- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
benyovszki4
csendes tag
válasz
MasterMark #59043 üzenetére
Megnéztem a TV-t és valami DTS volt kiválasztva az automata helyett és az outputhoz csak PCM opció volt, vissza állítottam automatára így a PCM mellett is előjött az automata opció, és megjavult. Ezek szerint mégis én nyomkodhattam el valahogy.
Köszönöm a segítséget
-
benyovszki4
csendes tag
válasz
MasterMark #59043 üzenetére
A TV mindenképp tovább tudja adni, mivel amikor először beállítottam, akkor egyértelműen működött, az erősítő amikor hangot kapott VLC-ből vagy játékból, akkor kiírta hogy Dolby Digital és a hangszóró teszt file-ok is hibátlanul mentek. Azóta valami változott és most nem jó.
-
benyovszki4
csendes tag
válasz
MasterMark #59039 üzenetére
Hmm, akkor a TV-n fogom megnézni a beállításokat, mert úgy emlékszem, hogy ahoz nem nyúltam, de akkor hátha. Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
MasterMark #58934 üzenetére
Amúgy erről a kábelről lenne szó. Legalul írják ugyan a 2.0-át, de kábelre magára csak a "High Speed" van nyomtatva. A csomagolásán dettó, az elején: 4K / 30Hz, de a hátulján már: 4K / 60Hz (mondjuk ez csak egy "matrica".
Verziószámot a csomagoláson nem írnak, csak, hogy "High Speed with Ethernet".
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
MasterMark #58926 üzenetére
Tehát elvileg átmehet rajta a HDR is?
-
Joshi
titán
válasz
MasterMark #58931 üzenetére
Én tudom, azért is mondtam.
ui.: Hiába a magas fényerő, HDR-hez elengedhetetlen a pixelenkénti vezérlés is. Pont ezért lesz gyengébb az OLED-nél (Micro LED-nél) még egy Mini LED-es LCD tévé is, amíg azok nem vezérelhetők pixelenként. -
spiky03
veterán
válasz
MasterMark #58716 üzenetére
Nem, hagytam amin volt.
Huzzam fel maxra?Az Xboxal nem próbáltam, a stickel próbáltam először.
Igen azt próbáltam, de akkor meg olyan történt, hogy a Pass-rol át kapcsoltam az 5.1-re akkor megváltozott a felbontás mindenhol.a PCn is és a Sticken is akkora lett, hogy nem fért ki a tvre
Amúgy amikor csináltam a winben a teszteket ott meg volt hang. A digitális kimeneten rendesen a hangfalakbol szólt.
@SunMpunt3r
Igen ott csak az 6 streaminget használom. -
spiky03
veterán
válasz
MasterMark #58707 üzenetére
Elvileg megcsináltam, de sajnos semmi hang sincs.
Amikor átkapcsolom a splittert a Stickre, ott elindítok egy filmet és semmi hang.Mit csinálok rosszul? Mit kellen még beállítani?
A splitteren a hang kapcsoló a "Pass" állásban van. -
Necronom
senior tag
válasz
MasterMark #58712 üzenetére
Nekem az alaplapon volt coax es optical, e neklul meg se szolalt semmi
nem kellett "belekuldeni" csak beallitani rajta a kimenetet es h passthrough
es lett DD5.1 es DTS is...ennyi -
spiky03
veterán
válasz
MasterMark #58709 üzenetére
Igen a splitteren át szeretném kinyerni a hangot, mert ugye sajnos a se a Sticket, se az Xboxot nem tudom közvetlenül a PC-be dugni.
És AVR hiányában, hogy áttértem PC+végfok párosra, így mentem a splitter felé.Ezt hol tudom beállítani?
Legegyszerűbb bemenni a windows hangbeállításokba, ott a bemenetnél benyomod a figyelést, ott kiválasztod melyik kimeneten menjen kiMert nem találtam ilyet.
Közben megtaláltam.
Köszi majd kipróbálom. -
spiky03
veterán
válasz
MasterMark #58707 üzenetére
Akkor így nem lesz a játékok hangja 5.1, ha PCM szteróra állítom?
De tudom, vagyis gondolom, hogy nem a hangszóróra kell, mint amin van, amikor a PC-n nézem a filmeket, mert ugye akkor annak a PC hangja szól.
Nekem meg a digitális bemenet hangja kellene.
Elvileg tovább kellene adnia a hangot a splitternek. Van rajta kapcsoló is, amin 3 állás van Pass/2.0/5.1
Most a Pass-on van, ez ugye elvielg átengedi a hangot.A leírásból szedtem:
És könnyedén kivonhatja az audiojelet a kedvenc hangjába rendszerek az R / L portokon vagy a 3,5 mm-es kiegészítő aljzaton keresztül, valamint digitálisan az S / PDIF-en keresztül.
Támogatja a 4 HDMI audiokimenetet, 3,5 mm-es fülhallgató-csatlakozót és optikai kimenetet, koaxiális x 1, R / L audio kimenetet
Támogatja az audio formátumot: LPCM / DTS / Dolby-AC3Itt találtam egy részletesebb leírást:
[link] -
spiky03
veterán
válasz
MasterMark #58705 üzenetére
A külső hangkártyára kötött végfokon szeretném hallgatni. Így szeretném a streamingeket 5.1-ben hallgatni, amik sajnos PC-n csak szterók.
A hangkártyán van optikai/koax bement, elvileg rá lehet kötni külső eszközöket.Akkor a Sticken át kellene a hangot álíltanom Best Audio-ról PCM-re?
Az Xboxon nincs ilyne opció, ha jól emlékszem.
Meg a PC-n ilyenkor a külső hangkártya digitális bemenetet kellene kiválasztani? -
spiky03
veterán
válasz
MasterMark #58605 üzenetére
Felcseréltem a két kimenetet, az 1be dugtam a projekt és a 2be a tvt. Igy már a pc ki is írta a beállításoknál, hogy 1080p DLP és a színek is rendbe lettek.
Ellenben a tv nem jól jelent meg a stick képe720pben.
Úgyhogy lehet tényleg az fixen a tvbe teszem, a pcre is rátudok csatlakozni BT fulessel az esti filmezésnél.
-
spiky03
veterán
válasz
MasterMark #58603 üzenetére
Azzal sajnos nem megyek sokra, ha 2 HDMI van a PC-n mert abba nem tudom beledugni az Amazon Firesticket, vagyis beletudom csak nem működne.
Hát sajnos nálam akkor marad ez a rossz megoldás, mert kell a 2 kijelzős megoldás.
(Gyerekek tv-n néznek mesét, arra nem kapcsolom be a projektort nekik.Azt max a közös mese nézésnél ritkán.)
-
spiky03
veterán
válasz
MasterMark #58600 üzenetére
Köszi, akkor mit használják, ha két kijelzőn akarom megjeniteni a PC/Firestick képet kábel dugdosás nélkül?
Most az 1es kimeneten van a tv és a 2en a projektor.
Lehet majd este kipróbálom, hogy felcserélem őket.
-
dhcodoki
senior tag
válasz
MasterMark #58373 üzenetére
Megvan a megoldás: Scaled resolution editor. Pofon egyszerű és tökéletesen működik.
-
dhcodoki
senior tag
válasz
MasterMark #58371 üzenetére
Így van, a win-t is így szeretném megjeleníteni.
Ha a win megjelenítő beállításokba lépek, ott több felbontás is van, de egyik sem cinemascope. Gondolom a vetítővel kompatibilis változatok közül lehet választani, mint monitorok esetén is.
Ha az AMD grafikus illesztő programjában állítok be egyedi felbontást, hibát dob. -
dhcodoki
senior tag
válasz
MasterMark #58369 üzenetére
A projektor elé berakok egy prismasonic lencsét. Ezzel a lencsével tudok elérni adott vetítési távról nagyobb képet, miközben az 16:9ről 2.40:1 formátumra változik. Működése szemléltetve:
[link]Ez mellett fényerőt és kontrasztot is nyerek, de ebbe most ne menjünk bele.
Szóval a képet függőlegesen megnyújtom a projektor menüjéből. A win asztal teteje és a start menü le fog lógni a képről. Berakom a prizmát a vetítő elé, ami a vízszintes tengelyen széthúzza. Így a kép ismét arányos lesz, nagyobb, de továbbra is lelóg alul felül. Ha elindítok egy szélesvásznú filmet, akkor a fekete csíkok nem lesznek megjelenítve, mert az kiesik a projektor által vetített kép méretből. Így a filmek sokkal inkább mozisabb fílingben pompáznak. A Kodi alá is betettem egy cinemascope skint, melynek köszönhetően, az is ideálisan jelenik meg.
Szóval minden ok, csak a windows és egyéb alkalmazásai lógnak le.Nem írtam, hogy a prizma fixen a vetítő elé van szerelve.
Alternatív megoldás, hogy a projektor menüjében kikapcsolom a függőleges megnyújtást (ekkor a kép ráfér a vászonra, de torz lesz), majd bekapcsolom a vízszintes összenyomást. Ekkor a kép jobb és bal szélén fekete csíkok lesznek, miközben a torz állapot helyreáll és alul felül sem lóg le.
Csak ezt a projektor kapcsolgatást szeretném elkerülni azáltal, hogy a windows-t is úgy jeleníteném meg, mint a szélesvásznú filmeket szokták, alul felül fekete csíkkal.
huhh, remélem érthetően írtam….
-
spiky03
veterán
válasz
MasterMark #58301 üzenetére
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
MasterMark #58293 üzenetére
Ez a gond.
Hogy a displayporton kiküldeni kívánt felbontás nagyobb, mint amit az erősítő tud kezelni HDMI porton.Olyat tud, hogy eltérő felbontást küld ki?
Lényegében a DP porton kiküldeni kívánt felbontás 2560x1080. Az erősítőnek meg csak annyi a lényeg, hogy ne legyen több 1920x1080-nál. -
attiss66
senior tag
válasz
MasterMark #58112 üzenetére
Na, akkor rendben, tehát az a lényeg, hogy van rá mód távval bekapcsolni a pc-t, htpc-t.
-
attiss66
senior tag
válasz
MasterMark #57965 üzenetére
És akkor biztosabb lesz a mérés?
-
AthlonXP
őstag
válasz
MasterMark #57919 üzenetére
Az erősítőben úgy van állítva igen (pl. stereonál), de amikor a gép átállítja nekem szélessávúra a hanfalakat, akkor a mélyről el vesz mindent. Onnantól meg az erősítő nem kap jelet csak az 5 fő hangszóróra, olyan, mintha a sub kébelét lecsatlakoztatnám a gépről. A frontok így megkapják a teljes sávot, de mivel azok fizikailag kicsik, így eleve nem tudják a mély hangokat megszólaltatni. Asszem 2-300Hz fölött kezdenek megszólalni. Amivel nics is baj, hisz az alatt ott mélynyomó, így nekik csak a közép és a magas hangokat kell megszólaltani.
Az erősítő meg jelen esetben nem végez leválasztást, mert 5.1 analóg bementre van állítva, ilyenkor pedig az egyes hangszórók bemenetére adott teljes hangsávvot küldi tovább a hangfalakra. Nyilván ha ebben a módban van, akkor joggal feltételezi, hogy a mélyhangok a külön sub bemeneten keresztül jönnek és neki csak küldeni kell tovább azt.
Ha 5.0-ás rendszert kötsz rá és olyan jelet is adsz be neki, akkor ugye a frontok fogják átvenni a mélynyomó szerepét is, pl. oszlop hangfalak esetén. Ott már mehet a teljes hangsáv a frontokra, mert a hangfalakban levő hangváltó, majd elosztja a frekvenciákat a benne lévő hangszórókra, így oda nem is kell külön sub. Annyi mélyed lesz, amennyit a hangfalak tudnak.
De nekem csak sima, egyutas, polchangszóróim vannak frontnak beállítva, így hiába megy rájuk a teljes zenei hangsáv, semmi mélyet nem fognak tudni kiadni, mert nem arra lettek tervezve, az erősítőm meg nem szedi le róluk a mélyeket, csak ha külön beállítom. Ezért nem mindegy a beállítás a PC-n és ezért szívtam vele, mert azt hittem, valami egyéb baj van. Eszembe sem jutott, hogy ő állítja vissza a hagszórók konfigját. -
AthlonXP
őstag
válasz
MasterMark #57903 üzenetére
Hát az marad most már, nem kínlódok ezzel tovább. Van a neten sokféle megoldás, de jórészt mindegyik, hackelt audi és vga driverről, meg regisztri módosításról szól. Ilyenekkel meg én nem akrok foglalkozni, annyit nem ér az egész, hogy ilyen-olyan módosított vackokat telepítsek a gépre miatta.
#57904Smiley: Lehet, hogy nem kéne szólnia, mégis a korábbi gépemen, gond nélkül szólt a sima stereo zenénél is, 2.1-ben a rendszer és semmit nem kellett állítani hozzá.
De meg lesz az itt is, csak még foglalkozni kell vele kicsit, ezt most hanyagoltam eddig, mert digitális formában és egy kábellel akartam megoldani az egészet, nem pedig 3mal és analóg módon. De hát ez van... -
SunMount3r
nagyúr
válasz
MasterMark #57906 üzenetére
Ja ok, így persze más... Kicsit komplikált ennek helyzetnek az átlátása.
-
AthlonXP
őstag
válasz
MasterMark #57901 üzenetére
Na igen, itt nálam a beállításoknál csak a "2 channel" opciók vannak, nincs más.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
MasterMark #57897 üzenetére
A Streaming miért ne volna DD, csak az lehet. Ill. DD+Atmos is. Az már nem fér át az SPDIF-en, az igaz. Akkor ez a gond kilőve.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
MasterMark #57895 üzenetére
Tudom, hogy csak DD és DTS megy át, de hát alapból is ezekkel van gond, nem?
-
AthlonXP
őstag
válasz
MasterMark #57882 üzenetére
Arra már sikerült rájönnöm, hogy ha VLC-vel játszok le 5.1-es hangot, akkor az gond nélkül megjelenik az erősítőn, a tv-n keresztül. De csak az! Se a streamelt adások hangja, se a játékoké nem megy át 5.1-ben, csak és kizárólag, stereóban. Bármit is állítok a gépen, vagy az alkalmazásban.
Előkotrok egy régi ssd-t és próbaképp, teszek fel a gépre egy Win7-et, megnézem, az hogy viselkedik majd.
Olvastam, hogy a Win10-ben, teljesen átszabták a hangkezelést, ezért máshogy kezeli a dolgokat, mint a régebbi rendszerek. Bár én jelenleg Win11-et használok, de ebből a szempontból, mindegy...
De ez már csak egy ilyen utolsó próba lesz, mert napok óta ezzel kínlódok, fórumok tucatjait olvastam át már, csomó megoldást próbáltam, de ez a VLC-s dolog az egyedüli, ami összejött. Rengetegen kínlódnak ezzel a problémával egyébként, ami elég elkeserítő és dühítő, mert ennek egy teljesen alap, pofonegyszerű dolognak kéne lennie szerintem.
Analóg módon összekötve a gépet az erősítővel ( 3 jack-to-rca kábel ), működik egyébként a dolog, de ott meg olyan anomáliába futottam bele, hogy bármit is játszok le, a sub nem megy. Viszont amikor a teszthangokat játszom le, a hang beállításoknál, akkor meg gond nélkül megy az is! Így használhatatlan végül is. De, hogy ez is mitől van?! -
AthlonXP
őstag
válasz
MasterMark #57878 üzenetére
-
AthlonXP
őstag
válasz
MasterMark #57876 üzenetére
Úgy van állítva, igen. A tv meg gond nélkül átengedi. Ha pl. egy dvd lejátszót kötök rá hdmi-vel és azon játszok le 5.1-es filmet, akkor simán megy az erősítőre a tv-n keresztül az 5.1-es hang. PC-ről meg sehogy, hiába van ugyan úgy hdmi-vel rákötve. Az a baj, eleve nem tudom beállítani a kimenetet, csak 2 csatornásra. Mindegy milyen jelforrás megy.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
MasterMark #57619 üzenetére
Tehát videó lejátszás előtt az egyik HDMI kimeneten mehet a 4K / HDR, a másikra meg belövöm pl. "sima" 1080p-re? Ennyi? Ez így nekem elég furán hangzik...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
MasterMark #57617 üzenetére
Csak azért kérdem pl. mert szoktak itt olyan kérdések is lenni, hogy a nem 4k / HDR képes AVR-be hogyan küldjék külön a hangot? Ugye adott egy VGA, két HDMI kimenettel, egyik megy a TV-be, a másik meg a hangot vinné az AVR-be. Vagy akár egy HDMI kimenetes VGA (a képnek) és mondjuk az alaplapi IGP HDMI kimenet a hangnak... De sok olyan AVR van, ami ha nem olyan képanyagot kap, amit fel tudna dolgozni, akkor már a hangot sem fogja...
-
Panthera
őstag
válasz
MasterMark #57464 üzenetére
Jobban utánaolvasva mindkettőre (az alsókra) azt írják, hogy jobb ha be vannak kapcsolva. Nekem is az lenne a praktikus, mert kis terhelést kap csak a proci. De úgy emlékszem, hogy úgy mégis jobban melegedett a processzor.
-
válasz
MasterMark #57399 üzenetére
"Nehogy már random ember legyen számonkérve azért mert valaki nem nézett valaminek utána."
Ha nem biztos abban, amit ír, akkor tartsa magában, nem kötelezi senki rá, hogy válaszoljon.
Én úgy ajánlok bármit is, hogy felelősnek érzem magam azért, amit leírok. Csak olyat ajánlok, amit 1. a saját gépembe is nyugodt szívvel beszerelnék, vagy használnék, 2. ha az ajánlásból a másiknak anyagi kára származik, akkor visszavásárolnám tőle.
"Ez nem helpdesk továbbra sem..."
Akkor mi? További szép napot kívánok! -
M3nyus
aktív tag
válasz
MasterMark #57307 üzenetére
PC van összekötve 1 monitorral (DP kábel), 1 projektorral (HDMI kábel, jelenleg kivan húzva), 1 AVR el.
-
szika87
aktív tag
válasz
MasterMark #57282 üzenetére
Köszönöm, valahogy ki lehet kerülni a Tv edidjét? Vagy van-e valami trükk hogy hamarabb kapjon jelet a hangrendszer mielőtt a tv?
Megnéztem a formátumokat, 2 csatornát ír (33khz, 44khz, 48khz, 92khz) -
Visormail
addikt
válasz
MasterMark #57243 üzenetére
Ahh nagy nehezen megtaláltam, soha nem jártam még ebben a menüben, sikerült lejjebb húzni.
-
Visormail
addikt
válasz
MasterMark #57243 üzenetére
Eddig soha nem kellett állítani kézzel pozíciót. Sok verzió óta azon van, hogy bottom of the screen és kész.
-
Patice
Topikgazda
válasz
MasterMark #57169 üzenetére
Talán az Infuse(Pro)…
-
Khelben
nagyúr
válasz
MasterMark #57146 üzenetére
Így van, a 4K tv mellé egy olcsó használt gép, amin elmegy ez az egy program. Hardverigénye alig van, egy 2 magos, integrált videós cucc elég neki, csak a 4K felbontás a kérdés.
-
Khelben
nagyúr
válasz
MasterMark #57144 üzenetére
Mert a laptop alapvetően másra kellene és macera ki-be cipelni, kábeleket dugdosni stb.
-
válasz
MasterMark #56921 üzenetére
Igen, van Noctua-m is... sőt, akarok gumikeretet rendelni, de ettől függetlenül érdekelt volna a téma.
-
válasz
MasterMark #56919 üzenetére
Csere is tervben van Arctic P14-esekre, de ettől még a kérdés él.
-
python1
veterán
válasz
MasterMark #56892 üzenetére
Ez nekem is egy j megoldásnak tűnik.
Mivel egy igen erős PC kell a 4K HDR---1080pSDR konverziónak, és bizony eléggé számításigényes feladat sok hővel jár, ezért gondolkodom én is 2 PC-s felálláson.
A streamelő gép tulajdonképpen csak egy végpont (kliens)lenne, a melót meg valahol elvégezné a melósgép. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
MasterMark #56896 üzenetére
Az, hogy arra van befogva az a PC, arra használja az egy dolog. De a konkrét kérdésének ehhez mi köze van, mit változtat a lehetséges megoldások körén, vagy miben számít, hogy ő épp HTPC-nek nevezi? Mondom, írj neki megoldást, ha tudsz, én csak azt írtam, hogy ez itt egy OFF téma, gyakorlatilag semmi közte a HTPC-zéshez és jobb Topic-ot is találhatott volna hozzá.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
MasterMark #56894 üzenetére
Ja, attól már, hogy TV-re van kötve feltétlenül HTPC és csakis HTPC, és csakis ebbe a Topic-ba való? Az a PC az egy PC, függetlenül attól milyen megjelenítőre van "kötve". Szerintem te sem érted, mit nem értek (illetve nagyon is értem, csak azt nem miért itt kellet megkérdezni).
Mi köze van ahhoz, hogy azt a PC-t épp "HTPC"-re fogta be általában (aminek a kérdéshez ugye semmi köze), hogy azon akarja stream-elni a Gamer PC-jének a képét? Két PC, amiből az egyik a TV-re van kötve, BUMM. Lehetne ugyan úgy monitorra is, vagy csirkeólra is, ettől ez még nem lesz "HTPC"-s kérdés. De mind1, nekem mondtam már hogy 8. Ha akarod válaszold meg neki a megoldást. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
MasterMark #56892 üzenetére
Ezt már kb. sejtettem. De ennek mi köze a "HTPC"-hez? Mármint, hogy a másik PC épp a TV-re van kötve, ettől? Ez inkább a VGA-s Topic-okba való kérdés.
-
Ijk
nagyúr
válasz
MasterMark #56603 üzenetére
-
chris-v
senior tag
válasz
MasterMark #56551 üzenetére
Értem, köszönöm!
Köszönöm mindenkinek a segítséget
valószínűleg egy dekóder lesz a megoldás, amit a pc közelébe teszek, a tv-től meg húzok egy optikát odáig .
-
bnorci71
addikt
válasz
MasterMark #56547 üzenetére
Ja akkor bocsi
na amíg szerkesztettem le is írtad
sokáig használtam így a PC/Tv forrásként a Creativ DD-100+Genius Ht5.1 rendszert -
bnorci71
addikt
válasz
MasterMark #56540 üzenetére
Ha Creativot talál az csodaszámba megy...volt nekem is egyébként szerettem
szerintem ilyenre gondoltAz nekem még mindig nem világos miért akarod a tv hangját a Pc-be visszaküldeni....
Pc-t rákötöd a hangfalra
Tv-t rákötörd a hangfalra
ha csak 1 anaológ bemenet van ott a linkelt decoder azon van több digi bemenet az analóg meg mehet a hagcuccba. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
MasterMark #56542 üzenetére
Hát, kétszer is írta, hogy 5.1 kell neki, 7.1-et nem is említett, nem tudom te honnan veszed?
Szerk.:
Elébe meg tehetne valami optikai switch-et, hogy váltogathasson a PC és TV között, azok is vannak a kínai webshop-okban.-> Ez nem jó, közben rájöttem, mert a mert analóg bemenetek így is úgyis foglaltak lesznek, ha rá van kötve a PC is. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
MasterMark #56540 üzenetére
Azért írtam a kínai webshopokat, ott azért lehet találni pár fajtát, olyat is, ami 5.1 DD-t és DTS-t is tud. Bár hangminőségben kétséges a dolog, de ha máshogy nem nagyon lehetne ezt megoldani, akkor jobb a semminél. (Amúgy neki is 5.1-es kell a leírása alapján).
De amúgy hangminőségben lehet jobban járna inkább egy rendes sztereó DAC-al, pl. a FiiO D03K-val. Elébe meg tehetne valami optikai switch-et, hogy váltogathasson a PC és TV között, azok is vannak a kínai webshop-okban.
-
chris-v
senior tag
válasz
MasterMark #56535 üzenetére
Nem mértem le pontosan, de lehet 10 méter is elég lenne, de 15-nél biztosan nem több. Már itt is késés lesz?
"A digi kábele hálózati kábel, az SPDIF-hez teljesen másmilyen kell."
Na ez az amit sejtettem, akkor nem marad más mint kész kábelt venni, csak a csatlakozó miatt az áthúzás lesz problémás.... -
SunMount3r
nagyúr
válasz
MasterMark #56525 üzenetére
És akkor ezek az "aktív" kábelek magából a DP portból kapnák hozzá a delejt?
-
Freddy TNT
őstag
válasz
MasterMark #56521 üzenetére
Jól hangzik. Utána nézek, köszi
-
Freddy TNT
őstag
válasz
MasterMark #56517 üzenetére
Ezzel meg tudnék barátkozni, te miért így használod ?
-
Freddy TNT
őstag
válasz
MasterMark #56515 üzenetére
természetesen be vannak dugva az alkalmatlan, sosem volt jó hangrendszerem 2 forintos analóg, gyári, kínai vezetékei a hulladék integrált hangkártyába.
Egy fapados filmnézésre azért csak nem kéne 3 millió forintos hangrendszer gondolom én
. Ez mégis csak egy hangkeverési probléma, valaki pocsékul csinálta meg.
Mit már mondtam csak néhány filmnél van ilyen probléma, a többség (jellemzően a régi filmek) problémamentesek.
Windowsban is van megoldás rá elvileg, este kipróbálom: [link]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
MasterMark #56509 üzenetére
Nekem sincs ugyan csúcs hangrendszerem, de ez inkább egy általános probléma, én is gyakran tapasztalom. Mondjuk egy több százezres erősítővel és a hozzá (árban) illő hangfalakkal lehet más a helyzet. Én médai Box-ot használok (egyelőre), annak a lejátszójában nincs ilyen opció és elég gyakori a jelenség. Régebben is sok szó volt már itt is a Topic-okban róla.
Freddy TNT: Az MPCHC-ban tuti van DRC és az MPCHC-BE-ben is, de ez utóbbiban úgy látom csak DD és DD+-os hangsávokra lehet bekapcsolni (?
). És ahogy írják, ott van még a Kodi is, mondjuk abban nem tudom, hogyan hívják ezt a funkciót. Do ott van még a Jriver, meg a Pot Player, ezekben is esélyes, hogy van ilyen. Mondjuk ez olyan dolog, hogy ahány lejátszó, annyiféle képen oldják meg, tehát míg az eggyikkel lehet jobb eredményt kapsz, a másikkal már lehet nem annyira.
-
Freddy TNT
őstag
válasz
MasterMark #56509 üzenetére
Egy maga korában díjnyertes hangrendszert (Creative Gigaworks S750) azért nem hibáztatnék, hogy filmnézésre ma már alkalmatlan.
A filmek többségénél nincs probléma, néhány filmnél viszont gyakorlatilag élvezhetetlen mert állandóan állítgatni kell a távirányítóval.Plexnek nincs sok beállítása. Erre vonatkozó meg sajnos nincs. De lehet megpróbálom a teszt erejéig valami mással.
-
Freddy TNT
őstag
válasz
MasterMark #56504 üzenetére
Csak annyit szeretnék, hogy halljam mikor szerelmet suttog a lány a filmben. De ne szakadjon ki a sub membránja ha a srác elfingja magát közben.
Remélem így érthetőbb a probléma jellege. Egy normális hangkártyával ez simán megoldható lenne. De most tényleg vegyek egyet az integrált trágya helyett ?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
MasterMark #56500 üzenetére
Hát akkor lesz itt kavarodás. Valami GTX 1660-as kártyát akarok majd használni hozzá, pl. ez esetében nem látom feltüntetve, hogy konkrétan lenne a DP++ képessége a kimenetének. Az viszont itt látszik, hogy a DP 1.4 megvan, tehát ez már biztosan tudja a DP++-t is, vagy ez csak egy külön ficsőr, ami vagy vagy, vagy nincs az adott kártyán? Ettől még lehet, szóval ezt honnan tudjam majd kártya választáskor?
A másik: Itt ezt írják:
Dual-Mode korlátozottsága
Limitált adapter sebesség: Mivel a Displayport jelet DVI/HDMI jellé szükséges átalakítani, emiatt korlátozott sebességet tudunk csak elérni az adapterekkel, ezért fontos, hogy mindig magasabb minőségű adaptert kell választani, ha minnél nagyobb felbontáshoz használjukNomost ez mit is jelent a gyakorlatban? Pl. veszek egy ilyen FDH@60Hz-ig jelzett kábelt (az első opció), az már lehet nem lesz elég FHD@60Hz-re, hanem akkor érdemes legalább a 4K@30Hz-es verziót venni? Tudom, nem lenne nehéz biztosra menni a 4K@60Hz-es verzióval sem, dehát látható, hogy nem túl olcsók ezek a kábelek.
-
szika87
aktív tag
válasz
MasterMark #56464 üzenetére
Ah szuper vagy köszönöm a segítséget
-
szika87
aktív tag
válasz
MasterMark #56460 üzenetére
-
Visormail
addikt
válasz
MasterMark #56446 üzenetére
MPC-HC is ugyanúgy játsza le, ahogy a kodi. Az erősítő kiírja, hogy dts, meg kigyullad az összes csatorna lámpája, de csak a frontok szólnak. Passthrough-n van... ahogy már leírtam minden más jó. Az audacity megjeleníti a 6 csatornát és a többi üres, ugyanígy van az 5.1-esnek jelzett AC3 hangsávja is. Egy hangszerkesztőben meg nincs passthrough...
-
szika87
aktív tag
válasz
MasterMark #56386 üzenetére
Köszönöm, hogy lehet ki küszöbölni ezt?
-
szika87
aktív tag
válasz
MasterMark #56334 üzenetére
Köszönöm, a tűzfalt bele tettem a kivételek közé, az okozhatja hogy a digi-nek ilyen változó ip címe van?
-
Nono0000
tag
válasz
MasterMark #56247 üzenetére
Nem mondod? Az megvan egy Mozart Media Lab házban, csak a távirányító lepusztult. Egy airmous-zal sz*rakodok.
-
Nono0000
tag
válasz
MasterMark #56245 üzenetére
Vajon [innen] lehet rendelni?
-
mzso
veterán
válasz
MasterMark #56236 üzenetére
Eddig én is eljutottam közben, de az sem tudja megoldani...
Először csak GPU méretezés nélkül zongoráztam végig a skálázás opciókat a Radeon beállításoknál, majd utána. Sehogy nem jó. Érdekes módon a GPU méretezés esetén a "méretarány megtartása" opció ugyanúgy széthúzza a képet mint a TV... Minden sz*r.Ezenfelül úgy látom hogy 50/60Hz csak alig egy két felbontáson jelenik meg, ami megint a TV hülyesége lehet, esetleg a driveré.
Ráadásul az 1920*1440 amit leginkább használnék az nincs is. -
mzso
veterán
válasz
MasterMark #56233 üzenetére
Fogalmam sincs miért csinálja. PC UHD-ben.
Próbáltam kikapcsolni a 4K Pure Direct opciót, hátha megjelenik valami beállítás, de nem úgy néz ki.
(Még a "Kép" menüben van egy "speciális" opció ami ki van szürkítve, de azt már nem tudom mi deaktiválja, hogy meg tudjam nézni mi van ott.)Elég gáz, hogy ilyen alap dolgot nem tud.
-
mzso
veterán
válasz
MasterMark #56231 üzenetére
De mint írtam az nem csinál semmit.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
MasterMark #56217 üzenetére
Még nem döntöttem el, hogy akarok-e hozzá használni távirányítót.. És az is a kijelzőn van.
Bár most temviewer-t használok, az is untig elég, csak néha röcög a kép.
-
Falcon75
tag
válasz
MasterMark #56209 üzenetére
Igen. Az erősítő
-
Falcon75
tag
válasz
MasterMark #56205 üzenetére
Az audio rendererrel lehet valami. A video jó
-
Falcon75
tag
válasz
-
Falcon75
tag
válasz
az van beállítva
-
Falcon75
tag
válasz
MasterMark #56199 üzenetére
Szereo lekeverést hol tudom beállítani?
-
Falcon75
tag
válasz
MasterMark #56199 üzenetére
pillanat. megnézem mégegyszer
-
Falcon75
tag
válasz
MasterMark #56197 üzenetére
-
Falcon75
tag
válasz
MasterMark #56194 üzenetére
https://www.free-codecs.com/download/mpc_video_renderer.htm
De ma megint nem működik. A hangokat nem játsza le....
Pedig be van állítva rendesen. -
Falcon75
tag
válasz
MasterMark #55994 üzenetére
Köszi. Rátalàltam. Mostanra az MPC VR rel már jól működik.
-
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #56190 üzenetére
Jelent ez bármi hátrányt? Mert elvileg az újabbat tartanám meg, csak nem bízok magamban, h be tudom állítani.
Pl. már finn gomb sincs, hogyan kell mappákat csatolni meg ilyesmi.
-
magickonfig
tag
válasz
MasterMark #56171 üzenetére
-
istvan170
aktív tag
válasz
MasterMark #56090 üzenetére
Nekem ilyen van a plafonon a projektorba dugva:
[link] Ezen nincs optika.
Szerintem a Chromecast Audion nincs Netflix, Kodi meg ilyenek. Vagy?
Tv nincs, a vászon messze van, amellett van hangrendszer. Oda kellene eljuttatnom a hangot optikán a projektortól. Szóval kéne valami, ami a projektor mellé tehető HDMI-n, és van optikai kimenete. -
Spec
őstag
válasz
MasterMark #56006 üzenetére
Köszi! Most nézem hogy magára a vinyóra (WD Elements Portable 4 TB) csak 108 Mbyte/sec olvasási sebességet mértek a tesztekben. Ez kevés lehet a 4K videóhoz? Mert akkor valóban nem a 3.0-s USB lesz a szűk keresztmetszet, hanem maga a vinyó.
-
Spec
őstag
válasz
MasterMark #56004 üzenetére
Szuper, köszi! Akkor ezek szerint a 4k videót a sima 2.0-s USB viszont már nem bírja el, ha jól értem. Megnéztem wikipedián és arra 480 mbit/s-t írnak sebességre, az csak 60 MB/s. Ez a full HD-hoz még elég lehet?
-
banderasz77
addikt
válasz
MasterMark #55929 üzenetére
Azaz. Köszi!
-
bnorci71
addikt
válasz
MasterMark #55759 üzenetére
értem, köszi
-
bnorci71
addikt
válasz
MasterMark #55756 üzenetére
akkor én kérek elnézést
mondtam nem szoktam ennyire figyelni, ma is tanultam valamit
Hogy fér el egyáltalán a lemezen?
pl. Tenet
Angol DTS-HD-MA 5.1, cseh Dolby Digital 5.1, francia Dolby Digital 5.1 és DTS-HD-MA 5.1, hindi Dolby Digital 5.1, japán Dolby Digital 5.1, lengyel Dolby Digital 5.1, német DTS-HD-MA 5.1, olasz Dolby Digital 5.1, spanyol Dolby Digital 5.1, thai Dolby Digital 5.1Ez 3 nyelven, nekem egy videóklip ami 3-5perc 1Gb és itt még 4k kép is ott van. Vagy a zenei anyagnál kihasználjak a max sávszélt filmnél meg nem? Vagy a változó sávszélesség kiadja hogy elfér?
-
bnorci71
addikt
válasz
MasterMark #55751 üzenetére
Lehet annyira nem másztam bele, csak nem értettem a notin miért van rettenetes torzul túlvezérelve ami a HTPC-n telefonon normális dobtam egy Kodit a notira azzal jó, mondjuk notiról nem is hallgatom ezeket a zenéket
Dorian #55753
DTS-HD vagy DTS-HD MasterAudio mert 2 külön formátumDTS-HD Master Audio – tömörítés nélküli, akár 8-csatornás (7.1), csatornánként 24 bit/96 kHz-es hangot tartalmazó formátum, maximálisan 24,5 Mbit/másoderces sebességgel. Ha csak két csatornát (sztereó) használ, lehetséges 24 bit/192 kHz-es hangátvitel is ebben a formátumban. Csak HDMI 1.3 (vagy újabb) csatlakozón továbbítható. A HD DVD és Blu-ray lemezeken is használható. Valamennyi DTS-HD logós eszköz képes feldolgozni ezt a formátumot, de a korábbi DTS-t ismerő eszközökön is megszólal, ilyenkor azonban csak 1,5 Mbites, veszteségesen tömörített „magja" hallható. Ezt úgy oldották meg, hogy a DTS-HD MA két adatfolyamot tartalmaz, amelyből az egyik a mag, a másik a pedig azt az információt tartalmazza, amely a magból az eredeti hangzás veszteségmentes visszaállításához szükséges. DTS++ rövidítésként is szerepel néhol.
DTS-HD High Resolution Audio – A Master Audio-hoz hasonlóan 24 bit/96 kHz-es, 8-csatornás, az eredeti DTS-magra épülő, de max. 6 Mbit sebességű lehet, így ott használják, ahol nincs elég hely a Master Audio tárolására.
copy lejatszo.humegmondom őszintén nem szoktam nézegetni ilyen mélységben a hangformátumokat de Master Audio-val én eddig csak zenei anyagokon találkoztam
#55754 ctrlaltdel13
öööö fogalmam nincs melyik van fent a HTPC-n -
bnorci71
addikt
válasz
MasterMark #55745 üzenetére
mert tudományosan közelíted meg
ez meg marketing
diagram emelkedik, nő akkor csak jobb lehet -
bteebi
veterán
válasz
MasterMark #55742 üzenetére
Ja, 11%-kal több Android.
#55740: Pedig ez ilyen. NUC/irodai gépek nem jók médialejátszásra, legalábbis 4K-hoz már nem. Nálam egy i5 4590-nel, IGP-vel a 4K videók (HDR x265) biza' szaggatnak, miközben az LG V30-am vígan viszi, VLC itt is, ott is. A kulcs? A GPU, amiben az Intelek borzalmasak. De egy tetszőleges AMD/nVidia low profile VGA-val menne a 4K 60 fps az asztali gépen is.
-
joydrv
aktív tag
válasz
MasterMark #55742 üzenetére
Az egész képből csak egy dolog érdemel említést, a proci: s905x3. Nagyon jó teljesítményű médialejátszásra és rendkívül olcsók a belőle faragott tv-boxok.
Nekem korábban az volt a bajom a CE/Kodi párossal, ahogy itt is írtam régebben, hogy nagy mennyiségű filmek betallózása után, a feliratos filmek esetében akadozott a kép, a feliratok megjelenésekor. (Ez egyébként jellemző volt az android/Kodi -ra is, egyedül a windows/Kodi alatt ment simán.)
Viszont idén januárban kijavították ezt a hibát a CE/Kodi fejlesztői és a 2021. február 1. utáni Kodi 18 - Nightly verziók már teljesen jól működnek.
Nálam kb. 650-700 film (sd-hd-uhd-4k vegyesen), 40-45 sorozat a gyűjtemény és pár száz db zenei album.
Azóta nincs gond a lejátszással és ezért tettem le a htpc-vásárlásról, cseréről egyelőre. -
Dorian
félisten
válasz
MasterMark #55709 üzenetére
Köszi! Nagyon valószínű, h az érzékelés, mert légvonalban, rálátással 2,5 m a táv. Ill. érezhetően még szarabb, ha nem a karfán, hanem az ülőfelületen egerezek (ami ugye puhább, meg dimbesdombos)
-
bnorci71
addikt
válasz
MasterMark #55699 üzenetére
ja meg annyi hogy az erőlködőnél a front+surooundnál nincs banándugó csak a csíptetős nyavaja
-
bnorci71
addikt
válasz
köszi
igen egyik végállásba éreztem, hogy megvan minden mély ami a Geniusba megvolt ott nem volt mit tekerni
akkor jó a 0-n a Phase mert középen van egyenlőre de próbáltam ma hallgatni is hogy jobb a fülemnek, akkor nem kel nagy tudományt belevinnia Z bannán nem jó nem akarok forrasztgatni, ezért néztem az érvéghüvelyt
neten találtam kalkulátort igen kellene a 2,5-es, de kompromisszummal határeset a 1,5mm-es vagy még a lapos 1,5mm-esen gondolkodok, de végül is 5e a különbség a 1,5 és a 2,5 között szóval nem ez fog csődbe vinni
a legszebb, hogy ezt nem is ide akartam hanem a házimoziba
-
granini
őstag
válasz
MasterMark #55701 üzenetére
Heló, igen azért kérdezek mert nem értek hozzá, tehát köszi minden választ! Akkor a kérdésem így tenném fel: ha az 5.0-nak nincs igazán jó mélye, csak magasa és valamennyi közepe (mert vékonyka kis álló hangfalak..) de van egy elég ütős mély, akkor hogy állítsam be az AVR-en az értéket és ehhez képest hova tekerjem a sub hátán lévő gombot. Ha jól értem ez utóbbi mehet a legfelső értékre tehát a 120hz-re. AVR-en mit javasolsz..?
-
granini
őstag
válasz
Amikor csak vékony csipogó állóhangfalaid vannak (magasat adnak és minimális közepet..) akkor is 120hz-re tennéd a sub crossover freqit..? 80-120 között tekerhető.. én most 100-ra tettem, nem tudom ilyenkor melyik a jobb.. Tegyem 120-ra tehát engedjek neki "magasabb" mélyeket is megszólaltatni hogy kicsit kibalanszolja a közép hiányát vagy kevesebb több alapon maradjon 80-100..?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest