- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
AthlonXP
őstag
válasz
bajnokpityu #47933 üzenetére
Végül is főleg a garancia miatt lenne érdekes az új..
-
AthlonXP
őstag
válasz
vendingo #47734 üzenetére
Így van. Ugyan abba a helyzetbe kerülsz mint én is. Mivel passzív mélynyomód van az erősítő nem tud mit kezdeni vele, sajna ahhoz külön erősítő kell. Ráadásul olyan, amin van alacsony szintű bemenet ( low level input ).
Ez sajna plusz költség, jelenleg én is külön erősítő vagy inkább aktív SUB vételén gondolkodom, még nem tudom melyik lesz, de valami kell. -
-
AthlonXP
őstag
-
AthlonXP
őstag
válasz
vendingo #47695 üzenetére
Állítólag az sem mindegy, hogy pl filmezel sokat vagy inkább zenét hallgatsz. Zenéből meg milyen műfajút.
Anno mikor vettem a Pio-mat, én is körbeérdeklődtem, ez ügyben és végül is úgy döntöttem az ajánlásokra utalva, hogy ezt veszem meg.
Néztem többfajtát, Pio., Yamaha pl., de mivel én főleg elektronikus zenét hallgatok többet illetve filmeket lesek, így a Pioneert ajánlották többen. Rock-ra már inkább vmi Yamahát.
Ahogy néztem az a Pioneer nagyjából azt tudja, amit az enyém, nyilván néhány plusz dolog mellet...
Szépen szól, sokféle hangzásmódot támogat, gyakorlatilag szinte bármilyen zenei műfajban megállja a helyét, ahhoz képest, hogy relatíve ennyire olcsó. Írom ezt úgy, hogy csak "sima" HI-FI házimozi hangfalak vannak rákötve, szóval nem is valami több 10k-s hangfalakról van szó...
Ennek ellenére az erősítő szépen és tisztán kiadja a magas és mély hangokat. Hallgattam vele koncert DVD-ket is ( pl. Rammstein, Tiesto, stb. ), baromi jól szólnak vele, de pl. a Vivaldi 4 évszak lemeze is gyönyörűen muzsikál vele, vagy a különféle BASS tesztek.Bár eléggé annak tűnik, de nem rábeszélni akarlak a megvételére, csak a saját tapasztalataimat írtam le. Mivel nekem ez van, így nyilván ezt ismerem, ha más típusom lenne, akkor arról írnék.
De ha rossz lenne, azt is leírnám, mert mindegy volna bevallani, hisz nem tőlem veszed. -
AthlonXP
őstag
válasz
vendingo #47670 üzenetére
Nekem 5.1-es Pioneer VSX-417 van, én 50-ért vettem vagy 3 éve talán. Teljesen meg vagyok elégedve vele, mindent tud, ami számomra fontos.
Ma már nem tudom, hogy kapható-e esetleg a nagyobbik testvére a VSX-817 ami már 7.1-es. Annak árát nem tudom.
Szerintem otthonra normál használathoz ennél jobb fölösleges.De persze a többiek majd úgy is leoltanak, mert ez gagyi és vegyél HK-t vagy hasonlót 100+-ért...
Használtat meg sztm csak megbízható embertől/helyről érdemes venni. Na meg, ha meghibásodik a cucc és nincs garancia, akkor meg oda a pénzed azt annyi. -
AthlonXP
őstag
válasz
bajnokpityu #47648 üzenetére
Hát lehet, nem tudom. Haverom egyszer elhozott egy MNC 30-as SUB ládát, ami zárt volt, de az én 20-as SAL csövem simán megette reggelire. Igaz az MNC nagyobb hangerőre volt képes, hisz 1.5x akkora volt mint az enyém, de basszus az alig volt benne.
Kis hangerőn meg szinte semmi!Lehet azzal a ládával volt valami...
-
AthlonXP
őstag
válasz
T-Tboy #47637 üzenetére
Nekem az XB-8 is tökéletes. Bőven jó és szép mély hangja van kis hangerőn is gyönyörűen szól ezzel a régi erősítővel. Keresgetek folyamatosan a neten, de nem találok semmit.. Bár nem is nagyon tudom, merre induljak. Amiket eddig találtam nagyon drágák lennének ( kiv. azokat a SAL féle cuccokat, de nem tudom az RX10 mit tud ).
Az a gond, hogy nincs nagy mozgásterem az ár miatt és ha Pestről veszek árut, akkor azt még postaköltség is terheli, mire kihozzák vidékre, szal azt is bele kell számolnom.
De lehet benézek majd a helyi Tescoba is, hátha(#47638) BBéci Nem biztos! Jelenleg az XB-8-at egy 20W-os erősítő hajtja, de elég. Padlásszobám van, kb. 13-14 nm. Ide nem kell több 100W!
A zárt ládának meg lehet, hogy szebb a hangja, de halk hangerőn kevesebb "mélye" van, vagy kevésbé hallhatóak a mély hangok tőle, mint egy nem zárt láda esetén.
Nekem meg az nagyon fontos, hogy alacsony hangerőn is szép mélyeket adjon a cucc, mert éjszaka nem lehet nagy hangerőn hallgatni a dolgokat, mikor a lenti szobában alszanak.
Meg egyébként sem szoktam nagy hangerőn zenélni, csak nagyon ritkán. -
AthlonXP
őstag
válasz
T-Tboy #47634 üzenetére
Hát igazából még nem tudom magam sem...
Esetleg ez a SAL, bár ez autós, de mégis csak egybe van.
Többet nem tudok szánni rá, ez is sok most nekem, mert másra kéne a pénz, de ez van sajna.
Semmikép nem akarok zárt ládát venni, bár ez az 50W teljesítmény elég halványnak tűnik nekem ekkora dögtől... -
AthlonXP
őstag
válasz
python1 #47620 üzenetére
Értem, akkor úgy van ahogy gondoltam. Valószínűleg, ha egy erősítő magas szintű bemenetére kötném azt a SUB kimenetet, akkor semmit sem hallanék, mert kevés a kijövő jel, ugye?
Próbáltam már többféle erősítő ( Hi-FI torony, asztali házimozis DVD egység, stb ) aux bemenetére kötni, de egyik sem adott ki hangot magából.Az a baj, hogy ezt a régi ORION-t amit eddig használtam, már sokba kerülne és nem is lenne egyszerű felújítani ( a ma már nem gyártott alkatrészek miatt pl. ).
Jövőhéten rendelek egy szobai aktív SUB-ot, felidegesített már ez a szar, SUB nélkül nagyon gáz a hangja mindennek, így nem maradhat!
Mondjuk egyedül az idegesít, hogy miért nem lehet egy házimozi erősítőbe, erősített SUB kimenetet is csinálni, úgy is ott van már a többi hangszóró kimenete, eggyel több vagy kevesebb már nem számítana!
A paraszt meg majd eldönti otthon, hogy melyik kimenetet használja! Nem is értem! -
AthlonXP
őstag
Na még egy utolsó kérdés, aztán nem zavarok többet.
Igazából ezzel kellett volna kezdenem...Van ez az erősítőm, amit említettem korábban Pioneer VSX-417 .
Van rajta egy kimenet, "Sub Woofer preout" névvel. Erre kell csatlakoztatni az aktív SUB-ot vagy annak a külön álló erősítőjét.
Na most engem az érdekelne, hogy ez a kimenet magas vagy alacsony szintűnek számít-e?
A rá csatlakoztatni kívánt erősítő miatt lényeges ez, bár én arra tippelek, hogy ez alacsony szintű kimenet, mert info nincs róla, de hátha ti tudtok mondani valami okosat.Gondolom minden hasonló házimozi erősítőn ugyan ilyen jellegű ez a kimenet, szóval úgy általában érdekelne, hogy ez milyen szintű kimenet szokott lenni?
-
AthlonXP
őstag
válasz
T-Tboy #47609 üzenetére
De van, igazából most is volna rá pénzem, csak sajnálok bő 20k-t kiadni egy aktív SUB-ra mikor itt van egy tökéletesen működő csövem, csak egy erősítő kéne hozzá.
Na meg mi is benne vagyunk ebbe a k..va jelzálog hiteles szarakodásba és ilyenkor nagyon meg kell gondolni mire költ az ember, ezért is szeretném minél olcsóbban megúszni a dolgot, ha lehet. -
AthlonXP
őstag
válasz
T-Tboy #47606 üzenetére
Persze, hogy nem az! Amúgy ez az erősítő a házimozi SUB kimenetére van kötve így elve csak mély freki megy rá, közép/magas ki se jut erre az erősítőre, így a somogyira sem.
Egyébként van AT-s PC tápom 12V-on simán viszi akár a 10A-is folyamatos terhelés mellett, de ennek az erősítőnek sose lenne akkora áramfelvétele, szóval nem az autós erősítő üzemeltetése itt a gond, hanem az, hogy nem tudom, működne-e vele, mert azon csak High Level Input van.
Egyébként akár építenék is én erősítőt, de nem tudom megoldani a +- os táplálást. baromi drága lenne ugyanis a trafó hozzá pl. Néztem kapcsolási rajzokat rengeteget, de mindegyikhez kell vagy 30-40V-os +- os táp, így ez sem járható út.
-
AthlonXP
őstag
válasz
T-Tboy #47598 üzenetére
Most az erősítőnek tök mindegy, hogy a szobában van, vagy egy autóban, ahol ráadásul állandóan változik a klíma is..
De mint mondtam nincs annyi pénzem rá, ha meg lenne, akkor eleve aktív mélynyomót vennék.
Talán ezt pl...Szóval továbbra is erősítő kell 50-100W-os alacsony bemeneti érzékenységű, 10k alatt!
-
AthlonXP
őstag
válasz
T-Tboy #47596 üzenetére
Tudom, hogy nem ez az ideális megoldás, de nincs 25+ ezrem egy aktív SUB-ra ezért kell így megoldanom a dolgot. Amúgy egész szépen szól ez az autós cső is, nekem nagyon bevált, már évek óta üzemel nálam.
Csak az eddig használt erősítőm, kezdi unni az életet és muszáj vagyok váltani.Amúgy linkeden nem láttam semmit...Oké, már látom....
De ez nekem nem jó, ennyi pénzért már aktív SUB-ot kapni, de az most sok lenne.Ja és továbbra várom az ötleteket..
Az az autós erősítő, akkor gondolom nem lenne jó a magas szintű bemenet miatt? -
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Van egy Pioneer VSX-417 tip. erősítőm és szeretnék venni hozzá egy SUB erősítőt. Ugyanis van egy SAL XB-8-as SUB csövem és azt kötném rá. Eddig erősítőnek egy 1000 éves Orion HI-FI, 2 csatornás cuccot használtam, de ez a korából adódóan már kezd egyre rosszabb lenni ( kontakt hibás, elkopott potik, kapcsolók, stb ), így ezt ki kell cserélnem valami másra.
A gond az, hogy nem tudom milyen erősítőt vegyek hozzá, mert a Pioneer-en csak előerősített SUB kimenet van ( RCA ) és ide nem mindegy mit kötök. Valószínűleg alacsony bemeneti érzékenységű erősítő kéne hozzá, de inkább megkérdezlek titeket, mi a véleményetek róla?
Kérdeztem egy boltban, ott egy SAL BX-1065-ös erősítőt ajánlottak, de azon csak magas szintű bemenet van, így nem tudom, hogy érdemes-e egyáltalán próbálkozni vele...Valami egy csatornás 50-100W-os SUB erősítő kéne nekem olcsón, a régi helyett.
-
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem...
Van egy Pioneer 5.1-es HC. erősítőm. Erre többek közt rá van kötve egy passzív SUB cső ( SAL XB-8, nincs benne saját erősítő ).
Jelenleg egy 1000 éves Orion SE 1025 B tipusú erősítővel van meghajtva a SUB cső, ezt szeretném egy újabbra cserélni, de eddig nem jártam sikerrel.
Van egy AIWA HI-FI-m, gondoltam ezzel kiváltom a régi Orion-t. Rákötöttem a HC erősítő "SUBWOOFER" kimenetét a HI-FI AUX bemenetére. Ez nem jött össze, ugyanis semmiféle hangot nem adott ki a HI-FI ( a kijelzője szerint semmiféle bemeneti jelet nem kapott, pedig a Pioneer működik ). Egyébként az működik, szóval biztos nem vele van a probléma.Van egy használaton kívüli asztali DVD lejátszóm is, amibe gyárilag benne van egy házimozi erősítő ( ez egy házimozi szett része volt ). Gondoltam ezzel is kipróbálom a dolgot, de ez sem vezetett eredményre.
Szóval ezt nem értem, hogy 2 "modern" erősítővel sem tudom szóra bírni a mélynyomót, ugyanakkor egy 1000 éves, betegeskedő Orion HI-FI erősítővel meg simán működik a rendszer.
Az Orion erősítőt mindenképp szeretném lecserélni egy újabbra ( nyilván nem akarok új erősítőt venni ), de így nem tudom.
Ezért kérnék tőletek segítséget, hogy miképp lehetne a két fentebb említett erősítők valamelyikével megszólaltatni a mélynyomót.
Biztosan én csinálok valamit rosszul vagy eleve reménytelen volna a dolog velük? -
AthlonXP
őstag
válasz
Demolator #2693 üzenetére
Aha, jogos. Igazad van
Nekem annyi volt a szerencsém ezzel kapcsolatban, hogy volt itthon egy régi ORION ( még a magyar
) HI-FI 2 csatornás erősítőm és arról tudom hajtani a mályet. Van hangszínszabályzó természetesen az erősítőn, így a magasat teljesen letíltom róla ( a mélynek úgy sem kell...), így nagyon jó hangja van.
Bár ami azt illeti, majd későbbiek folyamán tervezem egy aktív szub vételét ( már csak azért is, mert úgy tudom a hm-hez való aktív subok bekapcsolnak, ha jelet kapnak, ill. ki, ha nem kapnak jelet, a mostani erősítőt meg külön kell kapcsolgatni, én meg lusta vok kapcsolgatni.
) de addig el leszek én ezzel...
-
AthlonXP
őstag
válasz
Demolator #2683 üzenetére
Hali. Én mostanában vettem egy hm erősítőt ( Pioneer VSX-417 ) és ugyanilyen bajban voltam a subbal, mint te. Nekem egy SAL mély van rákötve, de egy külön erősítőröl megy, mert az passzív mély. Nekem ez az erősítő kilyött 50k-ból. Mindenki azt mondta, hogy ennyi pénzért nem lehet normális erősítőt venni ( nem tudtam rá többet szánni
). Körbe érdeklődtem sok fele ( üzletek, fórumok...), volt 5-6 típus, amiből választani szerettem volna ebben az árkategóriában, így kértem sgítséget innen-onnan. Hát eléggé lesajnáltak, amié ennyiből akartam hm-et csinálni, de nem volt más választásom. Aztán néztem egy helyi boltban ezt a Pioneert, majd megvettem. Minden bemenet és kimenet van rajta, ami nekem kellett és tökéletesen meg vagyok elégedve vele.
Igaz, csak 5.1-es, de mivel kis szobám van ( padlásszoba ), nekem bőven elég az. Nagyon szép, dinamikus hangja van, alacsony hangerőn is szépen szól, ami nekem pl fontos, mert sokat hallgatom este, amikor a többiek már pihennek és nem akarom őket zavarni.
Elég jól testreszabható a hangzása és a hangfalak nagysága, távolsága stb, állítható benne, szal nekem nagyon bejött. Nyílván vannak ennél sokkal jobb erősítők is, de nekem ebbe a szobába és ennyi pénzért bőven megfelel. Szal, ha relative olcsón akarsz jót, akkor sztm próbáld ki ezt a típust. Amúgy bocsi, hogy beleszóltam, csak a véleményem akartam megosztani ebben a témában veled.
-
AthlonXP
őstag
válasz
Dassler #2501 üzenetére
Na vazze! Mindenki szidja ezt a márkát, de eggyik haveromnak van egy régi Kenwood HM erősítője ( tök alap cucc, semmi extra... ) és mégis olyan szépen és dinamikusan szól...
Mindenesetre várom a további véleményeket, de akkor valszeg egy Yamaha vagy Pioneer lesz. 2 hét múlva veszem, má alig várom...
Persze keresgéleg még addig.
-
AthlonXP
őstag
válasz
Dassler #2487 üzenetére
Hát igen, van abban vmi amit mondassz. Sajna pénzem csak ennyi van van rá ( illetve több is lenne, csak az a gépre kell, mert teljes csere lesz és az fontosabb számomra...
). Ami a helyet illeti, egy padlásszobás házban lakunk, én a felső szinten vagyon és egy kb 13-15 nm-es szoba az enyém. Nekem elég, viszont ekkora helyre sztem nem érdemes egy profi, akár 7.1-es rendszert venni ( nameg arra tényleg nem is futná... ). A teljesítménye meg nekem elég lenne, mert a helyből adódóan nem szoktam um "bömböltetni" a rendszert... szal nem kell egy csatornánként több 100 wattos cucc, mert úgy sem használnám ki.
Amúgy írtam emílt a Media Markt-ba ( reklám helye...) és a következő típusok vannak ebben a kategóriában.:
SYSTEM FIDELITY HT-R405 41.990 HUF
YAMAHA RXV 361 B 44.990 HUF
ONKYO TX-SR 304 SR 49.990 HUF
PIONEER VSX 417 S 49.990 HUF
SONY STR-DG 510S 49.990 HUFNamost ebből szerinted ( vagy a többiek szerint ) melyik lenne a jobb? Fentebb már írtam, hogy főleg mire kéne...
-
AthlonXP
őstag
válasz
Dassler #2485 üzenetére
Akkor ezek szerint mindegy. Úgy vagyok vele, hogy ennek is van olyan jó hangja mint bármelyik DVD-s házimozinak ilyen 20-50 ezres árkategóriában ( legalábbis remélem ). Ha pedig igen, akkor nekem az az erősítő bőven elég lenne. Ahogy láttam az adatain ez egy kb 6x 85w-os cucc, csatlakozók szempontjából meg tökéletes volna, mert van rajta minden ami nekem kell. Amúgy ahogy néztem itt a neten, még tetszik is, bár ez szubjektív...
Ami azt illeti nem akartam én külön házimozi erősítőt venni, hanem ilyen "komplett" rendszereket, mint pl ez a Genius 5.1 Theatre szett is csak azon nincs kompozit bemenet
. A DVD-men meg nincs kihozva egyenként az 5.1, a sima stereo kimenetet meg hiába kötöm rá az 5.1-es szettre, abból sose lesz olyan térhatás, mintha az eredeti 5.1-et kötném rá, így semmi értelme nem volna cuccnak. Pedig akárkitől kérdeztem a Geniust, mindenki dícsérte, de nekem emiatt sajna nem jó. Az a baj, hogy az itteni boltokban meg nincs nagy választék az 5.1-es szettekből, mert mindenki a DVD-s szetteket veszi
. ( Rendelni persze bármilyet lehetne, csakhát nem vagyok otthon ebben a témában így nem tudok típust vagy mást mondani, azt látnom kell, hogy el tudjam dönteni, hogy kell-e. ) Nekem meg az ugye nem kell, mert a DVD-met most vettem pár hete és nagyon meg vagyok elégedve vele.
-
AthlonXP
őstag
Sziasztok. Szeretnék venni közeljövőben egy házimozi erősítőt. Sajna nincs rá sok pénzem, max egy 50-es. A boltban ahol néztem ajánlottak egy System Fidelity HTR-405 típusút. Erről mi a véleményetek? Igazság szerint nekem egy sima 5.1-es rendszer kéne ( eredetileg nem akartam én erősítőt venni, mert egy éve vettem egy LG házimozit DVD-vel csak az tönkrement...
) DVD-hez főleg zenére ( techno, trance ) és néha filmek ( akcio ). Eredetilegy egy Genius 5.1-et akartam venni, csak azon nincs kompozit bemenet, nekem meg az kéne a DVD-m miatt ( Philips DVP 5960 ). Lehet venni kompletten erősítőt hangfalakkal is ilyen árban, de sajna nem igazán vagyok otthon ebben a témában, ezért fordulok hozzátok, hátha tudtok segíteni. Szal érdekelne minden ebben az árkategóriában, erősítő vagy komplett rendszer hangfalakkal ( DVD nélkül persze ).
Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 3
- Formula-1
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest