- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vadkörte
addikt
válasz
divan #328149 üzenetére
Persze! Egy egyfaktoros, nem biztonságos bejelentkezési módot vezetnek ki.
Gondolj csak bele mi mindent lehet elintézni elektronikusan az Ügyfélkapun keresztül és/vagy az Ügyfélkapus bejelentkezési adataiddal mennyi adatodhoz férhetnek hozzá akár illetéktelenek is, mivel ugyanezekkel az adatokkal léphetsz be az e-Bérjegyzékbe, az EESZT-be, a NAV portálra, stb...
De ez itt már nagyon nagyon OFF, úgyhogy be is fejezem. -
captainnemo
aktív tag
válasz
divan #327238 üzenetére
Igen az valóban jobb, de csak analóg időjelzéssel működik, én meg digitálisat szeretnék.
Amúgy a lépésszám frissítése számomra értelmezhetetlen logika alapján történik. Ma tettem egy hosszabb sétát, ami meghaladta az egy órát, nagyjából 5km tettem meg. Az első 10perc után láttam, hogy frissül, gondoltam de jó akkor időnként megtörténik. Aztán bekapcsolt a megfelelő aktivitás is, és végig futott amíg sétáltam. A séta végén néztem semmit nem frissült, akkor sem miután leállítottam az aktivitást. Na mindegy ez ilyen, nagyjából használhatatlan kijelzés.
Én az AI által nyújtott, számomra teljesen értelmetlen dolgok helyett, sok apró és számomra értelmezhető, hasznos javítást választanék.
-
törölt tag
válasz
divan #322873 üzenetére
A bőrfeldolgozás folyamata plusz víz, vegyi anyagok, energia, szállítás stb. ott van egy környezetvédelmi teher. Ezért hagyta el az Apple. Nem a konkrét "egyébként is megesszük" boci miatt. Nem annyira az volt a baj zöldülni akartak ebben is, hanem a FineWoven cucc lett zsákutca, ki is tolattak belőle. 3rd party cégek talán gyártanak még igazi bőrtokot.
Más. Nézegetem a 18 részletes videókat, hát a design nagyon óvodás számomra és zsúfolt, felesleges ikonok (CC kikapcsolás gomb például) és feliratok (nagyítóban például), iCloudnál az a subscriber felirat irtó gagyi, felesleges extra érintések például Photos a videólejátszáshoz full screen, Settings-ben az appok listáját berakták egy Apps almenübe, hurrá ugyanúgy scrollozni kell, de még plusz érintés mire odajutsz és ráadásul összekeverték a gyári appokat a 3rd party appokkal egy nagy ABC listába, a korábbi kategóriák helyett. Elveszett a letisztultság, minimalizmus.
-
válasz
divan #322873 üzenetére
Szvsz Demagóg hülyeség, teljesen egyetértek, hogy logikátlan. Nincs olyan szarvasmarha fajta, amit csak a bőre miatt tartanak. Hús és tej, ez a kettő. A Bőr-csont-egyebek pedig egyenes ágú hozadékai ennek.
Ez megint egy Vegán-Állatvédő faszság volt. Legyen drágább a bőr, de amiatt benyögni ezt, hogy az állatokat védjék ezzel nettó baromság. Egy állattartó nem vág le egészséges, jól tejelő vagy majd jó húst adó állatot csak azért, mert x cégnek kellene bőr. -
kid46
aktív tag
-
esbii22
őstag
válasz
divan #318431 üzenetére
Kicsit furán működik igen. Az én értelmezésemben ha az x-re koppintasz, akkor ott nem érzékel, ergo egy szóköz után cseréli a szót a telefon. Viszont ha a szóra koppintasz a felajánlás után, akkor ő azt gondolja, hogy “hű nem ezt a szót akarja, ha nyom egy szóközt akkor nem cserélem ki.”
-
válasz
divan #317981 üzenetére
Az iPhone mashogy szamolja ezt az akku kapacitast mint az androidon levo szoftverek? Mi 9T Pro-m 5 éves, AccuBattery szerint 62%-os az akkuja, amit erzek is, de még igy is tobb ora COD Mobile siman benne van. Atlag egy 4-4.5 óra kijelző időt igy is ki tudok hozni belole jatek nelkul.
-
lanszelot
addikt
válasz
divan #317906 üzenetére
Megnéztem a képeket, de mint írtam, mind kint van.
Egy sincs szobában lámpa fényénél.
Tehat pl szuli napi bulin: most akkor mindenki menjen ki az utcára, kert fotózni szeretnék az új telefonommal.
Ki az aki a forgalmat fotózza?
Nézd vissza a képeidet mennyi forgami kép van, vagy templom bejárat.
Nem tudom mivel össze hasonlítani. Mert nekem egy templom sincs, se autópálya. -
gretzky77
veterán
válasz
divan #317874 üzenetére
Igen ezért sem értem, hogy mitől lett ez. Azt el tudom képzelni, hogy kéri a jelkódot mondjuk ha leveszem az órát, mert ugye ezt érzékeli!
Annyi maradt még le, hogy mindkét eszközön béta iOS fut, de eddig ez nem volt probléma és nem volt semmilyen frissítés ami ezt okozhatta volna! Passzblakey: na ez eszembe juthatott volna, viszont most megtettem és nem orvosolta a problémát!
-
törölt tag
válasz
divan #317798 üzenetére
Touch ID-vel nem kell nyomni gombot kétszer. Ujjad a Touch ID-n, odatartod és kész.
Az Apple Pay használata érintés nélküli fizetésekhez az iPhone-on -
Razzul
őstag
válasz
divan #317161 üzenetére
Rendben, akkor leírom amit tudok erről (nem vagyok annyira jártas ebben a témában), de ez már nagyon OFF.
Az offline tranzakciók tudomásom szerint még a régi USA csekkírós és azon idők maradványa, amikor még a dombornyomott kártyákkal egy utaláshoz jutalompecsétes játékot játszottak indigópapírral (miért volt dombornyomott?).
Ma már csak akkor használják (vagy leginkább akkor sem), ha az elfogadóhelyen (síkabinban vagy a hortobágy közepén) nem működik a mobilinternet vagy nincs wi-fi. Ezeket a tranzakciókat ma már ugyanúgy a Visa / Mastercard tranzakció szolgáltatók bonyolítják, jellemzően ugyanúgy az online csatornába terelve némi időeltéréssel.
És ahogy én értem épp ez az időeltérés az oka annak, hogy ilyen esetben a limit és akár a tiltás se számít, illetve a debit is mínuszba mehet. Mivel ilyenkor például egy vásárlás esetén az árú / szolgáltatás átadása hamarabb megtörténik mint a fizetés feldolgozása, így ebben az esetben a vevőn kívül mindegyik félnek extra érdeke az, hogy a tranzakció "átmenjen".
Ez megint csak a régi idők maradványa, régebben a vevőnek is a felelőssége volt figyelni, hogy a csekkje / kártyája ne pattanjon vissza a boltban, vagy ne menjen a számlája a pirosba. Ez az USA-ban egy hitelkártya esetén egyáltalán nem fájt, itt Európában a debit számlák világában a 21. században viszont extrán fájdalmas tud lenni.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
divan #316556 üzenetére
Egy kicsit elbizonytalanítottál. Lehet, hogy nem jól emlékeztem.
Nagyon rég végeztem iCloud-ból való visszaállítást, szinte mindig az újként való beállítást választom. Így is sok minden visszajön a mentésből, értelemszerűen a kép és ikonok nem (ez biztos, van benne gyakorlatom).
Ha úgy van, ahogy írtad, akkor köszönöm a pontosítást.
Délután lesz egy kis időm, tesztelni fogom (ha addig más meg nem erősíti, hogy te írtad jól).
-
törölt tag
válasz
divan #316123 üzenetére
Nálam gyárinál már “muscle memory” a haptic jelzés segít mikor kell megállni á legyen és ne à.
Az ekezet nelkuli gyorsiras engem nem zavar, sot inkabb az legyen. Amikor vegyesben írják “koszönom a segitsèget” az a halálom, vagy amikor az autocorrect elmebajából kell kihámozni mit is akartak írni. Sajnos a magyar billentyűzet fejlesztése alul van az Apple listáján, talán egyszer lesz egy kellemes meglepetés frissítés. -
Szabi®
addikt
válasz
divan #314065 üzenetére
Ahha, hát most lett nulláról egy xs belakva neki, de lehet megpróbáljuk újra kalibrálni.
#314064 BigBlackDog Neki elég sűrűn kéri, a 3 nap alatt kérte legalább 6-szor, de lehet keveset írtam.
#314066 Zsolt,72 Igen, és ő most mérges
Nem érti mi itt az újítás, hogy eleve nehezebben tudja használni a telefonját, mint a sima ujjlenyomatos 6s-t. A tartással nincs gond, felismeri az eszköz, csak akkor is kéri a kódot. Nem tudom megérteni én sem, hogy a kód miért kötelező sikeres azonosításoknál is. Neki még az is küzdelem, hogy a bejövő hívások felülre került ugye, egy keskeny sávba . . . lesznek még harcok, csak ilyenkor látszik, hogy bizony bizonyos "újítások" inkább slendrián módon "csakúgy" lettek bele kendácsolva a frissítésekbe, bele nem gondolva abba, hogy az bizony nem mindenkinek/minden korosztálynak ad jobb user experience-t.
-
Cyberbeni
addikt
válasz
divan #307893 üzenetére
Face ID mellett a feloldás megtörténik, amint bekapcsol a képernyő, észre sem lehet venni, ha pl a control center eléréséhez fel kell oldani, kivéve ha direkt letakarod a kamerát.
Ez főleg akkor zavaró, ha megnyitod a kamerát "feloldás" nélkül, mert utána ha másnak odaadod a telefont, hogy fotózzon le, ő ugyanúgy el tud menni a főképernyőre.
-
törölt tag
válasz
divan #301476 üzenetére
Jól tudod. A három nagy szolgáltató (Apple honlapján választható melyik), a T-Systems még külön mint vállalati is authorised reseller (ide tartozik még a hülye azért nem vagyok bolt és az ordibáló manó is és a többi) és még az Apple Premium Reseller üzletek kategória.
-
concrete86
aktív tag
-
válasz
divan #297766 üzenetére
Upsz, igazad van.
Nem volt bekapcsolva a Siri.
Pedig már azt gondoltam, hurrá, mekkorát fejlődött az iOS magyarsága(nem panaszkodásként, de 15 évvel ezelőtt a Nokia 6310-em tökéletesen értette és azonosította a kontaktok között a magyar neveket, de 2023-ban a magasságos iOS ezt még mindig nem tudja. És mi természetesnek vesszük. Megy "okos" telefonnak nevezzük.)
-
sgeza
veterán
-
dvdbackuper
őstag
válasz
divan #290983 üzenetére
kijelzocsere miatt nem feltetlen kell elromlania, soha nem kuldik az utangyartott kijelzovel a szenzor flexet. 12 szerianal mar megmondja a telefon, ha nem eredeti a kijelzo.
A truedepth kamera szokott meghalni mindenfele indok nelkul, azt kb 25k-ert szoktam javitani, csak UK-ben vagyok most
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest