- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Hívószám-hamisítás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolty20
senior tag
válasz
canniball #53449 üzenetére
Mert alapvetően nem az a célom, hogy HDMI-n keresztül menjen az adat, az sem biztos, hogy a TV közelében lesz maga az eszköz, ezért nem prioritás a dolog.
Pakmara: köszi, megnézem. Lehet az lesz inkább akkor.
erre gondoltál? SAMSUNG 500GB 860 EVO M.2 SATA M.2 2280 MZ-N6E500BW -
törölt tag
válasz
canniball #52661 üzenetére
Gigabytes LAN van itthon, elvileg ennyire nem lehet lassú sehol, hogy pl egy ST Discovery WEB-DL stream esetén belaggol.
Az OMV server torrenteket is futat, a 30-35 MB/s nem ritka letöltés esetén.
A HTPC-hez nem mértem még sebességet, de van benne egy SSD, éppen megnézhetem, hogy mennyi idő alatt másol fel pár gigát.
Gyakorlatilag, mindkét eszköz, az OMV és a HTPC is, ugyanazon a körön van, egy Zyxel switchben. Sajna, a routeremen nincs annyi port, hogy mindehová jusson.a hálózatom:
a Virgin Media router, modemként használva, a wifit, és portokat, egy TP-Link Archer C2 kezeli. + a WIFI-re van egy repeater, a konyhában.
A TP-Linkhez kapcsolódik még 2db 5 portos switch, egy szintén TP-LINK márkájú, és egy Zyxel.
A HTPC és az OMV a Zyxel switchen vannak, mindketten.Ilyenformán ötletem sincs, hogy ha tényleg a sávszél a gond, akkor az hol veszik el?
-
-
talos86
csendes tag
válasz
canniball #51322 üzenetére
Mint korábban írtam nem opció, mert megkerülhető akkor a Kodi és ki lehet menni a Windows-ba. Az lenne a célja az egésznek, hogy "hülyebiztos" legyen. Öcsém van annyira rafkós, hogy másra is használja a gépet, mint ami célt szolgál. A net pl szánt szándékkal tiltva, futó shellel máris visszakapcsolható(annyira viszont nem ért még hozzá, hogy az explorer.exe-t eszébe jusson elindítani).
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
válasz
canniball #50620 üzenetére
Felraktam win-t meg az iMON drivert, meg szoftvereket. Kijelző szépen megy, knob szépen megy, lehet menüben kavarogni, meg hangot állítani stb.
Távról semmi nem történik.
Táv jónak tűnik, látom, hogy kiadja az infra jelet. De más távra se reagál egyébként.
Mi lehet a baja? A bekötés szerintem jó, de nagyon nincs is mit elrontani rajta. Szedjem ki a VFD modult ránézni az infra vevőre?
-
MasterMark
titán
válasz
canniball #50620 üzenetére
Mindenképp megnézem majd, csak most linux alol meg vagyok lőve. Próbálom a távirányítást is összehozni, de nem történik semmi.
Ez alapján egyébként úgy tűnik, hogy mégiscsak van valami szoftveres dolog a visszakapcsolást illetően.
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
válasz
canniball #50613 üzenetére
Nagyon rosszul nem lehet bekötni. Meg ugye maga a bekapcsológomb is az iMON-on keresztül van bekötve, az iMON meg az alaplapra.
Olyan, mintha egyáltalán nem reagálna a távra. Semmi nem működik a táv szempontjából.
Pedig LibreELEC alól látszik a cucc:Bus 003 Device 004: ID SoundGraph Inc. iMON PAD Remote Controller
-
kicsi83
tag
válasz
canniball #50396 üzenetére
Tudom, hogy ilyened van, te ajánlásodra rendeltem
. Win 7 alatt működik is, de Majaro alatt ezeket a gombokat (play/pause/next/previous) nem érzékeli. Keymap editorban ha tanítani akarom, hiába nyomom be ezeket a gombokat,nem történik semmi. Fura, mert most pl. 1-es gomb play, 2-es pause, ezeket veszi.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
canniball #50340 üzenetére
Mert az autómatikus találat nem minden esetben pontos!
Emiatt én minden filmet kézzel adok hozzá és van olyan, hogy így is több találatot ad egy filmhez.
A megfelelőt kiválasztva lehet menteni.Kb 7000 db filmem van.
Első körben autómatikusan adtam hozzá.
Aztán ahogy elkezdtem átnézni , hogy az adott borító és leírás stimmel e a filmel....kiderült , hogy jópár téves.Ezeket rendberaktam és azóta minden újonnan hozzáadott filmet manuálisan keresek meg.
-
-
tomic
addikt
válasz
canniball #50326 üzenetére
Nem. Egyszerüen csak elindul a kék kis kerek ikon pörgése. Megàll és ennyi volt.
Borisz76 Ezt megtalàltam de miért kell ezt nekem csinàln,miért nem autómatikus? Van rà lehetőség ezt időközönkéntre beàllîtani?
devil-k Grat. Szabad tudni mi a megàlmodott konfig?
Amd,vagy maradsz Intel vonalon? Vga esetleg? -
bnorci71
addikt
válasz
canniball #50118 üzenetére
és akkor a TV-t bekapcsolod a TV távval a Kodit vezérled a HTPC távval és a TV távval változtatsz hangot....
csak bele ne keveredjen az ember
persze ha mindezt egy távval teszed az más
most csak belegondoltam mekkora gondok ezek bezzeg kölyökként a csatornaváltás is a tv-n ment fel kellett állni odasétálni
-
PistiSan
addikt
válasz
canniball #50116 üzenetére
Erősítő és a tv is tud hangot kiadni, de jelenleg is van egy 10 hónapos új fogakkal küzdő kis vasgyúró a szomszéd szobában (éppen aludni készül), és fejhallgatóra vagyok kényszerülve, amit közvetlen a htpc -be dugok, a film indításakor az "Audio profiles" pluginnal ki választom hogy min szólaljon meg a hang. Itt nem árt ha tudom a hangerőt szabályozni. De tényleg köszi a tippeket, marad az Explorer exe, majd shell:startup indítás úgy fest.
-
PistiSan
addikt
válasz
canniball #50107 üzenetére
Ki próbáltam, ugyan azt tudja ez a program is mint az általam írt beállítás.
Vagy az explorer.exe indul el, és úgy nyitja meg a kodit, de ilyenkor 10mp-ig az asztalt kell néznem mielőtt indulna, vagy pedig rögtön a kodi indul, de ilyenkor ugyan csak nem megy a hang vezérlése a rendszernek.
Majd el válik melyik megoldás marad, azért köszönöm a tippet. -
drdr
senior tag
válasz
canniball #49779 üzenetére
Szóval Brazos-szal Windows (jelen esetben W10 lesz) nem volt döcögős browserből youtube lejátszás?
Nekem (illetve a megrendelőnek) fontos pont, hogy windows legyen (azt ismeri) és böngészőből YT (HD, FHD) menjen akadás nélkül...
Nézegettem az adatlapokat, E2-3800 vs. Q5000 is szóba jöhet. Cpuboss szerint hajszálnyival az E2-3800 erősebb... Kinek mi a véleménye/tapasztalata ezekkel?
E2-3800
A4-5000M
Melyiket lenne érdemesebb? -
zsolt501
nagyúr
válasz
canniball #49708 üzenetére
Eredeti van nem bizony lényeges, és sosem szabad elfelejteni, hogy nem árt ellenőrizni is, és bizony mint írtam a hűtésükről is gondoskodni kell, mert bizony a nagy meleg a legjobb gyártó termékét is kinyírja egy idő után, és még nem is télen haláloznak ezek leginkább, hanem nyáron mikor a lakás is felmelegszik már és nem tud a kellőképpen hűlni, pláne ha a takarítás (portalanítás) is elmarad.
De sokszor elmondtam már hogy negyedévente nem árt portalanítani a gépeket pláne ott ahol még dohányoznak is, ott nem egyszer a dohányfüstben lévő kátrány is megül az alkatrészeken ami megint nem túl jó dolog. -
hislah
aktív tag
válasz
canniball #49694 üzenetére
Előző hozzászólást elolvastad?
Összefoglaló?
Hm?Bocs, hogy nem adom magam olyan könnyen. 😉
Csak tudnám miért fárasztod magad ennyire.Szürkézd ki a hozzászólásokat, amik fájnak, de ne irányíts át sehova. Elolvastam előtte az összefoglalót természetesen, ezért tettem fel a helyes topicba a kérdést. Sztem ezzel csak neked okoztam lelki sérüléseket.
Kicsit olyan érzésem van, mintha egy portás öregemberrel vitatkoznék, aki "hatalmat" kapott a kezébe és visszaél vele. Persze nevetséges formában. Gondolom valami gixer van otthon, de ezt próbáld nem a topicra, illetve az ott élő közösség tagjaira vetíteni.
Nem akartalak megbántani, de kihangsúlyozom, engem nagyon megbántottál ezzel a mondattal. -
hislah
aktív tag
válasz
canniball #49690 üzenetére
Nincs probléma. Max veled. Tessék mégegyszer elolvasni és értelmezni a kérdésem. Javaslatot vártam. Kaptam. Meg sok szürkézést tőled.
Van egy médialejátszóm ami a fő lejátszó eszközöm. Mellette a gépen ugyan úgy nap mint nap több video kerül lejátszásra, de bocsánat, hogy nem említettem...Komolyan ilyet nem kaptam meg a prohardveres pályafutásom alatt...
Na jó azért nem fogok tönkre menni miatta. 😂😂😂 -
mandras81
senior tag
válasz
canniball #49573 üzenetére
Nekem így pont nem érthető: "The TVDB helyett a The Movie Database információs szolgáltatót választottam és szépen elkezdte az egész Sorozatok könyvtárat beolvasni." - pont fordítva kellene működinie, nem?
Ha a TVDB-t választja (ami eredetileg is be volt neki állítva), akkor találná meg a sorozatokat.
Hogy legyen ON is: ilyen házam van, és keresek hozzá LP, extra csendes hűtést 1150-es i5 4590-es procira. Eredetileg SILVERSTONE NT07-et néztem ki, de azt olvastam a neten, hogy nem igazán halk, nekem pedig a minél halkabb működés lenne a lényeg. <30 mm magasságú hűtőt tudnátok ajánlani, ami megfelel ezen kritériumnak?
-
Celtis
veterán
válasz
canniball #49559 üzenetére
Hidd el nem kell linux rendszergazda tanfolyamot elvégezned ahhoz, hogy adott esetben létrehozz egy 7 soros szövegfájlt és bemásold egy hálózati mappába. Mindezt a kényelemes windowsos gépeden.
<keymap>
<global>
<remote>
<power>ShutDown()</power>
</remote>
</global>
</keymap>
Ez csak egy példa. Így lehet felülírni, ha egy gombnyomásra más műveletet akarsz végrehajtani, mint ami az alapértelmezett. Ha a "power"-t kicseréled "p"-re, akkor a p gomb megnyomására kapcsol ki a gép. Ennyi.Habár továbbra is meggyőződésem, hogy az LE-s Kodinak a rendszerbeállításokban meghatározott alapértelmezett leállítási módot kéne végrehajtania.
-
Skillet
addikt
-
Celtis
veterán
válasz
canniball #49396 üzenetére
A Kodiban be lehet állítani, hogy mi legyen az alapértelmezett tevékenység a power gomb hatására. A kikapcsolás menü megjelenítése az alapértelmezett. Legalábbis én anno nagyon egyszerűen meg tudtam ezt csinálni, amíg légegeres távirányítót használtam. De ha ez nem menne, akkor is megoldható. Szerintem LE-ben sokkal több ilyesmire a lehetőség.
-
Skillet
addikt
válasz
canniball #49178 üzenetére
meg nem értett lettem.
Nem, nincsen kikapcsolva a windózban a kijelzők kikapcsolása opció. 30 percre van (volt) állítva. Kodi fut. Ha megy rajta film, akkor nem lövi ki a tv-t órák után sem, ha csak zene megy rajta, akkor kilövi... röviden ennyi.
Van hosszabb verzió is.
Eddig nem csinálta ezt, nem lőtte ki zenénél sem. Kikapcsoltam a zenék alatti vizualizációt, azóta csinálja (szerintem). Visszakapcsoltam, akkor is csinálja.
Nem látom a megoldást, így a windózban 30 percről 3 órára emeltem a kijelzők kikapcsolása opciót. -
Skillet
addikt
válasz
canniball #49175 üzenetére
Nálad monitorra és tv-re is van kötve a gép?
Pedig a probléma létezik, bár nem igazán értem, hogy miért most jött elő.
Szóval, úgy kellene működjön, hogy amíg a kodin megy valamilyen média, ne kapcsolja le a kijelzőt.
És így a kodi alatt beállított energiagazdálkodást lehetne használni.
Film nézés közben sem kapcsolja le a kijelzőt a win, csak zenehallgatás közben. És eddig szerintem ez sem volt. Lehet, hogy a kodiban kotlott meg valami, vagy passz.
Azért gondoltam a vizualizációra, mert eddig volt egy beállítva, csak nemrég ki lett kapcsolva, mert feleslegesen villogott, a gyerek nem kell, hogy bekattanjon a sok mozgó szirszartól. Szóval ki lett kapcsolva, azóta 30perc elteltével lelövi a win a kijelzőket. Ennyi a lényeg. -
bozsozso
őstag
válasz
canniball #48481 üzenetére
Előbb kicsit röviden válaszoltam. Több htpc-t használok ezért szerettem volna közös adatbázis, hogy egyszer és egyformán legyenek a film adatok leszedve. Eddig mysql adatbázist használtam a régi nasommal, de nem nyújtott teljes megoldást mivel nem tudtam szeparálni a filmeket a különböző htpc-ken így a gyerekeknek olyan filmek is látszódtak amit nem szerettem volna. Régebben is próbáltam a plexet, de nem győzött meg, gondoltam ha veszek egy erősebb nas-t akkor még egyszer kipróbálom. Már nem is tudom, hogy miért is jött elő, hogy a kodiban van ez a plexkodiconnect plugin. Talán azért mert az új nason nem sikerült az új mysql adatbázist létrehoznom és életet lehelni az egészbe, valamint úgyis nulláról kellet volna elkezdenem felépíteni az egészet. Na ez most nem is fontos, mert most teljes megelégedéssel használom így a kodit. Közben még csalódtam is, mert a gyűjteményeket nem sikerült borítóképpel megjeleníteni, de ez nem is tudom hogyan de most rendben van sőt újabb gyűjtemények is kerültek azóta bele és azt is rendben létrehozta. Lényeg az, hogy ez így teljesen jó lenne sőt pluszként azt is megkapom ha szükséeges akkor nettel még nézni is tudom a filmjeimet plex-el. Ha még ennyit ki tudnék küszöbölni, hogy helyi hálózaton lévő plex szerverről lejátsza a filmeket internet nélkül az jó lenne. Bár találtam egy megoldást, hogy ha nem automatikus bejelentkezéssel (plexbe) indítom a kodit akkor mennek a filmek is helyi hálón csak ez macera.
De ha van más javaslatod erre a használatra azt is szívesen veszem.
-
stigma
addikt
válasz
canniball #47777 üzenetére
Igen ez a célom, ezért csináltam. Logout.hu-ra akarom feltenni de nem cikként csak a blog részre. Ezt majd kiterjesztem késöbb simán a server részre is , mikor már desktop guit nem kell használni.
Ha kell, most is le tudod tölteni asszem, illetve jeleztem is aki szeretné , adok jogot és véglegesítheti a word fájlt is.
-
hati
addikt
válasz
canniball #47122 üzenetére
És mit jelent, hogy nem csinál semmit? A windows szerint, ha nem mozog az egér és nem folyik videó lejátszás, akkor már nem csinál semmit és kikapcsol. Amiről én írtam, az is a windows ezen képességét használja, de a programnak kell jeleznie a windowsnak, hogy "hé, én még dolgozom".
-
Ispy
nagyúr
válasz
canniball #47085 üzenetére
Több rétegű a probléma.
Ha a szekrény mögötti kábelspagettiben végre rendet raknék (de nem, lásd lustaság, pedig a feleségem örülne neki), akkor az erősítőből jövő kábel talán elég hosszú lenne, hogy a HTPC házát annyira ki tudjam húzni a helyéről, hogy a jack dugó nem törik/hajlik meg (ami már most sem egyenes teljesen) és odaférne a kezem a ház hátuljához, hogy kihúzzak mindent, és ki tudjam venni a helyéről.
De már látom, hogy kénytelen leszek rendet rakni a szekrény mögött, mert ti nem segítettek nekem.
-
Ispy
nagyúr
válasz
canniball #47083 üzenetére
De ha mégis?
Be van rakva a szekrénybe a lejátszó és ha ki akarom venni, akkor legalább 2 percig kell a kábelekkel matatnom, mire kijön és legalább ennyi idő is, mire visszamegy, az már 4 perc, áááá, nerm érted, itt a lényeg a lustaság
(meg most is beállt a derekam, zoknit venni is kemény meló...)
Mindegy, jó lesz hátul is, majd megnézem megy-e...
-
Ispy
nagyúr
válasz
canniball #47080 üzenetére
Mert, ha ki kell kapni, akkor sokkal gyorsabb, mint szétszedni az egészet, hogy hozzáférjek a hátuljához.
Meg valami rémlik, hogy a hátsó usb-k nem szerették a sticket, valami gebasz volt vele, és mivel elől meg ment, ezért nem is foglalkoztam vele tovább. De majd kipróbálom megint, nem emlékszem már a részletekre.
Komolyan, amikor meglátom az avatarodat, mindig megáll bennem az ütő, olyan mintha mindig mérges lennél
-
Ispy
nagyúr
válasz
canniball #47074 üzenetére
Én is raktam már össze jó pár házat, de csak hobby szinten, csak kínai barátaink nem tudtak egy olyan képet készíteni a házról, ahol a HDD rack nem takarja ki az egész panelt. Aztán láttam, hogy mindenféle ATX, meg molex csatik lógnak ki a képen (amik a paneltápon vannak) egy olyan háznak a leírásánál, ahol nincsen a házban paneltáp, de gondolom csináltak pár stock képet, azt azokat rakták fel mindenhová. Ezért gondoltam, hogy a biztonság kedvéért megkérdezem, mert igaz én is furcsának gondoltam, de megfordul a fejemben, hogy esetleg a molex csati van a lednek. De így utólag tényleg hülyén néz ki a kérdés.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest