Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
totopad
senior tag
válasz
Stauffenberg #322245 üzenetére
Ez már megvolt. Végigpörgettem mindent, sőt van benne külön értesitési felület, de az is üres. Telefon újrainditás, ki-be jelentkezés az appból, majd újratelepités, de még most is ott van :S
Nem világválság, de idegesitő. -
totopad
senior tag
Hali,
Az 18 bug lehet, hogy a MS Authenticator-on megjelent ma egy piros notification jelzés és az istenért sem tudom eltűntetni? Nem kaptam extra pusht ma reggel sem, mikor bejelentkeztem melóba és tegnap, még nem volt. -
-
totopad
senior tag
Sziasztok! Egy fura passcode problémám van, aminek nem tudok a végére járni, hátha, tudja valaki, mi a rák ez:
szal, adott egy 13PM és egy új iPad és, adott egy cirka 10+ éves apple ID account hozzá és tegnap megpróbáltam az apple ID-mat hozzárendelni az iPadhez, hogy szinkronizálja az icloud cuccaimat, appjaimat. Már önmagában a tabletbe való belépés is kinszenvedés volt, mert mikor be kellett állitanom az iPadhez egy jelkódot, kérte az iPhone-om jelkódját is, de, valamilyen csuda folytán, rövidebb számsort kért, mint, amit én a telefonon megadtam és használok. Aztán, 1 óra szrkodás után, sikerült enélkül elinditani az iPad-et, ami működik, de mondom, megpróbálom megváltoztatni rövidebbre az iPhone jelkódját, hátha, ezzel működik a icloud sync issue. Hát, a telefon is egy rövidebb számsort kér a beállitásokban, mint a kezdőképernyőn. A lezárt kéészülék esetén egy 8 számjegyes jelkódom volt megadva -ami egyébként ma is működik-, de, ha belépek a beállitásokba, ott egy 6 karakteres jelkódot kér és persze, hogy nem fogadja el, amit megadok. -
totopad
senior tag
válasz
Gyufaaa #297033 üzenetére
Tegnap este vettem észre, vagy 2 órát szórakoztam vele -normáls esetben nem érvágás a hiánya, de, utazás közben, ha külföldön vagyok, akkor igen, mert igy nem számol roamingot, még nem eu-s területen sem-, simkártya ki-be rakás, router újrainditás, telefon hardreset, beszéltem a t ügyfélszolgálatával, de ők se láttak semmit se, reggel, mikor felkeltem, megint nem ment, erre most nézem, most, hogy most meg megy
-
totopad
senior tag
Hali! Olyannal találkozott már valaki, hogy a frissités óta a vo-wifi, csak airplane módban hajlandó működni?
(13PM)
Mindent is próbáltam, a hálózat visszaállitástól kezdve, az újrainditásokon át, de, ha van rendes hálózat,egyszerűen nem csatlakozik a serverre.
Próbáltam ugyanazt a sim-et, droidon és egy 2020-as, SE-n, ott megy. Az enyémen meg nem. -
totopad
senior tag
Sziasztok, tudom, már részben kérdeztem, de most körvonalazódott véglegesen. Lesz egy ázsiai utam a télen, Singapore, Malaysia, Thaiföld érintésével és kint lényegesen olcsóbbak az új készülékek, igy gondolkodok a kinti vásárláson. Van valakinek tapasztalata a 3 ország akrámelyikéből, hogy milyen hátrányai vannak, gari, frekvencia, stb? Leginkább a merjek, vagy ne merjek a kérdés.
-
totopad
senior tag
válasz
burgatshow #285781 üzenetére
köszi mindenkinek, igazából decemberben lehet lesz egy utam és ahogy néztem a 14PM igencsak jóárban fut arra, igy gondolkodok, hogy a majdani 15 PMULTRAPLUS-t majd ott szerezném be, csak maga a hálózati specifikációk érdekelnének, hogy van-e valami buktató, nomeg a gari.
-
totopad
senior tag
Sziasztok! Aktuális készülékek esetén van valakinek tapasztalata thaiföldi vásárlással? Ugyanúgy használhatók Európán belül, mint az itteni modellek és a gari is?
Talán 5S volt a legrégebbi készülék, amiről infót találtam :S
-
totopad
senior tag
Sziaztok! Van a telefonomon/icloudban, úgy 3 órányi nyaralós videó. A 2mp-es től a 25 percig, össze-vissza hosszúságban.
Eddig ezeket a videókat -bár azok jóval röviebbek voltak- iMovie-ban ollóztam össze, amit fel tudtam tölteni youtube-ra, hogy egyben legyen, de most az Istenért sem akarja összevágni ezt a mennyiséget. Szinte teljesen legyalúltam a 128 gigás telefonomat és van rajta olyan 65gb szabad hely, de még most is helyhiányra hivatkozva nem teljesiti az exportálást.
Van valami B (lehetőleg ingyenes) opció, amivel össze tudnék vágni telefonról ilyen mennyiségű videót és fel tudnám tölteni youtube-ra? -
totopad
senior tag
válasz
balint9605 #254045 üzenetére
inditsd újra, ha az sem segit, akkor meg restore itunes-ból
-
totopad
senior tag
válasz
norbertoth #252287 üzenetére
Én tolnék neki egy hálózat resetet beállitásokban, hátha
de ezzel minden mentett wifi jelszó el fog vesződni vala
-
totopad
senior tag
Konkrétan ezt csináltam!
Ugyanaz a backup volt a két telón, a régiről elöször lecsatlakoztattam a watch-ot, majd megszüntettem minden kapcsolatot -wifi, bt-, de igy se akarta az istenért sem visszarakni a backup-ot, a slusspoén az egészben, hogy egyébként látta és felajánlotta, de miután lement a process egy "új" óra fogadott. -
totopad
senior tag
Nekem olyat csinált, hogy a 15-öt, még az előző szifonommal frissitettem és vele a watch-ot , amivel akkor nem is volt baj, majd megjött a 13 és az istenért sem tudtam szinkronizálni az új telóval, -pedig a régiről lecsatlakoztattam- csak, úgy, hogy teljesen töröltem az órát.
Viszont, miután nagy nehezen sikerült párositani, minden korábbi adatot elfelejtett, hiába volt backupja, nem tudtam életre kelteni, úgyhogy minden korábbi rekordomat törölte. -
totopad
senior tag
Másnál megy az Apple Music? Valamit elindit, valamire meg egyszerűen összeomlik.
-
totopad
senior tag
Hali,
Találkozott már valaki apple tv+/telenor wallett hibával? Van egy Apple One előfizum, amit telenor egyenlegről fizetek.
A telón megy is minden is, de pc-s böngészőbe belépve bankkártya adatokat kér a rendszer és nem indul el semmilyen lejátszás, amikor pl itunes-on ugyanarról a gépről az Apple music gond nélkül megy. Próbáltam a külhoni kártyám megadni, azt nem fogadta el régió block-ra hivatkozva -pont emiatt használnám a telenor-os opciót!- -
totopad
senior tag
válasz
icecave #228285 üzenetére
Mikor megvettem a 11 Pro-t, direkt emiatt váltottam, a korábbinál nem volt, de annyira dúrva volt a számhordozás banymeg, hogy irodában nem voltam, de még emberrel sem beszéltem.
Új szolgáltató appját leszedtem, kipipáltam, amit kellett, ID-t elküldtem, másnap jött az sms, hogy vették a request-et és örülnek, hogy 2 nap múlva már náluk leszek. Mikor jött az sms, hogy aktiv a számom náluk, akkor csak hozzá kellett adni az e-simet. Beszrás, hol tartunk! -
totopad
senior tag
válasz
AMDPista #228277 üzenetére
Én 2 simet használok a 11 Pro-mban. Az egyik fizikai, a másik csak e-sim lehet. Tökéletesen működik mindkettő. Tudod őket egyesével ki/be kapcsolni, beállitani, hogy melyiket kezelje netesként, de arra is van opció, ha a másik hálózat erősebb, akkor automatikusan átáll.
Hivásfogadás kb úgy működik, mint, amikor egy akármelyik applikáción végzel hang hivást és közben bejön egy normál hivás. -
totopad
senior tag
Hali, -bocs, ha nem a legjobb topic, de, hátha-. Tudtok ajánlani valami "best budget" (nem azért, mert smucig vagyok, hanem, valami olyat keresek, amiért nem kár, ha kilopnák a kocsiból) Apple carplay fejegységet MK3-as Focus-ba? Nézegetem már őket egy ideje, de elesztem a részletekbe. Alap dolgokra kellene, spoty -esetleg cd- gúgli maps, illetve nem ártana, ha a kijelző sötétithető (kikapcsolható) lenne menet közben.
-
totopad
senior tag
Van olyan reális magyarázat, amit tőlem te elfogadnál? Én akárhányszor leirhatom, hogy 6, 8 Plus és 11 Pro-nál is legalább 10-15%-os teljesitmény különbséget tapasztalatok az akksi teljesitményben, (de ez a külöbség, még laptop usb-ről való töltéskor is jelentkezik) és ezt akármilyen nyelven tehetném, elfogadnád?
én amúgy sem vagyok egy egzakt ember, tehát kényelmesebb az a verzió, hogy nem egy földről származunk és ez okozza a diszkrepenciát
-
totopad
senior tag
Én a régi 6-osomat nagyon sokat használtam powerbankról -külöböző márkákkal, az utolsó egy blitzwolf-, az lett az eredménye, hogy 1,5 után már akksit kellett benne cserélni, mivel egy munkanapot sem birt már ki a végén. Az új aksit onnantól főként hálózatról töltöttem az eredeti adapterrel, kábellel és máig birja asszonynál a közel egy napi használatot.
Önmagában már azt lehet sokszor érezni, hogy a powerbankról töltött teló sokkalta hamarabb merűl, mintha hálózatról lenne tölve.
Tapasztalatból irom, hogy van összefüggés. -
totopad
senior tag
válasz
WhiteAngel89 #223939 üzenetére
megvolt, de igy se
-
totopad
senior tag
Hali,
Mit mókoljak, hogy a geotagging működjön? 11Pro/béta 5 és béta 4 óta nem megy. Béta 3-ig megjelent a képek felett, hogy hol lőttem őket, most csak a kép alatti infóban látom a kis térképen. -
totopad
senior tag
válasz
odrif #223544 üzenetére
Alapból kb úgy szól, mint a sima, gyári füles. Nekem a fülembe is ugyanúgy illeszkedik. Az akksi, 1 év után is simán bir 3-4 órát. Még sosem használtam annyit, hogy jelzett volna.
Viszont az egyéni szocprob, hogy időnként fáj tőle a fejem/fülem töve (ezt máshol is olvastam, hogy több embernél volt ilyen), még a bt-os fejhallgatómnál, vagy hagyományos fülesnél nincs ilyen. De ezt leszámitva jaja, komálom a cuccot. -
totopad
senior tag
Hölgyek-urak, az valami public béta 4 issue lehet, hogy nem jelennek meg a geotagok a fotóknál? béta 3-ban még ment, viszont, ha felhúzom az adott képek, a megosztási lehetőségeknél látom térképen, hogy hol lőttem
-
totopad
senior tag
válasz
thomson7575 #222989 üzenetére
Én nem birtam magammal és a 11 Pro-ra felraktam a 3-as bétát. 1 nap után akksi idő érzésre rendben, a rendszer stabil, gyors, de ebben a fázisban heti szinten fognak jönni a frissitések kb.
Nekem kb a Widgetek, meg a kép a képben -ami pl vicces, hogy a youtube-nál pont nem működik- újdonság. -
totopad
senior tag
válasz
yuing #222054 üzenetére
ez mindegyikre igaz lesz:
szifonoknál baromira IOS verzió függő ez, az IOS 13 alatt is folyamatosan változott az akksi időm. Volt, hogy ugyanolyan használat mellett simán kibirt 1,5 napot a 11 PRO-m, de volt, hogy már a nap végén tölteni kellett.
De az egy nap erős használat mellett is tartható a 11 Pro-val.
Sajnos még ma is az akksi/SOT idő az iPhone-ok egyik leggyengébb pontja. -
totopad
senior tag
Hali, van arra valami megoldás, hogy a google maps nem ad hang navigációt?
Már minden lokalizációs, hang jogosultságot tökömtudja mit engedélyeztem, de egyszerűen nincs hang navi, két szifonon se.
11 Pro-13.5.1, i6-utcsó sw -
totopad
senior tag
Az én 1 éves 8 Plus-om most 90%-os! Ezidáig csak a saját kábelével töltöttem, most vettem egy type-c-s kábelt hozzá és egy blitzwolf aksival időnként gyorstöltöm. Direkt figyeltem, hogy melegebb-e gyorstöltésnél, kb semennyire sem. Viszont az érezhető, hogy használódik az akksi. Én jövő tavasszal tervezem majd cseréltetni. Eddigi tapasztalatok alapján 1.5-2 évet bír aktív használat mellett egy iPhone akksi.
-
totopad
senior tag
válasz
orthodox #191773 üzenetére
én blitzwolf külső akksit használok már fél éve (tudom, nem adapter), semmi baja tőle a 8 Plus-omnak, most nincs itt mellettem, így nem mernék megesküdni, de, minta 15 watt lenne ráírva az enyémre és a tesztekből úgy rémlik, ennyit le is ad a powerbank, magáról a márkáról meg csak jókat írtak
-
totopad
senior tag
válasz
IntelKiller7 #189576 üzenetére
Az XR a magyar piacra lett kitalálva, csak direktbe ciki lett volna kiírni, hogy XAR
-
totopad
senior tag
-
totopad
senior tag
válasz
freelanced #188669 üzenetére
szerintem az az 1 gb ram difi már önmagában igen nagy előny a plus-nak
-
totopad
senior tag
Üdv! Van valami tuti tipp/trükk 8 Plus kijelző mikrokarcok eltávolítására?
-
totopad
senior tag
válasz
California1 #188405 üzenetére
Jelenleg ezt még nehéz megmondani, főleg, mivel még csak béták vannak, de keress rá youtube-on.
Az tuti, hogy várd meg a hviatlos verzió megjelenését és nézz meg róla pár tesztet. Utána is el lehet dönteni. -
totopad
senior tag
válasz
thomson7575 #187750 üzenetére
imei szám alapján le tudod nyomozni, anélkül bármi lehet....
én ilyen helyről már elvből sem vennék, mert ezek a boltok nem arról híresek, hogy etikusan értékesítenének
-
totopad
senior tag
Hali! Az IOS bétáknak van valami lejárati ideje?
Jelenleg public béta 4 van fenn a telómon, minden pöpec, de jövő héten megyek két hétre nyaralni és nem biztos, hogy lesz stabil wifim. Ha esetleg érkezne egy béta update, meddig lehet az előzőt használni? Vagy egyáltalán van lejárati ideje? -
totopad
senior tag
válasz
Mr. Teddy #128180 üzenetére
Én ősszel cseréltem -igaz külföldön- az akkori 4S-em aksiját, kb 7 rongy volt szervízdíjjal együtt, de brutálmód jobb lett tőle. Addig 1 napot alig bírt ki az aksija 2-3 óra Spotify után már 70-60%-on állt. A csere után viszont 85% ugyanez. Ott vagy gagyi aksit kaptál, vagy szoftveres probléma van.
Amúgy összehasonlításként ugyanilyen használat mellett az i6-om 93%on áll! Beszrás, mennyivel jobb az aksija!
-
totopad
senior tag
Sziasztok! i6-hoz keresnék valami olcsó, de jó -tudom ilyen nincs
- opciót, amivel média tartalmat -Youtube, mindigTV-app, online-tv.. ilyenek- tudnék TV-re streamelni. Konzolként nem igazán szeretném használni, csak tv illetve film nézés céljából, viszont HD kellene!
-
totopad
senior tag
Sziasztok! Lenne egy kacifántos kérdésem. Szóval, adott egy asztali dvd lejátszó usb bemenettel és egy iPhone. A kérdésem az lenne, hogy létezik-e olyan program, amivel el tudnám érni, hogy a lejátszó pendrive-ként lássa a telefont és stream-elős megoldással egy gépről játssza le a filmeket.
Arról van szó, amúgy, hogy imádom a dts-t, sokkal jobb, mint az 5.1 és lejátszóm támogatja is ezt, ill a 720p-s felkonvertálást, de a lejátszónak nincs optikai bemenete, így nem tudom a laptopot rákötni, hogy a hang a házimoziról szóljon. Van konvertálós megoldás, amivel ki tudom írni dvd-re, de ez így egyszerűbb lenne! -
totopad
senior tag
válasz
Atikusz #24358 üzenetére
Én nem használok, csak próbálgattam őket, illetve olyan helyen dolgoztam, ahol ilyeneket árultunk és hát nem igazán volt jó véleménye róla senkinek. Recsegnek, rossz minőségűek, gyakorlatilag tök mind1, milyen minőségűt veszel. Én a bt-s headsetemből kiindulva nem ruháznék be ilyenre. Inkább valami wifi-s re!
-
totopad
senior tag
Halihó! Az új iTunes-ban hogy tudok zenét törölni a telóról? Próbáltam a hagyományos módon - telóra rámegyek, zenét kijelölöm, delete gomb, de úgy nem igazán ment.
-
totopad
senior tag
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni, hogy tudnék gariztatni egy új 4s-t. Alapból gond van a telóval, nem kamucseréltetni akarom -bár az is jó lenne
-. A problémám, hogy vidéken lakok és itthon egyszerűen alig van térerő és beszélni is nehézkes. Szétkapcsol, nem érteni mit mondanak és azt sem én mit mondok. Ez a 3. iPhone-om, és van más mobil is a családban, de ilyen problémám még nem volt. Pesten persze nincs gond ezzel, voltam a westend-be, mondta a srác, hogy várjam meg a 6.1-et, ha akkor is jelentkezik, cserélik, de ezt nem tudom, hogy tudnám bebizonyítani. Tök cikinek érzem, hogy megvettem egy 150ezres telefont és épp csak beszélni nem tudok rajta.
-
totopad
senior tag
Sziasztok! Gyakorlattal rendelkezőket kérdeznék, hogy cserélnek-e gariba telót, ha forrósodik a fémkeret, illetve rossz a térerő és időnként megszakad a kapcsolat? Sokadik iPhone-omat nyúzom, jelenleg 1 hónapos 4s-em van, a 3g-men és a 3gs-en is volt némi melegedés, de azokhoz képest ez forró, szó szerint. 3g használatánál, aktív wifi és játékhasználatnál jelentkezik, iszonyatosan forrósodik a telefon a fémkeret részén. A másik meg, hogy már restore-oltam is a telót, de még mindig gyenge a térerő és időnként megszakad, ha beszélek rajta, Van ilyesfajta tapasztalatotok?
-
totopad
senior tag
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy jailbreake nélkül is működik-e a már nem dedikált szoftver (shift+restore ipsw beillesztése) restore-t?! Valamiért behalt a telóm, nem akarja szinkronizálni az iTunes, annyit ír, hogy visszatöltés kell hozzá, de a jb, meg kellene, majd, ha kijön 6.0-ra és nem merem 6.0.1.-re frissíteni,
-
totopad
senior tag
Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem, hogy az ios hova menti az offline módba lementett térképeket? Szeretném kipróbálni a turn by turn navit, de nem tudom mennyi adatot foglal egyáltalán a telón és miután már mondjuk nem kell, mi lesz a térképekkel?!
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest