- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tothjozsi96 #326943 üzenetére
iphone 15 pro alatt az eu-ban ad valami ujat?
-
válasz
tothjozsi96 #326943 üzenetére
Getszik, reggel még nem dobta fel
-
formula01
senior tag
válasz
tothjozsi96 #326688 üzenetére
Teljesen pontosan nem tudom megmondani, mert ugye nem töltéstől töltésig írja.
Jelenleg most így néz ki:
Ha kivonom belőle a töltés előtti aktív időt, akkor most tartok kb. 5 óránál, és az akksi 42%-on.Nagyobb fogyasztók:
-
gretzky77
veterán
válasz
tothjozsi96 #326476 üzenetére
Hát sztem ha 10 éves a sim akkor az biztos lehet a probléma forrása!
jeni : sztem bt fájl küldés fogadás nem megy
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
tothjozsi96 #326451 üzenetére
Így van a Yettelnél csomag szinten mennie kell. Még az is lehet a probléma, hogy "régi" a SIM.
-
gretzky77
veterán
válasz
tothjozsi96 #326448 üzenetére
Érdemes lehet a szolgáltatónál is rákérdezni, hogy aktív e egyáltalán. Korábban aktiváltatni kellett szolgáltatói oldalon is, nem tudom Yettel esetén hogy működik!
-
válasz
tothjozsi96 #326438 üzenetére
Yettel flottás vagyok, szintén 15 Pro, nekem lenne néhol 5G, de nem túl sok helyen. Én fix 4G-re állítottam a telefont.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
tothjozsi96 #326438 üzenetére
Ha van rá lehetőséged, ellenőrizd, hogy valóban lefedett területen vagy-e. Láttunk már olyat, hogy bármely szolgáltató vonatkozó térképe téves információt adott…
Tehát jó lenne ránézni ismerős 5G-képes telefonjával.
Ha régebbi a SIM-kártya, akkor érdemes lenne cserét kérni.
-
válasz
tothjozsi96 #325873 üzenetére
Semmi ilyesmi nem volt bennem, így gondolom, ahogy írtam.
Én a 16-oson gondolkodtam, de megvárom a SE4-t. -
válasz
tothjozsi96 #325865 üzenetére
Nálam 5-10 óra között mozog, felhasználás függő. Ha folyamatosan használom pl. böngészésre, redditre, akkor k.rva sokat bír. Ha háttérben megy Carplay, esetleg wifi hotspot, fotózgatok 1 órát, akkor meg akár kevesebb mint 5 óra alatt is le tudom szívni 20% alá.
-
válasz
tothjozsi96 #325869 üzenetére
Én a 3D Touch-ot szerettem, de a boltban próbálgatva ezt a Camera gombot egyáltalán nem kedvelem. Eleve nem Apple-ös, hogy adnak több lehetőséget is a fotózásra
, ott van a kijelzőn a gomb és most már fizikailag is van egy rá.
-
Sasi001
senior tag
válasz
tothjozsi96 #325867 üzenetére
Muszáj valami újítást hozzáadni. Nekem sem tetszik. 15PM-nál is örültem, hogy zárt tok lett mivel ugye gomb lett a némító kapcsoló helyett. De hát mindenki más biztos van aki örül neki.
-
válasz
tothjozsi96 #325867 üzenetére
Sztem nagyobb lesz az iPhone 17-ben, hogy könnyebb legyen elérni.
-
HdRew
őstag
válasz
tothjozsi96 #325835 üzenetére
Szvsz pont annyival jobb a 16 pro, amiért már megéri megvenni. Mondjuk a camera control nincs közte. Azt tuti letiltanám.
Jobban tudja a hőt kontrollálni a telefon, nem melegszik fel annyira. Illetve az akkumulátora is jóval nagyobb lett. Mindemellett vannak olyanok, akiknek a kicsit nagyobb kijelzőméret is pozitív változás. Emellett ugye a proci is fejlettebb.
Az biztos, hogy a 15 pro sem rossz választás most egyébként.
Én is anno a 11 pro-t augusztusban vettem, a 12 megjelenése előtt. Ha már idáig kibírtad a 11-gyel, szerintem észszerű lehet most már megvenni a 16-ot. Én is filóztam a 15-ön persze.
-
zzola
titán
válasz
tothjozsi96 #321971 üzenetére
Érthetőek az okok.
1 éves mobilt nem érdemes cserélni... -
markknight
veterán
válasz
tothjozsi96 #321885 üzenetére
A 14 Pro-val nem tudom mi a helyzet, ott anno voltak valami akku problémák, nem?
Nem emlékszem rá. De nem is fogja támogatni az Apple AI-t ami hosszútávon probléma lehet. Oké, a mostani fejlesztésük kb úgy kuka ahogy van, de 2-3 év múlva ha elhagyják ezt az OpenAI-t, akkor szívhatod a fogadBár valószínű, hogy ha lecserélik őket, akkor csak az új telefon fogja támogatni az Apple saját kreálmányát majd valamikor 2027 körül. Én amondó vagyok, hogy a legújabbat vedd, ne egy 2 éves készüléket, úgy jársz a legjobban.
-
moordavid
aktív tag
válasz
tothjozsi96 #321877 üzenetére
Csak a bőrtokhoz írnék, én is nagyon szerettem a gyárit. A legjobb pótléknak a ridge bőrtokját találtam. Érdemes rálesned.
-
markknight
veterán
válasz
A kamera szerintem egyre rosszabb az iPhoneokban az algoritmus/AI vagy tudja mi a bánat miatt, de a 13 Pro volt az eddigi legrosszabb ami nálam volt, szóval ha sokat fotózol azt hanyagolnám. Pont a minap nézegettem iCloudban, hogy milyen képeket csináltam különböző években a gyerekről és a 13 Pro messze a legrosszabb. 14 Pro meg a 15 Pro már egy elfogadható szint, de csodát nem érdemes várni. Amúgy egy full casual player vagyok fotózás téren, tehát előkapom és bumm, lehet, hogy állítgatással jobb eredményeket érnék el.. de ki akar állítgatni bármit egy 600-700 ezres telefonnál?
Ezzel persze lehet vitatkozni, de pontosan látom mikor a 14 colos macbookon előszedem őket, hogy egy mosottas, élsimított tákolmány mind... Na mindegy.
A tárhelyet illetően én mindig letöltöm a telefonra az összes képemet és így vagyok 80%-nál kb egy 512-es Pro Maxon. Nem is szeretném átkapcsolni, mi van ha meghal az iCloud vagy valamiért lockkolja az EU vagy bármi más idiótaság amire nincs ráhatásunk. Mondjuk itt számomra feloldozás a MacBook Pro-m, mert arra is letöltöm, tehát elviekben nem lenne szükséges telefonon tárolni őket a biztonság miatt.
Szóval a helyedben lehet egy 14 Pro/Max-ot próbálnék, de szerintem már egy sima 14 vagy egy 15 is elég lehet ha a 60hz nem dealbreaker nálad. Viszont én azt gondolom, hogy ha egy 2019-ben megjelent telefonnal 5 évig elvoltál, akkor az újabb 5 évre finanszírozd meg a 16 Pro/Max-ot és akkor 2030-ig nem is nagyon kell gondolkodnod.
-
válasz
vegyel a rejoy-on egy felujitott regebbi telefont, ha ennyire nem erdekel, hogy mik az ujitasok
-
Razzul
őstag
válasz
A 11 Pro még mindig a legkorábbi mai szemmel is modernnek mondható iPhone. Nagyon eltalálták, én sem szívesen váltanék róla.
A tiéddel mi történt? -
ronin79
addikt
válasz
tothjozsi96 #321832 üzenetére
Én meg azon h valaki most tavalyi vagy még vlmi régebbi modellt vesz
Mióta hánykolódik az már vlmi raktárban, azt jön a nyafogás h az akksi már csak 98% pár hónap után, meg stb. -
Sungoo
addikt
válasz
tothjozsi96 #311013 üzenetére
Miben érzékeled az idő múlását?
-
esbii22
őstag
válasz
tothjozsi96 #311013 üzenetére
11-en semmi hiba, akadás. Szintén másfél éve cserélt akksi is teszi a dolgát.
-
mazsiii92
aktív tag
válasz
tothjozsi96 #307020 üzenetére
Teljesen megértelek, én pont ugyanígy vagyok a 13 Pro-val, hogy a 6 óra SOT az lehetetlen, jó esetben kijön az 5 óra, ha mondjuk 6-22 óráig sokat nyomkodom. Ha már két kevésbé sokat nyomkodós napra kell elosztanom akkor a készenléti fogyasztás miatt már csak 4-4,5 óra kijelző idő jön össze maximum.
Ezek miatt szinte biztos Pro Maxra fogok rámenni, kivéve akkor ha a sima modell Plus változata kap 60 Hz-nél nagyobb kijelzőt, de azt gondolom, hogy ez felejtős, szóval marad a Pro Max verzió, ha egyszer lecserélem a 13 Pro-t.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
tothjozsi96 #307020 üzenetére
„Nekem az a bajom az iPhone 11 előtti összes telefonnal, hogy akkumulátor teljesítményben (mindegy hogy új vagy használt), sokkal kevesebb képernyő időt tudnak.”
@Vadkörte nem elsődleges telefont keres. -
vadkörte
addikt
válasz
tothjozsi96 #307015 üzenetére
Elsődlegesnek én se - nagyon szemezek a 14Pro-val, de még a Rejoy-os árától is szívom a fogam. Még... (a Mac Mini-n is fél évig agyaltam, mégis csak fél misi volt, de azzal legalább pénzt is keresek) - de ilyen, lényegében alkalmi felhasználású telefonnál mindegy. Szerintem.
-
válasz
tothjozsi96 #306783 üzenetére
Mivel tudom lekérni a töltési ciklusok számát? Nekem most 2 év 4 hónapos és 87%-on van.
-
Cyberbeni
addikt
válasz
tothjozsi96 #306781 üzenetére
4 éves 11 Pro, 737 ciklus, 92,32% az analitika alapján, 89%-ot ír a battery healthnél.
-
bbendre
őstag
válasz
tothjozsi96 #306773 üzenetére
1 évesen a 86% nagyon nagyon rossz. Vagy naponta 2x töltöd a telefont mert folyamatosan 5Gvel torrentezel játék közben. Vagy nem gyári az akku ami bele került
-
dud998
őstag
válasz
tothjozsi96 #306210 üzenetére
Szinte minden nap használom. Max két napig ha nem egybefüggően. A tok merülés bizonyos szinten normális, mert ugye kommunikál sokat, nekem egyszerre kapcsolódik a telefonhoz és az iPadhez is. Illetve a Pro 2.-ben ott a Find my is, az UWB chip. Félre ne értsd, nem támadni akarlak. Ez csak az én tapasztalatom, ami nekem szerencsére pozitív.
-
dud998
őstag
válasz
tothjozsi96 #306207 üzenetére
Én amióta vannak AirPods-ok, azóta használom azokat. Volt már az összes fajta nekem. Egyikkel se volt soha semmi bajom. A Max-ot ne vegye senki, mert borzasztóan túlárazott és nincs jól átgondolva a konstrukció. Jelenleg a Pro 2-t használom és baromi jó. A zajszűrés, a hang, minden. De ez csak az én véleményem.
-
Jaded
őstag
válasz
tothjozsi96 #305948 üzenetére
Én meg úgy látom hogy az új telefon felé billen a mérleged
én azt mondom, add el a 11-et amíg “pénzt ér” és jöhet a 15. Mivel hosszútávra tervezel, szerintem jobban megéri, a 11 után szerintem viszonylag nagyobb ugrás lenne, mint egy 14.
-
xhege
veterán
válasz
tothjozsi96 #305948 üzenetére
"Nem zavar, csak unalmas."
Hát a 14 vagy 15 Pro ugyanilyen unalmas lesz. Ugyanaz az IOS 1-2 extra, de az unalmat nem fogja elűzni. Én ilyenkor mindig vettem droidot, aztán 3 hét után vágytam vissza az almára.
-
zaskar
senior tag
válasz
tothjozsi96 #305938 üzenetére
Nálam már a 18 gramm a súlykülönbség önmagában is a 15 Pro felé billentené a mérleg nyelvét, de én grammániás vagyok (nem beszélve a többi pluszról, amivel az újabb modell rendelkezik).
-
törölt tag
válasz
tothjozsi96 #305927 üzenetére
Mérlegeld ér neked 70-et ez: plusz 2 GB memória, műveleti gomb, kicsit újabb kamera, eggyel újabb chip és egyéb belső, USB-C, kicsit más ház.
-
xhege
veterán
válasz
tothjozsi96 #305938 üzenetére
Ahogy előttem is írták ha a 11 Pro minden szempontból jó, akkor használd azt még nyugodtan. Ha azonban mindenképpen cserélni szeretnél, akkor én azt mondom, hogy a 14 Pro jobban megéri. A sima 14 és a 15 között van jelentősebb különbség, de a két Pro között minimális. A Pro Max esetén megint jobban lehet indokolni a különbséget szerintem.
-
válasz
tothjozsi96 #305927 üzenetére
XS-ről váltottam 14Pro-ra (128GB) szeptember végén. Az XS-t (64GB) 80ezerért tudtam eladni kb gond nélkül (83%-os akkuval, NEM a Rejoy-nak
), a 14Pro-t durván 410-ért kaptam meg, vagyis majdnem 300K ráfizetéssel az XS gyári akkucseréjéhez képest
NEM ért meg ennyi ráfizetést (ráadásul ezen felül még AC+-t is vettem hozzá, meg gyorstöltőt, stb. ha már lúd, legyen kövér), és ha te jól elvagy a 11 Pro-val, és nincs hiányérzeted, akkor majdnem biztos vagyok, hogy ugyanez lesz a véleményed, amint elmúlik az újdonság varázsa. A 11 Pród még majdnem 2 évig támogatott (iOS 18-at még meg fogja kapni), szerintem állj ellent a zsebed viszketésének (nekem is ezt kellett volna tennem), és maxold ki az életét. Az még egy tökéletes telefon.
A legeslegújabb iPhone-ra való upgrade pedig szerintem már évek óta úri muri (értsd: ha nincs jobb helye a pénzednek, költheted éppen erre is). Marginális fejlesztések úgy eladva, mintha a világ legnagyobb szenzációi lennének - miközben a forgalmazók (a hivatalosak is) az előző évi modell készleten maradt darabjaitól nyomott áron prbálnak megszabadulni - ez utóbbit érdemes kihasználni szvsz.
Just my two pence.
(huhh, mennyire nem leszek itt népszerű a véleményemmel... de akkor is ez). -
válasz
tothjozsi96 #303801 üzenetére
Az biztosra tisztázott, hogy a díjcsomagjában van 5G?
-
madkiller
őstag
válasz
tothjozsi96 #303770 üzenetére
Nekem sem megy az 5G I15 PM-en. Ezzel a kérdéssel még eddig nem foglalkoztam, mert ahol lakom a samsungom 30 mbitet tudott 4gn 5gn is. Ez meg 60at tud 4gn úgyhogy egyenlőre nem zavart a hiánya, de ha most így szóba került, ha valaki tudja a megoldást ne tartsa magában
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #303770 üzenetére
Nincs az 5G beállítás "5G Auto"-ra állítva?
Ilyenkor akku kímélésből csak akkor megy 5G-re ha kell.
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
tothjozsi96 #301811 üzenetére
Akkor jobb vagy az Apple-nél.
-
esbii22
őstag
válasz
tothjozsi96 #301804 üzenetére
iTunes mentes is ugyanazt tartalmazza, csak az a gond, hogy te mész szembe az autópályán a forgalommal.
burgatshow: áá hagyd nem érdemes ő mindent jobban tud…
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
tothjozsi96 #301792 üzenetére
Mi? What? LOL?!
Nem baj ha nem ertesz hozza, csak nem kell fullba tolni a kre…
A biztonsagi mentes NEM tartalmazza az operacios rendszert magat (se iCloud, se iTunes). De mondok jobbat, a hasznalt alkalmazasoket sem, azokat a visszaallas soran az App Store-bol tolti le!
Amikor mentesbol akarsz visszaallni, akkor a telefonon LEGALABB annak a verzionak kell iOS tekinteteben lenni, mint amirol a mentes keszult. Ha ujabb a mentes, akkor ujabb iOS is kell. Mindegy hogyan toltod vissza.
Pelda:
- iOS 16.6.1-es mentest barmilyen iOS 16.6.1 VAGY ujabb verziora visszatolthetsz
- iOS 17.0.3-as mentest CSAK 17.0.3-as iOS-re tehetsz visszaDe nezd meg mekkora a mentesi fajlod: par szaz MB es 1-2 GB kozott lesz. A szuz iOS 16 IPSW 6-8 GB kozott mozog, modelltol fuggoen.
-
esbii22
őstag
válasz
tothjozsi96 #301792 üzenetére
Hát ez kész
Segíteni akar az ember, de úgy látom neked felesleges.
Akkor az [Apple] is butaságot ír ugye ? -
esbii22
őstag
válasz
tothjozsi96 #301781 üzenetére
Biztonsági mentés arra szolgál, hogy az adataid meglegyenek amik az alábbiak a teljesség igénye nélkül: beállítások, jegyzetek, jelszavak, fotók, alkalmazások stb.
A biztonsági mentés nem tartalmazza a szoftvert magát. -
esbii22
őstag
válasz
tothjozsi96 #301781 üzenetére
Rendszert is akarsz váltani? Tehát visszamenni ios 16.x-re?
-
esbii22
őstag
válasz
tothjozsi96 #301777 üzenetére
Írtam tegnap is már, hogy nem fogsz tudni visszamenni ios 16.x-re mivel nem írja alá az Apple, hiába van neked letöltve az ipsw. Várd meg a 17.1-et az sok apró hibát fog javítani.
-
válasz
tothjozsi96 #301777 üzenetére
Szerintem már nem írja alá az apple
ha jól tudom a 2 hétig lehet visszatérni az előzőre -
esbii22
őstag
válasz
tothjozsi96 #301710 üzenetére
Nem tudsz már visszamenni 17-ről 16.6.1-re.
Ha valami nem működik jól akkor várd meg a 17.1-et, hónap végén érkezik. Ha akkor sem akkor csinálj mentést és állítsd alaphelyzetbe a telót ezután vagy visszaállítod iCloudból vagy beállítod újként. Én az utóbbit csináltam, minden appon meg beállításon újra végigmentem, minden mást meg leszedett icloudbol (fotók, jegyzetek, jelszavak stb.)
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
tothjozsi96 #301367 üzenetére
Engedi, ha a telefonon 16.6.1 vagy újabb verziójú iOS van.
-
válasz
tothjozsi96 #301069 üzenetére
Már nem.
-
sebestyen93
tag
válasz
tothjozsi96 #294804 üzenetére
Tavaly a 13 Pro-t 420-ért vettem a 14-es széria megjelenés előtt, aztán felment 480-ra a 13 Pro. Idén sem lesz szerintem másképp a 14-es szériával.
-
Thewent12
aktív tag
válasz
Tavaly az árfolyam miatt voltak emelések. Nagyon nem mindegy. Ha nem következik drasztikus változás a következő 2-3 hétben, nem gondolnám, hogy a korábbi szériás termékek árai emelkednének. Elég megnézni, hogy a 14-es széria ára is hogy bezuhant a hivatalos forgalmazóknál a nyitó árhoz képest idén.
-
válasz
Tavaly a sz@r dodo árfolyam miatt emeltek elötte mindig csökkent a régi ára de csak a simáé mert a prók gyártását nem folytatják
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
tothjozsi96 #294293 üzenetére
Elképzelhető. Ahogyan majd megugrik az üzemanyag ára a jó unijós kötelezvény miatt, plusz emelkedik az még magától is, szerintem a télen megint magasabbak lesznek az árak. Vagy veszel most, vagy majd jövő tavasszal.
-
xhege
veterán
válasz
tothjozsi96 #294293 üzenetére
Tavaly is a 14 széria megjelenése előtt volt érdemes 13 Prot venni, mert hirtelen annak is felment az ára. Nyilván a jövőbe senki sem lát, de az idén is van esély ilyesmire.
-
Gicz
addikt
válasz
tothjozsi96 #292318 üzenetére
Csak tavaly 440 volt pont akkor a dollar, es a szep nagy árfolyamkockázatot rakott rá az apple. Valsz idén még a dollárban drágulással is olcsóbb lesz mint tavaly.
-
markknight
veterán
válasz
tothjozsi96 #292312 üzenetére
Hát ha a számokat nézed akkor valóban kijön a 170 ezer forint, de nagyjából 460 ezer forint négy éve pont annyit ért mint most 630 ezer. Szóval.. érted.
Kb egy hónapja léptem be a kifli.hu-s fiókomba 3 év után, aztán az a szalámi amit akkor beraktam, még mindig a kosaramban volt, csak éppen 5x annyiért és ki is írta a felület, hogy mennyit drágult
Bírom Handrást is mikor jön a hegyibeszéd, hogy hát régen 200 ezer volt egy iphone. Hát igen apa, csak 2010-ben 200 ezer egészen mást jelentett mint most.
-
Gicz
addikt
válasz
tothjozsi96 #292314 üzenetére
Azért kérdem mert tavalyig amikor be nem szart a forint, kb 120ba fájt évente, hogy első nap megrendeltem az aktuális promaxot, a tavalyit meg eladtam. Nem sokkal kerul tobbe evente cserelni, mint megtarni 3-4 évig.
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
Nekem sem szamit. Egyszeruen munkaeszkozom, nem erdekel mennyi, mert ugyanakkor nem vennek mast mert 8 eve bevalt. Persze a palettan belul megnezem melyiket vegyem mert pl. nekem a fotozas a legutolso a sorban, nem is vettem Pro-t, ahogy a tepsifon se, szoval jott a mini.
Igy is lehet ra tekinteni, nem csak “befekteteskent”.
-
Gicz
addikt
válasz
Akkor mennyibe is volt évente a buko a 11 pron?
-
TheMarci
addikt
válasz
tothjozsi96 #292295 üzenetére
Ha hosszutavon gondolkozol egy teloval, akkor meg par evig boven jo a mostani, akksicserelt telefonod. Ha azert akarsz uj telot, mert a mostani unalmas, akkor vedd meg azt, amelyik a legizgalamasabb. Ha olcsobbat szeretnel, akkor vegyel egy hasznalt 13/14 pro-t.
-
markknight
veterán
válasz
tothjozsi96 #292287 üzenetére
Amit én gondolok: Teljesen lényegtelen milyen ára lesz. Nagyságrendekkel nem lesz se olcsóbb, se drágább, ha pedig ennyit számít +-100 ezer, akkor nem érdemes a drágábbra várni, költeni. Nagy megfejtések, funkciók itt nem lesznek, same old iPhone mint az elmúlt 5-6 évben.
Tipikus van egy kis pénzem csapjunk oda neki
Csak azért akarod lecserélni a 11 Pro-t, mert már 4 éves és megy az idő? Szerintem még 2 év múlva is király telefon lesz.
-
joey04
titán
válasz
tothjozsi96 #284297 üzenetére
a 13-as szériában volt árcsökkentés a 12-höz képest. Szóval nem lehetetlen. Más kérdés, hogy most szerintem sem lesz, mert a huf bóvli kategóriába került teljesen, ezt árazni kell, plusz vannak hírek, hogy a dollár ára is emelkedni fog az új készülékeknek. De normál körülmények között simán lehetne (és volt is ilyen), hogy a jobb árfolyam miatt csökkentek az árak az új szériánál.
-
esbii22
őstag
válasz
Itt a valutákon múlik minden. Ha akkor is 350 körül lesz a dollár, akkor 100% hogy olcsóbb lesz. De nyilván ha 400 körül lesz akkor tuti nem változik a magyar ár.
Amugy meg állítólag a pro és a pro maxok drágábbak lesznek kint Amerikában 200$-al az újítások miatt. Szóval nagyobb lesz a szakadék árban a sima és a pro modellek között.
-
Årpi
őstag
válasz
"Miért tennék?"
Emlékeim szerint volt már ilyenre példa. -
esbii22
őstag
válasz
tothjozsi96 #284295 üzenetére
Olvass feljebb leírtam hogy akkor mennyi volt egy dollár meg most mennyi…Mindegyik telefon ugyanannyiba került mint előtte, csak a gyenge forint miatt lett minden drága.
De úgy látom kár neked mondani bármit is, vedd meg a 14 pro-t szürkeimportos helyről.
-
esbii22
őstag
válasz
tothjozsi96 #284286 üzenetére
És? Én egy iPhone 11et használok, 2020 őszén vettem a yettelnél, pár hónapja kapott egy akksi cserét, aztán használom amíg tönkre nem megy, de legalább még két évig. Vígan elvagyok vele. 11 pro meg mégjobb mint a 11. Ha nem érzed indokoltnak a váltást, akkor ne is válts. Felesleges pénzkidobás. Vagy arra vársz hogy valaki itt rábeszéljen hogy vedd meg az újat? Az hogy meg 4 éves lesz a telefon, na és akkor mi van. Iphonenál nem lényeg, kap még legalább 2 de inkább 3 főverziót.
-
markknight
veterán
válasz
tothjozsi96 #284286 üzenetére
Én a helyedben várnék szeptemberig.
-
esbii22
őstag
válasz
tothjozsi96 #284284 üzenetére
Ha már van pénz egy 14 pro-ra akkor inkább a helyedben várnék pár hónapot, még tennék hozzá, és megvenném hivatalos helyről.
Tegyük fel veszel egy autót 7 millióért 5 év garival. Megvenném 500 ezerrel olcsóbban és csak 1 év garival?
-
esbii22
őstag
válasz
tothjozsi96 #284278 üzenetére
Drága telefont csak hivatalos helyről vásárolnék. Most épp ha jól láttam 60-70 ezer a differencia az általad említett oldal és az emag/ mediamarkt ár között.
Más dolog ha cégre vennéd akkor úgy is csak egy év világgarancia járna. -
lsebestyen
addikt
válasz
tothjozsi96 #284278 üzenetére
Szürkeimportos cég, még egy tokot sem vennék tőlük, nem hogy telefont.
-
Wajk
addikt
válasz
tothjozsi96 #284186 üzenetére
nálam csodákat tett amikor pár év után csináltam egy full mentést iTunes-szal, majd Gyári visszaállítás, majd mentés ment is vissza. Mintha kicserélték volna. Szóval igaz ez iOS és nem akkora mértékben, de ez is szemetel ami aztán lassítja a működést.
Szerintem megéri azt a pár órát. Veszteni nem fogsz vele.
-
dni
őstag
válasz
Szerintem próbálj meg egy mentésből visszaállítást a telefon gyári beállításokra visszaállítását követően, nekem a problémák egy részén segített. Valamint érdemes megnézni az akku beállításaiban, hogy képes e a teljes teljesítmény leadására.
-
bodorjanos
aktív tag
válasz
Nekem sima 11-em van és nem tapasztalom a fent leírt problémákat, sőt a 2016-os se is meglep mennyire folyékonyan működik még most is. Amit érzek inkább az az, amikor egy 120 hz-es android után veszem a kezembe a telefont. Na ott amíg nem "szokik" vissza az agyam a kissebb képfrissítéshez, addig én is laggolósnak érzem a telefont, de ez csak a 60 hz miatt van.
-
válasz
tothjozsi96 #284183 üzenetére
11 Pro Max -> 14 Pro Max-ra váltott most párom
néha nyomogattam a telefonját, és tényleg picit rakoncátlankodónak találtam, de semmi komoly - őszintén szólva, teljesen jó telefon még, inkább csak azért váltott, mert most még jó áron elment (most májusban lett volna 2 éves a telefon)
-
Mr.Grincs
veterán
válasz
tothjozsi96 #284153 üzenetére
Mi lett végül a megoldás?
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #284124 üzenetére
Szomorú ,pedig már van egy pár készülék a gyűjteményben ami akku csere érett.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
tothjozsi96 #283979 üzenetére
Szétszedésben nincs tapasztalatom, viszont a Touch ID-vel kapcsolatban rossz hírem van. Amikor nekem tonkre ment az SE-ben, egy hivatalos szervizt nem talaltam, aki kicserelte volna normalis aron..
-
Mr.Grincs
veterán
válasz
tothjozsi96 #283973 üzenetére
A touch id-t minek szedte ki a kijelzőből? Ott is haza lehet vágni, a touch id-t ha nincs melegítve a szalagkábel, meg a kijelző. De szerintem a TID átvezető kábele szakadt el szétszedésnél, azért nem megy a touch id. Ha a kijelző kábele lenne, nem lenne kijelzés. Nem látszik mert a kanyarban szakad el és takarásban van. Csináltam már pár ilyet, "neves szervíz" akksicseréje után is. Kijelző csere és menni fog.
Ha az új kijelzővel sem megy a TID akkor egy hivatalos szervíz tudja csak megcsinálni, mert a kijelzővel együtt cserélik a ujjlenyomat olvasót és úgy tanítják fel a telefonra, hogy újra működjön. Pl.: CareCenter-ben ott ez a mutatvány SE 2020-ra 90 ezer Ft. [link]
De 90 ezret erre a telefonra költeni szerintem nem érdemes... -
plejik
addikt
válasz
Valószínűleg nem is fog. Elvileg a touch id babrálása után már nem működik újra. Viszont a nagyobb gond, hogy nem is lehet hozzá kapni állítólag. Csak készülék cserét tudnak felajánlani helyette. Egyik ismerősöm touch ID ment tökre és ezt a hivatalos apple szervíz közölte, hogy az sajnos készülék csere...
Ha jól emlékszem valami olyat mondtak, hogy alaplaphoz van rendelve és egy alaplaphoz csak egy tid használható vagy valami ilyesmi, de nem emlékszem már pontosan...
-
Gardaai
senior tag
válasz
De a gomb működik, csak a touchID része nem?
-
válasz
Sajnos csak a szerviz fog tudni segíteni legnagyobb valószínűséggel.
-
BoneDragon
veterán
válasz
Ájfonom van, de csóró vagyok ezért magam heggesztem meg.
-
Sungoo
addikt
válasz
Tipikus majd én megreszelem magyar mentalitás.
Tényleg innen vársz megoldást egy sosem látott, otthon flexelt telefon életre keltésére?
-
dvdbackuper
őstag
válasz
az kijelzo csere lesz, es tuti ferdit XD ennyitol nem hal meg
a szalagkabel elszakadt, tipikus hiba -
Oldman2
nagyúr
válasz
Szerviz
-
válasz
tothjozsi96 #277996 üzenetére
Elfogadom, én is azért rendeltem.
A 6S már nem képvisel akkora értéket, hogy ha valamit tönkre teszek, akkor ne tudnék használtban gond nélkül másikat venni. De pl.: másik tesóm i12-jében már nem szívesen állnék neki akkut cserélni.
-
válasz
tothjozsi96 #277992 üzenetére
Nekem a 6S-hez rendeltben is ilyen ragasztó volt már. Eddig megy szépen. Ki sem kapcsol hidegben, ráadásul jobban is bírja, bár ez nem 1715 mAh hanem ~2350 talán.
Önmagában annyiba kerül az akku és a szerszámok, amennyiért itthon cserélik a szervizek is (sőtt kicsit többe is).
Gondolom a szerszámok miatt.
-
Kbali
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #277583 üzenetére
Spigen.hu-n nézz szét, van most action. Esetleg iGlass.
-
válasz
tothjozsi96 #277574 üzenetére
Ezert nem szabad GSM bolti akkucserere penzt adni. Ha mar nagyon tre a helyzet, megeri a gyarit kifizetni.
-
Gicz
addikt
válasz
tothjozsi96 #277120 üzenetére
iphone SE botrányos akksi idővel rendelkezik, azt napi 2x is kell tölteni
simán belemehet erősebb felhasználással a 600 iklus egy év alatt. Ha nálam lenne biztosan belemenne.
-
dvdbackuper
őstag
válasz
tothjozsi96 #277117 üzenetére
mivel ragasztottad be? szar battery tape miatt nem tud tagulni az akku, azert lesz ilyen
-
válasz
tothjozsi96 #277117 üzenetére
Nem értek hozzá, ezért kérdezek. Az lenne a kép lényege, hogy púpos az akku? Mennyit volt használva és milyen körülmények között? Amikorra elérte ezt az állapotot, akkor a telefon hány százalékos akku kapacitást írt ki? iPhone se 2020?
-
janeszgol
félisten
válasz
tothjozsi96 #276207 üzenetére
Nem tudni. Ha az Apple dobja ezt a meretet, akkor lehet. A 4 colos, meg a 4.7 colos kiadas generaciokat elt meg, ezert azokhoz boseges volt a kinalat. Itt nem tudni.
twofatcat, ez is egy tok jo allaspont. Lehet megis csinalja meg iden.
-
Malfroy
aktív tag
válasz
tothjozsi96 #276168 üzenetére
Aha,akkor imeibe rögzítik
-
válasz
tothjozsi96 #276122 üzenetére
1) 99% hogy neked is frissítették, az erre való céges, szervizes "üres" telefonnal - ilyenkor nincs név párosítás
2) leválasztás során hibát követtek el, MINDIG tokból kivett állapotban, aktív BT kapcsolat mellett kell leválasztani az AirPods-okat, különben marad ez a hibaüzenet az idők végezetéig -
herdsman12
őstag
válasz
tothjozsi96 #275963 üzenetére
Bármi előfordulhat, de nem feltétlen romlik el 800 ciklusnál.
Cseréltem már 966 ciklusos akksit nem volt más baja a gyengeségen kívül.
Volt egy 1001 ciklusos akksim is, az felpúposodott és megnyomta a kijelzőt. -
Šolaire
veterán
válasz
tothjozsi96 #275273 üzenetére
Jön nekem is
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest