- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Yettel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
-
Ribi
nagyúr
válasz
dabadab #31268 üzenetére
"miutan instabilla tettek" nem instabillá tették ...
Mintha ABS-t úgy állítanád be, hogy soha 1 pillanatra se csússzon meg a gumi, cserébe 2x akkora úton állsz csak meg. A "Best" a jitter (hiba) tűrésre értendő, nem a minőségre.
"a szkop lat kulonbseget, meg nem jelent semmit" jitter és a fentebbi dolog miatt pont hogy számít.
De hagyjuk ezt ebben a topikban. -
Ribi
nagyúr
válasz
dabadab #31232 üzenetére
Egyesek érdekes mód igen sokat szórakoznak, hogy minél stabilabbá tegyék az eszközüket. Persze ez pont nem kábel mahinálás, de amikor szkóppal nézve is van különbség 2 kábel jele között, akkor mégis mit mondjak? Tesztben persze megint benne van, hogy egyesek szerint minél kevesebb jitter csökkentés javít a hangon, de ebbe viszont igenis beleszól a kábel.
-
Ribi
nagyúr
válasz
dabadab #31219 üzenetére
Igen, spdif alatt a coax kábelre gondoltam, mert köznyelvben kissé összekeverednek a dolgok. Csak arra próbáltam utalni, hogy audió esetén nincs hibajavítás, merthogy bzoley azt állította. A hiba rendszerint jitterben jelentkezik, de van, hogy a dac nem tud lockolni a jelre. Lehet észre sem veszed, de okozhatja reflexió a kábel miatt. De ezt már tényleg kismilliószor kitárgyalták.
-
Wasquez
senior tag
válasz
dabadab #30747 üzenetére
Nem akarok olcsót, a cél az volna,hogy ne menjen a pc filmnézés közben. A filmeket szeretném feltölteni merevlemezre hálózaton, és onnan lejátszani őket.
Nem akarok olcsón venni valami erős kompromisszumos ketyerét, akkor marad így!
Amiket néztem, azok 60 körül kezdődnek.
Csak most kezdtem el foglalkozni a témával, és azt sem tudom, hogy mire volna szükségem, 3d tvm sincsen, mkv, iso meg avi filmek amiket megnézek, általában 4gb a max méret. -
vitezlejszlo
őstag
válasz
dabadab #30740 üzenetére
Én még régi motoros vagyok, ez a sok drótmentes hókuszpókusz engemet nem zavar meg
Csakis zsineggel van minden mindennel összekötve..
Buffer témában a gépemen linux + mplayer2 -vel próbáltam ami jó volt... mondjuk úgy lenne korrekt, hogy itt is egy openelec klienssel megtoszom... Meg is fogom nézni amint eljutok odáig...
Eleccel próbáltam az advancedsettings.xml-es trükköket, de semmit sem segített, hiába állítgattam összevissza az értékeket... (RasPi)
laca
-
PuMbA
titán
válasz
dabadab #28924 üzenetére
Én meghallgattam és akinek mutattam eddig mindenkinek egyből feltűnt... az, hogy a honlapon mit írnak...úgyis hülyeségeket
Szerintem te is egyből észreveszed a különbséget, ha kipróbálod, mert egyértelmű, hogy valamilyen irányban módosítja a hangot, akkora a különbség
64 biten meg természetesen azért számol, mert csomó effektet tudsz rárakni és ne kerekedjenek ki nagy számolási hibák (EQ, Bitdepth simulator, JRSS Downmix, Shelf filterek, Phase, Room correction meg millió dolog.)
-
PuMbA
titán
válasz
dabadab #28914 üzenetére
"Ezzel azt akarod mondani, hogy a JRiverben kikapcsolhatatlanul benne van mindenféle torzítás (filterek, miegyebek)?"
Igen vannak benne "hangmódosítások", hiszen akkor nem szólna másképp a többi lejátszóktól. 64biten számoló egyedi hangmotorja van
Ezért mondtam, hogy mindenki hallja egyből a különbséget, bár én nem torzításnak hívnám
"Azt ugye tudod, hogy az XBMC windows-only programként kezdte a pályafutását? "
Xboxot tudtam, de nem vágtam, hogy a Classic Xboxon Windows 2000-szerű töredék volt
Mindenesetre a Linuxos lejátszókón én mindig mást beállításkultúrát láttam, azért tűnhetett Windowstalannak és nem tetszőnek
Egy Windowsos lejátszóprogramnak alapvetőnek vettem, hogy minden Windowsos egyedi technológiát használjon vagy lehessen kiválasztani (Intel QuickSync, CUDA stb).
-
PuMbA
titán
válasz
dabadab #28910 üzenetére
"Ezt egyébként tényleg, rendesen kipróbálta valaki, mondjuk ABX teszttel?"
Nem kell kipróbálni, mert bárki hallja a különbséget. A JRivernek teljesen más hangleképező rendszere van, mint a többi lejátszónak és egyfajta "analógosabb" hangzást mahinál testesebb mélyekkel és simább magasakkal, mint például a Windows Phone-ok vagy a Meson Player a foobar-hoz képest.
"Ezeket a szamárságokat honnan veszed?"
Amikor próbáltam az XBMC-t elég feature szegény volt, kevesebb dolgot lehetett benne beállítani, mint egy MPC-HC-ban és az opciók nagy része tök ugyanaz volt, mint Linuxon az mplayer-nek, ami valljuk be, hogy Windowson egyáltalán nem elterjedt és nem véletlenül
Most már LAV Filterst használ vagy milyen változások vannak azóta benne? DXVA módokat lehet már benne kapcsolgatni?
-
Dave™
nagyúr
válasz
dabadab #28876 üzenetére
Zenénél sem szeretem, ha hallható pattogás van, és ezt bizony a wireless driver okozta nálam múltkor. Mindegy, szerintem a win egy produktív OS, és már a desktop verziót sem értem miért kell egy ilyen egyszerű célplatformra erőltetni, a szervert meg végképp. A licencekről már nem is beszélve.
-
etomcat
tag
válasz
dabadab #28758 üzenetére
Szia Dabadab!
> Honnan, milyen forrásból, mivel?
Az eredeti kérdésben - sajnos kissé eldugva - szerepelt, hogy meglévő "TBS-6982 dual input SAT-TV tuner PCI-Express" kártya lenne a forrás.
Amit nem tudok, hogy házimozi erősítő hogyan, mi lenne a rendszerben, talán az alaplapi SPDIF hang (opt./koax) igényből lehet következtetni?
Közben kaptam egy privátot, hogy Core i5-4690 és Asus Z97 De-Luxe javasolt. Utána kértem egy nyugtatót, mert ezeknek darabja majdnem annyi, mint az egész keret amit nekem mondtak
Ennyit mentek fel az árak tavasztól vagy eleve irreális volt 50 nettó körül gondolkozni i5-ben? Kellene egy B-terv?
Köszi: etomcat
-
slashing
senior tag
válasz
dabadab #28428 üzenetére
a szerver részével ami tud streaming-et, illetve minden mókolás nélkül tudja azt hogy több eszközön ugyan onnan folytassa a filmet ahol az egyik eszközön abbahagytad(ezt el lehet érni xmbc-nél is ha belövi az ember a szervert de ez már kicsit nagyobb hozzáértést követel meg) de ezen kívül nem igen tud többet a plex.
nekem speciel nem jött be pedig a plex szervert is fel tudtam rakni a NAS-ra.
-
cimp
senior tag
válasz
dabadab #28306 üzenetére
Csak a jegyzokonyv kedveert: Még ez sem pontos. Automatic, Full, Limited 16:235 a választható beállítások. Ez alapból automatic -on van. És a kép ettől elég fos fakó. Ez ugyan nem kontraszt, de ezt full-ra állítva tökéletes lett a kép. Gyanítom ez az a beállítás ami előzőleg "dinamikus vagy automatikus kontraszt kikapcsolásaként" említettek. De ha már itt vagy azt megmondhatnád, hogy ezt a beállítást, hogy lehet véglegesíteni. Mármint, hogy bootolás után ez legyen az alapértelmezés.
-
hétalvó
addikt
válasz
dabadab #28255 üzenetére
nálad lehet spórolós htpc a divat
nálam a zajcsillapítás, nagytáp, matx alaplap, bd író i3/i5 8gb ram az ssd miatt és igen windows a oprendszer (server2012), hogy jól is szóljon.
silvertstone gd04 a ház az alapja ami igen csak htpc kategória.nem mindenkinek a minimal brazos konfig a megfelelő.
-
bigdee888
tag
válasz
dabadab #27921 üzenetére
Amit PuMbA idezett: le van irva benne, hogy mennyi a S.M.A.R.T. altal ajanlott optimalis homerseklet. Akkor az is hulyeseg? Amikor letrehoztak ezt az ajanlast, akkor direkt meg akartak szivatni a felhasznalokat?
Lehet, hogy nincsenek tenyek, se bizonyitekok a kezemben, de az az idezet nekem akkor is santit.
-
Flowtation
őstag
válasz
dabadab #27650 üzenetére
Szia!
Köszönöm a gyors választ!
Ha lehet újat vennék amúgy, az esetleges problémák elkerülése végett.
Amúgy írták véleményben, hogy nem igazán bővithető. Ez mit takar? Mivel lehet még bőviteni? Gondolom videokártya, belső vinyók, de van még valami?
Az emlitett q1900-ból nem láttam dc-s verziót, egyébként megérné plusz 5k a négymagos procit?
-
FishAir
senior tag
válasz
dabadab #27627 üzenetére
Ha ennyire általánosítunk minek van külön HTPC kategória, hiszen az is csak egy PC?! Ez ugyanaz, hogy itt valaki az i5 mittom én még milyen PC-jére azt mondja, hogy HTPC, mert néz rajta filmet. Igenis azért vannak az elnevezések, mert egy NAS az tudjon mondjuk NFS megosztást, vagy RAID 5-öt és ez még nem is egy nagy elvárás. Ezt egy HTPC-n nehezen oldja meg. Na de mind1.
-
sb
veterán
válasz
dabadab #27551 üzenetére
Csatlakozom.
AGE-T, pontosan el kell döntened mi az a teljesíményszint és egyéb követelmény, amit szeretnél.
Valószínűleg minden egyben nem fog sikerülni: Játékra, nagyobb teljesítményű gép nem lesz meg passzívan és/vagy halkan egy kis, lapos házban.A teljes passzivitással csak szenvedni lehet, főleg, ha erősebb gép kell. De ugyanez igaz a házméretre is. Minél kisebb annál nehezebb ügy a hatékony és halk hűtés.
Bónusz a tárhelyek kérdése. Sok nagy HDD mindig hangos.Érzékeltetésre:
Itt ülök az asztalnál előttem egy Dell noti, ami semmit nem csinál, mégis hallom nagyon halkan a hangját.
Ha kikapcsolom akkor a 1.5m-re lévő HTPC-ből hallom ki a 3db Green HDD-t (Pedig a többi cucc extra halk: 1db halk venti 600rpm-en + passzív paneltáp).
Ha azt is kikapcsolom akkor hallom a lábamnál lévő "gamer" mATX konfigom: i5-2500+7850.Szóval házméret és hűtésfüggően bármi lehet halk. (Egyik gép sem hangos, nem ezt akartam kihozni belőle. Sőt, csak csendben lehet hallani közelről a nagyon halk susogásukat. Kb. 2m-ről már egyik sem hallatszik).
-
drdr
senior tag
válasz
dabadab #27032 üzenetére
Így van. Legalább annyit megtud, hogy ilyen terhelést viszonylag pontosan mér. Nem szinuszos összetevőket ezek az olcsó "műszerek" nem fogják pontosan mérni. Abban az esetben, ha cos fi v. power factorra (egyiken így, másikon úgy nevezik), közel egyet mutat, azaz az APFC is jó a tápban, akkor a mutatott érték is valsz. jó.
(Mértem néhány tápot már, szerintem a táp hatásfoka többet számított a mutatott eredményben. Pl. Bequiet 350W és egy régebbi Seasonic 250 SFX táp. Utóbbi több wattal mutatott többet, még a cos fi azonos volt. Enermax tápom szinte mindig 1 körüli cosfi értéket mutat... (Ettől függetlenül alacsony terhelésnél annak sem jó a hatásfoka)
-
SzJoco_
csendes tag
válasz
dabadab #26727 üzenetére
Az eredeti gyári leírás szerint igazad van. De most akkor kérdem én ez mit akar jelenteni, mert kezdek összezavarodni: Linux support for gpu accelerated H.264 playback is available and working for X4500HD and X4500MHD using VAAPI and the g45-h264 branch (oké, h wikipedia, de akkor is....
Tényleg lassan nem tudom, mit is gondoljak.... találtam egy ilyet is: [link]HELP!
-
SzJoco_
csendes tag
válasz
dabadab #26724 üzenetére
Ez eddig rendben is van. Már csak az az érdekes, hogy a laposon csak D-SUB csatlakozó van a megjelenítő számára, ezen a dell-en pedig ott van a DVI-D (vagy DVI-I). Leírás szerint van benne hardveres gyorsítás. Monjuk több helyen olvastam, h atom-os procival a fullHD filmeket röccenésmentesen vitte. A laptop Radeon200M kártyájában meg nincs ilyen.
Egyébként a tipp, hogy kipróbáljam, tetszik. -
Tomacko
őstag
válasz
dabadab #26713 üzenetére
Nálam azért van így, mert szeretem az All in One dolgokat és nem akartam, meg igény sincs rá a családban (9 éves lesz a lányom). Szóval én jobban szeretem ha egybe vannak a dolgok amik egy célt szolgálnak, ezért nincs külön NAS, külön DVD stb...... De értem amit mondasz, amúgy kipróbáltam az OpenElec-t is tetszett az is és maga a filmnézés téren tökéletes is volt pendrivról, de böngészésre kis youtube videózásra az asszonynak már "macerás" volt így feldobtam egy win7-t, hogy béke legyen
Szóval én személy szerint azt mondom mindenkinek, hogy ha tényleg csak média PC-ről van szó ne tegyen bele SSD-t. Ár-értékben nem fog annyit kapni, hogy megérje egy fél konfig árát bele tenni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
dabadab #26598 üzenetére
az a srác,aki érintőleg elmgyarázta, és nekem csak annyi maradt meg,amit leirtam, benne egyelőre jobban hiszek. pláne, hogy tényleg azonnal látni. és nem holmi túlszaturáltság.
mivel nem értek hozzá, nem mászok bele az oprendszerek, driverek lelkivilágába, inkább tedd meg Te. aztán magyarázd el, miért tapasztaltunk mást.
ugyanúgy kalibráltatlan volt az összes. ja, és miért van helyiek szerint kép különbség a win7 meg a server 2012 között? ha elvileg nincs.
valamit az egész számos és a lebegőpontos számitási módról hadovált. talán, hogy osx alatt tényleg 8 bites a szinképzés, közben win alatt meg lebegőpontos 12 bites, vagy mittomén
-
törölt tag
válasz
dabadab #26573 üzenetére
Mivel érveljek? - már legalább kétszer leírtam a személyes tapasztalataim, hardverek és szoftverek terén is. Ennél mélyebbre nem látom szükségét lemenni, elfogadom, hogy számodra nincs különbség. Magam szeretek mindent kipróbálni, nem csak hinni, tapasztalni is néhány csodát...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
dabadab #26566 üzenetére
osx alatti xbmc-nek is? és köszi a javítást.
fishair:én is látom a képminőségbeli difit, szutyok LCDn. rosszabb minőségű anyagon (4gb alatti mkv) sztem mindenki látja. viszont xbmc-t még a kisgyerekek is kezelik, ami a media playerről nem mondható el.
viszont érdekes módon engem nem zavar a 4 percenként 1 képkocka eldobása.
-
t.zolka
aktív tag
válasz
dabadab #26521 üzenetére
...de nincs.
[link]A projektor topikban ezt a választ kaptam: "Az a helyzet,hogy az XBMC jelenleg nem küld ki 120 Hz-en videójelet, a projid viszont csak azon jelenít meg 3D-t...."
De a beállításokban ott a 119,99Hz és a projektor is érzékeli, ha átkapcsolom. Akkor passz! -
_Smooth
senior tag
válasz
dabadab #26506 üzenetére
Köszi mindenkinek a tippeket.
Mindenképp egy picoPSU kerülne elé (azt is most szemezgetem, ma viszek is haza egy fogyasztásmérőt).
Viszont egy autó akku azért elég méretes és súlyos darab lenne, kihajítanának vele otthonról (bár igazából én magam se szívesen raknám be a bútorba - egy robogó akksi szimpatikusabb lenne, csak az meg nem 12V - ha jól tudom), + még ennek is vannak költségei, ami így már akár 20k fölé mehetne. Ott meg talán már lehet is kapni használható szünetmenteseket, nem?Ha utóbbi mellett döntenék, akkor van esetleg tipp, hogy melyiket lenne érdemes? (figyelembe véve a fenti igényeket - csak párperces áthidalás, csak a gépre, és egy picoPSU-val)
-
sb
veterán
válasz
dabadab #26337 üzenetére
Az új cuccok szinte mind távirányíthatóak wifi-ről. Persze ez a régieken nem sokat segít.
De az biztos, hogy ez lesz/lehet az új irány egy idő után.Ettől függetlenül nem tudom mi okozza az univerzális távirányítók halálát.
Amíg külön app-ok vannak eszközönként az baromi kényelmetlen szerintem is egy univerzális táv helyett. Akkor is ha az app 5x annyit tud és szebb/jobb.Csak az versenyezhet vele, ha app-ban is lesz "univerzális". Viszont a lehetőség adott.
Most Harmony-t használok és baromi kényelmes, de pl.a Yatse-val összeheggesztve azért el tudnám képzelni egy ennél is jobban használható app-ként.
-
Patice
Topikgazda
válasz
dabadab #26337 üzenetére
Én meg pont egyre több új TV mellett látom azt, hogy piszkálható tabról, meg mobilról. Házimozi erősítőknél is, médialejátszóknál is, blu-ray lejátszóknál is.
Univerzális távvezérlő app-ot még én sem láttam.
"...az esetek nagy tobbsegeben kenyelmesebb egy dedikalt taviranyito, mint a mobillal valo bohockodas."
Egyet értek.
Épp nemrég szereztem be egy Harmony-t.
-
BullZeye
veterán
válasz
dabadab #26327 üzenetére
Most utána néztem, one4all (smart control) is tud macrokat, szóval nem rossz ez, kérdés, hogy miért nincs több embernek ilyen? Neten alig találok valamit róla, és Windowsos programot speciel nem is találok hozzá a hivatalos oldalon, meg semmilyen letöltést sem hozzá, pedig már 3 éves készülék.
Használ itt valaki Smart Control-t? A simában is van háttérvilágítás? Tudás szempontjából miben rosszabb mint egy Harmony? Leszámítva a teljesen fölösleges LCD panelt?
-
-
törölt tag
válasz
dabadab #26061 üzenetére
Ez OK, de arra gondoltam, hogy be se kapcsoljon! Mint egy rack vagy dokkoló, amit akkor használsz, mikor szükséged van rá. Gondolom nem lehet kivitelezni belső normál HDD kapcsolat esetén. Egyébként nincs bajom a külső HDD-kel, ahol ez megoldható, de most ötletelés megy...
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
dabadab #25869 üzenetére
ez a legkisebb ebben a szériában. 180W fogyasztásig néma és felette is egész halk.
amúgy mATX vagy ITX lap, A8-6500T (45W), 2x4GB RAM, 1xSSD, 2xHDD (2,5")(#25870) Vikthor
néztem a GD07-et is, de az 20K-val többe kerül.(#25872) Gabesz26
ML03 nem tetszik. a minimalista, egyszerű előlap a lényeg, ne látszódjon az odd helye az előlapon.(#25873) Celtis
nem dedikált htpc. ez lesz a "fő" gép is. -
hétalvó
addikt
válasz
dabadab #25860 üzenetére
csak megértjük egymást
csak annyi az nem zajos volt, hanem ebben nagy a csend.
egybéként van baja fejemben...
de ennek nem sok köze ehhez a topichoz.
open elecet használ valaki masszívan? duál bootot meg tudja csinálni a telepítője?
mert nagyon bejött múltkor, mind kép, mind hangminőségre az új béta. -
hétalvó
addikt
válasz
dabadab #25813 üzenetére
a ventikben egyet ertunk azok engem se zavarnak, legalabb is amiket hasznalok
hddre is ott a quite drive, de sajnos mar nem kaphato es hozzam be se ferne.
szerintem full passive kis futomuveknek van ertelme, de mar van annyi tenyezo amire figyelnem kell, neha nem tudom mi a jobb.
pl most, hogy messzeriol streameljek vagy direktben. amiota lecsereltem az utpket gondolkodoba estem.
-
schferenc77
aktív tag
-
drdr
senior tag
-
LuzZzer
tag
válasz
dabadab #25621 üzenetére
Azért ez egy 80+-os tápegység. Azaz még a legkisebb terhelés mellett is legalább 80% a hatásfoka, szóval a kettővel osztás egy kicsit túlzás, ahogy én azt mondom hogy 100W loadon. Méretezésnél meg legalább egy 120 de inkább 150W-os tápegységet tennék egy ilyen 65W tdps APU alá.
-
Attas
aktív tag
válasz
dabadab #25450 üzenetére
Sziasztok!
Van ötlete valakinek miért van az, hogy egyes FullHD-s filmek kicsit be-be szaggatnak? XBMC használok az alábbi configgal. Fura, hogy nem mindegyik. Valamilyen beállítási gond?Alaplap:
CPU típusa DualCore AMD A4-3400, 2731 MHz (27 x 101)
Alaplap neve Asus F1A75-I Deluxe (1 PCI-E x16, 2 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
Alaplapi lapkakészlet AMD A75, AMD K12
Rendszermemória 3579 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
DIMM1: Kingmax FLFE85F-C8KM9 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 592 MHz) (7-7-7-19 @ 518 MHz) (6-6-6-16 @ 444 MHz)
DIMM2: Kingmax FLFE85F-C8KM9 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 592 MHz) (7-7-7-19 @ 518 MHz) (6-6-6-16 @ 444 MHz)
BIOS típusa AMI (07/19/2012)Megjelenítés:
Videokártya AMD Radeon HD 6410D (512 MB)
Videokártya AMD Radeon HD 6410D (512 MB)
3D gyorsító AMD Radeon HD 6410D (Sumo)Köszi előre is
-
törölt tag
válasz
dabadab #25553 üzenetére
Pedig néhány hónapja előjött a téma, engem izgatott és kipróbáltam, de más nem csatlakozott.
Tehát HD hang XBMC bitstream az erősítőnek vs XBMC dekódol és multichannel az erősítőnek. Csak ismételni tudom az akkoriakat, teljesen más a két hangzás, de továbbra sem tudnék dönteni melyik jobb vagy rosszabb, filmje válogatta. Egész elképesztő változás a hangok irányában van, a térben merőben eltérő pozícióból indul és vagy végződik egy-egy hang. El tudom képzelni azt is, hogy ahány erősítő, annyian mást hallanánk. Nálam akkora különbség volt, hogy botfüllel is bárki kihallaná. Amiért nem szórakoztam többet vele, az XBMC dekódolásra érzékeny volt az erősítőm és sokat recsegtek szerencsétlen hangsugárzók beletekerésnél, jelenet ugrásnál. Azóta volt és van néhány komponens cseréje, majd ha lesz időm belehallgatok megint.
Más:
Említettem nemrégiben, hogy ismerősnek összeraktam egy Brazos konfigot. Anno nekem nem jött össze Full HD mellett MPC-HC-madVR-t futtatni, most sikerült.
Maximum amit elbír Chroma Upscaling estén Spline/3taps anti-ringing nélkül, Image Upscaling szintén. Csináltunk néhány képet ezen beállítás vs XBMC 13, óriási különbség nincs, legalábbis Full HD mellett, XBMC-nek ebben a formában nincs különösebb szégyellnivalója. 720p felkonvertálás érdekesebb volt, arról majd talán később. Természetesen adott állítás Brazosra és egy ST60-ra vonatkozik, egyébként itt egy szemléltető kép. Nem ugyanaz a képkocka, de most nem is ez a lényeg, hanem a különbség szemléltetése átlagfelhasználó számára. Az AMD driverben minden képjavító kilőve, élesség 6/100, madVR esetén minden alapon. Én a Jinc/tap3+aktív AR-t szeretem, de ez oda felesleges és erőben kevés hozzá a Brazos. Kipróbáltuk, hogy egy újabb generációs Intel NUC (HD5000) mit tud kezdeni vele, ennek is ismét beletört a bicskája, szimplán kevés a GPU. Korábban i7-tel sem sikerült futtatni
Kérés volt, hogy XBMC-be integráljam MPC-HC-t mint külső lejátszó. Anno többen szenvedtek frekiváltás és egyebekkel. Nos, működik, nem csak nálam
Problémát okozott, hogy nem MPC-HC beállításaiban kell fullscreen frekiváltást állítani, hanem madVR-en belül! A Brazos minden más esetben akadozott, ha madVR állít fullscreen frekit, akkor nem. Tehát madVR/saját megjelenítő/display modes, és ezen belül kell beállítani, hogy 1080p23, 1080p24, 1080p50 stb stb. Ha valakinek segít, lejátszó integrálása így megy: link még anno cekkktől kaptam, de azóta is OK
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
dabadab #25276 üzenetére
" A "modul" alatt a CI+ adapterre gondolsz..."
Szerintem egyről beszélünk." Mert abbol pont semmi ertelme nem lenne kiszedni a kartyat."
De akkor hogy dugja be a PC-be? A tunerek csak magát a kártyát kérik, nem? -
sb
veterán
válasz
dabadab #25202 üzenetére
Akkor kb. jól számolhattam.
Nálam A6-3620 van. +1 mag és +1-200MHz az A6-3500-höz képest.
-0.250V-ot kap a proci és az NB/GPU is, nekem így hoz 60W körüli értéket játékokban.Viszont ahogy nézem a GT 630 is más kategória, mint ezek a GPU-k. Kb. 2x gyorsabb.
A G2020-as rendszerem meg dvga nélkül megy, az most 33W kb. prime95 alatt. Játékban lehet kb. 30W, erre jön akkor még a 6450 max 25W-ja, de inkább 20W. 50-55W lehet a kombinált load.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest