- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Totheground
addikt
Nem tudom, hogy ez-e a jó hely, de hátha. HDMI switch-ekkel van valakinek tapasztalata? Elfogytak a csatlakozók.
-
Totheground
addikt
válasz
tvamos #22557 üzenetére
Igazából elfogytak a tvn a hdmi csatlakozók (htpc, iptv, ps3, apple tv, nemsokára ps4) és meguntam a dugdosást. Így igazából az érdekelne, hogy ezek okoznak-e valamilyen minőségromlást, illetve "hogy" működnek (mert pl preferálnám, ha nem kéne minden alkalommal manuálisan állítgatni, hanem lenne pl távirányító hozzá), valamint hogy kb milyen árra számíthatok. De mivel a google kissé túl sokmindent dobott vissza, gondoltam megkérdezem itt.
-
Totheground
addikt
Hali.
Nem pont ide kötődik, de hátha: HDMI splittert használ valaki? Ugyanis elfogytak a tvn a hdmi csatlakozók. -
Totheground
addikt
válasz
Totheground #22111 üzenetére
Pár kieg infló: Frodo 12.2, W7 full frissítve, AMD APU rendszer, hdmi kábellel direkt tvre kötve.
Szerk: tárgytalan, az összes "capable" audio dolgot kilőve jó, most mennek vissza egyesével, hogy kiderüljön, ki volt a ludas.
-
Totheground
addikt
Mitől lehet, hogy néhány filmnél/sorozatnál az XBMC diavetítésbe kezd (miközben a prociterheltség max 10%, és máshol sem nagyon lehet szűk keresztmetszet) míg a MPC-HC lazán lejátsza ugyanazt a filet, szaggatás nélkül, minimális terhelés mellett? A fullscreen window / true fulscreen opcióval már játszottam.
-
Totheground
addikt
Corsair vengeance.
Ahogy nézegetem, egy 10-es Scyte shuriken még pont befére úgy, hogy a 4ből csak egy memslotot fed. Az a necc, hogy belepróbálgatni meg kb sehol nem lehet, hogy mi is fére oda. A linkelt hűtőmeg 2 slotot is lefed, így csak single chanelben mennének a memóriák. Ami nem egy nagy probléma, de nekem baromira bökné a csőrömet.
Na ezért utálok magamnak gépet építeni. -
Totheground
addikt
Vajon egy AMD A8-5600k-t lehet passzívan hűteni? Én a nem felé hajlok, de hátha valaki jobban tudja.
-
Totheground
addikt
válasz
UsagiYojimbo #21728 üzenetére
Nekem van pár sorozat, ahol 1 rész (20 perc) 1,4 giga. Flac audio, de csak 1 stream.
-
Totheground
addikt
válasz
UsagiYojimbo #21714 üzenetére
RBP-vel 1080p Hi10p? Azt azért kétlem, annál komolyabb gépet is bőven tud akasztani.
-
Totheground
addikt
No, új gép összerakva, eddig elégedett vagyok, bár ez a gyári AMD hűtő tetü hangos...
-
Totheground
addikt
Kícsúsztam a szerkesztésből...
A WD RED 2T megéri azt az 5k-t, amivel a caviarnal többe kerül? -
Totheground
addikt
Az Asrock FM2A85X EXTREME4-M és FM2A75 PRO4-M lap között agyalok. Előbbiben igazából az a vonzó, hogy ha jól látom, csak passzív hűtés van rajta. A 75-el esetleg van valakinek tapasztalata, hogy mennyire "hangos"? Teljesítményben gondolom mindkettő elég egy A85600-al párosítva (3DBD NEM kell, 10bit igen).
-
Totheground
addikt
Egy ilyen konfigra frissítenék,vinyó megvan SSD-ből a meglévő megy bele, az tárgytalan. 3D nem kell, BD lejátszó sem, viszont az jó lenne, ha eléggé csendes lenne, ezért még tápon és ventin agyalok. Viszont fullHD 10bites videókat flac hangsávval röccenés nélkül kell vigye.
Cserélnétek benne valamit? -
Totheground
addikt
Erre esetleg valaki? Vinyó tippet kaptam (köszönöm), de deszka ötletek még jók lennének.
-
Totheground
addikt
Új gépet raknék össze.
A tervAMD A8-5600K
Valamilyen FM2 deszka (ebben jól jönnnek ötletek)
4 giga 1866-os ram
128-as OCZ ssd (ez a régi gépből menne át)
2x2TB valamilyen vinyó (erre is jól jönnének javaslatok)Jövőbiztos gépnek szánnám, szóval egy ideig nem költenék rá többet. Ennek fényében ez az összeállítás elég erős, ugye?
Tudnátok javasolni valamilyen alaplapot illetve vinyót? -
Totheground
addikt
Szerintem meg házat vadászi az egyik legnehezebb. Ami normál áron van, az ronda. Ami jól néz ki, az drága. Ami meg elfogadható és jó áron van, nem kapható.
Szerk: ez a Lian Li pl jól néz ki, de neweggen 180 zöldhasú, az nálunk jóval többre fordul le, 70ig talán meg sem áll.
-
Totheground
addikt
válasz
Totheground #14391 üzenetére
Erre valaki? [link]
Mostanában nem nagyon követem a pc híreket, így egyeltalán nem vagyok képben, hogy milyen gép lenne elég ehhez. Kieg: 3D nem érdekel. -
Totheground
addikt
Ahogy átfutottam a topicot, ha most akarnék egy nagyobb teljesítményű htpct összerakni (igen, elcsúsztam
), megéri várni egy kicsit. Jól értem? (Nagyobb teljesítmény: hi10p 1080p + flac audio + torrent + wow (ez a legkevsebb))
-
Totheground
addikt
válasz
canniball #14195 üzenetére
Semmikepp nem baj, ha nagyobb lenne, szerintem is jobban nez ki, jobb a szellozes es el lehet ferni benne. A lenyeg, hogy matx lapokat nezegetek, es hogy azt is bele lehessen tenni. Bar gondolom a nagyobb hazakon is van ott furat.
Tabletem van, most az XBMC Constellation-t használom, csak neha zavaro, hogy mindig oda kell nezni a kepernyore, nem lehet ugy "megszokasbol" hasznalni, mint egy rendes taviranyitot.
-
Totheground
addikt
Van olyan távirányító, ami wifin keresztül működik? Ha jól tudom a legdrágább harmonyk is infra + rádiósok. XBMChez kellene. App van, de most fizikai eszközt keresek.
-
Totheground
addikt
Köszi a válaszokat.
Pár dolog: látható, ráadásul viszonylag központi helyen lenne. Csatlakozó viszont nem kell sok, erősítőt még nem vettem (az későbbre marad), igy egyelőre csak egy hdmi kimenet kell (persze nem árt, ha van más is, ne később szívják emiatt a fogam), hálózatra wifin akarom kötni (a letöltéseket meg magán a gépen intézni), és gombok sem kellenek nagyon rá, iPad + xbmc constellation kombót használok.
Barkácsolni nem nagyon szoktam (nincs nagyon időm meg igazán elégséges mennyiségű szerszám sem), igy valszeg marad, hogy többet rászánok.
Az sem ártana, ha belemenne 3,5ös hdd legalább egy, de inkább 2.
Korábban már írtam, de egy izmosabb gépet akarnék építeni, ami gond nélkül boldogul Hi10P fullHD rip + flac hanggal is (van pár sorozatom, ami 25 perces reszenként olyan 4 giga, bár ott szerintem sok a bloat)
-
Totheground
addikt
Van olyan megoldás házra, ami nem kerül magában annyiba, mint a gép több alkatrésze együtt, de azért valamennyire jól néz ki? Az EPC3 olyan fapadosnak látszik kívülről.
-
Totheground
addikt
Sziasztok!
Egy olyan gépet szeretnék összerakni, aminek a fullHD Hi10p videókat (esetenként styled felirattal) os röccenés nélkül kéne vinnie.
A következőben gondolkoztam:
AMD A4-3400
Asrcok A75M ITX
4 giga corsair ram (számít itt a dual-channel?)
WD Caviar Green HDD
Valamilen ház + távirányító.Rá W7 és XBMC (egyelőre monthly frodo a Hi10p miatt) menne.
Elég erős a fenti konfog, hogy elvigye a fent leírt videókat, vagy inkább egy A8-3850 proci kéne?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- E-roller topik
- Autós topik
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- No Man's Sky (PS4, PC, Xbox One)
- LEGO klub
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest