- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Mobil flották
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
nagyúr
válasz
Alien! #56573 üzenetére
Van itthon Chromecast 3, Chromecast with android TV és egy Acer E15 E5-522G-671W (A6-7310). Egyet tippelhetsz, hogy melyiken a legszebb a Netflix 1080p-ben.
És nem arról van szó, h egy picivel jobb a noti sima windows alatt...
Persze kényelemből a Chromecast with android TV-t használjuk a streamhez, de csak addig, amíg nem szánom rá magam, hogy vegyek egy erősebb gépet oda, mert az acer már nem bírja a youtube 1080p@60hz-t.
És igazából windows-ra ugyanúgy ott vannak a streaming-hez az appok, amik ugyanazt az élményt adják, mint az androidosak.
Nyilván ár-érték arányban egy amazon vagy google cucc verhetetlen, főleg 4k esetén. De ettől a htpc-nek megvan az előnye.
"pont ez az, hogy nem jobb, csak sokan abból indulnak ki, hogy egy
HTPCandroidos eszköz mindenre is a legjobb. pedig nem így van sajnos." -
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék egy mini pc-t a nappaliba, szerintetek fullhd-ra, film, youtube, netflix, hbo max esetén lenne különbség egy I3-6xxx-s gép és egy 4500C/5105-s Brix gép között? Nagyjából mindkettőt ki tudom hozni 50-60k között.
-
Polllen
nagyúr
válasz
bajnokpityu #56266 üzenetére
Én is azt akartam mondani, h 2-3400G, ha éppen kapható, vagy rx 550. 30-50k között találni.
-
Polllen
nagyúr
válasz
KilgoreTrout #55936 üzenetére
1-3-4 az rpi4-n, Libreelec alól.
3-hoz librespot + upnp
4-hez samba -
Polllen
nagyúr
válasz
Polllen #55919 üzenetére
Érdekes dolog történt. Újrahúztam a notit 21H1-gyel és most az 1080p60fps youtube videókon 3% max a drop. Számomra ez elfogadható.
Már csak egy bajom van. A youtube.com/tv-hez nem találok olyan böngésző agent-t, amivel megjelenne az 1080p60fps opció. Csak normál asztali nézetben. Még mindig nincs olyan tv, ami vinné ezt?
-
Polllen
nagyúr
válasz
Patice #55918 üzenetére
Nekem 1080p60fps youtube-hoz kellene valami vas. Honnan érdemes indulni? Mondjuk N3350-s Brix?
Előkerült egy régi A6-7310-s noti és a netflix fullhd-ban ezen szebb, mint a Chromecast with android TV-vel, csak szegény 1080p30fps felett youtube-bal már használhatatlan...
Évek óta S905-s boxot nyúzok + chromecast, uh teljesen kikerültem ebből a körből.
Van itthon amúgy egy 3400G-s gép, de azzal inkább játszani szoktam, nem költöztetném ki a nappaliba és ennyi erő azért nem is kell ide. -
Polllen
nagyúr
válasz
zsoltika74 #47328 üzenetére
Ha elegendő a mostani géped, akkor egy dvga csere szerintem elég lenne.
Ha platformot váltasz dvga nélkül a film és netezés menni fog, de vga igényesebb dolgok (pl. játék) erősen limitált lesz.
Ha meg platformot és dvga-t is váltasz, az drága lesz.
-
Polllen
nagyúr
válasz
zsoltika74 #47325 üzenetére
Közelítsük meg onnan, hogy mit szeretnél azzal a géppel kezdeni!
Legyen a legolcsóbb? A pénz nem számít? Filmeken kívül mire kell még? Számít a fogyasztás?
-
Polllen
nagyúr
válasz
zsoltika74 #47321 üzenetére
CPU csak akkor kell, ha nem tudja a vga natív.
Pl. ezt a ph-s teszt csomagból:
H.265-hevc_4K_23.98fps@10Mbps_KazuEgy i5-4460 elviszi akadásmentesen. Egy i3-4330-n már szaggat.
-
Polllen
nagyúr
válasz
#20691712 #47299 üzenetére
Zárógondolatként annyit tegyünk hozzá, hogy nem android-dal szívatják magukat, hanem libreelec-ket használnak és nem akarnak rajta netezni, hanem médialejátszónak használják. A megfelelő igényhez, a megfelelő eszköz.
Kizárt, hogy valaki nezetésre ilyen eszközt ajánlott neked. Nem való erre. Ráadásul éppen médialejátszóhoz nem fog kelleni 1 GB ram se igazán, olvass utána a libreelec rendszerigényeinek vagy inkább hallgass.Ahhoz, hogy egyszerre lehessen torrentezni, meg csillámfaszlámázni kellhet több ram. Megnézni egy fullhd filmet vagy meghallgatni egy 24/192-s zeneszámot pont nem.
-
Polllen
nagyúr
válasz
Nirvanus #47264 üzenetére
Azt megkérdezhetem, hogy a G3220-t miért downgradelted A4-5000-re?
A youtube fullhd videók zömét vinni fogja, de szerintem találni fogsz ezekből is olyat, amivel ki lehet fektetni.
Játékokban gyengébb, mint a G3220. Főleg MMO-nál, ami inkább cpu, mint igp igényes. Szóval amennyivel olcsóbb, annyival lassabb is.
-
Polllen
nagyúr
válasz
Patice #47215 üzenetére
Arra érdemes figyelni, hogy a 40 ms render time csak 24p-nél igaz. Mindig a movie frame interval alatt kell maradni, ami elméletileg így alakul:
23.97 = 41.71ms
29.97 = 33.36ms
59.94 = 16.67mTehát 60p-nél már 16 alatt. Én végül azt csináltam, mivel nem volt kedvem profilozni, és vegyesen nézek anyagokat, hogy mindig 15 alatt legyen.
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene, van egy 25p-s felvételem, amit windows 10 alól, legújabb nvidia driver-rel az mpc-hc+madvr és a kodi is 24p-ként próbál lejátszani, emiatt akad a kép.
Kipróbáltam rpi3-n libreelec-kel, az akadásmentesen, 50p-ként játsza le.
Ez az nvidia vagy a file hibája lehet és mit lehet tenni ellene?
-
Polllen
nagyúr
válasz
djnice #46953 üzenetére
És érdemes inkább a chroma upscaling-t feljebb venni, mint az image upscaling-re is ráengedni az ngu-t low-n?
Anno még .8x-n beállítottam mindent, de azzal a konfiggal kifagyott a lejátszás az új madvr-rel, uh elkezdtem újra beállítgatni... Viszont hirtelen nem találtam leírást az ngu-hoz.
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
Jól gondolom, hogy Libreelec-t csak úgy lehet pendrive-ról futtatni, ha felmásolom egy pen-re, aztán feltelepítem róla egy másikra?
-
Polllen
nagyúr
Végül egy J3160 lett innen apróról, 3k-val lógott csak ki a keretből.
IGP-nek mennyi ramot érdemes megosztani?
-
Polllen
nagyúr
Mennyi a keret és milyen méretben gondolkozol?
A 3,5" hdd-ket halknak tartod? Azért kérdezem, mert ha azok hangja nem zavar, akkor nem feltétlen kell passzív gépben gondolkodni.
Sőt, szerintem azon is elmélázhatsz, hogy az rpi marad a tv-re kötve, máshol meg összeraksz egy gépet, ami streamel az rpi-nek.
-
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
A játék gépem leépítem (I5-4460) és helyette szeretnék egy htpc-t, amivel fullhd filmeket és 3D-t tudok nézni kadenciahelyes megjelenítéssel. Jól gondolom, hogy ezen a platformon maradva i3-4xxx alatt ezzel gond lenne? Van a családban egy athlon 5350-s APU is (ez volt a régi htpc-m, ez tudja tutira).
Kerüljön vissza az apu vagy van más olyan megoldás amivel 20k-ból (lap+cpu) ki lehet hozni olyan megoldást, ami a fentieket tudja?
-
Polllen
nagyúr
válasz
fenergie84 #42133 üzenetére
Filmet néztem rajta (720p, 1080p, 3D), zenehallgatás, letöltés, és régi játékok. Erő van benne.
A ház szép, de elég szűkös, 2,5" hdd-khez van kitalálva. 3,5" HDD-t vagy az sfx táp helyére teszel (én ezt tettem) vagy a cpu fölé, de ekkor oldalra a 2 db 8 cm-s venti kötelező.Én használtan apróról tudtam beszerezni, hébe-hóba fel szokott bukkani. Új pedig erre.
-
Polllen
nagyúr
válasz
fenergie84 #42131 üzenetére
Használtam ilyen apu-t ilyen házban. Többet is elbír, mint amire szánod. Hangja pedig nincs gyári ventivel sem, hacsak nem túráztatod meg valamivel nagyon.
-
Polllen
nagyúr
-
Polllen
nagyúr
válasz
Oszilaci #36967 üzenetére
raspberry pi < raspberry pi B < raspberry 2 Már ha erre gondoltál a butításoknál. Itt nincs butítás, így fejlődött a lap.
Fogyasztásnál nézd meg, hogy mekkora lenne a különbség, úgy óránként 5-10W (lehet sokat is mondok)? Na az úgy éves szinten, ha 24/7-ben megy a géped 3500-4000 forint. Ha csak a felében, 2k...
Nézd meg a váltás költségeit és döntsd el, hogy csak a fogyasztás miatt érdemes-e. Arra tippelnék, hogy nem.
-
Polllen
nagyúr
válasz
Sholom #36855 üzenetére
Ha nagyon ragaszkodsz a plex-hez, akkor azt htpc-n is tudod használni, a szervert és a klienst is ugyanazon a gépen fogod futtatni, nem kell a TV appját használni.
A plex nagy előnye nyilván az, hogy egy szerver szolgál ki sok-sok klienst és bármin nézhetsz filmet, ami tud hozzá csatlakozni. Na most attól, hogy egy htpc-t használsz és pont ezt nem használod ki, attól még nem biztos, hogy érdemes a kodit megtanulni és áttérni rá. Főleg, ha a plex is elég és a szerver részét már belaktad.
-
Polllen
nagyúr
válasz
#75912448 #36799 üzenetére
Azt vettem még észre, hogy elég sok frame-t dobál, ha világosból gyors sötét kép lesz vagy vissza, uh kikapcsoltam az artifact removal-t.
Így egy 1,5 órás 23,976 film alatt 16 drop lett és 84 repeated frame. (2x meg kellett állítanom a filmet.)
A frekivel még nem játszottam, az ugyanúgy rossz.elmouse
Volt olyan házam, nagyon jó kis kuckó, de ha belepakolsz egy dvd-t felülre, oldalról ne spórold le a ventiket. Legalább egy legyen. Vagy használj külső slim ODD-t.
-
Polllen
nagyúr
-
Polllen
nagyúr
válasz
#75912448 #36793 üzenetére
Már próbálgattam alacsonyabb beállítások mellett is, de ugyanannyit dropolt, uh mindent visszaállítottam úgy, ahogy volt, amúgy sem terheli agyon a gépet úgy sem, csak d3d9-re váltottam. Így ugyanannál a filmnél van drop, de csak olyan 5-6 percenként 1. El is kezdtem nézni egy másikat. Ez 25hz-s, 0 drop, uh valószínűleg a driver és a d3d11 mód lesz a ludas. (Amúgy a rendszer egy win 8.1 pro 64-bit) Majd jövő héten megnézem ezt a driver mókolást.
Ati/amd-vel mennyivel unalmasabb volt az élet...
-
Polllen
nagyúr
válasz
bajnokpityu #36786 üzenetére
A 5s present csúcsértékei, ha DX9 módban nézek valamit lényegesen alacsonyabbak (~12ms és 0,6 ms), de a drop ugyanúgy megvan.
Lan alatt a hálózatot érted? Azzal elméletileg minden rendben, de amúgy a film egy usb 3-s hdd-ról megy.
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
MPC-HC+madvr-t használva mennyire normális, hogy folyamatosan van drop egy i5+GTX 750-nel?
A CPU és GPU terhelés nem megy 50% fölé, akadozni sem látom a képet, csak másfél óra után azt látom, hogy 260 frame-t sikerült dropolni...HW kódolásnál az nv megoldása van kiválasztva.
-
Polllen
nagyúr
válasz
asanotadanob #32750 üzenetére
Kodiból akarod meghívni vagy alapból tárirányítható kell?
Hangminőségre a deadbeef-t mondanám, de próbáltam kodival.
-
Polllen
nagyúr
Melyik képlet? Ha veszek egy ilyen lapot meg egy notebook tápot vagy egy picopsu/paneltáp + notebook tápot akkor kb. ugyanott vagyok árban. Sőt még lehet beljebb is az első variációval.
A fogyasztás meg hatásfok más tészta, de arról nem is beszéltem. Nem mintha mindkét konfig két 3,5"-s hdd-vel nem férne bele 80-90W-ba.
-
Polllen
nagyúr
Igen, kell egy grafikus gyorsító hw támogatással a mostani formátumokhoz. Onnantól kezdve ő végzi a munkát, nem a cpu. Sztem azon a vistás lapon nem olyan van, bár lehet erőből megoldja a cpu is. De ez utóbbi esetén jobban melegszik, többet eszik.
A többi pedig az ízlésedre van bízva, hogy milyen hangos hűtőt, tápot teszel bele.
-
Polllen
nagyúr
válasz
Gabesz26 #32662 üzenetére
És ez tapasztalat? Csak mert a topikjában volt ez már téma, többen használtuk/használjuk ezt a kombót és nem nagyon volt vele gond. Legmagasabb beállításokat természetesen ne bírja, de az ott keringő angol beállítási segédlet alapján a közepes beállításokkal semmi gondja.
Tamoo
Csak single channel van a RAM-nak. De ebből hátrányod maximum akkor lesz, ha játszani akarsz, mert ez limit az igp-nek. Máshol éppen teljesen mindegy.
Szerintem ennyiért nincs jobb htpc-nek. Az utódjáról senki sem tudja, hogy mikor jön.
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok,
egy kis segítség kellene MPC-HC + madVR + Nvidia GTX 750 + 3D ügyben. Vízszintesen/függőlegesen osztott mkv filmekről van szó és egy LG 42LM620S TV-ről.
Ha bekapcsolom a nvidia driver-ben a 3d-t, 23/24p filmeknél a TV ugyan 3D módba vált, a menü 3D lesz, de a film két része egymás mellett, alatt marad és pluszba kapok egy nagy OUT OF MEMORY üzenetet. Ha kikapcsolom a 3D-t a driver-ben a TV-n tudom aktiválni a 3D módot, de a 3D megjelenítés módját már nem, így is nézhetetlen, mert a két kép továbbra is külön látható.
Átmeneti megoldásnak azt találtam, hogy 3D a driver-ben off, a megjelenítés 60 Hz attól függetlenül, hogy a film 23/24/akármi és a TV-n 3D módot bekapcsolva ki tudom választani, milyen 3D tartalom fut. Ez így nagyon körülményes...
Valami egyszerűbb módszer nincs?
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok,
egy kis segítség kellene. Eddig ati kártyát használtam és ilyennel nem találkoztam.
GTX 750 24hz-re váltva széthúzza az asztalt, így pl. az MPC-HC play gombja is kilóg a képből...
Lehet ezzel valamit kezdeni vagy csak a kézi átméretezés segít az nv panelen?
Végül a TV képarány beállításainál meg tudtam oldani, de ez most a TV hülyesége lehet vagy az nv-é?
-
Polllen
nagyúr
válasz
CactuS #28171 üzenetére
mItx-ben 2-3 vinyó necces. NAS ház, ami az első posztban van 18k+ áron. Vagy ház mod.
(Fractal node talán ilyen)Amúgy a 2-3 3,5"-s vinyóval inkább a 120w-s paneltáp, adapter.hu-n így keress rá. Sokat esznek azok. És lehet az is kevés lenne. Kabini topikban nézz rá fogyasztásra.
Nálam egy samu-t és 1 wd red-t a 90W-s elvisz, de mást nem szívesen kötnék már rá.
-
Polllen
nagyúr
válasz
CactuS #28159 üzenetére
A QC5000 teljesítményét nem ismerem, de az általad választott AM1H-t csak akkor érdemes venni, ha noti tápról akarod használni.
AM1B-ITX lényegesen olcsóbb és ugyanolyan a táp ellátása, mint a QC5000-nek. Azokat már érdemes összevetni és rögtön kb. egy árban jönnek ki. (ahogy nézem Athlon 5350 többet fogyaszt, cserébe erősebb)
1080p, 3D meg netezésre én az Athlon-t venném, vagyis vettem, mert ez később bővíthető lesz remélhetőleg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest