- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
Ezek a lehetőségek vannak (ill. kellenének, hogy legyenek). Tehát a bitmélység beállítás is számít.
Lehet kábel gond id, a legtutibb egy Premium certified High Speed kábel. Illetve mehetne egy sima, jó minőségű High Speed-el is, de itt van egy kis lutri a dologban.
-
törölt tag
Az a helyzet, hogy a 4k releasek csak sokadjára jönnek ki, mire meg kijönnek, addigra kb 3x láttam a FHD verziót.
Először ugye kijön valami OV WebDL, aztán ugyanez BD verzióban, majd jönnek a szinkronok, és csak úgy a 4k.Én projiban gondolkoztam a 4k-n, de aztán átgondoltam a filmnézési szokásaimat, és gyorsan le is mondtam róla. Szerintem, amíg a 4k nem lesz mainstream, addig luxus ebben a kategóriában gondolkodni, figyelembe véve persze azt is, hogy ez jelentős többletkiadást eredményez, és ahogyan mondod, még mindig nyüanszos.
-
törölt tag
Nézegettem hasonló megoldásokat, de ez már túl zsúfolt nekem. Egy vinyó csere kész rémálom, vagy akármilyen javítás.
Meglett az FD Node 304, végülis £55-be megalkudtunk, ami kb fél ár, és ha minden igaz, újszerű állapot, esetleges mikrokarcokkal, minden hozzávalóval, eredeti doboz nélkül.
Ezzel nincs mit szégyenkeznem, szépen elfér majd a center bal oldalán, míg a jobbon a mélyláda uralkodik.Ha megjön, szétnézek belül is, hogy mik a lehetőségek. De szerintem, az ITX-ről lemondok. mATX, vagy akár nagyobb deszka is lehet benne. Majd meglátom, mit kapok.
Többieknek is köszönöm a segítő szándékú hozzászólásokat.
Sok jó ötlettel lettem gazdagabb. Innen azt hiszem menni fog, ami meg nem világos, most már a saját topikjában kérdezem meg.
-
-
sb
veterán
Legyalultam az AMD drivereket és feltettem újra a 18.9.3-at.
- Így megjelent win10 display propertiesben a 3D pipa.
- Ha bepipálom akkor viszont nem történik semmi egy képvillanáson kívül.
- PDVD továbbra is azt mondja, hogy FHD 3D nem támogatott.
- Nyafog, hogy van újabb (APU-ra amúgy csak optional) driver - eddig az volt fent, abban eltűnik a 3D pipa.Szóval vmi sw-s gond lehet ez inkább...
-
edima10
tag
Sziasztok!
HTPC összeállítását tervezem. DVD, 1080p, 4k tartalom, valamint zene (FLAC, WAV) nézés-hallgatás lenne a cél. Samsung 4K tv és Denon AVR+Heco hangfalak a kimenet.
Most külső merevlemezekről mennek a filmek a tv-be dugva és CD-ről vagy pendrive-ról hallgatom a zenét az AVR-be csatlakoztatva, de ez kicsit macerás, ezért jó lenne, ha mindenhez hozzá lehetne férni egy helyen.
Arra gondoltam, hogy a régi desktop ház és táp lenne az alap 2006-ból (Antec P180+Antec Phanom 500+SONY DRU-720A) pillanatnyi költséghatékonyság miatt. Ami még van: ADATA SX930 SSD (ezen lenne a rendszer)+3db 2TB 3.5" HDD (adat)+külső merevlemezek és HDD dokkoló.
Milyen alaplap (ATX v microATX)+CPU(Intel v AMD)+RAM+Videokártya (távirányító) kombinációt tudnátok ajánlani? Akár használt alkatrészek is lehetnek. Jó lenne, ha kijönne 50-100e körüli összegből.Remélem nem hagytam ki semmit. Ha esetleg a meglévő ház+táp a gyakorlatban hangosnak bizonyul, mire cserélhetném le később?
Minden és bármilyen tanácsot, javaslatot köszönök!
-
SunMount3r
nagyúr
Hát nem tudom ez miben hasonlít az LG témára, de mind 1.
2400G és Vega 11 esetén tesztelték már és ott működött. Most miért épp a Vega 3-ból spórolták volna ki? Az esetleg lehet, hogy driver hiányosság. Windows 10-ed teljes értékű, frissítések telepítve vannak?
Az 1.4 pedig bőven elég a 3D-hez, pláne ha valójában 2.0a-s a HDMI a lapon. De nincs kizárva, hogy HDMI vezérlőchip probléma, de ilyenről még nem olvastam natív HDMI portok esetén.
(#51997) PuMbA: Nem ajánlott "minimálba" ahhoz is feltenni a MadVR-t, talán épp te írtad, hogy az MPCHC-nak "magában" nincs túl jó képminősége, vagy ez csak a LAV filters-en múlik?
-
Értem!
Mi korlátozza abban, hogy FHD felett én 100Hz-n tudjam használni? Mi az a Frame interpolation? (parasztvakítás?)
120Hz a fenének kell (nem stabil) de a 100Hz jó volna... Az LG kicsit félre beszél/hibásan magyaráz, vagy akar(t) meggyőzni? (és még ragaszkodik is az álláspontjához) -
Tévedés! 100/120Hz az állítható FHD-n, DE az felett 60Hz a maximum ami állítható. Azt állítják, hogy 100Hz-s panellal szerelt és minden felbontáson a 100Hz (mint maximum) az állítható is. Sőt! Vannak olyan FHD alatti felbontások ahol 30Hz a max. állítható.
120Hz az kell a fenének, de ha ragaszkodnak a 100Hz-hez, akkor az legyen is be állítható. Amúgy használtam 120Hz/FHD-n is és úgy "random" képi fagyások tapasztalhatók TV bekapcsoláskor (980 Ti és 1080 Ti-vel is tapasztaltam) a 980 Ti ez miatt potyára lett küldve szakszervizbe HDMI port cserére. (természetesen azután is tapasztalható volt a kép megfagyás - TV tehet róla) -
SunMount3r
nagyúr
Akkor nálad a felbontás fix 1920x1080p? Ha igen , akkor ezzel nem kellene bűvészkedni, abból simán át kellene váltania. Akkor most a TV átvált FP 3D módba, vagy sem?
Lehet az is a baj, hogy nem húztad újra a Win-t, vagy valami driver hiányzik, összeakad a régivel, nem a legfrissebb stb.... DXVA checker-el csinálj egy képet az IGP-ről a Decoder részről és illeszt be be ide.
-
SunMount3r
nagyúr
Olvastam hasonlókról, igaz Intel és Nvidia fronton. Ott az jelentett megoldást, hogy a felbontást előtte manuálisan FHD-ra kellett rakni. Valamint olyasmiket is, hogy a legutóbbi pár Win10 frissítés kavart be valamit.
(#51828) echterion: A Gemini-s procikkal nem lesz HDR-ed. Ez az intel tudatos döntése volt, tehát nem is nagyon várható. Ahhoz min. egy 7th Gen-es i3 Core proci kell.
-
echterion
nagyúr
Ennél a lapnál a nem hivatalos 2.0-t tudtad próbálni, valóban működik? Ha igen, érdekes alternatíva lenne, mert jelenleg is keresem a mostani letöltős htpc-m utódját, mert ez sajna nem viszi a 4k anyagot sem, pedig a kimenet egyébként jó lenne neki, de sajna szaggat, mint az isten haragja. Így most keresgélek olyan gépet, ami keveset fogyaszt és viszi a 4k-t is rendesen, lehetőleg passzívan is hűthető verzióban. Erre sajna a j1900 nem alkalmas, pedig de jó is lenne...
-
PuMbA
titán
"Az "alap" beállítás alatt mit értünk? Amivel jön default a madvr vagy ami itt ajánlott alap?"
(#51754) python1 már kérdezte és válaszoltam
"A gyártófüggő DXVA implementációk egyébként változtak valamit az elmúlt években?"
AMD oldalon biztosan volt változás a GCN3-nál, mert jobb minőségű felskálázót kapott az UVD egység. Ettől még lehet GCN4-nél is újítás, de arról nincs infó. Az új Vegás Ryzeneknél pedig megszűnt az UVD és VCN 1.0 van, ami már támogatja a fixfunckiós VP9 dekódolást.
"Vagyis 24p-ben ha kikapcsolt a PC mód akkor kb. soha nem megy át a 4:4:4?"
Valószínűleg még így, de szerintem senki nem nézte meg azóta. Én 60Hz-en a monitoron madVR-ezek, szóval biztos 4:4:4 van és így sem látok különbséget.
-
SunMount3r
nagyúr
Tudtommal 24p-ben eleve alig van (vagy nincs is?) TV ami 4:4:4-et fogadna -> Honnan ez az infó? Projektor-oknál inkább jellemző (ott is gondolom csak bizonyos "kategóriában"), de, hogy TV-knél ez általános lenne?
10 bit megintcsak kérdéses... -> Nem az, ha a megfelelő a megjelenítő hozzá (tuti 10bit-es), ilyenből ma már azért van "dögivel".
Amúgy én főleg a banding-ra (sávosodás) és a rossz minőségű dithering-re gondolok a 8bit vs.10bit kapcsán. Pl. van egy pár Droid-os média player (pl. az új Dune is), aminél elég észrevehetően előjönnek ezek a "tökéletlenségek". Még lehet akkor is, ha lenne rendes, natív 10bit, de aztán azt a eljátszó motorja valamiért mégis szétmaszlagolja. Ez pedig nekem nagyon feltűnő szokott lenni. A PC-ben ilyen téren jobban bíznék.
-
SunMount3r
nagyúr
7th/8th Gen Core Procikkal van HDR is, ha van megfelelő DP->HDMI 2.0a átalakítós megoldás a konfigban. NUC-okban vagy tán más MiniPC megoldásokban, illetve az alaplapon. Kutakodást, utánajárást igényel, mert bizony nem minden esetben működik és szoftveres/firmware-es dolgoktól is függ. Talán a NUC-okat mondanám a legbiztosabb talajnak. A KODI fórumán érdemes kutakodni. Majd jön az "új" 8th Gen i3 NUC is még ebben az évben, a NUC Blog-on biztos lesz róla HDR-es HTPC teszt is.
A Gemini már biztos natív HDMI 2.0-ás, de a HDR-t -jelenleg- biztos nem tudja. Friss tesztek vannak róla KODI fórum/NUC blog.
-
SunMount3r
nagyúr
Szerintem az hogy tudná e elméletileg a hardver és az, hogy valójában is működik rajta jelenleg az eléggé két különböző dolog.
Ez továbbra is csak egy spekulatív feltételezés, amíg be nem bizonyosodik a gyakorlatban. Az eddigi legkonkrétabb infók amiket olvastam pedig mind ellentmondanak ennek.
Ha ennyire kitartasz az "elméleted" mellett, akkor keress a Fórumon valakiket egy ilyen procival, hátha van hozzá HDMI 2.0a-s lapjuk
is és HDR-es TV-jük, hogy leteszteljék neked. (Ahogy én is csináltam nemrég a 2200G és a 3D-vel.)
-
SunMount3r
nagyúr
A G4600 vs HDR-t lásd fentebb: ez egy gen 7 proci és HD 630 van benne.
Intel szerint HDR-hez gen 7-8 és HD 620 vagy jobb IGP kell. Akkor tudnia kéne...-> Ezt hol olvastad, hogy "Intel szerint"? Pont az a "gond", hogy az Intel csak Core procikban engedélyezte driver szinten (szándékosan). De örömmel olvasnék egy ennek ellentmondó infót. Amúgy: [link] És érdemes az utolsó oldalt is elolvasni a hardver/szoftver követelményekről.Szerk.: az, hogy esetleg LE/Linux alatt ez meg lesz e oldva más procikon is, vagy sem az pedig jelenleg szintén bizonytalan.
Amúgy itt az eddig tesztelt HDMI 2.0-ás Inteles lapok listája.
-
SunMount3r
nagyúr
A G4600 is tud 4K/60Hz-et HDMI-n csak a már említett DP->HDMI 2.0 átalakító chippel, ami viszont ritka az alaplapokon. Vagy külső DP->HDMI 2.0 átalakítóval is megy elméletileg. De olvastam pár helyen, hogy ezt a megoldást nem mindegyik TV szereti és ebből adódhatnak problémák. (Lehet azóta már megoldották fw/driver update-ekkel). Viszont HDR-t tuti nem tud a G4600, ahhoz minimum 7 vagy 8 gen-es Core procik kellenek.
Amúgy itt egy egész jó hardver kereső oldal pl. az alaplapokhoz, HDMI 2.0-ra is lehet szűrni. Persze utána nem árt azért utánanézni a konkrétumoknak.
-
stigma
addikt
Hali, most jelentették be a hírt nemrégiben, 2200GE és 2400GE az ami alacsony 35W-os fogyasztással fog jnni, az jó lehet. Tudtomal én a kisebbet 2200GE-t spécizném ki, melyben VEGA 8 van ha jó tudom.
Másrészről elvileg HDR a 7th és 8th generációs i3-tól van melyben HD620-as GPU van. Nekem a fura az, hogy Pentiumban is van újabb széria, pl: G5400,G5500 melyben HD630 van és elvileg annak is kellene tudni szerintem.
Tudom sok az ,,elvileg" szó de reméljük mihamarabb tisztázódnak a dolgok. Egyenlőre én is várok és remélem a legjobbakat.
Mást nem tudunk sajnos, csak várni sajna
-
hm15
senior tag
1080i-nél nálam a madVR vált frekvenciát és be van jelölve az automatikus deinterlacing. Kimenetek között 1080p50, 1080p59 és 1080p60 is szerepel, és így a madVR DXVA deinterlacinget alkalmaz, a skálázói maradnak a beállítottak. TV és Windows együtt videónak megfelelő frekvenciára vált.
-
SunMount3r
nagyúr
Azt akarod, hogy az MPCHC helyett a TV végezze a deinterlace-t? Vagy nem értem?
Azt hittem ilyenkor triviális, hogy p helyett i-re és az fps duplájára váltja a frekit a lejátszó.
Az Android-os lejátszómmal küldtem már ki 1080i/50Hz-en 25fps-es interlaced DVD és MBAF FHD videót is, de semmivel nem volt jobb a kép, mint 1080p-n.
-
scabi78
senior tag
Biztos?
Félek, hogy megveszem, összerakom és nem fog elindulni...Ebben kérek még segítséget:
Belefér egy 3,5 HDD? A gyártó adatai nem egyértelmű számomra:Case type Mini-ITX
Motherboard Mini-ITX (standard: 170 x 170mm)
Drive bays 8,89cm/3.5" external -
Drive bays 13,34cm/5.25" external 1 (slim - flat model)
Mounting options 8,89cm/3.5" internal 1
Mounting options 6,35cm/2.5" internal 1 -
dunkel
őstag
Éppen ezért félig off-topik itt is meg ott is. Van a milyen gépet topik meg van a fullhd lejátszás topik. Nem NAS és nem HTPC amit te beszélsz, hanem egy PC amit használsz NAS célokra is és HTPC célokra is. Meg még kitudja mire is. A hangsúly az is-en van. Nem attól lesz HTPC, hogy rákötöd a tévére.
-
PuMbA
titán
Élesítést és Kontraszt javítást is gondolom offoltad
"ycbcr off (ez remélem rgb 4:4:4-et jelent),"
"kimenet 0-255-ön (bár erről nem vagyok meggyőződve, mert elég világos volt a próbafilm első ránézésre)."
A TV-t kiválasztva a Megjelenítő beállítások Speciális fülénél Teljes tartományra kell állítanod a kimenetet, hogy 0-255-öt kapj, itt található az IT tartalom beállítás is, amit ki kell kapcsolni, mert szerintem emiatt rosszalkodnak a betűid
"És van még egy film mode detection, vagy mi is. Kilőttem de itt arra tippelnék, hogy 24p kadenciahelyes lejátszáshoz esetleg kellhet."
Ezt be kell kapcsolni
"Más: Friss Kodiban most van végre több scaler opcióm, ki mit használ? (spline36, lanczos3, vmi optimalizált változat is)"
Alapértelmezetten a DXVA gyorsítás mellett Lanczos-t használ az Intel, szóval ezzel szerintem nem kell törődnöd.
-
PuMbA
titán
"Most pl. még meg kell néznem miafakktól szűrösek a vékony betűk a TV közepén az Intellel. Amit tudtam kilőttem driverben, de éjjel volt, talán nem mindent."
A Kijelző / Képernyő beállítások Speciális fülénél kikapcsoltad az IT Tartalom beállítást? Videóbeállításoknál kilőtted a Zajcsökkentést, Bőrtónus javítás és hasonló dolgokat?
-
dunkel
őstag
A félreértés ott van, hogy HTPC-nek hívtok filmlejátszásra is használt PC-t. A HTPC dedikált lejátszó. Pont nem érdekel mennyit fogyaszt, amikor megy napi pár órát, mellette a projektor eszik 250-et, a hangcucc meg kitudja mennyit, 3-400 körül.
Ami megy nonstop az a NAS, tud szépen torrentezni meg fájlt megosztani, 5W + vinyó fogyasztásból elvan.
-
törölt tag
Természetesen teljes rendszer, de hülye módon ugrál a fogyimérőm HTPC alatt.
Kipróbáltuk ezt az új Windows Kodi BD3D iso teszt verziót Intel procival és megy neki, de fő rendszernek talán még nem teljesen OK. Gondolom későbbi stabil verzió része lehet. Biztos sokaknak jó hír most hogy vége a 3D tévék tömeggyártásának.
-
Strezi
őstag
Aha! Valmi kriminális az Intel grafikus drivere... Hónapokat kell várni egyértelmű hibajavításokra, ha meg két évnél régebbi a cuccod, akkor el vagy felejtve
Nekem is volt olyan hogy defaultokkal nincs kép MPC-HC-ben. Eléggé gázAzt hiszem megy vissza az integrált Radeonos gép, az inteles cucc meg a Hardverapróra
PuMba: Windows 10, nem preview/developer - es aktuális frissítésekkel. A TV egy LG55EG910 1080p-s OLED.
-
bajnokpityu
félisten
PC tuningos srácok mesélték, h az oprendszer is meghatárossa a maximális frekit. HA jól emlékszem w7-et használnak, és az újabbak egyre kisebb frekit engednek.
gondolom az oprendszer-szintű késleltetés is csökkent mostanában. w10 latencyje sokkal alacsonyabb,mint a többi windowsé.
ha nem valami öregebb vas, akkor sztem load bios defaults, és újrapróbálni.
btomi9: nem erre gondoltam, de ettől még lehet, h jó ez is. én egy teljesen manuális parancssoros verziót használok. 4 naposon egyébként én is úrahúzom a w10es nast, jó lenne elérni, hogy kevés processel se kelljen 2 hetente újraindítani.
-
PuMbA
titán
Ha a Win8 tökéletes és a Win10 nem, akkor ez 100%, hogy driver gond
Vagy az alaplap BIOS-t máshogy kezeli a Win10, tehát érdemes egy BIOS frissítést csinálni, de csak óvatosan
Ha pedig olyan régi az alaplap, akkor alaplap váltás nélkül nem fog megoldódni.
btomi9: A Fidelizer program kiherél neked automatikusan sok mindent, de csak futási szinten és újraindítás után pedig az egész rendszer módosítatlanul jön vissza, tehát nagyon okos megoldás annak kikerülésére, hogy ha a kiherélés után már visszaállíthatatlan hibáid lesznek
-
bajnokpityu
félisten
3 gépemen használom, összesen napi 40órában a legelső perctől kezdve. Amelyikbe belenyúltam, és befeleztem a process számot ,azt kb 1-2 hetente újra kell indítanom (de működik akkoris, minden file megosztás fut rajta, csak nem reagál pl a remote desktopra), de a munkagépemen semmi gáz. és ugye a kiherélt OS egyetlen updatet se kapott fél éve, és tűzfala sincs.
-
Skillet
addikt
Túl sok állítási lehetőség nincsen. Automatikus, dxva, pixel árnyékolók, szoftveres.
Meg van egy olyan, hogy hardveres gyorsítás engedélyezéses -dxva2
Akármit állítok, ugyanolyan. Nem egetrengető a dolog (ha lesz időm, elforgatom valami programban és lementem úgy), csak zavaró, mert anno ment simán.
Azért köszönöm. -
törölt tag
Már átrágtuk párszor, nálam 45W TDP-re vett 7600 kb 80-90W körül zabált kihajtva, 7850 pedig 80-120W. Ezt még pont elbírja a 250-es HDPlex-et etetni bíró különböző jó minőségű tápok egyvelege. Jó táppal fölé menni 800 dollár környékén lehet.
Azt tudjuk, hogy multimédia szintjén a H(Z)170-es lapokhoz képest a 110-es és B-s lapok kaptak bármiféle limitációt?
(#42107) fenergie84
Amiket felvázoltál, főleg Kodihoz i3 6100T legyen a maximum, VGA-re semmi szükséged. Az összes jelenlegi filmes kép és hangformátumot kiadja magából Windows alatt. Nem mellesleg ha egyéb operációs rendszereket is kipróbálnál, ott sem elhanyagolt a támogatása, magyarul egy jó all round player. Jó minőségű tápot és házat raknék alá.
(#42104) icecube23
MS-Tech házak kb lefedik az igényeid, létezik 90W táppal és távirányítóval szerelt variáns.
-
icecube23
tag
huuu..köszi az infókat, nem várok teljesen új cuccra, sőt nem is akarok teljesen újból építkezni. Ahogy az általad leírtakat elolvastam, utánajártam, rájöttem tényleg nem kell nekem ekkora teljesítményű konfiguráció.
B150 mellet tettem le a voksomat, a gigabyte b150m-hd3 ami már ddr4 képes és árához képet(23k) elég szépen felszerelt lapnak tűnik(persze igényeimhez képest). A g4500 is jónak tűnik, i3-as helyett, de nem találtam 4500t sehol, így a fogyasztás 54, míg az i3 6100t esetében 35w. Nem tudom a gyakorlatban hogy ez a majdnem dupla watt ténylegesen jelentkezik-e. Úgy döntöttem hogy most ha beruházok egy ideig nem akarok fejleszteni, ezért a teljesítmény miatt is most rászánom azt a +10 ezret az i3-as procira.
A memória a mostani gépemben 4 gb ami kb 4éve van meg. Mivel új konfig, gondoltam nem spórolok a memórián sem, megduplázom, tehát 2x4 gb Kingston hyperx fury lenne az. Néztem a lap memory supportját, ezeket szerintem kezelné is dual channelbe(javíts ki ha ez a memória nem jó, mást ajánlanál..de a 8 gb maradjon). A házhoz, a táphoz és ház hűtéshez(esetleg artcic f8 tc, pro vonal? sok htpc fórumon láttam hogy ezt használják) szeretnék még tanácsot kérni. Van 1db ssd v300 kingstonom meg 2db sata 3as seagate hdd amit majd beakarok építeni. Nem tudom milyen ház+táp+hűtés lenne fajin, silverstone márkát néztem de 30k alatt nem sokat találtam. Esetleg valami alternatíva ezekhez az alkatrészekhez, nem is baj ha konkrétan nem HTPC ház, de valami szép, kisebb dizájnos ház nem ártana 30k alatt.
Ja és persze hogy elég halk legyen az elsődleges szempont lenne.
Az alaplap+proci+memória eddig 73.500, így kb maradna még 30k a további ház+táp+hűtésre. De ha +10 ezer hiányozna a szép, dizájnos HTPC kialakításra, az még belefér. Ha nem létezik hogy ennyiből összerakjam, akkor maradna egy szebb, kisebb ház, de nem silverstone márkában. Köszönöm előre az ajánlásokat, és bocs a regényért. -
bajnokpityu
félisten
nem csak nálam eszik madVR alatt sokkal többet az AMD. 105-110W körül evett az A8-7600is.
sokszor körbejártuk a dolgot, és oké, h a TDP az nem a fogyasztással egyenértékű, de valahogy az IGP-t nem nagyon számolja bele a fogyiba az AMD.
multimédiára ettől függetlenül jobbnak tartom az AMDt az intelektől. hangban is, képben is, és még olcsóbb is.
az AMD IGPi arra elegendő krafttal bírnak, hogy ahol elég jó a vetítő, ott látszik, milyen irányban tud jobb képet renderelni egy nagyobb teljesítményű VGA,mint a kodi,atom,android, és egyéb mediaplayerek (oppo, primare,stb.)és nem, nem éri meg egy R7 250et megvenni renderelni egy A8-7600, A10-7800mellé. Ezen is túl vagyok. Se fogyiban, se teljesitményben, se képben nem jobb ez a szintű VGA. Innentől kezdve egy VGA kártya áráért kb ajándék a proci.
-
Plasticbomb
addikt
Sajnos ott az akérdés, hogy az integrált memóriavezérlőt felhízlalják-e a DDR4 lehetőségeihez, vagy marad a mostani képesség. Mert ha marad, akkor nincs értelme izmosítani a GPU-t, az most is hoz 1061 GFLOPS számítási teljesítményt egyszeres pontosság mellett, viszont a memóra sávszél az IGP számára csak a fele a CPU elérhető sávszélességének. És a probléma itt van elásva, ennek inkább fordítva kéne megvalósulnia..
Fogyasztás: Manapság úgy látom, olyan 130 W körül (Talán 135 nagyon max) alakul csúcsra járatva a 7870k-m fogyasztása, erre még rájön némi plusz vincsi ssd alaplap, meg a ledek, szóval összességében talán 175w, most egy 400as fanless táp dolgozik a rendszer alatt, ennél kissebbet nem találtam, ami illett volna is, paneltápot meg még nem akartam megjátszani.
-
-
Skillet
addikt
Nekem is ilyesmi segítség kellene
Nálam nincsen watched. Last played van. Nem tudom összehozni a már látott filmek listáját. Ezzel az eggyel bajlódom még.(#42027) Plasticbomb
Főmenüben: videók - lejátszólisták - új intelligens lejátszólista...
Itt tudsz garázdálkodni. Több szabályt is tudsz adni egy-egy listának.
Próbálkozz vele. -
PuMbA
titán
Ez biztos?
Az N3150-ben lévő 12EU-s HD Graphics pár fps-sel marad le arról tudtommal, hogy vigye a 60fps-es HEVC videókat - Patice linkelte - , míg a HD Graphics 5500-ban 24EU van és a frekvencia is magasabb a 15W miatt
HD Graphics: 163.2 GFLOPS at 850 MHz
HD Graphics 5500: 364.8 GFLOPS at 950 MHz -
törölt tag
Szerintem HD-FHD.
Van (vagy volt?) a Kodiban HQ scalers. Lancszos, Spline és ezek optimalizált verziói is, de elképesztő otrombák! Olyan szinten alulmarad a madvr algókkal szemben, hogy lestem mikor összehasonlítottam. HD>FHD zajos, ringing tömeg, helytelen élkiemelés, egyedül a bicubic elviselhető. Hagynám alap hardveres gyorsításon. Persze ha hozzányúltak azóta és történt optimalizáció, akkor nem érvényesek a tapasztalataim, talán a 15-ös verzió elindulásakor néztem össze.
-
törölt tag
Erre gondolsz 1. pontban? Bár manapság nem tudom mennyire aktuális, kb 1 éves táblázat lehet. Ha mai napon is hasonló DXVA-val, nvidia brutál gáz. Elképzelem ahogy Kodi alapbeállításon 1%-on pörög a GTX 980 bilinear algóval és egy 10e forintos Celeron pontosabb képet ad. Picit kételkedem, vagy valamit rosszul gondolok, bár anno teszt-ábrákkal bizonyították.
3D-t sikerült belőni? Van már fórumtársunk aki nulláról összehozta.
-
törölt tag
Azt írtam a kicsikkel, mint pl Braswell és Kabini nem tudom tesztelni, de abból ahogy leterhelte a Kaveri 1080p profilom, úgy tippelem bajos lehet velük háromdézni. A 7850-nek is kell egy 3D profil. Egyébként néhány 1080p>1080p profil amúgy is lehet 3D-vel gyengébb, hiszen a legtöbb ilyen BD transzfer steril, sávosodástól mentes pengeéles képű.
-
törölt tag
Madvr mellett én nem szoktam DXVA-t használni. Emlékeim szerint rendering fülön van egy opció, hogy DXVA Chroma uppot használjon a madvr, ha az egyébként LAV-on belül aktív. De ne vedd készpénznek, emlékezetből írom és mintha láttam volna hasonlót. Ha 3D-hez határon van az erőforrásigény, akkor jól jöhet. Továbbá ahogy írod is gyengébb algók, de előbbi lehet(ne) a legjobb.
Plusz gyengébb gépeken offolni artifact removal beállítást, image enhancements szintén. Határeset konfigon segíthet.
Ma éjszakai LAV-ot és madvr-t szedd, 100%-os felirat támogatás egyelőre csak xysubfilter, de későbbiekben biztos megoldják MPC belső feliratozóval.
-
törölt tag
Sikerült némi kísérletezés után megoldani a te általad – és valószínűleg a legtöbbetek – kívánt formulát is, azaz Kodiból közvetlenül, mindenféle móka nélkül iso BD3D lejátszást kreálni. Az MPC-BE képes iso-t csatolni, nekem erről fogalmam nem volt MPC-HC userként, az ötletet Pityu adta, nekem szimplán kivitelezni kellett. Azt tudom, hogy sokan mai napig a BE-t favorizálják, számomra egyéb okokból a HC szimpibb.
Szóval MPC-BE külső lejátszóként integrálása, majd szinte mindegy egyéb szoftveres móka megegyezik a HC+madvr setuppal, nyilván a legfrissebb verziókra szükség van, illetve a LAV integráció némileg eltér BE esetén, hiszen nem képzi a program részét, külső szűrőként kell hozzáadni. Korábban leírtam a LAV 3D dekóder telepítését.
Kodi: ablak mód, BD menü/fő film lejátszása opciókat nem árt beállítani. Ebben a formában Kodi médiatárban szunnyadó iso-ra klattyot követően 2mp alatt megtörténik a mount és pereg a fullHD 3D film. Ehhez képest PDVD jesszusúristen.
Nyilván stabilitás és egyéb működésbéli viszontagságokat nem volt módomban megtapasztalni. Nem is lesz, mert jómagam maradok HC user, de az említett felállás rövidke idő alatt cseszett jónak bizonyult. HC+madvr képminőséget, könnyed feliratkezelést, hasonló Wasapi audio kijáratot szvsz nem akadály BE esetében sem kreálni.
Ez a kép már Kodi/MPC-BE/MadVR/BD3D iso + médiatár lejátszást követően készült:
Értelemszerűen, aki nem integrálná Kodiba, kényelmes 1katt iso lejátszást szeretni, MPC-BE ugyanúgy megoldja, kiváltva PDVD-t. A freki váltást a madvr végzi, sokatok ezerirányú problémája szvsz azonnal tovaszáll.
Teljes vigyorgásra egyetlen tényező miatt nincs okunk, mégpedig a gépigény. Kicsiken, mint pl Braswell, Kabini és tsi-k nem áll módomban tesztelni, de a nagy Kaveri 1080p profilját is kifekteti 2 fullHD kép megjelenítőre varázslása, ezért külön 3D profil szükségeltetik. Azt tudjuk, hogy az említettet IGP-s megoldások ereje PDVD BD3D-re elég, madvr 3D szvsz nem, de próba szerencse...
-
Mankó
veterán
Sajnos egy véleményen vagyunk. Még ha menne is minden egyszerre, akkor is sérülnek a kényelmi funkciók. Plusz a NAS-ként való használata is sántít néhol. Nem lehet bele 2 Tb-s winyót tenni, USB 3-ra lassú a torrent.
Jobban körbe kell járnom ezt a témát, mielőtt élesben szembesülök majd a problémákkal.Köszi a válaszokat!
-
törölt tag
Ja, első megoldást használtam én is 3D iso-ra, kényelmesnek tekinthető, és ugyan nálam 100% fasza a működése, de lassú és meguntam. Az a baj amire elindul a PDVD, eltelik fél nap.
Aztán menü, blabla.
Kodi bekapcsolástól számítva nulláról 8-10mp alatt rajtra kész, ráböksz az MVC-re és újabb 2 mp múlva megy a 3D. Nem mellesleg iso kifilézve, sallangmentesen. Ezzel a módszerrel megszűnik az összes olyan probléma, ami a PDVD működési elvéből fakad, és ahányan szenvedtek hasonlóval, annyiféle a megoldás. Hátránya, hogy gépigény kell hozzá.
Kodi/MPC és BD iso sehogy nem lenne OK (pontosabban a legkényelmesebb megoldás), mert úgyis külön kell mountolni, majd MPC-ben indítani. Ennek azonban ellentmond azon feltételezésem, hogy olyan kevés alkalommal nézünk 3D-t, hogy rohadtul mindegy miként indítjuk el, csak menjen.
-
törölt tag
Egyébként nekem nem megy még iso-ból, 2D marad,
mkv mvc ezzel szemben hibátlanul. De ha az MPC amúgy integrálva van Kodiba, az iso-t állandóan csatolgatni kéne lejátszás előtt, hogy az MPC önmagában is olvasni tudja. Szvsz kényelmetlenebb, mint mkv-ból indítani - így Kodi médiatárban is sorakozhatnak - , bár nagymértékben felhasználói szokások kérdése kinek melyik forma kényelmesebb. Nagyjából PDVD-nél mindkettő jobb.
-
törölt tag
Jaja, 1,5 kevés, mert 1080p>1080p szükségtelen. Ha felskáláznék 720-at, arra alkalmazható lenne, de nem nézek Full HD alatt. Ahogy korábban beszéltük 1080p>1080p Image Enhancement, Debanding, Chroma up és Dithering kell elsősorban, arra pedig legerősebb APU, és most már Skylake IGP is épp elég. Full HD 3D viszont valóban zabál, PowerDVD-hez képest nagyobb az étvágya. IE szintén zabál, de az egy végletekig ízlésre és megjelenítőre szabható algó csomag.
Nem kell erős CPU, de ha ez mellékterméke a legerősebb GPU-val elérhető APU-nak (feltételezett APU-nak
), ám legyen 4, 8 vagy akár 16 magos.
Visszatérünk rá, ha lesz UHD 10bit 60fps HDR szupiszíntér.
No és nem utolsósorban lesz mivel megjeleníteni.
-
törölt tag
Legyen csak méretes, bazi erős GPU-val, kevesebb maggal.
....Egyébként ha nekem olyan erős gpu kellene akkor rág dvga-val nyomnám. ...
Most már értem miért értetlenkedtél a GPU vágyaimmal kapcsolatban
Anno kiveséztük, hogy a hangminőséggel szemben támasztott követelményeim alá max 120W táppal tudok dolgozni (most még)! Ebbe semmilyen, a 7850-nél nagyságrendekkel jobb algót futtató VGA nem jöhet szóba. (Szignifikáns difi madvr r9, GTX9 kb) És akkor itt jön képbe, hogy évekig maradhatna a Kaveri, de felskálázáshoz kevés lesz vagy lehet, illetve....
De nem is folytatom, mert UHD, 10bit HDR és kutyafasza, csak tippelgetünk...
A madVR-ba már most belekerült:
* if DCI-P3 3dlut isn't selected, BT.2020 3dlut is used instead (if available)
* if BT.2020 3dlut isn't selected, DCI-P3 3dlut is used instead (if available)Csak ezzel, fentieket támogató natív anyagokkal és egy kalibrált UHD projival elképzelhetetlenül pontos képminőségünk lehet.
UI: A 16-os RC3 full képernyő/ablak módban MPC-vel észrevehetetlen az integráció. Ez így sokkal faszább, mint a DSPlayer, mert az MPC feliratkezelője agyonveri az XYvsfiltert, mínusz a meglévő DS bugok.
(#41602) hunaqua
Nekem voltak hanghibáim OE-vel, de elég ha Kodi fórumán belenézel mennyivel szélesebb körű a Kodi/Intel Linux alapú fejlesztés és támogatás. Ha van is hiba, sokkalta nagyobb eséllyel javítják, mint AMD.
Friss tapasztalataim nincsenek, akár lehetnek barátok is, csak megjegyeztem, hogy OE alá az elvi esélye is kisebb bárminemű hibának, ha pl ha egy Braswellt teszel a feneke alá. AMD AM1 pedig tökéletes Windows környezetben.
-
AGE-T
őstag
Én már feladtam a próbálkozást. Az, hogy csak a menü és egyszer a film sikerült 3D-ben lejátszani, tele töltötte azt a bizonyos hócipőt. Mindent próbáltam, nem akart sehogy sem jó lenni. Ezen a rendszeremen feladtam a próbálkozást, majd az új htpc-ben rárepülök megint a témára. I3 6100 igp remélem jó lesz erre.
-
Patice
Topikgazda
Az én véleményem az, hogy ami nem megy, azt nem kell erőltetni.
OK, hogy sokaknak van 3D-s TV-je, meg vetítője, de az emberek nagy része érdektelen ez iránt.
Így szvsz. 4K-nál már nem is kell nagyon gondolkodni ebben. Tudtommal a szabványban nincs is benne. Akármennyire is alkalmas lenne rá.
Mindenki élete egyszerűbb lesz/lehet nélküle, pláne a HTPC-seké. R.I.P. 3D. Jó volt, szép volt. De "ugrodjunk."
-
törölt tag
Okés, felfogva.
...És csak ezután jön majd egy gpu-s Zen... talán az majd előrelépés lesz ha az új gpu architektúrával jön...
vagy csak jó 1-1.5 év múlva.....Erre írtam tegnap, hogy pont ennyi idő van kivárni, ezért hagyom ki a BR-t (jelenlegi láncomban azzal nem lépnék előre semmit). Esély sincs még UHD projira, Filmeknek is kell pár hónap, tehát pont egybeeshetne bő 1 év múlva a 2 fejlesztés. Nyilván feltételezve, hogy a Zen GPU-ban is hasonlót ugrik, mint CPU erőben. Vagy ha nem is akkorát, de ne kelljen VGA esetleges skálázáshoz.
Aztán mire odaérünk, lehet az egész skálázósdi okafogyott lesz, olyan szinten elvégzi a megjelenítő. Pl tévénél szinte kizártnak tartom, hogy madvr-ra szükség legyen, natív anyagok esetében egész biztosan semmi. Ha így marad a helyzet, Carrizónál, BR-nél (vagy valamelyik leszármazottja) sem kell feljebb gondolkodni.
-
PuMbA
titán
"3. 4k60p, HDMI 2.0, HEVC main10: Ezek a jelenlegi extrák amiket alig tud valami. Intel 60p-n elvérzik."
Egy Core i3-as Intel már nem vérzik el, csak a nagyon kis fogyasztásúak, mivel hybrid GPU megoldással van megoldva a dekódolás
"3. Kell ugyanez 10 biten? Carrizo nem tudom, hogy tudja-e, de a BR új UVD modult kap és majdnem biztos, hogy tudni fogja. Pipa."
Ha a Bristol Ridge nem kapja meg a nyár végén jövő Polaris architektúrájú GPU-k UVD modulját, akkor nem fogja tudni, mert a mostani GCN 1.2-es GPU-k és Carizzo UVD 6.0-ja csak a 8 biteseket tudja
-
törölt tag
Nem értel engemet drága tezsvírem.
...Az más kérdés, hogy tartalomban is máshogy állunk a témához. Én FHD-val, 720p-vel nem készülök a 4k-ra. Ha lesz 4k használok majd 4k-t. Ha nincs akkor bűvészkedhetek ilyen-olyan skálázással, de sz*rból nem lesz vár....
Nem nézhetünk állandóan friss anyagokat, képi és hangi demózás, rakás régi film-koncert aminek valahogy mutatni kell UHD vetítővel, 2,50-3m széles vásznakon. Biztos a gyári skálázóik sem lesznek rosszak vagy már most sem azok, de tudjuk, hogy van jobb.
-
törölt tag
GPU és 48/60 fps-hez HDMI 2.0 kijárat. Ezért mindenképp Zen kő, ahol nyilván várok GPU teljesítmény növekedést is. Bár a natív 48/60 anyagok elterjedése biztos lassabb lesz, mint ahogy az UHD növekszik. Valahogy nem akaródzik VGA-t tennem a mozigépbe.
(#41507) Patice
Arra gondoltam én is, jól néz ki és biztos jobb, mint a megj. sajátja.
-
törölt tag
Tegnap kihagytam a legfontosabb kérdést, azaz a HD > UHD felskálázást. Szóval tényként kezelhetjük, hogy csőstül jönnek az UHD BD-k, ehhez feltételezzünk egy alkalmas projit.
Most csak magamra gondolva a jelenben 250-es vászonnal (jövőben 320 széles lesz), és alapjában véve az egyik leglágyabb vetítővel tiszta sor, hogy 1080p>1080p szükség van a Madvr-ra. UHD-UHD forrással nem vagyok meggyőződve, hogy kellene, ellenben mi lesz a régi anyagokkal?
Szóval bekerül a képbe a 3840x2160p felbontásra kitolt mai 1080p, ne adj isten valakinél 720p filmek skálázásnak minősége. Nem feltétlen bíznám a megjelenítőre, ezért ehhez kell a Zen ereje, vagy VGA. Erről részletesebben nem tudunk beszélni, amíg nincs több konkrétum, legyen az a konkrét APU, BD-k milyensége, mennyisége, vetítő kérdése.
Megmondom őszintén, ha nagy számban elérhető lesz tényleg nagyon jó minőségű UHD mozianyag (akár HDR-rel), arról nem kéne túlságosan lemaradni, és úgy néz ki ez a közeljövő...
Általad felvetett piac:
High endhez mindenképp kell AMD APU/VGA vagy Nvidia VGA. Legalábbis általam támaszozott követelményekhez még a Skylake sem felelt meg. Decemberben még találtam olyan HD hangot tartalmazó koncert, filmet ahol mikróakadást produkált az akkori driverrel. Nálam audio fronton folyamatosan elbukik. És az sem szokott érdekelni ha 100-ból 1 filmnél csinálja, mert egynél sem produkálhatja. Ha ez változott azóta, azt jó hírként kezelném és nyugtáznám, hogy MPC/madvr alá utolérték az AMD-t, mindkettő egyformán ajánlott
DSPlayert egyébként kukáztam, sajnos a fő fejlesztés leállt, csak az aktuális Kodi verzió kapja meg a az integrált frissítést. Ezzel szemben a Kodi 17-ben akár debütálhat valamilyen formában a MadVR, erről voltak vannak eszmecserék. De eleve náluk a Windows fejlesztés erőforrásait kb 10%-ra tenném a többi platformmal összevetve.
-
törölt tag
A Bristolt személy szerint kihagyom, az még olyan öszvér, nem echte Zen.
Úgy vélem az AM4 lapok már jönnek HDMI 2.0-val dögivel, másképp értelme nem lenne. A PHT házam 95W TDP APU-t is tud elvben passzívan hűteni, de mi fog kialakulni a 10bit HEVC, UHD és HDR őrületből, ehhez milyen szoftvert és megjelenítőket használunk majd ... Nagyban befolyásolja majd a gyári elérhető filmes anyagok milyen ütemben terjednek és azok milyen minőségűek lesznek.
Ez a környezet - tényleg csak találgatás mentén -, lehet a madvr-t is feleslegessé teszi, de ettől függetlenül már most kap HDR és egyéb fejlesztéseket. Azonban a Kodit video playert kb alapjaiban kell átírják...
-
_Smooth
senior tag
Ha ez bug lenne, akkor az mindenkinél kellene, hogy jelentkezzen, aki azt az adott verziót használja.
Én 4 egymást követő verziót próbáltam/használtam eddig és sose szaladtam bele ilyen hibába (ami persze továbbra se jelenti, hogy ne lehetne, csak engem meglepett) se PC-n, se RPi-re szánt OE-ben.
Egyébként a filmekhez mellékelt dolgokat én se szedem le (se .nfo-t, se trailert, se képeket). -
bajnokpityu
félisten
Ez olyan, h frissités végén leáll 99%nál. Az nagyon gyakorori hiba. Ne frissits, ha nem létszükséglet.
Ilyenkor lefagyogat, újraindul.El se tudott kopni, hamarabb használhatatan lett.
Találtam olyan megoldást, amivel egy wifit infra jeladót ipadról (v androidról) lehet távirányítóként használni. Lehet ez lesz belőle. Nem annyira kényelmes, mint dedikált gombokat használni. Az lett volna a cél, hogy a 2-4éves lányaim nélkülem is tudjanak mesét indítani. ipad esetén kioldás,program indítás, eszköz kiválasztás, majd gombnyomás lenne, ez nem nekik való.
-
eastsider
nagyúr
hmm. erre nem is gondoltam.
notin megvan a 300mbit link fixen, mondjuk telon is megvan a 150...
lehet elso korben kellene vennem egy rpit, wifi adapterrel, es kiprobalni a router beepitett SMB megosztasaval? aztan ha jo, akkor meg NAS-t.
vagy a router tutira nem birna ezt a terhelest? (tp link 3600) -
AGE-T
őstag
Köszi, meglesem.
Nekem is villog a képernyő, és néha kapok is 3D jelet, de általában csak a menü bizonyos részei lesznek azok. Maga a film 2D marad. Szemüveget nekem is be kell kapcsolni, de az automatikusan kapcsol ki-be, ha már egyszer bekapcsoltam.
Régebben a radeonos érámban nem szívtam ezzel ennyit. NV saját demó szoftvere fut rendesen. -
zserrbo
aktív tag
Úgy látszik ma bal lábbal keltem fel. Az Emby helyett Kodit írtam a quick syncnél...Bocs!
A Kodit azért hoztam be a képbe, mert annak a leírását követtem (illetve egy custom kernelt amit a kodisok csinálnak). Aztán tettem fel az Emby-t és jobban örültem volna, ha akár csak az asztali kliensénél (a legacy Media Browsernél) a HD film még nem tekerte volna a procit 70%-ban. Gondolom nem használta ki a GPU-t vagy tévednék?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Nintendo Switch 2
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gyúrósok ide!
- Spórolós topik
- VR topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest