- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozsozso
őstag
válasz
Warter #48213 üzenetére
Szerintem rendben van minden.
<advancedsettings>
<videodatabase>
<type>mysql</type>
<host>192.168.1.110</host>
<port>3306</port>
<user>xbmc</user>
<pass>xbmc</pass>
<name>Film</name>
</videodatabase>
<musicdatabase>
<type>mysql</type>
<host>192.168.1.110</host>
<port>3306</port>
<user>xbmc</user>
<pass>xbmc</pass>
<name>Zene</name>
</musicdatabase>
<pathsubstitution>
<substitute>
<from>special://masterprofile/Thumbnails/</from>
<to>smb://192.168.1.110/Volume_2/Thumbnails/</to>
</substitute>
</pathsubstitution>
</advancedsettings> -
Vesa
veterán
válasz
Warter #38472 üzenetére
Igen, de akkor megint ott vagyunk, hogy tele kell aggasztani mindenféle kütyüvel, hogy használható legyen.
Ráadásul, az ilyen típusú eszközök a levegőben lógnak, csak a csatlakozójuk tartja, tehát ha hozzáveszem a kábeleket melyek lógnak ki belőle akkor egyrészt ronda, másrészt szerintem meglehetősen sérülékeny is.Egyébként a mai világban LAN csatlakozó nélkül tervezni egy ilyen típusú eszközt, meglehetősen Fail...
-
btomi9
aktív tag
válasz
Warter #37905 üzenetére
Itt van Fapacinak egy jó cikke a témáról, linkelve más megoldásokkal.
http://fapaci.blogspot.hu/2013/12/windows-server-2012-audio-nirvana.html
-
válasz
Warter #37113 üzenetére
Ebben csak az a fura, hogy a frissites meg lefut altalaban rendesen, szinten inditas utan s ahhoz is el kell ernie a megosztasokat.
canniball: Akkor csak jol emlekeztem, hogy regebben volt ilyen benne.
A legujabb verzio(0.9.8) van fent, abban nem latok ilyet, lehet akkor azota belevarazsoltak egy ilyen bugot.
Regebbi verziot meg nem is latom honnan lehetne letolteni. -
-
eastsider
nagyúr
válasz
Warter #36066 üzenetére
szuper, ennyi volt a lenyeg
openELEC ala bemasolom a jelenleg linux alatt hasznalt kodi configot (mce keymap erdekel leginkabb), az ugyanugy menni fog ugye?
xAttilax: fogalmam sincs, tobbiek irtak, hogy hanyagoljam.
egyebkent annyi, hogy az asus, stb tapokat a delta, fsp, liteon stb szokta gyartani, amik nagyobb nevek... -
canniball
nagyúr
válasz
Warter #35704 üzenetére
Hát nem tudom, én ugyan még nem állítottam be közös adatbázist (csak egy HTPC-m van), de amit Patice leírt az "némileg" bonyolultabbnak tűnik mint egy kiegészítőben bepöttyinteni három menüpontot. Ahogy látom (és persze a logika is ezt diktálja) a klienseknek így is-úgy is frissítéssel kell kezdeni, külön adatbázis esetén ezzel le is zárult a dolog, míg ha közös az adatbázis akkor a szervert/NAS-t is ehhez kell igazítani és a gépeken is buherálni kell az xml-ket, ami persze nem nagy mutatvány, de ha nem csinált még ilyet az ember...
Azt persze nem vitatom, hogy praktikusabb lehet a közös adatbázis és mint írtam nem is ugyanaz a két dolog; kérdés az eredeti kérdező tulajdonképpen mit is szeretne: csak annyit hogy minden gép lássa a NAS-ra feltett tartalmakat vagy valóban közös adatbázist. -
_Smooth
senior tag
válasz
Warter #35694 üzenetére
Fel, csak kb 4-5cm van max a (fix fali tartóval) falra szerelt TV háta és a fali aljzat között. Pont be tudom dugni a TV tápkábelét.
Ha nagyon megunom, vagy barkácsolhatnékom lesz, akkor leveszem a TV-t, és direktben bekötök két érrel egy földeletlen hosszabbító végét, arra rá tudok majd kötni egy mobiltöltőt.
Celtis, azért köszönöm a tippeket, segedelmet! -
Flowtation
őstag
válasz
Warter #35677 üzenetére
Az fdisket az windowsból is lehet ugye? Mert én itt abban hitben irom, hogy igen. A mini tool partition wizard szerint van két partició a kártyán, egy 70 megás fat 32 és egy 1,8 gb-os other. Ez megmaradt a 4 Gb-os kártyán ugyanigy, illetve a maradék hely unallocated, ha jól emlékszem.
resize2fs:
Akkor ezt meg tudom tenni a kodi parancssorból is, ha újrainditom az rpi-t? -
Oszilaci
senior tag
-
rappit4
őstag
válasz
Warter #33978 üzenetére
A 14.2-es kodi verzió hibajavítása alatt van egy ilyen:14.2 Fixes
* Fix: Application stopped responding on Windows
* Fix: Gap-less playback on MP3
* Fix: Playback of rtmp protocol
* Fix: Scanning of newly added episodes
* Fix: Fix multipath source scanning
* Fix: Loading external subtitles in some cases
* Fix: packaging of PIL module on Android. This fixes some script error when using weather add-on
* Fix: Fix video playback on all platform after refresh rate change
* Fix: Various bugs that were present in PVR add-ons.
* Fix: Save weather location
* Fix: Fix filtering of foreign add-ons
* Fix: ftps handling
* Fix: use LastWrite instead of ChangeTime for file system on Windows
* Feature: Bump OSX SDK to 10.10
Lehet majd ez megoldja a problémát. -
stickermajom
addikt
válasz
Warter #33850 üzenetére
Hm, ez jó tipp, remélem csak ennyi mindössze. Taskbaron még nem tiltottam le a popupokat, előfordulhat, hogy egy "A számítógép veszélynek van kitéve" üzenet feljön és az megfogja egy pillanatra. Csak nem értem, hogy akkor miért sötétedik el ahelyett hogy az asztalra ugrana. Ha hazaérek kipróbálom.
-
Oszilaci
senior tag
válasz
Warter #33735 üzenetére
egyébb müszaki cikkeidnek nézted már az üzemi hömérsékletét?
minden müködik hosszú évekig
esetleg nézz meg egy rögzítős IPTV boxot amiben van HDD kb 50fok körül van.mellesleg meg mi baja lesz egy HDD-nek 40-50c-on?
-
gery2123
őstag
-
törölt tag
válasz
Warter #32406 üzenetére
Áhhh, ez teljesen reménytelen, semmi nem működik benne. Iszonyat állapotú szoftver, alfának sem nevezném. Még frekit sem vált(!), hol van DXVA, hol nincs, fagy, de ami a legszebb, ugyanúgy nincs kerek 24.
Tehát vagy a feltételezésük ellenében nem DX hiba, vagy még nem foglalkoztak ezzel a kérdéssel.
-
Magga
aktív tag
válasz
Warter #32266 üzenetére
Akkor csak én nem értek hozzá!
A közös adatbázis beállítására csak elég bonyolult sql-es megoldásokat találtam. Itt is kérdeztem, hogy ezt hogy lehetne a legegyszerűbben megoldani, a Trakt.tv-s regisztrációt ajánlotta valaki, ami nekem nem működött mindig.
De ha valaki leírja, ezt hogy tudom összehozni Kodiban, annak örülnék, mert sok kiegészítő jól jönne!?
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
BullZeye
veterán
válasz
Warter #30901 üzenetére
Ezek video klippek, nem koncertek, lehet ez a probléma, hogy nem live, hanem official 4 perces klippek.
De minél mélyebbre ások ebben a témában annyira megy el a kedvem tőle, eléggé ostoba ezen a téren még a kodi is, beállítási lehetőség zéró a videó klippekhez, és ha fel is ismeri, akkor is idióta dolgokat csinál, mint pl MP4 fájlok lévén mindegyikben van egy szép borító, amit ez a **** ignorál, és inkább csinál sajátot.
Vagy ömlesztve van 1 mappában 128db mp4 fájl, és ha felismer belőle valamit (nem a te módszereddel, hanem a beépítettel) akkor szépen elveszi onnan az artist rész, és megmarad a title, 50 title egymás alatt, és alapból fogalmam sincs melyiknek mi az előadójaVagy pl nem lehet (még nagyon nem kerestem, de nem szemkiszúróan megtalálható) shuffle play-t beállítani, hanem sorban nyomja a videó klippeket név szerint.
-
törölt tag
válasz
Warter #30660 üzenetére
Minden valószínűség szerint AMD HTPC-d van régebbi Cata verzióval, ezt kell frissítened a legújabb Omega Catalyst driverre és elmúlik. A Kodi-DXVA2 hozománya volt a háttér villogása, emellett az új AMD prociknál létezik másik típusú villogás is, szintén hardveres gyorsítás, de ez másik téma...
-
Patice
Topikgazda
válasz
Warter #30599 üzenetére
Felraktam. Lecseréltem a 13.2-őt, + Kodi Launcher = a gép bekapcsoló gombjának megynomásától kb. 20 másodperc múlva a Kodi kezdő képernyőjén vagyok.
Mondjuk ehhez kellett egy CAD optimalizálás. NFS fájlelérés és a menüben mászkálás nagyon gyors. A képe nagyon frankó HD Ready plazmán. A hangjáról még nem tudok nyilatkozni.
-
BullZeye
veterán
válasz
Warter #29653 üzenetére
Ezek nem túl felhasználó barát lehetőségek. És remélem nincs is igazad.
De úgy néz ki közben találtam egy harmadik megoldás-t, de még nem volt alkalmam tesztelni:
<buffermode>1</buffermode>
<cachemembuffersize>0</cachemembuffersize>
<readbufferfactor>4.0</readbufferfactor>Ez HDD-re cachel mindent, és elméletileg a lejátszott tartalom 4xét folyamatosan. Így ha minden igaz 10 perc után lesz 30 perc a HDDn.
-
törölt tag
válasz
Warter #29626 üzenetére
Igen, az is jó ötlet. Jobban szeretem a file-nézetet, ott több paneles infókkal, viszont a médiatárból indítva a filmet, eltér a file módban indítottnál, gondolok itt film közben infó logók és egyebekre, de ez is változhat skinenként. Pl aeon egy kis képet használ film alatt borító helyett, de csak médiatár nézetből indítva. Kedvencem az Ace volt, de Kodi egyelőre híján van.
-
Dave™
nagyúr
válasz
Warter #28854 üzenetére
Kettőt vettem észre azalatt a fél óra alatt, amíg használtam: az egyik, hogy grafikai hibák voltak a skinen (arra emlékeztet, amikor a hőskorban túl volt húzva a vga és különböző oda nem illő dolgok jelentek meg a képen), a másik, hogy rendszeresen elmászott a felső menüsőr jelölése (vastagítás) a tényleges pozíciótól. Teszt jelleggel volt csak fent a Windows, rövid ideig, ennyit láttam belőle. Nem gyári skin, Xperience1080, de Openelec alatt tökéletesen működik, nem produkálja a fenti hibákat.
-
paler
aktív tag
válasz
Warter #28708 üzenetére
Nem hinném, mivel már háromszor telepítettem újra, és a telepítés utáni újraindításkor még semmi gond, de amint elkezdem belakni a gépet (médiatár feltöltése), utána ha leállítom akkor már nem megy tovább a rendszer az OpenELEC logójánál
Egyébként addig jól működik, nincs semi gond a rendszerindítással míg a médiatár nincs feltöltve
-
morfondőr
addikt
válasz
Warter #28558 üzenetére
7.1-es kimenet van a lapon, 5.1-ben van rákötve a szett, a hangkártya programja ehhez mérten van beállítva (oldalsó hangszórók tiltva). A bekötés jól van megcsinálva, nem is ez a gond. Az alapzaj nem folyamatos, hanem csak akkor van, amikor XBMC-vel filmet nézek. Ha nem megy film, csak pl. a menüben navigálok, akkor sincs. Ezért gondolom, hogy nem a hangkártya/hangszóró által keltett zajról van szó, hanem valami codec vagy egyéb probléma. Codec pakk nincs fönt egyébként, az XBMC mindenből a sajátját használja.
-
djg
aktív tag
válasz
Warter #28491 üzenetére
Szia Warter!
Köszi a tippet, kipróbáltam a serviio-t és szinte tökéletes!
Viszi az mkv-t is, a tévé látja az összes mappát, amit kell és le is játssza, ami elvárható.
Ami külön öröm, hogy nemhogy a 720p, de az 1080p-s mkv-k is röccenésmentesen mennek a hálózaton, pedig a program console-jában az audiót is eredeti minőségre tettem, nem kódolja le 2 channelre.Amit viszont még nem tudok, hogy hol lehet beállítani az alapértelmezett nyelvet?
Pl. a batman begins mkv rendelkezik angol és magyar hangsávval is, de mindig az angol indul el. A console-ban úgy látom mindent magyarra állítottam, aminél lehetett legördülőből választani, bár konkrétan audio csatorna lehetőség nem rémlik, hogy lett volna.Köszi!
-
djg
aktív tag
válasz
Warter #28455 üzenetére
Köszi, de azért első körben kipróbálnám vezeték nélkül, hogy mennyire szakadozik, vagy hogy milyen a minősége. Mivel a tévé csak 42"-os és kb. 2,5m távolságra van a szemtől, lehet, hogy amúgy se jönne venném észre az 1080p-t, vagyis az is 720p-nek hatna. Lehet, hogy ez a valamit valamiért... Persze ha szakadozik a dolog, az már más kérdés.
A kérdésem az, hogy ha a tévé dlna képes, akkor mit kell csinálni, hogy lássa a megosztott tartalmat? Hogyan kell a gépen megosztani, kell valami spec program vagy hardver? Még nem csináltam ilyet soha.
Köszi!
-
zsozso1
tag
válasz
Warter #28473 üzenetére
Én úgy szoktam csinálni hogy megkerestetem a TMDb-vel aztán az infókat export a mappákba. Ezután állítom át a klipekre a keresőt és nem frissítem az infókat. Azután már csak egy új tartalom keresés kell aztán már kész is. Ja még azt elfelejtettem hogy a koncertek külön mappában legyen.
-
Warter
addikt
válasz
Warter #28472 üzenetére
Csak, hogy elbeszélgessek magammal, ha a scrapernél a videoklipet választom, akkor oda rakja a koncerteket, a probléma az vele, hogy nem igazán ismeri fel őket és ott ugye nem válaszható csak az audiodb, de nekem inkább a moviesdb kéne, mert ott ugye videoklipeket keres, ezek meg ugye koncertek.
-
hétalvó
addikt
válasz
Warter #28122 üzenetére
úgy tűnik xbmc kicsit háklis az ios 7-es eszközökre, google szép számú találatot dob.
nekem különben is csak hang kellett volna, találtam egy remek kis programot x-mirage névre hallgat.
tudja ami nekem kell 16 dollárért meg lesz véve szerintem, de még előtte kipróbálom linux-on is az xbmc-t.
egyébként böngészőből lejátsza a hangot az xbmc is, de a youtube kliens-et nem. -
válasz
Warter #28060 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Sikerült mindent összehozni, működik is -- ennek tiszteletére nem tudom, hogy kell-e ez nekem.
Egyelőre nem látom át, hogy miért jobb nekem ez a komplikált XBMC-Mediaportal kombó, mint a Windows Media Center, ami minden varázslás nélkül működik és még a távirányítót is jobban szereti.Köszönettel: MaCS
-
-
CirrMee
addikt
válasz
Warter #28052 üzenetére
Hurrá, mindenesetre köszi, amint lesz időm, állok is neki.
De hogy megint legyen egy kérdésem:
egy HD film lejátszása közben nekiálltam a beállításokkal matatni. A lejátszásnál átállítottam az alapértelmezett nyelvet magyarra, onnantól ennél az egy filmél az istennek sem hajlandó a film magyarul megszólalni, a nyelvet erőszakosan angolra állítja, a feliratot hagyja csak magyaron. Bárhová állítom az alapértelmezett nyelvet, ugyanaz marad az eredmény. Ez valami kedves bug, vagy van valami megoldás, amivel rávehetem a normális működésre? -
CirrMee
addikt
válasz
Warter #28045 üzenetére
Nem állítottam be, mivel alapvetően nem ismerem a működés metódusát.
XMBC számomra egy ismeretlen terület, tunert idáig csak win alatt üzemeltem be, ott meg driver+program, aztán megy is. Össze akarok tákolni valami kis AM1 alapú gépezetet, csak amíg megérkeznek az alkatrészek, tesztelném a mostani nagy gépen a működését.Mi lényeges beállításokat kell eszközölni, és saccra hol, abban tudsz segíteni?
-
törölt tag
válasz
Warter #28016 üzenetére
Ez az? Igaz nem valami nagy méret. Szerk: eredeti nagyságban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Robotporszívók
- Óra topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple Watch
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest