- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tényleg jó a Rizsa ilyen célra, én 3400G-t vennék, 3200Mhz-es RAM kittel.
A házad meg szerintem tök jó, csak vegyél bele jobb 80mm-es házhűtőket (pl. Arctic P8 PWM PST), illetve normális HTPC procihűtőt, pl.:
ID-COOLING IS-40X
JONSBO HP-400S -
válasz
MasterMark #56921 üzenetére
Igen, van Noctua-m is... sőt, akarok gumikeretet rendelni, de ettől függetlenül érdekelt volna a téma.
-
válasz
MasterMark #56919 üzenetére
Csere is tervben van Arctic P14-esekre, de ettől még a kérdés él.
-
Üdv!
Kompakt alu gépházam eléggé felerősíti a házhűtő ventik rezgését, és a merev talpainak köszönhetően ezt át is adja a bútorlapnak, ami elég zavaró hanggal jár, szóval le szeretném cserélni a lábait - gondoltam itt talán tudtok segíteni.
Milyen hifi lábakat tudnátok ajánlani rezgéselnyelésre?
Ilyen Phobya gumi talpakat találtam, jóknak tűnnek, de valami szálcsiszolt alu szebb lehetne... mondjuk a lényeg a zajcsökkentés. -
Rendben, köszi a véleményeket!
Akkor ide is DC-s rendszert kell néznem... -
Most nézem, ez olcsóbb a BeeBox-nál:
GIGABYTE BRIX GB-BACE-3160Igaz, csak 1 DIMM slot van benne, és mSATA SSD-t sem lehet a 2.5-ös meghajtó mellé tenni, de egy SSHD-vel azért így is tűrhető teljesítményt nyújthat.
A Dual Channel RAM-oknak van jelentősége HTPC felhasználás mellett? -
Mire nem elég a 2GB RAM, a böngészésen kívül?
DVD9, BD filmeket hogyan játszik le 1080p-n?
És ha közben megy a torrent is?(#45011) Patice
Nem rossz ez a BeeBox, és ahogy nézem, a J3160-as változat még olcsóbb is az N3150-esnél. Megfontolandó, bár ha jól látom, notebook RAM-ot kell bele pakolni.
A Kabini-t ebbe a dobozba raknám. -
Üdv!
Ha valaki W10 alapon szeretne egy letöltős/lejátszós HTPC gépet, akkor az alábbi 2 megoldás közül melyik működőképes?
1, Kabini kisgép Athlon 5350-nel, paneltáppal: ennek az összetevőit nagyjából be is szereztem, de fölöslegesen nagynak tűnik, talán egy ilyen házba raknám: LC-1350mi
2, Cherry trail alapú box, külföldről (pl. egy ilyen): baromi kompakt cucc, mindennel, ami kell, de lehet, hogy nem elég erős ez a platform. USB3-as külső winchester-en lennének a média tartalmak, onnan játszanám le.
Nincsenek extra igényeim, sima FHD-n kellene lejátszania filmeket, max. DVD9, BD fájlméretben. Továbbá külső DVD-lejátszóról kellene tudnia filmeket vetíteni.
Ti mit ajánlotok? Mik a tapasztalataitok?
-
válasz
MasterMark #40409 üzenetére
+1, mi is inkább biztosra mennénk.
-
válasz
MasterMark #40397 üzenetére
Köszi! Igen, az első lesz a nyerő.
-
Üdv!
Egy barátom TV-re kötné a PC-jét, hosszabb, kb. 5m-es HDMI kábellel (valami 100cm-es lapos Samsung).
Milyet vegyen, hogy problémamentesen menjenek a játékok/filmek/asztali alkalmazások?
A Delock termékeire gondoltam, innen, de nem tudom melyiket válasszam?Tudnátok egyet ajánlani?
Esetleg valami más típus/gyártó? -
válasz
MasterMark #36312 üzenetére
Oké, összerakni én is tudtam volna jobbat, de neki megfelel.
R7 250-nel azért el lehet lenni 720p-ben. -
Üdv!
Egy barátom fellelt egy ilyen brand gépet HTPC-nek, casual játékos gépnek: HP Compaq 8000 Elite SFF
Kerülni fog bele egy R7 250 LP, de a rendszerhűtőt is megéri vajon cserélni?
3, vagy 4 pin-es lehet? -
Üdv!
Tudnátok mondani mATX formátumú, fekvő (HTPC) házat, ami hasonlít a Silverstone GD05-re, csak kicsivel kisebb méretben? Itt elsősorban a mélységére gondolok...
-
válasz
Gabesz26 #29072 üzenetére
FM2-es deszkákon én még nem láttam msata ssd csatit, az FM2A88X-ITX+ specifikációinál említik egyedül, hogy képes lenne erre: 1 x mSATA 6.0 Gb/s Connector (Solid-State Drive connector)
Sajnos a kézikönyvében nincs erről egy sor sem...Bár itt azt írja egy hozzászóló, hogy...
ich habe selber das Board mit einer Crucial M500 erfolgreich im Betrieb.
Funkmodul raus und mSata Modul rein.
... szóval működhet!Illetve...
Anyway, in the meantime I found a site showing a lot of this motherboard's BIOS screenshots. Now I know that mSATA boot is available along with several other SATA (and eSATA) options.
Today I received my board. I removed the WiFi/BT module and installed an mSATA SSD (a Samsung 840 EVO, 120 GB).És még...
Leaving the controller in AHCI mode is a good thing, especially for my 840 EVO mSATA boot drive. I can use Samsung's Magician software for monitoring/setting purposes (not available if I run the system in RAID mode).Amindenit, ezek szerint tényleg működik az Asrock-ban!
-
válasz
#75912448 #28961 üzenetére
Jók ezek a passzív vga-k, DDR5-tel én is bevállalnám.
T-s prociban nem gondolkodnék, mivel ha BIOS-ban visszaveszed a feszt, és az órajelet, akkor kb. ugyanott vagy, csak olcsóbban. Hosszó távra én Pentium-ot vennék, aprón 12k-ért mennek a G3220-asok; persze a Cerka sem élhetetlen, Logout-on volt is teszt frescho tollából.
-
válasz
canniball #28856 üzenetére
Ja, kicsit elkavarodtam is a sok topik között...
Egyébként alsó szegmensben nem hiszem, hogy lett volna korábban minden igényt kielégítő lap. A széles funkcionalitásért mindig is perkálni kellett. Nézd csak meg az Intel s1150-es mITX lapokat: olcsóért is van már, de ha ilyen igényeid vannak, akkor az már a 20k-s kategória.
Persze én is szeretem az olcsón jót, de sajna ez a helyzet szvsz.
-
válasz
BullZeye #28830 üzenetére
Asrock lap + 5350-es cpu = 23k, és később bővíthető lesz az új APU-kkal.
J1900-as integrált lapok 24k-tól kezdődnek, és ráadásul notebook RAM kell beléjük.Ennyi.
Egyébként én mhmpista-nak ajánlottam, nyilván nem lehet megfelelő mindenki számára...
-
válasz
banderasz77 #28828 üzenetére
Nem ismerem a követelményeit, de úgy láttam, hogy raspberry-n is fut (??), ez alapján nem lehet gond AM1-en sem.
-
válasz
banderasz77 #28824 üzenetére
Multimédia, driver, támogatási ciklus. Szvsz.
(#28825) MasterMark
FM2+-os lapba rakhatsz FM2-es APU-t, de FM2-es lapban nem mennek az FM2+-os egységek. -
-
Üdv!
Ide is beírom, hátha...
Tudtok ajánlani a Silverstone ML03-hoz hasonló méretű, és adottságú HTPC házat?
Az árkategória is kb. ugyanez kellene, hogy legyen, LianLi-re nincs keretem.Köszi!
-
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani fekvő, kisméretű házat? (Hardverapró nem számít!)
Elvárások:
microatx
1db odd
1db külső 3.5, vagy 5.25
2-3db belső 3.5
tűrhető szellőzésKöszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest