- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Aktív témák
-
Pgabor79
aktív tag
válasz
#09634560 #49269 üzenetére
Nem az általad javasolt szettel volt bajom, hanem hogy az illető 150-es plafon költségvetéssel indult, aztán két hozzászólással arrébb már 160 gurigás erősítő került szóba....
Mindegy! Lényeg a lényeg, 150 ezressel akkora szobába semmit nem lehet kezdeni. ES80 szerintem azért jó lehet, nálam is kb 42nm alapterületen dolgozik az ES szett, de nem érzem túl kevésnek. Az ES250p azért igencsak hozzátett a hangzáshoz! -
Pgabor79
aktív tag
Ha már így szóba kerültek megint a HDMI kábelek:
Szerintetek (ha árukat nem nézünk) akkor melyik kábel lehet jobb?:
Kácsa KCS-HH1 vs. Audioquest Forest -
Pgabor79
aktív tag
Dorian!
Ide írok, hátha mást is érdekel: Mi is a neve annak az anyagnak, szövetnek amit a csillapító szivacsra vettél?Ha az álló frontok mögé is raknék, akkor minimum mekkora hézag kell hogy legyen a szivacs és a dobozok között? 5cm vastag a tied ugye? (mármint a szivacs!!!
)
-
Pgabor79
aktív tag
A lefelé irányuló reflexnyílással bíró szub alá érdemes gránit lapot tenni? A szoba amúgy laminált padlós (jobb fajta, 9mm-es) szőnyegekkel csillapítva. Amúgy JBL ES250 a szóban forgó holmi. Elég olcsón tudnék vágatni gránitot... Vastagság mennyire számít? 2 cm elég lehet?
-
Pgabor79
aktív tag
válasz
Szabikaa20 #47530 üzenetére
"Ohm mérő"
-
Pgabor79
aktív tag
válasz
Szabikaa20 #47534 üzenetére
Tud madzag nélkül is működni, igen. Legalábbis elvileg. Este próbálom ki... Lehet, hogy ha nem lesz hangzásbeli különbség a kábeles összeköttetéshez képest, akkor használni is fogom, így a helyhez kötöttség is megszűnik
-
Pgabor79
aktív tag
Na! Beújítottam egy JBL ES250PW-t a régi HECO Superior Sub30A helyére. Este próbaüzem...
Egy kérdésem lenne a kedves publikumhoz: Szerintetek sem követnék el nagy hibát azzal ha lecserélném a gyárilag hozzá adott tápkábelt egy mezei PC-s kábelre ugye? Az a bajom hogy ilyet adtak hozzá, nekem meg inkább ilyen kellene, mert a TV szekrény mögött (ott vannak a konnektorok) ez jobban elfér, jobban a falhoz tudnám tolni a szekrényt.
Látszólag semmi különbség nincs egy gagyi PC tápkábelhez képet, kivéve hogy a szubhoz mellékelt madzagban nincs földelés. (csak két pólusa van a csatlakozónak) -
Pgabor79
aktív tag
válasz
adamssss #47479 üzenetére
Én is vettem egy ilyet, de vissza is vittem, mert nagyon ótvar módon lettek a csatik ráforrasztva a kábelre. össze-vissza álltak benne az árnyékolás szálai is. És a kábel nem volt rögzítve, simán forgott a csatlakozóban, tehát - még ha nem is mozgatja az ember nap mint nap - egy idő után baj lett volna vele. Én nem tudok szépen forrasztani, de annál 100x jobban megcsináltam volna! Vissza is vittem és cseréltem erre:
KCO-SUB3
Ez jó kis kábel szvsz. -
Pgabor79
aktív tag
Tudja valaki mennyi volt anno a JBL ES 80, ES20, ES25C induló listaára?
-
Pgabor79
aktív tag
válasz
bajnokpityu #47247 üzenetére
Van analóg sztereo kimenet (2xRCA). 2xRCA-Jack átalakítóval megoldható lenne.
Ennyit azért nem akarok rá költeni.... Szerinted csak ez a kategória jobb a tv hangszóróinál? -
Pgabor79
aktív tag
válasz
Pgabor79 #47246 üzenetére
Valami ilyesmire gondoltam:
Csipogó
Hangsúlyozom: nem zenehallgatáshoz kell hanem valamivel jobb hangminőségben akarom nézni a híradót, asszony meg a BK-t.Olcsó legyen, kicsi legyen, jobban szóljon mint most a TV beépített micsodája... Hátha valakinek van tapasztalata ebben a kategóriában....
-
Pgabor79
aktív tag
válasz
bajnokpityu #47245 üzenetére
Kicsit off a téma, de belevágok:
Szeretnék egy kompakt méretű (PC-s) aktív hangdoboz párt, amit a TV sztereo kimenetére köthetnék. Általános tv nézéshez kellene, mozihoz már megvan a rendszer de nem akarom a híradó alatt is bekapcsolni az egész cuccost. Sajnos a tv kis ciripelője nagyobb hangerőn már rezonál is, meg amúgy is egy kaka a lapostévék hangja. Tudtok ajánlani valami típust, vagy teljesen mindegy milyet veszek, úgyis jobb lesz a tv-nél? (valami kisebb méretű lakk fekete illene a környezetbe....) -
Pgabor79
aktív tag
Szerintetek JBL ES dobozokhoz érdemes egy HK255-öt nagyobb HK-ra cserélni? 360 esetleg 460-ra?
Nem vagyok sznob, így hát csak olyat akarok amit még ki tudok használni az ES szettel. Ha azt tanácsoljátok, hogy felesleges, akkor marad a 255... -
Pgabor79
aktív tag
Sziasztok!
Először is: B.U.É.K!JBL ES20-as háttérsugárzók esetén milyen frekivágást állítsak be szerintetek? Adatlapján 65-40.000 Hz-es tartományban dolgozik. 80 Hz-es vágás jó lehet? HK 255-nél egyel lejjebb már a 60 Hz-es vágás van... (Small beállítást alkalmazva. Gondolom nem érdemes a teljes frekvencia tartománnyal terhelni ezeket a kis dobozokat.)
-
Pgabor79
aktív tag
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
***XMAS*** -
Pgabor79
aktív tag
-
Pgabor79
aktív tag
Tud valaki DTS HD MA demo disc letöltési helyet? Ezt találtam de innen nem lehet letölteni...
-
Pgabor79
aktív tag
Már kérdeztem, de nem jött válasz. Hátha majd most:
Szalagfüggöny mennyire lehet jó csillapítás-ügyileg? -
Pgabor79
aktív tag
válasz
truckerboy #40114 üzenetére
Megértjük, hogy nincs rá keret, de ott írja Sanci38, hogy van ezen az áron már belépőszintű komponens összeállítás, amely fényévekkel jobb hangzást nyújt!
Nem mellesleg ha elromlik valami a gar. lejárta után, akkor nem kell az egészet kib...ni a kukába. -
Pgabor79
aktív tag
Én meg pont hogy szeretem ha együtt a család, Úgy hogy nem panaszkodom! Én alakítottam így, még ha ez nem is kedvező a mozis hobbimnak... Kompromisszumokat kell kötni mindig. De az tény hogy ha még egyszer házat építenék akkor az teljesen más lenne. "Elsőt építed az ellenségednek, másodikat a barátodnak harmadikat magadnak...." mondás teljesen igaz. Mindegy, jó ez nekem így! Úgysincs nekem időm non-stop mozidélutánokra! De ez már nagyon OFFFF
És hogy valami a témába is vágjon: Szalagfüggöny szerintetek mennyire jó csillapítás szempontjából?
-
Pgabor79
aktív tag
BBéci!
Ezzel csak az a baj hogy a mozi a 48 nm-es napali-konyha-étkező együttesben foglal helyet, nem tudom magamra zárni az ajtót. 11nm-es hálóba nem akartam betenni semmilyen rendszert.
Amúgy a nagyobbik gyerkőc már csípi a mozizást, de a filmek jelentős többsége még mindig nem való neki. Kicsi lányom meg állandóan rángatja a kezem mikor leülnék egy kicsit filmezni. Neki nem tudom mondani hogy menj a szobádba babázni és csukd be magad után az ajtót...Este takarodó után meg nem szeretek mozizni, mert nekem csak akkor élmény ha érzem is amit hallok. Ha nem így lenne akkor bögreszettem volna.
Nagymamák 20Km-re... Néha egy-egy hétvégét ott töltenek, akkor szabad a vásár (Minden tekintetben, így nem mindig mozizás a vége...). -
Pgabor79
aktív tag
Szerintetek ezek használata mennyit ronthat a képminőségen:
HDMI Male-Female Right Angled 90D Adapter AudioQuest
TV-t így közelebb tudnám engedni a falhoz -
Pgabor79
aktív tag
Sziasztok! Szub csere előtt állok. Jelenleg egy HECO Sub30A keveri a port a ~45nm-es (all in one) nappaliban (viszonylag azért tagolt). Ezt kellene leváltani valami jobbra. Proson R12 és JBL ES250p a két kiszemelt. A JBL-t részesíteném előnyben, mert az 5.0 is az ES sorozatból való, így esztétikailag jobban illene a képbe. Persze a hangzás az elsődleges, így nem kötöm az ebet a karóhoz.
Stream Audio-s srácok a Proson R12-t javasolták inkább, de - úgy gondolom - lehet, hogy csak azért, mert náluk a JBL nem hallgatható meg, nincs raktáron... Mindegyikről olvastam sok jót, de jó lenne ha olyas valaki alkotna véleményt aki mindkettőt hallotta már.
A 250p több mint 4 kilóval nehezebb az R12-nél, utalhat ez a megépítettség magasabb minőségére is, de nem tudom mennyire lehet ez mérvadó.Szerintetek?
-
Pgabor79
aktív tag
válasz
RockCNC #38322 üzenetére
Ha meghallgatsz egy - nem csak nevében - házimozit (és itt nem muszáj milliós rendszerekre gondolni) majd meghallgatod ezt az eLGé csodát akkor rájössz hogy az egész egy nagy parasztvakítás. Írnak itt 1000 wattokat meg mennyei hangzásvilágot, de gondolj csak bele, milyen hang jöhet ki egy pár 100 grammos 5-8 centis tányérokkal szerelt műanyag hangdobozból? Persze újszülött gyerek mindenre kerek szemmel, tátott szájjal néz, és ezt ne vedd sértésnek, mert néhány évvel ezelőtt én is csak vigyorogtam egy ilyen bögreszett előtt, de ez csak addig tartott míg meg nem hallgattam egy valódi, komponensekből álló rendszert.
Amúgy sógornőm hasonló egyberendszerében 3év után elszállt a lézer olvasófej. Szervizben 25ezerért javítanák... Nem ér annyit az egész, most megy a kukába az egész, lényegében egy "erősítő+DVD lejátszó+5.1"! Nagyon idézőjelben! -
Pgabor79
aktív tag
válasz
bajnokpityu #38174 üzenetére
Az asszony mit szólt ehhez a csendélethez az étkezőasztalon?
-
Pgabor79
aktív tag
HK 255-nek mi volt az induló ára, tudja valaki?
-
Pgabor79
aktív tag
Nakamichi "Z" banán dugókkal kapcsolatban van tapasztalat valakinél? Elfogadható minőségűek? E-bay-ről postával együtt 4300HUF-ért jönne házhoz a 24db-os szett. Nem tudom mennyire arany ami fénylik?
"24K gold plated..."
-
Pgabor79
aktív tag
Proson R12-höz tud valaki méretekre, súlyra vonatkozó adatokat közölni? Még a hivatalos(?) weboldalon is csak annyi adat van amennyi a StreamAudio oldalán.
-
Pgabor79
aktív tag
válasz
python1 #36338 üzenetére
Elkapott a gépszíj?! Ha nem kell az optikai drájv, az 5.1 analóg kimenet és beépíthető HDD akkor Smart D1, e fölött - mivel a Base már nem kapható - a DUO áll, amivel én személy szerint nagyon meg vagyok elégedve! Szerintem egyikben sem csalódnál. Havernak Popi A210-e van, én a Dune-t jobbnak találom. -
Pgabor79
aktív tag
válasz
Montesantos #36176 üzenetére
SAL vásárlásra szerintem itt senki nem fog buzdítani! Ezért a pénzért nagyságrendekkel jobb holmikat lehet venni, főleg second-hand szetteket nézve...
-
Pgabor79
aktív tag
Srácok! Mondjatok egy-két "etalon" filmet amivel tesztelhető egy HM rendszer tudása. (Sok effekt, zúgás-búgás, robbanások...)
-
Pgabor79
aktív tag
-
Pgabor79
aktív tag
A Smart sorozat nem szimpi. Húztam halasztottam eddig a MP vásárlást, de most már a régi DVD játékos is halódik, ezért most már tényleg aktuálissá válik valamiféle fejlesztés, és azt hiszem inkább Dune Base lesz mint egy másik optikás lejátszó...
Csak el kéne bizniszelnem kb. 250-300 írott, normál tokos, borítós DVD filmet... Van ötletetek hol tudnék megválni tőlük?
-
Pgabor79
aktív tag
Ha jól gondolom a Dune HD Base 3.0 hamarosan nem lesz kapható mert kifut a modell. Szerintetek lesz utódja hasonló áron, vagy gyorsan le kéne csapnom egy utolsó darabra? (Optikai drájv nekem nem kell. De ennél többet - 75eHUF - nem nagyon költenék rá.)
-
Pgabor79
aktív tag
Srácok!
Ugyan egy JBL ES250-re fáj a fogam (az ES 5.0 mellé), de annyira dicséritek a Proson R(12)-t hogy már nem is tudom....
A JBL is megéri az árát? Hallotta már valaki? Ha a JBL is dob akkorát akkor azért mégiscsak "családban maradna". -
Pgabor79
aktív tag
Van itt valakinek T-Home-os SetTopBox-a? Mennyire vagytok megelégedve a hangjával? Ha már egyszer van lehetőség, összekötöttem a HK255-el és JBL ES szetten szinte elviselhetetlen rajta zenét hallgatni (pl.: VIVA tv).
Általános műsorok hallgathatók - legalábbis nagyságrendekkel jobb a hang, mint a lapostévé beépített hangszóróival - , de zenén hihetetlenül szarul szólnak a magas hangok. Egy "jobb minőségű" HAMA digit koax kábellel kötöttem össze az erősítővel, de nem hiszem hogy a kábel lenne ennyire szar...
-
Pgabor79
aktív tag
Hali! Én a JBL-t választottam (ES), szintén HK255 mellé. Mozira nekem jobban tetszett az ES szett. 75%-ban mozin teljesít a rendszer. Meghallgattam a Dali C6-ot, is az is szuper, de kicsit finomabb, zeneibb a hangja. Az én szettem még igencsak bejáratós, de már most szép telt mélyeket ad, a magasai valóban harsányak, de nekem bejön ez az erőssége a hangfalaknak. 5.0 szettem van belőle egy Heco Sub30-al. Ezt is le szeretném majd cserélni egy ES250p-re, de várok míg olcsóbb lesz (talán) vagy esetleg találok másodkézből... Összefoglalva szerintem mindkét szettel jól járnál, de szvsz a HK mellé jobban illik a JBL (Valószínű ebben az is közrejátszik, hogy mindkét termék a Harman "gyermeke"). A C6 inkább egy Denon erősítőhöz simul jobban.
Amúgy hol és mennyiért találtál jó áron ES szettet? -
Pgabor79
aktív tag
Szemezgetek a Gotham hangfalkábeleivel. Szerintetek érdemes JBL ES80-hoz 4x2,5-ös kábelt venni és kettős kábelezést alkalmazni kihasználva ezzel a dupla bemenetet?
A kettős kábelezésnek lehet számottevő, hallható előnye? (az erősítő egy HK255) -
Pgabor79
aktív tag
válasz
Gál István #28727 üzenetére
Na és melyiket?
Mondjuk a 4mm2-t sokallanám a hátterekhez! De lehet hogy hozzáértők a fronthoz sem ezt a keresztmetszetet ajánlják, illetve tartják fontosnak...
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AliExpress tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Escape from Tarkov
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Házimozi belépő szinten
- Háztartási gépek
- Mobil flották
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! NZXT Kraken Elite 360 RGB vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest