- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melorin
addikt
válasz SunMount3r #56897 üzenetére
Ennyi erővel a legtöbb kérdés amit ebben a topikban feltesznek, mehetne az UHD lejátszós topikba.
Egy kicsit felfújtad a dolgot, nem gondolod? -
Melorin
addikt
válasz SunMount3r #56889 üzenetére
Ha nem érted, nem értem miért szólsz hozzá.
-
Melorin
addikt
válasz SunMount3r #56887 üzenetére
Én meg azt nem értem mit nem értesz
A TV alatti HTPC-vel szeretnék a TV képernyőjén játszani úgy, hogy a munkát (számítást) a Desktop PC végzi, ugyanazon a LAN hálózaton.[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
Lehet használni Win10 HTPC-t arra, hogy az erős fő gépemen fusson a játék, de a HTPC streameli a képet a TV-re? Steamlink vagy ilyesmire gondoltam, de ha jól tudom az csak androidon van.
-
Melorin
addikt
Használ valaki CEC adaptert PC-hez? Az lenne a kérdésem, hogy ha a TV volume gombját megnyomom akkor az a windowsban a master hangerőt állítja?
Melyik adapter az ami nem drága de már ajánlott kategória? -
Melorin
addikt
Üdv.
5m hosszú HDMI vagy DP-HDMI kábelt tudnátok ajánlani 2560x1440 120Hz átviteléhez? A jelenlegi kábelem nem bírja, folyton elmegy a kép egy pillanatra, meg ilyenek. -
Melorin
addikt
Feltettem a kis J1900 lapra a Libreelec-et. Minden működik flottul, viszont amikor hozzáadnám a NAS-on lévő filmeket és NFS tallózást csinálnék, elkezd pörögni középen a betöltés karika és sose áll meg. Eddig nem volt probléma az NFS-el, egészen máig egy S905X lejátszóval használtam a LE-t NFS-el és működött rendesen, itt viszont csak tölt és tölt és tö... Pedig ugyanazt az IP címet adtam ennek a gépnek is, nehogy valami beállítással baja legyen az NFS-nek vagy tűzfalnak.
-
Melorin
addikt
-
Melorin
addikt
PC-re jelenleg milyen Kodi oprendszer az aktuális? OpenELEC, LibreElec, CoreElec?
Windowst nem szeretnék. -
Melorin
addikt
Sziasztok!
Van valami megoldás arra, hogy ha van 2 képkimenetem a PC-n, az egyikre a monitor van kötve a másikra a TV, hogy ezek a kimenetek teljesen külön kimenetként működjenek és nem kiterjesztett vagy klónozott asztalként?
Utálom, hogy amikor a monitoron dolgozok, az egérkurzort ki bírom vinni a képből, a párom pedig aki a TV-n "futó" KODI-t nézi sikít, hogy benne van a filmben az egérVagy pl. csak ablakos teljesképernyős módban játszhatom le KODI-val a filmeket a TV-n.
Egy szó mint száz, szeretném egymástól teljesen függetlenül használni a két kimenetemet, mintha két PC-ről hajtanám őket.
Lehetséges ez? -
Melorin
addikt
válasz Celtis #43875 üzenetére
Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L4.1
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 5 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration : 1h 37mn
Bit rate : 11.1 Mbps
Width : 1 920 pixels
Height : 800 pixels
Display aspect ratio : 2.40:1
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.301
Stream size : 7.56 GiB (82%) -
Melorin
addikt
A minap kipróbáltam hónapok hezitálása után a RPi3-at Openelec-el.
Néhány óra próbálgatás után visszaadtam a RPi-t a gazdájának.
Nagyon nem azt a teljesítményt nyújtotta ez a felállás mint amit vártam.
Sokat hezitál a menükben való matatás közben, lassan épül fel a menü/galéria.
A filmek lejátszása közben sokszor sz@rik reagálni a távirányítóra: megy a film és percekig nem bírom elérni a menüt, nem bírok beletekerni, stb.
A Q1900-hoz képest nagyon el van maradva a teljesítménye. Azzal gyönyörűen pörgött a rendszer, ráadásul ott Win10 alatt futott a Kodi, nem csak natúrban az OE. -
Melorin
addikt
Üdv!
SOS kérdésem lenne a Pi3-al kapcsolatban.
A Pi tudja a CEC-t és a TV-m is. Openelec lesz a rendszer rajta és az a kérdésem, hogy ha a hangerő gombot nyomom a távirányítón, akkor a TV fogja a hangerőt állítani avagy az Openelec szoftveresen?Azért fontos ez, mivel az erősítőm hangerőszabályozója most a TV távirányítóján lévő Volume +/- gombokra van tanítva, a TV-n pedig letiltottam a hangerőszabályozás funkcióját, így csak az erősítő szabályozza a hangot.
Viszont az Openelec-en belül nem tudom megoldható-e, hogy minden működjön a TV távirányítójával, kivéve a hangerő. -
Melorin
addikt
Tudna valaki küldeni IPTV stream linkeket? A focimeccseket szeretném nézni. Köszi!
-
Melorin
addikt
válasz devil-k #39404 üzenetére
Sok sorozat volt amit követtem. Ja és ahogy kijött egy film a kölcsönzőből már szedtem is le és este néztem. Kajálni is a TV elé gubóztam be nem a konyhában. Ahogy egy picit is unatkoztam már ültem is elé, elhanyagolva a hobbimat is, a horgászatot és a fotózást. De ennek most véget vetek.
-
Melorin
addikt
Aki esetleg HTPC összerakásán töri a fejét, feltettem a sajátomat az apróra.
Egyenes út a filmnézésről leszokás felé Túl sok időmet vette el... -
Melorin
addikt
válasz ctrlaltdel13 #39234 üzenetére
Ha megnézed a képeit, rögtön kiderül, hogy MPCHC.
-
Melorin
addikt
válasz peterattila #39230 üzenetére
A hangszórók a piora vannak kötve vagy a TV-ből nem jön ki a hang?
-
Melorin
addikt
HFR ( High Frame Rate ) videót honnan lehet szerezni kipróbálásra?
-
Melorin
addikt
Nálatok sem tölt le feliratot sem az opensubtitle sem a supersubtitle?
Megtalálja a sorozat feliratát, de amint enterezek rá, azt írja: nem sikerült letölteni a feliratot. -
Melorin
addikt
válasz canniball #38709 üzenetére
Igen, az emberünk összerakja a többszázezres gépét, feltelepíti a Kodit, elindítja a filmet és azt hiszi, hogy az ő gépén automatikusan jobb lesz a képminőség mert drágább. Ez itt a téveszme!
Mert ha nem használ pl. MadVR-t és különböző skálázást akkor ugyan olyan lesz mint egy 30k-s gépen.
Szerintem ezt értik félre sokan. -
Melorin
addikt
válasz ctrlaltdel13 #38509 üzenetére
-
Melorin
addikt
válasz devil-k #38485 üzenetére
Nekem úgy néz ki, hogy:
-Sarkanyok.haboruja.2000.DVDRip.XviD mappa
-CD1, CD2 mappák
-A CD1 mappán belül: sarkanyok_haboruja_cd1.avi
-A CD2 mappán belül: sarkanyok_haboruja_cd2.aviMég a "Vágott video elemek kombinálását" sem kell bekapcsolni, ugyanis az csak annyit csinál, hogy a Videok/Fileok-on belül te nem 2 file-t fogsz látni (CD1/CD2) hanem így: sarkanyok_haboruja.avi
[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
válasz Froclee #38481 üzenetére
Jaja. Nekem van pl olyan filmem, hogy 2 felé van vágva, mindkét rész külön mappában: CD1 és CD2.
Ehhez képest nekem hozzá sem kellett nyúlnom, a Kodi egyként kezeli. És nem külön, speciális scrapert keresnem hozzá, tehát nem olyan mintha feliratot kellene vadásznom direkt 2cd-s változathoz. -
Melorin
addikt
A Kodi egy ideje ismétli a filmek lejátszását. Véget ér a film és kezdi elölről a filmet. Ezt ki lehet valahol kapcsolni?
-
Melorin
addikt
29.970fps filmeket a Kodi nekem úgy játssza le néha, hogy szaggat, majd ha nyomok egy pause-t és várok néhány másodpercet majd folytatom a filmet, minden simán megy.
Az az epizód simán megy a végéig. Majd ha elindítok egy másik filmet, az is így kezdi, tehát legalább egyszer pause/play-t kell nyomjak, hogy élvezhető legyen a film.
Erről a hibáról tudtok valamit? -
Melorin
addikt
válasz mettek #38309 üzenetére
Nekem 1 éve van J1900 van 4GB RAM-al, 64GB SSD, 3TB HDD Win 8.1+KODI, behajítva egy Elite 130 házba.
Tökéletesen elég minden film lejátszásához! 7/24-ben megy amióta megvettem. Torrent fut rajta, plusz DLNA-n megosztja a KODI a médiákat. SMB-n pedig minden más file-t. A többi PC/noti/teló alapban a HTPC-n megosztott HDD-re tölt le mindent.
Office, böngésző, foobar fut még rajta ha épp foglalt a nagygép.
Nem is tudom mi másra lehetne még használni Mindezt passzívan, kis fogyasztással.A Kodi a windowssal együtt indul áramszünet esetére, és egy Rapoo touchpados billentyűzet van hozza.
[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
válasz rayoliviero #38248 üzenetére
Y vagy Í gomb.
-
Melorin
addikt
Sziasztok.
Kodit használok és van egy kis problémám vele.
Automatikusan frissíti a médiatárat óránként, mert torrentről folyamatosan érkeznek filmek.
Viszont néha felugrik egy szöveg, amiben valami olyan áll, hogy nem sikerült kapcsolódni a távoli kiszolgálóhoz. Mindenképpen kapcsolódni szeretne? Igen/Nem.
Ez miért lehet? TMDB-t használok scrapernek. -
Melorin
addikt
válasz greeny1899 #34751 üzenetére
J1900-al játszom le, WIN8.1-en.
Mintha csak a 25fps filmekkel csinálná. -
Melorin
addikt
Sziasztok!
Kodit használok már néhány hónapja a kis HTPC-n. Mostanában néhány filmnél azt tapasztalom, hogy el kezd szaggatni a kép és így is marad. Ha nyomok egy pause-t, úgy hagyom 1-2 másodpercre, majd folytatom a filmet, egy darabig megint folyamatos a kép, de aztán 5-10 perc után újra el kezd szaggatni.
Mi lehet a probléma? -
Melorin
addikt
Van lehetőség a Kodiban arra, hogy automatikusan letöltse a hozzá való sync feliratot minden filmhez amikor elkezdem lejátszani?
Tehát ne kelljen mégcsak be sem lépnem a feliratok/letöltés menübe.[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
válasz MasterMark #33819 üzenetére
Mi az a bd light mode?
-
Melorin
addikt
BD iso-t miért nem tudok lejátszani Kodiban? Azt írja indításkor, hogy nem lehet megjeleníteni a menüt. Kit érdekel a menü, nekem csak az kéne, hogy induljon a film.
Működésre lehet bírni valahogy? -
Melorin
addikt
Aki CEC-t használ, vagy a TV távirányítóját összehozta a HTPC kikapcsolásával: hogy kapcsoljátok ki zenehallgatás közben csak a TV-t, hogy feleslegesen ne menjen?
-
Melorin
addikt
válasz kovy79 #32287 üzenetére
Ha van egy mappád amit úgyse fog megtalálni a scraper, pl házi felvételek, ducitorna, stb akkor arra a mappára nyomj egy C betüt, tartalom változtatása, azon belül videoról átállítod "Nincs"-re és jelöld be az "elérési út kihagyása új tartalom keresésekor"-t. Majd nyomj OK-t.
[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
válasz Melorin #32013 üzenetére
Valaki írja már le please, hogy miként lehet rávenni a scrapereket, hogy a sorozatokat is magyarul mutassa.
A vicc az, hogy a Serviio (DLNA szerver) is a TMDB-ről scrape-el mint a Kodi is, és az magyarul adja be a sorozatok címeit és az epizódok címeit is. A Kodi meg semmit.
-
Melorin
addikt
Szerintetek mitől lehet az, hogy htpc-n zene vagy film megy, és a vinyójáról hálóxaton keresztül másolok egy file-t pendrive-ra és közben nézhetetlenül beszaggat a film és a zene? Cpu alig dolgozik, a HDD is.
-
Melorin
addikt
Sorozatoknál nem kéne minden évadhoz más borítót mutatnia a kodinak? Most bármelyikben állok, a 9. Évadét mutatja
-
Melorin
addikt
válasz #75912448 #31312 üzenetére
Á, image up mellé gyilkos bekapcsolni nálam az AR-t. Hiába kapcsolom ki chroma mellett az AR-t, annyit nem hoz, hogy be lehessen kapcsolni image up-nál.
De csináltam profilt, és így szépen váltogatja a beállításokat. Egyelőre csak 2 féle között: kisebb vízszintes felbontás mint 1600 vagy nagyobb. Ha nagyobb, AR be, ha kisebb, AR ki. -
Melorin
addikt
válasz Patice #31036 üzenetére
Én is intel igp-vel próbálkozok jó feketét elérni win8 alatt de nem egyszerü.
Ha a video jó akkor a desktop nem vagy fordítva.
A tv-n is lehet változtatni yuv és full rgb között, az intel videobeállításában is éa a kodiban is. De nem tudom összehozni úgy hogy mindenhol 0-255-ig legyen és stimmeljen a fekete
Valami ötlet? -
Melorin
addikt
Szia!
Tudtok ajánlani egy atomszép BD50 filmet? Nagyon kíváncsi lennék, hogy mit tud egy mezei 1080p mkv-hoz képest, viszont nem lenne jó ha maga a film nem lenne csúcsminőségben felvéve.Más: tegnap óta vettem észre egy érdekes dolgot XBMC-ben. Ha pl. vége egy filmnek, és hol feljön egy név fehér betűkkel hol tök sötét lesz, akkor a sötét részeknél olyan szinten elsötétül minden mintha elmenne a kép.
Ezt mi csinálja? -
Melorin
addikt
válasz schferenc77 #30871 üzenetére
XBMC/Kodi-ban bekapcsolod az upnp-t.
Aztán androidon meg használd a bubbleUPNP-t és csókolom. Ez legalább ingyenes és rengetege használják. Én is közel 2 éve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest