- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paler
aktív tag
válasz
spiky03 #57227 üzenetére
TOPPING DM7 egy ilyen cucc is alternatíva lehet
Vagy ez: Okto dac8 Proc sak az ár itt már kicsit magasabb.. -
paler
aktív tag
válasz
viperabácsi #57105 üzenetére
Itt és a projektor topikba is többször olvasom, hogy mennyivel "jobb" egy 4K HDR -> 1080p SDR konverzió, mint egy sima 1080p-s anyag. Továbbá a projektor topikba Vhiktor kolléga többször emlegeti, hogy kalibrálát projektort MadVr-el etetve sokkal jobban néz ki a képi tartalom, egy sima lejátszóhoz képest. Ezért vágtam bele az egész projektbe. Most pedig kiderül hogy feleslegesen? Egyébként lehetséges, hogy majd cserélek projektort is 1-2 éven belül, akkor viszont már 4k-s gépre fogok beruházni.
-
paler
aktív tag
Én jelenleg egy J1900CPU-val szerelt HTPC-t használok 2014 óta. FullHD-hoz tökéletesen elég a konfig. Full paszív az CPU(alaplap), van benne 4Gb RAM, 1SSD és 2 HDD. Egyedül a tápba van venti, de a táp is egy jobb minőségű be quiet! PSU. Az egész konfig fogyasztása szerintem nincs több 50W-nál, de a 4K HDR-es tartalmakkal nem bír el.
A fórumon olvasottak és a hm bogár hatására most úgy döntöttem, hogy a projketor kalibrálása előtt építek egy erősebb HTPC-t, ami elbír a 4K HDR-el és a MadVR-el is. Kíváncsi leszek rá, ha összerakom az új gépet és beállítom a MadVr-t hogy utána a kapott kép húúúb@zd+eg érzést fogja-e hozni, vagy csak a jó-jó, de ezért kár volt bele locsolni 150000Ft-ot.
A fogyasztás biztos több lesz, a hűtési zajtól is tartok egy kicsit (3x120mm ház venti+CPU venti+VGA 2 venti és a PSU), de remélem a serpenyő másik oldalán tényleg egy olyan képet fogok kapni, ami elégedettséggel fog eltölteni.
Ha valaki tud jó kiinduló/beállított/bejártatott MadVr beállítást(okat), az kérem ossza meg velem. Illetve ki melyik MadVr verziót használja megelégedéssel. Eddig Kodi felhasználó voltam, de amint láttom a legtöbben a MadVR-t MPC-HC-val használja. Ki fogom próbálni a MPC-HC-t is, de ha egy mód van rá szívesebben maradnák a Kodi-n belül, tehát ha azzal is lehetséges egy jó beállítás MadVr-rel, annak nagyon örülnék.
Az új konfigom fő komponensei:
MB: MSI B450 TOMAHAWK MAX II
CPU: Ryzen 3 2200G
RAM: Kingston HyperX FURY 8GB (2x4GB) DDR4 2666MHz
VGA: MSI GTX1660S Gaming X 6GB -
paler
aktív tag
A MadVR alá melyik op. rendszer az ajánlott?
Win10 vagy Win11, melyik rendszeren a stabilab, problémamentesebb a használata? -
paler
aktív tag
Nekem meg lassan összecsöpög a konfigom (nem egyszerű manapság használtan vásárolni semmit), de az még nem teljesen tiszta számomra hogy a MadVR melyik folyamatba terheli legjobban a GPU-t?
Nálam max HDR-SDR konverzió játszik, mivel HD-t tud a projektorom.
Gondolom fullHD-s anyagok lájátszásakor nem nagyon szól bele a MadVR a dolgokba. Vagy rosszul gondolom? Vagy pl. egy 25Gb-os anyaggal is csodát tud tenni, és feljavítja a képminőséget Blueray minőségűre?
Egyébként legjobban a zajtól félek, ha a GPU nagyon meg lesz dolgoztatva. -
paler
aktív tag
válasz
python1 #56986 üzenetére
Látom komoly mérnök ellenőrzi az összeèpitès minőségèt
Gyönyörűek ezek az ikertornyok (World Trade Center jutt eszembe róluk). Én is gondolkodtam Xenon konfigba, de végül elvetettem az ötletet, nálam a fogyasztás is szempont, nem csak a zaj. De bevallom impozáns látványt nyújt ez a belső.
Egyébként ma megérkezett a házikó is, most a belsősègre alkudozok.
-
paler
aktív tag
válasz
bnorci71 #56983 üzenetére
Mi a konfigod? Mennyire lehet hallani a ventilátorok hangját?
A mostani HTPC-be csak 1 ventilátor van (táp), ezért kicsit azért parázok, hogy a ventilátorok mennyire lesznek hallhatóak. De elindult a buli, nincs visszaút..
A házikó holnap vagy holnapután nálam lesz, már csak a belsősèget kellene beszereznem. -
paler
aktív tag
válasz
python1 #56980 üzenetére
Szerintem ez a kari, kicsit olyan mintha ágyúval verèbre puffogtatnák....
no meg ez kell a gamer PC-be, mert fő állásba iR-ek is
Tehát azt állítod, hogy nem lesz problémám a MadVR/Vega kombóval, minden klappolni fog, akkor felveszem őket a Wanted listámra a 1660-as mellé. -
paler
aktív tag
válasz
python1 #56966 üzenetére
Azért néztem a 1660-as VGA-t, mert több külföldi fórumon is azt olvastam hogy a MadVR jobban támogatja az NVIDIA kártyákat. Neked van ezzel bármilyen tapasztalatod? Mint írtam nem szeretnék vele folyamatosan szívni. Szeretném ha olyan stabil és gondozás mentes lenne az új rendszerem, mint a mostani. Egyébként fogyasztás és hűtési zaj tekintetében hogy viszonyulnak ezek a Amd karik a NV-hez képest?
Lassan készítettnem kell egy powered by python1 matricát a HTPC-re, annyit segítesz most nekem.
-
paler
aktív tag
válasz
python1 #56964 üzenetére
De a házat már csomagolják nekem, ha nem jön össze a fèlkonfig, akkor újratervezés lesz. Ja és egy jó árusított 1660S-t is le kell majd vadásznom.
Ha összeáll a vas, utána pedig igénybe vennèm tőletek a MadVR beállítással kapcsolatos segítségsèget is.
Remélem nem fogok sokat szívni vele, mert a mostani konfig igaz nem a legpengèbb, de cserébe atomstabil. -
paler
aktív tag
válasz
python1 #56959 üzenetére
Igen, ezen is gondolkoztam (Cavern+Apo) de még maradok az Anthem MRX 710-nèl.
Ház 13000
Fèlkonfig 40000
VGA ~50000
Ez eddig pont 53000Ft-al több mint a kiindulási gondolat.
Remélem a BeQuiet tápegységem jó lesz, mert akkor még az is plussz X ezer Ft lesz.
De alszom még rá egyet.. -
paler
aktív tag
válasz
python1 #56956 üzenetére
Szerinted jelentős előnyt jelentene ez a konfig a fèlkonfiggal szembe?
Köszönöm hogy segíteszKözbe látom hogy válaszoltál
A ház úgy néz ki enyém lesz, a fèlkonfiggal valaki beelőzött, de még van arra is esélyem.
Csak filmek, zene, képek és YouTube videók nèzèsère lenne használva. -
paler
aktív tag
válasz
python1 #56954 üzenetére
Én most a te ajánlásod alapján tervezek.
Tehát az ajánlott platform akkor Amd vagy Intel?
Köszi a házakhoz a linkeket, szerintem [erre] rárepülők, ebbe belefér a dedikált VGA is. Jövő év elején kalibráltatnám a projektort, így addigra jó lenne ha teljesen be lenne konfigurálva a HTPC-m. -
paler
aktív tag
válasz
python1 #56950 üzenetére
Egész pontosan arra gondoltam, hogy egy modern IGP/CPU tudja-e azt a teljesítményt hozni, mit az 1660S-es VGA MadVR-el? Egyébként nem szeretnék 50000Ft-nál többet költeni VGA-ra. Úgy néz ki, hogy így is legalább +60000ft-ot költenem kell a tervezett beruházáson felül.
Mivel csak FullHD-s projektorom van, és az elkövetkező 5 évbe nem tervezem cserélni 4K-ás modellre, így a MadVR segítségével probálnám a lehető legjobb képminőséget kihozni belőle. -
paler
aktív tag
-
paler
aktív tag
válasz
python1 #56939 üzenetére
Kb. milyen magas házba fér el az általad ajánlott konfiguráció? Jelenlegi HTPC-s hazám szabványos hi-fi méretű (silverstone ml03), abba is beleférhet a Ryzen 5-ös konfiguráció?
És melyik generációs cpu-tól nézzem a Ryzen 5-ös CPU-at.
A legolcsóbban kihúzható upgrade lenne a célom. -
paler
aktív tag
Van egy Asrock Q1900-ITX-es deszkával szerelt HTPC-m, Kodival használom. Szerintnèm kipróbálni a MadVR-t, ezért beszereznèk egy 1660S-es VGA-t, mivel azt olvastam hogy kell a dedikált GPU. A kérdésem az lenne, hogy ez az alaplap/CPU kombó megfelelő lenne az 1660S-hez? Azt olvastam hogy a MadVR főleg a GPU-t dolgoztattja meg.
-
paler
aktív tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség nekem.
Eddig a Kodi 15.2 használtam Win 10-es rendszeren 2 kimenettel. Az egyik kimeneten ment a hang/kép simán a TV-re (DVI-n keresztül), a másik kimeneten pedig az AVR-Projektorra. Ez eddig hibátlanul is működött. Ma gondoltam egyet és feltelepítettem a legújabb stabil Kodit (17.6), és azóta van vele egy kis problémám. Ha elindítom a Kodit és a menüben mászkálok minden okénak tűnik. De amint elindítok egy filmet vagy akár egy Youtube-os videót, a képernyő elsötétedik.De ha alt+tab billentyű kombinációt lenyomom, akkor a kép ugyan visszajön, de hang továbbra sincs. Ugyan ez történik akkor is, ha leállítom a lejátszást, újra fekete képernyő fogad, és a menü csak akkor jön elő újra, ha használom megint az alt+tab kombinációt.
(Projektor oldalról még nem vizsgáltam hogy HDMI-n keresztül mi történik)Valakinek van valami ötlete, megoldása ezzel a hibával kapcsolatba
Alaplap: ASRock Q1900B-ITX
Ram: 4GB -
-
paler
aktív tag
Hali!
Két témába lenne hozzátok kérdésem:
1.- jelenleg 15.2v Kodit használok. Érdemes lenne frissítenem? Ha igen akkor 16.1-re vagy inkább a 17 RC4-re?
2.- Windows 10 alatt hogy tudom megoldani úgy a frissítést, hogy a médiatáram és az egyéb beállításaim megmaradjanak?Előre is köszönöm a válaszokat
-
paler
aktív tag
válasz
cinemazealot #42016 üzenetére
Pontosan
a 16:9 vásznon sokszor jól jönne ha lefelé el tudnám tolni a képet, így alul eltűnne a fekete sáv, felül meg annyira nem zavar. Így a centerhez is közelebb kerulne a kép. De sok filmnél ez a funkció nem működik, pedig nagyon jó lenne ha mindez akár automatikus is működne. Én nagyon tudnák értékelni egy ilyen jellegű kiegészítőt
-
paler
aktív tag
válasz
cinemazealot #42013 üzenetére
Akkor az is a forrás hibája lehet, amikor a függőleges eltolás nem működik a Kodiban? Nálam elég sok filmnél nem működik ez a funkció.
-
paler
aktív tag
válasz
woodworm #41810 üzenetére
Szia,
Ezért kérdeztem, hogy valaki próbálta-e már vagy sem.
(#41812) Yahhher
Köszi,ez jó hír
, akkor hátha az ASRock-nál is működik így a dolog, mivel egy HDMI elosztót szeretnék így kiváltani a rendszerből.
(#41815) cinemazealot
Biztos,pl. lásd Yahhher válaszát
-
paler
aktív tag
Valaki letudná tesztelni nekem hogy az AsRock Q1900-ITX alaplap DVI-n keresztül hangot is tud kiküldeni ?
-
paler
aktív tag
válasz
PistiSan #41661 üzenetére
Szia !
Töltsd le ezt a progit: XBMCLauncher, majd állítsd be így.
Ja és a Shell fül alatt ad meg Other menüpontnál a Kodi.exe helyét.Viszont a Focus Settings fül alatt a Disable Focus Permanently-vel csak óvatosan, mivel ez teljesen elveszi a fókuszt a Windows-tól, ami azt jelenti hogy csak úgy tudod (eddig erre jöttem rá) visszavarázsolni a Windows asztalt, ha a Crtl+Alt+Del billentyűkombinációval elindítod a feladatkezelőt, és a Fájl / Új feladat futtatása menüpont alatt felugró ablakba beírod: explorer. Ekkor visszakapod a windows asztalt is.
-
-
paler
aktív tag
Van ez a kodi launchert program, amit ha beállítok akkor a rendszer asztal nélkül direktbe a Kodival indul el. A kérdésem az lenne, ha valamiért mégis elszeretném érni újra a Windows-t, akkor ezt hogy tudom megvalósítani ?
Eddig Openelc+Kodi-t használtam, és ott a rutorrent-et használtam úgy, hogy tabról/mobilról vagy akár a laptopomból menedzseltem a böngészőn keresztül. Na már most a Windows alól a rutorrent nem elérhető a Kodi alá. Tehát a kérdésem, hogy milyen torrent-et használtok Win+Kodi pároshoz. Olyan megoldás érdekelne amit hasonlóan lehetne menedzselni mint a rutorrentet, illetve tudná kezelni az rss-en keresztüli letöltéseket. Beállítási segítséget is szívesen fogadnék Pü-ben.
Előre is köszönöm -
paler
aktív tag
Sziasztok !
Egy rövid helyzetjelentést tennék a mai délutánomról és estémről. Ma megérkezett a várva várt SSD-m, így azonnal bele is pakoltam a HTPC-be.
Először feltelepítettem rá az Openelec+Kodi párost, és teszteltem a szokásos jeleneteket, amikkel már 1,5 hónapja tesztelem ezt a titokzatos hanghibát.
De jöjjön a lényeg:
SSD (Openelec+Kodi) = Hanghiba továbbra is megmaradt
Na jó, mivel az SSD-re már felfér a Winfos is, így azt is feltelepítettem:
SSD (Win8.1+Kodi) = Hanghiba.....na...na...hát megszűnt létezniÍgy úgy érzem megérte számomra ez a 7000Ft-os beruházás. Valamit szerintem nagyon elcseszhettek az Openelec driverében.
Azért Win alatt a memória és a proci használat is magasabb lett, de még mindig max. 25-30%-ék, tehát azért van még tartalék a rendszerben. Most akadt még egy kis gondom a rendszerváltással, mivel a HDD-ken EXT3 fájlrendszer van, és ugye ezt a Win, nem nagyon akarja látni.de ezt majd valahogy megoldom.
Az a lényeg hogy megszűnt végre a 1,5 hónapos szenvedés, és végre megint hanghiba nélkül tudunk majd mozizni a párommal
Csak meg akartam veletek osztani az örömömet
Mindenkinek jó éjszakát kívánok.
-
paler
aktív tag
válasz
Celtis #41498 üzenetére
Teszteltem már a filmeknél a hiba helyét, és ugyanazt a jelensort többször is megnéztem, és mindig máshol jelentkezett a hanghiba. Így ebből sem tudtam messzemenő következtetést levonni.
Teljesen véletlenszerűen jelentkezik össze vissza. Egyre jobban hardveres hibára gyanakodom. Mikor véletlenül egy filmet a Kodival kódoltattam, és az AVR multichannel-t írt ki, akkor az egész film lement hanghiba nélkül.
Csak azt nem értem, hogy egy kölcsönkapott asztali médialejátszóval tesztelve, viszont ugyan csak nem volt semmi hibaEddig amiket teszteltem:
HTPC -> LG TV (nincs hanghiba)
HTPC -> AVR -> LG TV vagy Sony projektor (van hanghiba)
HTPC -> AVR (multichannel) -> Sony projektor (nincs hanghiba)
Asztali médialejátszó -> AVR -> LG TV (nincs hanghiba)
Ja és a két megjelenítő miatt van a láncban egy HDMI elosztó, de természetesen teszteltem a láncot az nélkül is, de a hiba akkor is jelen volt. -
paler
aktív tag
válasz
Celtis #41495 üzenetére
Igen, úgy van beállítva pár napja.
A hang ahogy írtam 0,5mp-re marad csak ki, olyan mintha egy gyors új-mozdulattal egy mute-t nyomnál. Tehát tényleg egy pillanat, de arra elég hogy idegesítő legyen. Főleg úgy, hogy néha egy félperces jelenetsor alatt 2x-3x jelentkezik. De van olyan mikor 10-15 percig egy hiba sincs.
A héten megpróbálkozok újra a Kodi.log-al, hátha okosabb leszek. -
paler
aktív tag
válasz
Celtis #41481 üzenetére
Áááá
hogy én mekkora egy lúúúzer vagyok....hát ott volt egész idő alatt előttem a megoldás, és nem láttam a fától az erdőt
Na sikerült felvarázsolnom a config.txt-t oda, ahova egész hétvégén eddig nem sikerült...baszusNa, akkor folytatódik tovább az ökörködés...
mivel új helyzet állt elő.
-
paler
aktív tag
válasz
Celtis #41481 üzenetére
Leformáztam a rendszer pendrivot Fat32-re, majd feltelepítettem újra az Openelec-et, majd bedugtam a laptopba, és megint formázni akarja a Windows. Így nem tudom Win alatt szerkeszteni a meghatón található fájlokat. Ha viszont hálózatok keresztül próbálom elérni a rendszermeghajtót, akkor látom a tartalmát, sőt egyes részeit tudom is szerkeszteni, csak a Flash(boot) részét nem engedi. Bár most találtam valamit, azzal még megpróbálkozom, de utána feladom.
-
paler
aktív tag
válasz
Celtis #41481 üzenetére
Na, ez az, hogy a Windows nem is látja a pedrivot (formázni akarja), ha a laptopba betolom. Ha a HTPC-be van bedugva, és fut a rendszer, akkor látom a Flash meghajtót, csak akkor meg nem enged hozzáférni ahhoz a részhez.
Vagy Windows alatt kellene megformáznom a pedrivot Fat32-re, és úgy rátenni az Openelecet
mondjuk ez most jutott eszembe
-
paler
aktív tag
válasz
#75912448 #41477 üzenetére
Szerintem ez lehet nálam is a probléma, csak az a gond, ahova ezt a config.txt fájlt létre kell hozni, na ahhoz a partícióhoz nem tudok hozzáférni. Így nem is tudom próbálgatni a beállításokat, mivel ehhez linux gurunak kell lennie az embernek.
A láncom összetevői pedig ezek:
Sony HW55 projektor + Onkyo 806 + Jamo C803 + C80 Cent + C80 Surr. 90%-ba filmek nézésére használom a cuccot. Tehát nem audiófil konfigurációra gyúrok elsősorban. -
paler
aktív tag
válasz
#75912448 #41405 üzenetére
1,5 hónap szenvedés után, meguntam a szórakozást az Openelec-el. Ma sikerült vennem egy 60Gb SSD-t, ami 1-2 napon belül megérkezik. De addig pedig szeretnék összegyűjteni pár infót hogy miként érdemes konfigurálni egy Win 8.1-et. Továbbra is a Kodit szeretném használni alap médialejátszónak, mint eddig az Openelec rendszeren is. Tehát azt szeretném, hogy indítás után ne a Windows asztala fogadjon, hanem maga a Kodi főképernyője. Azt is szeretném elérni hogy mindeközben minél kevesebb erőforrást használjon a Win a háttérben.
Nekem W8.1-ből van Core verzióm is, lehet hogy azzal kellene próbálkoznom első körben. Milyen beállításokat, progikat, kódekeket javasoltok egy ilyen HTPC-hez ?
Nagyon remélem hogy a Windows alapú rendszer tényleg megoldja a hangkihagyási mizériámat, és talán minőségre (kép+hang) is hozzátesz majd egy kicsit az élvezetekhez.Tehát minden javaslatot szívesen fogadok olyanoktól akik jártasak a Windows 8.1 alapú HTPC konfigurálásában. Előre is köszönöm az öletetteket és a segítséget
-
paler
aktív tag
válasz
#75912448 #41405 üzenetére
Szia !
Hát tényleg hosszú ideje kínlódok már ezzel az egésszel.
Időközben rájöttem erre, de csak a videó felvétele után hogy a képi beállításoknál ahogy írtad is, a "Lejátszás szinkronizálása a megjelenítőhöz " menüpont bekapcsolva maradt. De ahogy írtam a videó felpakolása után fél órával rájöttem, és módosítottam rajta.
Jelenleg ezekkel a beállításokkal történik a lejátszás:
De a hang továbbra is szórakozik
A hangbeállítások meg így néznek ki:1,5 hónappal ezelőttig minden tökéletesen működött, most pedig nem akar sehogy sem jó lenni a dolog.
-
paler
aktív tag
válasz
Celtis #41391 üzenetére
Szia !
Azt megpróbáltam de számomra túl átláthatatlan, legalább készít 10 fél log-ot, és azon belül is a legtöbbe amiket irkál az nekem túl Kínai.
De amit adtál linket azt átolvastam, és az alapján találtam még vagy egy tucat hasonló topikot is, ahol hasonló jellegű problémával küzdenek, így azt amit ezekben javasolnak az megpróbálom én is megcsinálni.
Csak azt nem tudom még, hogy ezt a config.txt fájlt majd tudom-e egyszerű szövegszerkesztővel szerkeszteni windows alól, mivel anno egy másik fájl szerkesztésével is próbálkoztam, igaz akkor parancssoron (ssh commands) keresztül, de az istenér nem engedte lementeni. -
paler
aktív tag
Előzmények:
#41270Akkor leírom a mai tapasztalataimat, amik elég érdekesen alakultak:
Az egyik kollégámtól kaptam kölcsön tesztelésre egy médialejátszót. Bele is néztem pár filmbe, amit az utóbbi időben a HTPC-n néztem, és tudtam hogy voltak benne hanghibák. Viszont médialejátszón lejátszva egyik filmnél sem tapasztaltam ezeket a hibákat. A tesztelés közben kábeleket is cserélgettem (biztos ami biztos), ennek ellenére egyetlen hanghibát nem tapasztaltam. Ezek után úgy voltam vele hogy akkor valami csak a HTPC-vel nincs rendben, így első nekifutásra egy Hard Reset-et csináltam a rendszeren, amivel elvileg teljesen alap állapotra állítom vissza a rendszert. Ezek után újra bekonfiguráltam a Kodit, de a hiba továbbra sem szűnt meg. Így nem maradt más ötletem, csak hogy újra fogom telepíteni az egész rendszert. Kezdtem azzal hogy letöltöttem a legújabb Openelec+Kodi verziót (ez eggyel újabb már mint ami eddig fent volt a HTPC-en), leformáztam a USB pendrive-ot, és erre újra telepítettem az Openelec+Kodi párost. Megcsináltam az alapbeállításokat, és elkezdtem a tesztelést a szokásos filmekkel. De a véletlenszerű 0,5mp-es hanghibák továbbra is jelen voltak…..hát csessze meg.
Belefáradtam az egész napi bohóckodásba, ezért úgy döntöttem hogy pihentetésképpen a párommal együtt megnézzük egy filmet (Drakula visszatér). És lás csodát egyetlen hanghiba nélkül lement a film. A filmet magyar DTS-es szinkronnal néztük (infósávon is ellenőriztem), de az AVR nem DTS-t irt ki hanem multichannel-t.
Ezen fellelkesedve, újra elővettem azokat a filmeket amikkel a héten és ma is teszteltem. Volt közte DTS-MA, sima DTS, DD is, ezeknél az AVR ezeket a hangformátumokat is írta ki. De a hanghibák továbbra is jelentkeztekNo, ezek után kérdem én, hogy mi a fene lehet a gond ? Illetve a mai DTS-es filmre mi a fenéért multichannel-t írt ki az AVR, és miért nem DTS-t ? Ennek ellenére itt miért nem volt semmi hiba ? Ha DTS/DD vagy DTA-MA-t ír ki az AVR, és a rendszer is újra lett telepítve, mindezek ellenére miért van hanghiba ? Illetve a médialejátszónál ahol az AVR DD/DTS-t írt ki, ott miért nem volt semmi probléma a hanggal ?
Kezdem úgy érezni hogy kezdek becsavarod az egésztől….lehet hogy leszedálom magamat
-
paler
aktív tag
Szerintetek lehet negatív hatása annak, ha a rendszerem (Openelec+Kodi) USB2-es pendrive-ra van telepítve ?
Egyszerűen kifogytam az ötletekből, hogy filmnézés közben miért van többször is rendszertelenül kb.0,5mp-es hanghibák(akadások).
Ha a Kodin keresztül online rádiót, mp3-at, flac-et, vagy akár DTS 5.1 hangsávú zenét hallgatok, akkor nem hallok egyetlen akadást sem a hangba. Ha csak simán a TV-n keresztül nézek egy filmet, akkor ugyancsak nuku hiba, de amint bekapcsolom az AVR-t akkor előbb-utóbb jelentkezik az akadás. Ma a laptopon MPC-HC-al játszottam le teszt jelleggel 2 filmet is (természetesen a hang lejátszása az AVR-en keresztül történt), amit az utóbbi időben a Kodin keresztül néztünk meg, de a laptopon lejátszva nem tapasztaltam ezeket a hanghibákat. Tehát valami a Kodi és az AVR között nem klappol, de akkor ha csak filmet nézzek.
Kodi+Openelec kb. 1 hónapja lett feltelepítve, mivel előtte az XBMC-nél is elkezdet jelentkezni ez a hanghiba+képhibával. A képhiba meg is oldódott, de a hanghiba továbbra is fent áll. -
paler
aktív tag
Nos, ma beszéltem az egyik kollégámmal a mikor ricegés és hangkihagyási anomáliámról. Mivel neki is ugyan ez a alaplapja (Asrock Q1900-ITX) van mint nekem, és ő is a legújabb Kodit használja mint én, csak neki az OP-rendszere Windows, ami SSD van, így rákérdeztem nála hogy ő tapasztalt-e hasonló hibákat mint én. A jelenlegi rendszerén az enyémhez hasonló hanghibákat nem tapasztalt, de a régebbi rendszerén neki is voltak hangban kihagyások és furcsa reccsenések, de az új rendszerén ezek most nincsenek. Viszont ugyan olyan képi hibát amit én is észleltem, ő is tapasztal. Főleg oldalirányú kameramozgásoknál észlel néha hasonló apróbb ricegéseket, de nem minden filmnél. Ez őt is zavarja, ő sem érti hogy némelyik filmnél van, másiknál pedig nincs.
Smooth !
Neked is hasonló konfigod van mint nekem, és ha jól veszem ki az egyik hsz-ból, te is Openelec+Kodi kombót használsz. Te nem tapasztalsz az általam leírt hibákat ? -
-
paler
aktív tag
Hát nem tudom, ezt még le kell majd ellenőriznem, a napokban, bár a képet is külön küldöm a vetítőbe, és a hangot meg az AVR-ben egy HDMI splitteren keresztül.
#40600 (Oszilaci)
Közvetlenül a gépbe van mindkét HDD, és ha jól emlékszem olyan 50°C-nál nem volt melegebb a CPU. -
paler
aktív tag
Egyszerűen nem értem mi a fene van nálam
Tegnap újratelepítettem a HTPC-et, legújabb OpenElec+Kodi kombóval, mivel egy hete a régi rendszeren véletlenszerűen apróbb ricenéseket tapasztaltam filmezés közben. Először XBMC 13.2-ről updateltem 15.2 Kodi-ra, de a ricegés továbbra is megmaradt. Ezután úgy döntöttem hogy teljes új telepítést csinálok, mivel a frissítés nem oldotta meg a problémát. De továbbra sem szűntek meg ezek a ricegések, hol 4-5 percig semmi, hol pedig 1 percen belül 2x-3x is előfordul teljesen véletlenszerűen. Ráadásul a képi hibákhoz hasonlóan hanghibák is előfordulnak. Véletlenszerűen kb.0,2-0,5mp-re kihagy a hang egy pillanatra, és itt is van mikor 10 percig sincs gond, van mikor 1 percen belül 2x-3x is előfordul ez a kis kihagyás a hangban. Persze a képi és hang anomáliák nem egyszerre egy időben jelentkeznek, hanem teljesen randomszerűen egymástól függetlenül.
Mi lehet a gond
Teljesen tanácstalan vagyok
Rendszer: Openelec 6.0 + Kodi 15.2 (Pendrive-ról fut)
Alaplap: Asrock Q1900-ITX
Ram: 4GB
HDD: 3 + 2TBValakinek a fenti hibával kapcsoltban van valami ötlete ? Esetleg valaki használ az enyémhez hasonló hardver és szoftver kombót ?
Egyébként a diagnosztikát futtatva a képi ricegések ellenére a 23.976 fps-t atom stabilan tartja a gép, tehát tényleg nem értem az egészet, hogy mi a franc van
-
paler
aktív tag
Aki, keni-vágja a openelec+kodi kombót, az keressen már fel privátba. Lenne hozzá kérdésem plugin konfigurálással kapcsolatban.
Előre is köszönöm
-
paler
aktív tag
válasz
canniball #40519 üzenetére
Sikerült megoldanom a frissítést az alábbi leírás alapján: Updating OpenELEC
Nemsokára tesztelem hogy a véletlenszerű mikróakadások továbbra is fent állnak-e, filmnézés közben. Viszont a TrueHD-s problémámat továbbra sem oldotta meg a Kodi-ra való frissítés
Egyszerűen TrueHD-s hangú filmeknél továbbra sincs hang, és a képkockák is képregényszerűen 1-2 FPS-es pörögnek a képernyőn. A DTSMA és a többi hangformátumnál nincs problémám. Nem értem mi lehet a gond
-
paler
aktív tag
Jelenleg a HTPC-en a Gotham 13.2 verziója fut OpenElec alatt. Egy hete véletlenszerű kicsi mikróakadásokat vettem észere filmezés közben, ami engem roppant mód zavar
Eddig nem jöttem rá mi okozhatja, és mivel már párszor terveztem a legújabb Kodi-ra frissíteni, így úgy gondoltam hogy most el is jött az ideje a frissítésnek. Csak hiába próbáltam az XBMC beépített updaterén keresztül elindítani automata módban és manuál módban is a frissítést, egyszerűen nem sikerül. Ha manuálisan próbálok újabb verziót kerestetni vele, nem talál semmit.
Az lehet hogy ezt a verziót így már nem lehet Kodi-ra frissíteni ? Vagy van rá valami más mód is, hogy frissítsem a rendszert anélkül, hogy teljes újratelepítést kelljen csinálnom ?
Ha nincs rá mód a sima frissítésre, akkor meglehet oldani azt, hogy a beállításokat kiexportáljam az XBMC-ből, majd egy friss telepítés után ezeket a beállításokat egyszerűen beimportáljam a Kodiba ? Vagy marad a full manuál újrakonfigurálása a rendszernek ?
Előre is köszönöm a segítséget -
paler
aktív tag
Köszönöm
akkor még várok a frissítéssel. Sajnos nálam a True HD lejátszás nem működik a Gotham-on, így abba reménykedek hogy a Kodinál ez a probléma is megoldódik. Ha meg képileg és hangilag is javul, az meg csak hab a tortán
Jó volna végre ha a Kodiba is lenne mód a 3DLUT+MadVR szintű beállításokra is.
-
paler
aktív tag
Sziasztok !
Szerintetek érdemes a legújabb (vagy korábbi stabil verziójára) Kodira frissíteni az XBMC Ghotam 13.2 verzióját ? Ha igen, akkor a sima frissítéssel mehet, vagy inkább szűz telepítést ajánlotok ?
Előre is köszönöm a válaszokat
-
paler
aktív tag
Sziasztok !
Először is Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok mindenkinek
Nekem a Jézuska egy új 3TB-os HDD-vel lepet meg, aminek nagyon örülök
Bele is tettem a HTPC-be a 2 TB-os HDD mellé, de le kellene formáznom, mert így jelenleg nem látja a rendszer. Ehez kérnék segítséget azoktól akik Openelec-et használnak, hogy milyen paranccsal tudnám leformázni, és particionálni a HDD-t hogy használni tudjam.Jelenleg eddig jutottam el:
XBMC:~ # parted -lModel: ATA WDC WD20EARX-00P (scsi)
Disk /dev/sda: 2000GB
Sector size (logical/physical): 512B/4096B
Partition Table: msdos
Disk Flags:Number Start End Size Type File system Flags
1 1049kB 2000GB 2000GB primary ext3Error: /dev/sdb: unrecognised disk label ------> na őt kellenen valahogy a MÁTRIX-ba bevonni
Model: ATA WDC WD30EURX-63T (scsi)
Disk /dev/sdb: 3001GB
Sector size (logical/physical): 512B/4096B
Partition Table: unknown
Disk Flags:Model: TDK TDK Trans-it (scsi)
Disk /dev/sdc: 1982MB
Sector size (logical/physical): 512B/512B
Partition Table: msdos
Disk Flags:Number Start End Size Type File system Flags
1 1049kB 255MB 254MB primary ext4 boot
2 255MB 1965MB 1710MB primary ext4Előre is köszönöm a segítségeteket
-
paler
aktív tag
válasz
Mezga Aladár #30068 üzenetére
Én sem
Openelec-et használok...
-
paler
aktív tag
válasz
bodo753 #29068 üzenetére
bodo753:
Nálam meg pont fordítva van. TrueHD nuku, de DTS-HD MA meg tökéletesÉs még mindig nincs megoldásom rá, hogy miért nem működik.
Más...aki Openelec/XBMC-t használ, az tudna nekem segíteni abba, hogy van-e olyan kiegészítője, ahol a képi beállításokat is tudom állítani (Contrast, Brightness, Color, Hue stb..).
-
paler
aktív tag
Na, most fejeztem be a TrueHD-s tesztemet a Dünel playerrel, és semmi gond nincs a TrueHD-s hangokkal, sem a HDMI kézfogással. Úgy működnek együtt az AVR-el, hogy öröm nézni és hallgatni. Most már tényleg csak az a kérdés, hogy a HTPC-vel miért nem tudja ugyan így lejátszani a TrueHD-s (ráadásul a kép 4-6FPS-el vánszorog) hangokat, miközben a HDMI kézfogás sem akar létrejönni az AVR-mel. A többi formátumú hanggal semmi gondja nincs a HTPC-nek.
-
paler
aktív tag
válasz
Vikthor #28963 üzenetére
Szia !
Ahogy fentebb már írtam, a Dünével semmi HDMI handshake problémám nem volt. Ott a TrueHD-s anyagok is mentek stabilan gond nélkül. Egyébként a TrueHD-s anyagoknál lecsökken a 6-8FPS-re a képkockaszám is. Szerintem ez nem erősítő, inkább szoftveres hiba lehet. De a hétvégén újra beizzítom a Dünét, és letesztelem a TrueHD-s anyagokat.
-
paler
aktív tag
Sziasztok !
A TrueHD-s lejátszási probléma nálam is felütötte a fejét. Ha True HD-s hangú anyagot indítok el, akkor nuku hang, és az kép-kockaszám is 4-6FPS között vánszorog. DTS-HD MA, DTS, DD és egyéb hangformátummal semmi gondom nincs, csak a TrueHD-val. Ja, és ilyen esetben olyan mintha nem lenne megfelelő erősségű jelszint, mivel az erősítő kijelzőjén folyamatosan a HDMI keresés van, néha meg bevillan 1-2mp-re a No Signal is. Egyébként az erősítőm tudja dekódolni a TrueHD, DTS-HD MA hangokat is, és az XBMC is úgy van beállítva, hogy HDMI-n csak engedje át a hangokat az erősítő felé.
A fenti hibára ha lenne valakinek ötlete vagy kész megoldása, akkor kérem ne tartsa magában, és ossza meg velem.
Egyébiránt van még egy érdekes hibajelenségem amivel eddig nem találkoztam, mivel mióta megvan a HTPC-m (kb.2-3hete) eddig csak TV-n néztem filmet rajta. De a hétvégén projektorral is ki akartam próbálni a vasat, és akkor jött a nagy döbbenet.
AVR nem talált jelet, proji csak kék képet vetített. Először a HDMI splitter-re gyanakodtam, ezért azt rögtön ki is iktattam a rendszerből, így közvetlenül az AVR-rel lett összekötve a HTPC-m. De így sem lett hang, sem kép, és folyamatosan No Signal üzenet fogadott az AVR kijelzőjén. Visszakötöttem a HDMI splittert, hogy legalább az XBMC menüjét elérjem, mivel a TV-n ilyen problémával nem találkoztam. Amint bekapcsoltam a TV-t, egyből létrejött a HDMI kézfogás az erősítővel, és végre megjelent az XBMC menüje is a vásznon. TV lekapcsol, és élvezni kezdtem, hogy végre működik a rendszerem. De ez csak addig tartott, míg le nem állítottam a filmet, és vissza nem léptem az XBMC menüjébe. Akkor újra kép nuku, és az AVR-en is a No Signal felírat fogadott. TV-t újra bekapcsoltam, és újra minden helyreállt, majd lekapcsoltam és megint volt hang és kép is az AVR+proji duón. De sajnos amint kiléptem a filmekből, megint minden elment.
Elkezdtem az interneten kutakodni hasonló hiba után, és így találtam rá erre a konfigra, amit be is másoltam az Openelec megfelelő mappájába. Azóta stabilabb lett a HDMI-s kapcsolta, de még mindig nem 100%-os mint pl. mikkor a TV-én keresztül használom a HTPC-t. De most már ha el is megy a jel, akkor legalább 10-15mp múlva újra létrejön a HDMI kézfogás az AVR+Proji kombóval. Csak halkan jegyzem meg, hogy a Düne playeremmel ilyen jelegű hibám soha nem volt. Ott minden pikk-pakk működött, és a TrueHD-s hanganyagokat is gond nélkül lejátszotta.
Viszont mióta ezt a konfig fájlt beállítottam a rendszerbe, azóta az a érdekes jelenség is megszűnt, amit itt korábban már említettem #28804.Mégpedig azt, hogy hiába írta ki az XBMC hogy a film 23,976FPS-el pörög, a TV mindig 1080p 60Hzt írt ki. Most viszont ugyanazt az FPS számot írja ki a TV is, mint amit az XBMC, sőt mióta a xorg.config fájlt használom még a Trónok Harca is teljesen riccegés mentes lett.
De ha esetleg valaki tudna erre a HDMI-s jelelvesztésre is valamit ajánlani, kérem írja le nekem.
Addig is, előre is megköszönöm a segítséget.
HTPC: Openelec 4.0.7 / XBMC 13.1
AVR: Onkyo 806 / Projektor: JVC HD350 -
paler
aktív tag
Ok, majd azt is megnézem, de előtte kiszeretném deríteni hogy ezt a nyamvadt Transmissionont miért nem tudom működésre bírni
Van még egy másik problémám is. Elkezdtem én is nézni a "hírhedt" Trónok harca sorozatot...brutál jó
Nos a problémám az, hogy nagyon sok résznél elég erősen ricceg a kép. De vannak olyan részek egy szezonon belül, amikor semmi gond nincs vele. Ami érdekes számomra, hogy a XBMC úgy van beállítva hogy az eredeti FPS-hez igazítsa a lejátszást indításkor, és az XBMC infó szerint 23,976-ba fut a film, de TV infója meg 1080p 60Hz-et ír ki.
Valaki tálakózót az általam leírt riccegési problémával meg XBMC-TV infója közti eltéréssel ? Mit javasoltok a riccegés megszüntetésére ? A hardveres gyorsítás is be van kapcsolva. -
paler
aktív tag
Hali All !
Valaki segítene elmagyarázni nekem hogyan is kell beállítani a Transmission klienst hogy működjön.
Op: Openelec 4.0.7
XBMC:13.1
Addig eljuttok hogy telepítem a klienst, de a beállításokat nem vágom
Host : 192.168.0.112
Port: 9091 ez ok
Felhasználó: ???
Jelszó ???
Hol tudom bekonfigurálni hogy melyik meghajtóra mentsen ?
Ha nincs beállítva f.név és jelszó, akkor is működnie kellene ? Én letöltöttem a Win alá ezt: Transmission Remote GUI. Ez sem találja a kapcsolatot a HTPC-vel, pedig beírtam neki a host-ot is. A XBMC alatt egyébként van GUI-je ? Mert az is olvastam róla hogy Webböngészőn keresztül is lehetne irányítani. Mit ronthatok el hogy nem akar működni ? A putty az simán működik a HTPC-vel, és Windows alól is látom a mappákat és a fájlokat. Egyedül ez a torrent nem akar összejönni. Sőt még a Yatse is be tudtam konfigurálni, csak a Transmission-t nem.
Előre is köszönöm a segítségeteket. -
paler
aktív tag
válasz
Warter #28708 üzenetére
Nem hinném, mivel már háromszor telepítettem újra, és a telepítés utáni újraindításkor még semmi gond, de amint elkezdem belakni a gépet (médiatár feltöltése), utána ha leállítom akkor már nem megy tovább a rendszer az OpenELEC logójánál
Egyébként addig jól működik, nincs semi gond a rendszerindítással míg a médiatár nincs feltöltve
-
paler
aktív tag
Tegnapi napon ez a hibaüzenet fogadott:
Error in mount_storage: mount_common: Could not mount LABEL=Storage
Starting debugging shell...type exit to quit
sh: can't access tty; job control turned offValaki találkozott már ezzel ? Ha igen, hogy sikerült megoldania ? Egyszerűen nem lép be az XBMC-re a rendszer, hanem megáll az OpenELEC betöltőképernyőjénél.
A rendszer USB-n van, és találtam is hasonló hibát az OpenELEC oldalán, de nem tudom hogy kellene átírni a boot bejegyzést
error in mount-storage... randomly fails to boot -
paler
aktív tag
válasz
MasterMark #28651 üzenetére
HDMI, és LG 42LA620S-ZA 3D-s full HD-s TV. A Düne ugyanezzel a HDMI kábellel volt összekötve a TV-vel, és ott nem volt gond a felbontással.
-
paler
aktív tag
Sziasztok !
Ma összepakoltam életem első HTPC-ét, de egyből akadt egy kis problémám is. Nem tudom rávenni az XBMC-t, hogy 1920x1080 képfelbontásba működjön. Egyedül csak 1280x720p-ben hajlandó megjeleníteni a képet a TV-n.
Alaplap: ASRock Q1900-ITX
Op. rendszer: OpenELEC Stable - Generic x86_64 Version:4.0.7Előre is köszönöm a segítséget
üdv
Paler -
paler
aktív tag
Én is ilyen házba gondolkodom, akkor ez jó hír most számomra.
-
paler
aktív tag
válasz
agent_k #28574 üzenetére
kicsee Tesztek kellenek hozzá, hogy lássuk tényleg megéri-e a +2 mag.
Ezt nem értem, vagy valamit nagyon benéztél, mert mindkettő 4 magos
[Intel Celeron J1900 vs Intel Pentium J2900]
Én úgy érzem nem éri meg a majdnem 60%-os felárat. Annyival nem jobb a J2900 CPU a J1900-tól.
-
paler
aktív tag
Nem tudtam befejezni az előző hsz-at.
Tehát: akkor nekem nem éri meg a plusz 15.000 Ft felárat a Q2900-as lap. Igazából a 4K-t lehet hogy még ez sem tudja zökkenőmentesen lejátszani. Szerintem mind két CPU-ban a IGP tipusa ugyanaz, csak a sima Pentium CPU-ban az IGP 42 Mhz-el magasabb frekin ketyeg. De szerintem ez az én igényeimet érdemben nem befolyásolja.
Jól gondolom -
paler
aktív tag
Sziasztok !
Megjelentek a webshopokban az első Q2900 ASRock alaplapok. Ezek megjelenésére vártam, de az áruk jóval több mint amit szeretnék rá költeni. Egyetlen egy esetben vagyok hajlandó 35-37.000 Ft-ot kiadni értük, ha a sima HTPC elképzeléseimet nem tudja maximálisan kiszolgálni a Q1900-as széria.
Főbb szempontok piorítási sorrendben:
1 - tökéletes Full HD 23.976-os lejátszás, zökkenőmentes XBMC futtatása Openelec rendszer alatt, tökéletes távirányíthatóság, minél kevésbé melegedjen a hardver ezek futatásakor
2 - torrent kliens akadásmentes használata, akár filmnézés közben is
3 - 3D lejátszása (de ez már nem annyira fontos),
4 - 4K lejátszása (ez még inkább nem fontos)Főleg az első két pont a fontos számomra, ha ezt maradéktalanul tudja a Q1900-as lap is, akkor nekem nem éri meg a plusz 15.000 Ft felár
-
paler
aktív tag
válasz
bigdee888 #28477 üzenetére
Nem tudom mennyi lehet a fogyasztási különbség 2,5 és 3,5 belső HDD-k között ?
Milyen magas az alaplapod a CPU hűtővel együtt ? Milyen márkájú maga a lapod ? 1080p 23.976 tökéletesen lejátsza ? Blu-Ray iso-kal jól boldogul ? 3D nem annyira fontos, de azokat hogy tudja kezelni a konfigod ? -
paler
aktív tag
válasz
agent_k #28466 üzenetére
Köszi, igen sokat segítettél
Ezt a Plex dolgot még annyira nem vágom, hogy pontosan mi is ez
de majd rákeresek a netten. Lehet hogy erre nekem nem is lesz szükségem.
A paneltápról adhatnál egy kis infót, hogy pontosan milyet is használsz. Én eddig ezeket a házakat néztem ki magamnak, de még további keresésben vagyok:
[SilverStone ML03]
[Silverstone GD06]
[MS-TECH MC-1200]
Tápnak meg eddig ezt néztem ki:
[be quiet!]Vélemény ?
Ja, és természetesen nem annyira sürgős a dolog, tehát kivárom a Q2900-at is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest