- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsik
őstag
Nem 10 bit kell ide, hanem rendes tv, vagy vetítő. Azért megnézném hány felhasználó panaszkodott eddig a 8bites képminőségére egy 65 Colos Pana VT60 plazmát nézve, vagy Sim2 vetítőt. Szerintem fölösleges tovább ragoznom.
-
ricsik
őstag
Hi, XBMC script -tel hogy tudnám megoldani, hogy lejátszáskor tudjak választani a belső és egy külső lejátszó közt? Mondjuk BD-nél, ha akarok menüt, akkor TM, ha nem, akkor jó a belső player is.
-
ricsik
őstag
Igen a laptop kicsit nehezebb, bár magamat ismerve inkább kicsavartam volna a vinyó fedelet és lehúzom azt is
. Próba kedvéért csinálom, kíváncsiságból. A duálbútot valahogy nem szeretem, de egy gombnyomással tudok a post képernyőn boot meghajtót választani. Kezdetben megteszi.
-
ricsik
őstag
Nem értettem félre
, éjjel fél kettőre állt össze minden (a scripted is csodálatosan fut
), így még nem merek nyilatkozni, kell egy kis idő, de lehet feleslegesség válik a popi.
Amúgy a belső MPC kodekkel is rángatott a kép, tehát nvidia mellé én szerintem még mindig kell valamilyen jobb fajta kodek. Ati-ról nem tudok nyilatkozni, nincs olyan kártyám.
-
ricsik
őstag
Nos hazaértem, leteszteltem megint mindent, mindent jól írtam, jól emlékeztem minden tünetre.
Utánanéztem, a TM5-ben a frame váltás állítólag nvidián nem aktív, nem működik.
MPC-ben, ha a fejem tetejére állok, akkor is akad a kép, ha ő vált felbontást. Mindent megpróbáltam, amit csak lehetett. Nem értem.Mire gondolsz, hogy nv driver? A legújabb van fent, mit állítsak be?
Ezt a választ még megvárom, aztán feladom, nem fárasztom a tisztelt urakat tovább. Visszadugom a popit, megsimogatom és jó darabig elfelejtem a Pc-s mozizást. -
ricsik
őstag
Természetesen ezt is kipróbáltam, mert a tv-nél engedi a 23-mat, 24-et, 60-at, stb..,
Este küldöm a képet, de szerintem teljesen ugyan úgy vagy beállítva, mint amit beillesztettél nem sokkal feljebb, csak be van az elsődleges kijelzőnek állítva a tv, már ezt is megírtam korábban. -
ricsik
őstag
XBMC-vel tökéletes ahogy javasoltátok teljes fullképernyős módban, Wasapival. Innentől kezdve szerintem a driver jó, windows jó, tv jó, minden ok. Megszűnt a diavetítés.
A hw-es videógyorsításokban nem vagyok otthon. Gondolom kikapcsolva sem jelent semmit erős gépnél. Főleg gyenge proci esetén lehet haszna. Szerencsére mindig erős gépem volt, szal nem törődtem ezzel.sb:
MPC-vel van kis akadás, kb 5 másodpercenként egy kis megröccenés. Gondolom benne van a driverben a 23,976, mert XBMC-vel tökéletes. Tv ugyanaz. -
ricsik
őstag
Egyről beszélünk, de látom nem hiszel nekem. Be van kapcsolva az automata felbontás és freki váltás (ahogy a képen is). Monitor is rá van kötve. Természetesen a legördülő menüben szintén ki van választva, hogy a Tv legyen az alapértelmezett megjelenítő, így mikor indul a film a TV-n jelenik meg, vált frekit (ki is írja). Ennek ellenére szaggat a kép.
Infós vagyok. Én nem olyanokra gondoltam, akiket érdekel a dolog és hajlandóak, van is kedvük napestig fórumokat nézegetni, hanem az olyanokról, akik felteszik a programot, elindítják, majd csodálkoznak, hogy valami nem kerek.
Nyilván nem tudok mindent a médialejátszás területén (ezért is kérdezek), de én végig nézegetem a dolgokat, ha magamtól valami nem sikerülne. Azért az esetek többségében sikerülni szokott. Ezért is lepődöm meg, hogy ez egyenlőre nem akar menni. De akkor is megoldom! -
ricsik
őstag
Nem pont olyan, XBMC diavetítés, MPC meg rángatós, de folyamatosabb.
MPC csak akkor javult meg, ha nem vált felbontást, csak sima full screen és a Win 24Hz-en.
A XBMC meg mindenhogy jó, de csak is Wasapival, máskülönben diavetít.A legbosszantóbb, hogy nem megy minden egyből simán. Bekapcsolom a popit és jó. Ellenben a PC-s lejátszással b@szakodni kell, hogy minden úgy mennyen, ahogy kell. Nem mondom, hogy lehetetlen küldetés, be lehet lőni, de mire minden jó lesz, na az nem 5 perc. Úgy hogy ez a szakmám. Aki nem ért hozzá, annak esélye sincs.
Valószínű futok egy kört a madVR-el és a Reclock-al, bevallom nem ismertem őket.
-
ricsik
őstag
Most látom, hogy az mkv-kat ez is external playerként játsza le MPC-vel. Nem lehet megoldani, hogy saját maga,az XBMC játssza le. Ahogy írtam, valami internal player paranccsal?
Van egy gyanúm, hogy van mindent ő játszik le, vagy mindent külső lejátszóval, keverni nem lehet.
Lehet túl sokat akarok. -
ricsik
őstag
válasz
Gabesz26 #21063 üzenetére
Nálam és havernál is ez a kapcsoló ki van szürkítve, nem tudom bekapcsoni.
Ha jól tudom ez egy béta opció volt, szerintem az újabb verziókból kiszedték, csak a menuben hagyták ott.
Ha van rá trükk, hogy bekapcsoljam, ne tartsd vissza.Hammy: a mountolás DaemonTools-szal is remekül megy (W7), de W8 esetén célszerű azt használni valóban.
cekkk: milyen diplomatikusan fogalmazol. Ha vasvillával kergetnének sem tenném újra vissza. Miden csodás új funkciót csak tapikijelzővel tartom jónak. Nekem nincs, így egérrel nem vagyok hajlandó bohóckodni. Azt leszámítva meg nem nagy szám. Hogy arra kényszerüljek, hogy külön telepítsek start menut meg felháborító. -
ricsik
őstag
A TM5 valóban nem vált frekit, tudtommal a 6 sem, de reménykedem, hogy egyszer majd beleteszik ezt az opciót. A maximált ablakos módszert és a pixeledést nem értem, kifejtenéd
?
Az Xbmc-ben, ha a tényleges teljes képernyős mód be van pipálva, akkor az egész external player dolog nem megy, mert az xbmc alatt indul el a TM5 így nem sok értelme van. A TM5 pedig úgy van beállítva, hogy mindig teljes képernyővel induljon, automatán indítva a filmet, always on top módban.A fájlokat megköszönöm, ha előkerülnek.. Köszönöm, holnap este tudom kipróbálni. Majd referálok.Most nézem, ebben nincs benne a Bd folder, majd megbróbálom beleheggeszteni, tudniillik minden BD ISO-mat kicsomagoltam, mert valamelyik fórumon azt javasolták... Kevésbé terheli a média playert, legalábbis azt mondták. Lehet nagy hiba volt, de nem fogok beISO-zni újra ennyi filmet.
-
ricsik
őstag
Arról van szó, hogy az mkv-t az XBMC-nek kell lejátszania, de a BD anyagokat (lemez, BD mappa, ISO) át kell adnia a TM5-nek. Én így szeretném. Egyrészt a BD menü, másrészt a 3D miatt.
Ezt úgy lehet elérni, hogy egy scriptet kell írni, hogy bizonyos tartalom észlelése esetén külső lejátszót indítson.
Találtam / módosítottam egyet, de most az a baj, hogy hiába van kikötve, hogy csak a BD tartalmakat adja át, mindent a TM5-el akar lejátszani.
Egyenlőre nem tudom hol lehet a hiba. Átolvastam 100 fórumot, elvileg minden ok.
Vagy be kéne írni a script-be, hogy mkv esetén használja saját magát (internal player?), vagy a kikőtéseket nem veszi be jól és mindent átad. -
ricsik
őstag
XBMC external player scriptben otthon van valaki?
-
ricsik
őstag
válasz
zsigus #21024 üzenetére
Be volt kapcsolva a filmnek megfelelő freki váltás. Újra leteszteltem csak XBMC-vel.
Win 60Hz, XBMC átvált a filmnek megfelelő Hz-re , TV átvált. Szaggat a kép, mint a barom.
Win 24Hz, XBMC átvált a filmnek megfelelő Hz-re. Itt a kép ok, de az egér szaggat.A gép elég jó, P67 csipszet, I7, GTX660. HW gyorsítás az XBMC alatt bekapcsolva.
-
ricsik
őstag
Kicsit próbálgattam a PC-s médialejátszást. Amire jutottam a 24P-s lejátszással:
1. Windows 24Hz, lejátszó program nem vált felbontást: az egérmutató szaggatva megy, a kép jó.
2. Windows 60Hz, lejátszó program felbontást vált 1080p24Hz, kép szaggat.Igazából egyiket sem nagyon értem. Furcsa, hogy 24Hz-en szaggat az egér, de még furcsább, hogy mért befolyásolja a képet, hogy a Win 60Hz-en megy, mikor a program átvált a 24p-re. Ilyenkor a Tv is átvált, jónak kéne lennie. Több lejátszó programmal is próbáltam (MPC, BSPlayer). Ezek mért vannak?
Másik érdekesség, hogy a Totalmedia lejátszót nem is lehet rávenni, hogy maga váltson helyes 24p-re, az opció ki van szürkítve. Így a Windows kell megint csak 24Hz-re tenni, ahol az egér szaggat. Bár a 2. pontból kiindulva, ha tudnám is, akkor is lehet szaggatna a kép.
Próbálgattam a XBMC, amúgy nem hittem volna, hogy ilyen király. Csak a BD menüt nem tudom kinyerni vele sehogy. Lehet?
Ezekre szeretnék magyarázatot kérni, vagy tippet a lejátszáshoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Mobil flották
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest