- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mandju
senior tag
válasz
Valkűr #58638 üzenetére
a vetítősöknek cinemascope vászonnal nem igazán van media player alternatíva... vagyis lenne, ha vennél mellé egy lumagen-t, vagy aegy madvr envy-t.
Aki nem szán videoprocesszorra több millió forintot, annak jó alternatíva a htpc.
szerintem a legnagyobb előnyök:
21:9 menü (custom resolution)
cinemascope jukebox
DTM
NLS (non linear stretch)
3DLUT
profilozható filterek
valós időben alkalmazható gamma process
teljes távvezérelhetőség akár egy ipad-ről, web alaponhirtelen ennyi jutott eszembe, de biztosan van még több is...
Mondjuk azt aláírom, hogy nem való mindenkinek. Viszont van remény. Pár hónappal ezelőtt kísérleti jelleggel egyik mozis fórumtársnak összeraktam és konfiguráltam egy htpc-t egy PD F32-höz. Eladta az arm boxot, és a dune-t is. Azóta problémamentesen használja a gépet. Nincs hibaüzenet, nincs semmi gondja vele. Távirányítható egy ipad-ről webremote alkalmazással, és fel lett konfigurálva egy harmony elite-re is. Így akár egy media player-t lehet irányítani, billentyűzet és egér nélkül.
Belőle hiányzik mindenféle informatikai affinitás. Mondhatnám azt is, hogy pc-s analfabéta mindenféle bántó szándék nélkül. Mégis működik nála a dolog.
Kell egy jól beállított és kordában tartott szoftveres konfig.
-
mandju
senior tag
válasz
SunMount3r #58406 üzenetére
Nem is írtam ilyet, hogy hang, kép jobb lesz tőle.
Ha lenne win11 ltsc, akkor az ment volna fel.Nekem sem volt problémám vele soha. Bár nekem csak forrás szerepet tölt be a mozimban. Nincs webböngészés, facebook és társai
-
mandju
senior tag
válasz
SunMount3r #58401 üzenetére
Én azt gondolom, hogy igen.
Az ltsc-nek is az volt a lényege számomra, hogy nincsenek feleslegesen futó folyamatok a háttérben és nem jönnek kéretlen update-ek… az 5 év alatt gondozásmentes volt a pc. Csak a kodi-madvr-mpchc frissítésekkel kellett foglalkoznom.Sokszor olvastam, hogy egy update után nem ment eqapo, a hang, vagy megkeveredett a gpu driver… én ezt próbálom/próbáltam elkerülni. Eddig sikerrel.
Nem kötelező ezt követni, csak mutattam egy lehetőséget.
-
mandju
senior tag
válasz
ctrlaltdel13 #58219 üzenetére
Én, ha demozok, akkor szoktam 120-125 dB csúcsokat is mérni... emellé 90-95 dB AVG
Mindezt a trinnov -15 és -20 között, a hangsáv minőségétől függően.
Ha csak "mozizok", akkor ez -25 körül szokott lenni.Azt mondom AVG 85 dB és 110-115 dB csúcsokkal
-
mandju
senior tag
válasz
VoidXs #57416 üzenetére
Én nagyon régóta használok htpc-t a mozimban. Igaz nálam nincs netflix... vagyis van, de arra ott az apple tv. A moziban a nasról játszok le tartalmakat.
Win10 alap, de kodi a felhasználói felület jukebox-szal. Cinemascope skinnel, hogy mindig a vászonra illeszkedjen a kép. A lejátszó az mpc-hc madvr-rel, kodiból, külső lejátszóként meghívva.
[link]A vezérlés logitech harmony elite, hub-bal. A technika külön teremben van, mégis egy távirányítóval, vagy a telefon harmony appjával mindent tudok vezérelni.
Én inkább a gombos távra esküszöm.
Ennek ellenére az utóbbi időben foglalkoztam egy serial apival működő felülettel. A pc-t, processzort, vetítőt, világítást, igazából bármit tudok vele irányítani, ami ismeri a protokollt és csatlakozik a belső hálózatomhoz. Akár egy creston rendszer... persze nem az, de a célnak megfelel.
-
mandju
senior tag
válasz
devil-k #56753 üzenetére
A madvr nvidiara van optimalizálva. A madvr envy pro-ban 3070 van, az extreme-ben 3080.
speciális, módosított driverrel az nvidiától.
Madvr alatt az rx6800xt = rtx3060ti
mindkettőt próbáltam. az amd stormaudio kézfogás jobb volt, ezért az maradt.
pedig az nvidia-t favorizáltam volna…
-
mandju
senior tag
válasz
SunMount3r #56749 üzenetére
Én madvr-t használok és a pc egyben videoprocesszor is.
Nekem egy rx6800xt van a gépben és még ez sem bír el minden algoval. A 165-ös beta óta még nagyobb az erőforrás igény a roll off miatt.úgyhogy teljesítmény az kell, de annyi baj legyen. Nekem megéri. :-)
-
mandju
senior tag
válasz
SunMount3r #56746 üzenetére
Szebb kép relatív, de...
egy dolgot felejtessz ki a képletből.
"natív" SDR = REC709 színtér
HDR-SDR DTM megtartja a 4K HDR-rel "járó" bt2020-at, amit aztán, ha van 3dlut kalibrációd DCI-P3-ra például, akkor gyönyörű szépen elvégzi az átalakítást a madvr.Innentől kezdve a színterek is "versenyeznek" egymással és ha van elegendő fényerőd a széles színtérhez, akkor simán sokkal tetszetősebb "szebb" lesz a képed, mint a natív sdr (rec709) esetén.
Nem hiába van létjogosultsága a madvr envy-nek például. Projektorok esetén szükség van a tonmappingre. Hogy ezt elvégzi a gép, vagy külső eszköz csinálja már más kérdés. Sokan még JVC NZ9 mellett is használják az envy-t, pedig a JVC elég előre jár a DTM tekintetében a többi márkához képest...
TV-ről nem tudok nyilatkozni. Ott gondolom van elég fényerő és támogatottság az igazi HDR élményhez.
"Ha mást nem, ki kell próbálni és összehasonlítani egy jó minőségű FHD SDR verziót egy átkonvertált 4K HDR verzióval. De mint írtam szerintem ez innentől már ízlés kérdése, de objektíve semmiképp sem lehet egyértelműen HDR->SDR konverziót "jobbnak" ítélni."
Én egyébként csináltam ilyen összehasonlításokat a mozimban. Nekem egyértelműen a 4K HDR forrásból vetített kép lett a nyerő. -
mandju
senior tag
én az utóbbi idóben a 3060ti-t próbáltam a htpc-ben.
RX5700XT-t akartam cserélni.A legfrissebb driverrel olyan 5-6 percenként van egy frame drop. Őszintén megvallva én nem vettem ezt észre madVR alatt.
A madvr-hez fontos renderelés az nvidiaval nagyon jó. Az rx5700xt-hez képest ugyanazokkal a beállításokkal madvr-ben (kártya és driver csere után) kb 10 ms-mal lett kevesebb a renderidő. 35 ms-ról 24-25 ms-ra esett vissza.A "nem kadencia helyes" lejátszással még meg is barátkoztam volna. A nagyobb problémám az volt, hogy a storm procival volt némi gondolkodás a hangban. Ez azt jelenti, hogy pl indítás, beletekerés után kellett 2-3 sec, mire újra lett hang. Gondolom valami handshake probléma, ami az amd-vel nincs jelen. Ott megy minden flottul.
Végül aztán vettem egy rx6800xt-t. Ez számítási teljesítményben ott van, ahol a 3060ti kb... persze ez madvr-rel. Játékban biztosan előbbre lenne.
Itt is látszik, hogy a madvr-t nvidia-ra fejleszti madshi. És az envy-ben is nvidia kártya lakozik.
Elvileg lehet madvr alatt custom resolution-t beállítani, de nekem ez nem sikerült. Valami régebbi driver kellett volna hozzá.
Szó mi szó, ha a handshake olyan lett volna, mint az amd-vel, akkor az nvidia-t tartom meg.
Valószínű egy denon-nal, marantz-cal ment volna gond nélkül. A storm egy kicsit problémás ebben az ügyben... pl dune-vel, ce box-szal is megvan a gondolkodás. -
mandju
senior tag
válasz
dunkel #46522 üzenetére
Most is madvr-rel szoftverezek...amit még bír a HD530
Mint írtam elégedett vagyok a géppel.Arra lettem volna kíváncsi, hogy az amd miben ad többet.
Mivel sztereo egyre kevesebb, ezért nem hinném hogy mozin sokat számítana a lineáris táp.
A megjelnítő egy sony hw50. Nem a legjobb, de nem is az alja.Elsősorban az oppo képét szerettem volna elérni, megtartva a kodi jukebox felületét. Ez úgy érzem sikerült, sőt túl is léptem rajta...
Érdekességképp Fapaci is intel alapon építette a Luxor pc-t és sokan használják megelégedéssel.
-
mandju
senior tag
válasz
dunkel #46500 üzenetére
Nálam intel i3 6300T alapokon van a htpc és meg vagyok elégedve vele. egy streacom full passzív házban,
hdplex tápolással.AMD vonalon te milyen gépet építenél, ha hasonló "minőség" lenne a cél?
nem támadás, csak kíváncsi vagyok. lehet összeraknék egyet és kipróbálnám az amd-t az intel mellett...
csak sajnos amd nekem kimaradt az utóbbi években... fogalmam sincs merre kellene elindulnom -
mandju
senior tag
válasz
dunkel #44428 üzenetére
én sehol nem olvastam, hogy az erősítőt kapcsolgatja ki-be...
az már csak a probléma megoldására tett kísérlet...az én olvasatomban pl zenehallgatásnál szeretné lekapcsolni a kijelzőt, hogy ne égjen be a plazma. Régen én is így csináltam. De amikor lekapcsolja a tv-t, elmegy a hang. Legalább is én így értelmezem.
korábban nálam a htpc torrentezett, ergo használtam nasnak. -volt, hogy egy hónapig nem volt leállítva.
itt ha jól értem, ha lekapcsolja nap végén a tv-t és az avr-t (forrást nem) másnap bekapcsolva nem vált frekvenciát, nincs hang szétesik kép...elfogadom, ha tévedek, de most is úgy gondolom, hogy hdmi handshake a probléma igazi forrása...
-
mandju
senior tag
Szerintem is CA HDMI kézfogás probléma...
nekem is voltak gondjaim a htpc és a ca között anno bár nem teljesen ilyenek, de visszavezethető volt a HDMI Handshakere... hiába szerettem a hangját, végül eladtam.sajnos vannak gépek, amik nem nagyon szeretik a htpc forrást... ilyen volt nálam a CA is, az umc1, az arcam avr600 HDMI1.3-mal és a primare is, amíg nem lett meg a HDVB Upgrade. Azóta minden OK. Nem értem, miért akkora kihívás a gyártóknak, hiszen egyre többen használunk HTPC-t forrásként.
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
most ismerkedek az iptv klienssel... honnan tudnék linkeket gyűjteni magyar csatornákhoz?
logokhoz esetleg?köszi előre is.
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
a filmjeimet NAS-on tárolom. Ide is kölcsönzöm őket. Épített NAS Xpenologyval.
a kérdésem a következő lenne:hogyan tudnám relatív gyorsan kinyerni az mkv konténerből a feliratot?
szeretném átalakítani srt-vé, hogy aztán kedvemre formázhassam, helyezhessem a film alatt. pgs-sel ez ugye nem működik.
xpenologyra nem találtam programot. mkvtoolnix működne, de másik gépről hálózaton keresztüli beolvasás nagyon lassú...
esetleg valakinek ötlet? ki hogyan csinálja?
-
mandju
senior tag
válasz
bajnokpityu #41881 üzenetére
Én is az a réteg vagyok, akinek elég az oppo minősége.
Viszont több évnyi HTPC-zés után nekem nagyon hiányzik a kodi/xbmc testreszabhatósága,
a jukebox felület... és a j.riveregyszerűen nem tudom megszokni az oppo-t. Kicsit olyannak érzem, mint az apple termékeket.
hajtja az embert a birtoklási vágy, még ha nem is megfelelő neki... -
mandju
senior tag
válasz
bajnokpityu #41877 üzenetére
A braswellel mértem össze anno openelecet, majd ubuntu server+kodit egl-lel. akkor az oppo maradt.
win 10 nem jöhetett szóba, mert braswell nem tudja a audio passtrought. -
mandju
senior tag
válasz
bajnokpityu #41875 üzenetére
pont ezt írtam. Én is próbálgatom pár napja, mert jövő héten érkezik egy htpc tesztre.
(először Robim, majd Gyurczy gépe volt)össze akarom mérni az oppoval, viszont szeretném a legoptimálisabb/legjobb képet kihozni belőle.
úgy gondoltam, openelec, ubuntu server+kodi (ezekkel nem is lesz gondom)majd win10+kodi +madvr kombo is sorra kerül.
viszont a beállításokat ollózni kell, inkább azt mondom jelen pillanatban szerencse kell ahhoz, hogy tökéletesen működjön... mivel pár nap után a megfelelő tudásbázisom hiányzik. a mit miért...
-
mandju
senior tag
válasz
#75912448 #41844 üzenetére
Szia Regger!
Nincs kedvetek "összedobni" egy jó leírást ezekre a dolgokra? madvr és társai. MPC-HC, LAV esetleg a tapasztalatok alapján elérhető beállítások... amd és intel fronton. Tudom nem kis munka lenne, de valószínű sokan örülnének neki. Köztük én is. Vannak nagyon jó fórumok, de ha több oldalról ollózza össze az ember a tudást, nagyon hamar bele lehet futni egy-egy problémába és nagyon könnyen el lehet veszni a beállítási útvesztőben....
a másik gond gondolom amit a következő hozzászólásodban írtál... sokan biztosan anyagi hasznot húznának belőle és úgymond beleülnének a készbe...
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
sztereó üzemben
htpc (w10+j.river) - hdmi kábel - primare spa22
mit gondoltok, egy hiface two, MF V Link szintű usb/spdif transporttal
lehetne jobb hangot elérni, mint hdmi-n? -
mandju
senior tag
Sziasztok!
milyen tabletet lenne érdemes vennem Kodit illetve j.rivert vezérelni?
mondjuk 30-35 körül hsználtan... lehet olcsóbb is..
-
mandju
senior tag
válasz
Patice #37584 üzenetére
azt nem próbáltam, mert nincs hozzá kábelem...
egyébként a normal hdmi megy az avr-be, a dvi átalakítóval a tvbe..
sajnos a primare és az intel nem szeretik egymást... néha belefutok bosszantó hdmi handshake hibába.
azt gondoltam, ha kikerülöm a képpel, megszűnik a hiba, mint pl. umc 1 esetében -
mandju
senior tag
Sziasztok!
van egy asrock n3150 alapu HTPC-m.
szeretném használni mindkét hdmi kimenetet.
a koncepció a következő:
a dvi-ból egy átalakító segítségével a kép érintetlenül menne a vetítőbe/tv-be
a hdmi kimenet pedig menne az spa22-be.a gondom a következő:
ha kikerülöm az avr-t a fent vázolt megoldással, akkor a másik hdmi-n nem megy ki a hang az avr fele...ezt lehet valahogy orvosolni? egyáltalán mitől lehet?
windowson megoldható volt a dolog, az openelecnél valamiért nem működik...hangbeállításoknál a hdmi van kiválasztva... sőt, kipróbáltam az összes választási lehetőséget...
az avr-t nem megkerülve megy a hdmi audio
-
mandju
senior tag
válasz
dunkel #37100 üzenetére
a kíváncsiság hajtott.
ami lökést adott, hogy összevetettem az amd képét a laptomon képével (intel hd) és az intel képe jobban tetszett a vt50-en.
nem tudom megmagyarázni, de valahogy valóságosabbak voltak a színei.
a vt50 kalibrált.ekkor gondoltam rá, hogy kipróbálom a másik oldalt.
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
összeraktam egy htpc-t n3150 alapokon.
amd am1-et váltott.zenére és mozira is ezt használnám.
az amd-n win 8.1-et használtam kodival és j.riverrel.mit gondoltok, merre induljak?
maradjak win vonalon (win10) vagy próbáljam meg a kodibuntut? -
mandju
senior tag
válasz
Richard #36762 üzenetére
Nem gondolkoztál épített HTPC-n?
Nekem a hálóban egy mede8er 600-as van. Feladatát tökéletesen ellátja, 3D is megy rajta. Firmware folyamatosan frissül, szerintem időtálló megoldás.
A mozihoz egy HTPC-t használok. Azért ez egy más világ...filmre Kodival, sztereora j.riverrel, 3D-re powerdvd-vel.
gyors, akadás és fagyásmentes. a kodi felülete felhasználóbarát, jukebox funkciója páratlan...
szinte mindegyik szoftver wifin hálózatról telefonnal illetve tablettel vezérelhető.
az elérés gyors, a menüben mászkálás akadásmentes. -
mandju
senior tag
nagyon megy most az j1900 cerka...
gondolom aposztokból leszűrve azért az 5350-et nem lenne értelme lecserélni rá... film és zene
-
mandju
senior tag
válasz
Balázs0916 #31959 üzenetére
win server 2012 alatt nem megy a 3d...
én is így jártam.nem tudom, milyen szolgáltatás hiányzik neki.
win 8.1-gyel minden trükk nélkül működik.
-
mandju
senior tag
openelec alatt milyen torrentklienst használtok?
rtorrent, transmission?
3D lejátszás?
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
lehet, hogy a powerdvd nem hajlandó működni 3d-ben windows server 2012 alatt?
mert sehogy sem tudom rábírni a 3d lejátszásra...
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
Ma délután veszek egy panasonic 55vt50es plazmát. Forrás HTPC am2itx egy 5350es procival.
Mivel eddig a 3d nem érdekelt, ezért nem foglalkoztam a dologgal...most viszont szeretném kipróbálni, de elég elveszett vagyok ebben a történetben.
milyen szoftverrel tudok bd 3D iso-t lejátszani?
Powerdvd-nek van alternatívája? mert nekem eddig nem igazán jött be.. se a felület, se semmi... xbmc-t használok és jrivert.
ha más nincs, akkor megbarátkozom vele...
előre is köszönöm.
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
CAD optimizer lefuttatása után nincs a gépen internet és nem működik a vnc server...
melyik szolgáltatásokat kell visszakapcsolnom, hogy újra működőképesek legyenek?
előre is köszi
-
mandju
senior tag
válasz
bajnokpityu #26971 üzenetére
az asrock brazos lapomon nem volt... ezért is kérdezem.
nagyon tetszik az új platform.
erősen gondolkozom a brazos cseréjén. csak mindenképp olyan lap kell, amin van koax, mert csak így tudom etetni a rotel procit.
optikait nem akarok használni...
PeterPH:
kösz, meglesem.
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
Ezeknél az új csodáknál akár intel, akár amd fronton van olyan lap, amin van digit koax kimenet? Mini ITX méretben...
nézegetem, de nem nagyon találok...
vagy akár tüske, amire lehetne építeni egy csatlakozót... -
mandju
senior tag
válasz
bajnokpityu #24961 üzenetére
Én ezt nem így látom/hallom...
szerintem ez még mindig nagyon messze van egy érintetlen 8.1-től.
persze gondolom azt is ki lehet gyomlálni, de esetemben nem ez volt a viszonyítási alap. -
mandju
senior tag
Ezt csak bemásolom, robim fórumtársunknak írtam még pár hete...
"Szia!
Tegnap nekiálltam újrahúztam rendszert.
A konfig varázslót mégsével kinyomtam, majd cccleanerrel ki is töröltem az indítópultból.
Utána amd driver telepítés. Ekkor hiányzott néhány beállítás a cc-ből, ezt egy registry módosítással sikerült előhozni.
For every GUID under HKLM\SYSTEM\ControlSet001\Control\Video\{GUID}000, check DeviceDescription.
Skip entries like “Standard VGA Graphics Adapter”, “RDP Reflector Display Driver” and so on, and locate “ATI Radeon HD ХХХХ Series”.
Then change Acceleration.Level from 4 to 0
Reboot.ez abban az esetben, ha neked is amd-d van
utána lefuttattam erről az oldalról server converter programot az r2-höz valót!!!. innen
Beállítottam mindent, ami nekem szükséges volt. Különböző tweakek, módosítások.
majd lefuttattam ezt: eHome IR Transceiver (szintén az oldalon található)amikor észlelte az ismeretlen drivert, akkor betallóztam a driver mappát. Mindent okéztam, engedélyeztem. Újraindítás után már működött.
A lényeg, hogy mindent rendszergazda fiókkal csinálj.
Amikor én végigfuttattam a konfig varázslót az elején, akkor soha semmi nem jött össze, se megosztás, se ir, szinte semmi... pedig kb 8x húztam újra..."a copyban a linkek sajnos nem működnek...
jelen pillanatban egy tökéletes rendszert tudhatok magaménak, server 2012 r2 alapokon, ahol minden számomra fontos dolog működik. Torrent, megosztás, távoli elérés, hardveres gyorsítás+XBMC, távirányító... gyorsasága azonos szinten van akár oe-vel, vagy 8.1-gyel, hangban viszont bőven túlmutat mindegyiken. Igen, A C6-okon is hallható a különbség. Mindez GUI módban. Core módot is használtam, a hangja talán picivel jobb volt, de kényelmi szempontból mindenféleképp rosszabb, így maradtam a gui módnál.
-
mandju
senior tag
Sziasztok. Az előzőt már nem tudom szerkeszteni...
openelec 3.2.3-at tettem fel. Szerkesztettem a samba.config-ot.
hozzáraktam a következő sorokat, hogy az sb-s meghajtókat is megossza:
[Media]
path = /media
available = yes
browsable = yes
public = yes
writable = yes
root preexec = mkdir -p /mediawindowsos gépről látom is a megosztásokat, viszont van egy wd tv live is, ami nem akar összejönni...
látja az openelecet a hálózaton, de amikor be akarok lépni, akkor kiírja, hogy nincs megfelelő fájl a lejátszáshoz...valakinek valami ötlet a témához?
ugyanez a htpc windows rendszerrel gond nélkül működött a wd-vel, samba megosztással...
-
mandju
senior tag
válasz
lord_devil #23771 üzenetére
Openelec alatt szerintetek hol kellene keresnem ezt a fájlt?
-
mandju
senior tag
válasz
lord_devil #23771 üzenetére
kösz, megnézem.
-
mandju
senior tag
válasz
lord_devil #23768 üzenetére
engem érdekelne.
köszi előre is
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
Tudtok mondani olyan usb-s tv tunert, ami biztosan működik xbmc esetleg openelec alatt? C+T
-
mandju
senior tag
válasz
#75912448 #23681 üzenetére
Én már használtam huzamosabban. Filmezésre, torrentre tökéletes. Zenénél van problémám. Pedig mint mondtam, most már a hd támogatottság is megoldott.
Emlékszem, te voltál aki miatt maradt a brazos. Az első pár nap szenvedése után már ott tartottam, hogy eladom... mára nagyon megszerettem. Jobban, mint a popcornt annó...
-
mandju
senior tag
válasz
#75912448 #23679 üzenetére
Gyorsan én is feltettem, eddig nem találtam hibát. Szintén 12.2-re de win 8 64 bit... Mondjuk egy filmbe néztem bele, dts hd ma feliratváltás, hangsávváltás ment, most zenét hallgatok, itt sincs eddig gondja...
openelecet próbáltam délután, de zenehallgatásnál a számok váltásánál "ugrik" egyet a lejátszás... a vége előtt 5 mp-cel kb lekeveri a számot, aztán a vége előtt még egy ütemre visszahangosodik, majd vált a másik számra... ez nem tudom mitől lehet, de minden verzióban előfordult nálam...sajnos nem jövök rá, pedig jó lenne az op végre hogy van hd támogatás is.
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
Sikerült valakinek már xbmc-t tunerrel összehoznia?
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
legújabb openelecben a szolgáltatások között nincs transmission demon. Valaki rájött már, hogyan lehet transmission futtatni rajta?
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
Kérdéssel fordulok hozzátok.
Openelec zenehallhatás... miért lehet az, hogy a számok végét kb 5-6 másodperccel a vége előtt lekeveri, aztán még egy pillanatra megszólal a vége előtt... nem tudom igazából jobban elmagyarázni a jelenséget... gondolom valami beállítási hiba, de wines gépen nem jött elő még sosem. Openelecnél vizont minden verzión jelen van.egyetlen megoldás, ha összekevertetem a számokat... de nekem ez így nem megfelelő... amúgy viszont nagyon zavaró... brazosról van szó.
kösz a tippeket előre is.
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
Egy kicsit off... kikölcsönöztem a legújabb die hard-ot bd50-en. Letöltöttem hozzá a magyar feliratot. hogy tudom ezt xbmc-vel láthatóvá tenni? Sehogy nem akar összejönni... előre is köszi
-
mandju
senior tag
válasz
dabadab #20620 üzenetére
Ne nézzél már madárnak...
ez 2.99.5 Openelec info fül alatt xbmc12
ugyanez van Cekkk által javasolt releasssel is, csak ott xbmc13at ír már. Az fejlesztői verzió.
Korábbi Openelec alatt RC2-ig megvoltak ezek a menüpontok, mint ahogy windows alatt is megvannak, de sok visszajelzés miatt tiltva lettek ezek az opciók a későbbi OE-ben.. ( Akadozott a lejátszás, nem volt hang, ha HD hangformátumú filmet indítottál el rajta.) -
mandju
senior tag
ez alapján úgy néz ki, hogy nincs olyan release, amivel működne egyelőre linux alatt az amd támogatás... sem OE, sem ubuntu... azt írják, hogy driver probléma miatt nem megoldott... itt én fel is adtam a próbálkozásomat... talán majd később megoldják... vagy cserélni kell a brazost... azt meg csak ezért nem akarom, mert egyébként nagyon hálás gép. Jobb, mint a popcorn a210 volt. Ezt most már ki merem jelenteni.
A wines hálókártyás témában valami tipp?
-
-
mandju
senior tag
Szia! Kipróbáltam, de ez sem kompatibilis a brazossal... Az openelec honlapján írják, hogy a HD hangok esetén az amd gpu nem támogatott... csak azt nem értem, ha nem boldogul vele az apu, akkor miért nem hagynak benne valami lehetőséget, ahol választani lehetne... bitstream esetén így is úgy is az erősítő kódol, a brazosnak csak a jelfolyamot kellene átengednie... vagy rosszul gondolom?
Egyébként a HD hangoktól függetlenül tegnap csináltam egy gyorstesztet a képi megjelenítésre. 4en voltunk.
Inkább ezt offba teszem, mert nem tudtuk kapcsolgatni a jeleket... inkább azt mondom csak saját vélemény...
Openelec 2.99 RC5 vs win8+XBMC12.1
a megjelenítő Panasonic G30, Kácsa féle HDMI kábel.
A tesztek demoworld különböző videói, Samsara, Baraka, Art of Flight, Cirque du Soleil
Egymás után nézve besötített szobában a windowsos rendszerben jobbnak találtuk a képet. Openelec alatt kissé fakóbbak voltak a színek. Windows alatt a színek természetesebbnek tűntek. A g30 THX beállításán.
Így most visszatértem windowsos rendszerre. Ezzel elégedett is vagyok, egy gondom van, ha sokáig nem nyúlok hozzá, akkor másik gépről nagyon lassú a wines rendszer elérése... ezzel nem lehet valamit csinálni? Olyan kellene, hogy a hálókártya mindig aktív legyen... Openelecnél ez pikk-pakk megy...
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
Valaki aki AMD gpu-val használ xbmcbuntut megnézné nekem, hogy mennek e hd hangok? DTS-HD, TrueHD?
Openelec-en nem mennek sajnos... ezért kipróbálnék más linux alapú dolgot is...
köszi
-
mandju
senior tag
válasz
zsigus #20442 üzenetére
Szia!
Azt nem tudod, hogy az openelec miért nem támogatja az amd apu-t?
OpenELEC 3.0 highlights and changes:
XBMC-12.0 (Frodo)
Thanks to an incredibly successful GSoC experience and numerous dedicated developers who have been working on many projects for years, XBMC 12 figures to be one of the most anticipated feature updates in a long time. Features include…
HD audio support, including DTS-MA and Dolby True-HD, via the new XBMC AudioEngine (DTS-HD / True-HD not support on AMD GPUs)
Ez csak az RC-k sajátossága, vagy nem megoldott driver szinten? Minden tekintetben jobb lenne már az openelec, mint a win-es rendszer (tegnap óta win8-cal nyúzom), de ez így nem tetszik...nagyon sok HD-s filmem van... és kihallom a különbséget... vagy csak placebo...
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
Aki XBMC-t használ windows 8-cal, milyen optimalizációkat javasoltok? Brazos az alap. Vagy telepítsem fel és használjam?
-
mandju
senior tag
Hát, a mai napon openelec ismerkedéssel telt. A nap végére minden ok lett. Reggel említettem, hogy az rc4-ben nincs hd audio támogatás. Visszatettem az rc2-öt, ott van, viszont használhatatlan. Gondolom ezért vették ki a későbbi release-ből. A hd hangokat letiltva működik minden, ha engedélyezem, akkor csak akadozva tudja lejátszani az ilyen kódolású filmeket. Gondoltam szólok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Gombászkönyvek egyben
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest