- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Pgabor79 #49527 üzenetére
Milyen hátterekkel számoltál? Én 20-asokkal.
Csak a hazai forgalmazók árait érdemes nézni.Ha kiveszed az egyik mélysugárzót, vagy a csatlakozó terminált, attól nem szűnik meg a garancia. Én is megtettem a Quadralommal.
Az LS kábelezése ritka gány munka, igazi hülye, aki úgy hallgatja. Azért szeretném tudni, milyen az ES bele?T-Tboy!
Akkoriban ugyanaz a cég - Annex - importálta mindkettőt, azért kínálták párban, csomagban. -
MaTTeS
senior tag
válasz
Pgabor79 #49394 üzenetére
Nem kifejezetten az én stílusom, de 2 éve láttam a Hm és Hifi Show-n, és volt rajta pár jó szám: Chris Botti in Boston (bd50 lemez), erről a Shape of my hearth c. szám tetszik leginkább.
Polk Audio Rti A9 dobozokkal és valamilyen elő-végfok párossal hallottam (ha valaki emlékszik rá, a földszinten bal hátsó sarki szobában kényelmes fotelekkel). Nagyon szép, szellős hangja volt, kifejezetten nagyon tetszett a Polkok hangja.
-
BBéci
legenda
válasz
Pgabor79 #49294 üzenetére
Foresthez nem hasonlítottam, csak a másik kettőhöz, amik elméletileg jobbak nála. Ezért helytálló lehet a következtetésed. Egy biztos, a HH1 rémesen merev.
(#49298) Sotime
Úgy megy oda, hogy a legtöbb ember számára az a három márka is nonémnek tűnhet, mint a Taga. Viszont az is igaz, hogy a Tagákkal ellentétben, sokszorosan bizonyították, hogy bőven megérik az árukat. -
Dorian
félisten
válasz
Pgabor79 #47989 üzenetére
Én Python-tól kaptam, de szerintem akár a mosógépek alá árult gumiőrlemény szőnyeg is megfelel. Én 4 kis 3x3-as tappancsot vágtam ki a gránit alá, de mivel a mosógép alá való sokkal vastagabb, mint az enyém, szerintem abból arányosan nagyobb darabok kellenek, nehogy inercia gondok legyenek. 2000Ft 1m2 belőle, szóval nem tétel.
Szerintem a futópályákon, játszótereken használt gumi túl puha ehhez, de ez is csak ötletelés. -
Dorian
félisten
válasz
Pgabor79 #47966 üzenetére
Ki kell próbálni.
Ha olcsón tudsz, rajta (nekem nem jött össze olcsón). 2 vagy 3 cm.
Ha nem jön be, akkor a tetején, súlyként mindenképp hasznos lesz
Van aki padlószőnyeg miatt tett gránitot, van aki direkt tett szőnyeget a sub alá.
Ki kell próbálni.Pgabor79:
Röhögni fogsz, Indonéz kendőkből (rojtokkal meg minden) szabattam le anyuval
Igen, 5 centi vastag -
Dorian
félisten
-
Tamoo
nagyúr
-
Pgabor79
aktív tag
válasz
Pgabor79 #47246 üzenetére
Valami ilyesmire gondoltam:
Csipogó
Hangsúlyozom: nem zenehallgatáshoz kell hanem valamivel jobb hangminőségben akarom nézni a híradót, asszony meg a BK-t.Olcsó legyen, kicsi legyen, jobban szóljon mint most a TV beépített micsodája... Hátha valakinek van tapasztalata ebben a kategóriában....
-
Dorian
félisten
válasz
Pgabor79 #46036 üzenetére
Ezzel volt a legnagyobb problémám. Ugyanis nagyon nehéz volt egyszerre az alábbi 3 feltételnek megfelelő anyagot találni.
1. megfelelően vékony,
2. normális minőségű anyag,
3. esztétikus minta
Végül (nem röhögni) Bahia boltban vettem indonéz kendőket, és anyum méretre szabta, rojttalanította, beszegte.
A sűrűbb szövésű anyag kevésbé jó, de abból sokkal könnyebb megfelelőt találni. Itt a műszál nem probléma, mert csak fedő funkciója van. Gondolkoztam még 40%-os felület-fedettségű PE. zászló-anyagon, amire lehet képet nyomtatni (nem festővászon!) de nyomtatással együtt már elég drága lett volna ekkora méterekben.Ezt a sűrűségű szivacsot én még csak "ocsmánykékben" láttam. Már csak akkor lesz rondább, ha kis idő múlva napfény hatására elkezd besárgulni: Jó darabig csak a szivacsok voltak meg, amíg nem találtam bevonatot, ill. nem gyártottam le a kereteke, amik használt parkettából és ágyrácsból lett méretre vágva, gyalulva, csiszolva. Ennél kevésbé szopatós ha vesz az ember fenyő léceket, azok nincsenek össze-vissza hajolva, vetemedve.
Még valami: ha a tartó keretet a szivacs mögött légréssel találod ki, az is javít akusztikailag (légrés vtg. nem nagyobb, mint szivacs vtg. esetén)
-
ginola
addikt
válasz
Pgabor79 #42246 üzenetére
Nemrég hallottam, jamo studio 170-et tuning előtt és után, teljesen más lett, a doboz megerősítve, hangcsillapítva lett, ill a keresztváltója, belső kábelezése lett új, döbbenet mennyivel jobb lett, én is gondolkodok valdus 400-am tuningján, mivel helyszűke miatt nem találok,, csak max 13 cm-s méllyel ellátott frontokat ebben, meg 20-ok vannak. Csak a kérdés megér e 40 ezret, vagy inkább másban kéne gondolkodni.
Egyébként kit ajánltok tuningra, Cserép Árpádról sok jót is hallottam, véleményetek?
-
-
BBéci
legenda
válasz
Pgabor79 #40381 üzenetére
Igen, reális lehet, de lepkefing lesz 45 négyzetméteren, arra most készülj fel.
Megszámlálhatatlanul sok szobában, teremben hallottam házimozi rendszereket, egyszerűen képtelenség egy akkora mélynyomóval, normális hangzást összehozni. Maximum 30 négyzetméterbe való. A Streamaudio moziszobájában 2 db R12 dolgozik, pedig még 25 négyzetméternél is kisebb. A Házimozi Studió 5x5-ös szobájában 2 db 1000 wattos Array 1500 van rendszerbe állítva, 38-as membránokkal, 57 kilós súllyal. A fromntokban 35-ös mélysugárzók mozgatják a levegőt, szigorúan 80 hertz fölött!
Nem szabad alulméretezni egyetlen alkotóelemet sem, mert tönkreteszi az összhangot!
Xtremetuning is azért vette a két JL Audiót, mert kevés volt az egy darab Focal Electra szub.(#40382) eviktor
Arról az ablak tehet, nem a mélynyomó. Nálam 22 négyzetméteren pont jó a Velodyne SPL1200Ultra, de volt előtte DD15 is.
Szerintem fogalmad nincs, milyen az igazi házimozi hangzás. Amikor a Valkűr elején a repülőgépek elhúznak előttem, a kanapé ki akar ugrani alólam. -
BBéci
legenda
válasz
Pgabor79 #40375 üzenetére
Viszont csak 90 W a teljesítménye, ami kevés még 20 négyzetméterre is.
Ha 45 négyzetméteres helyiségben ütős mélyhangokat szeretnél hallani, akkor 2 db 30-as szub kell, egyenként legalább 180 (RMS) wattal, vagy egy 46 centis >500 W teljesítményű erősítővel. Az első az olcsóbb megoldás, például 2 db Proson R12. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Pgabor79 #40375 üzenetére
Ha azt nézem kis helyre kell a láda... ~13m^2, de lehet , hogy átpakolok valamikor tesómék szobájába, az közel 20.. na meg ki tudja, hogy később még mi lesz...
Ebből kifolyólag lehet, hogy elég lenne a 20 centis CAV is, vagy valami ahhoz hasonló.
Csak ennek tényleg a felépítése furcsa, ugye hogy nem "kocka". Viszont árban eddig a legjobb eddig.
-
BBéci
legenda
válasz
Pgabor79 #39859 üzenetére
A házam eredetileg olyan konyhás lett volna, mint amit leírtál, de átrajzoltam a terveket és szeparált nappali lett belőle. Egyrészt a zavartalan és megfelelő akusztikai köznyezetben történő mozizás és zenehallgatás miatt, másrészt a magánszféra megteremtése okán. Amúgy sem tudnám magam jól érezni ételszagban, elszívó zúgása közepette, de a főzőlapot sem szeretem folyamatosan látni, pedig szép, Schott Ceran.
Nem csak mozizás, olvasás közben sem. A teljes sötétítés lehetősége is fontos a vetítés miatt.
A hálószoba a ház másik végében van, csukott ajtók mellett, éjszaka, miközben feleségem alszik, élvezhető hangerővel tudok mozizni, bár a kanapé nem remeg alattam. -
jcage
tag
válasz
Pgabor79 #39857 üzenetére
Nálunk most lesz Picur 3 éves. Már kicsi korától megszokta, hogy nem néma csöndben kell aludnia, ezért nincs is gond. Éppen szervizben van az erősítőm, de a kölyök már beszólt, hogy a TV recsegője milyen "nem szépen" szól.
Nálunk sem üvölt egyébként este, de -40-35dB körül simán filmezünk este úgy, hogy nála az ajtó csak be van hajtva.
Szóval csak arra akartam kilyukadni, hogy nagyban függ a neveléstől is.
Ja és no offense.Üdv,
J -
ricsik
őstag
válasz
Pgabor79 #39370 üzenetére
Vagy csak ők azok a kevés kivételek, ahol az a cél, hogy mindenki boldog legyen. A Proson nem egy olyan márka mint az említett JBL és a Polk, valószínű nem is költenek dollármilliókat reklámra, meg szaklapok szponzorálására, így marad píz rendes cuccot gyártani. Lemerném fogadni, hogy ilyen kisebb manufaktúrák ugyanannyiért sokkal jobb cuccokat tudnak gyártani. Örülni kéne inkább, hogy van nálunk olyan cég, aki elhozza az átlag ember számára ismeretlen, kevésbé nagy nevű márkákat, amik ugyanannyiért jobbak is.
SZVSZ. -
eviktor
tag
válasz
Pgabor79 #39362 üzenetére
Próbáltam jó néhány kulcsszóval googlizni erről a Proson subról infót, de nem nagyon találok semmit. Mintha csak két helyen lenne kapható: Svédországban és a Stream Audiónál. Ez utóbbi helyre eljutottam, bár Svédországban izgalmasabb lett volna meghallgatni. Szóval nagyon nyomják srácok, biztos magas árrést tudnak rajta bezsebelni, de mikor megkopogtattam a dobozt, ill. mellette a Polk subot, nos, előbbi mintha üresen kongott volna. A Polk psw sokkal masszívabbnak tűnt, valahogy mégsem ajánlottak, hogy hallgassam meg azt is. Érdekes.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Pgabor79 #37335 üzenetére
Szerintem meg ha ezt állítod, akkor nem foglalkoztál zenével..
Max csak hallgatod..
Aha, akkor ennek nézz utána egy kicsit jobban... Aztán gondold át a válaszod még egyszer.. Meg mint írtam, nézd meg Armin Mirage koncertjét és csodálkozz el azon, hogy mégis mikre nem képes a trance.. És ez hasonlóképp van jó pár zenével, amikor valós hangszerek segítségével vannak felépítve bizonyos ütemek, akkordok..
-
Integra
titán
válasz
Pgabor79 #34908 üzenetére
nem nagyon tudom. azt tudom, hogy a duo-ra került végre főkapcsoló. lehet, hogy ez csak nekem mániám, de az ilyenekhez ragaszkodom amennyire csak lehet. hdmi mindkettőn van, chip is azonos, úgyhogy alapvetően a duo inkább ráncfelvarrt darabnak is tekinthető, de szerintem a max megléte miatt lett a duo, és így váltják ki a base-t. a max és a duo is asszem akkor jött ki, mikor a smart széria is megjelent. aminek a létjogosultságát mai napig nem értem, de ebben egészen biztos bennem van a hiba, nem értem, hogy miért kéne a smartból bármelyik is.
de szerintem ha egy base-t veszel, azzal is nagyon jól jársz és vigyorogni fogsz a képi világa láttán -
cekkk
veterán
válasz
Pgabor79 #34908 üzenetére
Semmi különbség nincs szolgáltatásban szerintem.
Integra
Mert olcsóbbak mint a duo és a max és így azok is megveszik akiknek arra nincs pénzük, viszont lemondanak pár dologról.
A főkapcsolót én nem használom, igaz most olyan helyen van az elosztó, hogy ki tudok húzni mindent, de ha meg szépen be van építve a lejátszó akkor mögé nem férek be, mert nálam akkora helyen van hogy levegőzzön de a kezem felette rendesen nem fér be hogy még kapcsolgassam
-
Integra
titán
válasz
Pgabor79 #34906 üzenetére
de a base utódja a duo, nem? a duo pedig a max-tól abban tér el, hogy nincsen benne bluray egység, hanem 2 hdd fiók. az biztos, hogy a csúcsmodell egy max utód lesz. szóval nem tartom kizártnak, hogy a duo ára fog lejjebb menni. mennyiért lehet most a base-t beszerezni?
-
Integra
titán
válasz
Pgabor79 #34806 üzenetére
már rég kifutott, jelenleg a 'max' az utód, de az is ki fog futni, ahogy az összes mostani is, mert ősszel (bár a smart megmarad valszeg) jön az új generációs dune, 2 magos, nativ gigabit lan és a jóistentudja milyen nevű stúdió szintű képjavitó algoritmussal. jó drága lesz.
egyébként fura, hogy kifutott, mert azon túl hogy a smart más ház, gyakorlatilag alig változott valami érdemben a base-hez képest. lett on-off kapcsoló rajta. amit énspec fontosnak tartok.
-
cekkk
veterán
-
Integra
titán
válasz
Pgabor79 #34322 üzenetére
köszi
és ha tudnád hány hónapja cumizok már az egésszel....
jövő héten remélhetőleg kész lesz.. feltéve hogy a villamos cucc rendelésem, amit ma kellett volna megkapjak, nem csúszik még hétfőnél is tovább, illetve össze tudom logisztikázni a villanyost meg asztalost.. péntek este meccs van, addigra már a beamernek is a helyén kell lenni -
mike1978
tag
válasz
Pgabor79 #34030 üzenetére
A 25-ös MJ az 50nm-be édes kevés, és mivel zárt szub, és elsősorban zenére tervezték, így mozin kicsi a hangnyomása...nem erre való! 50nm-be ha azt akarod, hogy hadd-el hadd legyen akkor akár két 12"-is berakható, de min 1 jó minőségű...
A JBL sem rossz, bár kicsit kemény hangja van, inkább felső basszus mint az a lágy karakter...az R12 épp ellenkezője...Nyíregyházán egy ismerősöm most vette a másodikat szintén 40-50nm körüli szobába, ikon szett mellé, és teljesen odavan! -
foppa
tag
válasz
Pgabor79 #29950 üzenetére
Köszönöm a választ! A hétvégén ráérek, majd elmegyek meghallgatni a kiszemelt szetteket! Az új Studio szériáról lehet tudni valamit? Utánaolvastam itt-ott, de a régi szériához képest sokkal gyengébbnek mondják!
Egyébként a West Endben lévő MM-ben láttam akciósan egy kiállított darabot ES-ből és Daliból is! -
cekkk
veterán
válasz
Pgabor79 #28892 üzenetére
Szerintem felesleges, elég oda a 2*2.5.
Lean-t kérdezd meg ha gondolod, ő úgy használja a QLN hangfalait, az onkyo 608as erősítőjével, és az onkyon lehetőség van a kettős kábelezésre, míg a H/K 255 nincs.
Járt nála a H/K 255ösöm, majd ő elmondja, hogy így vagy úgy volt-e jobb. -
Gál István
senior tag
válasz
Pgabor79 #28729 üzenetére
Egyiket sem javasolnám mert egyiket sem hallottam. Nekem most 2,5-ös Kácsa kábelem van de piszkosul korrodálódik, ezért nemsokára új kábelre váltok.
-
ricsik
őstag
válasz
Pgabor79 #26790 üzenetére
Aki nem ismeri a cuccaid az írásaid alapján, azoknak becsapós az adatlapod, mert úgy értelmezhető, hogy az erősítő comming soon, a többi már megvan. így kéne talán: comming soon: denon, c6, balbla.
Más: Streamaudióba meg lehet hallgatni a Dynavoice DF6-ot? Náluk vettem a C4-et, de nem volt időm körbelesni.
-
robi0604
őstag
válasz
Pgabor79 #26767 üzenetére
Nekem sokkal jobban bejött a hangja HK-val.
Amikor vettem az erősítőt, megnéztem a 1910-et is sok mással egyetemben (persze azóta is hallottam több erősítőt), a hangfalak között volt az es80 is.
HK-val egységesebb volt a kép, a denonnal valahogy semmi sem volt a helyén.
A C6-al jobb volt a helyzet, jobban összeillett, mint a JBL-el, de nekem ott is inkább a HK hangzásvilágával volt élvezhetőbb, persze ezt a kategóriát nézve. -
cekkk
veterán
válasz
Pgabor79 #26775 üzenetére
1911 teszt. Olvasd el. Tibi írta. igaz már ez egy kicsit finomított változat, de a lényeg ebből is lejön. Inkább zeneibb a 1911 mint mozi.
De látom neked is Dali Concept van, nekem is és ahhoz szerintem a 255 nagyon jó választás. Denon nem volt nálam, de a hétvégén, itt volt egy Onkyo 608 és a Dalikhoz, nekem nagyon nem jött be a hangja.
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma! 2x16Gb DDR 5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest