- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
atee_13
őstag
válasz
Shyciii #327926 üzenetére
Most itthon megnéztem az asszony a54-ét. Ha átállítom a másik sim-re hívás előtt egyből rákérdez, hogy azzal hívja e. Úgyhogy megnyugodhatsz a google lesz az az amcsi cég akit érdekel. " Akkor pedig a XIaomi-nak köszönheted ezt ha már Mi9T-t emlegetsz, aki viszont nem amerikai."
Nem tudom mit csináltál az s22, de ott szerintem nem a droid miatt nem tudtad beállítani. De egyébként droid vonalon senkitől nem hallottam még olyan panaszt, h ne tudná beállítani. -
-
atee_13
őstag
válasz
Shyciii #327926 üzenetére
Hosszan nyomva tartom a számot vagy a kis ikonnál 1-2 között váltok és mezei egyszerűséggel újabb menü pont nélkül csak kijelölöm melyik sim legyen. Üzenet ugyan ez. Ismerőseim döntő többsége a régi számot ismeri hiába van meg neki a céges is automatikusan a régebben elmentettről hívnak. Nyilván tök idegen számot nem hívok vissza cégesről, h csá mi a helyzet...
Péntektől hétfőig leszipkázta a feltöltőset úgy, hogy csak ismerősökkel beszéltem. Nyilván nem halok bele, de egy fél millás teló ne csinálja már azt, hogy ő döntögeti el helyettem kit miről hívjon. Vagy minimum figyelmeztessen, hogy hülyegyerek hiába állítottad be a másodlagost úgyse arról hívom.Pixel nincs a közelemben otthon asszony szamuját megnézem még egyszer, de szerintem az ugyan úgy működik mint a xioami mert soha nem panaszkodott még, neki is 2 sim van.
-
atee_13
őstag
válasz
Shyciii #327921 üzenetére
Mi9T ről jöttem át évek óta úgy használtam, hogy nemfogadottat is visszahívott beállított sim-ről. De azt is be lehetett állítani, hogy minden hívás előtt lehessen választani.
Céges korlátlan saját 20+ éves feltöltős. Szerintem tök logikus, hogy ha én minden esetben egy adott sim-ről akarok telefonálni akkor arról hív. Szerintem tök logikátla, hogy fixre álltom és majd az hívja vissza amit hívott. Ne a fogadó fél döntse már el, hogy én miről hívom fel.
Tudtommal google is amerikai ott mégis megoldható. Asszonynak samu a54 van ott is úgy működik mint a xiaomin.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
Shyciii #326632 üzenetére
A 3 megkérdezett szolgáltató kétféle választ adott. Kettejük szerint az Apple elvégezte a rendszerben a szükséges technológiai módosítást és innentől a szolgáltatók további fejlesztése szükséges a bevezetéshez. Egyikük szerint pedig az Apple kell, hogy elérhetővé tegye.
Külföldi topikokat átnézve, többnyire az első véleménnyel találkoztam (azaz, innentől nem az Apple-n múlik az elérhetősége). A technikai hátteret nem ismerem, így csak idézni tudom, amit találtam.
forrás: [link] és [kép]Talán itt olvastam korábban, vagy valamelyik PH topikban, most nem találom, hogy ez nem letiltva van (miként írtad), hanem másképp megoldva, mint Android alatt. A topiktárs részletesen elmagyarázta, miért. Sajnos, nem leltem meg a posztot.
Bárhogy is legyen, jelenleg várnunk kell rá. De elérhető lesz, az várható. Talán már jövő év elején.
Nem EU kérdés, mert több európai uniós szolgáltató esetén is már működik. -
szabonagyur
félisten
válasz
Shyciii #326632 üzenetére
Ha a szolgáltató verzió vagy mi a neve frissül akkor meg fog jelenni az is.
Anno amikor az 5G (VoWIFI is talán) megjelent Yettel esetében azt kellett figyelni mert egyik verzió szám frissítés hozta magával, hogy lehessen 5G-re menni iPhoneal, hiába ment előtte más márkával már.
Szóval szerintem valami szolgáltatói dologra szükség van mindenképpen.
Apple support is ezt írja lényegében: [link]
Az RCS szolgáltatást a mobilszolgáltató biztosítja. Amikor a készüléke csatlakozik egy mobilhálózathoz, kommunikál a mobilszolgáltatóval és a partnereivel az RCS beállítása érdekében.
Az RCS használatához az iOS 18 rendszer szükséges, valamint rendelkeznie kell egy szöveges üzenetekre vonatkozó előfizetéssel egy olyan szolgáltatónál, amely támogatja az RCS-t iPhone-on. A részletekről érdeklődjön mobilszolgáltatójánál.
Itt pedig leírja EU-ban mely szolgáltatónál van RCS: [link] -
Speedy007
őstag
válasz
Shyciii #326084 üzenetére
Én Antutuval tudtam megdolgoztatni a telefon de olyan szinten felmelegedet ekkor a telefon hogy a Spigen Liquid Crystal tokom felpuhult és lötyögött benne. Lényeg az hogy én 30-35W közötti értéket mértem nem tartósan Xiaomi Gan töltőt használva ennél feljebb nem ment. 50% alatt nem terhelve 25W-tal tölt maximum (itt még hő is van de nem komoly) a felett vissza vesz 10-15W-l tölt fel a kívánt vagy beállított százalékik. BlitzWolf BW-TC23 kábelel csináltam ezeket.
Számítógépen a 3uTools szerint 9-10W-t vesz fel maximum de átlagosan 8W-l tölt Type-C-n
-
Razzul
őstag
válasz
Shyciii #325881 üzenetére
A tájékoztató oldaluk szerint a Samsung Super Fast Charging használata során a feszkó felmehet 5A-re. De szintén ugyanazon az oldalon linkelt, a Super Fast Charginghoz szükséges új 2.0-ás töltőfej szintén nem tud leadni 5A-t.
Az előző 45W-os TA tudott felmenni 4A fölé, mert az S21-S23 széria gyorstöltéséhez az kellett. Mire gondolsz azzal, hogy "vagy ebben hazudnak, vagy az USB PPS-t illetően" ?
-
Razzul
őstag
-
Speedy007
őstag
válasz
Shyciii #325862 üzenetére
Xiaomi esetén is van szívási faktor mivel ők még a "kőkorszaki" USB-A Type-C kombónál vannak le ragadva így cumi van mert nem lehet olyan kábelt találni ami a 5-6 Ampert tud sehol sem a gyári meg olyan mint a fehér holló. Így venni kell olyan hálózati adaptert amivel tudja a gyári töltési teljesítményt fel venni de viszont legyen USB Type-C szabványú
-
Razzul
őstag
válasz
Shyciii #325845 üzenetére
USB fronton a PD és a PPS a két elterjedt szabvány, de a 3.0 óta a PD-nek része a PPS is.
PD fronton 100W alatt 9V/5A vagy 5V/5A töltést egy töltő sem támogat. 5A-s PPS output létező dolog, de ritka. A prémium, sokat reklámozott töltőmárkák (Anker, UGREEN stb.) termékei közül is kevés támogatja, ennek pedig egyszerű oka van: az USB-C kábelek legtöbbje, így a gyári kábelek is jellemzően 3A-t tudnak átengedni.
Akkor szerinted ezek alapján a töltőfejek legtöbbje nem mondható univerzálisnak? Ne viccelj...
-
Razzul
őstag
válasz
Shyciii #325841 üzenetére
"Az adatait elnézve max 3A-ert tud a 45W-os fej is, így azért ezt annyira jó univerzális töltőnek nem nevezném. Ebben az esetben már illene 5A-osnak lennie, ha a legtöbb telefont szeretné támogatni."
De lehet univerzális töltőnek nevezni, mert a 45W-os USB PD szabványnak nem része az 5A. Az csak 100W esetén vagy afelett szükséges, a telefonok pedig jellemzően nem szoktak 100W-ot felvenni a falból, így nem is kérnek 5A-t a töltőfejtől.
-
Krethx
aktív tag
válasz
Shyciii #325603 üzenetére
Photomator-t tudom ajánlani. Amikor megjelent akkor vettem 2.000Ft.-ért és megkaptam az iOS és az iPadOS verziót is. Aztán nem úsztam meg a drágább árat. Az újabb verzió már macOS-t is támogat és sokat fejlődött. Liftime Acecss ugyan nem olcsó de nagyon jó Photo App.
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
Shyciii #325592 üzenetére
Azért nem értem a problémád (mármint a gondot igen csak a logikáját nem), mert én ha csinálok egy képernyőképet vagy akármit (amit a rendszer esetleg annak minősít), attól még az összes fotó között ott van.
A Screenshot szűrővel valóban le lehet szűkíteni a listát a screenshot-nak gondolt képekre, de attól még az összes között ott van...
-
ronin79
addikt
válasz
Shyciii #325589 üzenetére
iOS 16 óta én maradok nov., decemberig mindig béta vonalon. Utána már a hivatalos, ugye egetrengető újítások már ilyenkor nem érkeznek, viszont a szeptemberi fő verzió gyerekbetegségei hamarabb vannak javítva mindig.
Most is ami a 16-os szériát erintette a touch screen bug, már 18.1 volt telepítétve, úgyhogy észre sem vettem. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Shyciii #325563 üzenetére
Ez nálam is előfordult és ki tudja hány fotóm veszett így el (van amit csak lekattintok későbbre). Pár napja vettem észre, hogy lefotóztam egy doksit a fogorvosomnak és az istenért sem találom.
Ha a kamerából nyitom meg a fotókat, ott megvolt. Gyorsan bedobtam egy képszerkesztőbe és kiexportáltam, úgy már megvan a Photos appban is.
macOS-en sem látom a Photos appban, nem szinkronizálta fel sehova (csak az exportált változatot). Ez eléggé kínos, mert tényleg nem tudom hány “később megnézem” fotómat nyelte el.
-
Astery
senior tag
válasz
Shyciii #325324 üzenetére
Én három éve használtam ezeket a cuccokat de most leváltottam őket ezekre mert ez már tudja a gyors(abb) töltést is. Nem csak telefonhoz hanem szinte az összes eszközbe raktam, így egységesítve lettek a micro, type c és a lightning kábel csatlakozók. Semmi problémám nem volt a régivel sem - az újabbat 1 hónapja használom és az is jól muzsikál.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Shyciii #325141 üzenetére
Gmailben én címkékkel rendszerezek (ezek lényegében a mappák/almappák, nem tudom erre gondolsz-e) és vannak amik automatikusan címkéződnek valamilyen szabály szerint (jellemzően a küldő domain alapján), de megjön róluk az értesítés.
Viszont nálam a céges emailek tengere miatt a Gmail értesítései egyből mennek a Notification Centerbe, mert különben folyton csak villogna a kijelző, hogy megint jött valami.
-
törölt tag
válasz
Shyciii #323182 üzenetére
Inkább az elképesztő, egyszer lefanboyoztok, most azért szóltok be, mert leszóltam az Apple-t.
Döntsétek már el.
Itt az egyik reddit link a sok közül ahol hozzám hasonlóan sokan fogják a fejüket, hogy néz már ki.
"Nem teljesen mindegy neked, hogy az illetőnek ez az összerakott változat tetszik?"
Itt a konkrét komment ahonnan a példaképet vettem, pont hogy elégedetlen ő is és pont hogy nem tetszik neki. A default is ronda és ahogy elkezded piszkálni az is, nem lehet ugyanolyanra visszacsinálni mint 17-ben.
Neked tetszik az új design, rendben. Sok embernek nem, és nekik nem maradt az új rendszerben opció maradjon olyan mint volt, ezért tele a reddit, twitter, ars technica, verge, macrumors stb. "síró" kommentekkel amelyek valójában rendesen indokolt valós kritikák, ez "miért fáj neked"?
"Amúgy meg van rá módszer, hogy szinte pont ugyanúgy legyen, mint az iOS 17-es megoldás"
Kár, hogy nem, ha megnézed. Kérdés ki mit ért a szinte alatt. Persze design-ról nehéz úgy beszélgetni, ha nem látod. Sem CC, sem Photos app, sem a Settings nem csinálható vissza. (bár utóbbi elkúrását legalább ki lehet váltani Spotlighttal, de a Settings menükben is évek muscle memory-ja ment a kukába)
CC-re visszatérve: "szinte ugyanaz" hát kinek mit jelent a szinte... 17 CC lekerekített sarkú négyzet, 18 CC kör alakú gombok vannak fixen kicsinél, de maradtak a téglalapok, négyzetek is, szép vegyessaláta, de a kör gombok mint Xiaomi koppintás.
Szerintem ez sem ugyanaz: 17 [kép] vs 18 [kép]
Az újban az airdrop lett kiemelve, nem tudod a mobilnet, BT kapcsolót visszarakni úgy négyesbe, legalábbis azt írják redditen, ezzel évek muscle memory-ja megy a kukába. Persze lehet az egészet törölni és egyesével kis gombokként kirakni, de úgy meg a wifi hiányzik szintén reddit alapján, Shortcuts kapcsolókat csináltak kényszerből.A gyengébbek kedvéért kirakott kikapcsoló gombot nem lehet elrejteni, mégis hányan kapcsolják ki a telefonjukat ennyire gyakran, hogy ilyen látható gomb kelljen rá fő helyre? (mert CC-t napi ötvenszer megnyitja az ember) Nézegesse az is, aki soha nem kapcsolja ki a telefonját, vagy ha igen izé ott az oldalán az igazi gomb... Valaki írta erre múltkor azért van ott, hogy a bal felső sarok + gomb ne árválkodjon, na de az is minek oda? Alapvetés, hogy változtatáshoz, a jiggle módhoz nyomva kell tartani, felesleges clutter a + gomb is, ennyi erővel a főképernyőn is lehetne gyengébbek kedvéért... azt nem bánom a főképernyőre kirakták a search gombot mert emberek nem képesek 1000 dolláros kütyü használatiját átfutni, és nem tud a spotlight lefele swipe gesztusról, de ennél legalább adtak opciót, hogy kikapcsolni a gomb megjelenítését. Az új CC OFF gombhoz nem adtak opciót. Fordítva adtak végre opciót záróképernyő kamera gomb eltávolítására, de a "swipe to camera" továbbra is bebetonozva.
Nézz meg egy YT videót vagy reddit képet SE szériáról hogy néz ki ott a CC és arra mondjad "szinte ugyanolyan":
IOS 18 : a disaster : r/iPhoneSE
nulla odafigyelés a részletekre...Nagyító 17-ben [kép] Nagyító 18-ban [kép]
gyengébbek kedvéért szöveggel is oda kell írni a fogaskerék = settings. Naptárban is gyengébbek kedvéért külön sorba nagy betűkkel a hónap neve, mert a letisztult fent a sarokban nem volt jó? Fotókban tabok eltűntek, Days, Months, Years eltűntek, ez lehet szubjektív kinek mi, de nem lehet ugyanúgy nézni a videókat, 18-ban extra felesleges érintés kell, ez nem szubjektív nem tetszés, hanem objektív rossz design. Egyszerűen szar a videó vezérlés.
Some users really hate iOS 18’s revamped Photos appiCloud menüben [link] az a kör alakú "subscriber" logó mint valami rossz vicc, dedó design.
"és akkor a barlangi emberek is megnyugodhatnak"
Gondolom te autóknál is tapsolsz az új touchscreen szarságoknak igazi régi barlangi gombok és mutatók helyett. Csak azért mert valami új, még lehet objektívan megindokolva egy rakás szar.
Persze mivel a régi iPhone vásárlók halmaza már elérte a maximumot, új vásárlókat csak Android oldalról lehet fogniuk, nem csoda rakják bele a rengeteg opciót, feloldják a régi Jobs, Forstall, Ive féle korlátokat és az "attention to detail", átgondoltság kirepült az ablakon. Kb. egy-két dolgot láttam ami igazi Apple jópofa design, amikor Safariban az új zavaró elemek eltüntetése funkcióval az animációval "elszáll" a cucc és a másik ahogy a telefon gombjaira "benyomódik" a képernyő is.
Üzletileg már Androidról érkezők kedvére is dolgoznak, onnan lehet már csak új vevőket fogni, nekik meg minden mindegy, elég nekik az újdonság varázsa, SJ pedig halott, Ive távozott, opciókért sírnak a neten, a design és átgondoltság már csak másodlagos sajnos.
Ha most Androidról váltó lennék, én se panaszkodnék ennyit és néznék csak régi motoros iOS userek miért "sírnak" ilyen design dolgokon. Wallpaper kezelés évek óta elcseszve, a többségnek mindegy még elmagyarázva se értik mi a probléma. De még az új opciók is bután vannak bevezetve, évekbe telik mire kipofozzák: 1. év lehet widget főképernyőre. 2. év lehet interaktív widget. 3. év lehet a widget méretét élőben változtatni. Mindnek inkább Day1 dolognak kellett volna lenni.Az alap, hogy Apple-nél megszoksz vagy megszöksz, talán mire a 17 támogatása kifut, addigra talán kipofozzák a 18-at is valamennyire, de sajnos rossz vicc, hogy iPhone pályafutásom óta először ki kellett nyomnom az automatikus frissítést.
-
Pocpet
tag
válasz
Shyciii #322451 üzenetére
Nem feltétlen a gyári Mail appal van a baj az imap-os fiókoknál. Ilyenkor az imap szerveren kell, hogy legyen telepítve egy Apple Push Notification service (APNs), API, ami küldi push-t. Ha ez nincs, akkor nem működik push-al. Jó példa erre a cPanel, ami tavaly év végéig még támogatta, de azóta már nem.
Ehhez még annyi, hogy cPanel elmondása szerint az Apple már nem támogatja az Apple Push Notification szolgáltatás (APN) örökölt API-ját a push értesítések küldésére. -
válasz
Shyciii #316773 üzenetére
Ahogy írták, 2011.okt. 5-én halt meg, előtte nap jelentették be az iPhone 4S-t. Alatta pedig volt rosszul sikerült iPhone, a fehér 3G-k hátlapjai repedeztek spontán, a 4 pedig a híres antenna gate-el jött ki, vagyis hogy megfogtad, azzal le is árnyékoltad a telefont és elment a térerő. Ekkor jött Jobs, és egy keynote keretein belül közölte, hogy a baj az,hogy "rosszul fogod", majd felajánlottak ingyen tokot minden iPhone 4-hez....
-
válasz
Shyciii #316748 üzenetére
Mondjuk, azalatt a majdnem 13 év alatt változott egy és más, mióta nincs Jobs. Jóval bonyolultabbak lettek a szoftverek, rengeteg olyan szolgáltatással, ami akkor még nem is létezett. Mikor Jobs meghalt, kb. ott tartott az iOS fejlettsége, hogy éppen "felocsúdtunk" a copy/paste feature bevezetéséből fakadó ünneplésből. Hajlamosak vagyunk mindig a Jobs erát emlegetni, én is az első iPhone óta követem a dolgokat és használom az eszközöket, de ott sem volt messze minden felhőtlen, csak már az emlékek mindent megszépítenek.
Csak pár példa: Antenna Gate, iOS homescreen respring, repedező iPhone hátlapok, stb. Plusz Jobs arról is szentül meg volt győződve, hogy 3,5" a tökéletes képernyő méret és nem kell nagyobb, aztán lám, mennyit változott a világ abban is.Soktényezős a dolog, tekintve, hogy jeleneg épp az Apple a világ 3. legtöbbet érő cége, elég cikinek tartom én is a sorra jelentkező bugokat, meg mindent. Hatványozottan bonyolultabb egy-egy OS, mint 10 éve? Hátakkor vegyünk fel még fejlesztőket, feltételezem, van miből.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Shyciii #316748 üzenetére
Főként úgy, hogy több mint egy éves összegeket terheltek..
Ezért is említettem a fényképes dolgot, az is hasonló volt.
Illetve ezt úgy gondolom, hogy ez nem telefon oldaláról van így, hanem globálisan.. Ergo itt a mac-ektől kezdve mindent érint. Illetve az lesz érdekes, h valóban csak itt volt ez, vagy esetleg volt máshol is, csak még nem tudunk róla?
-
-
válasz
Shyciii #316733 üzenetére
Volt valaha használva az adott két kártya pple ID-s/Appstore-os fizetéshez?
Egyébkényt nyilván kellemetlen a dolog, de valós levonás nem történt, csak zárolás, így biztosan mindenki visszakapja a pénzét. Értem, ettől egy-egy adott összeghez nem fér addig hozzá a user, ez is kellemetlen.
-
válasz
Shyciii #316733 üzenetére
Valószínűleg az Apple id fizetési eszközöknél a kártyád mellett be van állítva az apple pay is mint fizetési mód, így az apple id vásárlás is történhet az apple pay-en keresztül.
Tehát az apple id-hez tartozó fizetés (valamilyen előfizetés, vagy app store vásárlás) értékét akarja újra (hibásan) levonni, és mivel fizetési módnak be van állítva a Beállítások / neved felül (azaz Apple id) / Fizetés és szállitás alatt az apple pay, ezért akar az apple pay-hez tartozó kártyával fizetni. Ezért van igaza azoknak szerintem, akik azt írják, hogy a bulvárhírekkel szemben nem az apple pay, hanem az apple id-hez tartozó fizetési mód érintett.
-
válasz
Shyciii #316723 üzenetére
Akkor ismét: ez nem igaz. Pl. nekem is apple ID alá berakott virtuális kártyáról vont. Ami Apple pay alá van beálíltva, az egy másik kártya, ahhoz hozzá sem nyúlt.
Ha valakinek ugyanaz a kártya van berakva Apple ID-s vásárlásokhoz és Apple pay-hez is, akkor sem az utóbbival van a gond, csak a user hajlamos emiatt azt hinni, hogy igen.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Shyciii #316723 üzenetére
Nem, félreérted. Apple ID alá betett kártya != azzal ami apple pay alatt van, a kettő két különálló dolog.
Nekem olyan kártyám terhelte 900 Ft-tal, ami nincs apple pay-ben regisztrálva.
Csak mivel apple logo látszott a tranzakcióknál, azonnal mindenki az apple pay-t kezdte kommunikálni, közben nem azzal volt gond.
-
törölt tag
válasz
Shyciii #314758 üzenetére
Ennyi erővel ne használj semmit, mert mindegyik szoftverben előfordulhat bug. Én a hello world sulifeladatot is elrontottam elsőre egy typo miatt. A melyik jobb, nem jobb ízlés kérdése. Mint linkeltem itt napok alatt lett bugfix, a sokkal durvább Google hibára csak jóval később és nem minden esetre.
Mivel te biztos vagy benne lesz GDPR büntetés ezért az Apple-nek, akkor javaslom addig tegyük félre a témát.
+1 eszembe jutott: azért szoktam javasolni mindig legyen az adatokról helyi mentés is számítógépre, külső lemezre, mert bármilyen rendszer, felhő vagy fiók probléma akad, akkor még létezik plusz példány is. -
törölt tag
válasz
Shyciii #314744 üzenetére
Normál esetben úgy van 30 nap után csá user oldalról, és egy 3-6 hónap window amíg senior support külön azonosítás esetleg elcsípheti, ezt itt olvastam. Mivel 6 éves komment és amerikai, talán irreleváns is számunkra itt GDPR miatt.
A mostani bugról olyan kevés beszámoló, olyan kevés információ, hogy nem tudsz következtetést levonni, lehet készülék fájlrendszer, lehet felhő, lehet adatbázis index… Ez még mindig egy technikai bug, amit kezeltek, nem szándékos malpractice, hiába akarsz rögtön büntetést rájuk húzni.“Semmi látnivaló?” Tech oldalak erről írnak, százával mennek a kommentek és tippelések:
Apple needs to explain that bug that resurfaced deleted photos
Shit happens. Bár jegyezzük meg, lett egy bug mondjuk 0,000001%-ot érintve és szinte azonnal jött rá a bugfix.
(Google nagyobb bajt csinált, frissítés adatot törölt adott esetben menthetetlenül, késve reagáltak és akár boot loop Pixel) -
törölt tag
válasz
Shyciii #314681 üzenetére
Ez a komment is jó magyarázatnak tűnik. User beszámolókat egyedileg kellene kivizsgálni, sokan azt se értik ha egy kép Photos-ba és Files-ba is mentve pl. chat appból, netről akárhonnan és Photos-ból törli, de Files-ban ott van, aztán egy bug frissítés indexelés után előhozza adatbázisból. Azt sem részletezték a beszámolók full kép vagy csak valami thumbnail árva fájlból. Volt egy olyan beszámoló redditen, azt állította wipe-olt készüléken tért vissza fotó, ami világbotrány lenne, visszakérdeztek valóban helyesen wipe-olt vagy csak kijelentkezett, de semmi follow up komment aztán törölte, szóval ez így semmi. Hiszen helyes wipe esetén a titkosítási kulcsoknak annyi egy olvashatatlan katyvasz marad.
Egy bug, nem GDPR ügy, mielőtt jön a konteo az Apple
szándékosan titokban tárol minden képet örökkön-örökké. Nincs erről szó. Törlés után 30 nap, utána user oldalról nem lehet visszaállítani, csak senior support ha még az adatközpontban elcsípik a törlésre kijelölt képet. -
szabonagyur
félisten
válasz
Shyciii #312948 üzenetére
Nem felesleges írni nekem semmit, csak nem szeretem az ennyire hatert aki csak a saját igazát vallja jónak, és úgy kell csinálni ahogy ő gondolja és a saját problémáját már kivetíti mindenkire.
Szerintem meg jólvan így, egyszer nem futottam bele, na most akkor mi van
De igazad van, hanyagoljuk egymást, én tudom használni, te nem
-
szabonagyur
félisten
válasz
Shyciii #312938 üzenetére
Továbbra sem értem miből gondolod hiba? Attól, hogy van X user aki szélsebesen tudja nyomkodni a gombot és emiatt neki nem úgy megy, az nem hiba.
Mutass nekem ticketet vagy bármit ami azt mutatja, hogy ez megjelent az Applenél mint hiba. Amíg nincs hibaként kezelve, mert részükről ez az elvárt működést addig lehetsz bármennyire is okos, nem fog változni
A hangerő dolog is amit írsz, itt a design része, ők így képzelték el ennyi, lehet választani másik gyártót
-
szabonagyur
félisten
válasz
Shyciii #312895 üzenetére
Mivel esélyesen ez nem hiba, tehát igen ha módosítani kell a rendszer viselkedésén az már új kérés. Illetve 1-1 szoftver fejlesztésénél igen is meg kell nézni mire megy el az erőforrás, hiába van egy egyszerűnek tűnő dolog, ha a vezetésnél más a prioritás. Az ilyen "low hanging fruit" jellegű dolgok max a szoftver fejlesztés elején menő vagy ha nagyon nincs más és villantani kell a vezetőségnek valamit.
-
kchris78
veterán
válasz
Shyciii #312116 üzenetére
nekem ezek a problémák nem jöttek elő... amikor tényleg jól láthatóan elb.sznak valamit akkor azért jobb a reakcióidő. kérdés hogy melyik hiba mennyi embert érint. Pl ha tényleg akkora nagy probléma lenne amit a Magyarósi Csaba egy videójában említ akkor nem pár tucat oldal lenne az Apple forumában hanem konkrétan felrobbant volna a web azóta... Nem most jött ki már az i15 széria. Az aksi idő javítást azt adom! De mindig ez szokott lenni: a béták nagyon jól fogyasztanak aztán kijön az éles és jól láthatóan kevesebbet bír a telefon... Aztán vagy finomhangolnak utána - vagy nem.
-
kchris78
veterán
válasz
Shyciii #312110 üzenetére
de legalább az x.y.z frissítésekkel a javítások sebessége gyors is adott esetben.. nem úgy mint pl a samu ahol ha valamit kiadnak és elb@sztak akkor kb biztos lehet benne az ember hogy egy hónapig se előre se hátra... És akkor az még a jobbik ahhoz képest amit a kollégám szív a HyperOS-el.. ( és akkor a MIUI-t mondták bugosnak.. )
-
Cyberbeni
addikt
válasz
Shyciii #303968 üzenetére
szürke zónás = nem illegális, de az Apple terms of service-ével nem vágnak egybe.
technikai korlát = nem tudod debug verzióban sem megcsinálni, nem csak az Apple dobja vissza, amikor feltöltenéd az app storeba
a cookie banner/popup/stb. esetből kiindulva maximum minimális változtatás lesz abban, hogy mi az ami technikailag megoldható lesz egy külsős fejlesztőnek iOS-en és főleg csak az fog változni, hogy azokból miket tud könnyen felrakni egy mezei felhasználónyugodtan értelmezd ezeket máshogy, de én nagyon meg fogok lepődni, ha nem így lesz
-
Cyberbeni
addikt
válasz
Shyciii #303949 üzenetére
Az hogy technikailag mit lehet, nem fog változni. Csak szürke zónás appokat is fel fogsz tudni rakni, meg esetleg lesz olyan app store, ami nem a reklámokat meg gacha appokat tol állandóan az arcodba.
MacOS-en is az van, hogy app storeon kívüli terjesztéshez is be kell küldeni, hogy automatikusan átvizsgálják, illetve legyen hozzá egy unique id, ami alapján gatekeeperen keresztül utólag is le tudják tiltani a futását.
-
SharpSA
veterán
válasz
Shyciii #303949 üzenetére
"Persze erre nem lenne szükség, hogy ha az Apple a saját appjait kielégítően meg tudnák csinálni."
Ez még szerintem Steve maradéka. Elég neked a fapad, ráülsz és kész. Tudsz ülni nem? De! legfeljebb néha kicsit mocorogsz, mert nem igazán kényelmes. Mert ugye a konkurencia padjait lehet minden irányban állítani, de ez elvileg minőségi anyagból készült és minőségi dizájnnal rendelkezik. Legyen neked ennyi elég... Fapad és kész... A fafejektől "csak Neked"!
-
joey04
titán
válasz
Shyciii #302083 üzenetére
Milliószor le lett írva: Az a baj, hogy hisztiztek mindenért. Nem az a baj, hogy kritikát írtok, hanem hogy másból sem áll a topik, mint ezeket olvasni. Szerintem senkit nem zavar, hogy szarnak találjatok a rendszert. Van egy megoldás: mást kell használni. Szavazni kell a pénztárcátokkal. Attól nem lesz jobb, hogy itt siránkoztok, változni nem fog semmi. Az Apple nem fog változtatni, aki nem fanatikus, de nem zavarják ezek a dolgok, azokat ezután se fogják ezek a dolgok zavarni, aki meg fanatikusan beáll az apple mögé, az fanatikusan beáll az apple mögé akkor is, ha naponta 100x leírjátok. Ti meg láthatóan belehergelitek magatokat, és még ti is csak idegesebbek lesztek. Akkor (jóhiszeműen feltételezve, hogy nem trollkodás a cél) mégis mi ennek az értelme? Senkit nem fogtok meggyőzni, és az Apple sem fog változtatni csak ezért. Nekem is van több dolog ami nem tetszik ios-ben és/vagy az iPhone-ban, de elfogadtam, hogy ez ilyen. Majd ha annyi ilyen dolog lesz, hogy fordul a kocka, és a droidban már kevesebb számomra zavaró dolog lesz, akkor váltok. Most is váltanék, mert ahogy mondtam én iOS-en is a Google ökoszisztémát használom, maps, mail, calendar, egyik sem almás, apple music helyett spoti, kiegészítőkből meg pláne nem veszek semmi almát, mert máshol jobbat kapok, olcsóbban. De most minden nap sírjam tele a topikot, hogy melyik almás megoldás mennyivel szarabb és jaj de jó lenne, ha nem így lenne? Nem. Nem használom, használok mást. Pont.
-
Noxy
veterán
válasz
Shyciii #302047 üzenetére
Még egyszer utoljára:
Ez az iPhone topik ahova írod a "szakmai" hozzászólásaidat.
Összefoglaló lenyitása: 1 bekezdés:Több kérés érkezett hozzánk azzal kapcsolatban, hogy a készüléknek végre legyen egy olyan topikja, ahol szakmai hozzászólások születhetnek felhasználóktól-felhasználóknak. Ez tehát nem az a topik, ahol kitárgyaljuk, hogy melyik készüléknél jobb, melyiknél rosszabb, nem szeretnénk semmilyen fikázást látni itt, ezért a topik kiemelt moderátori felügyelet alatt áll és minden egyes ilyen típusú hozzászólásért ban jár. Szeretnénk, ha ez a téma szakmai maradna és a valódi felhasználók oszthatnák meg egymás között a tapasztalataikat.
Polachec
Sajnos a moderátori felügyelet elmaradt, és azért tartunk ott, ahol most vagyunk.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest