjteményem már régesrég nem férne el egy 2TB microSD-n sem, nemhogy a jelenlegi 512GB-oson. A méretkülönbség minimum 3x-os, de néha akár 10x-es, 20x-os. A minőségkülönbség meg szerintem nem számottevő. Szerintetek meg az. Oké.

Na, szép napot mindenkinek!
-
Zoliee
őstag
Érdekes ez a vissza-visszatérő vita. Én is azt vallom, hogy mindenki azt/úgy/azon és olyan formátumban használ/hallgat, ahogyan Neki tetszik.
Ez egy hobbi/szórakozás. Pont.
Viszont én sem értem ezt konvertálást. Mondjuk semelyik irányba se, de természetesen főleg lefelé. Se hangnál, sem képnél. Minek?
Kb mint ha az itthoni 4k-s tévémnél 1080p-re konvertálnám a 4k-s anyagot, mert úgy is elfogadható/szép a kép...
-
Dorien
veterán
Használjunk csak vacakabb fejhallgatókat, és még csak esélyt se adjunk magunknak, hogy halljunk egy felvételt rendesem: mindent vissza 320 kbps mp3-ba.

Muszáj ezt a hülyeséget is minden alkalommal itt elismételni? Attól, hogy vannak, akik nem hallják a különbséget, még nem jelenti, hogy egy komolyabb rendszeren ne számítana a felbontás. Egy nehezen visszaadható műfaj vagy komplexebb zenei passzus esetében mindenképp/főleg.Muszáj b+. Ahogy neked mindig muszáj belekötnöd. Legközelebb veszek neked hobbi betont és viszem a köv. fejestalira.
Miattam hallgass losslesst félmilliós fejhallgatóval meg 2 milliós lánccal, de ne hirdesd, hogy mindenkinek ez a követendő cél, please... 
-
üzenabakusz
tag
Vettem egy Surfans F20-as lejátszót. Elégedett vagyok vele, egy dolog zavar: a lejátszási képernyőn a teljes játékidő és a pillanatnyi állapotot mutató játékidő olyan apró számokkal van kiírva, ami a láthatóság határán van, de inkább nem látom, csak sejtem. Ezen az sem segített, hogy a fontméretet nagyra állítottam, annak it nincs hatása.
Olvastam, hogy a készülékre telepíthető a Rockbox.
Vajon ez segíthet ezen a dolgon?
Meg tudom valahol azt előre nézni, hogy nézhet majd ki ez a lejátszási képernyő a Rockbox-szal?
Melyik a legbiztonságosabb, ajánlott módja a Rockbox telepítések?
Ha elrontok valamit vagy egyszerűen jól működik vagy mégsem tetszik, akkor biztonságosan vissza tudok térni az eredeti állapotra? -
SZKEBE75
senior tag
-
bitrograde
senior tag

Muszáj ezt a hülyeséget is minden alkalommal itt elismételni? Attól, hogy vannak, akik nem hallják a különbséget, még nem jelenti, hogy egy komolyabb rendszeren ne számítana a felbontás. Egy nehezen visszaadható műfaj vagy komplexebb zenei passzus esetében mindenképp/főleg. -
Dorien
veterán
Mint többek között hardstyle-t is hallgató ember biztosíthatlak róla, hogy ezen a műfajon a rendes (a fent említett UoK esetében ez 16bit/24bit-es FLAC-ban maximalizálódik) minőség sem segít

Jogos
Egyelőre telefonról hoztam át a könyvtárat MP3 320kbps; sztem nem fogom törni magam FLAC-ért... Amikor olyanom van, hogy ezt hallgatom, úgysem különösen érdekel minősége, mert ki se hallani belőle 
Én minden lossless hanganyagot 320kbps MP3-ba konvertálok, teljesen jó az.

-
V.Milán
aktív tag
Egyéb: Puszta tudományos kíváncsiságból korábban elkezdtem érdeklődni a Rawstyle/Terrorcore/Hardstyle (ki hogyan nevezi) műfaj iránt (pl Unicorn on Ketamine), de sajnos rendes minőségben nem találtam zenéket sehol.

A mix és a master ennél a műfajcsoportnál nem egy híres történet, de ha ezzel együtt tudsz élni, akkor a deezer, tidal, qobuz trió rendelkezik veszteségmentesben ilyenekkel vagy ha a kinézett előadó elég underground, akkor lehet lesz még bandcamp oldala is.

Jogos
-
PR0JECTNR56
addikt
És közben úgy-ahogy a hallásom is visszajött. A probléma jellegéből adódóan ilyenkor különösen élesen hallok, de ez itt most nem volt probléma. (Bár jobbra még most is tompa a hallásom); ezt figyelembevéve írom most.
TL;DR hatalmas ugrás a mobiltelefon lejátszójához képest, számomra megérte az árát.
Jelenleg még mindig a régi fejhallgatóval használom (ami egy 7. évében járó OneOdio A70; bt fejhallgatóként használtam még középiskolás éveim eleje óta, azóta már jóformán darabokban van és eléggé időszerű váltani, de egy nagyon jó ár/érték arányú fejhallgató szerintem; az árához képest a basszust is nagyon telítetten, szépen formáltan hozza ki és közép/felül is tiszta; csak nagyobb hangerőnél kezd vállalhatatlan lenni a hang). Ezen a fejhallgatón van 6.3mm és adtak is hozzá 3.5 - 6.3 adaptert, amivel egyből felismerte a DX270 és használható lett.
Sajnos ez nem éppen egy ütős konfig, a DX270-t messze nem használja ki, de így is hatalmas ugrás. Műfajokra bontanám, mert talán egyszerűbb kiemelni, ami nekem fontos volt.
Djent, Glitch Metal, egyéb Metál jellegű elektronikus (mint Mick Gordon féle Doom ost): Abból a szempontból imádom és beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hogy a mély és extrém mély tartományban végre nincs elmosódás; tisztábban megkülönböztethetőek a hangszerek, nem torzul jelentősen. Felül is ok, a subitok szebben kijönnek, dinamika jól van kezelve. Ez különösen jó, mert talán ezek állnak legközelebb hozzám.
Alternative, Rock: Életteli, jóval immerzívebb világot kaptam, mint mobilról. Érezni lehetett, hogy jó helyen van valamennyi hangszer és a vokál is szépen meg volt formálva. Néha kissé nyers volt, de ez majd belefér. Hangszín is rendben volt, öröm volt vele hallgatni mindent, a széles hang megjelenítés nagyon átélhetővé tette.
Progressive House, Deep House, Trance // Electro House, Club House, Dance House: Ezt a két House irányzatot egyben írom; korábban rendes Hi-Fi stílusokat nem nagyon volt lehetőségem rendesen megélni, de ez itt végre lehetővé vált és nagyon megszerettem. Ugyan szinte elvész, de örültem, hogy át lehetett tenni slow roll offra és ez nagyon szépen kiegészítette ezt az enyhén meleg hangzásvilágot; különösen lággyá tette azt, aminek annak kellett lennie. Beat is szépen volt kezelve, alig várom, hogy egy rendes fejhallgatóval még többet kihozzak belőle.
Klasszikus/műzene: Igazán itt is érvényes az, hogy a hangszerek remekül körülvettel, minden szépen megszólalt (nyilván a fejhallgató keretein belül); élmény volt hallgatni. Szekvenciák, rakéta témák nagyon szépen lettek vezetve. Kicsit még nyers nekem, de ez majd csak kisimul (az előző műfajokra is érvényes ez)Egyéb: Puszta tudományos kíváncsiságból korábban elkezdtem érdeklődni a Rawstyle/Terrorcore/Hardstyle (ki hogyan nevezi) műfaj iránt (pl Unicorn on Ketamine), de sajnos rendes minőségben nem találtam zenéket sehol. Ha valaki tud, kisegíthet
. Érdekes továbbá, hogy az egyik UoK zene; talán ez: [link] túl tudta terhelni az AMPot és egy hirtelen hangerő ugrás után elhalkult; újra kellett indítani
(Pedig AMP gain low-on volt)A zenéim nagyrésze FLAC 16bit; néhányat sikerült 24 bitben össze vadászni, meg akad kevés ALAC, meg egyéb, de a nagyon finom különbségeket úgy sem hallom ki ezzel a fejhallgatóval.
Összességében, mindenkinek ajánlom, elégedett vagyok vele még így is, hogy nem tudom teljesen kihasználni, de tűkön ülök, hogy milyen lesz majd egy igazán jó fejhallgatóval
Egyéb: Puszta tudományos kíváncsiságból korábban elkezdtem érdeklődni a Rawstyle/Terrorcore/Hardstyle (ki hogyan nevezi) műfaj iránt (pl Unicorn on Ketamine), de sajnos rendes minőségben nem találtam zenéket sehol.

A mix és a master ennél a műfajcsoportnál nem egy híres történet, de ha ezzel együtt tudsz élni, akkor a deezer, tidal, qobuz trió rendelkezik veszteségmentesben ilyenekkel vagy ha a kinézett előadó elég underground, akkor lehet lesz még bandcamp oldala is.
-
V.Milán
aktív tag
És közben úgy-ahogy a hallásom is visszajött. A probléma jellegéből adódóan ilyenkor különösen élesen hallok, de ez itt most nem volt probléma. (Bár jobbra még most is tompa a hallásom); ezt figyelembevéve írom most.
TL;DR hatalmas ugrás a mobiltelefon lejátszójához képest, számomra megérte az árát.
Jelenleg még mindig a régi fejhallgatóval használom (ami egy 7. évében járó OneOdio A70; bt fejhallgatóként használtam még középiskolás éveim eleje óta, azóta már jóformán darabokban van és eléggé időszerű váltani, de egy nagyon jó ár/érték arányú fejhallgató szerintem; az árához képest a basszust is nagyon telítetten, szépen formáltan hozza ki és közép/felül is tiszta; csak nagyobb hangerőnél kezd vállalhatatlan lenni a hang). Ezen a fejhallgatón van 6.3mm és adtak is hozzá 3.5 - 6.3 adaptert, amivel egyből felismerte a DX270 és használható lett.
Sajnos ez nem éppen egy ütős konfig, a DX270-t messze nem használja ki, de így is hatalmas ugrás. Műfajokra bontanám, mert talán egyszerűbb kiemelni, ami nekem fontos volt.
Djent, Glitch Metal, egyéb Metál jellegű elektronikus (mint Mick Gordon féle Doom ost): Abból a szempontból imádom és beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hogy a mély és extrém mély tartományban végre nincs elmosódás; tisztábban megkülönböztethetőek a hangszerek, nem torzul jelentősen. Felül is ok, a subitok szebben kijönnek, dinamika jól van kezelve. Ez különösen jó, mert talán ezek állnak legközelebb hozzám.
Alternative, Rock: Életteli, jóval immerzívebb világot kaptam, mint mobilról. Érezni lehetett, hogy jó helyen van valamennyi hangszer és a vokál is szépen meg volt formálva. Néha kissé nyers volt, de ez majd belefér. Hangszín is rendben volt, öröm volt vele hallgatni mindent, a széles hang megjelenítés nagyon átélhetővé tette.
Progressive House, Deep House, Trance // Electro House, Club House, Dance House: Ezt a két House irányzatot egyben írom; korábban rendes Hi-Fi stílusokat nem nagyon volt lehetőségem rendesen megélni, de ez itt végre lehetővé vált és nagyon megszerettem. Ugyan szinte elvész, de örültem, hogy át lehetett tenni slow roll offra és ez nagyon szépen kiegészítette ezt az enyhén meleg hangzásvilágot; különösen lággyá tette azt, aminek annak kellett lennie. Beat is szépen volt kezelve, alig várom, hogy egy rendes fejhallgatóval még többet kihozzak belőle.
Klasszikus/műzene: Igazán itt is érvényes az, hogy a hangszerek remekül körülvettel, minden szépen megszólalt (nyilván a fejhallgató keretein belül); élmény volt hallgatni. Szekvenciák, rakéta témák nagyon szépen lettek vezetve. Kicsit még nyers nekem, de ez majd csak kisimul (az előző műfajokra is érvényes ez)Egyéb: Puszta tudományos kíváncsiságból korábban elkezdtem érdeklődni a Rawstyle/Terrorcore/Hardstyle (ki hogyan nevezi) műfaj iránt (pl Unicorn on Ketamine), de sajnos rendes minőségben nem találtam zenéket sehol. Ha valaki tud, kisegíthet
. Érdekes továbbá, hogy az egyik UoK zene; talán ez: [link] túl tudta terhelni az AMPot és egy hirtelen hangerő ugrás után elhalkult; újra kellett indítani
(Pedig AMP gain low-on volt)A zenéim nagyrésze FLAC 16bit; néhányat sikerült 24 bitben össze vadászni, meg akad kevés ALAC, meg egyéb, de a nagyon finom különbségeket úgy sem hallom ki ezzel a fejhallgatóval.
Összességében, mindenkinek ajánlom, elégedett vagyok vele még így is, hogy nem tudom teljesen kihasználni, de tűkön ülök, hogy milyen lesz majd egy igazán jó fejhallgatóval
-
V.Milán
aktív tag
iBasso DX270 R2R Ultra "kisokos":
Használati útmutató (végre elkészült): [link] .
Termékinformáció: [link] .
Driver (majd ha lesz) és a legfrissebb Firmware: [link] .
Head-Fi fórum: [link] .
Szoftveres tuning DX180-DX340-ig mattclarke18 féle: [link] .
Régi motoros, ért hozzá, bármennyi kérdéssel lehet bombázni a Head-Fi-n (akár privátban is), türelmes és kedves, mindenre válaszol. Tartja a kapcsolatot Paul-al az iBasso-nál.
Szoftveres tuning, ez újabb és ígéretes dolgok vannak benne Anantar Ultimate: [link] .
Ez elsőre DX340-re készült és most kapta meg a DX270 támogatást (néhány funkcióval az kevesebbet tud).A DX270-en nincs 3.5mm-es Line Out, illetve másik tapasztalat, hogy nálam a 3.5mm-es fej/fülhallgató kimenet nem fogadja a headseteket (4pines 3.5mm-es jack), be lehet dugni, de nem érintkezik/szól rendesen. Majd ha lesz driver, akkor állítólag ASIO-t is tudhat majd, most WASAPI-t tud Roon alatt. Érdemes meghallgatni asztali DAC-ként mit tud USB-n PC-re dugva, lehet meglepetést okoz, nálam egy PB6-al párosítva asztali módban...
Köszi szépen, végig nézegetem őket
-
osonte
őstag
iBasso DX270 R2R Ultra "kisokos":
Használati útmutató (végre elkészült): [link] .
Termékinformáció: [link] .
Driver (majd ha lesz) és a legfrissebb Firmware: [link] .
Head-Fi fórum: [link] .
Szoftveres tuning DX180-DX340-ig mattclarke18 féle: [link] .
Régi motoros, ért hozzá, bármennyi kérdéssel lehet bombázni a Head-Fi-n (akár privátban is), türelmes és kedves, mindenre válaszol. Tartja a kapcsolatot Paul-al az iBasso-nál.
Szoftveres tuning, ez újabb és ígéretes dolgok vannak benne Anantar Ultimate: [link] .
Ez elsőre DX340-re készült és most kapta meg a DX270 támogatást (néhány funkcióval az kevesebbet tud).A DX270-en nincs 3.5mm-es Line Out, illetve másik tapasztalat, hogy nálam a 3.5mm-es fej/fülhallgató kimenet nem fogadja a headseteket (4pines 3.5mm-es jack), be lehet dugni, de nem érintkezik/szól rendesen. Majd ha lesz driver, akkor állítólag ASIO-t is tudhat majd, most WASAPI-t tud Roon alatt. Érdemes meghallgatni asztali DAC-ként mit tud USB-n PC-re dugva, lehet meglepetést okoz, nálam egy PB6-al párosítva asztali módban...
-
V.Milán
aktív tag
Sikerült bukó nélkül visszakapnod a pénzed?
Nekem is feldobta a fenti céget a DX270 keresgélése közben, de ahogy megláttam a weboldaluk alján a bolgár székhelyet, kattintottam is el. Ja és az email címük is beszédes...
Allegrotól megérkezett már a dap-od? Én is azon a felületen rendeltem, megbízható, gyors kereskedő az ottani lengyel forgalmazó.Bocsi, hogy nem írtam, sikerült visszakapni a pénzt teljesen és még előző pénteken megérkezett a másik is. Csak közben megint kijött a fülproblémám, így jószerivel parkol a projekt. A kollekciót rendezgetem és csorgatom a nyálam
Írok, ha sikerült érdemben kipróbálnom.
-
Zoliee
őstag
Pff túl szép volt, hogy igaz legyen
Ment a mismásolás, az egyik oldalukon még VAT included volt, aztán hirtelen eltűnt és már ki volt fizetve, mire kiderült, hogy CN stockból jönne
. Nyilván senkit nem lehet elérni egyik mail címükön se, de gondoltam hasonló galádságokra, ezért Paypallal fizettem, már úton van vissza a pénz.Én nem találtam az Allegronál olcsóbban, szóval kénytelen leszek azt a 410-t kicsengetni.
Későbbi látogatóknak üzenem, hogy Ibasso.com, Ibasso.eu feketelistás oldal; csak jól foglaltak domaint.Sikerült bukó nélkül visszakapnod a pénzed?
Nekem is feldobta a fenti céget a DX270 keresgélése közben, de ahogy megláttam a weboldaluk alján a bolgár székhelyet, kattintottam is el. Ja és az email címük is beszédes...
Allegrotól megérkezett már a dap-od? Én is azon a felületen rendeltem, megbízható, gyors kereskedő az ottani lengyel forgalmazó. -
ericdrawen74
senior tag
No. Ha a holnap áll még, lesz nálam egy IBASSO DX260 MK II egy SHANLING M8T lejátszó és egy HIFIMAN ARYA ORGANIC nyitott planar fejhallgató, amit kipróbálhatsz. Az M8T-ben van csöves és tranzisztoros üzemmód is. A fülesek, amik nálam vannak azokhoz nem használtam a fülillesztékeket, tehát akár azokat is kipróbálhatod. Nálam az M8T/CAMPFIRE AUDIO SUPERMOON a nyerő a supermoon planar, nekem nagyon bejönnek és ez a práros elég tészletgazdag hangzást ad a z ibassohoz képest. Ha van memóriakártyád saját zenékkel, hozd el.
-
V.Milán
aktív tag
Pff túl szép volt, hogy igaz legyen
Ment a mismásolás, az egyik oldalukon még VAT included volt, aztán hirtelen eltűnt és már ki volt fizetve, mire kiderült, hogy CN stockból jönne
. Nyilván senkit nem lehet elérni egyik mail címükön se, de gondoltam hasonló galádságokra, ezért Paypallal fizettem, már úton van vissza a pénz.Én nem találtam az Allegronál olcsóbban, szóval kénytelen leszek azt a 410-t kicsengetni.
Későbbi látogatóknak üzenem, hogy Ibasso.com, Ibasso.eu feketelistás oldal; csak jól foglaltak domaint. -
V.Milán
aktív tag
Ez tényleg így lesz (mármint, hogy nyers lesz és még nem lesz a legjobb, bár csalódás szerintem így sem lesz talán, de fejhallgatót azért nem választanák nyers állapotában hozzá), sőt a 100 és 200 óra között is lesz különbség (most talán 220-230 óránál járok), de állítólag a 300 óra a "végállomás" hangban. Mondjuk én már itt azt érzem, hogy ez hova változzon még, ettől jobb már szerintem nem lehet?

Durva, hogy az asztali rendszerrel kezdem minden este 10 óra körül, elsősorban filmezek vagy egy kis zene megy a Serenade-on, ha éppen netezek. Viszont olyan megváltás, amikor éjfél után, 1-2 óra körül bekapcsolom a DAP-ot és ott kezdődik az igazi zenehallgatás, lemossa az asztali rendszert rendesen, mélyben is. Pedig tényleg nem szól rosszul a Serenade, szerintem nagyon sokan örülnének annak a hangnak. Sajnos ilyen ez a hobbi, hogy nincs olyan, hogy nincs mégjobb...#36518 V.Milán : A bejárató kábellel nyugodtan toljál bele napi 10 órát és elég gyorsan 100-200 óra meglesz... Azért ne 0-24-ban járasd, mert fontos a kihülés és újra bemelegedés is "állítólag", meg nem is kínoznám annyit, meg hagyhatod töltőn, csak fixáld 80%-ra az akksit (akkukímélő) és akkor nem kínzod az akksit sem.
Köszi a tippeket; majd mindenképp jelzek, hogy mi a helyzet, de egyébként én nem riadok vissza kis aprózástól sem. Nem iszonyatosan nagy, de azért van kínálat itt aprón, meg más használtpiacokon is. Lehet, hogy kell majd egy pár adás-vétel mire rájövök, hogy az első volt a legjobb, de nem tervezem elkapkodni

-
osonte
őstag
Ez tényleg így lesz (mármint, hogy nyers lesz és még nem lesz a legjobb, bár csalódás szerintem így sem lesz talán, de fejhallgatót azért nem választanák nyers állapotában hozzá), sőt a 100 és 200 óra között is lesz különbség (most talán 220-230 óránál járok), de állítólag a 300 óra a "végállomás" hangban. Mondjuk én már itt azt érzem, hogy ez hova változzon még, ettől jobb már szerintem nem lehet?

Durva, hogy az asztali rendszerrel kezdem minden este 10 óra körül, elsősorban filmezek vagy egy kis zene megy a Serenade-on, ha éppen netezek. Viszont olyan megváltás, amikor éjfél után, 1-2 óra körül bekapcsolom a DAP-ot és ott kezdődik az igazi zenehallgatás, lemossa az asztali rendszert rendesen, mélyben is. Pedig tényleg nem szól rosszul a Serenade, szerintem nagyon sokan örülnének annak a hangnak. Sajnos ilyen ez a hobbi, hogy nincs olyan, hogy nincs mégjobb...#36518 V.Milán : A bejárató kábellel nyugodtan toljál bele napi 10 órát és elég gyorsan 100-200 óra meglesz... Azért ne 0-24-ban járasd, mert fontos a kihülés és újra bemelegedés is "állítólag", meg nem is kínoznám annyit, meg hagyhatod töltőn, csak fixáld 80%-ra az akksit (akkukímélő) és akkor nem kínzod az akksit sem.
-
V.Milán
aktív tag
Ebben igazad van, de 1-2 napos tapasztalattal nem is fogom visszaküldeni
Időm az lesz nyúzni, de jókat olvastam róla, szerintem idővel jól kijövök majd vele, ha sikerül megtalálni a megfelelő fejhallgatót -
Zoliee
őstag
Ha most péntekre tevezel meghallgatást az 1-2 napos dap-oddal, akkor garantált a csalódás, mivel egy nyers valamit fogsz hallani.
Kell neki legalább egy 50-100 óra üzemóra (zenehallgatással) , mint bármely más eszköznek. -
V.Milán
aktív tag
Csak még az is közbejöhet (és nekem a füles emiatt nem is opció), hogy miután hallójárat szűküléssel születtem (majd' egy éves koromig teljesen süket is voltam), akármikor elmehet a fülem a legminimálisabb allergén, vagy bármilyen irritációra és akkor el kell menni rendbe hozatni, olyankor itt esélytelen bármi féle zenehallgatás.
-
ericdrawen74
senior tag
-
V.Milán
aktív tag
Ha van kedved hozzá, pénteken 24-ezem. Délután kipróbálhatod az IBASSO DX260 MKII, SHANLING M8T zenelejátszókat az ARYA fejest, SHANLING REGAL-t, SHANLING ME800-t és a CAMPFIRE AUDIO SUPERMOON füleseket.
Ha addig megjön a 270 és nem jön közbe semmi, akkor részemről oké, köszi. Majd kereslek PMben
-
ericdrawen74
senior tag
Ha van kedved hozzá, pénteken 24-ezem. Délután kipróbálhatod az IBASSO DX260 MKII, SHANLING M8T zenelejátszókat az ARYA fejest, SHANLING REGAL-t, SHANLING ME800-t és a CAMPFIRE AUDIO SUPERMOON füleseket.
-
V.Milán
aktív tag
Így, hogy már úton van a DAP, mindenképp az lesz előbb és nem vesztek azzal semmit, hogy hozzá tudom próbálni akár az általad javasolt fejest. Mindenképp többet ki szeretnék próbálni, mert pont a zene nagyon olyan, hogy nekem nem feltétlen az lesz a jó, ami papíron, vagy mások véleménye szerint összeillik. Mindenképp kipróbálom majd, amit javasolsz, mert jókat olvasok róla, de majd futok 1-2 kört a fejhallgatós topikban is ajánlásokat gyűjtve, aztán országjárásnak indulok (nem a politikai fajtából
)Jaj szerkesztetted, amíg írtam; mostmár nem írom át

Árban tudom ajánlani az ibasso.com-ot az ibasso.eu-val szemben, jobban adják dollárért mint juróért, gondolom még nem korrigálták hozzá az áraikat a zseniális dollár állapotokhoz. Eleve azért jöttem és kezdtem most keresni, mert láttam, hogy odaát minden olcsósodik relative.
-
Dorien
veterán
Az még kiválasztásra vár
, ezért írtam, hogy még találkozunk. Most csak valami átmeneti megoldás fejhallgató van, a fő utazós fejhallgatót lehet, hogy itthon szerezném be, mert mindenképp ki akarom próbálni, hogy milyen lesz az eredmény mielőtt vásárlok, ezért megvárom a lejátszót, hogy legyen mivel próbálkozni.Köszi mindenkinek a segítséget. Végül bezsákoltam a DX270-t szállítással 1177 dollárért (kb 360.000 Ft), közvetlenül az ibasso-tól.
Az jó ár!
Zártban a FiiO FT1 pl. szerintem jó lenne kezdésnek...
Végül mindig a szinergia számít, nem pedig az egyes elemek önálló teljesítménye. -
V.Milán
aktív tag
Merrefelé laksz? Budapest vagy környéke?
Pesti vagyok

-
ericdrawen74
senior tag
Értem

Mekkora a különbség DX 200 és 300-ak között? Head-fin lehet néha 340-t is vadászni 1200 dollár körül, ami pont kapóra jönne így, hogy dollárból vennék (miért ennyivel olcsóbb az amerikai piacon?). Zeneileg melyik lenne jobb a Djent, Glitch Metal, stb komolyabb basszusú, sok subito stílushoz? (Úgy hogy esetleg a hatalmas spektrumú többi műfajjal is jól kijön) Melegebb hangzást kedvelem, és örülnék, ha a DAP sokféle fejhallgatóval kijönne (zárt és nyitottal egyaránt, de egyelőre első sorba zárttal tervezem), mert még nincsen fejhallgatóra igazán terv, de szeretném, ha lenne mozgástér.
Merrefelé laksz? Budapest vagy környéke?
-
V.Milán
aktív tag
-
V.Milán
aktív tag
Az még kiválasztásra vár
, ezért írtam, hogy még találkozunk. Most csak valami átmeneti megoldás fejhallgató van, a fő utazós fejhallgatót lehet, hogy itthon szerezném be, mert mindenképp ki akarom próbálni, hogy milyen lesz az eredmény mielőtt vásárlok, ezért megvárom a lejátszót, hogy legyen mivel próbálkozni. -
Zoliee
őstag
Illetve nem szóltál semmit arról, hogy milyen fülessel, vagy fejessel fogod használni.
-
osonte
őstag
Gratula, az jó ár!
Majd esetleg megírhatod mennyire váltotta be a hozzá fűzött reményeket, amikor már meglesz.
Jó zenehallgatást majd! -
V.Milán
aktív tag
Köszi mindenkinek a segítséget. Végül bezsákoltam a DX270-t szállítással 1177 dollárért (kb 360.000 Ft), közvetlenül az ibasso-tól. Kíváncsian várom, aztán ha aktuális lesz, találkozunk ismét odaát a fejhallgatós topikban

-
osonte
őstag
Köszi, hogy így összefoglaltad
Vajon mennyire éri meg a 340-es cserélhető modulos funkciója? Mert kényelemes lenne a 270, az kijön a pénzemből újan is és még marad is, de kissé a 340 felé húz a szívem; nagyon jókat írnak róla, csak vajon megéri-e a +500 dollárt, vagy szenvedést a használt importtal.
Nincs mit! Amennyiben feljeb szeretnél lépni és nem zavar, hogy duplázódik a készülék mérete, akkor sokkal inkább egy iBasso PB6 külső AMP, asztali szintű teljesítménnyel és van benne csöves mód, ami szintén nem érthető módon részletes + megtolja szépen a mélyeket, jobban mint a 2x4Wattos asztali rendszerem. Illetve van benne AB osztályú üzemmód is. Ennek is utána tudsz olvasni: [link] (bár még friss a fórum, a DX270-es topikban is vannak vélemények róla). Most mondhatni elég nagy sztár ez a párosítás, nekem is ez van és soha nem volt ilyen jó hang, amit korábban hallottam volna. Az a baj a DX340 szárazsága a DAC-ja miatt van, ami nem cserélhető, ebben jobb a DX270 az R2R DAC-jával. Illetve a cserélhető AMP moduloktól jóval nagyobb valós teljesítményre képes az említett (mondjuk méretre nagyobb) PB6 erősítő.
Én a Muzix-al beszéltem fél órát telefonon, képben volt az eladó és a DX340-et is megvettem volna, kb 780 ezer Ft, de lebeszélt róla, pont a száraz hangja miatt és a DX270 + PB6 szettet ajánlotta, ami olcsóbb is volt és igaza volt, hogy mennyire jó a hangja... -
Zoliee
őstag
Köszi, hogy így összefoglaltad
Vajon mennyire éri meg a 340-es cserélhető modulos funkciója? Mert kényelemes lenne a 270, az kijön a pénzemből újan is és még marad is, de kissé a 340 felé húz a szívem; nagyon jókat írnak róla, csak vajon megéri-e a +500 dollárt, vagy szenvedést a használt importtal.
Nehéz szavakkal leírni egy hangot. Pláne úgy, hogy az meg is feleljen a fentebb megfogalmazott elvárásaidnak.
Egy biztos, én is határozott vásárlási szándékkal, és nagy elvárásokkal hallgattam meg egy dx340-et mind a 3 amp-jával (15,17,18) ééés a végén mégis DX270 + Pb6 lett belőle.Szerk: ami kizárólag azt jelenti, hogy nekem ez utóbbi jobban tetszett.
A DX340MAX-ban ugyanaz a dac lesz, mint a simában. Szóval az alapkarakterében ne várj hatalmas változást. -
PR0JECTNR56
addikt
A DX270 szerintem mehet elsőnek, az ott szerzett tapasztalatokból pedig már tudni fogod, hogy merre akarsz haladni.
Ha később pedig továbblépnél, akkor pedig DX340 és felhajtod hozzá pl. Head-Fi Classifiedsról a kiegészítő boardokat, elég népszerű modell, szinte mindig van belőle eladó.
Vagy ha a későbbiekben pénz és súly nem számít, de szeretnéd Paksot is magaddal vinni, akkor meg mehet majd a most bejelentett DX340 MAX:

Új hozzászólás Aktív témák
-
36612 - 36501
36612 - 36501 36500 - 36401 36400 - 36301 36300 - 36201 36200 - 36101 36100 - 36001 36000 - 35901 35900 - 35801 35800 - 35701 35700 - 35601 35600 - 35501 35500 - 35401 35400 - 35301 35300 - 35201 35200 - 35101 35100 - 35001 35000 - 34901 34900 - 34801 34800 - 34701 34700 - 34601 34600 - 34501 34500 - 34401 34400 - 34301 34300 - 34201 34200 - 34101 34100 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Gitáros topic
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Linux felhasználók OFF topikja
- Rém kellemetlen helyzetbe került a Nintendo egy játék miatt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz DDR5 +GIGABYTE Z890 AORUS ELITE X ICE! Bolti ára kb 600e Ft
- Bontatlan Samsung Galaxy Tab A11+ 5G 6/128GB, GPS+Cellular, 12 hónap garanciával!
- Újszerű Honor 200 12/512GB, 12 hónap garanciával!
- Újszerű, hibátlan Honor 200 Pro 12/512GB, 12 hónap garancia!
- Eladó egy Dell Latitude 7430 i5-1245U 16GB 256GB FHD Touch - Érintőkijelzős 100% akku
- AKCIÓ! Acer Nitro V15-52 FHD Gamer notebook - i7 13620H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 5050 8GB W11
- HP 150W töltők (19.5V x 7.7A) kis kék, kerek, 4.5 x 3.0 mm
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman Z1 PLUS ADATA 600W
- Lenovo Ideapad Gaming 3 Megbízható Full HD gamer laptop Rtx 3050
- Új MSI 16 Sword WUXGA 144Hz i7-14650HX 5.2Ghz 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Win11 Garancia

Csak tapasztalatokra lettem volna kíváncsi.
Köszi.