- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy A25 5G - az út középen járható
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Qualcomm lapkával és nagyobb teleppel várható a CMF Phone 3 Pro
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
-
Mobilarena
Peugeot / Citroën / DS topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
Thocy a ZAGY
üzenetére
Én se állítottam, hjogy mindent tudok, csak egy k kis szeletkét látok, viszont a munkámból adódóan ezzel kapcsolatos csikkek, történések is eljutnak hozzám, és nem a totalcar- vezess.hu vonalról tájékozódom. Már elmúltam 50, és általában szeretem a véleményemet a tényekre alapozni, ebből fakadóan kevés szubjektivitást belevinni, de pont azt írtam, hogy amit te helyi iparnak hiszel, az az esetek nagy részében nem az.
Persze mindenki arra kölkti a saját pénzét amire akarja, és olyan idseológiát gyárt mögé, amilyet szeretne. -
Thocy a ZAGY
tag
Ezek közül ránézésre egyiket sem.

Nem állítom, hogy birtokomban van az egyetemes igazság és érzelmek sem befolyásolnak a döntéseimben, de azt hiszem mindjárt 50 évesen én már ilyen maradok. A rövid lényege a mondandómnak csupán annyi volt, hogy ahol lehet, támogatom a helyi (tágabb értelemben EU-s) ipart, hogy a jövönkben is ott lehessen.
albiosznak
A VW vonalat én sem szeretném erőltetni ebben a topikban, csupán példaként jött elő, nem reklámként (ugyanígy írhattam volna a Citroent is, mert majdnem azt vettem és marad is a családban egy). -
albiosz
őstag
válasz
MC Pite
üzenetére
Nem folytatnám a VW vonalat ebben a topikban. Én sem véletlenül vagyok itt.

Ár-értékben elég kellemes ajánlat most 8 év garival az új C3, ez biztos.,,Fogyi ezzel a mocival aláírásomban"
Mire gondolsz? SM profilodban én találtam új 1,2 PT motoros autót. Habár a fogyasztás nálam nem igazán szempont ennél a vásárlásnál.
-
Rick4
félisten
válasz
Thocy a ZAGY
üzenetére
Nézd, én amerikai autók alkatrészeivel foglalkozom, talán egy picit jobban rálátok arra, hogy mi zajlik a globális járműipari piacon újautó és alkatrész tekintetében, több, mint 20 éve ezt csinálom, az usából, kínából, európából importálok alkatrészeket, tehát nem csak hallottam, nem csak olvastam, hanem magam is benne vagyok, fogtam már épp elég usa, kanadai, mexikói, indiai, fülöp- szigeteki, kínai, európai terméket, és picit más a véleményem.
Amit te elvből nem veszel meg, majd megveszi más, amit te hiszel, annak a fele sincs úgy, és ha majd ott tartasz, veszel amit akarsz, és abban drágábban ugyan, de ugyanazok, vagy rosszabb minőségű alkatrészek lesznek benne, sok esetben az is lehet, hogy egymás mellett készülnek, csak más lesz a logó.
Irtó jó példa erre a Zeekr 009 és a Volvo EM90 típus, berakok ide egy képet a két autóról, aztán majd megírod, te szíved szerint megvennéd-e ugyanazt az autót Volvo logóval 30%-os felárral...
-
Rick4
félisten
-
Thocy a ZAGY
tag
Lehet, hogy a VW sem a régi már, de legalább európai. Én elvből nem veszek kínait semmiből, ahol ezt meg tudom kerülni (sajnos sok esetben már nem lehet, mert nincs helyi alternatíva).
Kína államilag tolja bele a pénzt az összes nagy cégébe, hogy a részben ellopott, részben már saját kútfőből kifejlesztett technológiát olcsóbban tudják teríteni, mint a nyugati cégek, tönkretéve a maradék talpon állókat is.
Ne gondoljátok, hogy utána is olcsók lesznek, ha már nem lesz szükség árversenyre... nyilván nem kell sehol szívjóságot keresni, a nyugat is gátlástalanul kizsákmányolta a keletet évszázadokon keresztül, de pont ebből tanulhattunk volna és nem kellett volna némi profitért kiengedni a gyártást saját kézből, most meg szívni nagyokat, amikor kezd összeomlani a világkereskedelem a sok össze-vissza vámmal, háborúkkal, meg az ezeket kiváltó idióta vezetőkkel (na ilyenekből sincs hiány egyik oldalon sem).
-
Rick4
félisten
válasz
albiosz
üzenetére
Nyilván nem így gyártják le mindet, de behorpadt a tank, és cserélni is kell az egész kócerájt, ilyet még ők se hallottak a szervizben...
Egyébként erre a wv minőségre azért nem vennék mérget, ha újat néznék személyautóból, én lehet a kínaiak felé mennék el, van olyan imerős, aki fogdokki, spéci szájsebészeti melókat vállal, tehát nem sima fogtömés és áltlaános dolgok, egyszerre 5-6 rendlőben dolgozik, na ő pont teghnap mesélte, hogy most vett egy omodát, és le van döbbenve, mennyire jó kocsi, van két Lecus LC500-asa, két lexus RX városi terepjáró, azt mondja, a Mercedes AMG GT, az Audi etron és a Covette C8, amik 60 millás kocsik, sehol sincsenek ehhez képest minőségben. Én megnézném a vw előtt a jaecoo-t is.
-
albiosz
őstag
válasz
Thocy a ZAGY
üzenetére
Engem is a 8 év garancia vonz (az 5 se volt rossz, árához képest), de azért egy VW egészen biztosan minőségibb autó. Persze hasonlóan extrázva árban is látványos a különbség. Én még vacillálok, hogy mit vegyek. Valószínűleg észszerűbb döntés lenne egy pár éves használt, ismert konstrukció olcsóbban. Viszont a használt piac elég macerás.
#8178 Rick4: ez mondjuk nem hangzik jól. Reméljük egyedi eset volt.
-
Rick4
félisten
válasz
albiosz
üzenetére
Haverom apja vett c3 aircrosst egy éve, végigküszködött vele 15 ezer km-t, majd lecserélte másra, nem tudták megcsinálni azt a nyűgöt, hogy megtankolta, majd max 3/4-ig ment fel a tank, de gyorsan visszaesett negyedre, elment tankolni alig bírta letekerni a sapkát, majd mikor sikerült, egy bazinagyot durrant, pár litert tudott belenyomni, és ez ismétlődött, az 1.2 es motort nem tudta 7 liter alá vinni pici város+ országút 80-nal.
Hááát, egy autóból nyilván nem vonunk le semmilyen következtetést, de nem szerencsés ez.. -
Thocy a ZAGY
tag
válasz
albiosz
üzenetére
Ár/értékben elég jónak tűnik, különösen a 8 évre emelt garanciaidővel, de azért én még nem tudtam bizalmat szavazni annak a motornak, aminek az elődeivel csak a gond volt és amiről most azt állítják, hogy már tényleg jó lett (ezt már hallottuk korábban is, aztán nem lett), így inkább vettünk egy szintén elég jól leárazott VV Polot. A pár év múlva esedékes, 20 éve jól szolgáló, de lassan nyugdíjba készülő Picasso cseréjénél viszont már elektromos a cél, de simán lehet, hogy az eC3 lesz (most nem volt rá keret).
Egyébként durva, hogy a Xsara Picasso beltere (bár a légtér továbbra is nagyobb) érdemben már nem tágasabb, mint a mai átlag kisautóké, egyedül a hátsó három különálló, egyenként szabadon tologatható/hajtogatható ülés, amiben még jobb, meg nyilván csomagtartóban. Le is döbbentem, hogy milyen jól elfér a három gyerek hátul a Poloban (ugyanígy elfértek a C3-ban is amikor teszteltük), a csomagolásnál pedig jobban figyelünk, mint eddig. -
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
Új C3-ról mik a tapasztalatok? Van valakinek?
-
MC Pite
veterán
válasz
Hauptmann
üzenetére
Nem mindegy milyen xenont váltunk milyen LED-re!
D5S esetén a trafó miatt is megéri (drága a xenon) és a fényerő is hasonló (nem sokkal több a leddel). Érdemes olyat keresni, aminél 1 sorban vannak az amitterek, pontosabb a vetített képe. D1/2/3/4S-t viszont nem ledesítenék, felesleges, D1/2/3/4R esetén kisebb a fényerő gyárilag, de azokból nem láttam 1 soros diódásat, így rosszabb lesz a veített kép, úgyhogy kerülném!
[képek] -
Rick4
félisten
válasz
Hauptmann
üzenetére
Néztem mindkettőt egyszerre, mármint a barnában a xenont, ebben a pirosban meg a ledet, nem olyan nagy előrelépés a xenon fényéhez képest, de picit fehérebb, és korrekten terít, meg ugye nem lesz csereérett 2000 üzemóra után, és nem kell majd 65-ért cserélni darabját, ezek párban 12K körül voltak az alin, szóval vettem két szettet, maradjon tarcsiba, egy apróság volt csak, persze pont Szófia kellős közepén este 22:30-kor szúrtam ki, hogy furcsán világít a jobbos, és így szedtem ki a fényszóróból egy benzinkúton:
Nem történt nagy baj, az egyik kis rögzítő csavar megunta, szerintem hülye megoldás, hogy a száron nem fixen, hanem csavarral van rögzítve a kis tányér, ezért kijött a helyéről, akkor ott betettem a másik szettből az egyik led izzót, és jöttünk tovább, kicsi a nyílás, nagy a kezem, de 5 perc volt.
Azóta már vettem pontosan ugyanezt itthon picit drágbban, de viszont hivatalos számlás, E13-as jelölésűt, Ez volt az: [link] azt beszereltettem 2000ft-ért hivatalos áfás számlával szerelővel, tehát így elvileg nincs nyösztetés az út szélén, bár sose villogott senki, eléggé le van véve a tompított gyárilag, és sosem éreztem szüökségét feljebb tekerni, automat távfény van, amint elmegy mellettem a szembejövő, a kocsi felkapcsolja az országútit, az meg pirít rendesen. Ezeknél az újaknál még a beszerelés előtt kitekertem a csavarokat, és loctite menetrögzítővel beragasztottam, onnantól minden oké.
Így világít, bár a fénykép sose fogja visszaadni.
-
Rick4
félisten
válasz
zeon.hu
üzenetére
Az 50km-re jó a dízel is, a citroen dízellekkel nem sok gond van, és amit megfodsz az üzemanyagon, azt ráköltve még mindig csak ugyanott lennél, mint ha tankolnád a benyásat. Mi ezt hosszabb távokra használjuk, szóval ide ez volt mindenképp a jó, de fogyiban, hatótávban verhetetlen. Már mentem 322km-t, és még tudok menni 1100-at, mindezt a 4.1-en álló fogyimérővel kombinálva szerintem totál rendben van.

445km után még 3/4-ig van a tank:
-
Rick4
félisten
válasz
zeon.hu
üzenetére
Igazából nem létszükséglet, de céges ez a kocsi is, decemberben jött egy új Toyota proace max 16 milláért, így a kis tranyó felesleges volt, a másik Picasso a barátomnak kellett, teáht az fel lett újítva, és ment hozzá, azóta is járkál vele mindenfeél probléma nélkül, és ezeken kívül van még 2 kombink is, szóval itt eg ykertes házban nem nagyon férünk, ráadásul már egy ideje azt csináltam, hogy azzal a kocsival mentem, ami a legrégebb óta volt használva, hogy meg legyen kicsit járatva, nem tesz jót egyiknek sem, hogy áll, és sajnos többet állnak, mint mennek, nem szeretek autókat eladni, de eddig mindig úgy adtam el az összeset, hogy egy kazal számla, csomó garis alkatrész, és vigyed, nulla forintot kell rá költeni.
Most költözünk, mert vettünk egy céges telephelyet, ahol 720m2 épület van, kicsit jobban el fogunk férni, és oda kell az energiafelhasználás miatt napelem, ha lesz napelem, akkor felmegy egy 40Kw-os rendszer, és akkor zudok elektromost is tölkteni, plusz a teslának nem leszt cégautóadója, ezeknek van. Kis racionalizálás ez, semi más.Ez is benne van, soha egy percet nem használtam.
-
Rick4
félisten
válasz
janakbacsi
üzenetére
Most lesz eladó a C4 Grand Picasso 2 literes dízelem, fullos, önbeparkoló, kanyarkövető bixenon lámpák leddel, 3D hátsó lámpa, motoros hátsó ajtó, bicolor bőr belső, motoros- memóriás- masszázsos fűtött ülések, kétrétegű üvegezés, 5 személyes, tehát hátul a csomagtér alatt van még egy csomagtér, fejtámla monitorok multimédiával, mélynyomós JLB hifi, plusz egy android auto adapter, amivel mindent tud, februárban adtam el a testvérét, most erre is sor kerül, mivel autóalkatrészekkel foglalkozom, pénzt nem kímélve csereberéltem rajta mindent, még akkor is, ha nem kellett volna cserélni. 3 éve, mikor idekerült az első gazdától 174 ezerrel, kapott új vezérlést, új komplett fékeket körbe, új hűtőt, klímahűtőt, 1.5 éve új első lengőkarokat, mert a szilentek picit repedezettek voltak, plusz gyári hosszbordásszíj és dupla feszítőt, plusz kaptam egy kavicsot, így kapott 500 ezerért egy zsírúj gyári szélvédőt, most ősszel új denso fűtőradit, 4db 0km-es legdrágább tesztgyőztes premium téli gumit 300K-ért, január végén 4 db zsírúj injektort, résolajcsövet, gázolajszűrőt, vadiúj varta agm aksit, új denso ablaktorlő lapátokat körbe, 3 hete kapott vadiúj hátsó hidat, a héten vagy jövő héten kerül fel a 4db zsírúj nyári a 19-es DS felnikre, 10-12 ezrenként cseréltem a szűrőket (mann) és gyári olajat (total) plusz kapta rendesen a váltóolaj cserét, 3 napja tettem be egy gyári új nox szenzort (100K) de nem maradhat, a másik picasso után megy a háztól a kis Transit Conectem is. TeslaY-ra váltok hamarosan, amúgy a szívem megszakad érte. Eladó lesz hamarosan. Temrészetesen mindenről van számla, fotó, video, vezetem az utolsó alátétig, mikor mit cseréltem. Egyelőre még nem eladó, de az lesz.

-
MC Pite
veterán
válasz
janakbacsi
üzenetére
Hátő... PSA topikban C4 Picasso / C4 Spacetourer meg 5008 gondolom (a suvterű nekem nem a szívem csücske, a régebbit jobban bírom, de ha valaki nem dinamikus kanyarodás/ügyes futómű párti, akkor sokat nem számít).
Motor, váltó itt már mindegy, amilyen kell (1.6/1.5 - 2.0). -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Feketelaszlo
üzenetére
+Rick4
Van műszaki érzékem, de ebbe nem vágnék már bele szerintem. Apám azt mondja, hogy ki minek nem mestere, annak hóhéra.
Leginkább azzal lennék bajba, hogy ha nem akar kijönni, akkor célszerszám híjján, hogy rángassam ki... jobb ha van egy szerelő, akinél ott van kéznél minden xar. +Más. Tartalékoltam itthon némi gázolajat az iráni helyzet miatt és ma szembesültem vele, hogy tökre nem lehet csak úgy beletölteni, mert ott van az a fehér dugós genyó a betöltő nyílásnál, amitől a sima tölcsér nem megy be. Van ennek valami trükkje vagy alin nézzek valami PSA -hoz való tölcsért?
-
janakbacsi
őstag
Keresek 4-5 millió forintig dízel üzemű használt egyterűt. Melyik típus javasolt milyen motorral? Köszönöm szépen.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Dörzsi akkus fúróval elégséges. Mármint ha bizonytalan vagy, hogy mennyire durva akkor inkább kémiailag féktisztítóval távolítsd el a nagyját, de ha a kirakódott korom ottmarad akkor rövid időn belül megint ereszteni fogja az üzemanyagot és újra tűzveszélyes lehet.
A szett azért ajánlott, mert szokott bennük lenni dugó az ülék aljára. -
Rick4
félisten
válasz
V.Stryker
üzenetére
Ez nem a klasszikus értelemben vett marás, magát az alut nem kell felmarni, hanem ezzel távolítod el a lerakódott kormot az alsó részről, hogy biztosan sík legyen a felület, illetve üvegmosó stílusú drótkefével kitakarítom az injektor helyét, tehát magát a henger belső falát is kompletten.
Ezen kívül semmi különleges nincs, kell 4 db új csavar, azt nyomatékra kell húzni ,és visszarakni mindent. Ha van egy kis garázsa az embernek, 1-2 óra alatt kényelmesen meg lehet csinálni.
Maga az anyag, tehát a 4 réz alátát és a 4 csavar kb 5-6 ezer forintos tétel. -
Rick4
félisten
válasz
V.Stryker
üzenetére
Megcsináltam magamnak, pedig még autószerelő se vagyok, még a fészekmarást és a felkódolást is, pedig nem vagyok autószerelő, nem nagy dolog, 8 ezer egy fészekmaró szett, még pneumatikus injektorkihúzót is vettem, de végül nem volt rá szükség, ráadásul mindezt februárban az udvaron a jó kis -3 -4 fokban, mert a garázs tele mindennel. Tegnap előt túgy cseréltem ki a nox szenzort, hogy a szerelőtől úgy jött vissza a kocsi, hogy nem tudja kiszedni, keressek kipufogóst, aki leengedi a hidat, és leveszi az egész kipufogórendszert... Vettem 8000-ért egy pbgázos gázlámpát, és 5 perc alatt kicseréltem magamnak.

Egy éve meg a kis Transit Connecten csináltam, amiben egy 1.6 hdi motor van, szintén 4 új injektor kerül bele.

-
-
V.Stryker
nagyúr
Nem tudom kifúly-e, de a múltkor a váltó tetején észrevettem valami folyást, olajat . Mutattam a szerelőnek, mert épp hosszabb útra indultunk, hogy mehetek-e vele és ő mondta, hogy a befecskendezők alatt lévő tömítéseket kéne kicserélni. Gondolom, akkor ott kinyom némi gázolaj. Nem tudom, nem értek hozzá.
-
V.Stryker
nagyúr
Esetleg Pest megyében, Dél-Pesten, M5 vonalán ismertek olyan szerelőt, aki a porlasztó csúcsok alatti tűzkarikákat ki tudná nekem cserélni? Az én szerelőm megcsinál mindent, de ilyen diesel baszkódásokat nem vállal, hiába egy 600 forintos tömítést kéne kicserélni.
-
Rick4
félisten
Na NOX szenzor csere kész, mér, mutat is szépen minden adatot, padlózva szépen fel lehet vinni 320°C fölé is a hőmérsékletét, remélem ezzel mostmár nyugszik a téma...
A viucc, hogy kellett neki egy kis pb gázos láng, hogy meginduljon, full bele volt gyógyulva, de 1300 fokon meggondolta magát.
-
Rick4
félisten
válasz
mobilos33
üzenetére
Furcsa dolgok ezek, de érteni kell, hogy működik. Ha a leálláskor még azt mérte, hogy tud menni, viszont ferdén álltál le, és elfolyt oldalra a benzin, plusz az AC pumpa házben se működik a visszacsapó szelep, akkor elég nehezen indul be. Amikor van egy autója az embernek, akkor két véglet van, vagy nem foglalkozik semmivel, vagy mindenről lesz idővel tudomása. Te most a második irányba indultál el.
-
mobilos33
újonc
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Hát igazából jól beszopatott a fedélzeti.Kapott 10liter benyát és életre kelt.
-
mobilos33
újonc
Üdv mindenki.Az alany Peugeot 307 sw 2.0 16v 2002 automata.A minap észrevettem hogy a klíma mintha gyengébben hűtene,illetve klíma bekapcsolásra a ventillátor nem kapcsol be.A kompresszor az oké hallom ahogy kattan és elindul.Eddig nem volt ilyen probléma vele.Nem tudom hogy a ventillátornak kell e mennie a klímával eggyütt vagy sem.Esetleg ha találkozott már valaki ilyen tünetekkel akkor megköszönném a segítséget.Kellemes ünnepeket minden résztvevőnek.
-
Rick4
félisten
Én számtalanszor megcsinálom, hogy az autó az utolsó 30km-en elveszi a hátralévő megtehető távot, és a navin 26km-re van a benzinkút, és odaérek gond nélkül, viszont ezt menet közben teszem, azaz az üzemanyag fel van tolva végig a rendszerben. Ha a tied nem megy, és így álltál le, elvileg okozhatná ez a gondot, viszont a gyakorlatban nem, ugyanis a tankon belül az üzemanyagpumpa egy pohárszerű kialakítású meogldást használ arra az esete, ha kevés lenne a tankban, a pohár a legmélyebb pont, belefolyik az üzemanyag, és onnan szívja fel a pumpa, azaz a legvégére a tank üres, de a pumpa egység aljában még lehet 2 deci üzemanyag, ez egyébként kevés üzemanyagnál a lötyögés problémáját is megoldja, mindig lesz olyan pillanat, amikor az üzemanyag be tud ide folyni, és onnan levegőmentesen fel tudja szívni a pumpa.
Ha a szintjelző nem csal, és máskor is volt már ilyen kevés benne, majd után működött a kocsi, akkor ez nem kellene beleszóljon. De egyszerű megnézni, indítózol 10 másodpercet, utána kitekersz egy gyertyát, megnézed, nedves-e a vége. Ha igen, akkor kap benzint.
De azért halkan mondom ezalatt a az idő alatt össze lehet rakni egy szétszerelt motort, és azt vissza lehet építeni az autóba, ha tudtad, hogy nem sok üzemanyag van benne, elmehettél volna 5 literért a közeli kútra, leglaább azon ne múljon...
-
Rick4
félisten
válasz
mobilos33
üzenetére
Ha 10 másodpercig tekeri, akkor ez alapján be kellene induljon, egyet még meg tudsz próbálni, töltöd 12 órán át az aksit, utána leveszed a töltőt és indítózol. Ha akkor beindul, akkor aksi volt, betilthat a computer ekkora fesznél, de simán lehet, hogy 9V-nál nem tudja már az AC pumpa a megfelelő nyomást megcsinálni, vagy nincs rendes gyújtés, de ezeket egy gyertya kitekerésével le lehet ellenőrizni.
-
mobilos33
újonc
Üdv mindenki.Olyan problémám van adott egy peugeot 307 sw 2.0 16v 2002 automata.Olyan túnet van hogy járó motornál egyszer csak kigyulladt az esp lámpa és a motor leállt.Azóta nem birom elinditani.Ha el is indul 2-3 másodperc múlva leáll.Utána egyből nem is tudom ujrainditani,ugyan az öninditó pörög rendesrn de a motor csak rángat.Esetleg van valakinek valami tippje?
-
zeon.hu
nagyúr
Grand Picasso hátsó ablaktörlő lapát néha megáll félúton, máskor meg 1 kört, de tovább nem.
Motor gondja lehet vagy más? -
FeZ...
aktív tag
válasz
zsola400
üzenetére
Azért vannak néha érdekes anomáliák. Egyszer egy C4 Picasso-ban kellett a fokozatmentes hűtőventilátor vezérlőt feltanítani diagbox-szal, fél délutánt szarakodott vele a Szilva Tomi, de nem akarta a C4. Végül mennie kellett már, ott hagyta nekünk, hogy próbálkozzunk. Végül csak a régi Lexia programmal lehetett a vezérlőjét feltanítani, miközben gyakorlatilag minden mást meg a Diagbox-szal lehetett intézni.
-
glaci
őstag
válasz
zsola400
üzenetére
Ma végre volt időm ránézni az autóra.
Amit bekarikáztál abból jön a levegő hang !!!
(Van a tetején 2 pici lyuk, ott szívja néha a levegőt. Ha megmozgatom felette a csövet, akkor az bemegy fölé és akkor elhallgat egy időre, azért tévesztett meg az a cső ...)
Ez okozhatta a hibát, amit tapasztaltam?
(Sajnos már nem tudom tesztelni, mert megjegyezte, hogy rossz és még be sem indítom, már akkor kiírja, hogy vigyem szervizbe. Illetve azóta valami vész üzemmódban lehet, mert azóta amióta "észbe kapott" és rájött, hogy gond van, azóta most már elsőre sem húz rendesen, hiába birizgálom.) -
zsola400
senior tag
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Régebbi autókat csak a P. P. tudod nézni a diagbox meg az újabb autókhoz való. EGR-t zárd még le, az is bele tud szólni.
-
Hauptmann
veterán
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Melyik diagboxot használod?
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
zsola400
üzenetére
Tegnap ránéztem és nem tudom diagboxszal csak Peugeot Planettel nézni az értékeket. Lehet rossz verzió van fent vagy nem tudom. Így viszont nagyon lassan frissülnek a mért paraméterek.
Nem vagyok benne biztos, hogy leesik a beszívott levegő nyomása sokkal 360mbar alá.
Amikor jó az alapjárat 37-42 stepre van nyitva az alapjárati léptetőmotor.
Egy biztos: Amikor elkezd fuldokolni és a motorvezérlő látja, hogy fuldokol akkor elkezdi nyitni az alapjárati motort egész 60 stepig. Ha feltápászkodik magától és nem áll le akkor 600mbar-ig felkúszik a szívócső nyomás, ami egybehangzik az alapjárati levegőt folyamatosan nyitó alapjárati motorral.Lehúztam róla az EGR-t és valamivel jobbnak tűnt, de már nem volt időm nézegetni, este volt és sötét. Elvileg ma jön át haver és akkor ránézünk együtt.
Átnéztem a csatlakozókat, de nem látok semmi rendelleneset. Csak a vízhőfok jeladó, vezérműtengely jeladó illetve az EGR lett széthúzva amikor vízcsöveket stb. cseréltünk.
Vízhőfokot jól látja és csak 90 fok fölötti víznél kezdi el csinálni.
Injektor befecskendezési idő 2.74-3.14 között ingadozik ugye ahogy a lambdaszonda alapjáraton dúsit->szegényít.Gyertyákból új NGK-kat kapott szűk 2000 kilométerrel ezelőtt. Illetve hang alapján nem égéskimaradásos + akkor szerintem lenne égéskimaradás X hengerben hibakód.
-
Rick4
félisten
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Biztos ki lehet kapcsolni menüből...
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
Feketelaszlo
üzenetére
Mondjuk a világító embléma vállalhatatlanul giccses.
Ki kell húzni a csatlakozóját. -
Feketelaszlo
senior tag
Kis színes:
Feltűnt, hogy a Peugeot elkezdett újra kreatív reklámokat gyártani - macskás 308. Mondjuk a világító embléma vállalhatatlanul giccses.
S ha már vállalhatanul giccses dolgok - az is szemet szúrt, hogy újra van csirkeitató felni, a 208 E-GTI-n. A tuningmatyik kedvence lesz - ha egyáltalán létezik még ez a szubkultúra.
Plusz van egy új visszahívási hullám 110 és 145 lóerős hibridekre amiket az elmúlt években gyártottak. A hibrid indítómotor túl közel van a meleg részecskeszűrőhöz, s esős időben elektromos ívet huzhatnak egymás felé.
Mondjuk gyanús, hogy nem ez az igazi ok, mert kiadtak egy sor másik tűzveszélyre való figyelmeztetést üzemanyagtank, olajszivattyú meg befecskendező miatt is. Olyan, mint ha találgatnának a tűzvizsgálati jegyzőkönyvek alapján, de Magyarország mindegyik felsorolásban benne van, szóval aki ilyesmit vett az elmúlt években annak irány a márkaszerviz. -
MC Pite
veterán
válasz
MC Pite
üzenetére
Jut eszembe, erre még nem reagáltam:
Sziasztok, pár napja rossz értéket mutat a külső hőmérő a 208ason (utángyártott tükör).
Dobott egy hibát, javítassa meg a motort; szerintem azért, mert a két érték egymáshoz képest nem jó: P0099 Intake air temperature (IAT) sensor 2 -circuit intermittent/erraticCseréltem a szenzort (a gyári tükörből átraktam), és hetek óta nincs hibaüzenet.
Tehát annyii volt a hiba, hogy nem tartotta reálisnak a beszívott levegő hőmérsékletet a kintihez képest. És gondolom vészüzem volt emiatt, és időnként bekapcsolta a hűtőventillátort.
-
zsola400
senior tag
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Az viszont jó érték, akkor nem fals szívás baja van.
-
zsola400
senior tag
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Szívócső nyomás/map érték jó? Evap is beleszól ha nyitva marad.
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
zsola400
üzenetére
Aha,
Levettem az aksisarut visszaraktam, még mindig szar volt.
Mondom jó akkor kell a Laptop. Autoadaptives + pedálteszt pipa kész.Az az érdekes, hogy ha bemelegszik csak akkor csinálja és nem egy helyben állás közben hanem főként parkolás után/araszolás közben.
Nem egyik pillanatról a másikra áll le, hanem elkezdi ejteni a fordulatot, köhögni és leállni.
Elég nagy szerelgetések voltak a kocsik az elmúlt 2 hétben.
-> Az injektor hídra menő benzincsövet a kocsi aljáig újra cseréltem.
-> A tűzfalra menő fűtéscsövet + kiegyenlítőtartályt cseréltem. Ehhez le kellett húznom az EGR-t, vízhőfok illetve vezérműtengely jeladót. Leellenőriztem a csatikat, szerintem rendben vannak. EGR-t nem találtam meg a PP2000-ben, de vízhőfok jeladó jó, illetve a vezérműtengely jeladó nem hiszem, hogy ilyet okozna.
-> Illetve bántottam még az EVAP szelepet, mert ABS jeladót is kellett cserélnem és pont az EVAP alatt van a csatija, de nem hiszem, hogy az EVAP okozna ilyet ha nyitva/zárva ragad. -
zsola400
senior tag
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Tisztítás és utána alapbeállítás megvolt?
-
Steve_Brown
senior tag
RFN-en alapjárat hibával találkozott már valaki?
Lexiaval hogyan kéne szűrni? PP2000-rel nem jutottam előrébb, hogy alapjárati motor vagy esetleg valami más. -
Rick4
félisten
válasz
zsola400
üzenetére
Szerintem ha lepattintja, nem biztos, hogy nem törik le fül, és a mebrán úgyse lesz tökéletes, egyszerűbb rögtön kicsertélni, pár ezres az új. Furcsa, nekem 1.6 TDCI motoron (ami egy transit connectben van, és ugyanaz a 116 lovas 1.6 hdi, mint a psa konszern autóiban) nem volt rugó, a helye se volt meg.
-
ptesza
senior tag
Nekem, volt a Fókuszon hasonló gond. Rájöttem és megúsztam egy gyorskötözővel. Az aktuátor ami a vákumot nyitja zárja az elektomos vezérlésű volt.Annak a csatlakozójárol volt letörve a biztosító pöcök. Valamiért melegen jó volt a kontakt, de hidegen nem akarta. Az alján volt , lehet a kipufogó melegítette, meg a rázkódás.
Valami ilyent keress.
-
glaci
őstag
válasz
MC Pite
üzenetére
Készítettem fényképeket és bekarikáztam a képeken a csövet, ahonnan a levegő hangot hallom.
Viszont úgy tűnik, hogy nem ez lesz gondolom, mert leszedtem a csövet és üzemanyag volt benne, tehát akkor az nem vákum cső. Úgyhogy most akkor a régebben már leírt tünetek alapján lenne szükségem valami jó tippre, hiszen az üzemanyag ellátás elvileg jó volt, azzal nem volt probléma.
Mi okozhatja ezt, hogy az első gyorsításnál még jó az üzemanyag és a levegő aránya és szuper módon gyorsul, majd utána a következőknél már nem és irtózatosan erőtlenül és lomhán pörög csak fel?Előre is köszönöm szépen, ha valaki tud még adni jó ötletet, hogy mit nézzek, ellenőriztek, mozgassak, stb.!
(Azért pedig plussz köszönet, ha valmi képen megjelöli nekem, hogy pontosan hol van, amit meg kellene piszkálni!) -
M@nH.
aktív tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Én ugyanebben a cipőben jártam a vízhőfokkal és valóban mióta a Gates került bele, nálam is jobban tartja a 90 fokot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Kábellel oldaná meg a 12VHPWR gondjait az ASUS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Villanyszerelés
- 2026 - Íme a 16. héten megjelenő játékok listája
- Xbox Series X|S
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Samsung RL55VTEBG hűtőszekrény használt
- Magyar menüs Saeco Picobaristo OTC tejtartállyal
- Hankook Winter I cept evo téli 205/55 R16 91 H TL / Gyári acélfelni gumival 16x6,5 Salgótarjánban
- Saeco Syntia digitális automata kávéfőző szálcsiszolt fém burkolattal
- PHILIPS FC9333/09 PowerPro Compact porzsák nélküli porszívó
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
- 215 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
- AKCIÓS!! áthajtós érintős 360 szinteÚJ Dell 16 Plus 2-in-1 Ultra 7 258V Intel Arc 140V 32GB 1TB SSD
- HP EliteBook 830 G5 13,3" i7 8650u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GAMER PC! Ryzen 3900X / RX 7600XT 16GB / B550 / 32GB DDR4 / 500GB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az ilyenért az én szívem is megszakadna, de megértem
Azóta már vettem pontosan ugyanezt itthon picit drágbban, de viszont hivatalos számlás, E13-as jelölésűt, Ez volt az: