- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skyner
tag
-
Skyner
tag
Tamoo: Van értelme, ha Cavern mérés előtt az AVR-en Large hangfalparaméter mellett Pure-Directbe teszem a kimenetet? Ekkor aztán végképp nem dolgozik semmilyen hangzásjavító áramkör.
Mindenképpen kipróbálom ha te még nem tetted meg, de ha már próbáltad és nincs értelme, akkor nem próbálkozom vele. -
Skyner
tag
Nem egy frontra mértem, hanem a kettőre egyszerre + subbal.
Azt javaslod, hogy bal front+sub, valamint jobb front+sub mérést csináljak inkább?
100Hz-es vágással nem lokalizálható hogy honnan jönnek a 100Hz alatti frekvenciák?
A sub front oldalon van közel a jobb oldali fronthoz, nem a hátam mögött, szóval lehet hogy nem lenne gond. -
Skyner
tag
Köszönöm szépen, hogy ránéztél.
A mérésben általam beírt emlékeztető magyarázata: pl. "Room_40Hz_80Hz" azt jelenti, hogy frontokra+centerre 40Hz, a surroundokra 80Hz vágást állítottam be. Értelemszerűen a Room_All80Hz azt jelenti, hogy az összes csatornát 80Hz-en vágom.
Együtt mértem a frontokat a subbal Cavernben beállított 40Hz és 80Hz freki vágással.
Mérés előtt AVR-ben kinulláztam a távolság értékeket, a csatornák hangerejét egyforma szintre állítottam a hallgatási pozícióból mikrofonos méréssel, kikapcsoltam az AVR EQ-ját, frekvencia vágásokat, a helyiségkorrekciót, valamint minden egyéb szolgáltatást, amely belenyúlhat AVR oldalról a hangzásba. Az összes hangszórót Large-ra állítottam és ráeresztettem a Cavern-t az általad javasolt beállításokkal (képernyőképeid szerint).A grafikonra ránézve nekem is 80Hz-en tetszik leginkább, mégis irritálja a fülem 80Hz-es beállítással hallgatva. Talán az a baj, hogy a mély hangok által keltett légnyomás sok a 15m2-es nappalimhoz mérten.
Kipróbáltam sub nélkül is, akkor sem sokkal jobb a fülemnek, viszont az előző hozzászólásomban leírt LFE delay beállítással subbal is barátibb.Attól tartok, hogy egyféle Cavern beállítás nem lesz megfelelő nekem filmhez és zenéhez egyaránt, szóval kénytelen leszek más-más beállításokat használni, majd a felhasználás jellegétől függően kapcsolgatni az EQ APO-ban.
-
Skyner
tag
Feltöltöttem ide a kérdéses 2db Cavern visszamérésemet.
Tegnap este még annyit mókoltam, hogy a REW "Alignment tool"-ját használva a frontok és külön a sub görbéjének kiválasztásával ellenőriztem, hogy rendben van-e az időzítésük.
Volt eltérés, így csak próbából azt tettem, hogy a center csatorna időzítésének értékéből (azért onnan, mert a frontok között van félúton) kivontam a REW által kiszámoltat és az EQ APO-ban az LFE résznél ezt az értéket írtam be a 0 érték helyett.
Nem kizárt hogy hülye próbálkozás, de a fülemet így már nem annyira bántotta a 80Hz-es vágású EQ beállítás. Sajnos már késő este volt, a család is aludt, így már nem tudtam visszamérni hogy lássam is a különbséget, ne csak halljam.Még annyi a feltöltött mérésem tanulmányozásához, hogy hallgattam Cavern-es 70, 60Hz, 50Hz, 55Hz-es vágással is és az jött le fülelve, hogy 40Hz-80Hz között van valami, ami a szobámban kellemetlen hatással van a füleimre nézve, kényelmetlen hallgatni.
-
Skyner
tag
Érdekes a helyzet. Szerintem nem rossz a görbe, viszont nem tetszik a fülemnek 80Hz vágással. A 40Hz-ez vágású "fül barátabb" .
Az alatt azt értem hogy nem tetszik a fülemnek, hogy olyan mintha nyomáskülönbség lenne, mintha széllökés birizgálná a füleimet és az nem kellemes.
Ugyanez kicsit rázoomolva. Mi miatt bánthatja a fülem?40Hz-en ugyanúgy Room görbén, de 40Hz-es vágással:
Ugyanez kicsit rázoomolva. Ez jobb a fülemnek, de nem annyira ütős akciófilmeknél.A kettő együtt (80Hz a barna színű, 40Hz a zöld színű görbe):
-
Skyner
tag
Együtt tudok élni a megszokott hangerő kijelzéstől eltérő értékkel az AVR-en, legfeljebb emelem a hangerőt rajta.
Egyébként frekvencia vágás kísérletezésnél elegendő ha beállítok pl. 80Hz-et és a txt-ben átírom 60-ra? Vagy minden Cavern mérés előtt beállítom egy értékre és azzal mérek?
Csak azért kérdezem, mert kísérletezni több időm van a txt szerkesztésére, mint kivárni, mikor nem zavarok senkit a mérőhanggal. -
Skyner
tag
Nagyon szépen köszönöm, nem így volt beállítva a Cavernem. Az alsó képernyőképeid alapján csináltam új Cavern mérést és nagyon szép a görbém, viszont nagyon lehúzza az AVR hangerejét, azaz jóval halkabban szól az EQ APO-ban engedélyezve.
Új UMIK-1 SPL mérést csináltam a mérés előtt, egyforma hangerővel szóltak a hangszórók, szóval nem értem miért csökkenti összesen -12,7dB hangerővel. -
Skyner
tag
Köszönöm a válaszaitokat.
Tamoo javaslatára Large-ra tettem az összes hangfalat, kinulláztam a távolság adatokat az AVR-ből, csak a hangszórók hangerejét nem piszkáltam, azok jók voltak.
Mértem a Cavernnel, tetszik is az eredmény, kivéve azt, hogy ha Large-on vannak a frontok, akkor a sub nem dolgozik sztereó zenénél. Jól gondolom, hogy tegyem át Small-ra és REW mérésekkel keressem meg a helyes freki vágást az erősítőben beállítva, vagy inkább EQ APO-t érdemes használni freki vágásra.
Mondjuk fura, mert a Cavernre bíztam a frekivágásokat, de nem látok a txt fájlban vágásra vonatkozó paramétereket.Mit rontottam el?
-
Skyner
tag
-
Skyner
tag
Beüzemeltem az asztali gépemet a laptop helyett, ennél már nincs olyan gond, hogy bekapcsolt EQ APO mellett ne tudnám mérni a Cavern eredményeit. Ezek szerint az Intel Megjelenítő hang hibázik valahol.
Elkészítettem az összes csatorna átirányítást az összes hangfalra, most már külön-külön és együtt is tudom mérni a frontokat, a centert és a surroundokat na meg persze a subwoofert.
Köszönöm szépen a mintát, a képernyőkép sokat segített.Lehet olyat csinálni az EQ APO-ban, hogy bizonyos frekvencia tartományban (pl. 37-45Hz között) ha a dB értékük elér egy szintet, akkor csökkentse a megadott tartomány hangerejét x decibellel? A szoba akusztikámat (szoba módom kiemelését) próbálnám így megoldani.
Másik kérdésem, hogy EQ APO-ból oldod meg a freki vágásokat és nem AVR oldalról?
Az miért jó? -
Skyner
tag
Oké, köszi, nem kalibrálok mást, az UMIK-1 90 degrees kalibrációs fájlját már a kezdetek kezdetén betöltöttem.
Arra tudsz valamit mondani, hogy JAVA-ra állítva a drivert, ha engedélyezem az EQ APO-ban a Cavern txt állományát, akkor miért nem enged mérni? 111dB hangerőre panaszkodik a REW, de nem tudom az okát. Ha fekete színű bal oldalon az APO-ban az ikon (tehát kikapcsoltam), akkor a REW simán mér gond nélkül, viszont ekkor ugye nem érvényesülnek a Cavern paraméterei. -
Skyner
tag
Kipróbáltam, de azt írja, hogy 111dB a hangerő. ASIO-val 75dB ugyanazzal az AVR hangerőbeállítással.
Az a frucsa, hogy csak akkor problémázik a REW a hangerővel, ha az EQ APO konfigurációs txt melletti jelölő grafikon szerint be van kapcsolva. Ha kikapcsolom, nem problémázik.
Gondolom a Java driverhez kalibrálni kell a hangkártyát, de 1Khz-es hangot ad ki és brutál hangos, nem tudok megmaradni a szobában csak ha befogom a fülemet, akkor viszont nem tudok hangerőt növeni az erősítőn. -
Skyner
tag
Köszi szépen, mindenképpen kipróbálom.
Jaj, még egy kérdés. Cavernben úgy vettem észre, hogy csak az első és a hátsó hangfalaknak lehet crossovert beállítani, külön a centernek nem.
Jól gondolom, hogy a Cavern által elkészített fájlt szerkesztem az EQ APO-ban, a Centert kiveszem a frontokkal közösített csatornából és új beállításokat csinálok csak a Center hangszóróra? -
Skyner
tag
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat.Természetesen UMIK-1 mikrofonnal mérek.
Elolvastam a REW ajánlását a beállításokat illetően, ASIO drivert tettem fel és a REW-ben is azt állítottam be a JAVA helyett (Preferences->Drivers). Ebben külön-külön minden hangfalat (subot is), de akár együtt is tudom mérni a frontokat, surroundokat a subbal együtt, ha pedig nem subbal együtt akarom mérni, akkor azt csak egyszerűen kikapcsolom. Lehet, hogy az ASIO kikerüli az EQ APO beállításokat? Keresgéltem a neten a választ illetően, de nem találtam semmit erről.
Még egy fontos dolog. Nincs dedikált hangkártyám, Dorian fórumtárs elmondása alapján nem szükséges, mivel a hang dekódolást úgy állítottam be a lejátszó programban, hogy a gép kódolja ki, de már Youtube-ról lejátszott zenénél is hallom a nagyságrendekkel minőségibb hangzást. Nem mellesleg HDMI-n keresztül csatlakoztatom a PC-t (laptopot) az erősítőhöz.
Sajnos amit javasolt, hogy Directsound-on keresztül menjen a hang, nem találok ilyen beállításokat, csak azt, hogy az erősítőm "Intel megjelenítő hang"-on keresztül kapja a jelet.Nekem az a fura, hogy bár hallom az óriási különbséget az EQ APO bekapcsolásával filmnél és zenénél, de REW-val nem tudok utánamérni hogy hol lehetne még finomítani.
Kipróbálom Java driverrel és megpróbálom az általad ismertetett módszerrel mérni a subot és a frontokat.
-
bajnokpityu
félisten
2400g? Akkor kis madvrt is tudna. Tamoo : mérve alig marad el egy nagyon jó kapcsi PC táp, egy fél lin Hdplex taptol. 2400gnel osszehasonlitva azért jobb am a fél lin tap. Fél lin, mert ugye a Hdplex v picopsu kapcsi, meg a alapon a psuk is kapcsik, csak az elotap lin. Es meg így is van előnye. Nem sok, persze.
Igen, én is meguntam a boszme vgaval futeni
-
Nnya
csendes tag
Igazából nem vagyok teljesen láma a dologhoz csak a hm ezen része új terület. Nincs kiindulási alap. Hifi vel kb.35 éve, hm-val kb 25 éve, pc-vel kb 26 éve,pc infra/ip távirányítással kb.18éve foglalkozom. (3db philips pronto/pro távirányítóval)Az első aktív sub crossoverem még akkor készült amikor még pro logic nem is volt! Közben lett család a lóvé meg másra megy.... Az erősítőm is 21 év után halt meg.(H/K avr-500rds) Ma már nincs ilyen kategóriára pénzem,meg hát ez a márka is műanyag vacak lett azóta. A leírás szerint 70w csatornánként 650w felvett teljesítményen. A mai vackok meg felvesznek 200w-ot, ebből leadnak 7x150-et
tehát termelik az áramot! Szóval a célom: egy központi távirányítóval vezérelhető all in one windows alapú htpc végfokokkal! A hardver változhat közben,egyenlőre 2db Gigabyte GA-MA770-UD3 (rev. 2.0) deszka az alap a projekthez .(tudjuk hogy van i13 proci 128gb ddr8 ram,meg steinberg,e-mu hangkari is), a hangja nekem megfelelő(analóg stereon teszteltem sokat...). Az első coaxos alaplapom Asus p4c800-e deluxe hangjához képest high-end!!(ott bele kellett rakni a p2-ből kitermelt Aureal Vortex PCI hangkarit).Bocsi a sok rizsáért!! A segédprogik nevei,linkjei jöhetnek!! Végig gondolva a kihívás része jobban érdekel mint a kész,működő dolog!
-
Nnya
csendes tag
Köszönöm!
Tehát: a pc képes feldolgozni a hang kódolásokat (pro logic,ac3,dts........) digitálisan és továbbítja analóg kimenetre azaz felejthető a hm erölködő előfok+mozi része. A végerősítő már így is,úgy is analóg. Jól gondolom hogy így sem butább a rendszer semmivel? Vagy van még valami hátulütője? Ha nem fontos nem ruházok be egy 5.1/7.1/18.6...erősítőre újra ha megkerülhető a tudása. Sztereóból meg van bőven!! Más forrást már nem is használok csak a htpc-t.
Köszi a választ! -
SunMount3r
nagyúr
Persze, ha lehet külön NAS, vagy épített szerver, de nyugodtan mehet a HTPC-be is, ha ezekre nincs keret. Ezt a "hangos winyó" dolgot sose értettem, hangosabb a notim ventije, mint a benne lévő és a rákötött 1+4 winyó, filmezés közben sose zavart. Ha meg rezonál, akkor az a baj és úgy kell beszerelni, vagy csillapítókat rárakni, hogy ne tegye, de ez alapból nem winyók hibája.
-
SunMount3r
nagyúr
Jó, nyilván rendszerhez alap az SSD, de filmezéshez felesleges, mármint, hogy ha azon vannak tárolva tökéletesen elég a HDD. És mivel jóval olcsóbb így ajánlottabb is erre a célra, mert több fél fel rá. Abban a korban mag még nem élünk, hogy átlag user több TB-os SSD-kben gondolkodjon (árilag).
-
SunMount3r
nagyúr
Na ez az amit HTPC építésnél különösen jó tudni, hogy iTX-ben meg mATX-ben akar gondolkodni mindenki alapból, aztán meg később kiderül hogy ez vagy a kártya/hűtő már nem is férne bele, mert olyan zsúfolt ház v. az alaplap. Bár biztos vannak ilyen tuti házak is pl. de lehet az az árcédulán is meglátszik...
-
ctrlaltdel13
őstag
Ez a baj hogy még képlékeny.
Stxii lesz benne, vga nélkül, de azért később ha kell legyen egy + pci sín neki.
Ryzen igp-s proci, valami nohtua ventivel.Fekvő házat szeretnék, lehet megy a rack-be az avr helyére.
Azért gondoltam elsőnek házat venni, mert lapból azért nagyobb a választék.
Olyat nézek majd ami az igényeimnek megfelelő.Direkt nem írtam árat, de mivel ez az egyetlen elem ami látszik, nem fogok rajta spórolni.
Mondjuk lőjünk egy 100k-s keretet elsőre. -
Vhiktor
nagyúr
@Tamoo
@devil-k
Tudom ez egy kcisit off, de ezek a "gépek" tudják megfelelően a 24p-s lejátszást, be lehet állítani, hogy RGB full/limited vagy YUV legyen a kimenet és továbbítanak mindenféle hangformátumot az erősítő felé?
Ha hálózattal van csatlakoztatva a pc-hez, akkor is akadsámentesen lejátszik mindent? -
Vhiktor
nagyúr
És ha közvetlen projektorra kötöd akkor megjavul?
Egyébként elmennek a p@csába az edid és handshake dolgokkal, mert én is ez miatt szívok, hogy egyszerűen nem hajlandó a pc felismerni, hogy az erősítő tudja dekódolni a DTS HD MA és Dolby True HD hangsávokat, csak sima DD-t és DTS-t ajánl fel. Nem értem, hogy miért nem lehet manuálisan kiválasztani egy listából, ha én egyszer tudom, hogy mire képes, rá erőltetik az emberre ezt a szar automatikus felismerést, ami csak akkor működik megfelelően ha úgy állnak a csillagok.,......
-
MasterMark
titán
-
bajnokpityu
félisten
4308 jobb volt nekem is nélküle, mint vele. Dirac már jobb. De amúgy nagy tévedés sztem, hogy a lin eq a cél. Szar lancbol nem lehet jót csinálni dspvel se. Fazison, meg a szoba impulzusvalaszon érdemes, ez sokat hoz az élményben. Na, ezt nem tudod megcsinalni pcvel 8 csatornában fel mp szamitassal realtime.
Nem okoz nagy bajt az ide oda konverzió. Valamennyi infó elvész, de pl autohifit nem tudok elkepzelni idokorrekcio nélkül. Annyira más tavolsagokra vannak a hangszórók, kell. És ott ez bevalt szokás.
Python, miben egyezunk izlesben? Se forrásban, se erositoben, se hangfalakban nem egyezik az izlesunk altalaban. Sztem kabelben es szobaakusztikaban se egyeznenk.
-
python1
veterán
A minidsp hsználata nem erről szól, semmit nem veszÍt a jel minidsp-zés közben, ráadásul ez egy crossover funkciót ellátó eszköz nálam többnyire, de a szubok DSP-zését is maradéktalanul megoldja, AVR-el, processzorral nehéz lenne kár 4 sub kezelése, ráadásul külön- külön teljeskörűen.Tehát itt elvérzik minden más alternatÍva, de jól kiegészÍti bármilyen AVR/processzor rendszerét, és még PC-t sem kell használni.
Végigjártam oda-vissza, nekem ment a 4308 soha nem lopta be magát a szÍvembe. -
bajnokpityu
félisten
Probald ki eloszor sztereoban. Megtettem, rogton letettem ezekrol a cuccokrol. Ha itt elverzik egy kiskinai daccal szember az stx,akkor szvsz kar eroltetni. Szvsz lehetetlen normalis hangminoseget kihozni belso karival. Kulsovel meg annyibol lehet egy 16 csatornas daccal,amibol kesz kiraly procik vannak. Es meg mindig csak igeret, ezek nem erre keszultek, ordas szivas is lehet a semmirrt.
ugyanez volt a tapasztalatom az elmult 5evben a zene pckkel. Olcson oke,szol, de a dragabb cuccoknak semmi ertelme, mert jobbak a celhardverek.
nyilvan pcs topicban ongol ilyet irni, de sosem erdekelt a tobbseg velemenye, ha nem egyezik a sajat tapaszztalattal.
-
Patice
Topikgazda
Miért nem csak LE-t raktál erre a gépre is?
Amúgy frissen felrakott Win10? Intel driver friss?
Mi a Win10 alapértelmezett hangeszköze?
(#46965) robi222:
Én úgy próbálnám, hogy a feliratok kezelését csak a Kodira hagynám.
(#46966) djpundro:
Intel 6-os NUC nem rossz, de Mo-on ezek sajnos drágábbak és akkor még csak az alap gépről beszélünk. Kell még bele memória + SSD minimum, akkor már kb. a kerete kétszeresénél járunk. Nem hiszem, hogy szeretne ennyit költeni.
Vagy ha már barebone cucc, akkor Asrock DeskMini. Ha már kicsit akar.
-
Oszilaci
senior tag
2 napig áll az ajánlat
szerintem ezen belül lesz a határidő
-
törölt tag
Csak az fűti, de az nagyon. Viszi a procit, lapot és képes a teljes házat átforrósítani. Ha kisebb ITX házikó azon oldalára esik ventinek felfogatás, akár egy 4-6 cm-es alacsony fordulaton simán kordában tartja.
Cicergés: Nekem ez a mániám, elsőként ellenőrzöm minden alaplapon és tápon, ha a legkisebb cicergést hallom megy vissza azonnal. Meg kell hallgatni idle és fokozatos terhelés mellett is.
-
törölt tag
50 fok környékén nem aggódnék senki helyében, passzív HTPC-k esetén 50-70 fok pl teljesen normálisnak számít. A Kabinit az alaplapi DC táp "főzi", ha kerül rá némi fuvallat, -10 fok egyből garantálva. Nagyobb ventik esetén - jellemzően a házak elején található 12-14 cm-esek - rommá hűtik az egész kócerájt. Ha nem DC bemenettel táplálják, simán elmegy passzívan is.
-
Oszilaci
senior tag
nem azért van komoly hűtés az asztali gépekben " gamer " gépekben,hogy Idle*ben alacsony legyen a hőmérséklet ,ezt nem olyan nehéz elfogadni hanem azért ,hogy terhelésen NEM LEGYEN BENT 90-100C
ki nem sz@rja le,hogy terheletlenül 25c
100%-os terhelés mellett ne legyen tartósasn 60-80fok felett semmi sem
-
tupacamaru
veterán
Ezek a kis házak nem tesznek jót a szellőzés hatékonyságának, hibá van rajtuk sok szellőzőrés. Nekem volt egy M350-es házam, egy 4 centis ventit lehetett bele tenni csak, 55 fok volt bent és 3 évig simán ment, most adtam el nemrég. A mostani Elite 110- be a gyári ventit használom csak, az alaplap vezérli és kevesebb mit 700-al pörög, gyakorlatilag hangtalan. A proci 45 fok, pedig néha 3 vinyó is fűti a házat. Mondjuk nincs benne a tápegység, így át tudja fújni a levegőt az egész házon. Ha sikerül átalakítanod a házad tetejét akkor biztosan sokkal jobbak lesznek a hőfokok.
-
tupacamaru
veterán
Szerintem a te alaplapodon már nincs olyan kondenzátor ami kiszárad. Azért van az asztali gépben annyi venti mert a proci és a VGA terhelés alatt nem annyi hőt disszipál el mint egy ilyen kis szar gép. Valamint elég sok modern VGA úgy van tervezve , hogy a házba marad a hűtőlevegő és ki kell onnan szállítani valahogy. Remélem nem bántottam meg a gépedet a jelzővel.
-
dunkel
őstag
Hasonló hőfokok vannak nálam is a passzív Streacom FC8-Alpha-ban. Én is azon gondolkodtam megmoddolni oldalt vagy a tetejét. Aztán egyelőre elvetettem. Megy amíg megy, minden 3 év garis, előírás szerint összerakva.
Mindenesetre majd egyszer a következő gépnél újragondolom a passzív ház dolgot, vannak tök jó, szinte zajtalan ventik/hűtők.
-
Oszilaci
senior tag
mert az explorer,alkalmazások,játékok folyamatosan változó 50%-ot meghaladó terheléssel zargatják az I7-et és az R9-270OC-t amik bőven több hőt képesek termelni mint egy HTPC.
nekem ugyan IVY G2030 és SANDY G540-es géepk vannak HD6450 és HD5450-en társaságában amik szerintem melegebbet tudnak csinálni mint egy integrált procis alaplap,de még 20-30% terhelés felett nem nagyon láttam egyik gépet sem és gyakorlatilag a hőmérséklet az 50-55C-nál több még soha sem volt ,de hozzáteszem,hogy szerintem nem a proci és a vga hőmérő szenzorról veszi a jelet az OPENELEC hanem a chipset-ről -
Oszilaci
senior tag
láttál már kondit??? minimum 85C-ra van hitelesítve ,de PC -ben inkább 100 fok felett.
az üzemi hőfok nekem azt jelenti,hogy normális működés élettartam csökkenés nélkül.
Ha 50cfok van a házban az semmilyen élettartam csökkenést NEM FOG neked eredményezniha tartósan 80-90C lenne az már talán ,de még abban sem vagyok biztos
-
Oszilaci
senior tag
hiába van rajta a venti mert 50fok korul gyakorlatilag alig forog a venti a másik,hogy szinte semmi nem húzza ki a házból a meleg levegőt, de nem is akkora gaz mert az 50fok körüli hőmérséklet nem sok és nevezhetjük normális üzemi hőmérsékletnek
sokan túl misztifikálják ez a hőmérséklet kérdést
nézted mar,hogy a TV-d milyen hőmérsékleten üzemel vagy ,hogy az erősítődben milyen hőmérsékletek uralkodnak ?NEM szerintem egyszer sem nézted meg vagy csak megállapítottad,hogy meleg és ezzel le is tudtad
aggódni akkor kezdj ha elkezd fagyni vagy szemetelni a tv-n és felkúszik 100fok környékére
-
Patice
Topikgazda
Linux vonalat nagyon idegennek érzed?
Nekem bevált és Intel alapon kevesebb szívás mint egy Win8.1 + Kodi. Konkrétan telepítés és első újraindítás után csak annyi volt a teendőm, hogy beállítsam a Kodiban az eléréseket, meg hagytam, hogy megcsinálja a médiatárat. A többi adott volt, MCE távval azonnal ment minden.
Most a médiatár adatbázisát is át akarom rakni NAS-ra és így tök mindegy mikor, hányszor rakom újra.
-
canniball
nagyúr
Tudom itt is vannak kabinisek, de itt meg csak azok vannak.
-
Beeerka
aktív tag
Nincsmit, este azért dobok majd fel képet, nekem így eléggé bevált a ház. A minimal volt nekem is a cél.
(ha nem lennének olyan mocsok drágák, akkor alu, mac minire hajazó házat vettem volna)
Mondjuk nem drágán van hozzá a plusz kiegészítő -
Beeerka
aktív tag
Nemnagyon, vagyis kiépítve nincs, nekem pont "beszorult" a ház sarkába a hdd, úgy hogy meg sem rezdül.
Alatta a + kábelek vannak, plusz a chipset borda, arra fekszik fel. Sajnos a keret nagyon lefogja a levegőt, igaz hogy perforált a teteje a háznak de pont középen fut végig a keret. Kerettel-keret nélkül 10-15fok difit értem el.@Celtis: Ott van az usb power on is, alsó 2 választási lehetőség.(hopp látom válaszba ment, tárgytalan)
-
Beeerka
aktív tag
Ha csak ennyi megy bele, akkor igen, bár sanszos hogy vinyótartó-keret-fémlap nélkül. Pont középre tették, így elvesz csomó helyet az amúgy sem nagy magasságból, plusz lefogja a ventit, én ezért is váltam meg tőle. Egy vinyó nekem elég bele, majd vagy nas lesz mellette, vagy több lemezes RAID ház esata csatival mint plusz tárhely.
(Este dobok fel képet a helyről)
@radi8tor1: keret nélkül +1cm, de így a "levegőben" van a hdd/ssd
-
varmi2
nagyúr
Ami belül van, azt nevezik paneltápnak, a külső egysége az ac-dc átalakító. A lényeg az OP végűben nincs semmi, csak a ház, a 90W végűben van az a belső táp, ami a paneltáp. Azt viszont nem tudom, hogy az utóbbihoz adnak-e ac-dc átalakítót.
Nekem is tetszik ez a ház, és ez lesz a ház egy htpc-nél nekem.
-
canniball
nagyúr
A lényeget Polllen kolléga leírta. Az intel vonal DC, az AMD SC. Csak arra akartam utalni hogy egy esetleges későbbi bővítés könnyebben megvalósítható ha szabad az egyik slot, előnyöd pedig nem származik a kitből (legfeljebb akkor ha gond lenne és az egyik modul megadja magát).
Ribi!
Tüskét nem tudom, de az Asrock lapokon van amelyiken van toslink csati J1900 és AM1 fronton is. -
Patice
Topikgazda
Mire használnád? Mivel?
Csak mozigép? Arra tökéletes. Csak a rendszer lenne rajta, vagy filmek, zenék is? Mert akkor a 120 GB-os SSD sok.
Vagy ha zene is képbe kerül, akkor kell mellé USB --> S/PDIF átalakító még + kábel.
Ha Brazos-szal elvoltál, akkor sima filmezéshez elég lenne akár egy Cerka J1900-as mini-ITX lap passzív hűtéssel, amihez passzol az Antek nyitottsága. Pl. a Giga megoldásán van alaplapi tüske.
(#32658) Gabesz26:
A Poenix változat van abból a lapból, még nem sikerült a DAC-UP USB tesztelése, de lehet ránézek a napokban, viszont most csak KODIbuntu vagy Win8.1 + KODI van fent azon a gépen.
Azt a linux disztrót, amivel tesztelni akartam, még nem sikerült rávarázsolni rendesen, de folyamatban van a próbálkozás.
Egy FiiO E10-zel gondoltam kipróbálni, mert a sztereó láncomat eléggé leépítettem, fejessel talán jobban hallható lesz a különbség, bár az is csak belépő cucc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Óvodások homokozója
- Nem lett arányos a fogyókúra
- BestBuy topik
- OLED TV topic
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Synology NAS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged