- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Yettel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrKapocs
őstag
Az UWB-t tudnia kell a mobilkészüléknek is:
Az UWB lényege, hogy két UWB-képes eszköz (például egy tracker és egy okostelefon) között valósul meg a rendkívül pontos távolság- és iránymérés. Ha a telefonodban nincs UWB chip, akkor a tracker csak Bluetooth-on keresztül kommunikál, így a helymeghatározás pontossága jelentősen csökken, nagyjából a "közel van" szintre, mint a hagyományos Bluetooth trackereknél. Ebben az esetben nem kapsz irányt, csak egy becsült távolságot vagy azt, hogy az eszköz a közelben van-e. -
Maradjunk annyiban, hogy a célra nekem megfelel. Azt kell nézni, hogy ha 1* élesben kell használni és ezáltal nem ér anyagi kár, akkor már megérte. Munkám miatt látom mennyire jó az airtag is.
-
DrKapocs
őstag
Nem UWB, ez tény. De a Motorola Edge 30 Ultra készülékem sem tudja, így nekem nem számít. Csipogtatni azt is meg tudom, így kvázi mindegy. De nem is a túlzott pontosság miatt kell. Ha bármimet ellopnák, akkor legyen esély a mégtalálásra. De valóban kockázatos a Mitag Duo, nem ismerem a minőséget. Lehet, hogy az olcsóbb lesz a legdrágább.
-
Fixen üzemel pár napja. Az a helyzet, hogy hiába áll valami , a mellette elhaladó emberek telefonja adja a gps helyet, ami miatt kicsit elmászik a valós helyről, viszont meglepően nagy területen az ahonnan a "tulajdonos" telefonja látja és pl meg tudja csipogtatni.
-
LouiS22
veterán
válasz
Kolondrum #95 üzenetére
20 perc késése lesz?
Bocs, nem tudtam kihagyni.
GPS pontos meghatározást ne várj tőle. De olyan helyen, ahol sok eszköz van (következésképp jó lesz a hálózat is - pl egy repülőtér), ott nagyon jól be tudod határolni, hogy merre van. Én minden utazásnál leszállást követően ránézek, hogy megjött-e a feladott csomag is.
-
vence
aktív tag
4 db € 100 körül most az Amazon.it -n.
(eladó is Amazon)Eddigi legjobb ár, amit láttam.
-
Felraktam egyet egy vonatra, este leveszem róla, szépen monitorozható a helye, nem tű pontos, de a célnak megfelelő.
-
LouiS22
veterán
Megérkezett az UWB firmware a cuccra.
-
Mindenhol az árán lovagoltok. Pont mint (más téma) menet kameráknál. 1* fog valóban funkcionálni és már megérte megvenni ezt is és a kamerát is. (OMNI 4k-ra gondolok amúgy).
Tudjátok hány és hány csomagot vesztenek el az emberek? Én tudom, én fogom ezeket a kezembe. Sztem megéri, még akkor is ha nem 100% stabilan működik. -
blueye
veterán
válasz
grizlisandor #80 üzenetére
Az OFF Sasung mobilok is csak a felső szegmensben latják a saját tagüket.
-
Dare2Live
félisten
válasz
grizlisandor #77 üzenetére
Ha meg lehet csipogtatni akkor az UWB mért annyira fontos? OK nem mondja meg pontosan hol van a nem pro Pixel de megcsipogtatni meglehet.
-
grizlisandor
veterán
Jó kis kütyünek tűnik, bár az árazása számomra erős; de hátha jön valaki és olcsóbban megcsinálja hasonló specifikációkkal.
Kár, hogy a Google Pixel telefonok közül csak a Pro modellek támogatják az UWB-t, így a 7a-val kimaradok.
-
LouiS22
veterán
Ha lesz a közelben olyan androidos eszköz, amin keresztül tud kapcsolódni és lokációt szolgáltatni, akkor jó közelítéssel (centire pontos meghatározást ne várj) láthatod. De ha kiviszik tanyára, ahol lófütty sincs, az esélyeid csökkenni fognak.
A semminél persze több, de nagy csodát ne várj tőle, illetve ne ez adjon hamis biztonságérzetet. -
Bass
addikt
Sziasztok ez jó lehet arra ha autóba berakom és ha ellopnák meg lehet találni?.
-
Nomac00
csendes tag
A moto hivatalos oldalán az apró betűs részben ez van:
UWB precision requires supported Android™ phone; UWB available upon future Android™ integration.Nekem úgy tűnik, az uwb bemérés csak androidos eszközökön működik.
-
vacs
veterán
Mit erősített meg Dani privátban?
A Moto Tag helyzetét az Apple telefonok is észlelik-jelzik!
Mivel kb 5 éve minden iphone-ban van uwb, így elég pontos lesz a helymeghatározás.
Ha csak az android telefonok vennék a jelet, akkor sokkal kevésbé lenne hatékony.
Végre egy Androidos telefonon is jó működő eszköz. -
-
-
-
blueye
veterán
Ez valószínűleg így van szerintem is, hacsak a GDRP
nem engedi alapból.
Mondjuk ez megkerdojelezi a Cross platformot...
-
blueye
veterán
-
-
-
Amennyire nekem világos lett az olvasottak alapján, az az, hogy mivel a telefonok amúgy is visszajelzik a helyzetüket a Google/Apple/Samsung felé, a tracker csak annyit csinál, hogy ha valahol lát egy adott azonosítójú telefont, akkor azzal vált üzenetet, ami alapján a telefon lejelenti, hogy az az azonosítójú tracker itt van a közelben. Ha több telefon van a közelben, akkor máris lehet háromszögelni. (Jó kérdés, hogy pl. próbál-e a tracker csatlakozni olyan wifikhez, amikre nem kell jelszó, asszem az Apple-é igen, de nem biztos, hogy jól emlékszem.)
Nekem is érdekes, hogy ez a protokoll mennyire hackelhető, szóval lehet-e abuzálni a telefont egy trackeren át, de remélhetőleg nem könnyen. Privacy szempontból meg nem hiszem, hogy nagyon aggályos lenne. -
-
st6969
őstag
válasz
Dare2Live #36 üzenetére
Pont azt csináltam (egyelőre ezt a Mobilarena cikket, mást még nem), de nem lettem okosabb, épp ezért kérdeztem.
#37 -Maci-
Hát az enyém se nem Apple, se nem Samsung, hanem Xiaomi, abból is egy 6 éves modell...
"Nem. Nem BT-on kommunikál."
Ehhez képest a cikkben meg ez van:
"Bluetooth 5.4-es szabványt és BLE-t használ a Moto Tag, ennek segítségével pingeli a közelében található vagy mozgó eszközöket."
Biztos jó cucc ez, csak még sikerült felfognom, hogyan is működik.
A kutya nem lesz meg... az a rész már az elején is világos volt, mivel (idegen) emberek telefonjának hatótávján belül kell, hogy legyen. -
-Maci-
addikt
-
st6969
őstag
Én sem nagyon értem...mindenki 0-24-ben a telóján bekapcsolt BT-vel mászkál, és engedi, hogy idegen eszközök "rácsatlakozzanak" és azok helyzetét még továbbítja is? Pl. az én telefonom is ezt csinálja, ha van a közelben ilyen kütyü? Pozíciót továbbít (használja az adatom)? Úgy, hogy nem is tudok róla?
-
rumkola
nagyúr
Szót sem értek az egészből, légyszi help! Ha ráteszem a kutyára, aki beszalad az erőbe 3-4km-t és eltűnik, akkor ezzel megtalálom?
-
Érdekes, hogy a Samsung Tag-et az iPhone sosem jelzi, hogy nálam van...
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
-
vacs
veterán
Ha jól értem, akkor az összes android telefonon kívül az iphone-ok is be tudják mérni a helyzetet?
Tehát így még pontosabb lesz mert bármilyen telefon tudja érzékelni? -
válasz
bollokcs80 #18 üzenetére
Ezért jó akár egy Moto tag, nem csak Samsunghoz jó (vagy az általunk választott Mitag duo, akkor ha ökoszisztémát cserélsz, ez menni fog ios-szel is - 4db volt 68EUR).
-
válasz
JamesFinn #22 üzenetére
"Kábel, nyűg, ha akksi, figyelni hogy az se legyen lemerülve..."
Ezt mondomAz autóban tölt valahonnan, ahol olyankor van táp, amikor mész vele. (Ahol tudsz neki stabilizálni valamiről 5V-ot.) El van dugva. Nem kell elemet cserélni. Egy 1,5x1,5cm-es zsákakku meg elfér.
Nekem ilyen megoldással van okosság az autóban, nem tegnap óta.
-
LouiS22
veterán
Ami ebben a cuccban abszolút design flaw: az elem cseréje. Kínszenvedés.
(Tavaly óta használom a cuccot, most kellett cserélni, hát mit mondjak: izzadtam, mire sikerült).
-
-Maci-
addikt
válasz
bollokcs80 #18 üzenetére
Az a baj ezekkel, hogy Apple csak Apple-val, Samsung csak Samsunggal. Ha jól tudom egymás jeleit nem veszik, az UWB megléte ellenére sem.
Ezért lehet jó a cikkben szereplő Moto tag, mert az kommunikál mindennel, amiben van UWB.
Ha jól értelmeztem a cikket. -
bollokcs80
Korrektor
-
-
JamesFinn
senior tag
En kettő ilyen tag-et használok, kb másfél hónapja. Egy a kocsiban, egy a fiamnál, a csomagjában,mivel sokat utazik. Eddig nekem nem volt vele bajom. Ha zsúfoltabb helyen van, gyakorlatilag pontosan bemérhető. Ha az autó a garázsban áll 2-3 napot, úgy már jóval (ha a szomszédos garázsban vannak, akkor a pozíció javul, gondolom az elérhető telefonokat meg pingeli) nagyobb kört mutat a tag. De nekem ez bőven jó. Előtte egy sim kártyás nyomkövetőt használtam, és gyakorlatilag az sem jobb, ellenben lassabb, a mozgást sokkal lassaban követi le, és az akksi sem birja 4 napnál tovább. Persze be lehet rajta állítani a pontosabb helymeghatározást, de akkor a nap végére teljesen lemerül. A moto tag eddig nekem bőven okés.
-
válasz
bollokcs80 #11 üzenetére
Egy reptéren azért nagy eséllyel sok olyan készülék lesz a közelében, ami UWB képes
-
Néztem ezt és a chipolot, meg pár másikatis, végül a mitag duo lett a befutó, és nagyon bevált.
Elem kapcsán sajnos ez is csak annyit ír ki, hogy akkumulátor rendben. Persze lehet, hogy ha merülőfélben lesz, pontosabban kijelzi majd...
Csak még példa a felhasználásra:
Bent van elsős kislányom táskájában egy. Négykor van vége a sulinak, de kedden sévsütörtökön edzése van négytől, ezért fél négykor jön ki. Azaz jönne, mert rendre elfelejti. A suli bejárata előtt várok, és ha 15:35-ig nem jön ki, röviden megcsippantom. Általában nrm is hallja a atanár, de ha igen, neki is segítség már, hogy nem kell emlékeznie, hogy a lányunkat leküldje.., -
blueye
veterán
válasz
bollokcs80 #11 üzenetére
Nem a te telefonodnak kell UWBsnek lennie hanem annak amelyik beméri.
-
blueye
veterán
Jó kérdés, gondolom mindkettő lehetett de ezt viragdani01 tudja megválaszolni
-
bollokcs80
Korrektor
Nem UWB-s telefonnal mennyire használható pl. egy csomag bemérésére külföldre utazva?
-
-
-Maci-
addikt
Én egy dolgot nem értek:
Ha UWB, akkor az Apple termékektől is fogad információt? Azok is "be tudják mérni"?
-
blueye
veterán
Az pont annyival kevesebbet is ér.
-
-
vence
aktív tag
Ha már Moto Tag és UWB ...
akkor - a több idegen márka mellett/előtt illett volna megemlíteni, hogy az Edge 50 Ultra is kompatibilis UWB-s készülék.
Egyébként köszi a tesztet!
Amazon site-ok szokták akciózni ...
aki esetleg kedvet kapott, 2-es, 4-es olcsóbb.
Utóbbi most € 111,- -
Ki kellett Google-znom, mi az az UWB, ki lehetne írni a cikkben, hogy Ultra-Wideband communication...
Meg 16k? Hát, ilyenem se lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest