Hirdetés
- EarFun Wave Life - egy fejhallgató a mindennapokra
- AI-buborékról beszél az Alibaba
- Honor 8 - tisztelet a kivitelnek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- OnePlus 13T: kis méret, nagy telep
- Mire jó a mild hibrid?
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
xhege
veterán
válasz
Stauffenberg #334763 üzenetére
Igen pontosan így van. Én speciális Curve kártyával használom, mert mikor elkezdtem, akkor egyik magyar bank sem támogatta a Garmin Payt.
-
xhege
veterán
válasz
magyarosim #334761 üzenetére
Abszolút jó lesz erre a kinézett Garmin. Garmin pay kompatibilis az Erstevel, de a Raiffeisennel nem.
-
xhege
veterán
válasz
Szabi® #334271 üzenetére
Az alvás monitoring sok minden miatt hasznos. Regeneráció, apnoe figyelése, afib stb.
Alváshoz külön szövetszíj, ami csak alváshoz van. Ne sportszíjban aludjon. Pláne ha abban is sportol, akkor az elég igénytelen. A Watch egyébként pont a statisztikákban gyenge, de mondjuk egy Garmin meg úgy értelmezhető ha abban is alszol.
noorbertt: valóban az ébresztés is tud hasznos lenni. -
xhege
veterán
válasz
Szabi® #334268 üzenetére
Nincs azzal baj ha nem érted, illetve azzal sem ha neked nem szükséges a funkció, de attól még nem lesz marhaság. Az meg hogy az ismerősöd igénytelen nem jelenti azt, hogy más is az.
Számomra egyedül az egészségkövetés és a sport az ami értelmes funkció egy okosórában a többi ott a telefonban. Nem vagyunk egyformák. -
xhege
veterán
válasz
esbii22 #334230 üzenetére
Sok éve hordok szinte 0-24-ben órát gond nélkül. Igaz én tusoláshoz leveszem. Több óraszíjat használok. Vannak edzős szíjak, mindennapi szíjak, elegánsabb szíjak, illetve alváshoz külön szíjak. Ezeket természetesen tisztítani is szoktam. Szóval lehet ezt higiénikusan is hidd el.
-
xhege
veterán
válasz
captainnemo #334209 üzenetére
Ha csak akkor viseled, he elmész otthonról, és mondjuk közben kikapcsolod akkor egy Ultra 4 nap is simán lesz. Nálam napi 1,5 óra edzés, 24 órás viselet, sok értesítés, alvásmonitoring eseten is kibírt 2 napot.
-
xhege
veterán
válasz
captainnemo #334195 üzenetére
Garmin vonalon a Venu 3 vagy Fenix 8 tud olyat, hogy tudsz hívást fogadni rajta és beszelni az órán keresztül (indítani szerintem nem tudsz hívást). Garmin Pay megoldható, AOD is van (de az nyilván csökkenti az üzemidőt), értesítések is megjönnek, de reagálni nem tudsz rá.
-
xhege
veterán
válasz
Stauffenberg #334106 üzenetére
Nemzetközi partnerségekben dolgozom. Szerintem a partnerek 70%-a iPhone-t használ. Mindenki WhatsAppban utazik egész Európában sajnos. Volt olyan olasz partner (35 év körüli), akinek én mondtam el mi az az iMessage, pedig iPhone telefonon kívül még sosem használt mást saját bevallása szerint.
-
xhege
veterán
válasz
#48138511 #333930 üzenetére
Nem vagy egyedül az aggodalmaddal a szoftver miatt. Engem nem zavar a droid irányba történő nyitás, amennyiben marad választási lehetőség. Én pl nem színezgetem az ikonokat, de aki szeretné, annak hajrá. Viszont annak örülnék, ha a régi Apple minőségben és stabilitásban lennének ezek az újdonságok lefejlesztve.
-
xhege
veterán
válasz
vadkörte #333829 üzenetére
Nekem is halódik éppen a fülesem. Több, mint 4 éves PowerBeats Pro. Most jelent meg az utódja a Pro2, ami 135 eFt. Minekutána én telefonálok vagy podcastet hallgatok fülesen így úgy döntöttem én sem veszek már ilyen drága cuccot. Az én szemem is a mások által már ajánlott EarFun Air Pro 4 fülesen akadt meg.
25-30 között szerintem most ez az egyik legjobb ajánlat.
-
xhege
veterán
válasz
osonte #333148 üzenetére
Ha jól tudom, akkor ha beállítod, hogy diagnosztizált afib beteg vagy, akkor az óra már nem küld riasztást, ha szabálytalan ritmust érzékel, viszont vissza tudod nézni heti bontásban, hogy mennyi ilyen eseményt jegyzett fel az óra. Ha az afib be van kapcsolva, akkor sokkal többször mér a háttérben az óra, mint normál esetben.
-
xhege
veterán
válasz
burgatshow #333137 üzenetére
Ez valóban jogos felvetés.
Akkor mi alapján jelzi az afib-et?
-
xhege
veterán
válasz
osonte #333113 üzenetére
Köszi szépen a leírást, és nagyon remélem, hogy nem lesz szükség arra, hogy az óra jelezzen, mert nem lesznek ilyen gondjaid.
Azért is kérdeztem, mert pl az Apple Watch nem mér folyamatosan pulzust, csak ha valamilyen edzést indítasz. Azon kívül 3-5 perces intervallumokban vesz csak mintát. Én ezért is használok Garmint, mert az folyamatosan mér edzésen kívül is. Rendellenes pulzus riasztást küld az órára. Az általam használt Gramin is képes EKG-ra, de ott nincs háttérben figyelés. Ha indítasz, akkor megcsinálja, ha nem, akkor nem. Szóval nincs afib figyelmeztetés sajnos.Sport és regenerálódás, valamint eü adatok szempontjából erősebbnek érzem a Garmint, viszont ez a háttérben figyeli az afib-ot, illetve alvási apnoét ilyesmi szempontjából, meg az Apple Watch a jobb. A kettő ötvözete kellene, vagy egy Garmin gyűrű (ha lenne) Apple Watch-al nekem.
-
xhege
veterán
válasz
markknight #333081 üzenetére
Én külföldön gyakran használom a Magsafe tárcát. Hivatalos vacsorára vagy csak kocsmázáshoz nem szoktam pénztárcát vinni magammal. Külföldön a magyar DÁP sem segít, így ott kell legyen nálam a személyi, meg egy fizikai bankkártya biztos ami biztos. Én ezt a kettőt viszem általában magammal, és ehhez tökéletes a felpattintható tárca. Nyilván meg lehet oldani nélküle is, de nekem ilyen esetekben nagyon kézre esik.
-
xhege
veterán
válasz
TheBikerider #333068 üzenetére
Ezekről én is jókat hallottam. Lassan csereérett a Powerbeats Pro és az új modell 135 eFt. Azt kissé sokallom, mert többnyire online meeting és podcast a felhasználási terület. Na majd akkor ránézek ezekre én is.
-
xhege
veterán
válasz
TigerCat #333060 üzenetére
Pontosan. Ráteszed a Magsafe tokkal és tartja valamint tölti, csak lassabban.
A vezetéknélküli töltés több hőt termel, lassabb, és sokkal nagyobb az energiaveszteség, mint vezetékessel. Viszont kényelmesebb és működtethető vele a készenlét mód (nem tudom 16e esetén van vagy nincs). -
xhege
veterán
válasz
burgatshow #333021 üzenetére
Tisztában vagyok vele, csak maga a töltés megoldható. Irodában, kocsiban elég lehet a lassabb is, de nyilván ez teljesen egyéni dolog.
-
xhege
veterán
válasz
markknight #333020 üzenetére
Mert nehezet kérdeztél?
A "What's the weather like today?" biztos jobban ment volna.
Egyébként sajnos ezen a területen az Applenek össze kell kapnia magát valóban, mert komoly lemaradásban van. -
xhege
veterán
válasz
burgatshow #332886 üzenetére
Különböző albumba nem menti őket, de valóban vannak jó összegző albumok (inkább keresések).
-
xhege
veterán
válasz
CharlieDrop #332882 üzenetére
Az újabb modellek esetén (15-től) a főkamera már 48MP, abból értékelhető 2x szenzorzoom elérhető az alapmodellek esetén is.
-
xhege
veterán
válasz
#48138511 #332058 üzenetére
Van igazság abban amit írsz sajnos. Én a Perplexity fizetős változatát használom. A felhasználási terület pedig nem ilyen tények keresése, hanem mondjuk feltöltött hosszabb dokumentumok kivonatolása, összegzése, adott dokumentumok összehasonlító elemzése. Ezekben egészen sokat segít, illetve időben sokat megtakarít.
Nyilván van hova fejlődni még, és valóban az irányok nem mindig biztatóak. -
xhege
veterán
A töltéshez kapcsolódóan még egy gondolat. Szeptemberben kb 150 ciklussal 98% volt az akksi 10 hónap használat után. Valamikor október-novemberben kezdtem vezetéknélküli töltőt használni (nem gyári). Így mostanra 14-15 hónapos korára 228 ciklus után 95%. Vagyis a gyorsabban romlott. Ez vagy a vezetékmentes töltés hatása, vagy csak éppen most ilyen számot mutat a rendszer. Ki tudja. Mindenestre én úgy vagyok vele, hogy úgy töltöm, ahogy nekem a legkényelmesebb, aztán ha úgy alakul akksit cserélek vagy éppen telefont.
-
-
xhege
veterán
válasz
SharpSA #331930 üzenetére
Minden érdekelt, mindent ki akartam próbálni. Ebben benne van az is, hogy mondjuk ugyanarra a márkára visszatértem (Galaxy S10 és Galaxy Note 10, vagy iPhone 12 Mini és iPhone 12 Pro Max). Ami sztenderd volt, hogy az aktuális iPhone-t, Samsung és Pixel csúcsot biztosan kipróbáltam. Mellette Xiaomi, Huavei, Honor, OnePlus, Oppo stb... Szerencsére lejöttem a szerről.
vadkörte: az első mobilom 2000-ben egy Nokia 3210 volt. Aztán kb évente váltottam, aztán kb 2020-2023 között megállás nélkül cserélgettem.
Most az a terv, hogy 2-3 éves ciklusokra rendezkedjek be. Mondjuk ezt segíti az almás ökoszisztéma, és az hogy évente már alig változik valami.
-
xhege
veterán
válasz
vadkörte #331916 üzenetére
Simán elfogadom, amit írsz, és sok embert ismerek, akik nagyon boldogan használnak kínai telókat. Nekem is volt Huawei, Xiaomi, OnePlus, Oppo is régebben, de talán a Huaweit leszámítva egyiket sem igazán komáltam, meg mindig valahogy tudat alatt kellemetlen volt a használatuk. Jelenleg az iPhone számomra a leginkább megfelelő telefon, de ha nem iPhone lenne, akkor Samsung, Pixel, Sony merítés maradna nekem csak.
-
xhege
veterán
válasz
Stauffenberg #331873 üzenetére
-
xhege
veterán
-
xhege
veterán
válasz
djstavross #331844 üzenetére
Saját tapasztalat nincs, mert még nem frissítettem, de több helyen olvastam ezt a hibát frissítés után igen.
-
xhege
veterán
válasz
#48138511 #331824 üzenetére
Nem csak magyar sajátosság sajnos. Nagyon sok külföldi partnerrel dolgozok. Mindenki WhatsApp-ot használ. Azon küld át fotót, mikor mindkettőnk kezében ott az iPhone. Mondtam hogy küldje iMessage-et használva, azt mondta az ő telefonján nincs olyan, még sosem hallott róla. Nem egyedi eset…
-
xhege
veterán
válasz
Kazuma989 #331752 üzenetére
Ne feszülj rá! Ezek eszközök, amiknek téged kell szolgálniuk. Használd, ahogy neked a legjobb. A Watch egyébként is elég gyenge üzemidővel bír, na most csak annak a 60%-át használni? Szerintem nem az igazi. Volt olyan iPhone amit az 5w-os gyári töltővel használtam, volt olyan amit 65w-os Basseus töltővel, volt amit a MacBook töltőjével. Érdemi különbség nem volt az elhasználódás tekintetében.
-
xhege
veterán
válasz
interstate76 #331654 üzenetére
Én 13-as alá már nem mennék (az én gyerekeim is azt használnak). A legideálisabb szerintem egy 14 Plus lenne, leginkább az akksi miatt, mert az szokott szűk keresztmetszet lenni a fiatalok felhasználási szokásai kapcsán.
A 80%-os akksi már csereérett, szóval érdemes 30-40 ezer forintot kalkulálni egy hivatalos helyen történő akksi cserére. Mondjuk a keretet én szűknek érzem, mert 150 alatt használható sima 13-ast sem nagyon lehet kapni szerintem. -
xhege
veterán
válasz
szabonagyur #331615 üzenetére
Ez sajnos abszolút így van.
-
xhege
veterán
válasz
HoTDoG #331607 üzenetére
Ha tervezett avultatásról lenne szó, akkor nem te lennél csak érintve. Plane, hogy azért történt olyan esemény (akksi csere) , ami valóban okozhat ilyen gondot. Egyik kollégám akksi csere után 2 hónappal futott bele kijelző problémákba. Ő sem hivatalos helyen cseréltetett...
-
xhege
veterán
válasz
Stauffenberg #331543 üzenetére
Az igazi egykezes használat szerintem a 12-13 mini esetén még ok volt, aztán meg már mindegy, hogy Pro vagy Pro Max, mindenhol kényelmetlen. Érdekes módon mondjuk az S23 Ultrát sokkal egyszerűbb volt egy kézzel használni...
Ja, és aki most vissza akar küldeni droidra, az ne törje magát. Egyelőre az alma összességében jobban megfelel nekem, mégha több olyan dolog is létezik, amit droidok jobban szerettem. -
xhege
veterán
válasz
Stauffenberg #331538 üzenetére
Abszolút adom, amit írsz. Nekem is az akksi miatt ban 15 PM. A legközelebbi váltás kapcsán én is gondolkodom a sima Pro irányon, csak én is nagyon sajnálnám az akksi időt. Rendes gyorstöltés? Maximálisan üdvözölném.
-
xhege
veterán
válasz
szabonagyur #330916 üzenetére
Lehet iszok is…
Persze egyébként igazad van, valóban az ésszerűség messze van ettől az állapottól. Azért igyekszem magam korlátozni, mert ezek a cuccok azért iszonyú drágák lettek. Mindig felmerül bennem ilyenkor, hogy vegyek egy telefont, vagy inkább menjünk el az asszonnyal egy hosszú hétvégére abból a pénzből….
-
xhege
veterán
válasz
szabonagyur #330899 üzenetére
Igen felmerült bennem már ez is, de nyilván nem ésszerű a dolog anyagilag, illetve SIM-et sem szeretnék pakolászni. Meg kell az iMessage napi szinten pl.
gretzky77: a Fold vonal is izgalmas de én félteném a belső kijelzőt. A kínai telefonokban meg nem igazán bízok, de ez az én hülyeségem.
waszabi07: a Garmin tökéletesen kezeli az értesítéseket, ha csak az kell, és mellette üzemidőben is jó. Igaz válaszolni nem tudsz vele. Sport funkciók nekem fontosak mert normál esetben heti 5-szőr sportolok. Azonban, ha neked ez nem kell akkor is nagyon jó egészség támogató, monitoring funkcióban is. Illetve mind droid, mind alma esetén kompatibilis. Nyilván nem akarlak rábeszélni, ha érdekel, akkor a részleteknek utána nézel. -
xhege
veterán
válasz
gretzky77 #330894 üzenetére
Igen emlékszem rád, régi motorosok vagyunk.
Nekem az S25 Ultra megjelenése piszkálja a fantáziám, de majd le beszélek magam róla. Felidézés mi bosszantott az S23 Ultrában.
waszabi07: én is használtam Ultrát, de az üzemidő többek között nem volt a barátom, így visszatértem megint a Garminhoz. Most egy Epix Pro 2-t használok (zafir titán 51mm). -
xhege
veterán
válasz
waszabi07 #330888 üzenetére
Csoda már rég nem történik pláne nem éves viszonylatban.
2023 november óta nálam a 15 PM van, és nem éreztem szükségét ősszel a váltásnak. Mondom ezt úgy, hogy a 15PM előtt évente 10-15 telefon ment át a kezeim között és mind felső kategóriás. A 15PM mindenre is tökéletesen jó és szerintem még 2-3 évig jó lesz, csak időnként baromi unalmas.
Időnként jól esne egy Galaxy S Ultra, egy Pixel vagy egy Fold, de az ökoszisztéma nem enged (családban mindneki iPhonet használ, Apple One családi megosztásban, mellette MacBook, iPad, Apple tv 4K, HomePod…). -
xhege
veterán
válasz
Speedy007 #330029 üzenetére
Az a legkisebb baja, hogy a színeket túltolja. Azt nagyon könnyen lehet korrigálni. Nagyobb baj az élesítés mértéke, a mikrokontraszt túltolása, amit utólag nem tudsz javítani. Egyébként pont ezek miatt néz ki jól pici méretben telefon kijelzőn, és borzasztóan nagyobb kijelzőn. A véleményem az, hogy normál fényviszonyok között egy 11 Pro Max semmivel nem csinál rosszabb képeket, mint egy S24 Ultra, sőt tovább megyek jobb képeket csinál mint egy iPhone 12 Pro Max vagy 13 Pro Max
-
xhege
veterán
válasz
Zsolt,72 #329689 üzenetére
Ennek lett volna értelme valóban. Ezért is írtam amit írtam.
Antosz: tisztában vagyok vele, hogy mi kell hozzá, csak baromi sokat utazok munka miatt Európa-szerte, így nekem nem megoldott, hogy mindennap ugyanakkor feküdjek és keljek. A Zsolt72 által írt megoldás, viszont simán megoldaná mindenki problémáját. -
xhege
veterán
válasz
xhege #329109 üzenetére
Félreértés ne essék, semmi bajom azokkal akik maradnak IOS 17-en amíg lehet, mert ezt mindenki el tudja dönteni magának. Csak azért írtam le, hogy ha valaki idetéved nehogy azt gondolja, hogy a 18-ra tilos frissíteni, mert annyira működésképtelen bughalmaz. Én a mindennapokban minden gond nélkül tudom használni.
-
xhege
veterán
válasz
fery02 #329100 üzenetére
Azért nem akkora nagy dráma ez. Vannak benne olyan dolgok, amik valóban plusz egy kattintást igényelnek az eddigiekhez képest, de számomra nem okozott traumát. A Fotók app is szépen testre szabható és máris nem olyan vészes.
Az én életem nem tette tönkre az IOS 18, frissítettem és használom különösebb problémák nélkül. -
xhege
veterán
válasz
qu1cKr2k12 #328181 üzenetére
Nálunk sok gyökér összetöri.
Erről már volt valamelyik topikban vitám. Nem értette az ember hogy ez miért csalás. Hiszen ő kifizette az Apple Care-t, ezért neki a végén jár egy új telefon.
-
xhege
veterán
válasz
MasterMark #328153 üzenetére
És ami 2025 decemberig fog működni.
-
xhege
veterán
válasz
Aszpirin #328034 üzenetére
Én folyamatosan ingázok az Apple és a Garmin között. Mindkettőnek fanja vagyok, ha úgy tetszik. Mindig elmondom hogy nekem a kettő ötvözete lenne a tökéletes óra. AW okos funkciókban Garmin Eü és sport statokban valamint akksiban jobb.
Az Apple Watchban legutóbb kicsit csalódást keltett, mikor egy külsős app megmutatta a mintavétel gyakoriságát, illetve nem túl gyakoriságát. A Body Battery és a stressz szint pedig a Garminban verhetetlen, ezt is elmondtam mindig az Ultra használata mellett is. Az Athlytic app próbálkozik valami hasonlóval AW területen, de sajnos messze van a jótól.
Az ultra is kibír simán egy egész napos gyalogtúrát. Még az S9 is elboldogult 4-6 órás túra esetén nálam.
A MIP valóban meg jobban bírja, de beltérben nagyon mosott nekem és mivel a szemem már nem a régi, így nem is látom rendesen. Így nálam az amoled az irány. -
xhege
veterán
válasz
dnelb #328028 üzenetére
Az én csuklóm nem gyulladt, így az általánosítás amit használtál abszolút személyeskedés.
Szerintem ebbe a vitába ne menjünk bele, mert felesleges. Igen az AW mérése pontos. Pontosabb mint a Garminé valamivel, de pl 4-5 percenként mér pulzust, ha nem indítasz edzést, éjjel kb 5-6 alkalommal HRV-t. Ez meg nagyon kevés bármihez is. A Garmin folyamatosan mér. A body battery és stress szintet nem tudja az Apple és millió külsős alkalmazást próbáltam hozzá egyik sem közelíti meg a Garmint pont a ritka mintavétel miatt.
Használd örömmel az S10-et én ugyanezt teszem az Epix-el. -
xhege
veterán
válasz
dnelb #328010 üzenetére
Nem értem a személyeskedés miért szükséges.
Leveszem az órát zuhanyzáshoz és nem undorító alatta a bőröm. Habár alváshoz is használom, de ahhoz pl külön szíjat használok. Szóval szerintem ne ítélj ismeretlenül senkit el.
Meg lehet oldani a töltés dolgot, de számomra és sokak számára sokkal kényelmesebb ha csak hetente kell mondjuk tölteni. Nekem volt már többször olyan, hogy reggel hatkor indult a napom és mondjuk éjjel 2kor jutottam vissza a szállodai szobámba. Közben nem volt lehetőségem tölteni. A zuhanyzás meg nem elég idő a töltésre így aznap éjjel le kellett mondani az alvás monitoringjáról. Nyilván nem haltam bele, de nem is örültem neki. Ilyenkor pl jobb érzés ha csak hetente kell tölteni.
Viszont számomra nem ez a fő előny a Garmin esetén, bár nagyon örülök ennek is. A Garmin egészség és sport funkciói, valamint szoftvere által nyújtott statisztikák azok, ami miatt inkább Garmint használok jelenleg. Meg néhány apróbb dolog, de azt most nem sorolnám. -
xhege
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- vrob: Irány a 32 bit, játékprogramok 1994-1995-ben
- Kínában már az USA nélkül is tudnak 5 nm-es chipeket gyártani
- Bluetooth hangszórók
- NBA és kosárlabda topic
- sziku69: Szólánc.
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- EarFun Wave Life - egy fejhallgató a mindennapokra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AI-buborékról beszél az Alibaba
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- AKCIÓ! ASUS Pro WS X570-ACE X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 24GB (6x4GB) DDR3 Szerver ramok
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest