Hirdetés
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jaded
őstag
válasz
Salamander
üzenetére
+1 a Windows Phone-ra
-
-Skylake-
addikt
válasz
Treff
üzenetére
"Közös iCloudon vagyunk."
es ezt azert csinaljatok igy, mert... mert miert is ? konyorgom ne legyunk mar ennyire R=1 , van ket kulon eszkozotok amire a kozos icloud fiok miatt azt mondjatok az applenel hogy EGY SZEMELY hasznalja. mi a kerdes ?
regisztralj egy icloudot magadnak vagy anyadnak azt helo. -
kchris78
veterán
Egy megjegyzes: az innovacio szerintem nem az android masolasbol illetve pl az osoreg samba protokoll teljes koru kihasznalasanak megvalositasabol kellene hogy alljon... Van szerintem egy koncepcionalis felreertes. Az iphone telefonnak van szanva, az android telefon tokba bujtatott pici szamitogep amivel lehet telefonalni is vegso soron...Apple just works dolgokat szereti. Hat az SMB pont nem az, rosszabb esetben kell hozza ipcim user pass (amit a nasrol kell kinezni), aztan remelhetoleg mukodik (van ugye v1-v2-v3).
-
Treff
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ki van kapcsolva
-
Treff
aktív tag
válasz
Treff
üzenetére
Ebben valaki tud segíteni?
Sziasztok!
Segítsetek kérlek!
Az alábbi jelenség mitől lehet?
Társasházi wifi hálózatunk van. Nekünk és anyukámnak is van 1-1 ipad, de ha ő használja, akkor megjelenik az én iPhoneomon a kihangosítási kiválasztásnál az ő tabletje, mint opció. Általában addig éktelenkedik ott, amíg le nem merül a tabija. Ha Újra használja, megint kezdődik a cirkusz!
Az én telómon a handoff ki van kapcsolva, neki pedig régi Samsung jó van. Közös iCloudon vagyunk.Mitől van ez, hogyan lehet kikapcsolni? A mi ipadunkat minden nap használjuk, mégsem csinál miatta a telefonom ilyen jelenséget.

-
AlbaBACSI79
friss újonc
válasz
burgatshow
üzenetére
Köszönöm jó lett
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
AlbaBACSI79
üzenetére
Beallitasok - Siri & Kereses - Javaslatok az Apple-tol vagy valami hasonlo forditassal egy onallo szekcio - azon belul a Mutatas megosztasnal vagy valami hasonlo forditas (a 4 elemu listabol a 3).
Be van kapcsolva? Ha nincs, akkor kapcsold be.
-
AlbaBACSI79
friss újonc
Sziasztok! Szeretnék esegítséget kérni tőletek. Az utóbbi frissítés óta eltünt a kontakt sáv a megosztásnál . És szeretnék segítséget kérni tőletek a visszaállításában. Belinkelem a képet mire gondoltam mert lehet hogy nem jó irtam le a nevét. Előre is köszönöm a segítséget!!!
-
Sziasztok!
Van olyan üzenetküldő alkalmazás droidra amit ha ott írnak Apple watchra is megkapok telefon nélkül? LTE képes az óra!
Sajna a Viber amit Asszonnyal használok nem müxik, csak ha a watch és a telefon hatótávon belül van.
Esetleg a facebook messenger az okés, vagy van valami jó alkalmazás erre inkább ami bevált nektek?
Most váltottam újra iphonera + watchra azt tök homály még ezek.

-
markknight
nagyúr
válasz
TheMarci
üzenetére
Azt nem tudom, viszont a Windowsos topicba többször ki lett jelentve, hogy a Mac szökevények megérkeztek, addig egy szó nem érte a rendszert, holott azért jól tudja mindenki, hogy millió hülyesés, broken cucc van abban is.
Szóval ott is addig élhetsz kritikával míg meg nem mondod, hogy az ellen tárborból jöttél. Amint ezt megtudják, kész vége.
-
vargalex
félisten
válasz
üzenetére
Nem akarom a kollégát védeni, de a csengőhanggal kapcsolatosan az általad most írt: "ha nem tetszenek az egyéb javaslatok" nem állja meg a helyét. Ugyanis az ő problémájára nem ad megoldást egyik egyéb javaslatod sem a jelenlegi éles 16.6 (és korábbi) rendszereknél.
Egyszerűen ezekben nem tudod azt megcsinálni, amit ő szeretne. Értem én, hogy azt javasoltad, hogy vegyen fel a kontaktokhoz egyedi csengőhangot és akkor minden más bejövő hívása a default csengéssel fog jelezni. De a defaultból akkor sem fog kiderülni, hogy az "A", vagy a "B" SIM-re érkezett a hívás. Márpedig ő ezt szeretné.
Életszerű példa: leteszi a telefont az asztalra, mert egyéb dolga van (legyen az bármi, itt képzeljen mindenki azt, amit akar). Viszont a céges számra érkező hívásokat mindenképpen fel kell vennie, mert mondjuk éppen ügyeletet ad. Így a csengőhang alapján nem fogja tudni eldönteni, hogy ugorjon a telefonhoz, vagy ráér, majd visszahívja az illetőt.Tehát egyszerűen annyi kellett volna legyen a válasz, hogy sajnos ez nem megoldható, majd csak IOS 17-től lesz az.
-
miezez
csendes tag
Én csak egy dolgot nem bírok megszokni sok év óta. Az utolsó max. 100 telefonszámot.
-
joey04
titán
De ez csak részben az ő hibájuk. Az apple kezdett el nyitni, hogy átcsábítson droidos usereket, de vagy bugosan, vagy korlátozottan építi csak be ezeket a funkciókat. Addig volt jó, ameddig valóban az Apple döntötte el mit tesz bele és mit nem, nem pedig a userekre hallgattak. Igen, voltak bosszantó hiányosságok, de ahogy olvasható, ez nem változott, plusz a fika van csak arra is, amit beleraktak. Ettől még valóban fárasztó olvasni a sok hisztit minden esetben ugyanazon emberektől, holott ezerszer el lett magyarázva, hogy ez a rendszer ilyen, és azért, mert Cook vezetése óta megpróbálja magát nyitottabbnak láttatni mint amilyen, attól még nem az. Adják el és menjenek vissza droidra.
-
törölt tag
válasz
Shyciii
üzenetére
Én nem akarok szolgáltatónak egyedi csengőhangot. A családtagoknak állítok be és akkor tudom ha egyedi szól akkor családtag hív, ha default szól akkor valaki akárki szolgáltató ha már ez a példa.
Nem hiszem bárkit érdekel mit hiszel és feltételezel másokról, de csavard már le a hisztit és személyeskedést.
Próbálunk ezredszer megválaszolni az Android érkezők kérdéseit AirDrop, iCloud, billentyűzet témákban, mert nem néztek utána mit vesznek.Egyébként kb. harmadszor írom, ha nem tetszenek az egyéb javaslatok akkor mindjárt jön az iOS 17 és már lehet SIM kártyánként állítani.
Most ha T9 tárcsázás hiánya miatt panaszkodnál, arra is azt mondanám iOS-en nincs, ott a Spotlight, Shortcuts-on keresztül főképernyőre kirakni vagy folderbe, widget is kirakható, akár Siri, több módszer gyorshívásra, de konkrétan T9 nincs ha megszakadsz akkor se, hiába hülyézel engem.
Safari alá nekem Wipr van, kedvelem. Ha appokban is akarsz szűrni, ez nem arra való. (megoldható)#294479
Amióta lehet főképernyőre widgeteket pakolni, lehet szórakozni ilyen láthatatlan widgetekkel lejjebb tolni fentről az ikonokat. Shortcuts-on keresztül akár Windows 95 kinézetet is lehet varázsolni, de nyilván ez mind buhera.
Az Apple egyelőre úgy akarja fentről lefele töltsd fel widgetekkel, ikonokkal. Widgetet én nem rakok főképernyőre, elég a megszokott Today View helyen. Widget stack jó ötlet volt azért. Főképernyőn az ikonráccsal fő az egyszerűség.
Amúgy amikor lett itt is App Library, én maradtam a saját folder és Spotlight módszernél, mert az App Library eléggé lekorlátozva.
Ami számomra hasznos volt mostanában, hogy ki lehet kapcsolni adott oldalt főképernyőn. -
Salamander
tag
válasz
Jaded
üzenetére
Ez engem is zavar, mert illogikus ez a megoldás és nem kerülne sokba a szabad elrendezés. Ettől még együtt tudok vele élni, mert számomra az iOS jobb, mint az Android.
Valójában egyik sem teljesen jó, hanem az iOS a kevesbé rossz választás. Ha máig létezne a Windows Mobile/Phone, akkor inkább azt használnék, de nincs.
-
Rhino82
aktív tag
Érdemes előfizetni valamilyen reklàm blokkolóra?
Illetve van egyàltalàn olyan, ami mindenol blokkolja? Pl Facebook, insta és tàrsai. -
Shyciii
veterán
válasz
üzenetére
Magán esetén kontaktoknak adhatok akármilyen csengőhangot, de mivel nem az a lényeg hogy KI hív, hanem hogy milyen SZÁMOT hívnak így továbbra is irreleváns. Amúgy meg magánszámról hívhat a bank, vagy egyéb szolgáltató is, akiknek nem tudod a telefonszámát (mert a kimenő vonalak nem mindig azok amit a neten látsz a weboldalon ugyebár), ergo nem tudod beállítani nekik a magán csengőhangot.
Tényleg azt látom, hogy te valami fiatal lehetsz, mert látható, hogy abszolút nem érted továbbra sem, hogy az hogy ki hív(kontakt) annak köze sincs ahhoz hogy mit hív (sim, esim), de te fújod továbbra is a baromságokat. Most is jössz a fókusz módokkal, meg ne zavarással bizonyos időszakban, ami abszolút semmi köze a tárgyalt témához...
Egyértelmű, hogy a te írásaidat ignore-ra kell raknom, mert teljesen inkompetens vagy a témákban. -
törölt tag
válasz
Shyciii
üzenetére
1. A barátaidat és rokonaid csak ismered nem? És nincs hetente ezer új. Megadsz nekik egyedi hangot, mindenki más ha hív default csengőhang. Lehet még fókusz módokkal is variálni, ha pl. az a cél akárki ne zavarhasson adott időben.
2. Céges/magán külön készülék híve vagyok. Mint írtam 17-ben már lesz SIM kártyánként külön hang.
3. Ebből a stílusból vegyél vissza.
-
Shyciii
veterán
válasz
üzenetére
Mitől opció a problémára a kontakt csengőhang? Semmilyen módon nem opció, hiszen nem tudod előre hogy ki céges és ki nem, és ha tudnád akkor sem tudsz 1000-nél több kontaktot felvenni iphone esetén, és amúgy se tudod a világon mindenkinek a telefonszámát.
Az a baj, hogy most vagy az életedben nem dolgoztál még egy cégnél, vagy szándékosan teteted a hülyét. -
gyapo11
őstag
válasz
lugosi
üzenetére
és utána azt keresi a másikban is
Annyiban igen, hogy ugyanazokat a funkciókat. Egy telefon az telefon, egy notebook az egy notebook stb. de hát azért ugyanazokat a funkciókat is meg lehet csinálni másképpen is.
OS/2 Warp-ot
Én is, de én a munkahelyen. A németek erre az oprendszerre írtak valami programot, és csak ezért volt egy öregecske notebookon egy OS/2. Senki nem értett hozzá, én tanulmányoztam annyira, hogy használni tudják.
van ami máshol van és náluk nincs
Na ez van a droid-iOS viszonylatban is. Lehet találni az iphone-ban olyan képességeket, ami a droidban nincs vagy nem olyan. Nekem ilyen volt a jobb fénykép, a jó gps, és hogy néha kell használni valami iOS-re írt appot, ami droidon nem megy.
-
xhege
veterán
válasz
Fritz Teufel
üzenetére
Hát az innovációhoz való hozzáállásuk a telefon vonalon valóban nem az igazi már....
-
válasz
Shyciii
üzenetére
"Őőő miért is logikus?"
Szerintem az, de vegyük úgy, hogy ezt másképp látjuk.
"Kicsit rosszul idéztél. Egy a gépből böngészőből elérés ctrl+9a -s megoldással működik, erre írtam is, hogy mea culpa ez valóban fasza, de az eredeti probléma az volt, hogy androidos rendszer alól letölteni a képeket."
Nem, ez nem teljesen így volt, rosszul emlékszel. [link] [link] [link]
Az, hogy mobilra akarod letölteni a képeket, csak azután harmadik körben jött be képletbe, miután megírták neked, hogy van ilyen megoldás a böngészős icloud felületen. -
xhege
veterán
válasz
üzenetére
Tudom, hogy így van, de ez pl számomra nagyon értelmetlen dolog. Az hogy milyen sorrendben hova rakom ki az ikonokat nem hiszem, hogy stabilitást vagy biztonságot befolyásolna, de hát ez van. Talán egyszer ezen is változtatnak, hiszen sok minden változik az Apple filozófiájában is.
-
Shyciii
veterán
válasz
üzenetére
És akkor újra leírom, mert látom még mindig van aki egyszerűen azt hiszi, hogy a simekénti csengőhang (céges, magán) az ugyanaz mint a kontaktonkénti...
Szóval a céges csengőhangot hogy állítod konktakra? Te meg tudod jósolni, hogy a több milliárd ember és cég esetén, hogy ki milyen okból fog hív? Hovatovább ha tudnám is, akkor a több milliárd céget és embert felvigyem a kontaktok közé, hogy rendelhessek hozzá céges és magán csengőhangot?
Szal nem, a kettő nem ugyanaz ellenben nagyon más, és ebből kifolyólag nem megoldás a kontaktonkénti csengőhang.Hálistennek most már megoldásnak lehet mondani az iOS 17 bétát, aztán szeptember végétől a stabil változatot.
-
törölt tag
válasz
xhege
üzenetére
“Vannak viszont olyan dolgok, amiket nem tudok megérteni. Pl az ikonok kirakása a képernyőre, miért nem szabadon variálható, miért csak balról jobbra, fentről lefelé?”
Design filozófia, kitalálták így és tartják magukat ahhoz. Nincs különféle alakú sem, minden ikon alakja egységes.
Steve Jobs úgy gondolta az emberek nem tudják mit akarnak, amíg eléjük nem rakják. Zárt rendszer elvet vallotta mindig is. Amúgy sok mindent engednek ma már ahhoz képest. -
-
sgeza
veterán
válasz
Fritz Teufel
üzenetére
Köszi, ezt nem tudtam. Csak feltételezés volt a részemről.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
herdsman12
üzenetére
User error… kikapcsoltam az iphone keresést.
-
Shyciii
veterán
válasz
lugosi
üzenetére
de nem elérhetőek vagy elégtelenek iphone-on, akkor ez egy logikus helyzet váltani egy másik platformra.
Őőő miért is logikus? Egyrészt megpróbálhat élni nélküle, másrészt más egyéb kényelmi funkció használata arra billentheti a mérleget, hogy azért összességében mégis jobb használni, harmadszorra az adott gyártó implementálja a hiányzó funkciót. Lásd az én esetemben a dual sim-es probléma. Ha minden probléma miatt dobnánk az adott rendszert, az lenne inkább a hülyeség. Ha én így élném az életem, akkor pl hogyan dolgoznék az informatikában? De az egész életünk arról szól, hogy a problémákat megpróbáljuk megoldani, és nem menekülni elfele.
Amúgy kösz, de éppen arra gondoltam, ami veled volt a napokban. Leírtad, hogy egy megosztott albumból nincs 1-2 kattintásos megoldás a képen böngészőben való letöltésére, erre kaptál rá választ, hogy de van, talán éppen 2 kattintás volt, erre beírtad, hogy tehát akkor nincs rá megoldás.
Kicsit rosszul idéztél. Egy a gépből böngészőből elérés ctrl+9a -s megoldással működik, erre írtam is, hogy mea culpa ez valóban fasza, de az eredeti probléma az volt, hogy androidos rendszer alól letölteni a képeket. Ott nyomkodhatod a ctrl+a-t vagy az egeret. Sehogy se jön ki a 2 tappos módszer. Viszont azt is leírtam, hogy ha safari-s icloudosban csinálok megosztást és annak a linkje kerül ki akár androidos rendszerből megnyitva, akkor lőn már nem a megszokott icloudos képmegnyitás jelenik meg mint tavasszal, hanem van azonnali összes kép letöltés. És hozzá is tettem, hogy így akkor számomra már értelmét vesztette a google photos és drive használata, úgyhogy nem lehet mondani, hogy ha találok megoldást, akkor azt nem jelzem. De persze ezt már nem veszed észre vagy nem olvasod, ugye a szelektív olvasás
-
herdsman12
őstag
válasz
Tibee86
üzenetére
Mi lett az AirTag történet vége?
Más:
Kb egy hónapja átállítottam a 4 számjegyű numerikus kódot egyéni alfanumerikus kódra. Azóta néha felvillan a jelkód megadása lehetőség kipontozva, de azonnal eltűnik és felold a teló. Kb egy-két alkalom volt, amikor kérte a kódot.
A 4 számjegyes időkben minimum reggel, ébredés után kérte, mostanában nem.
Ez így normális?
(Manualt olvastam, azt nem kell bemásolni.) -
Shyciii
veterán
válasz
üzenetére
Nem, nem keresik a Windowst és Androidot, hanem széleskörűen szeretnék használni, mert vagy már van egy bevett megoldás (lásd NAS), vagy az ismerősi körben nem használ mindenki Apple-t. Ennyi. A többit csak ti látjátok bele.
Mint ahogy az sem az Android keresése, hogy valaki 2db simet használ egy magánt és egy cégeset, és szeretné ha a csengőhangból már tudja, hogy magán vagy céges hívása van. Ez szerintetek faszság, de iOS 17-es óta az Apple is hasznosnak találja. Ennyi. -
Treff
aktív tag
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Szia!
Igen, ugyanaz az iCloud van.
Hol kell kikapcsolni ezt a közeli átadás dolgot? -
válasz
gyapo11
üzenetére
Értem, amit mondasz, az ember megszokott valamit, és utána azt keresi a másikban is, és vagy megtalálja, vagy nem. Én elég sokáig használtam otthon OS/2 Warp-ot, mert olyanom volt jogtisztán (azért a 90-es évek elején ezzel nem sokan foglalkoztak amúgy), volt ezzel egy jogtiszta windowsom is, és futtatta a wines programokat. Kijött a win95, és annak a programjait nem futtatta. Háborogtunk is rajta sokan, amikor az IBM képviselőjével erről beszéltünk, és ő mondta akkor, hogy már bocs srácok, de az IBM nem a konkurens gyártó alá akar rendszert fejleszteni, a win95 se futtat OS/2 alkalmazásokat. Persze, lehetett volna más a hozzáállásuk, de úgy érezték megvannak enélkül is (aztán az oprendszer gyakorlatilag megbukott). Úgy tűnik, az apple-nek ez olyan dolog, hogy megengedheti magának, bár ugye az okostelefon-piac sokkal nagyobb ma, mint a pc piac volt 1993--94-ben. Szóval nekik belefér, hogy van ami máshol van és náluk nincs, és mivel belefér, valószínű sose fogják lefejleszteni. Ez van akinek elfogadható, és van akinek nem.
-
válasz
Shyciii
üzenetére
"hogy szerinted tök életszerűtlen dolgokat mondanak, közben meg több millió ember napi szinten használja a szerinted tök életszerűtlen dolgokat, és épp ezért androidot kénytelenek használni"
De hiszen ugyanarról beszéltek! Ha azok a dolgok, amiket keres valaki egy okostelefonban (és a mögöttes szolgáltatásokban) elérhetők rutinszerűen egy másik platformon, de nem elérhetőek vagy elégtelenek iphone-on, akkor ez egy logikus helyzet váltani egy másik platformra. Akinek kalapácsra van szüksége, kalapácsot használjon, mert arra az a legjobb. Másra meg más.
"mondjátok a beteges almás beidegződéseteket. lugosi a másik jó példa erre. Állítása szerint sorolja a megoldásokat, közben a megoldásaik mind kimerülnek az Airdrop és társaiban, mikor egyesek százszor elmondták, hogy NEM CSAK almás cuccaik vannak"
Amúgy kösz, de éppen arra gondoltam, ami veled volt a napokban. Leírtad, hogy egy megosztott albumból nincs 1-2 kattintásos megoldás a képen böngészőben való letöltésére, erre kaptál rá választ, hogy de van, talán éppen 2 kattintás volt, erre beírtad, hogy tehát akkor nincs rá megoldás.
Néha nagyon csüggesztő leírni valamit, amit totál ignorálnak, és közben megkapom hogy beteges beidegződésű vagyok. Hát tényleg köszi
-
Shyciii
veterán
válasz
TheMarci
üzenetére
Az általad leírtak esetén érthető lenne, de ha csak az elmúlt napokat nézem, akkor baromira nem ezekről volt szó, hanem pl arról, hogy valaki pl NAS-t használ mentésekre (meg persze média tartalmak fogyasztására is). Ez egy tök valid, és valós felhasználás, és még csak nem is ritka eset. A segítség helyett mit kapott? A lebaszásokat hogy mekkora marha hogy nem az icloudba ment.
Én is megkaptam a képek megosztásánál hogy miért google photo share-t használom, mikor az icloud is jól működik, holott leírtam még tavasszal hogy az icloud-os megosztás esetén nem lehet egyszerre letölteni az összeset, és egyesével majdani több száz képet eléggé maceráns lenne (és nem utolsósorban androidos telóra mentene az illető). Amint 1-2 napja írtam megoldotta közben az Apple, és van már ilyen funkciója, sőt az összes képet 1 fileba tömörítve húzza le, mint ahogy a Google is csinálja már régóta, tehát tavasszal ezt az általatok feleslegesnek ítélt funkciót az Apple valahogy mégse ítélte baromságnak, és míg nyaraltam (vagy előtte nem sokkal) mégis megcsinálta, így már használhatom időnkénti fotók megosztására, úgyhogy én pl így töröltem is a Google Photos és Google Drive programokat.
Jah és persze azért is barom voltam a hithű iphoneos kollégák szemében, mert miért nem osztom meg az összes fotót oszt kész...nah ez volt a hatalmas segítség részükről.
Szóval nekem ne gyere azzal, hogy a kérdezők miatt ilyenek. -
TheMarci
addikt
válasz
Vadernagyúr
üzenetére
Ahogy olvastam a 14-nek a mindig bekapcsolt kijelző miatt romlik jobban az akksija. 2-3 évet szerintem gond nélkül elmegy, de addigra az akksicseréje is kellően olcsó lesz.
-
Sungoo
addikt
válasz
Fritz Teufel
üzenetére
Ezt nem is tudtam… -
törölt tag
válasz
markknight
üzenetére
Úgy látom leírhatjuk ezerszer AirDrop és iCloud, mindig lesz panaszkodó. “Rosszul használod”
(ez a komment gyári iOS billentyűzettel készült)
-
Vadernagyúr
senior tag
Vásároltam egy iPhone 14-et, régebbi 11-em váltotta. Olvastam pár cikket, hogy valamit csinál az apple az újabb modellekkel, hogy kevesebb ideig menjen az amúgy sem olyan sokáig szuperáló akksi.. Ez igaz lehet vagy simán elfog menni 2-2,5 évet, mint a 11?
-
xhege
veterán
Felesleges egymás torkának esni. Mindenkinek más a prioritás, másra használja a telefont. Ahogy írtam én ugrálok a két rendszer között. Régóta használom mindkettőt (sokszor párhuzamosan is). Az biztos, hogy az IOS előnye erősen csökkent. A Samsung One UI például már totál stabil, a funkciógazdagságát ne is feszegessük. Nem feltétlenül arra gondolok, hogy az ikonok ilyenek vagy olyanok. Vannak olyan dolgok, amik pl nekem sokkal kényelmesebb megoldások ott.
Viszont az IOS még azért megbízhatóbb (szerintem ez is romlott az évek során), és biztonságosabb rendszer. Szóval a pénzügyi, és banki dolgaimat szívesebben intézem itt. A telefonok minősége is nagyon tetszik, a sík kijelző számomra elmondhatatlan bónusz!!!
Vannak viszont olyan dolgok, amiket nem tudok megérteni. Pl az ikonok kirakása a képernyőre, miért nem szabadon variálható, miért csak balról jobbra, fentről lefelé?
A billentyűzet és a Siri is elmaradottabb szerintem. Viszont baromi jól működik a diktálás funkció. Az ökoszisztéma akit érint tényleg remek.
Magyarul van miért almát választani, de ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek tökéletes. Van akinek ez csak a legjobb kompromisszum a piacon, és az el is modnja, mit hiányol vagy nem szeret benne.
Nekem mindenen túl a legnagyobb szívfájdalmam a fotó minősége (ami inkább romló, mint javuló tendenciát mutat a 11 Pro óta). -
gyapo11
őstag
válasz
lugosi
üzenetére
számos ember vajon miért bünteti magát azzal, hogy iphone-t használ napi szinten
Nekem ez valamennyire érthető. A m$ nyomulása (oktatási intézmények) és másolhatósága/lophatósága (dos, win3, win98 stb.) miatt sok ember ezeken nőtt föl, az Apple mindig drágább volt és jobban védett, a hackintoshhoz meg hacker szinten kellett lenni.
Mostanában viszont a használt piacon még jól működő Apple eszközöket lehet venni olcsón, és akkor jön a meglepetés, hogy amit megszokott 30 év alatt, az nem úgy van kitalálva az Apple világban. Van olyan aki könnyen rááll a más módszerekre, van aki nem, és megütközik a másféle gondolkodásmódon.
Nekem pl. nem szimpik az automatizmusok, amiket idővel elfelejtek hogy mi van beállítva, és előbb-utóbb valami idegesítő meglepetés lesz belőle. Én file-okban és helyekben (path-okban) gondolkodok, minden ott legyen ahova teszem, azzal a névvel és filetípussal, semmi ne konvertálódjon és egyáltalán ne változzon semmiben.
Viszont az Apple amerikai termék és elsősorban az amerikai emberek kezdték használni, nekik úgy látszik más a gondolkodásuk, nem akarnak file-okkal bajlódni, nem érdekli őket, hogy milyen változásokon mennek át a file-jaik automatikusan, mi hova másolódik és hova nem, ráhangolódnak erre a szájába repül készen a sült galamb ideológiára, és ezt az igényt az Apple kiszolgálja. -
TheMarci
addikt
válasz
Shyciii
üzenetére
Azért a kérdezők is tettek érte bőven:
iCloud nem jó, mert kimegy az adat.
Szerverre másolás nem jó, mert "jaaaaj, de bonyolult" holott tele a Yt videókkal.
Egyéb segédprogram nem jó, mert túl nagy / kicsi / túl sokat tud / túl keveset tud, neadjisten fizetős.
Bakker, akkor nyissa meg a filet valami hex editorral, és másolja át karakterről karakterre. -
TheMarci
addikt
Nem szoktam Androidos topikokban mászkálni, ott is megvan ez, hogy a Mac userek panaszkodnak, hogy mi mindent nem lehet megcsinálni az Androidos telefonjukkal?
-
Rhino82
aktív tag
Fáj, hogy nem isteníti mindenki az almàt? 10 éve még igen komoly előnye volt az ios-nak a droiddal szemben. A droid akkor még egy lassú bugos szar volt. Mára már nagyon sokat fejlődött az is és valamiben jobb is mint az ios.
Kamerán és anyaghasznàlaton kívül semmi egyebet nem érzek, hogy előrébb lennék (nyílvàn az ökoszisztéma is fasza, de ez engem nem érint). Egyébként meg Elégedett vagyok a 13 proval eddig persze egy nagyon fasza telefon.De messze nincs màr akkora különbség, mint régen...Lehet most sokmindenkinek nem leszek szimpatikus ezzel,de ez van. Az emberek azért írnak ide, hogy segítséget kérjenek illetve elmodjàk a véleményüket. Nem pedig csak arról szól,hogy az iphonet istenítsük.
-
Shyciii
veterán
Bár nem akartam reflektálni, de most mégis.
Ha már droidszökevényeket írsz és próbálsz alázni, akkor lehetne azt is írni, hogy az almások meg ahogy az előbb más is említette az 1D-sek, plázacicások vonala, akik nem kihasználják a telefont, hanem chatelnek, tiktokoznak csupa "értelmes" vonal.
Ezt megerősíti az is, hogy szerinted tök életszerűtlen dolgokat mondanak, közben meg több millió ember napi szinten használja a szerinted tök életszerűtlen dolgokat, és épp ezért androidot kénytelenek használni. De a szerinted tök életszerűtlen dolgok amúgy hogy-hogy nem azért megjelennek ios alatt is, mint pl a shortcut-sok, ami előtt a hozzád hasonló hithű iphone-osok totál felesleges dolognak tartották mikor a droidszökevényesek Taskeres megoldást kerestek almán. Szerencsére ha lassan is, de az Apple fejleszt olyan irányba, hogy szélesebb körben lehessen használni az iphone-t, lásd iOS 17 dupla simes megoldásának fejlesztése.A probléma ott van, hogy te és a hozzád hasonlóknak eszetek ágában sincs valósan segíteni azoknak a usereknek, akik megpróbálnak "droidszökevényből" almássá válni, hanem mondjátok a beteges almás beidegződéseteket. lugosi a másik jó példa erre. Állítása szerint sorolja a megoldásokat, közben a megoldásaik mind kimerülnek az Airdrop és társaiban, mikor egyesek százszor elmondták, hogy NEM CSAK almás cuccaik vannak.
Tökéletesen jól látni ezt az elmúlt 1-2 napban is, mikor itt 2-3 ember közölte hogy szeretne másolni fileokat, képeket külső szerverre, vagy akármilyen gépre. A szerintetek megoldási leírás csinálj megosztást, oszt a Files appal csatlakozz hozzá. Kösz bakker, egy átlag usernek ez pont a nesze neked semmi fogd meg jól. Szégyen szemre nekem volt droidszökevénynek kellett segítenem nekik, de azt is priviben, nehogy az almás lelketek megsérüljön, hogy szerencsétlenek/buták egy külsős filekezelőt használnak (mikor ott az icloud és miért kellene mást használni...ugye a nagy segítségetek?), mert még őket is leoltottátok volna ezerrel.
Most is baszki anydesket ajánlasz linuxos másolásra, ágyúval verébre tipikus esete... -
Noxy
veterán
válasz
markknight
üzenetére
Jóba áltál bele, mert 2008-ban Münchenben már iPhone-t nyomkodtam. Azt sem tudom mi az a droid, ebben igazad van, mert soha nem is érdekelt.
-
markknight
nagyúr
Nagyon 1D-sen gondolkodsz, gondolom az ég világon SENKIVEL nem osztasz meg semmit, van egy saját sandboxod és szevasz és mindent telefonról intézel. Hát képzeld, van aki nem így él
Android szökevény mondjuk én pont nem vagyok, nekem már akkor volt, mikor te még szerintem azt sem tudtad mi az
Az, hogy eladtam a Macem egy dolog. Attól független nem kéne mindent a kukába rakni.. szerintem. -
Noxy
veterán
válasz
lugosi
üzenetére
Már régóta ez megy itt amióta ide értek a droidszökevények. 10 éve ilyennek nyoma sem volt. Megy a fikázás meg az értetlenkedés. Almából körtét csinálnának. Tök életszerűtlen dolgokat állítanak be az igazukért. (belépne a haver gépén egy faktorral
)
De ha már ennyi baj van vele, akkor mi a f.. ért vesznek 4-5-6 száz e-ért iPhone-t?
-
Sungoo
addikt
Csak érdekesség; Yettel, Telekom kínálatában nincs elérhető Apple Watch.
-
kchris78
veterán
válasz
Flashback
üzenetére
"Mond ezt annak aki 20gb-os videót próbälja lementeni és dolgozni vele." Akik bármennyire is kicsit komolyabban gondolják a videós munkát a telefonon készült anyagokkal NEM sima iphonet hanem Pro-t fognak venni ami legalább USB3-at fog tudni de inkább TB4-et mint az ipad pro. Még az is prot vesz akinek lehet nincs/nem lenne rá szüksége... Rosszabb nem lesz, akinek ez kell es nem pro használó az vesz majd prot (Az alma mindíg is extra profit-vadász volt).
-
válasz
TheMarci
üzenetére
Persze, de amúgy szerintem feleslegesek a válaszaink, a kérdések nem valós problémát takarnak, hanem csak kritika. A következő az lesz, hogy "és mi van ha az illetőnek nem mac-je van hanem windows", akkor írhatnád azt, hogy igen életszerű, hogy az iphone-nal készült felvételt nem egy direkt erre alkalmas platformon fogja szerkeszteni, amivel a telefon együttműködése amúgy is megoldott, hanem szándékosan - mint hordozható eszköz - egy olyat fog választani, ami kevesebb ideig bírja akksiról, és úgy összességében teljesítményben sem valószínű, hogy annyira alkalmas videoszerkesztésre, de legalább lehet majd találni egy olyan esetkört, ami megint nem jó.
Amúgy, egy ásó is sokkal jobb, mint az iphone, mert nagyságrendekkel használhatóbb mikor az árvácskának csinálod az ágyást. Őszintén napi szinten felteszem magamnak a kérdést, hogy számos ember vajon miért bünteti magát azzal, hogy iphone-t használ napi szinten, amikor szemmel láthatóan ez egy alkalmatlan platform arra, amire és ahogyan használni akarja. Gyakorlatilag semmi se jó egyes emberek szemszögéből ezen a platformon, kitalálva lehetetlen use case-eket, és az is előfordul, hogy meghatározott megoldást keres, leírjuk neki, válaszként beírja, hogy tehát ilyen sincs. Néha ledobja az agyam az ékszíjat az itt olvasottaktól, olyan mint egy tech tematikájú Hollószínház. -
válasz
lugosi
üzenetére
Ha megy az airdrop két eszköz között direktbe akkor nem szóltam.
De nagyon sokan panaszkodtak rä a 14 pro userek akik videókkal dolgoznak.
Majd szept 12.-én meglätjuk mi lesz.TheMarci Nem feltétlen, lehet hogy vágni, színteret állítani kell, szóval dolgozni a fileal, akär út közben, pl repülön.
Tudom nem ez az ältalänos, valszeg a userek 0.5%-ät érinti, de azokat nagyon...
-
válasz
Flashback
üzenetére
"Mond ezt annak aki 20gb-os videót próbälja lementeni és dolgozni vele. Mondjuk külföldön ahol nincs wifije, és a kábel az egyetlen megoldás? Cipeljen egy wifi routert?"
Nem, szerintem ezt érdemesebb inkább átküldeni airdrop-on. Bár annak hirtelen utána kellett néznem, hogy van-e méretkorlátozás, de azt írják, hogy nincs, így a 20 gb is mehet valószínűleg.
-
válasz
Fritz Teufel
üzenetére
Mond ezt annak aki 20gb-os videót próbälja lementeni és dolgozni vele. Mondjuk külföldön ahol nincs wifije, és a kábel az egyetlen megoldás? Cipeljen egy wifi routert?

Direct wifi connection van Applenél?Nekem is ritkän lät a telefon käbelt mert qi van mindenhol, és felhöbe megy a kép mentés is.
De szerintem jogi aggälyai is lehetnek ha ehagyjäk a csatlakozót. Vagy akkor egy usb-magsafe töltö adaptert kellene a telefonok mellé adni. -
sgeza
veterán
válasz
Fritz Teufel
üzenetére
Hát nem lennék meglepve. Vagy csak az apple chipes kábellel fog tudni 3.0-t, bármilyen más egyébként usb 3-as kábellel nem fogja vinni. De ne legyen igazam!
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
Flashback
üzenetére
Igazad van, de ők nem előremutató lépéseket terveznek, hanem jövőbe mutatót, mint írtam. Meg akarnak szabadulni a kábelektől. És mivel megakarnak tőlük szabadulni, így nem feccölnek fölösleges energiát olyan dologba, amit meg akarnak haladni ;-) Igazuk van. Ez a kábelesdi elég elavult dolog (én is Droidos voltam még 11 hónappal ezelőtt és az iPhone megléte óta nem volt ingerenciám összekötni kábellel a telefont meg a notebookot).
Tovább megyek, az autóval sem akarnám összekötni. Csak, hát sajnos nem vezetékmentes a fejegység
(van megoldás, de az nem elegáns és nem ér annyit). -
Shyciii
veterán
válasz
tuzpenge
üzenetére
netán szeretnél kijelölni hosszabb szövegben, vagy javítani, vagy csak ide oda mozogni, esetleg visszatörölni, és az egész szövegrészt törli / áthelyezi egy random helyre, amit nem tudsz visszacsinálni, és a 3. ilyen után agyérgörcsöt kapsz,
Mivel nincs benne swipe, így a pötyögésbe még csak most kezdek belejönni, így sokszor kell javítanom, vagy visszatörölnöm, de az általad leírt problémákba, mint hogy egész szövegrészt töröl vagy áthelyez random helyre, nekem ilyen sosem volt. A space-es kurzormozgatás is pont ugyanolyan fluidul megy, mint a gyárin. Pontosan oda tudom vinni, ahova szeretném

-
Kbali
nagyúr
válasz
markknight
üzenetére
Egyébként itt a válasz: "Szerintem nem arra szánják, hogy szolgáltassanak egy általános felhő tárhelyet, hanem hogy kibővített tárhelyként szolgáljon az apple eszközöknek, és egymás között nyújtson adatcserét."
És pontosan így is van - nem az a célja/funkciója, mint a OneDrive/GoogleDrive stb.. tárhelyeknek. Ezért ne is várj el tőle hasonló működést.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 200W töltők (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
- Dell Latitude 5440 - i7-1365U, 32GB RAM, 1TB SSD, jó akku számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ezt nem is tudtam…
icecave
-secret-
Zsolt,72