- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shyciii
veterán
válasz
atee_13 #327923 üzenetére
Nah ilyet szerintem Pixel-en nem tudsz beállítani (az a Google saját telefonja ugyebér), és S22-esen sem lehetett emlékeim szerint ilyet. Akkor pedig a XIaomi-nak köszönheted ezt ha már Mi9T-t emlegetsz, aki viszont nem amerikai.
Amúgy meg továbbra is tartom magam ahhoz, hogy ha egy cég vagy ismerős vagy bárki engem a magán számomon hív, és én egy másikról hívom vissza, az abszolút logikátlan, és hidd el, hogy az illető is megzavarodik, hogy most mi van. Az hogy te a magánodon egy fillért nem akarsz költeni, és mindent a cégesen akarsz elintézni az bocsi, de spúrság. és ez nem prioritás, hogy ezt az Apple leprogramozza. Szerintem ennél százszor fontosabb/hasznosabb dolgok hiányoznak az iOS-ből, mint amit most te hiányolsz. -
Shyciii
veterán
válasz
atee_13 #327893 üzenetére
Be lehet állítani, hogy fixen bárkit bármikor a másodlagosról hívjon? Vagy minimum akkor inkább kérdezzen minden hívás előtt?
Én is Androidról jöttem kb 2 és fél éve. Én is dual simesként használom, szintúgy, hogy a magán esim, a céges fizikai sim.
Amit te szeretnél azt nem lehet beállítani. Már nem emlékszem, hogy Androidon volt-e ilyen, de a legutolsó androidos telómon az S22-es Samsungon is úgy használtam, hogy a nem fogadott hívást ugyanarról a számról hívjam vissza, mint amin bejött. Ez egy teljesen logikus elgondolás. Vannak az Apple-nek bőséggel baromságai, de ez a logika teljesen rendben van, hiszen ha pl egyik barátom keresett, akkor miért akarnám a céges számról felhívni, mikor azt se fogja tudni, hogy az kicsoda.
Egy esetben tudom csak elképzelni a te elgondolásodat, hogy ha a másik sim kártya perc díja borzasztóan drága, és ezért akarsz mindenképp csak az egyikről indítani. Na de ilyen speciális esetre azért nem fognak gondolni. Pláne nem egy amerikai cég. -
Shyciii
veterán
válasz
MasterMark #326653 üzenetére
Aha. Tehát akkor a kötelező RCS amit idénre ígértek az még lehet hogy 2025-re se lesz meg. Akkor csak a Google képes arra, hogy user friendly legyen, miszerint ha a szolgáltató nem biztosít RCS-t, akkor egy univerzális profillal még mindig képes biztosítani annak működését (Jibe). Így már értem, hogy miért megy az egymásra mutogatás.
-
Shyciii
veterán
válasz
MasterMark #326650 üzenetére
Ugyanez a "weboldal" meg leírja ezt: Link
RCS expansion
iOS 18.1 beta 5 expands RCS support to a number of new carriers around the world:
Telenet (Belgium)
Proximus (Belgium)
BASE (Belgium)
TracFone (US)
C Spire (US)Ha az Apple az iOS 18-assal teljesítette a saját részéről, amit kell, és már csak a szolgáltatók részéről van tennivaló, akkor miért szerepel a fenti újdonság a 18.1 beta 5-ös kiadásában? Ez az amit nem tudni, és a 9to5Mac is csak írogatja azt, amit neki mondanak, de gondolkodás már náluk sincsen, mert ez alapján már látszik, hogy a kettő üti egymást. Ezek után kellett volna egy kérdést intézniük az OS gyártójánál, hogy hellóka, most akkor mi is van.
-
Shyciii
veterán
válasz
szabonagyur #326646 üzenetére
Azért egy kis bevételtől csak elesnek a szolgáltatók
Nézőpont kérdése. SMS bevételektől elesnek, de ha belegondolsz, akkor már a Boomer generáció sem használ SMS-t, csak a még öregebb generáció. A többiek mind valamilyen netes üzenetküldőt használnak: whatsapp, viber, telegram, facebook messenger stb.
Viszont az RCS-el meg elérhetik azt, hogy nagyobb netes csomagra fizess elő, ergo mégse esnének el egy kis bevételtől
De mindegy. A háttérben folyó szopatás pontos oka úgysem fog kiderülni. Az a baj, hogy a Vodafone-ál anno két belsős operátor is volt ismerősi körben, akik konfigolták a rendszert. De már egyik se dolgozik ott, úgyhogy utánakérdezni sem tudok már -
-
Shyciii
veterán
válasz
szabonagyur #326643 üzenetére
Hát ez az. És nem hiszem hogy lustaságból nem támogatják iphone-on, mikor amúgy meg képesek erre a szabványra. Nem lepődnék meg azon, hogy Apple szándékosan szopatja EU nagy részét a törvényhozók miatt. Hisz ez az RCS nem egy új átdolgozott RCS, hanem a már eddig is használt technológia, tehát semmi komoly átállás nem kellene egy szolgáltatónak. Legalábbis józan paraszti ésszel átgondolva. De érdekelne mondjuk egy Telekomos operátor véleménye erről.
-
Shyciii
veterán
válasz
Zsolt,72 #326637 üzenetére
Én mindent elhiszek, de pl az iOS 18.1 beta 5-ös egyik újdonsága ez:
RCS expansion
iOS 18.1 beta 5 expands RCS support to a number of new carriers around the world:
Telenet (Belgium)
Proximus (Belgium)
BASE (Belgium)
TracFone (US)
C Spire (US)Nah most akkor ha már a 18-asban engedélyezve van, és nem az Apple-ön múlik, hanem a szolgáltatókon, akkor ez mi? Ez nekem nagyon fura egy olyan technológia esetén, ami amúgy androidon ezer éve működik, és most CSAK a szolgáltatók miatt nem működik iphone-on, és ott is leginkább az EU-sokon nem, kivétel 1-2.
-
Shyciii
veterán
válasz
szabonagyur #326636 üzenetére
Akkor nem jót néztem bocsi, de közben ezt találtam:
"As of now, RCS is only available on iPhones in the US, Canada, and some European countries. If you live outside these regions, you cannot enable RCS on your iPhone."
Ahogy nézem megint EU esetén van ez a "probléma".
-
Shyciii
veterán
válasz
szabonagyur #326633 üzenetére
Ez oké. De a szolgáltatóval való kommunikáció alapján jelenik meg az Apple gyári szoftverének a beállításai között ilyen opció? Mert azt el tudom képzelni, hogy amíg a mobilszolgáltató nem kommunikálja felé eme képességét, addig ez az opció nem kapcsolható be hiába tapizok rá, de hogy egyáltalán ne jelenjen meg még kiszürkítve sem...
Arról nem beszélve, hogy dual sim-es változatban akkor mi alapján dönti el a beállítás részlege, hogy megjelenítse? Mert ha egyik szolgáltató engedi, másik nem? Mert a wifi calling megjelenése elég egyértelmű volt, hogy szolgáltató alapján jelenik meg az a beállítás, de ott ugye szét van bontva a mobile service alatt, és az ugye eleve nem app beállítások.
Most hogy nézem a linket amit bevégtál, az alapjn a Telekom és Vodafone is támogatja. Nekem dual simes, és esim-ként a Telekom van, fizikaiként Vodafone. Mégsincs ilyen opció nekem a messaging alatt... -
Shyciii
veterán
válasz
szabonagyur #326625 üzenetére
SharpSA, szabonagyur
Miért a szolgáltatón múlik? A szolgáltatók már ezeréve engedik az RCS-t. Androidon használható már jóideje. Direkt az iphone-os kapcsolatoknál tiltanák a szolgáltatók? Nem tom hogy ilyen megkülönböztetést csinálnának.
Arról nem beszélve, hogy magában a 18-as iOS-en sem elérhető az RCS bekapcsolása az EU-s változatokban. Settings/Message alatt kellene lennie az RCS bekapcsolásának, de nincsen. Amcsi verzióban ott van, de az EU-s ban nincs. Szóval én inkább úgy gondolom, hogy az Apple adós ezzel, és nem a szolgáltatók. -
Shyciii
veterán
válasz
dnelb #326083 üzenetére
Amiket eddig néztem teszteket, azok is max 30W-ot vettek fel, de olyan kevés ideig, hogy még annak sem lehet minősíteni.
Egy kicsit "hitelesebb" hely nekem a GSMArena: a 16 Pro Max 15 perc, 30 perc, és teljes feltöltés alatt mennyit vett fel, és mennyit a 15 Pro Max:
https://www.gsmarena.com/apple_iphone_16_pro_max-review-2750p3.phpTeljes töltés esetén a 16 Pro Max még lassabb is volt, mint a 15 Pro Max.
-
Shyciii
veterán
válasz
Zsolt,72 #326067 üzenetére
Hát ha a Chrome saját Blink motorja elérhető lesz, azzal elég sok böngésző is elérhetővé válik. Gyakorlatilag az összes, akik a Chromiumra épülnek. Szerintem akkor már Brave browser, Vivaldi, Arc browser is elérhető lesz (amiket anno próbáltam). Edge bár chromium, de tán erősen módosítva van a motorja, így ő nem biztos hogy default elérhető lesz akkor, bár fene tudja. Aztán Opera-t nem tudom. Egy időben Blinkes volt ő is, most nem tom hogy áll, fejlesztett-e magának mást, vagy maradt.
-
Shyciii
veterán
válasz
Razzul #325864 üzenetére
A Samsung Fast Charging 5A-t igényel 45W esetén. Az Ikea-s 3A-nél megáll az állításuk szerint. Vagyis vagy ebben hazudnak, vagy az USB PPS-t illetően. Lehet válogatni.
A többi nem esik ki, mert vannak olyan univerzális töltők, amik támogatják ezeket a szabványokat, vagy ezeknek egy részét. Nekem is olyan "noname" GaN töltőm van otthon, ami pl támogatja a Samsung Super Fast-ot, a Oneplus SuperVoocját, és képes 8A-ig felmenni, ha az adott telefon igényli. És működik, kipróbáltam Xiaomi és Oneplus esetén. -
Shyciii
veterán
válasz
Razzul #325861 üzenetére
Csak így hirtelenjébenamik biztosan támogatnak 3A-nél nagyobb töltést, sőt leginkább azt preferálják:
- Xaomi. Emlékeim szerint 6A-et is képesek kérni a komolyabb modelljeik
- Samsung Super Fast Charging 5A és 9V-al érik el a 45W-ot
- Oneplus SuperVooc-ja, de a régi Warp Charge is 6A, vagy magasabbat kér
- Oppo Find detto
- Realme GT szériában valamelyik(ek) szintén 6A vagy többet szeretnek inkább használni, és ehhez igazítják a feszkót
- Huawei, iQOO is 6A-től kezdik a számukra gyorstöltéstEzek az eszközök 3A-nél sokszor nem tudják kimaxolni mondjuk a 45W-ot ezzel az ikea-s töltővel, hanem 25-30W-ot képesek max felvenni, mert a feszkót nem ahhoz fogják állítani.
Konkrétan Oneplus, és Samsung-nál már szívtam ilyen "szuper" PD töltővel, csak a márka volt más.
-
Shyciii
veterán
válasz
MasterMark #325844 üzenetére
Nah akkor az erős pozitívum. Én mikor pár éve néztem, akkor a weboldalon nem volt írva.
-
Shyciii
veterán
válasz
Razzul #325842 üzenetére
Nem mindegyik telefonnál van engedélyezve 9V feletti érték, mégpedig azért, mert valaki nem a nagy feszt preferálja, hanem a nagy áramot. Azoknál nem fog felvenni 45W-ot.
Arról nem beszélve, hogy ha univerzális töltőnek szeretnéd beállítani, akkor nem csak a PD szabványt kellene ismernie, mert az csak egy szelet az igen nagy tortából. -
Shyciii
veterán
válasz
Razzul #325832 üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy a minőséget majd az idő fogja eldönteni.
Az adatait elnézve max 3A-ert tud a 45W-os fej is, így azért ezt annyira jó univerzális töltőnek nem nevezném. Ebben az esetben már illene 5A-osnak lennie, ha a legtöbb telefont szeretné támogatni.Amúgy én NORDMÄRKE wireless töltőt használok az éjszakai töltésre, és azért jó minőségnek azt például nem nevezném. Főleg a gyári kábele elég cudar, hiába IKEA.
Jah és tudtommal egy IKEA-s kábel sem rendelkezik MFI tanúsítvánnyal. Pedig nekik azért erre a licencre biztos lenne pénzük, hogy ha ténylegesen olyan jó minőségűt gyártanak és megfelel mindenben az iphone-okat nézve.
-
Shyciii
veterán
válasz
Stauffenberg #325598 üzenetére
Akkor másnak, máshogy jön elő a hiba. Közben a Screenshotok alatt találtam egy olyan rajzolt képet, amit wallpapernek töltöttem le, tehát semmi fotózás, screenshot. És ezt is screenshotnak érzékeli. Lejelentem feedback-re, de nem sok reményt fűzök ehhez. Ráadásul a Photos appot nem is lehet uninstallálni, majd újratelepíteni az App Store-ból. Pedig az Apple support erre kért
-
Shyciii
veterán
válasz
burgatshow #325594 üzenetére
burgatshow
Te a Filter-re gondolsz, de itt én nem arra gondoltam.
Photos appban a le-fel nyílra rátapizva, majd View Options, és ott a Screenshots nekem nincs bepipálva, így az összes képnél nem jeleníti meg a Screenshotokat.
Ezekután ha csinálok a monitor tartalmáról képet, akkor megjelenik az összes képnél, de pár perc múlva ha megnyitom a Photos appot, akkor vagy nem látszik, vagy ha bekapcsolom, majd újra ki az előbb említett helyen a Screenshotot, akkor már el is tűnik, mintha nem kamerával készítettem volna.Rage47
Köszi.
-
Shyciii
veterán
Sasi001, Zsolt,72, Jorus, Stauffenberg, ronin79
No beszéltem az Apple supportal, és addig-addig nézegette screen sharingben a telefont, míg kiderült, hogy ez a két fotó is szerepel a Photos-ban, de Screenshots-ként. Ami nekem ki volt kapcsolva, hogy ne mutassa a fősodorban a screenshotokat (power+volumeup). Vagyis a kamerával készült képeket (2db) úgy minősítette, hogy screenshot-ként értelmezhető. Olyannyira, hogy ha most csinálok egy képet ugyanúgy a monitor tartalmáról kamerával, akkor pár perc múlva eltűnik a Photosból, mert átminősíti screenshotnak...
Csodálatos. Persze most lehet vitatkozni, hogy a screenshot csak az-e amit a powergomb+hangerőfel gombbal készítünk, vagy az is annak minősül, amit a kamerával lövök, de egy kijelző tartalmát mutatja. Tekintve hogy régen ezt nem csinálta, én ezt továbbra is hibának, bugnak stb. minősítem. Az más kérdés, hogy az Apple szerint ez minek minősül...Van valami weboldal, ahol lehetnbe kérelmezni akár feature-ként, hogy ez ne így működjön, hanem úgy, mint régen?
-
Shyciii
veterán
válasz
Stauffenberg #325586 üzenetére
Az facca. Nekem eddig 3-szor csinálta amióta végleges iOS18-as van (még jó hogy nyaralás alatt nem volt még 18-as verzió, mert akkor tökön szúrtam volna magam...). De azért elég gáz, hogy míg a publikus béta változatban semmi gond nem volt ezzel, kiadják az elvben végleges/hibamentes változatot, és mindjárt új hibák jönnek elő, amik ráadásul elég nagy hiba. És ezt a 18.0.1-essel sem sikerült javítaniuk. Pont ma "röhögtem" azon a friss Word hibán, hogy mentéskor törölheti a filet, amennyiben az csupa nagybetűből áll, vagy tartalmaz # jelet. De közben rájöttem, hogy ilyen gyermeteg hiba nem először fordul elő az iOS-ben sem, pedig én csak a 16-os verzió óta követem.
-
Shyciii
veterán
válasz
Zsolt,72 #325565 üzenetére
Sasi001, Zsolt,72
Az a durva, hogy ha gyorsan lövök én is akár 20-at 30-at nem jön elő. Aztán egyszer csak váratlanul megint jelentkezik ez a hiba. Közben nézegettem a neten, és létező hiba.
Jorus
Csináltam egy Photos app kilövését, meg telefon restartot is, de továbbra sincsen "szinkronban".
Íme egy screen recording róla:
https://youtube.com/shorts/D9GqEAl-3oc?feature=share
Közben most nézem, hogy a Photos appban ez a screen recording videó sem jelenik meg a fősodorban, de legalább a videos szekcióban ott van
-
Shyciii
veterán
Egy érdekes, de bosszantó jelenségbe futottam immáron harmadjára. Amióta iOS18-ason vagyok, előfordul, hogy készítek pár fényképet, és nem jelenik meg az új Photos alkalmazásban, de ha visszamegyek a Camera alkalmazásba, és ott tapizok a képekre, akkor mutatja az elkészült fotókat. Az érdekesség, hogy ez az iOS18 public beta-n sosem jelentkezett ilyen probléma, csak amióta a hivatalos verzión vagyok. Ráadásul ez a gond nem szűnt meg a 18.0.1-es verzióval sem. Más is belefutott ebbe a problémába?
-
Shyciii
veterán
Valaki használ mágneses töltőkábelt iPhone-hoz? Milyen márkát érdemes venni? Akár konkrét márka/típust is mondhattok).
-
Shyciii
veterán
válasz
Stauffenberg #325042 üzenetére
Stauffenberg
iOS-es Gmail appban végre megoldották már azt, hogy akkor is küldjön értesítést az új emailről, ha van egy szabály a szerveren, vagy másik gépen, ahol automatikusan egy belső mappába teszi? Mert a Gmail app nálam azért esett ki, mert ugyanúgy képtelen ilyenkor értesítést küldeni, mint az Apple gyári Mail appja.
-
Shyciii
veterán
válasz
#48138511 #323145 üzenetére
Elképesztő, hogy még mindig képes valaki azon "sírni", hogy ki hogyan rakja össze magának a Control Center-t, és az mennyire designtalan, meg jobs forogna a sírjában. Nem teljesen mindegy neked, hogy az illetőnek ez az összerakott változat tetszik? Tényleg ennyire fáj neked?
Amúgy meg van rá módszer, hogy szinte pont ugyanúgy legyen, mint az iOS 17-es megoldás, és akkor a barlangi emberek is megnyugodhatnak. -
Shyciii
veterán
Aki nagyon vágyik az iOS17-es control centerre, meg Photos appra, annak ebben a videóban vannak trükkök, hogy szinte ugyanazt a kinézetet kapják: https://www.youtube.com/watch?v=JymaEPQ-UzY
Meg persze azért van más érdekesség is. -
Shyciii
veterán
válasz
kchris78 #322548 üzenetére
Nekem így működik. Amiket ő átjavított, majd én azt visszajavítom olyanra, ami szerintem jó, utána azokat nem bántja. Csak azt nem tudom, hogy erre van-e valami egyszerűbb mód, mert ez így elég hosszadalmas. Valami swipe, vagy gesture, hogy ne akarja javítani a már begépelt szót. De nem találtam ilyen lehetőséget a Tips program alatt.
-
Shyciii
veterán
válasz
Bunda555 #322435 üzenetére
Én nem tapasztaltam ilyet. Jelenleg 7db céges imap-os levelezőt használunk, abból 4-et én "építettem", de rendben működik minden. Már ha nem számítom problémának azt, hogy a gyári mail app nem képes push notifications-re az imap-os szerverek esetén.
jah és azt is problémásnak veszem, hogy a gyári mail app nem képes notifications küldeni, hogy ha az új levél rögtön egy almappába esik be. Amúgy jó kis app lenne a gyári is, csak nem gondoltak a céges userekre. -
Shyciii
veterán
válasz
DonMedve #320080 üzenetére
A gyári billentyűzet esetén melyik gesztussal lehet megoldani, hogy a szó gépelése közben felajánlott javítást ne ejtse meg, mikor nyomok egy space-t, hogy a következő szót kezdjem el gépelni?
Mert ritka idegesítő, hogy ha épp angol szöveget akarok beírni, akkor mindig valami baromságra próbálja kijavítani, ahelyett, hogy érzékelné, hogy ez egy angol szó, és nem javítana bele, mint az Androidnál, ha hozzá van adva angol nyelv is. iOS-en ahogy nézem ez kivitelezhetetlen, mert csak akkor hajlandó más nyelvet érzékelni, ha átváltok az ahhoz megfelelő billentyűzetre. Eléggé ósdi megoldás... -
Shyciii
veterán
válasz
bodorjanos #319045 üzenetére
Én ha hosszabb kirándulásra megyek, vagy hosszabb repülőúton vagyok, akkor Magsafe-es powerbankot használok. Pár hete pont használtam többször is. Egyszer oda-vissza a repülőúton, és Azori-szigeteken 1-2 nap, mikor nem bírta a 13 Pro a gyakori fotózást, videózást. Nem volt komoly melegedés. Repülőn meg pláne nem. Igaz az Azori-szigeteken nem 35 fok van, hanem 25 fok, de az már nem jelent gondot.
-
Shyciii
veterán
Tud valaki olyan applikációt, amiben ha egy szöveges doksit megnyitok, és elkezdem nagyítani, akkor ennek megfelelően tördeli a szöveget. Mert a gyári Pages alkalmazásban ha nagyítok, akkor hiába nő a szöveg mérete, a szöveget nem tördeli ennek megfelelően, és így kilóg a képernyőből.
-
Shyciii
veterán
válasz
icecave #316751 üzenetére
Steve Jobs 1997-2007-ig volt ha jól emlékszem. Tehát azt mondod, hogy azon 10 év alatt semmi sem változott? Pont ez az időszaka volt az Applenek az, mikor mindenki kullogott utána. Én jól emlékszem az antenna gate-re pl, de arra is emlékszem, hogy Tim Cook alatt immáron 4-dszerre jött elő ugyanazon sms probléma, ami a halálba lefagyasztja az iOS-t pl. Tehát még a hibáiból sem tanulnak. Jobs alatt a 6s szérián kívűl nemigen volt rossz iphone, és a szoftverek is sokkal stabilabbak voltak. Nem véletlenül lett "olyan" hírük.
És most ki ne találd, hogy olyan egyszerű évtizedes funkciók bekerülése miatt lett rosszabb, mint hogy a copy/paste, mert az egyszerűen nevetséges. Annak a leprogramazását az életem során 4(!) programozási nyelven is tanultam, úgyhogy ha ez probléma volt az Apple-nek, akkor igen súlyos probléma, hogy fogyatékos programozókkal dolgoznak. Értem én, hogy egy közel kiváló programozó megfizetése drága, de pont nem az Apple-nek kellene ebbe belerokkannia. -
Shyciii
veterán
válasz
lugosi #316747 üzenetére
Ha nem app, akkor az App Store-hoz kapcsolódó API esetleg. De ettől nem jobb a helyzet, sőt. Itt komoly programozási baki lesz, ami egyre inkább azt vetíti előre, hogy az Apple minősége igencsak zuhanóban van az elmúlt években. Csak azt nem értem, hogy amit Steve Jobs (bármekkora egy g..nyláda volt emberileg), hogy tudta megkövetelni és elérni, hogy kifejezetten minőségi legyen mind hardver, mint szoftver tekintetében az iPhone, és Tim Cook miért képtelen erre?
-
Shyciii
veterán
válasz
lugosi #316740 üzenetére
Így már ok. Ahogy látom az is ott van, de továbbra is felmerül bennem az, hogy az App Store, amit sokkal biztonságosabbnak tartanak az Androidos társánál, sokkal ellenőrizettebb minden szempontból, akkor hogyan is fordulhat elő az, hogy ellenőrizetlenül engedi egy appnak, hogy emelgessen pénzt az ügyfelektől?
-
Shyciii
veterán
válasz
hackeeeee #316734 üzenetére
nem tudom, mert 1-2 évre nem emlékszem vissza, de akkor felvetül bennem, hogy egy már törölt bankártya adatait miért is tartja meg, és engedi terhelni? Mert oké, hogy egy játékot vagy akármit vettem meg, de az Appstore-on keresztül megvett cuccot egy fejlesztő annélkül terhelhet újra, hogy az App Store bele sem szól? Tehát akkor az App Store a fejlesztőket faskos pénzel lehúzza, de amúgy meg szabadkezet ad nekik, mikor pénzt kell levonni a userektől?
-
Shyciii
veterán
Hálistennek a Gránit Bank szénél van, és nem engedte leemelni az összeget az Apple által, pedig 3x is próbálta.
Ennyit arról, hogy milyen nagyszerű és jól működő az Apple Pay, és milyen biztonságos és jó a zárt rendszerük.
Jó látni, hogy azért még mindig van Apple fan, aki ezt is ki tudja magyarázni, és szerintük valójában a user is hibás -
Shyciii
veterán
válasz
#48138511 #314751 üzenetére
Ez még mindig egy technikai bug, amit kezeltek, nem szándékos malpractice, hiába akarsz rögtön büntetést rájuk húzni.
Az ugye megvan, hogy a nem szándékos bug, nem szándékos user error, és a nem szándékos programozói nem-tudás az nem zárja ki a GDPR problémát?
Tehát teljesen mindegy, hogy szándékos hiba, vagy egyszerűen programozói hiányosság miatt bekövetkezett "adatszivárgás", az továbbra is GDPR probléma, és büntetést vonna maga után.
A nem tudás, és nem szándékosság nem zárja ki a felelősséget.
Ez ismerős lehetne Magyarországról is, mert az SZJA bevallási hiba esetén sem hivatkozhatsz rá, hogy te azt a kitöltési "szabályt" nem tudtad. De rengeteg területet fel lehetne sorolni, mert az emberi kibúvási képesség határtalan lenne, ha ki lehetne bújni olyan egyszerűen, hogy dehát véletlen volt...A link alapján akár 6 hónapos törölt fotókat helyre tudott állítani a support. Ha ilyenre képesek, akkor gyakorlatilag bármihez is hozzáférhetnek amiről azt hisszük, hogy nem, mert ábrákkal, prezentációkkal mutatták, hogy képtelenség. Ezek után nekem be ne adják már, hogy milyen szuper biztonságos ez az iOS, és ez így van rendjén
És akkor jönnek azzal, hogy az android így meg úgy...
Kísértetiesen hasonlít ez nekem ahhoz, hogy a Tesla cuccaihoz sem lehet hozzáférni, de közben kiderült azért a support mégiscsak eléri a hang és kamerafelvételeket, és jókat szórakoznak rajta...Szal részemről már az iOS esetén sem lehet megbízni, hogy ha törlök valamit, és lejár a trash ideje is, az egyáltalán nem biztos hogy törölve van, és egyáltalán nem biztos, hogy még az Apple sem fér hozzá. És nem kifogás, hogy de az index, de a cache. B.szki ha az ottani programozók nem tudják leprogramozni, hogy törlés esetén az indexet és cache-t is kezelni kell (meg persze a filerendszer inode-ját ha van stb), akkor ott tényleg tele vannak amatőrökkel.
Mindenestre ez már a sokadik komoly buf, ami hűen tükrözi, hogy az iOS egy cseppet sem jobb, mint az android.
-
Shyciii
veterán
válasz
#48138511 #314715 üzenetére
Egy bug, nem GDPR ügy, mielőtt jön a konteo az Apple
szándékosan titokban tárol minden képet örökkön-örökké. Nincs erről szó. Törlés után 30 nap, utána user oldalról nem lehet visszaállítani, csak senior support ha még az adatközpontban elcsípik a törlésre kijelölt képet.No ez most ellentmondásnak tűnik. Eddig arról volt szó, hogy csak a lokálisan tárolt fotók jelentek meg. Akkor mi az hogy adatközpontban elcsípnek egy törlésre kijelölt képet? Főleg akár 1 év után is? Most vagy lokálisan tárolt fotók, vagy adatközpont ergo iCloud.
És még mindig ott tartunk, hogy ahogy te is írtad a törlés, az törlés. Van 30 napunk (amit ugye nem véletlenül nem lehet magasabbra emelni user oldalról, a'la GDPR. Tudom, mert nálunk ugyanez, csak beszélgetések tárolása terén), utána törölni kell. Az ő kommunkációjuk is ez a Support oldalon. Ezen nincs mit magyarázni, hogy indexelt, cache stb. A Google-t ilyenkor már rég lealázták, hogy miket művel a valóságban a cucokkal, itt meg ez tök oké, semmi látnivaló nincsen. Persze amúgy "mindegy", mert olyan büntetést kapna, amit zsebből kifizet, csak azért na... -
-
Shyciii
veterán
válasz
#48138511 #314665 üzenetére
Jó ez a cikk, csak...Ha az Apple supportját nézem, akkor a Photos appból való törlés, az törlést jelent, és a kukából 30 napig lehet visszaszedni, utána már nem. És nincs is leírás arról, hogy egy másik app közben tárolja neked (ha csak az elmúlt 2-3 napban gyorsan stikában módosították a leírást). Tehát tudtunkon kívűl ott marad, holott mindenki törölte, és a leírások alapján töröltnek is vélik az emberek.
Ez így első blikkre nekem eléggé a gdpr megszegésének tűnik. -
Shyciii
veterán
válasz
szabonagyur #312946 üzenetére
Továbbra sem értem miből gondolod hiba? Attól, hogy van X user aki szélsebesen tudja nyomkodni a gombot és emiatt neki nem úgy megy, az nem hiba.
Amúgy ellentmondást érzek. Mindig azt mondogattad te is, meg jó sokan, hogy milyen szélsebes gyors működéső az iphone, míg a samsung UI-ja meg lassú. Most ugye meg az a baj, hogy valójában bazi lassú egy átlagos kezeléshez képest is. Amúgy csak megjegyzem, hogy nem néhány user van aki szélsebesen tud nyomkodni. Szállj fel pl az 1-es villamosra. Elképesztő látni, hogy emberek olyan tempóval tudnak a virtuális billentyűzeten gépelni, hogy egész elképesztő.
Mutass nekem ticketet vagy bármit ami azt mutatja, hogy ez megjelent az Applenél mint hiba. Amíg nincs hibaként kezelve, mert részükről ez az elvárt működést addig lehetsz bármennyire is okos, nem fog változni
Jah értem. Ha az Apple nem fogad be egy ticketet (mert amúgy userek többször lejelentették már ezt, még azt itt lévők között is, ugye olvastad?), akkor már a hiba nem is létezik, ugye? Így lehet egy szuper rendszert megírni. Nincs befogadott ticket, akkor nincs hiba, ennyi
A hangerő dolog is amit írsz, itt a design része, ők így képzelték el ennyi, lehet választani másik gyártót
Súlyos problémák vannak. Már ott tartunk hogy kevered a funkcionalitást a design-al, pedig ezeknek meg végképp semmi közük egymáshoz.
Részemről be is fejezem, mer már az utolsó idézet tőled is jól mutatja, hogy teljesen felesleges neked bármit is írni... -
Shyciii
veterán
válasz
Schafranek #312939 üzenetére
No ez engem is érdekelne. Ha megvan a megfejtés, akkor írja már meg valaki, mert ezen idiótaságot én sem értem.
-
Shyciii
veterán
válasz
szabonagyur #312926 üzenetére
Mivel esélyesen ez nem hiba, tehát igen ha módosítani kell a rendszer viselkedésén az már új kérés. Illetve 1-1 szoftver fejlesztésénél igen is meg kell nézni mire megy el az erőforrás, hiába van egy egyszerűnek tűnő dolog, ha a vezetésnél más a prioritás
Őőő, de ez egy hiba. Pontosítok. Ez egy normális fejlesztéssel (is) foglalkozó cégnél ez hiba. Mint ahogy nálunk is. Amúgy te kevered a bug-ot a hibával. A kettő nem ugyanaz!
És ez nem egyszerűnek tűnő hiba, hanem az. megsúgom neked, az sem egy nagy truváj megírni, hogy az ébresztőnek és a notification-nek saját hangerő szabályozója legyen...Mobilokra is fejlesztünk, szal...(és az új verziókba nem új kakis smileykat rakunk, hanem az új törványi szabályozásokat pl a bérszámfejtő progikba). És csak úgy mondanám, hogy default (-nak kellene lennie), hogy az Apple-nél a fejlesztők 70-80%-a a legjobbakból kellene kikerülnie. Persze amennyire pénzéhes zsugori banda simán el tudom képzelni, hogy náluk egy senior fejlesztő is átlagos tudással rendelkezik, csak ne kelljen nekik sokat fizetni.. Az ilyen "low hanging fruit" jellegű dolgok max a szoftver fejlesztés elején menő vagy ha nagyon nincs más és villantani kell a vezetőségnek valamit.
Értem. Tehát nálad, mint vezetőnek ezek szerint a kezelési probléma a tárcsázónál az alacsony prioritású, de az új UTF8-as smiley-ik azonnal bevezetése az high priority (lásd legutóbbi frissítést)? Te ezeket komolyan el is hiszed?
-
Shyciii
veterán
válasz
noorbertt #312914 üzenetére
Az melyik pontosan?
Én mindkettőt használtam, és most az utóbbit használom kb 4 hónapja. Pont azért váltottam erre, mert ennek erősebb a mágnese, így tok nélkül is megtartja a 13 Pro-t (nyilván 13 mini súlyával nem volt gond az előbbi változattal). De nekem nincs a hátulján semmi nyom, vagy karc.
-
Shyciii
veterán
válasz
sgeza #312893 üzenetére
Nem mintha az lenne a normális, hogy csak akkor javítanak egy hibát, hogy ha kellőképpen sokan jelentik le...Ez a kifogás csak az alma fanoknak magyarázat egy bug meglétére.
Ráadásul ennek javítása nem igényel komoly erőforrást.
Amúgy az is megoldás erre a problémára, hogy ne legyél gyorsabb, mint az iOS -
Shyciii
veterán
válasz
icecave #312443 üzenetére
Kipróbáltam, eddig nem volt ilyen, mostmár lehet felfelé legyinteni, akkor felold a telefon, és feldobja a hívást a dinamikus szigetre
Ezt kipróbálnám 13 Pro-n is. Ez azon a kijelzőn alkalmazható, ahol jobbra elhúzva a gombot lehet felvenni a hívást? Ott hol kell felfelé legyinteni?
-
Shyciii
veterán
válasz
Zsolt,72 #312501 üzenetére
Az a baj ezzel a Back Tap funkcióval, hogy nincs hozzá dedikált proci, így nagyon hektikusan ismeri fel a kopogtatást. Én ezzel próbáltam megoldani azt az iOS hiányosságot, hogy mint az androidnál az asztalra dupla koppal le szokta zárni a kijelzőt. Ez nagyon hiányzik. Adott lett volna a back tap (bár autóban nyilván használhatatlan, meg ha az azstalon fekszik a telefon...), de össze-vissza működik. Kb olyan hatékonyságú, mint a Xiaomikban a virtuális közelségérzékelő.
-
Shyciii
veterán
válasz
kchris78 #312111 üzenetére
Mármint arra gondolsz, hogy milyen gyorsan javították pl az időjárás widget frissítését? Ami beletelt pár hónapba. Vagy ugyanez a hiba a Fitness appba.
Vagy a zárképernyőn az értesítések megjelentése mikor feloldod és elkezd laggolva megjeleníteni? Amit konkrétan fél év múlva javítottak, vagy még tovább. Most lett javítva a 17.4-essel...Szal hagyjuk már ezt a gyors javításokat iOS alatt.
És akkor említhetném a 16-ossal levő tökéletes akksi időt, amit a 17-es elszúrt, és nagyjából sikerült megoldaniuk a 17.2-essel, ami szintén nem egy gyors javításnak minősül. A 17-es alatt levő sokadik modem frissítés se véletlen (ugye a wifi szakadásos problémák). -
Shyciii
veterán
válasz
magicbox #312094 üzenetére
Különben én is mosolyogva nézem a rengeteg ős androidost aki váltott. Szerintem egyszerűbb az ok, öregszünk, talán több pénzünk is van, illetve már a stabilítás fontos, nem a mókolgatás.
Őőő. Hát én nem ezért váltottam. Az ok sokkal egyszerűbb: fontos számomra a "kis" méret, és jó üzemidő, plusz a támogatás. Ennek a 3-nak egy androidos telefon sem felelt meg tavaly.
Az iOS-es stabilitást meg hagyjuk. Közel 1 éve iOS-ezem, de olyan gyermeteg hibák fordultak azóta elő az iOS-en, hogy néha már sírva röhögök, hogy ilyen lehet még 2023-2024-ben is. Úgyhogy hagyjuk ezt az iOS atom stabil, és röccenés mentesen fut sztorikat, mert lehet hogy régen igaz volt, de már nem. Úgyhogy én meg azt nézem mosolyogva, hogy minden nagyobb frissítésnél azt olvasom itt, hogy az új verzió milyen vaj simán fut. Miközben ha eddig is így futott, akkor ez mitől lenne újdonság. És ezeket a mondatokat nem csak innen szedem, hanem magyar, angol videókból is. -
Shyciii
veterán
válasz
tothl #312069 üzenetére
Ez a kezdetek óta így van? Asszem valamit anno olvastam, hogy ha valaki a felcsatlakoztatott eszköznél a Device Type-nál bármit kiválaszt (nekem alapból semmi sincsen), akkor utána lehetnek ilyen esetek. Ilyenkor ki kell törölni az eszközt, és újrapárosítani. Ha viszont neked az elejétől ilyen, akkor nem tom miért csinálja. Most kipróbáltam gyorsan a kolléganőm BT-s fülesével, de ott is mindig a BT-s fülesen hallom a hangot.
-
Shyciii
veterán
válasz
INGJOKE #312063 üzenetére
Ezt most nemigazán értem. Nekem van egy céges JBL BT-s füles. Csatlakozva van az i13 Pro-ra, meg a notira is. Ha jün hívás és felveszem a telefonnal, akkor is a BT-s fülesen fogom az illetőt hallani, meg akkor is, ha a BT fülessel veszem fel. Nincs olyan, mint a kollégánál, hogy át kell manuálisan váltani bármire is.
-
Shyciii
veterán
válasz
SharpSA #311742 üzenetére
Fejből most az Orion megy, mert azt használom épp stabilan. Konfigurálható elég részletesen a Gestures rész. Gyakorlatilag minden fontos, vagy kevésbé fontosat el lehet végezni mindenféle Gestures-el. Nagyon kényelmes így használni, és nekem jóval kevesebbet is zabál akksiból (ezt még 17.3.1-es verzióval hasonlítottam össze)
-
Shyciii
veterán
válasz
kchris78 #311738 üzenetére
kchris78
Azt nem gondolom presztízsveszteségnek, mert azért a Google és a Mozilla Foundation között elég nagy különbség van mind működési modell, mind pénz stb között. Ráadásul most az idő is tág fogalom, mert az Apple mindenáron blokkolni akarja a web motort az EU-s törvényeken belül is ahogy egyelőre látszik.
Rage47
Ha nem is halott, de az Apple egyelőre mindent megtesz, hogy valahogy továbbra is blokkolja úgy, hogy az EU-t se zavarja
Személy szerint nekem komoly bajom nincs a Safari-val, de az sajnos tény, hogy WebKit-es böngészők között is találok olyat az Apple Store-ban, amik értelmes gesztusokkal kényelmesítik a böngésző kezelését, és még negyedannyit fogyaszt az akksiból, mint a Safari. Legalábbis nálam. Szóval mindenképp kellene a konkurencia, hogy az Apple is összekapja magát végre, mert túl kényelmes helyzetben van.
-
Shyciii
veterán
válasz
burgatshow #311719 üzenetére
Rage47
A nem EU-s Firefox-ot tudják tovább vinni. De ha belegondolsz azzal sok meló nincsen. Egy böngészőben nem az a nehézség, hogy bizonyos funkciókat leprogramozz (főleg hogy Apple tiltások miatt egy csomót nem is lehet), hanem annak a motorját karbantartani, fejleszteni. Nah mármost a nem EU-soknál ez a gond nincsen, mert WebKit, amit az Apple fejleszt (vagy nem, mert simán tudok weboldalt, amit képtelen megjeleníteni a iOS-es Safari, miközben a DuckDuckGo, ami WebKit-et használ még, gond nélkül megnyitja).
Amúgy az EU-s piac azért nem olyan picike, hogy nem érné meg nekik. Főleg hogy már 1 éve tesztelgetik, és most 1 hónapja fullra ki vannak akadva. Azért ez nem azt mutatja nekem, hogy nem akarnak ezzel foglalkozni.burgatshow
Ez amúgy egy 1 éves cikk, és csak azért tettem be, mert a cikkben az is benne van, hogy tesztelik. De van friss 1 hónapos, ahol fullra ki vannak akadva, hogy még ezzel a lépéssel is erősen gátolja az Apple a saját motorú Firefoxot. És nem csak egy twitter bejegyzést írtak (azért sem X), hanem a Google-al közösen fordultak az EU-hoz újfent. Azért nekem ez nem azt mutatja, hogy nem lesz belőle semmi, persze ettől még a még lehet ez, de egyelőre nem ez a valószínű. Főleg úgy, hogy közben a rivális Google meg már a kész Blink-et teszteli házon belül, és hamarosan külsősök is tesztelhetik. Márpedig akkor minden fontos böngészőnek meg lesz a külön motorja, ami azért a Firefoxnak presztízsveszteség lenne, ha pont neki nem
-
Shyciii
veterán
válasz
Rage47 #311714 üzenetére
Már tavaly februárban elkezdték fejleszteni a Gecko motoros iOS-es Firefox-ot: Link
és Februárban már erősen hallatták a hangukat (Google-al együtt), hogy az Apple változtatása a 17.4-esben még mindig nehezíti a Gecko motoros Firefox kihozatalát, szóval erősen rajta vannak. -
Shyciii
veterán
válasz
TheBoss00Ati #311693 üzenetére
Szia. Smartclinic-et javaslom ebben az esetben: Link
Nagyon korrektek, és jól dolgoznak, de...
Csak akkor tud 30eFt alatt lenni az akksi, ha nem gyári akksiról beszélünk. És bár az utángyártottak esetén is több minőségi kategória van, de még az A kategóriájú akksik élettartama is számottevően kevesebb, mint a gyári. Igaz, hogy így 15eFt környékén vannak az utángyártottak, de szerintem akkor sem éri meg, úgyhogy jól gondold meg.
jah és mielőtt a Smartclinicet választod, előtte hívd fel őket, hogy ahhoz a típushoz van-e nekik utángyártott, mert nem mindegyikbe szerelnek be, ugyanis ők a rosszabb minőségű utángyártott akksikkal nem foglalkoznak. Ilyenkor csak gyárit szerelnek be. -
Shyciii
veterán
válasz
liszi70 #311679 üzenetére
Én tok nélkül használom, de sosem fordult elő, hogy "véletlenül" átváltottam, pedig nadrág zsebébe szoktam tenni, és nadrágjaim között van laza vászon is, meg farmer is. Nekem inkább az a gondom az Apple kapcsolójával, hogy annyira kis pöcök, és a kapcsolás iránya pont nem párhuzamos a kijelzővel, így sokkal nehezebb átkapcsolni az éppen fogó kéz hüvelykujjával. Egy Oneplus ebben mérföldekkel használhatóbb bármilyen körülmények között. Bár ez még kevés ahhoz, hogy Iphone 15 Pro-ra váltsak.
-
Shyciii
veterán
válasz
tibbike01 #311404 üzenetére
dns.adguard van természetesen IOS-re is. Ezen a weboldalon le van írva hogy tudod megoldani rendesen minden kapcsolatra vonatkozóan (mert ugye kézzel is irogathatod a dns szerver nevét...). Ezt a módszert használom én is. Kvázi egy profile-t lehet letölteni a telefonodra, és bekerül az ios beállításokhoz. Nagyon jól működik, nem kell appot tölteni hozzá.
Youtube vanced nincsen, de vannak módosított Youtube alkalmazások amik működnek (legalábbis amikor legutoljára próbáltam). Ilyen pl a PreTub - No ads in video alkalmazás is, de szerintem jobb, ha előfizetsz a Youtube Premium-ra. Egyszerűbb, és nem kerül soba. -
Shyciii
veterán
Az egy dolog, hogy van benne, és milyen szabványosítással, milyen minőségben. De mint mondtam rendesen le lehetett nálunk az összes funkciót programozni Blink (Chrome, Edge, Vivaldi, Brave stb) és Gecko (Firefox) alatt is normális fejlesztési időn belül. WebKit alatt nem volt hajlandó normálisan működni.
-
Shyciii
veterán
Egyébként meg, ha a WebKit rendesen támogatna minden webes szabványt, akkor senkit sem érdekelne a motor témája, de hát nem így van. Pl nekünk is a webrtc-s hívásokat bonyolító weboldalt képtelenség a WebKit-es Safarira rendesen leprogramozni, mert egyszerűen fosul áll hozzá a szabványokhoz. funkciókhoz, úgyhogy a webes programozónk feladta, és így Blink, Gecko alatt képes rendesen működni.
-
Shyciii
veterán
válasz
Dr. Oid #311250 üzenetére
Még WebKit-et használ mindegyik böngésző. Viszont itt van már a kanyarban a Blink. Jelenleg belső tesztelésen van, de hamarosan megkapják külsősök is.
https://9to5google.com/2023/03/03/first-look-google-chrome-blink-engine-iphone-ios/ -
Shyciii
veterán
válasz
Cyberbeni #303963 üzenetére
Eddig sem technikai oka volt, hogy nem lehetett más böngésző motor. Persze ha nem akarod a más böngészőt szürke zónásnak hívni, akkor hívhatod máshogy, a lényegen nem változtat.
A szürke zónás szót kicsit össze-vissza használod. Azok a motorok maximum az Apple értelmezésében szürke zónás, amúgy semmi köze a motorokan ahhoz.
Amik a linkeden vannak, azok technikai korlátok.
Minden amit gátol a fejlesztők felé az Apple, az mind technikai korlát. Ezzel nem mondtál újat. Mint ahogy a kötelező Safari WebKit használata is technikai korlát. Eezek mesterséges korlátok, és nem az iOS korlátai.
-
Shyciii
veterán
válasz
Cyberbeni #303954 üzenetére
Az hogy technikailag mit lehet, nem fog változni. Csak szürke zónás appokat is fel fogsz tudni rakni, meg esetleg lesz olyan app store, ami nem a reklámokat meg gacha appokat tol állandóan az arcodba.
Ez így ebben a formában nem igaz, mert már van folyamatban egy kötelezés az Apple felé, hogy a Safarin kívűli böngészők ne legyenek kötelezve a Safari WebKit-jének a használatára. Ezért is van már a Chrome ios-es verziójából olyan beta, ami már a Chrome saját motorját használja. Úgy rémlik, hogy Firefoxból is létezik ilyen. A kérdés már csak az, hogy mikor aktiválhatják be.
-
Shyciii
veterán
Volt egy levélváltásom a HUNKey fejlesztőjével, és elküldött egy linket, amiben leírják, hogy mit miért nem valósítottak meg, vagy azon kéréseket amit megvalósítottak, az miért olyan faramuci: Link
Tanulságos...Jól látható, hogy az Apple milyen magas szinten gáncsolja el a külsős fejlesztőket, és miért lenne már itt az ideje, hogy az EU tényleg beleavatkozzon. Persze erre nem lenne szükség, hogy ha az Apple a saját appjait kielégítően meg tudná csinálni.
-
Shyciii
veterán
válasz
7Heads Drago #302058 üzenetére
Neki is van iPhoneja, ha jól értelmezem. Meg nekem is. Vannak hibái a rendszernek és a telonak is. Ezek szerint csak pozitív dolgokat lehet leírni? Mert erről nem tesz említést az összefoglaló.
Segítek. Noxy válaszolt. Noxy azon emberek egyike, aki személyes sértésnek veszi, ha az Apple megoldásait kritizálják, ő egy igazi Apple megszállott, és azonnal beleszáll akibe lehet, ha olyat említenek meg, ami az Apple gyengeségét mutatná. Van még ilyen 1-2 ilyen ember itt, úgyhogy ha valami nem tetszik neked, vagy kevésbé tetszik, akkor tudd hol a helyed, mert helyre tesznek, de azonnal.
-
Shyciii
veterán
válasz
burgatshow #302039 üzenetére
És elérkeztünk a második ponthoz, ahol már támadásba mentek át, miszerint akkor minek használjátok címszóval.
1. Többször leírtam, hogy miért, nem fogom újra és újra leírni, mert nem vagyok papagáj
2. Ebből is látszik, hogy milyen szűk gondolkodásúak vagytok, mert elképzelni sem tudjátok, hogy nem csak jó, vagy rossz létezik, hanem köztes változatok tömkelege is, így például a váltás oka esetén is
3. Elképesztő, hogy ezt az elmúlt 2-3 hónapban több ember is ezerszer leírta már ezt nektek, és még mindig ugyanezzel a két mondattal és támadással operáltok.
4. Nagyon remélem, hogy az ios használata engem nem fog így beszűkíteni -
Shyciii
veterán
válasz
burgatshow #302037 üzenetére
Nem is vártam mást egy nagy "apple-ostól", hogy teljesen belemagyarázzon olyan szóhasználatot egy elhangzott mondatba, ami valójában meg sem történt, és ezzel próbálja meg kimagyarázni egy rendszer gyengeségét. Dehát ez van. Ez majdnem mindennapos itt, így nincs is min meglepődni.
-
Shyciii
veterán
válasz
pamesz #302032 üzenetére
Így van. Én azért xarnak nem mondanám, csak részben kényelmetlennek. De ezen a részen is jól látható, hogy az Apple nem a kényelemre, és használhatóságra ment, hanem arra, hogy különböző legyen a többitől: a'la cola vs traubi esete. Én igazából csak azt nem értem, hogy miért kell ragaszkodni a különbözőséghez és ezzel feláldozni a kényelmes, célszerű használhatóságot.
-
Shyciii
veterán
válasz
burgatshow #302029 üzenetére
Így már ok. Amúgy még annyit a bekapcs gomb duplakattra, hogy jól kitalálták az Apple mérnökök. Nem, nem találták ki jól. Nem véletlenül hoztam példának, hogy fekszik a telefon az asztalon, de mondhatnám, hogy egy kis bambusz tartóra van támasztva a hátlapja. Ezen esetekben a bekapcs gomb sima megnyomása is körülményes, nem hogy a kettő, hiszen oldalt nincsenek megtámasztva. Szóval maradjunk annyiban, hogy az Google mérnökök találták ki jól, hogy elutasítás gomb is van, és bekapcs gombra is programozható, így minden körülmények között könnyedén elutasítható a hívás.
És akkor még nem említem azt a lehetőséget, ami anno (vagy tán most is van a Motorola esetén) a Moto One-nál volt, hogy a kijelző felett legyintettem egyet, és szintén programozható volt, hogy mit csináljon ekkor. -
Shyciii
veterán
válasz
burgatshow #302024 üzenetére
Ha zárolt képernyőn kapod a hívást, van elutasító gomb. Ha feloldott állapotban akkor gombbal. Ez nem gáz, az Apple mérnökök így találták ki. Személyes véleményem, hogy a gomb remekül működik, mert fizikailag kitapintható.
Valamit akkor rosszul csinálok.
- Telefonon nem látszik semmi, tehát pl asztalon hever. Jön egy hívás, sehol egy elutasítás gomb
- Lockscreen-en vagyok, tehát látható egy-két widget, jön be hívás, sehol egy elutasításgomb
- Be vagyok jelentkezve, felugró ablakban jön a hívás (így állítottam be), és van elutasítás gomb.A első két esetben a bekapcs gombot használva csak némítja a hangot, de nem utasítja el.
Valami beállítás elmaradt nálam? -
Shyciii
veterán
válasz
Micsurin #301987 üzenetére
Ne aggódj, ezzel nem vagy egyedül. Én év eleján azért tértem át iphone-ra, mert "kis" méretben is nagyszerű kijelzőidőt képesek produkálni. Ez így is ment a 16-ossal egy 13 Pro-n. Majdnem 7 óra kijelzőidőket el tudtam érni. Most ugyanazzal a használattal vadi új akksival is ippeg el tudom érni az 5 órát a 17-es iOS-en. Most pont ugyanolyan xarul állok, mint Androidon ugyanilyen kis telefonnal
-
Shyciii
veterán
válasz
rankesz #301880 üzenetére
Én is Androidról jöttem, és az Adblockra rendszerszinten van egy nagyon jó megoldás:
DNS profile installálása (Adguard-ot használom). Ez is rendszerszinten megfogja, így se böngésző, se más programban nem jelenik meg a reklám. Youtube persze kivétel, ott másképp működik
Ezen a linken meg tudod csinálni.
Így nem kell semmi program, semmi becsatlakozás egy külön eszközödre, semmi, csak egy dns profil, és kész. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- bambano: Bambanő háza tája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hálózati / IP kamera
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- iPhone topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3026, 91% Akkumulátor
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest