Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kbali
nagyúr
válasz
zzola
üzenetére
Meg kell nézni, mert a túl jó ajánlatok az emagon sokszor nem emag által árusított készülékek. Az emag hivatalaos kereskedő, de adott esetben lehet, hogy piacteres az eladó. Nem linkelted a konkrét ajánlatot, de pont hétvégén néztem és valami olyan cég volt az eladó, amiről még nem is hallottam.
-
atala
addikt
Sziasztok!
Megrendeltem az új telefonomat (i11). Egy i6S-ről költöznék át, és gyakorlatilag ugyan azt szeretném viszont látni az új telefonon is.
Mi az ajánlott módja?
Itt melyiket érdemes használni? [link]
A gyors kezdés annyira nem szimpatikus, talán a közvetlen adatátvitel egyszerűbb. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem csak fodrásznál volt, hanem plasztikai műtéten is
-
ateszapa748
aktív tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
-
zzola
titán
EMAG-nál az i12 64GB RED most egész jó áron van, 257k- az ajándék 3000-res kuponnal.
-
szabonagyur
félisten
válasz
ateszapa748
üzenetére
Nálam okés volt a hétvégén bár esélyesen máshol voltunk.
-
zzola
titán
Vannak üvegfóliák, amiknek a teljes felületükön ragasztó van, pl:
"Baseus Full-glass Privacy Tempered Glass pro iPhone 12 / 12 Pro 6.1"Ezek nem tesznek kárt a kijelzőben?
-
ateszapa748
aktív tag
Sziasztok,
Adott egy iPhone 12 Telenor kártyával. A telo ma es tegnap
eljatszotta, hogy mutatja a 4g kapcsolatot ( ott ahol voltam van is), de nem csatlakozott fel netre (sem böngésző, sem e-mail, stb.). Van amikor a repülő mód ki-be segített, de volt h csak az újraindítás.
Másnál nem volt ilyen a hétvégén? Mi lehet ez 
-
swoody
senior tag
válasz
FіkuszKukіsz
üzenetére
Tudom, hogy a reszletekre kell menni.

Azt nem ertem, hogy miert csak privat bongeszobe ajanlja fel.
-
Ákinard
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi problémám adódott, amiben segítséget szeretnék kérni:
Amíg 5C-m volt, a készített fotókat és videókat úgy mentettem le, hogy rádugtam a gépre, és a kijelölt fájlokat áthúztam a gépre. Utána a telefonról letöröltem. (Kivétel a négyzetben fotózott képeket, amit utána instára feltöltöttem.)
Most SE 2020-am van fél éve. A sok tárhely megrészegített, így fél év után most másolgattam először.
A PROBLÉMA:
Ugyanúgy átmásolgattam a képeket, igaz láttam, hogy itt a négyzetben fotózott képeket igazából téglalap formában fotózza, (pl. IMG_1234) külön elmenti IMG_E1234 néven. Ok legyen így nem is zavarna. Másolás után szépen kitöröltem a fájlokat, és megtartottam az E jelű négyzeteket.
Aztán feltűnt, hogy a telefon szépen visszapakolja magába az E nélküli verziókat IS, az AAE kiterjesztésű akármilyen fájlokat IS, és a videókat IS.
Kérdésem MIÉRT? :S
Már a biztonsái mentést is kikapcsoltam, kitöröltem, hátha onnan szivárog vissza. Mit kezdjek ezzel?
Nyilván ami már egyszer a gépen van, nem szeretném a telefonon tárolgatni... -
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
swoody
üzenetére
Rámész a részletekre és ott lesz a lehetőség. Egyébként meg már korábban is írtam a tanúsítvány ellenőrzésekor a kiadó ez esetben a Netlock tanusítványát keresi a böngésző az op.rendszerben. Ha nincs ott, akkor ezt a hibajelzést adja. Ezért nem a webtulaj a bűnös, hanem a tanúsítványt kiadó és az op.rendszer fejlesztője.
-
swoody
senior tag
válasz
btudos
üzenetére
Hat valszeg az lesz, de nem hiszem el, hogy egy vezeto nem szol nekik, hogy jo lenne ezt megoldani…. Valszeg ha itt parunknak rossz volt masnak is.
Szerencsere megoldodott minden oldalnal a privat bongeszessel valo hasznalat.
lugosi: #244010: ez nekem valamiert hianyzik, nincs ilyen opcio. Kapok egy ures weblapot, csak privatnal volt valasztasi lehetoseg.
-
válasz
Ringman
üzenetére
"mit kell lementeni/iclouddal szinkronizálni visszaállítás előtt? (fotók, sms-ek, stb.)"
Mindent, amit nem akarsz, hogy elvesszen, tehát amiket meg akarsz őrizni.
"appok beállításai is benne vannak a backupban?"
Alapesetben minden benne van a backupban, tehát ott folytatod ahol abbahagytad, akár icloud backup, akár itunes. Ha icloud backupot csinálsz, akkor arra ügyelj, hogy legyen hozzá elég tárhely, a gyári alap 5 gb nem biztos, hogy elég.
Amiket eleve felhőbe szinkronizálsz (pl. névjegyek, icloud fotókönyvtár) azt maga a backup nem tartalmazza, mert azt az icloud bejelentkezéskor a felhőből szedi le. -
Ringman
félisten
válasz
Zozo0525
üzenetére
igen. a probléma az, hogy egy ipaddel + egy másik iphone-nal megy a szenzorpáros, de pont az én telefonommal meg rejtélyes módon nem.
ha másképp nem megy akkor kipróbálom a factory resetet.
mit kell lementeni/iclouddal szinkronizálni visszaállítás előtt? (fotók, sms-ek, stb.)
appok beállításai is benne vannak a backupban? (első iphone-om, előtte androidjaim voltak, ott mindig szívás volt a gyári visszaállítás) -
gergo456
csendes tag
Sziasztok,
androidról válatanék ios-re. A korábbi viber üzeneteket tényleg nem lehet sehogy áthozni ios-re? Google nem sok jóval kecsegtetett. Pár szükre app, db mentés, de kb ennyi.. Köszönöm!
Üdv. gergő -
Ringman
félisten
válasz
lugosi
üzenetére
cadence szenzort nem látja a garmin connect (hivatalosan sem), de nincs jelentősége, a többi esetben fel sem kell tenni az appot, hogy működjön a speed/cadence sensor, a többi eszközön, amin próbáltam a szenzorokat, egyikhez sem tettem fel a garmin appot és ment vele a fordulatszámmérés.
-
válasz
Ringman
üzenetére
Garmin fenixet használok, az alapján írom amit írok, lehet hogy téves. A garmin app látja? Azzal tudod csatlakoztatni? Nálam több dologban is úgy működik, hogy az app-on keresztül érik el másik programok, tehát mire ott befejezett lesz a tevékenység, utána kerül át másik appba.
-
Ringman
félisten
sziasztok!
iphone se 2020-szal próbálok garmin cadence+speed sensor 2 párost használni (appon keresztül, bluetooth kapcsolattal, közvetlenül a BLE eszközöket amúgy sem lehet párosítani), de nem akar működni, azonban ipaddel és iphone 12 minivel és androidos telefonnal megy, szóval nem az eszköz hibája lehet.
az app a cyclemeter, de másik appal sem működik (cadence run&bike tracker, wahoo)azon már túl vagyok, hogy elfelejtem az eszközöket az appokban, majd újra csatlakoztatom, bluetooth-beállításokban meg gyak. semmilyen állítási lehetőség nincsen.
van más opció amit érdemes kipróbálnom factory reset előtt? (ahhoz nagyon nincs kedvem)
más bt eszközzel működik a telefon - kihangosító, headset.
14.6-os ios van a telefonon.
-
tboldi
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Mikori volt az a cikk pontosan? Csak mert eleinte valóban 5 W-tal ment csupán, egy iOS-frissítéssel, konkrétan a 11.2-vel lett 7,5 W 2017-ben.
A linkelt Apple oldalon csak megemlítik a MagSafe-et, hogy többet megtudhatsz, ha odakattintasz, de alapvetően az általános Qi töltőkről szól. Angol szövegértés 1-es.

És ugye a MagSafe-fel csak a 12-esek kompatibilisek, a többi modell, amit pontokba szedtek nem MagSafe-es. Meg amúgy is a 12-eseknek is nagyobb teljesítménnyel kell tölteniük MS-sel (a mini 12 W-tal, a többi 15), nem 7,5-tel. -
wallace
tag
válasz
üzenetére
Annyi megjegyzést hozzáfűznék, azoknak, akik esetleg hasonló helyzetbe kerülnek mint én, hogy egy régi 5 vagy 5s-hez az alaplap ingyenszállítással megáll 3500 forintból aliról... Míg a SIM olvasó csere itthon 10 ezer... Jó persze, nem árt érteni picit az alaplapcseréhez is, az nekem pont nem jelent gondot, a forrasztás már igen. (Persze a csájna import július 1-től jelentősen megdrágul)
-
Szabi®
veterán
válasz
anderledani
üzenetére
Én egy AirpodsPro-n nagyon gondolkodom, csak ki kellene majd próbálnom élőben, mennyire ad telt hangzást,illetve mennyi hangerőt tud

-
anderledani
őstag
válasz
CrAzY88
üzenetére
Ez butaság hogy a márkásak között válogasson. Amúgy tényleg a legjobb ha a füleses topikba megy.
Az a közvélekedés, hogy nem érdemes Sony, Sennheiser, stb fülest venni mert aránytalanul drága a minőségéhez képest. Ez nem egy olyan termék amire szoftverfrissítés jön, meg elavul, ezért semmi hátránya nincs akár annak se ha egy nagyon szuper minőségű, de ilyen "egytermékes" (kiadnak valamit aztán soha többet semmit) kínai brandet vesz az ember. Xiaomival meg aztán abszolút nem lehet melléfogni. -
CrAzY88
aktív tag
válasz
majestic
üzenetére
AirPods 2
A 3. pont ez esetben érvénytelenné válik, viszont az első kettő érvényesül.
A Bluetooth technológia miatt természetesen mindegyik kompatibilis, de legjobban nyílván a sajátgyártású fog beépülni az ökoszisztémába, persze ha van olyan (van Mac, iPad, stb).
Egyébként szerintem mindenképpen márkás fülesek között nézelődj: Sony, Bose, Sennheiser, stb, stb..). A gagyi sz*rok csak tönkrevágják az élményt.
De ha mégis belefér az AirPods 2, akkor azt ajánlom, én is azt gyötröm már másfél éve, teljesen megfelel nekem mindennemű használatra. -
magellan2600
tag
Nincs a telefonnal semmi gond, annyi a történet, hogy az előző tulaj nem tudta a jelszót, és így lett átadva egy másik személynek, nála van most. Semmi simlis dolog nincs a történetben.
Csak segíteni szeretnék a névjegyek mentésében.@lugosi: Köszi, akkor kitalálunk valamit.
-
szabonagyur
félisten
válasz
majestic
üzenetére
Ok akkor bármelyik BT fülessel tud menni a telefon, ajánlott vezetéknélküli fülesek a saját témájában megtalálható.
A másik témában is nem árt majd berakni mennyi a kereted rá, hol akarod megvenni (külföldi rendelés) stb. Mert az, hogy nem adsz ki annyi pénzt amennyi az airpod pro az nem mond semmit.
Van füles pár ezertől végeláthatatlan összegig. -
majestic
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Kicsit segítőbb válaszra számítottam…
-
majestic
őstag
Nem teljesen iPhone téma de mégis… A kislányom nagyon szeretne egy vezeték nélküli fülest az iPhone-jához. Most lesz a ballagása, ezért mindenképpen szeretnék venni egyet. Nem akarok neki Airpods Pro-t venni nemcsak az ára miatt, hanem a minősége miatt se. Szerintetek melyik az a vezeték nélküli füles ami:
1. Jó minőségű
2. A lehető legjobban kompatibilis az iPhone-nal
3. Nem kerül csilliókba
ja, és fehér színben is kapható!Köszi
-
válasz
batai15
üzenetére
A qi lassabb mint a vezetékes.
A 11-es széria 7,5W-tal etethető (kábelen 18W),a 12-es széria 15W-tal 20W-os adapter esetén (kábelen 20W).
XR 7,5W qi,18W kábel (megfelelő adapter és kábel esetén).
Nekem Magsafe töltő van a kocsiban,lassabban tölt,plusz a vezetéknélküli töltés esetén jobban melegszik is,így sokszor visszább veszi a kocsiban navi közben amúgyis melegedő telót.Sőt van hogy le is kapcsol a töltés.
Vezetékesen sokkal gyorsabban tölt,plusz kevésbé melegszik,kevésbé veszi vissza a töltés sebességét,a töltés is nagyon ritkán kapcsol le a túlmelegedés miatt.
XR-nél a 7.5W amúgy is lassú,pláne szenved a teló ha közben megy a navi,magas fényerőn meg pláne.
A 11Pronál nem is eröltettem a qi töltés témát kocsiban a fentiek miatt. -
tboldi
nagyúr
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Nem tudom, hol olvastál ilyet, én ezt látom az általad linkelt oldalon. 🤷♂️
There are many Qi-certified chargers available in the market that charge an iPhone with the latest version of iOS at rates up to 7.5 watts.
-
batai15
félisten
Egyébként még olyan kérdésem kene hogy vettem egy 10w qi töltős tartót a kocsiba , ez valami veszett lassan tölt 40km táv alatt 58-rol 67re töltötte fel . A maradékot normális töltő pikk pakk , az lenne a kérdés hogyha veszek egy minőségi töltőt jobb lesz e a helyzet , vagy marad a kábeles töltés ? Este nem zavaró hogy lassan tölt az asztali pad meg kényelmes is , de kocsiba igen zavaró főleg ha navigálni kellesz esetleg . Úgy írta itt valaki hogy elvileg az xr amúgy csak 7.5w tud qi töltést.
-
válasz
magellan2600
üzenetére
Az apple support tud segíteni az apple id (/icloud jelszó) tekintetében, hívjátok fel őket telefonon.
-
Noxy
veterán
válasz
magellan2600
üzenetére
Úgy őszintén miért akarsz olyan telefonban egerészni aminek nem tudod az iCloud jelszavát?
Igen sokszor volt itt már ilyen jelszótéma, de a végén szó nélkül eltolták a biciklit. -
batai15
félisten
válasz
anderledani
üzenetére
de asszonynak van , neki is iPhone van
-
bnorci71
addikt
válasz
magellan2600
üzenetére
gmail-be is fel lehet szinkronizálni a névjegyeket
-
törölt tag
válasz
magellan2600
üzenetére
A telefonról közvetlen sehogy, de weben belépsz az iCloud fiókba és a névjegyzéket le tudod menteni Outlook kompatibilis formátumba, azt meg be tudja olvasni egy memória kártyáról az androidos telefon névjegyzéke és utána mehet fel a Google névjegyzék szinkronba. U.I.: iCloud jelszó nélkül sehogyan.
-
magellan2600
tag
Sziasztok!
Biztos sokszor volt már itt téma, de tű a szénakazalban lenne keresni, ezért feltenném a kérdést, hogy hogyan lehet Iphoneról névjegyeket menteni, majd importálni androidos készülékre. Iphone 6s készülékről van szó. ICloud jelszó ismeretlen.
Minden megoldás érdekelne.Köszi előre is!
-
nOvOp
senior tag
Tudtok abban segíteni, hogyan tudok parancsot beállítani, hogy teljes hangerőre állítsa a csengetést és az értesítést?
-
HUTCHDB
nagyúr
Budapesten tudtok ajanlani olyan boltot/szervizt, ahol teljes felületet fedő üvegfóliát jó minőségben normális/reális áron tesznek fel?
(i12pm) -
batai15
félisten
Sziasztok , további kérdéseim lennének .
iCloud fotókat / mappat hogy kell másokkal (főleg droid userekkel) megosztani ? Tegnap ballangón készült fotókat akartam megosztani másokkal mint ahogy a driveban szoktam , kapnak egy linket aztán minden letölti amit kell . Létre is hoztam a megosztott mappát , de illetve akinek ios eszköze van kapott meghívást , bár érdekes módon nem kaptak semmiféle értesítést , a linken meg bejön a fotó stream , de letölteni nem tudnak . Továbbá az iCloud .com címen weben én sem látom a fotóim , csak a pár évvel ezelőtti se-m képeit , de érdekes módon eszközölt között látom az xr-em , frissített Apple Id profil képet stb. Direkt elő fizettem 50g cloudra egyébként -
válasz
MasterMark
üzenetére
De az, és nekem ilyen kéne.

-
tboldi
nagyúr
válasz
MasterMark
üzenetére
Az volt valamikor, az iPodokhoz is ilyenforma járt.

-
kutga
félisten
válasz
NeoExDeath
üzenetére
Szerintem ez típus hiba, szerviz lesz belőle. A topikjában is érdeklődj esetleg.
-
Szabi®
veterán
válasz
OCTAMD
üzenetére
Én vettem egyet "szürkébb" helyről, az kamu volt, pocsékul is szólt, meg vettem egyet innen is, állítolag soha nem volt használva.És egy használt koszos valamit kaptam.....
Jó az az Istyle/Apple -ös
(egyébként jobban szól, mint a 18 ezer forintos sennheiser agyabadugosom, azért ragaszkodom hozzá) -
mtomi95
senior tag
Zsebben felejtett és így kimosott EarPodsal mi a helyzet?
Működik, csak furán szól… Ki kell szaradnia vagy örüljek, hogy szól/működik egyáltalán… -
oliwire
őstag
válasz
NeoExDeath
üzenetére
Én először újratenném a rendszert, majd iCloud mentésből vissza a dolgokat. És ha akkor is csinálja, akkor gyanakodni lehet hardveres dolgokra.
-
NeoExDeath
aktív tag
Sziasztok,
Van egy iPhone 7-es készülékem amit még megjelenéskor vásároltam 2016-ban. Szerintem jó állapotban van, de most elkezdett furán viselkedni, ez ügyben érdekelne a véleményetek.
Azt szokta csinálni, hogy egy idő után telefonálás közben, mintha kikapcsolna a mikrofon és a hangszóró. A vonal túlsó végén nem hallják amit mondok, és én sem hallom a másik felet. Ugyanez van Viber/Whatsapp/Facebook hívások közben is. Ha újraindítom a készüléket, hibátlanul indul, egy ideig jól működik, aztán váratlanul elkezdi ezt csinálni és nem is javul meg újraindításig.
Mit gondoltok, mi lehet a gond, mit tegyek vele? Friss az OS rajta, naprakész.
Köszi előre is!
-
válasz
FіkuszKukіsz
üzenetére
Nekem a firefox windowson behozza, de azt írja ki, hogy a tanúsítványt olyan szolgáltató adta ki, amit a mozilla nem ismer fel.
-
buci30
addikt
Most teszteltem egy Baseus 2m kábelt
Semmi baja a Gyorsaságnak
Pontosan fél óra alatt 26%-72%ra töltött azaz majdnem 50%
Ugye a gyári 1m-es is fél óra 50% -
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
btudos
üzenetére
Megnéztem a fundamenta oldalát. Pont, hogy jó a tanúsítványa, Netlock adta ki. Alapból gond szokott velük lenni, iOS-en, MacOs-en de még a Linuxokon is. Megnéztem iOS-en valóban hibásnak jelzi, valszeg hiányzik a hozzátartozó fő tanúsítvány, ez esetben a Class Gold, de ez inkább op.rendszer hibának tűnik.
-
GreenGoblin
őstag
Van egy publikus wifi amire csatlakoztam volna de valami Certificate-et dob fel. Ez mi a fene? Ilyet én még nem láttam.
-
btudos
nagyúr
-
batai15
félisten
válasz
MasterMark
üzenetére
Ja értem , tök jó . Igazából 4 dolgot szoktam használni. Óra ,kocsi ,Earbuds ,meg bt hangszóró.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 8GB 256GB 1 év garancia
- Beats Solo 4 vezeték nélküli fejhallgató, bontatlan.
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
) gyakran cserélgetem a telefonom, de mostanában nem volt ilyen probléma. Korábban (talán az XS-nél) volt ilyen hiba...
Másnál nem volt ilyen a hétvégén? Mi lehet ez 

icecave
-secret-
Zsolt,72
burgatshow