- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
Patice
nagyúr
A Meridian-oknál Én is mélyhiányt véltem felfedezni. A többi hang teljesen oké volt. Nem szeretem Én sem ha a mély dominál, de éreztem a hiányát.
Bár azért el tudtam volna képzelni 3D demónak mondjuk egy Transformers 3 részletet vagy mondjuk a Sötét Lovagból a nyitójelenetet.
Szerencsére mindkét demószobában ugyan azt sikerült megtekintenem (Avatar és a repülős), de legalább így jól össze tudtam hasonlítani a vetítők tudását. Egyértelmű volt a nagyobb szobában lévő fölénye számomra.
Viszont a nagy szobában csak állóhelyre tudtam beslisszanni, de még így is éreztem a mélyeket rendesen az Avatar alatt. Ott nem volt gond. Kb. olyasmi fíling volt, mint amikor állsz az utcán a zebra előtt és közvetlenül előtted elrongyol egy busz vagy egy testesebb teherautó és megrázkódik a jó magyar féle aszfalt alatt a föld.
-
törölt tag
Igen és sztem jól is szóltak. Jó hangzás nem subbal telitett,épp lineáris. A jó sub épp attól jó hogy nem telepszik rá a hangképre.
Béci: jól szólt valóban a tölcséres, irtam is, de az ára miatt se,és az izlésvilágomhoz sem passzol. Az ott levő állványok viszont tetszettek, ha sok pénzem lesz, egy olyant szivesen bevállalok.
-
BBéci
legenda
Hidd el nekem, a Lumis 3D-s ára 44000 euró, a Nero kerül 17000-be. Mindkettőről írok bemutató cikket.
A vitorlázógép szárnyának felálló végét annyira közelinek mutatták, hogy képtelenség teljesen folyamatos mozgásként megjeleníteni. Az extrém eset, nem a vetítők tehetnek róla. -
BBéci
legenda
Szerintem az egész rendezvény egyik legjobb hangját produkálták azok a tölcséres hangszórók. Azt a jelenlétérzetet, természetességet, színezetlenséget nehéz felülmúlni.
Az tény, hogy kicsi volt hozzájuk a szoba.(#41740) Biomokus
Időnként felkapcsolták a világítást, én alaposan megnéztem a Dalikat, elég sok szállítási és egyéb sérülést láttam rajtuk. -
BBéci
legenda
Láttam már néhány 3D mozit, filmet, az elsőt 2000-ben, Németországban.
Amit a SIM2 Lumis 3D-s produkált, az veri mindet, brutálisan jó volt, ilyen csak a mesében van. Direkt kerestem a hibákat, egy olyat nem találtam, ami a vetítő számlájára írható lett volna.
Szintén szvsz.(#41745) t-bali3
A Lumis 44000 euróba kerül, a Pana 3000-be. Mondjak még valamit?
Mondok: vackot ingyen sem nézek. -
day2day
tag
Igen, ezt többen ajánlották, csak időhiányában gondoltam előre tisztázom a célcsoportot / célcsoportokat mielőtt nekiállok hallgatózni.
Nekem is gyanús ez a Hz kérdés, de a gyári spec. szerint is ennyi, és nem tudom, hogy ezzel mennyire lehet csalni egyáltalán. A rezgés az rezgés, nem olyan, mint az RMS vs. PMPO háború. :-)Természetesen Sub is kell a rendszerhez, azt is keresem gőzerővel.
Amúgy valaki pontosan meg tudná nekem mondani, mi a 7.1 és a 7.2 között a különbség?
Extra center? Extra mélyláda? Igazság szerint ezzel nem vagyok 100%-ig tisztában.Köszönöm az első tanácsot! :-)
BTW: egyéb ötlet, hogy a szinuszon, ohmon és frekvenciaátvitelen kívül mit nézzek a leendő tesztalanyok specifikációiban?!
-
Poplacsek
senior tag
Angus & Julia Stone
Imádom őket, minden számukat. Most is épp ez megy :-) -
BBéci
legenda
-
Dorian
félisten
Érdekes módon pont itt a Hifi topikban volt erről nemrég szó, és a nagy többség nem hall különbséget 320-as mp3 és flac közt. Én nem kezdtem el tesztelgetni mert minek: ami megvan flac-ban, azt lebutítani nem fogom, ha meg csak mp3-ban van meg valami akkor ne hallgassam azt a zenét? A zene a lényeg. Mellesleg tapasztalataim szerint itt már a felvétel minősége többet jelent. Van 320-as mp3-am, ami gyönyörűen szól és van flac ami nem jobb, mint egy 192-es mp3.
-
muzsikpeti
aktív tag
Az olcsó szegmensre jellemző a zajosodás, látható különbség az élesség is, aztán a színek, na ott óriási a változás, van itthon több hdmi kábelem is, supra, audioqest forest és a kácsa saját gyártmánya.
A kácsásnak olyan hidegek a színei,hogy engem már zavar, a forestnek a zöld árnyalata nem tetszik, a supra-nál kezdenek helyre állni a színek és a fekete is feketébb. Volt nálam egy nordost is, na annál a bluray lejátszón dvd film felkonvertálásánál lehetett látni mennyivel jobb a felbontása és az élessége ennek a minőségi kábelnek.
Szóval látható különbségek vannak és léteznek! -
BBéci
legenda
Például a színátmenetek, a sötét területek részletezettsége és zajossága, a hosszú egyenes vonalak szőrössége mutatja a különbségeket. Aki hozzászokott egy kábel képéhez, az pár másodperc alatt kiszúrja, ha titokban, tudta nélkül kicserélték. Természetesen nem alapkészülékek közé kötve.
-
Gál István
senior tag
Köszönöm szépen!
Esetleg audio kábelt tudnál ajánlani ezek közül amivel összeköthetem a vsx-916 - ot és a wharfedale vardus 400-as párt? Bocs a sok-sok hülye kérdésért, de az első szettem...
-
BBéci
legenda
"Értsd úgy, hogy ha az az abjektív ugyanolyan élességű, minőségű képet kreál 1.4en, mint 4en, vagy 8on"
Ami sajnos nem létezik. Tudtommal.Ricsik!
"Ha már felmerült milyen hagfalakhoz milyen erősítő passzolna.
Dali concept 6 szetthez milyet ajánlanátok házi mozizni?"
Ezt csak próbálgatás után lehetne eldönteni, viszont mindegyik hangfalszettet az összes erősítővel keresztbe.kasul tesztelni, lehetetlen vállalkozás.vtechun!
Például a T.home, Digikábel és még mások.BaLee
KTTech rátalált a neki megfelelő erősítőre, de olcsóbb megoldást szeretne, ami szerintem nincs. -
Vidala
senior tag
A változásnak
Viszont jogos amit mondasz: lehetett volna körültekintőbben / demokratikusabban is. Én egy picit aggódom (remélem alaptalanul), hogy esetleg elözönlik pl. a TV-s témák. Annak ugye vannak külön topikok, remélem ott is maradnak.
Én a "Házimozi hangja" címen gondolkoztam még, bár engem ez kevéssé izgat.
Inkább az első hozzászólás megújításáért lobbiznék, egy kis áttekintő információcsomaggal. -
MaTTeS
senior tag
Mível más topicokban is ide irányítják az embert, ha házimozival kapcsolatos dolgokat akar kérdezni ezért jó lenne átiratni a topic nevét.
Én is mikor hangszórós topicot kerestem nem volt, és az utolsók között jöttem ide, mondván megnézem hátha nem csak erősítőkről van szó. -
Vidala
senior tag
Én is ezt akartam mondani, csak én kíváncsiságból még keresgéltem kicsit: ez a yamaha nekem pl. nagyon tetszik, sőt még talán túl jó is lenne a
hangfalakhozakarom mondani állványos dobozokhozAmúgy tényleg a Hi-fi fórumban érdemes kérdezősködni.
-
BBéci
legenda
'71-ben, vagy '72.ben kaptam az MK21-est, amit egy behemót BRG váltott, a 4 tolópotméteres, sztereó.
Kazettás magnóm most is van, egy Pioneer CT-S910 típusú. 1995-ben 999 DM-ért árulták, az utolsó darabot sikerült megvennem féláron. 3 motor, 3 fej, kettős szalaghúzó tengely, szalagkalibrálás meg hasonlók. -
PLaci58
addikt
Jobb az illesztés, az árnyékolás, nem szedi össze a zavarjeleket, nem indul be a védelem.
Egy energiatakarékos lámpa bekapcsolása tud jó nagy elektromágneses jelet csinálni.O.L.I.
Megy az a végfok, csak nálad is működik a "süketítés", amikor nincs bemenő jel.
Az a végerősítő bemenetét zárja testre, így csak a végfok saját zaja marad, ami nagyon kicsi. Nekem is ezt csinálja. Ha nagyon figyel az ember a számok között (pl.Audio CD) lehet hallani, hogy teljesen eltűnik a zaj. -
Brandys
tag
Köszi Pecc!
Az az igazság, hogy egy belépő szintű 5.1-es házimozi erősítő és egy hangfalszett kéne, ez utóbbi egyelőre csak 5.0-ás. Keret 120 E körül, de 10-20 ezerrel esetleg túlléphető.
Az erősítőket nézegettem eddig (Sony STR DH-500, Yamaha RX-V365, Pioneer VSX-519) és a JAMO S 426 HCS-t ajánlották. A Pioneer felé hajlanék én is.
Filmre, zenére, mindenre kéne. Lehet, hogy az univerzaliztás nem jó irány? Ha valakinek van jó ötlete segíthetne. -
BBéci
legenda
Szerintem léteznek olyan minőségű banándugók, amik javíthatnak a hangzáson. Erősítő oldalra feltétlenül javasolt azt, vagy villát erősíteni a vezeték végére. Legjobbnak a sajtolt Z dugót tartom, nagyon sok high-end kábelt eleve azzal árulnak.
A forrasztás egy plusz anyag a réz és az aranyozott kábelterminál között, sokak véleménye szerint inkább ront, mint javít a hangon. -
dhcodoki
senior tag
-
BBéci
legenda
Nem szabad beletörődni a jelenlegi helyzetbe, feltétlenül meg kellene nézetned, hallgattatnod egy hozzáértővel! Megvan még a sztereó erősítőd, végeztél A-B tesztet, hogy összehasonlítsd a két készülék mélyhangját?? Azt is el tudom képzelni, hogy a sztereónak voltak eltúlzott, loudnesses mélyei.
-
Vidala
senior tag
Ezek alapján két dolog maradt szvsz:
Egyik: a jobbfajta sztereóhoz szokott füleid nem tudják "értékelni" a HM erősítők hangzásvilágát
Másik: valami dög csak hever az ágy alatt, mert azért nem merném állítani, hogy egy AVR "gyenge" lenne. Szorítottak ezekbe is kráftot rendesen.
Esetelg még olyan elképzelésem van - bár csak sejteni vélem, hogy valami régebbi hangsugárzókkal rendelkezel - hogy egyszerűen nem egymásnak teremtették őket. Régebbi cuccokat is a kortársaikhoz állították/hangolták, és természetesen így a mostaniakat is, ebből adódhat konfliktus. Persze ez már sci-fi, talán valaki megcáfol. -
hétalvó
addikt
ez ilyen, onkyo-knál nagyon silány a stereo hang, nekem volt itthon egy 575X-em és egy 9210, hamar kiderült, hogy az 575 egy kacat, most is van itthon egy 600x-em, de az se szól jól, csak 5.1 multichannelben.nem kell melléhallgatni stereo-t vagy marantz-ot addig nem zavaró. A dinamikával van baja, mélyem az még sok is van, de olyan maszatos a hangja. Egyszerű matek az egész. egy jó stereo erősítő 100k ma is, akkor egy 120k-s A/V erősítőben nem lehetnek ugyanazok a végfokok, ha 2 helyett 7 van és rengeteg plussz elektronika. Akinek stereo kell onkyonál a 8xx széria alatt ne válasszon, de az se olyan mint egy stereo NAD. Ezért szokás 2 rendszert építeni vagy kompromisszumot kell kötni. Esetleg érdemes még egy külön stereo erősítővel hajtani a frontokat, ha van pre-out az av-n.
Marantz és NAD A/V-k tudnak jobban stereozni, de azok se túl jól. (400k-tól azért vannak jó darabok mindenből) -
törölt tag
hangfal vezetékre gondoltam
midegy a sacd(a multi ch-s analóg) bemenetel van a legjobb hangja, azt mindenképp nézd meg ott asszem nem nyúl bele semmi, megy a jel a végfokokra mint régi sztereóknálBBéci:szar trehány munkát végeztek, már nem számit meg lett csinálva, ha tudom, mi lesz, vagy el se viszem, vagy kamerázok mindnet és postázok az onkyonak leszarom mennyibe van ért szórakozanak az kedves szüleikkel
-
törölt tag
Nekem 503-as van, ha jól emlékszem az elején észrevettem egy ilyesmi anomáliát(persze lehet hogy csak benéztem
). Probáld ki azt hogy reseteled(video1/vcr nyomvatart és power gomb nálam), aztán speaker config sub off, front large, off).
Vagy sacd bemeneten, és pure audion is, én zenét inkább így sacd+pure-al hallgatok(nem túl sűrün) így jobban ki tudom használni a hátsó állókat, és szebb a hangja.
A vezeték is ua.? -
Diplomata
aktív tag
Szeretem a mélyhangokat,de csak addig amíg nem burjánzanak túl,és nem veszik át az uralmat.Ha azt írod hogy még teljesen feltekert eq-val sem szól normálisan a mély,akkor ott valami nagy gond van,vagy beállítás probléma,vagy hangszóró polaritás,egyebek.Egy sztereó erősítő valószínűleg nagyobb dinamikával szól sztereó módban két hangfalon,és jobb a mélyátvitele is.de ennyire nem lehet egetverő a különbség szerintem.
Aktív témák
Hirdetés
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest