- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Mobilhasználat külföldön
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
Ez inkább tűnik valami user/rendszer error-nak, esteleg a lejátszó beállításai. Milyen monitoron próbáltad? Az tudja a 23.976-ot pl.? Nekem UHD 630-as IGP van, de ezzel még ilyesmibe nem futottam bele, persze ez némileg erősebb, mint a "sima" UHD IGP, ami az N100-asban van. De dekódolás képességek tekintetében kb. ugyan az.
-
Richie141
tag
Sajnos nem nagyon értek az elektrotechnikához, de ez a tápkábeles dolog jól hangzik, ki is próbálom nem sokára.
Egyébként az utóbbi két napban nem akar segíteni a videókártya driver újratelepítése sem. Mint említettem, ez fura mód meg szokta javítani javarészt. Ilyenkor csak várnom kell, hogy random jó legyen. -
-
PuMbA
titán
Ilyen régi hardvert nem vennék, mert csak a gond van velük
A FullHD videók YouTube-on már szinte csak VP9 kodekkel fognak menni 2 év múlva, azt meg nem gyorsítják ezek a régi integrált VGA-k és ezeket a gyenge procikat megfogja egy 1080p60 videó. És ott a támogatás is. Felraksz rá egy új drivert vagy szoftvert és már nem úgy mennek a videók, akadni kezd, képhiba stb.. HD filmek topikban előfordultak ilyen gondok HD7xxx-es AMD-vel, muszáj volt 1,5 éves drivereket használni, ami a végtelenségig nem fog működni Win10 alatt.
-
-
python1
veterán
Nekem az egyik HTPC-ben egy AMD A10-7860K-s processzor van,amiben amd apu/radeon r7 grafikus kártya van integrálva.
A másikban egy régebbi phenom II X4-es proci van szintén r7-es kártyával.
Mindkét htpc-n w10 fut,semmi problémám nem volt még vele,az egyiket vetítő elé használom,linuxot nem használok. -
hm15
senior tag
Megnézem majd, de elég sokan panaszkodnak.
Egyetlen kedves fórumtárs volt képes elvégezni a két kattintást követelő tesztet, de az X4000 lekapcsolva nem látszik Windowsban. Ebből remélem az következik, hogy az új generációs Denon erősítők mindegyike ilyen, ahogy a régit is szerettem. Szerencsére Denonnál a bekapcsolási sorrend is édes mindegy, nem vágja el a már megfogott HDMI jelet HTPC-től, így az AVR-HTPC-vetítő sorrend is jó.
-
hm15
senior tag
Köszönöm neked is. Átmegyek majd az erősítő topicba és megkérek egy Denon tulajdonost nézze meg nekem kikapcsolva, hogy mit lát a PC.
Nagyon érdekes, egyébként azt gondolnám normálisnak ahogy nálad most van és ahogy nálam volt.
Régi felállásban nálam a kikapcsolt TV is alapértelmezett hangeszköz volt. Ha viszont előbb AVR-t kapcsolom, akkor AVR már kép és hang, plusz alapértelmezett hang. Ha HTPC után kapcsolom AVR-t, akkor persze újraindítás kell, hogy levegye a tévéről. Azonban ez természetes, mert DVI és HDMI hangeszköz egyszerre aktív nem lehet, valamelyik elsődleges. És ez így tökéletes is, ráadásként kölön használva tévét és projektor működik eltérő frekvencia állítással.
Arról nem beszélve ha egy AVR folyamatosan aktív, abban az esetben mindig 2 megjelenítőd is van (TV és AVR). Ez nagyon rossz, ha eltérő frekvencián működtetnéd egyébként, és külön bekacsolva is használnád. De ebbe most nem megyek bele hosszan. Mindenképp 1 aktív megjelenítő kell, és csak bizonyos alkalmakkor 2, amikor lehet klónozott vagy kiterjesztett, már lényegtelen. De folyamatos klón vagy kiterjesztés nem oké. Pont ezért is kell, hogy AVR kikapcsolva ne küldjön EDID infót.
-
Pityu89
senior tag
Köszi! C6 kikapcsolása és a hangkimenet directsoudra kapcsolása wasabi helyett bevállt.Nem akadnak a filmek. Most viszont pörög a venti és jobban melegszik a gép. Ez gondolom a C6 kikapcsolásával van függvényben. Kodi17 vagy friss vga driver jótékony hatással lehet erre is?
-
dunkel
őstag
Mondom a tutit azoknak akik filmet szeretnének nézni Windows alól és nem frissítgetni meg szenvedni, hogy ez nem megy az nem megy. AMD A8-7600 és társai alá:
1. Windows 10 install (esetleg frissítéseket egyszer felengedni)
2. Windows frissítés kikapcsolása
3. 14.12 AMD driver
4. Kodi 16.1 install (vagy 16.1 Dsplayer+madVR+Sanear)
5. filmnézés
6. 4K-ra váltásig ismételni az 5. pontot -
hm15
senior tag
AM1 és a 16.1-es verzió nálam minden tekintetben hibátlan, viszont a 17-es kritikán aluli. Kipróbáltam a beta 4 verziót, el sem tudom képzelni, hogy valaha stabil legyen, gyakorlatilag minden funkcióban találtam valami hibát. Lehet, hogy ha következő fejlesztésnél Intel Kaby Lake-re vagy valamelyik AMD HDMI 2.0 rendszerre váltok, belekezdek tanulmányozni a külső lejátszókba, hogy legyen egy menekülési útvonal, ha a Kodi ennyire gyalázatos.
Ahogy tájékozódtam, a fejlesztők nagyon elmentek Android és Linux irányba, minimálisra hanyagolva a Windowst és ez már meg is látszik. Meg vagyok elégedve a belső lejátszóval, égető szükségem nincs MPC-HC-MadVR-ra, de valós esélye van, hogy a Windowsos Kodi megmarad szimpla felületnek, jukeboxnak.
-
Patice
Topikgazda
Szerintem csak idő kérdése, hogy mikor kerül a repo-kba. 1-2 hetet saccolok...
Hogy ez meg fogja-e oldani a passtrough problémát, az is sajnos kérdés részemről. Részleteket nem tudok erről a frissítésről, csak olvastam róla és linkeltem, mert sok AMD-snek jó hír lehet, hogy ha Linuxot használnak.
Amúgy Kodi-n belül milyen beállításokkal nincs átengedés?
Pár hete volt asszem devil-k fórumtársunknak is problémája ezzel. Nála, ha jól emlékszem a HD hangok nem mentek, és PulseAudio <--> ALSA problémák voltak. Nála asszem az volt a megoldás, hogy a PulseAudio-t vagy letiltotta, vagy letörölte.
-
vlevi
nagyúr
"az Intel már nem támogatja tovább."
Bakker, alig 1 éves a J1900.
Az N3150-ITX lapnál, főleg HTPC-nél pedig lehet, érdemes megvárni a DC változatot, mert ahhoz nem kell a házba táp, csak egy külső 65-95W körüli, 19V-os laptoptápegység. Igaz, a DC változatú Asrock lap drágább, mint a DC nélküli.
Azt is meg kell nézni, hogy kinek milyen csatlakozóra van szükség. Analóg 5.1 hang az van, de a DC változat hátuljáról lespórolták az SPDIF hangot. Állítólag az alaplapon megvan hozzá a tüskesor.
[link] -
aquariusaqua
újonc
Szia,
csak van valami probléma:
Megcsináltam az átnevezéseket az ajánlottak szerint:
és mielőtt megkérdeznétek, a biztonság okából mindkét fájlt bemásoltam a sub mappába is, ahol korábban csak egy srt file volt.
Nyugaton a helyzet változatlan: VLC mindkét feliratot adja, Kodi csak az angolt.
Mi lehet ennek az oka? -
-
Pepszi
tag
Igen, én is azt gondolom, hogy a teló szoftvere viheti el a hangot (sony xperia sp és a saját walkman progija).
Kodi passtrough megvolt és denon pure direct is.
Gyanús, hogy az ízlésemmel lehet gond
Nehezen tudnám megfogalmazni mi hiányzik, de pl egy metallica számnál a dobokat valahogy tompának, mosottnak érzem. -
törölt tag
Nálam is 15.2 fut, megnéztem saját lejátszójával, külsővel is, nincs sem fagyás, sem akadás. Kész lett az új vásznam, tesztjelleggel amúgy is nyúztam mindenféle filmes anyaggal, amivel csak lehetséges.
(#34199) tom_tol
Előfordulhat, hogy válogat a hardverek közt, vagy szoftveres környezetben, látatlanban semmi okosat nem tudok mondani. Ilyen szintű integrációval még elég friss project. Ide esetleg benézhetsz: Kodi DSPlayer – DirectShow Player for Windows
-
anti22
tag
Hang problémát nem a Realtek driver okozza. Catalyst drivert ne automatikus telepitessel végezd hanem kézileg kiválasztva mit telepitsen. Az AMD hdmi driver pipát ki kel venni és mehet tovább a telepítés.Realtek driver is mehet utána. Hdmi driver okozza a hang gubancot. Kinlodtam én is mielőtt rájöttem miért nincs hang a gépen.
-
paler
aktív tag
Köszönöm
akkor még várok a frissítéssel. Sajnos nálam a True HD lejátszás nem működik a Gotham-on, így abba reménykedek hogy a Kodinál ez a probléma is megoldódik. Ha meg képileg és hangilag is javul, az meg csak hab a tortán
Jó volna végre ha a Kodiba is lenne mód a 3DLUT+MadVR szintű beállításokra is.
-
törölt tag
Csak a pontosság kedvéért, önmagában MPC-HC estében LAV videóval sincs kadencia probléma. Mivel a Kodi is belenyúl a képbe (a VGA-IGP driverei is, DXVA is), a madVR pedig eltérő Chroma skálázást használ, lesz különbség FHD esetén is. Nyilán érintetlen BD esetében a legkevesebb, érdemes saját megjelenítőn összehasonlítani, ismerek olyat, aki a Kodi szoftverből kissé élesített, szaturáltabb képét kedveli.
-
bajnokpityu
félisten
kintről bentre léghangot gátolsz, a gépben meg testhang van, mikor rezeg a hdd, a venti meg léghang.
A HDDk azért hangosabbak a Fractal házban,mint az Antecekemben, mert a Fractal belső burkolata léghang-gátlásra jó. A testhang-gátlás trükkösebb, ott az ész többet számít,mint a súly. Nézz meg egy finite elemente master állványt. egyik legjobb állványnak mondják, és könnyű, csak trükkös.
Ez a dupla giszkarton nekem is új volt, néhány éve egy akusztikus ismerősöm házánál tanultam meg, hogy jobb megoldás,mint a tégla.
bzoley:sajnos tudom, h miért nem jó műszakilag sem az optikai kábel (hifire), ezért, amikor hallottam is, nem csodálkoztam, hogy gyenge. spdif átvitelnél nincs nagy adatforgalom, sem GHz, ellenben a hifiben használt optocsatolók rémesen rossz jitterrel bírnak, ami hifiben problémát okoz.
-
bajnokpityu
félisten
a súllyal nem oldod meg az elcsatolást, csak odébb hangolod.
számitás szerint meglepő, de a kitöltött dupla gipszkartonfal lineárisabb akusztikát tud,mint a tégla. súlyuk alapján nem kéne igy lennie.meg el kellene különiteni a léghang-gátlást, a testhang-gátlástól. két külön akusztikai fogalom.
-
devil-k
nagyúr
-
Celtis
veterán
Szerintem te nem használtál rendszeresen enigmás boxot. Nem írnál ilyeneket. De hagyjuk.
XBMC-ben én csak a tvheadendet használtam mint backend, szóval igazán arra vonatkozik a kritikám. Persze egy DVB-t 50 csatornáját rendezgetni nem kunszt, de tudod mi volt 8-9000 műholdas csatornával? A webes GUI 2 percenként frissített be egy oldalt. Szűrni még ma sem lehet, több csatornával ugyanazt a módosítást elvégezni nem lehet, stb.
-
Celtis
veterán
Nekem nem kell bemutatnod az enigmát. Hosszú évek óta műholdazok. Most próbálom HTPC-vel kiváltani az enigmás boxot, de igen nyögvenyelős. Kezelhetőségben és stabilitásban az enigma messze jobb.
Nagyon szép az XBMC médiatár, de amint TV vételre kerül a sor, olyan fapados, hogy csak na. Végre valahára a Helixben már lehet csatornacsoportot váltani, de a csatornaszerkesztés még mindig egy elképesztő tortúra.
-
drdr
senior tag
Ez a sorozat megtalálás továbbra sem működik. Sem TVDB sem MovieDB scraperrel.
Azokat, amik korábban megvoltak nfo-k, az alapján berakja a részeket a "Sorozatok" menübe, de új epizódokat nem talál meg. (ezek az nfo-k is korábbi xbmc verzióban lettek exportálva, ami még megtalált mindent)
Kíváncsiságból letöröltem meglévő nfo-kat, akkor azokat sem találja meg.
Csináltam tvshow.nfo-kat, az epizódokat nem találja meg... S01E01 megjelölést tartalmaznak a fájlnevek. a Folderek 1,2..., s01,s02..., season 01..., season 1..., ezeket próbáltam.
Mi a bánat baja van ennek a szemét szarnak? Tud valaki valami tippet adni mit csináljak?
-
törölt tag
Hihi, végül kiderül, hogy semmi köze a Kodi kerek 24 Hz problémának az AMD-hez. Sokkalta inkább a W8.1-hez! Valószínűleg akik említettük a témát, mindnyájan 8.1-et vagy belezett 8.1-et használunk. Úgy néz ki tök mindegy Intel vagy AMD, a Kodi és W8.1 DX kezelése okozza a problémát. W7-tel 24/24 a lejátszás, de biztos olvasod a beérkező kommenteket.
Azt látom, hogy MPC-vel oprendszertől függetlenül másnak is kifogástalan. Szóval eddigi infók alapján nem az AMD-hez bibis a Kodi optimalizációja, hanem az összes eddigi XBMC kiadás plusz Kodi a W8.1-hez.
Azt furcsállom, hogy XBMC/Kodit használók innen is ilyen kevesen vették észre (vagy nem aktívak illetve elkerülte a figyelmem), mikor annyira látványos jelenség. Esetleg kevés 24.0 filmet néznek. Gondolom az összes 8.1 usert érinti VGA, IGP-től függetlenül, bár Nvidiás hozzászóló nem rémlik.
Nekem az A8-7600 és a kis Kabiniken is azonnal feltűnt, ahogy neked is, és ha jól emlékszem nálad Intel teszt is volt hasonló eredménnyel.
Legalább már tudják a valós problémát (nagyon esélyes, hogy valóban ez a hiba), vagy lesz ideiglenes patch a Helixhez, vagy csak a köv verzióban. Én meg eltántorítottam pár Kodizót ettől a kiváló APU-tól, vagy kivárásra intettem.
Minden valószínűség szerint az összes Intelen is ugyanilyen sz@r.
-
törölt tag
Sokunknak lényegtelen, de a tábor másik fele szeret interpolálni. Nem értem miért csak PDVD, ott is kizárólag Blu-ray alatt érhető el az FM. Ahogy nézem ez a kérdés új driverrel, VGA támogatással, további APU optimalizálással sem változott. Izgalmasabb lenne, ha "normál" videók lejátszásával is elérhető lenne, szélesebb körben támogatott lejátszókkal. Csúszka maradhatott előzőből.
-
_Smooth
senior tag
Ez engem is bosszant az AMD-ben. Jó, de még se (mindig)... Viszont a 24fps-es anyagok lejátszására kíváncsi lennék. Ha nem jó, akkor jó lenne ha itt jeleznéd.
Tegnap csak egy gyors próbára volt időm, a szemmel látható különbségeket figyeltem, illetve, hogy egyáltalán működik-e. Érzésre ég és föld eddig.
Nem hívtam le külön a számlálót, így nem állítom, hogy tényleg ment a 23,976, de az biztos, hogy olyan akadozást nem láttam, amit az AMD produkált - még páromnak is zavaró volt, pedig legtöbbször csak paranoiásnak tart(nem szokott felfigyelni az apró hibákra - akár kép, akár hang).
Viszont a linken, amit itt küldtél az RC1-ről van szó, én pedig tegnap már az RC2-t raktam fel.
Legalábbis a szöveg szerint:
Development Builds: Kodi 14.0 “Helix” – RC 2Amúgy köszi a tippet bootra, megnézem.
(meg közben lementem a raktárba és egy selejt USB kábelt szítcsíptem - pont jó lesz PWR SW és PWR LED számára - csak majd lehet bogarászni, hogy a kis csatlakozókat átcserélgessem :S ) -
Patice
Topikgazda
"Miről is beszélünk? Veszteségmentes nagy felbontású és mintavételezésű pl. FLAC?"
Igen. + SACD.ISO, + Pure Audio Blu-ray, akár később DSD.
"Viszont ezeket nem lehet kétféle képpen dekódolni (kitömöríteni), épp ezért veszteségmentes."
Dekódolni nem is, de analóggá alakítva már lesz különbség: lásd a különböző hangkarakterű DAC chipek..
A jitter-t kell minél jobban lecsökkenteni igen, zenénél is. De azért a végeredményt még befolyásolja a hardver is bőven, nem csak a szoftver. Bár a szoftver szvsz. többet számít, mint a hardver.
-
törölt tag
...Még azt kellene kijavítani, hogy beletekeréskor ne akadjon meg v. fagyjon le...
Saját tapasztalat: Ha folyamatosan frissíted a szoftvert, akkor hajlamos hasonlókra, illetve kilépéskor lefagyni. Ha csinálsz egy tiszta telepítést, van rá esély, hogy elmúlik a tekerős, ugrálós fagyás. Ilyen formán nálam többszöri helyreállt a rend.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged