- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Melorin #56899 üzenetére
Azért e két Topic között sokkal több az átfedés. Csodálatos, hogy egy "szakmai" fórumon ilyen alap dolgokat kel magyarázni.
#56898 MasterMark: Házimozi usecase az is ha játszol a rendszeredet használva.-> Hogy mi van? Na jó szerintem trollkodjatok mással...
-
MasterMark
titán
válasz
Melorin #56886 üzenetére
Lehet használni igen, a SteamLink az működik két PC között is, csak lépj be ugyanazzal az accounttal és akkor lehet streamelni a másik gép képét oda ugyanúgy.
De ugyanezt tudja az AMD Link is ha AMD videokártyád van.
Vagy Nvidia GameStream is ugyanerre jó.SunMount3r: A game a pc-n fut a másik szobába, te meg a HTPC-n irányítod meg látod a képét. Mint egy távoli asztal, csak játékra.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Melorin #56888 üzenetére
Akkor ez most két külön PC? Mert még így sem érthető mit akarsz kérdezni, sőt még zavarosabbá tetted. Most már azt mondod, hogy a HTPC-vel akarsz játszani a másikkal meg valami "munkát" akarsz végeztetni. ???
Szerk.: Ja már kapisgálom. A Desktop (Játékos) PC-t (annak a képét) akarod a TV-re "kötni" a HTPC-n keresztül?
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
Melorin #51571 üzenetére
CEC-USB adapter. Bár nem olcsó...
-
GZoli7
senior tag
válasz
Melorin #51571 üzenetére
Rádiós/usb-s távirányítóval Dunát lehet rekeszteni.
Már pár dollártól.
Bekapcsolni a gépet nem biztos, hogy tudja, bár ez inkább alaplaptól, biostól függ. -
Gombinyó
őstag
-
válasz
Melorin #43882 üzenetére
Gyanítom, hogy ugyanabba futottál bele, mint amibe én. Nálam van pár BD ISO és BD struktúra, amit a RPi gyakorlatilag nézhetetlen minőségben játszik le (elindul, majd kis idő után folyamatosan meg-megáll, akár fél- egy percekre is, akadozik, stb.). ezek döntő része koncert BD, de van pl. film is ilyen. Javasolták itt többen a puffer méretének növelését, amit Te is megpróbálhatsz. Ha az sem segít, akkor sajnos el kell fogadni, hogy az RPi sem mindenevő (vagy az OE vagy LE vagy OSMC, ....), van olyan formátum, amivel nem tud megbirkózni - ez van, nincs olyan játékos, ami "mindent visz".
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
Melorin #43844 üzenetére
A video codec licenceket beállítottad? Anélkül nincs hardveres gyorsítás a PI-n, prociból pedig nem tudja lejátszani rendesen.
-
Celtis
veterán
válasz
Melorin #43844 üzenetére
Előfordul, hogy ha a NAS gigabiten csatlakozik, a Pi-pedig fast Etherneten, és a köztes switch(ek) buffere kicsi, akkor olyan csomagvesztés alakulhat ki, amit a tcp protokoll rosszul kezel és végeredményben az átviteli sebesség ingadozó lesz és a sebessége jóval az elméleti 100mbps alatt lesz.
Kodi-ban a cache beállításokkal lehet ezen javítani. Érdekes, de nem meglepő módon, ha ilyenkor a NAS LAN portját 100mbps-re korlátozod, hibátlan lesz a lejátszás. -
Patice
Topikgazda
válasz
Melorin #43846 üzenetére
Az ilyen kártya/mini PC-kkel nekem is az a gondom, hogy már pont nem annyira erősek, mint ami egy pörgős HTPC-hez számomra elengedhetetlen.
Intel Braswell 4 magosban pont megvan az a kis plusz, és fogyasztásban sem annyi, mint egy normál asztali proci, így nagyon csendes gép építhető belőlük.
Nem csodálom, hogy a Udoo is belefogott az x64-es projektjébe (szintén Braswell alapon)
Remélem nem hal ki ez a vonal...
-
Celtis
veterán
válasz
Melorin #43834 üzenetére
Nyilván mást teljesítményt nyújt egy Rpi, de azért meg kell jegyeznem, hogy a galéria megjelenítési sebességére drasztikus hatása van az SD kártya sebessége. És itt a kis méretű fájlok véletlenszerű elérésére gondolok, amiben igen nagy különbségek vannak a kártyák között. Megfelelő sebességű tárral és jó skinnel nagyon jó eredményt lehet elérni.
-
PeterPH
senior tag
válasz
Melorin #39208 üzenetére
Nem automatikusan, én másolom át HDD-re. Az SSD-ről megy a seed is pár hétig.
Nem kell ettől parázni, hány TB írást bír egy SSD? Mennyit tölt le az ember havonta? Hány év(tized) alatt érné el a max írási mennyiséget?
Így meg 0-24-ben mehet a seed is, a HDD meg csak akkor pörög fel, ha filmet nézek. -
justice84
aktív tag
válasz
Melorin #38754 üzenetére
Nekem ezt a múltkor csinálta, akkor a zip volt hibás szerintem de másnak sikerült kicsomagolni gépen, nekem még úgyse engedte.Újra feltöltötték és akkor jó lett Kodi-ba is.
Megnéztem nálam is ezt a hibát írja ki mint nálad, de az oldalról közvetlenül letöltve legalább kicsomagolható.
Sorozat évadpakk-oknál vettem észre ,hogy nem tetszik neki a zip. -
-
devil-k
nagyúr
válasz
Melorin #38480 üzenetére
Lehet, hogy félreérthető voltam.
Íme a példa:
A fájlnév (MKV) a következő:
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring part1.mkv
The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring part2.mkv(Sajnos, így nem ismeri fel)
Ha kiveszem a part1 kifejezést, akkor igen. Ezek szerint a Kodiban vegyem ki a part1-part2 kifejezést és kész?(#38481) harylmu
Ezt a cikket én is olvastam!
Ezt az egyben lejátszást viszont megnézem!(#38482) Adamo_sx
TMDb.
A Gyűrűk Ura ott van természetesen, csak a bővített két lemezes változat nincs. Áh, ezért szívás ez, amikor kettészednek így egy filmet és nem "custom" módban, hanem hivatalosan!(#38483) róland
Pontosan!(#38484) Melorin
A Gyűrűk Ura trilógiánál mi lenne a helyes "megfejtés"?Pl.:
A Gyűrűk Ura Trilógia (mert így rajta van a TMDB-n)
>>> A Gyűrűk Ura - A Gyűrű Szövetsége
>>> Part1
>>> Part2 -
mettek
addikt
válasz
Melorin #38326 üzenetére
nálam felesleges lenne menni neki mert a torrentre van egy synology nas-om, az megy non stop, ez csak lejátszásra kellene. Filmet meg hetente 1-2 alkalommal nézünk, úgyhogy maradna a be/kikapcs. Azért nem tetszene az asztal mert akkor kell egerezni vagy vmit hogy elindítsam a kodit, amúgy meg ha már megy a kodi akkor telefonról vezérlem és nem kell se egér se bill se táv
-
greeny1899
csendes tag
válasz
Melorin #34754 üzenetére
Hm. Már találkoztam olyannal, hogy a Win alatt futtatott KODI szaggatott, de akkor az oka az volt hogy az audio passthrough-ként volt beállítva, és a fogadó egység nem bírta. De ez rögtön, a film indítását követően jelentkezett (nem pedig mint nálad hogy az elején minden ok, aztán beszaggat).
-
Celtis
veterán
válasz
Melorin #32361 üzenetére
Jó kérdés.
Nálam ez úgy van megoldva, hogy a SonyTVm bekapcsolja CEC-en a HTPC-t és az erősítőt is.Ha viszont a HTPC-t kapcsolom be, az csak az erősítót kapcsolja be/ki, Zene hallgatáshoz eyáltalán nem kell TV. Irányításhoz a Yatsee-t használom.A fenti setup sajnos Panasonic G30 plazmával nem ilyen vidám, mert ott a TV valamiért bekapcsol a HTPC-vel együtt, hiába nem kéne a CEC konfiguráció szerint.
-
zoltan6
addikt
válasz
Melorin #32100 üzenetére
arra én is kíváncsi lennék,de nekem a 2014-es noé (noah) filmre sem talált semmit a port.hu. pedig ott van a TMBD meg csak angolul.
-
Melorin
addikt
válasz
Melorin #32013 üzenetére
Valaki írja már le please, hogy miként lehet rávenni a scrapereket, hogy a sorozatokat is magyarul mutassa.
A vicc az, hogy a Serviio (DLNA szerver) is a TMDB-ről scrape-el mint a Kodi is, és az magyarul adja be a sorozatok címeit és az epizódok címeit is. A Kodi meg semmit. -
Ribi
nagyúr
válasz
Melorin #31667 üzenetére
Nálam is vannak fura dolgok ezzel a Q1900-al. Lassabban jön vissza a monitor sleepből, mint amennyi idő alatt bebootol a gép, ha bedugok egy pendriveot, a többi USB kicsit elszáll, egér 2mp-re leáll. Mintha 1 szálon vezérelne minden perifériát. Vagy csak nagyon el van cseszve valami.
-
Erdmis
tag
-
-
canniball
nagyúr
válasz
Melorin #31357 üzenetére
Én a Transparencyt használom. Viszont nálam az a helyzet hogy korábban rendben működött, most pedig van olyan évad amihez semmiféle borítót nem tölt le, de a rendszerem is elég romos és lehet emiatt van. De amíg működött rendben működött, olyannal sosem találkoztam amit írsz, ha jól emlékszem gyári skinnel sem.
De nem hiszem hogy ez skin probléma lenne. Viszont ha kipróbálod másikkal mindjárt kiderül. -
törölt tag
válasz
Melorin #31304 üzenetére
Akkor Chroma Bicubic75+AR és Image Lanczos3? Nézd meg a rendering ms értékeket 1080p és 720p alatt, kív lennék mit mutatnak. Ha több kisebb felbontású anyagot nézel, kísérletezhetsz különböző párosításokkal, pl inkább Image up mellé teszel AR-t, mint chroma stb. Magyarul a 1080p-re felskálázásnál legyen több kakaó. A végeredményt pedig összehasonlítod mi mivel tetszik.
Ahogy lehet dupla profilt is megadni, tehát 1080p mellé eltérő algoritmust használni 720p-vel szemben.
Az eredeti felállás simán ment még a Kabininek is, ezért gondoltam, hogy a J1900 is megbirkózik vele.
[ Módosította: radi8tor ]
-
törölt tag
válasz
Melorin #31258 üzenetére
J1900-hoz próbáld Chroma Up: Bicubic75 + Anti ringing, Image Up: Lanczos 3 + AR.
Teszteld le 1080p és 720p filmmel, a GPU terhelés álljon meg 80%-nál.
A rendering time maradjon 41.7ms alatt, jó estben max 30ms. (Ctrl+J megjeleníti lejátszás közben)
Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, érdemes visszavenni kisebb felskálázásnak megfelelő opcióra.
Ha valami oknál fogva értelmetlenül sok kockát dobál, próbáld meg kikapcsolt full screen exclusive mode megjelenítéssel.J-1900-hez mérten rendering/dithering maradjon alaphelyzetben, artifact removal a többi szoftveres elemtől is függ, ha előtte van hasonló eljárás: kikapcs, ha nincs, GPU erejéhez mérten kipróbálni.
i-s anyagoknál már lehet kevés a J1900, főleg házi videó és hasonlók, első körben filmekkel lesd meg.
(#31259) Patice
Jó sok kerek 24 film jelent mg mostanában, legalább 10-zel találkoztam az utóbbi 1-2 hónapban.
-
törölt tag
válasz
Melorin #31255 üzenetére
Milyen hardvered van? Aszerint kéne beállítani.
Kodival sincs probléma, kizárólag kerek 24.000 Hz-en, ott is csak Windows 8 felett, tudniillik a Kodi elavult DX verziót használ. Ígéretek szerint a Kodi 15-ben lehet frissítés. Előfordulhat, hogy nincs is kerek 24p filmed.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Melorin #31037 üzenetére
Szerintem egy helyen elég a full rgb máshol meg az automatic. KODIbuntuban szerencsére nem lehet sok helyen ezt állítani.
Win8.1 alatt én az Intel driverben azt állítottam be, hogy mindig az alkalmazás beállításait használja.
Az én TV-m még annyira buta, hogy nem tudok rajta ilyeneket állítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- iPhone-t használók OFF topikja
- Ez már a középkategória: teszten a GeForce RTX 5070
- Everest / AIDA64 topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hosszabb bemutatón a Chrono Odyssey című MMO
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Synology NAS
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged