-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Gabesz26 #42823 üzenetére
Már nem kapható az a seasonic, úgyhogy nem szedném ki megnézni, mi is a tipusa, de egyébként nagyon sok táp noise ripple mérése terheléstől függően szépen ábrázolva megtalálható interneten. chieftekek pl zömmel szarul szerepelnek, seasonic, enermaxok között lehet kiválóakat találni, de egyik márkára se igaz, hogy minden tipusa szuper. és a hatásfok se mérvadó ilyen szempontból.
Ami még bonyolitja a kérdést, hogy ugyanolyan tipusú, de 3 évvel később gyártott tápnak, azonos labor által mért ábrája is néha jelentősen eltér... Szóval nehéz jó hangú, képű kapcsi tápot találni, de korántse lehetetlen.
-
törölt tag
válasz
Gabesz26 #37707 üzenetére
HDPlexhez inkább a saját 100W lin tápjukat, azzal lehet akár többfelé mocorogni:
19V/7AMP Output via XLR Connector, Supprt Thin ITX/NUC/HDPLEX 250W DC-ATX Converter
12V/7AMP Output via XLR Connector, support PicoPSU or 12V based CE device.
9V/2AMP Output support SoTM PCIE USB card.
V/2AMP Output support PPA (Paul Professional Audio) USB Audio card and Squeezebox.
Persze VGA-s rendszerek, illetve komolyabb APU nélkül, karival pedig 250W Dell kocka vagy szintén saját 300W lin.
-
AGE-T
őstag
válasz
Gabesz26 #37707 üzenetére
Sima stereo lánc is van, itt egy Benchmark DAC és egy pár KRK VXT 8 valamint egy psb sub dolgozik. Főleg ezek miatt szeretnék egy jó htpc-t.
Az 5.1 rendszer az egy kevésbé komoly holmi, de ez is fejlődni fog. Viszont nem akarok avr-t, a kódolás oldalt kártyával oldom meg, és aktív hangfalakat akarok későbbiekben. Ár érték arányban szerintem jobb, mint egy 5.1 rendszer mondjuk 1 misiig. KRK-ból ahogy nézem nagyon komoly minőséget lehet elérni. -
Polllen
nagyúr
válasz
Gabesz26 #32662 üzenetére
És ez tapasztalat? Csak mert a topikjában volt ez már téma, többen használtuk/használjuk ezt a kombót és nem nagyon volt vele gond. Legmagasabb beállításokat természetesen ne bírja, de az ott keringő angol beállítási segédlet alapján a közepes beállításokkal semmi gondja.
Tamoo
Csak single channel van a RAM-nak. De ebből hátrányod maximum akkor lesz, ha játszani akarsz, mert ez limit az igp-nek. Máshol éppen teljesen mindegy.
Szerintem ennyiért nincs jobb htpc-nek. Az utódjáról senki sem tudja, hogy mikor jön.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
Gabesz26 #32657 üzenetére
Kieg.:
Szerintem érdemes lenne nagyobb házat nézned, ha el tudod helyezni. Én ezt a házat így, hogy nincs spdif tüske az alaplapon nem biztos, hogy bevállalnám. A rendszeredhez (ha az alaplap+cpu fix) szerintem vagy külön hangkártya kellene, amin van spdif csati, vagy egy normális USB kártya + USB/spdif transzport. Mert egyébként marad benne forrásoldalon...
Ha nem ragaszkodsz a lap+cpu összeállításhoz, de a házhoz igen, akkor ez a Gigabyte lap (vagy a Phoenix változata), és egy intel i4130(T), vagy 4330 CPU jó megoldás lehet (de még lehet egy celeron is elegendő lenne neked bele). Az alaplapon van DAC-UP port (ez a normál alaplapi USB-nél vélhetően jobb, nem tudom Patice tesztelte-e esetleg), és alaplapi spdif tüske is. (gyorsan rákerestem az alaplap árára, jól elszállt... én még 20 körül vettem az aqua-ban)
-
mivamma
senior tag
válasz
Gabesz26 #31075 üzenetére
Azért is írtam, hogy nem tipikus HTPC. Száműzöm itthonról a DUNE-t, a laptopot, és a PC-t is és ezek helyett szeretnék egy darab eszközt. És közben rájöttem, hogy nagyon nem lőhetek alá, mert mi van, ha szükségem van néha egy PC teljesítményére. A két lap árban ugyanott van, csak próbálgatással lehetne eldönteni, hogy melyik a jobb. De ha ezen múlik, akkor tesztelek lapokat is.
-
törölt tag
válasz
Gabesz26 #31075 üzenetére
Tetszik, legyen ITX is, bedobnám a csomagba: MSI Z87I GAMING AC
-
mivamma
senior tag
válasz
Gabesz26 #31058 üzenetére
Volt???? még mindig az
Van egy régi Technics SA-DA10-es erősítőm. Amíg nem szánom magam rá anyagilag a feljebb lépésre (már csak 500.000.- hiányzik
), addig marad, viszont a HTPC-t hosszú távra tervezem.
-
canniball
nagyúr
válasz
Gabesz26 #29607 üzenetére
"Szvsz. fölösleges külön távirányítót venni..."
Szvsz nem felesleges. Az okoseszközös távirányítás valóban sok mindenre lehetőséget ad, de általános használatra ezerszer kényelmesebb egy távirányító. Pláne ha (ahogy Gombinyó kolléga is írja) egy olyan példányt választ az ember amivel minden eszköz egy gombnyomásra vezényelhető; na az megfizethetetlen. -
válasz
Gabesz26 #29072 üzenetére
FM2-es deszkákon én még nem láttam msata ssd csatit, az FM2A88X-ITX+ specifikációinál említik egyedül, hogy képes lenne erre: 1 x mSATA 6.0 Gb/s Connector (Solid-State Drive connector)
Sajnos a kézikönyvében nincs erről egy sor sem...Bár itt azt írja egy hozzászóló, hogy...
ich habe selber das Board mit einer Crucial M500 erfolgreich im Betrieb.
Funkmodul raus und mSata Modul rein.
... szóval működhet!Illetve...
Anyway, in the meantime I found a site showing a lot of this motherboard's BIOS screenshots. Now I know that mSATA boot is available along with several other SATA (and eSATA) options.
Today I received my board. I removed the WiFi/BT module and installed an mSATA SSD (a Samsung 840 EVO, 120 GB).És még...
Leaving the controller in AHCI mode is a good thing, especially for my 840 EVO mSATA boot drive. I can use Samsung's Magician software for monitoring/setting purposes (not available if I run the system in RAID mode).Amindenit, ezek szerint tényleg működik az Asrock-ban!
-
Gabesz26
senior tag
válasz
Gabesz26 #29033 üzenetére
Meglett ma a lap. Természetesen nem bírtam ki
, délután összeraktam, nemrég pedig sikerült tesztelnem is.
Az alaplap mindkét HDMI csatlakozóját bekötöttem az AVR két különböző bemenetére, és váltogatva a kettő között mindkettő adott képet (kár hogy a konkurens itx-es ASRock egyik HDMI csatija csak bemenetként használható).
Ha valaki AMD alapokra akar építkezni, akkor ez a lap szerintem igencsak jó HTPC célokra. Egy A8 7600-al szép kis páros lesznek majd nálam is...
-
canniball
nagyúr
válasz
Gabesz26 #28341 üzenetére
Nem tudom mi lehet a probléma, én ugyanezt használom csak filmekhez MPC-BE-vel, ami úgy van beállítva hogy a film végén vagy megállításkor bezárul, nekem ilyenkor gond nélkül visszajön az XBMC a tálcáról.
Esetleg próbáld meg a Foobar helyett más lejátszóval, hátha...djg!
Ha tudja a TV-d akkor DLNA-t szoktak erre használni. -
canniball
nagyúr
válasz
Gabesz26 #28286 üzenetére
<playercorefactory>
<players>
<player name="foobar2000" type="ExternalPlayer" audio="true" video="false">
<filename>C:\Program Files (x86)\foobar2000\foobar2000.exe</filename>
<args>"{1}" /fullscreen /close</args>
<hidexbmc>false</hidexbmc>
<hideconsole>false</hideconsole>
<warpcursor>none</warpcursor>
</player>
</players>
<rules action="prepend">
<rule filetypes="mp3" player="foobar2000"/>
</rules>
</playercorefactory> -
tom_tol
addikt
válasz
Gabesz26 #28286 üzenetére
Talán így ?
<players>
<player name="foobar2000" type="ExternalPlayer" audio="true">
<filename>C:\Program Files (x86)\foobar2000\foobar2000.exe</filename>
<args>"{1}" /fullscreen /close</args>
<hidexbmc>false</hidexbmc>
<hideconsole>false</hideconsole>
<warpcursor>none</warpcursor>
</player>
</players><rules action="prepend">
<rule audio="true" player="foobar2000">
<rule filetypes="flac|mp3" player="foobar2000"/>
</rules> -
wopi
aktív tag
válasz
Gabesz26 #27954 üzenetére
Esetleg koncert DVD-k, musical-ek kategorizálására is van tipp? Amik persze nincsenek sem port.hu-n, sem a moviedb-ben. Jelenleg csak a fájlok vannak külön mappákba szedve, amit meg tudok nyitni a kezdőképernyőről, de hasonló elegáns megoldás érdekelne, mint mondjuk a filmek esetében.
-
Magga
aktív tag
-
ricsik
őstag
válasz
Gabesz26 #21063 üzenetére
Nálam és havernál is ez a kapcsoló ki van szürkítve, nem tudom bekapcsoni.
Ha jól tudom ez egy béta opció volt, szerintem az újabb verziókból kiszedték, csak a menuben hagyták ott.
Ha van rá trükk, hogy bekapcsoljam, ne tartsd vissza.Hammy: a mountolás DaemonTools-szal is remekül megy (W7), de W8 esetén célszerű azt használni valóban.
cekkk: milyen diplomatikusan fogalmazol. Ha vasvillával kergetnének sem tenném újra vissza. Miden csodás új funkciót csak tapikijelzővel tartom jónak. Nekem nincs, így egérrel nem vagyok hajlandó bohóckodni. Azt leszámítva meg nem nagy szám. Hogy arra kényszerüljek, hogy külön telepítsek start menut meg felháborító. -
cekkk
veterán
válasz
Gabesz26 #20505 üzenetére
Én távval irányítom mostanság, bár zenélni meg tabról zenélek
Eztletöltöd, README-t elolvasod, lesz benne egy mappa az abban lévő DLL fájjal felül kel írni a mappán kívüli ugyan olyan nevű DLL fálj-t és utána működik.
Olvasd el a README-t mert benne van, hogy mit hogyan állíts beDe nincs benne README. http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=84166
Ami az első hszben van abba van readme, de az nem fogja használni mind a két sort a kijelzőn -
-
rbalint88
addikt
válasz
Gabesz26 #17676 üzenetére
"A linkelt hsz.-t csak megerősíteni tudom: a gyári hűtő biosban leszabályozva level 2-re nálam HD film közben olyan 33-35 °C körüli hőmérsékletet eredményezett (21 °C-os szobahőmérséklet mellett), és meglepően halk (1 méterről már alig hallható)"
Na igen, ha lehet biosból szabályozni...
-
drdr
senior tag
válasz
Gabesz26 #17547 üzenetére
Ember olvass utána... 3840x1080 az 2x1920x1080...
Amit belinkeltél abban is benne feketén-fehéren:
Frame packing / Frame by frame: A Blu-ray lemezeknél terjedt el elsősorban, hiszen a lemez tárolókapacitása biztosítja a szükséges, nagy adatmennyiség eltárolását. Ennél a szabványnál két teljes értékű Full HD kép jelenik meg egymáson. A kezelése speciális hardvert igényel, a legnagyobb felbontás 1920x1080 képpont.
Éppen ezért kerül két kép egymás mellé ezért lesz 3840x1080 az mkv mérete... ha ezt lejátszod Power dvd-n ebből lesz frame packed az amit belinkeltél....
ezt az xbmc szaggatva kb. 15fps-sel játsza le... de nyomsz egy O betűt kiírja mi a felbontás, PowerDVD tudja kezelni...
Tölts le egy sample-t pl.IMAX Under The see-t. Legyen a nevébe a "full SBS" és indítsd el....Hónapokat olvastam egy évvel ezelőtt a témáról mire 3D tv-t vettem. Mérlegelve a passzív és aktív 3D előnyeit hátrányaités a plazmás 3D-ről...Tudom hogy van 3840x1080-as mkv és azt is hogy ez nem szabványos, de mint tudjuk az mkv egy konténer, amibe "mindent" bele lehet préselni
-
rigo88
aktív tag
válasz
Gabesz26 #16359 üzenetére
szép ház
az egyetlen bajom a sajáttal, hogy viszonylag nagy bár a borda+venti páros vékonyabb házba nem igazán férne be, amitől függetlenül az egész hóbelebanc viszonylag túl mély, valszeg a beépített táp miatt.
és még hogy nem tudom bekapcsolni távval.Gabesz26: jó kis config gratu!
-
zsigus
őstag
válasz
Gabesz26 #16166 üzenetére
Jó tudni, hogy van ilyen, lehet hogy egyszer hasznomra lesz. Köszi
Jimanszky: Én nem nagyon vagyok kibékülve az ilyen remote appokkal. Van a TV-nél/PC-nél/HTPC-nél is ilyen lehetőség, de csak kipróbáltam őket. Sztem kényelmetlen, és ha a kijelző is állandóan megy miatta, könnyen le is szívja az akkut.
-
NTX
tag
válasz
Gabesz26 #15113 üzenetére
Köszönöm az infot. Én végül is maradok a paneltápos megoldásnál. Hűtőben ha váltani akarsz, a csend kedvéért, nehéz lesz ilyen alacsonyat találni, ahogy nézem ide csak a nemrég megjelent Noctua L9 hűtők férnek be. Intelnél még csendes a Slim X3, amdnél én sem találtam igazán megfelelőt.
-
rbalint88
addikt
válasz
Gabesz26 #15049 üzenetére
egyre inkább úgy néz ki, hogy gyártok magamnak egy házat
az igények vs anyagi megfontolások között még mindig óriási a szakadék
ami tetszik az drága (30+), ami árban jó lenne, abba meg túlságosan bele tudok kötni, hogy a még mindig 20 ezret verdeső (vagy több) árát jó szívvel kiadjam érte.
barkácsolni úgyis szeretek, az egyetlen probléma az, hogy nincs megfelelő felszerelésem, amire egy igényesen elkészített háznál azért szükség lenne, hogy a vágások ne ökörhugyozás-szerűen menjenek, meg ne legyen semmi sorjás, etc.
a legkomolyabb kihívást az előlapi kezelőszervek kivitelezése jelenti, a hátlapon gyakorlatilag csak vágni kell 3 lukat az csatlakozópanelnek, vganak és a tápnak. kell még rá pár luk, hogy átszellőzzön, aztán viszont nézés
ha lenne szerszámom, akkor a kivitelezés is óccó lenne, de még így is szerintem meg fog állni 20ból mindenestül. (1nm alu lemez, kapcsolók, rácsok, munkadíj) -
dabadab
titán
válasz
Gabesz26 #14684 üzenetére
"az E350 lapok nagy része 1.3-as HDMI-vel van felszerelve"
Ez igy, ebben a formaban legalabbis megteveszto. Az 1.0 ota hardveresen ket valtozas volt: a duplajara novelt savszelesseg (1.3) es az ethernet csatorna (1.4). Ezek egyiket sem tudja a Brazos (sot, altalaban nem szoktak tudni a GPU-k, a megnovelt savszelesseget az Nvidia a 600-as sorozattol, az AMD a 7xxx-tol kezdve tudja), viszont ezek egyike sem kell a 3D-hez. Az osszes tobbi valtozas tisztan szoftveres, azt meg nem befolyasolja, hogy milyen HDMI csatlakozot raknak az alaplapra.
Persze ez nem valtoztat azon, hogy az E350-ek tenyleg nem tudjak lejatszani a 3D BR-t (viszont az atkodolt, side-by-side meg hasonlo 3D filmeket viszont igen, mivel ezek a gep szempontjabol sima filmek, a 3D infot a TV halassza ki belole).
-
Zozzy
aktív tag
válasz
Gabesz26 #14689 üzenetére
E350 Brazossal nem fog menni a BD 3D, ez egészen biztos. Simán mennek a BD50-ek is akár, de a 3D nem. Hogy aztán az 1.4 HDMI hiánya miatt, vagy a processzorteljesítmény is kevés lenne, azt nem tudom. Gondolkodtam már, hogy veszek egy 1.4-es videokártyát bele, de mivel nem tudom biztosan, hogy az megoldaná-e a problémát, így nem dobom ki fölöslegesen az árát az ablakon.
-
HeavyToys
senior tag
-
HeavyToys
senior tag
-
HeavyToys
senior tag
válasz
Gabesz26 #14677 üzenetére
Ebbe a házba 65W-os TDP-vel rendelkező procit én semmiképpen sem tennék. 90%-hogy megfőne benne, ha nem, akkor pedig mindig fullon lenne a ventilátor!
Cooler Master Elite 120 mondjuk megfelelő a célra! Igaz nagyobb, de ott van lehetőség elég komoly konfigot is összerakni a házban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest