- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsigus
őstag
Egyrészt a 600 Hz az NTSC területeknél van tudtommal, itthon inkább 500 Hz. Másrészt a 600 Hz a részfélképmeghajtóra vonatkozik, tehát nem a teljes kép frissül ilyen sebességgel. De ennek semmi köze a vibráláshoz. Az amiatt van, mert a plazmáknál az egyes képkockák között elsötétül a képernyő (black frame insertion), ha valaki érzékeny a gyors fényerőváltozásokra, akkor érzékelheti. Legalábbis én így tudom.
-
zsigus
őstag
válasz
bajnokpityu #22320 üzenetére
XBMC:
Beállítások -> Videó -> Lejátszás -> Képfrissítési frekvencia igazítása a filmhez -> BE
Beállítások -> Rendszer -> Képkimenet -> Maximalizált ablak használata, igazi teljesképernyős-mód helyett -> KI
-
zsigus
őstag
válasz
DanielK #22030 üzenetére
Csak simán a "3D" szónak kell benne lennie a fájlnévben szvsz, ezt egy próbával gyorsan ki lehet deríteni.
Aeon MQ3: Filenameandpath,3d
Viszont az XBMC gyárilag nem támogatja a 3D-t, ezért a gyári skin nem fogja kiírni a 3D-s címkét, de ha nem gyári témát használsz, akkor nincs kizárva, hogy működik, de ezt felszíne válogatja.
-
zsigus
őstag
Ha valaki a kis távirányító vásárlásán töri a fejét, akkor nem ajánlom. Kb. fél év után, tegnap este meghalt az infrája, pedig már hónapok óta csak a gép mellett áll...
-
zsigus
őstag
válasz
dabadab #21993 üzenetére
Elméletileg létezik, de BD-n úgysem fog ilyen megjelenni, tehát egy gyakorlatilag felesleges feature szvsz.
Maximum saját készítésű videóknál jöhet jól, de nem hiszem, hogy olyan sokan rendelkeznek ehhez megfelelő eszközzel. Bár mostanában nem követem a digitális fényképezők és kamerák világát, mobiloknál pedig nem a felbontás/képfrissítés a lényeg... van ott elég baj.
slashing:
A 4k tartalom a kiadók részéről egy e-mail-be kerül kb.. A korábbi 35mm-es (analóg) filmeknek elméletben a 4k-nál is nagyobb a felbontása, és már szvsz amióta elkezdtek csepegni az infók a 4k-ról (vagyis most már hivatalos nevén UHD), és lefektették az alapszabályokat, a kiadók már alapból 4k-ban digitalizálták ezeket a filmeket, majd "leskálázták" 1080p-re. De ha még nem is így történt akkor is megoldható (kivéve ha sérültek a kópiák, de ezek is baromi sok munkával talán helyrehozhatóak, kivéve ha nagyon károsodtak).
Ráadásul már szintén egy jó ideje a digitális rögzítésben is alkalmazzák a 4k-t, pl. RED, vagy Sony kamerákkal.
Tehát tartalom lenne rá...
A felskálázás pedig szvsz nem lesz olyan csúnya mint pl. egy SD tartalom egy FHD megjelenítőn.
-
zsigus
őstag
válasz
szabi__memo #21972 üzenetére
Az 1080p is csak max. 24p.
"The Blu-ray Disc video specification allows encoding of 1080p23.976, 1080p24, 1080i50, and 1080i59.94."
-
zsigus
őstag
válasz
korcsi #21204 üzenetére
Az export egyszerűbb.
Vagy még esetleg webes felületen is el lehet végezni a módosításokat ha sok filmnél, sok adatot kell módosítani. Ehhez itt van egy addon.A beállításokban ki kell választani az XWMM webes felületet, majd a böngészőbe beírva a HTPC IP címét (vagy a gép a saját címét, csak menjen a háttérben az XBMC) és hozzá is lehet látni a szerkesztgetésnek.
Ennél nem kell visszatölteni az adatokat, mert a belső adatbázisfájlt módosítja, tehát rögtön életbe is lépnek a módosítások.
-
zsigus
őstag
válasz
tom_tol #21201 üzenetére
Igen.
Ajánlott a Külön-külön exportálás, mert így a film melletti nfo fájlban csak az adott film adatai lesznek meg, ha viszont egyben exportálod akkor az összes film összes adatát egy fájlba menti.Export után bemész a film mappájába és az nfo-t szerkeszted, majd visszatöltöd (filminformációk -> frissítés -> nem) és kész.
-
zsigus
őstag
Akit esetleg érdekel: XBMC - Borítók és Extra Képek.
canniball: Feltöltve újra, link pótolva. Ha esetleg tudtok valami időtállóbb megoldást a multiupload-nál, ki vele.
-
zsigus
őstag
Telepítsd újra az XBMC-t első körben (rátelepítéssel, ha nem jó Uninstall/Install). A profilmappát ne töröltesd ki az eltávolításnál.
Ha nem megy így sem, akkor ha exportáltál töröld az összes sorozatot (és/vagy filmet), aztán vedd fel őket a médiatárba újra. Ha esetleg valami mégsem stimmelne töröld az adatbázis-fájlt (C:\Users\ * fiókod neve* \AppData\Roaming\XBMC\userdata\Database mappa -> MyVideos.db
-
zsigus
őstag
válasz
ricsik #21089 üzenetére
"Főleg gyenge proci esetén lehet haszna. Szerencsére mindig erős gépem volt, szal nem törődtem ezzel."
Pedig erős gépnél is van haszna szerintem. A GPU visszavett órajellel is képes gyorsítani bármit, alacsony fogyasztás mellett, ezzel szemben a CPU még ha nem is izzad, de jobban leterhelődik a lejátszástól, és a fogyasztás is több így szerintem. Ha nem igaz, majd valaki kijavít...
-
zsigus
őstag
válasz
fenergie84 #20915 üzenetére
Itt van erről egy leírás, nem próbáltam.
-
zsigus
őstag
válasz
szabi__memo #20856 üzenetére
Már ideje volt... de még mindig kérdéses mi lesz belőle.
-
zsigus
őstag
válasz
kordasb #20663 üzenetére
Szerintem akkor pont ez a probléma... nem kezeli a lap a 2,2 TB-nál nagyobb HDD-ket. Valahogy ketté lehet particionálni szerintem, de nekem 1 TB-os a legnagyobb HDD-m, szóval ilyennel még nem találkoztam.
Kérdezz utána a HDD-s topic-ban.
-
zsigus
őstag
Egy kis szívességet kérnék tőletek. Linux alatt tudnátok nekem csinálni egy képernyőmentést egy HD videó lejátszásáról, codec infókkal Intel és/vagy nVidiva hardveres gyorsítással?
Az O betűt kell megnyomni lejátszás közben a codec infóhoz, a képernyőmentés pedig a PrintScreen.
Így kellene kinéznie: [link] (keretezés nélkül).
Köszi.
-
zsigus
őstag
XBMC Kezdőknek 3. rész - Zenék, Képek és egyebek
mandju: A driver-ben kikapcsoltad (win-en) a különböző képjavító funkciókat?
Egyébként várható volt szerintem, mert az AMD és a Linux nem éppen jó barátok. -
zsigus
őstag
válasz
xigris #20565 üzenetére
Igazán nincs mit.
Ez kép az enyémről (bár nekem szerencsém volt, mert be tudtam tuszkolni a ház pereme és a lap közé a ventit): [link].
Azóta már rengeteg dolog változott (cseréltem a ventit egy másik 12-esre, belement + 1 HDD, a HDD tartó be lett forgatva a venti mellé, így a HDD is kap némi friss levegőt stb. stb.).Találtam egy másik képet is, ez is hasonló megoldás, ugyanezzel a házzal.
Sajna a háztól függ leginkább, hogy könnyen megoldható e...
-
zsigus
őstag
válasz
xigris #20562 üzenetére
Azért nézegesd egy darabig a hőfokokat, mert nem biztos, hogy jó ez a megoldás. Így látatlanban nem tudom, hogy megoldható e egyáltalán nálad, vagy milyen hatásfokkal fog működni.
Szóval csak óvatosan.
És persze figyelj a megfelelő elhelyezésre. Pl. a CPU borda ne a venti motorja alatt legyen, mert az holttér. Próbáld úgy belőni, hogy a lapátok alatt legyenek a hűtendő alkatrészek.
-
zsigus
őstag
válasz
xigris #20560 üzenetére
Leszeded róla a ventit.
Hát én max. északi-híd (NB) bordákat tudnék elképzelni rajta, de teljesen passzívra akkor sem biztos, hogy jó ötlet. Bár nem fogyaszt valami sokat (ha jól látom 8-10 W-ot csak), de a többi alkatrész miatt is fontos legalább egy venti szerintem.
Ha megoldható a ház adottságai miatt, én levenném a kis ventit róla, és fölé tennék egy nagyobb ventit (8-12 cm-est). Nálam brazos-on van ez a megoldás (4cm-es gyári helyett egy 12-es (max. 1400rpm) van rajta, 800 rpm körül forog, nem márkás a venti, de mégis hangtalan), eddig bevált (2 éve megy).
A bordát pedig nem cseréltem rajta, pedig ez sem nagyobb mint a tiéden lévő.
-
zsigus
őstag
Egy MCE távirányító + szükség esetén egy Logitech Harmony. Testre is lehet szabni az irányítást, nemrég linkeltem az írásomat erről.
Ha pedig nincs másra szükség csak és kizárólag lejátszásra és hálózati megosztásra ajánlom a korábban linkelt OpenELEC-ről szóló leírást.
Vannak iOS-ra és droidra is appok amivel vezérelni lehet az XBMC-t, de sztem egy dedikált távirányító jobb megoldás. Egyébként ki tudod próbálni ezt most is (akár Mac-en, akár Win-en is) ha van okostelefonod.
-
zsigus
őstag
Ha a TV mellé szeretnéd tenni, és nem szeretnél egy ronda/nagy házat: SilverStone SST-ML03, vagy GD05. Alaplap (mATX - FM2) 15-18e Ft; AMD FM2 APU (5700-5800k) ~30e Ft. + táp (8-10 e Ft, minimum).
Ez már durván 78e Ft, és még nincs benne a RAM (3-4ezer minimum), és a HDD (12-13e Ft mimimum).
Sajna a ház elég drága, ha szeretnéd, hogy nézzen is ki valahogy. Vagy maradhatsz mITX-nél is, viszont ott meg a lap drága (26e Ft minimum), a ház viszont olcsóbb (Codegen 14e Ft, de a tápot mindenképpen cseréld).
-
zsigus
őstag
A bővíthetőség nem túl jó... Az APU (CPU-GPU) az E-350-nél a lapra van forrasztva, egy VGA vásárlásával nem sokat érnél, mert gyenge a CPU (és nem cserélhető), a háznál pedig vagy olcsóbb - kis méretű, nem igazán bővíthető, vagy drága és nagy - a választási lehetőség (a legtöbb esetben).
Ha egy bővíthető rendszert szeretnél (Llano-Trinity) az már nem ennyibe fáj... És tápból is nagyobb kell.
-
zsigus
őstag
"Szóval a hálózati megosztással egyszerűen megoldható hogy lássam a HTPC vinyóját a lapotopról, és tudjak rá tartalmat tölteni."
Igen.
"A lejátszás már lokális HDD-ről menne network nélkül."
Akkor ok, én eddig azt hittem, hogy a laptopról akarsz streamelni a HTPC-re (vagy fordítva). Viszont wi-fi-n a másolás is kegyetlen lassú lesz (nálam G-s Wi-Fi-vel, és egy olcsóbb routerrel 1-1,5 MB/s, kábellel 10-12 MB/s).
Avi-nál ez nem gond - csak pár perc, viszont egy combosabb .mkv-t (10-12 GB) egy örökkévalóság Wi-Fi-n áttolni. Bár én csak G-s Wi-Fi-t használok...
-
zsigus
őstag
Hálózati megosztással megoldható Windows-on és Linux-on is. Viszont a Wi-Fi már nem biztos, hogy jó ötlet, mert a HD-s anyagok lehet, hogy szaggatnának Wi-Fi-n keresztül. Egy sima avi-ra ez is elég, de nagy felbontáshoz már nem igazán.
A kábelezés nem jöhet szóba? Egyébként igen, egy USB-s adapterrel meg lehet oldani ezt is.
-
zsigus
őstag
Hát ennyiért max. egy ilyen konfigot kapsz: [link] (lehet, hogy azóta már változtak az árak, remélhetőleg nem drasztikusan).
Ez médialejátszásra elég, bár olyan sok HDD-t nem lehet ebbe a házba pakolni (konkrétan csak egyet), tehát a NAS kiváltása már egy picit drágább. Vagy nézz szét az aprón, hátha van használtan valami jobb.
Nekem is E-350 van, eddig nem volt olyan videó amit ne vitt volna (kivéve a killa sample).
OpenELEC-et használok rajta, és most kipróbáltam, hogy működik e az, hogy a HTPC-n nézek egy filmet (BD), és közben a másik gépre "streamelek" egy másikat (szintén BD, hálózati meghajtóként csatlakoztatva a HTPC-n lévő HDD-t), és akadás mentesen ment mind a kettő az E-350-ről.Szóval ha csak ennyi kell akkor megfelelhet ez is.
-
zsigus
őstag
válasz
pupasz #20529 üzenetére
Igen, szuperál, nekem is ilyen van (bár én most már csak az IR-t használom Harmony-val). Ha esetleg testre is akarod szabni olvasd el ezt.
HDMI-ből viszont nem csinálsz plusz aktív eszköz nélkül (vagy lehet, hogy még azzal sem) RCA-t.
Ha van rá lehetőség akkor egy jobb hangkártya, és Jack-RCA adapter(ek). -
zsigus
őstag
válasz
Pista0001 #20491 üzenetére
Nem kell hozzá 3D-s film. Az általam említett PowerDVD verzió (gondolom a TMT is) átalakít minden videót anaglyph 3D-re, ha beállítod, és egy sima - nem 3D-s TV-n - is működik.
De be kell állítani hozzá a szemüveg színét is (vörös-cián; magnetta-zöld), hogy rendesen működjön.
Bár tudtommal ez a "leggyengébb 3D" amit ma el lehet érni, tehát komoly következtetéseket ne vonjon le senki belőle (nem véletlenül olcsó).
-
zsigus
őstag
válasz
Bobolit #20450 üzenetére
Nekem nem kellett beállítani semmit hozzá. Szerintem inkább a nyelvi beállításoknál állítsd át a régiót ha nem magyarra van állítva, és szerintem automatikusan átáll.
mandju: Nem tudom mi lehet a probléma. Nekem nincs AV erősítő, szóval én még nem próbáltam a HD hangsávokat.
-
zsigus
őstag
válasz
mandju #20443 üzenetére
Nem tudom... Elvileg a HD audio támogatás csak az XBMC 12-vel fog tudtommal megjelenni, mert korábban az Eden-ben nem volt (gyárilag), csak egy patch-el lehetett elérni ha jól emlékszem.
Az OE 3.0 pedig még nem végleges... tehát tökéletes támogatás majd csak a véglegesben lesz (gondolom).
Azt pedig ne kérdezd, hogy az újabb (RC) verzióknál miért nincs benne ez a lehetőség, mert az OE 3.0-ában a változáslistán rajta van (kiemelve) a HD hangsávok támogatása, tehát benne kellene lennie.
Driver szinten biztos támogatott szerintem, mert akkor a Fusion RC2-ben sem lenne benne ez a lehetőség. Az RC2-ben sem működött neked?
-
zsigus
őstag
Szerintem erre most nincs lehetőség.
Nemrég lett egy külön kiegészítő (skin widgets), tehát ez kikerült a témákból egy külön addon-ba. Ha majd később jönnek új verziók akkor lehet, hogy visszajön ez a funkció, de ha most nincs rá lehetőség akkor szerintem nem is oldható meg jelenleg. -
zsigus
őstag
Elkészült az XBMC kezdőknek 2. része.
Sorozatok - Nézetek - Intelligens lejátszási listák - Menüpontok kihelyezése a főmenübe - Médiatár export - NFO szerkesztése
Eddigi összes cikk:
XBMC Kezdőknek 1. rész - Filmek
XBMC kezdőknek 2. rész - Sorozatok és videók kezelése
XBMC irányításának testreszabása, irányítás Logitech Harmony-valOpenELEC - avagy a tökéletes HTPC OS?
Ha hibát találtok, vagy valamit kihagytam szóljatok.
-
zsigus
őstag
válasz
canniball #20380 üzenetére
"Szóval mi lenne az a megfelelő elnevezés amivel ezt el tudom érni?"
Exportálj (Filmeket és zenéket is lehet), aztán kiderül ha megnézed a mappáját.
A filmeknél újabban (OE alatt, xbmc 12-vel) ilyen elrendezés van: *fájlnév*.avi -> *fájlnév*-fanart.jpg
Zenéknél az előadó mappában: fanart.jpgDe ha exportálsz kiderül.
sb: Sajnos találkoztam már többször is azzal, hogy nem volt kitöltve a műfaj egy-egy filmnél. (pl. legutóbb ha jól emlékszem a Die Hard 2/3-nál is ez volt). De a korhatár-besorolásoknál viszont gyakran előfordul.
-
zsigus
őstag
válasz
Digger #20369 üzenetére
"Hogyan tudnám kitakarítani a C: meghajtón levő tartalmat a médiatárból, mert így elég sok film kétszer van meg?"
Ha nincs szükséged egy filmre sem a C: meghajtón lévők közül akkor töröld a forrásmappát a Videók/Fájlok részen, és az összes film törlődni fog a médiatárból ami abból a mappából lett felvéve.
"Van valami megoldás arra, hogy a filmjeimet két logikai csoportra osszam?"
Intelligens lejátszási lista. Videók -> Lejátszáslisták -> Új intelligens lejátszási lista
Megadod szabálynak a megfelelő korhatárt (magyarnál= egyenlő: 12, egyenlő 6)
És így elvileg csak azt listázza ki amik megfelelnek a kitételeknek. Ha nem gyári témát használsz akkor pedig ki tudod tenni a főmenübe a lejátszáslistát: hozzáadás a kedvencekhez -> a téma beállításainál egyéni menüpont létrehozása -> kedvencekből (vagy ha jól emlékszem itt ki lehet választani lejátszásilitsákat is) -> kiválasztod a lejátszáslistát és adsz neki egy megfelelő nevet (pl. Gyerekek), és így a főmenüből elérheted a gyerekeknek szóló filmeket úgy mintha a Filmek menüpontba mennél bele.
Az a gáz ezzel, hogy ha nincs kitöltve a korhatár a filmnél (a porton) akkor is elvileg nem listázza ki a gyerekeknek szóló filmeket, ha pedig olyan szabályt adsz meg, hogy "12 éves korhatárig" akkor pedig szerintem kilistázza az összes filmet aminél nincs kitöltve a korhatár (bár nem próbáltam) mert elvileg a 0 is kisebb mint a 12, tehát lehet, hogy olyan film is szerepelni fog a listán ami a gyerekeknek nem való.
Vagy esetleg műfajra is lehet szűrni, de sajnos az sincs mindig kitöltve a filmeknél (tapasztalat).
Viszont ha foglalkozol vele egy kicsit, és kitöltögeted az NFO-kat (amit tudsz exportálni a beállításokban) akkor megoldható mindkét módszer.
sb megelőzött.
-
zsigus
őstag
válasz
Warter #20324 üzenetére
Szerintem erre nem igazán van megoldás. Ilyen "ideiglenes infók" nincsenek, amelyik filmnél letöltöd az infókat az rögtön be is kerül az adatbázisba. Nem is igazán tudom, hogy ezt hogyan lehetne megoldani, mert hogyan döntené el az XBMC magától, hogy most fel szeretnéd e venni az adatbázisba, vagy sem?
Vagy meg kellene kérdeznie a felvételkor, hogy felvegye e. De pl. több száz film manuális felvételekor az őrületbe kergetne az állandó kérdezgetés, és lassítaná is a folyamatot. Vagy esetleg egy külön gombra rá lehetne tenni, de két "infó gomb" megint csak bonyolítaná a kezelését.
Pista0001: Pótolva lettek a képek. Sajnos bevezettek a photobucket-en valamiféle sávszél-korlátozást, de furcsa módon nekem csak a másik két cikkben tűntek el a képek, az XBMC-s cikknél megvoltak. De most már áttettem őket a logout-ra, szóval működnie kell az idők végezetéig.
-
zsigus
őstag
válasz
mandju #20185 üzenetére
Akkor sajnos nem tudom mi lehet. Nekem nem MCE kompatibilis a táv/infra, hanem ilyen.
De próbálj meg esetleg más beállítást a harmony-n... Itt valami olyasmit írnak, hogy a Philips eHome opciót kell kiválasztani a szoftverben.
canniball: A zenékkel még nem próbálkoztam, szóval nem igazán tudok ezzel kapcsolatban segíteni. Viszont ha a főképernyőn nyomok egy ESC-et akkor semmi nem történik nekem, szóval ott valami más lehetett a gond.
-
zsigus
őstag
válasz
Digger #20181 üzenetére
kb. 3k-ért. Szerintem ha nem akarsz később (vagy most is) valamilyen kártyát használni (VGA, TV tunner stb.) akkor jobban jársz egy PCI/PCIe kártyával. Nemrég tettem egy Brazos gépbe egy ilyet, de a márkáját/típusát már meg nem mondom... talán Delock volt, valami ilyesmi: [link] Az működött rendesen, úgy is, hogy két meghajtó volt rádugva.
-
zsigus
őstag
válasz
mandju #20178 üzenetére
Furcsa... Itt azt írják, hogy plug&play működik rendesen. Az OE fórumon olvastam, hogy USB 3.0-ás portra dugva nem megy, 2.0-ásra dugva viszont igen.
Nem módosítottad az xml fájlt? Ha igen, próbáld meg visszaállítani az eredetit (pár hozzászólással korábban linkeltem), mert lehet, hogy hibás a fájl, és ezért nem reagál semmire.
Peak: A vinyó volt IDE. Indításkor felvillant a zöld LED az adapterben, de egy idő után elaludt. Valami kompatibilitási gond lehetett szerintem...
-
zsigus
őstag
válasz
Digger #20175 üzenetére
Hát én most befürödtem az IDE-SATA átalakítással... Vettem egy ilyen adaptert, és sehogyan sem működött a 40 GB-os Maxtor HDD-vel amit rákötöttem. A HDD már nincs meg, szóval ha valakinek kell akkor írjon PÜ-t.
Nem tudom mi volt vele a probléma...
mandju: Hogy érted, hogy nem tudod beüzemelni? Milyen távot használsz? Hogyan próbáltad eddig?
Ez egy szabványos MCE infra, tehát működnie kellene simán.
canniball: Nincs mit. Mi volt a probléma?
-
zsigus
őstag
válasz
canniball #20172 üzenetére
Nem nyert Win8 alatt sem. Ugyanaz az XBMC debug log-al.
Csak az entert jelzi ki amit a log kikapcsolására nyomtam, pedig nyomogattam vagy 2 percig a kikapcs. gombot:DEBUG: ------ Window Init () ------
DEBUG: ------ Window Deinit (Pointer.xml) ------
DEBUG: Keyboard: scancode: 1c, sym: 000d, unicode: 000d, modifier: 0
DEBUG: CApplication::OnKey: return (f00d) pressed, action is Select
DEBUG: CSoftAE::Run - Sink restart flagged
NOTICE: Disabled debug logging due to GUI setting. Level 0. -
zsigus
őstag
válasz
canniball #20170 üzenetére
Ha működött windows alatt, akkor annak is jónak kell lennie.
"Mármint persze nem úgy hogy átírja azt, hanem ez alapján fog működni?"
Igen, ez alapján fog működni. Ha valami nem stimmel - az előzőben linkeltem az eredeti érintetlen fájlt, azt visszamásolva az alapértelmezett beállítások lesznek elérhetőek, és kezdheted előröl.
"Amúgy lehet hogy úgy meg tudod nézni hogy a win-ban az amikor megnyomom a kikapcsolás gombot ezt tegye beállítást átállítod arra hogy ne csináljon semmit, gondolom a jelet így fogadja csak nem csinál semmit, tehát ki sem kapcsol."
Kipróbálom...
#20170 canniball:
Én nem biztos, hogy bele mernék mászni egy rendszerlemezbe ilyen progikkal. De ha csak a keyboard.xml miatt kell akkor nem is szükséges.
-
zsigus
őstag
válasz
canniball #20146 üzenetére
Az üres is lesz.
Már egy ideje Win alatt is üres az userdata/keymaps mappa.
Vagy letöltesz hozzá egy eredeti fájlt innen: [link] (jobb gomb, mentés), majd szerkeszted és átmásolod.
Vagy feltöltöttem az általam szerkesztettet ide: [link]
Ezt másold be az userdata/keymaps mappába, és indítsd újra a gépet.
A kiosztás (persze ebből már tudsz dolgozni később ha valamit módosítani szeretnél), ha bemásoltad a fájl csak a Harmony-t kell beállítani:
Harmony fizikai gombjai:
Felugró menü:
XBMC: <pagedown>ContextMenu</pagedown>
Harmony: Menu gomb -> PageDownInfó:
XBMC: <pageup>Info</pageup>
Harmony: Infó gomb -> PageUpEscape:
XBMC: gyárilag benne van
Harmony: Exit gomb -> ESCKikapcsolási menü:
XBMC: <browser_home>XBMC.ActivateWindow(10111)</browser_home>
Harmony: középső fel-le gomb (UpArrow, DownArrow) -> WWWFájlböngésző:
XBMC: <four mod="ctrl,alt">XBMC.ActivateWindow(10003)</four>
Harmony: Piros gomb -> YellowVissza:
XBMC: gyárilag benne van
Harmony: Prev -> BackspaceTörlés (del):
XBMC: <launch_mail>Delete</launch_mail>
Harmony: Csatorna gombok -> Email(ott van a navigációs gombok mellett, ezért pl. a fájlkezelőben egyszerűbb a törlés).
Médiatár frissítése (videók):
XBMC: <one mod="ctrl,alt">UpdateLibrary(video)</one>
Harmony: Guide gomb -> GreenKépernyőn megjelenő gombok:
Felirat:
XBMC: <pageup>NextSubtitle</pageup>
Harmony: PageUpHangsáv:
XBMC: <pagedown>AudioNextLanguage</pagedown>
Harmony: PageDownLeállítás:
XBMC: <o mod="ctrl">XBMC.ShutDown()</o>
Harmony: 7-es gombLejátszási (kép) beállítások:
XBMC: <two mod="ctrl,alt">XBMC.ActivateWindow(10123)</two>
Harmony: RedLejátszási (hang) beállítások:
XBMC: <three mod="ctrl,alt">XBMC.ActivateWindow(10124)</three>
Harmony: BlueHa később módosítasz valamit akkor ne felejtsd el a Harmony-n is megnézni a beállításokat. Lehet más gombokra is tenni a dolgokat, de egyelőre én így használom.
#20166 canniball: Ha Win alatt megnyomom a kikapcs. gombot rögtön kikapcsol, tehát ott sem tudom megnézni.
-
zsigus
őstag
válasz
canniball #20157 üzenetére
Más megoldás sajna nincs, csak az, hogy másik gombra teszed a kikapcsolást/altatást.
Megpróbáltam evtest-el is kideríteni a Power gomb kombinációját, de vagy én vagyok szerencsétlen, vagy nem jó, mert egyáltalán nem reagált, semmit nem írt ki az ég világon, a többi gomb pedig simán ment.
Én már nagyjából eljutottam odáig, hogy amit akartam az működik...
Kikapcsolás, médiatár frissítése egy gombnyomással, fájlkezelő előhozása, felirat és hangsávváltás, delete, kikapcsolási menü (újraindítás, alvó mód stb.), felugró menü, filminfók stb. stb.
Ha kell át tudom küldeni a keyboard.xml-t.
-
zsigus
őstag
válasz
canniball #20153 üzenetére
Többféleképpen is meg lehet oldani ezt harmony-val...
Amikor kérdezi, hogy melyik a kikapcsológomb (Adjust power settings), akkor vagy kiválasztod a listából, hogy a 7-es lesz az (Ha arra teszed amire én tettem, ha másra akkor azt.)
Vagy tanítod a kikapcsgombot (szintén adjust power settings), és értelemszerűen azt tanítod meg neki amelyiket a kikapcsolásra beállítottál (7-es (mappa) gomb).
Vagy hozzáadod a 7-es gombot az activity-hez (leave action).
-
zsigus
őstag
válasz
canniball #20151 üzenetére
A ki/bekapcs gombbal sajnos nem is fog menni, mert az OE alatt olyan mintha nem is létezne. Sem a kikapcsolást sem az alvó módot nem fogod tudni elérni vele.
Ezért mondtam, hogy tedd rá a kikapcsolást/altatást egy másik gombra, ott van a hsz.-ben, hogy hogyan kell.
Aztán a Harmony-n is állítsd át a kikapcsolást a másik gombra.Vagy esetleg még "bónuszként" fel tudom ajánlani a kikapcsolási menüt is ha az jobb lenne esetleg. Én ezt az internetböngésző gyors gombjára tettem:
<browser_home>XBMC.ActivateWindow(10111)</browser_home>
#20153 canniball:
Hozzáadod manuálisan az activity-hez a 7-es (szám) gombot, és le fogja kapcsolni.
-
zsigus
őstag
válasz
canniball #20143 üzenetére
Nem egészen értem a problémát. Alvó módba szeretnéd tenni, és onnan kelteni (most írta valaki, hogy nem megy OE alatt a felkeltés), vagy kikapcsolni a gépet?
Ha kikapcsolni a gépet akkor egy gombra fel kell tenni a kikapcsolási parancsot, mert ha neked is a kis távirányító van (ha jól emlékszem) ahol ez gyárilag nem megoldott OE alatt (win alatt működik).
Én a bal nyíl alatti "mappa" gombra tettem rá:<o mod="ctrl">XBMC.ShutDown()</o>
Lehet alvó módot is rátenni egy gombbra, ez ugyanannál a mappa gombnál:
<o mod="ctrl">XBMC.Suspend</o>
(nem próbáltam!)
Az alvó módra: itt, ahol az alvás parancsa található említenek két módot is (S1, S3), ha nem működik az ébresztés lehet, hogy a BIOS-ban szét kellene nézni, és átállítani az ACPI beállításokban (bár nem tudom mi ez). Nekem sajna az MSI E-350-es lapjánál csak S3 beállítás van.
-
-
zsigus
őstag
Torrent kliens XBMC-re nincs, csak egy kezelőfelület (webUI), amivel "távoli eléréssel" használni tudod az XBMC-ben az operációs rendszeren háttérben futó klienst. Ilyen kezelőfelület van a transmission-re és a utorrentre is, csak be kell állítani a torrentklienst hozzá.
-
zsigus
őstag
válasz
Enszuke #19646 üzenetére
Asrock E350M1 - 18e Ft
Ház - 12e Ft
Adapter (60 W) - 5e Ft
RAM ~3-8e Ft
HDD ~ 13-20e FtÖsszesen: 52.000 Ft
Ennél olcsóbbat nem nagyon hiszem, hogy össze lehet rakni. Az 52e Ft-os össz ár a legolcsóbb konfigra értendő (2 GB Kingmax DDR3, Hitachi 500 GB HDD). És több helyen nézve! Valahol ez valahol, az drágább, tehát ha egy helyről rendeled lehet, hogy pár ezressel drágább.
Ez arra amit leírtál elég lehet, de komolyabb dolgokat ne várj tőle.
Bocsi, McCormiknak akart menni.
-
zsigus
őstag
válasz
Pista0001 #19624 üzenetére
Szerintem ez valami típushiba lehetett, én sem azt mondom, hogy az összes Seagate rossz, és WD jó. (összeteszem a két kezem ha végre működni fog az ami holnap jön, már november óta zajlik a küldözgetés oda-vissza a gariba).
Volt egy PS3-am, abban pl. a 40 GB-os OEM Seagate tökéletesen működött évekig, de most csalódtam bennük, hogy két példány sem működött amit küldtek (megjelöltem amikor visszaküldtem, tehát tuti, hogy cserélték). A WD-kkel viszont eddig semmi gondom nem volt, tehát ha már ajánlani kell valamit akkor inkább arra voksolok, de ez magánvélemény. -
zsigus
őstag
válasz
Krampesz #19608 üzenetére
A fogyasztás az eléggé másodlagos egy HDD-nél, az összes alkatrészt nézve talán a HDD-k fogyasztanak a legkevesebbet. Persze nem rossz dolog, hogy 1-2 W-al is kevesebb az összfogyasztás, de emiatt nem biztos, hogy érdemes egy bizonyos HDD-t választani.
Az élettartam viszont már eléggé fontos.
Én is inkább a WD-t ajánlom, már több mint 3 éve használok egy 500 GB-osat és egy 1 TB-osat. A Seagate Green 1,5 TB-osból pedig kétszerre sem tudtak működő példányt küldeni, ezért most jön a harmadik WD (sajnos csak 1 TB-os), remélhetőleg ez már jó lesz.
-
zsigus
őstag
Csak egy képeket tartalmazó mappát lehet használni, tehát a filmek mappából sajna nem fog menni.
De ha kimásolod a fanart-okat egy mappába akkor azt meg tudod adni a Nox-nak.Főmenü testreszabása(hátterek, widget-ek) -> Filmek menüpontra enter -> Háttér választása -> Több kép -> kitallózod a mappát
-
zsigus
őstag
válasz
zolaas #19532 üzenetére
Írtam erről egy bejegyzést, amiben részletesen le van írva az XBMC használata. Még nem végleges, de ezt itt nem magyaráznám el, mert hosszú lenne... így publikussá tettem.
Itt találod: [link]
A sorozatok a Nox skin alatt külön vannak választva, tehát ha felveszed a médiatárba a sorozatokat, akkor a főmenüből a "Sorozatok" menüpontban találod őket.
-
zsigus
őstag
válasz
Celtis #19530 üzenetére
Nem biztos, hogy minden nézetnél be lehet állítani, de a Képborító nézetben benne van: [link]
Van: Be, Ki, Késleltet (+ megadható idő), és manuális mód, a legutóbbiban a felfelé gomb megnyomására jön elő a Képborító nézetben.
Ez a 4.0-ás verzióról készült, de ha jól emlékszem már korábbiakban is benne volt (hogy pontosan mikortól nem tudom). A 4.0-t csak XBMC 12-re lehet telepíteni!
-
zsigus
őstag
-
zsigus
őstag
Ha nem ragaszkodsz a gyári témához, akkor általában a többi témánál ki lehet rakni egyéni menüpontokat is a menübe.
Pl.: Aeon Nox-ban:
Hozzáadod a kedvencekhez a mappát a "Videók -> Fájlok" részen (C gomb, a felugró menüben: Hozzáadás a kedvencekhez).
Beállítások -> Felszín -> Testreszabás -> Főmenü testreszabása(hátterek, widgetek)
És itt láthatod a főmenü előnézetét, rámész a Custom1-re pl. és:
Előző típus -> Kedvenc -> Kiválasztod a listából a mappát, majd beírhatsz neki nevet, megváltoztathatod a hátteret stb.
-
zsigus
őstag
-
zsigus
őstag
válasz
mandju #19511 üzenetére
Jó lenne, le is lett fordítva annak idején (slashing és én dolgoztunk rajta), de a betűtípus nem tartalmaz ŐŰ stb. betűket, ezért nem is írja ki őket. Sajna így nem sok értelme van a fordításnak...
Én is Nox-ot használok (meg szerintem még sokan mások is), eddig ez vállt be a legjobban.
-
zsigus
őstag
válasz
Pista0001 #19501 üzenetére
"Ha mindkét vinyót egyszerre akarod használni, és a gép indulásakor indulnának, akkor én nem javaslom."
Szerintem semmi gond nem lenne vele. Egy 120 W pico manual:
12 V x 7 A = 84 W
A Trinity tesztben pedig a teljes rendszer fogyasztására 42 W-ot mértek, kis terhelés mellett. Szóval (szerintem) simán el kell futnia, ha nem terheled túl.
Szerk.: Most nézem, hogy max. terhelés mellett már viszont nagyon kevés lenne, szóval nem szóltam.
-
zsigus
őstag
válasz
Mezga Aladár #19370 üzenetére
Az XBMCbuntu-t nem ismerem, de ajánlom inkább az OpenELEC-et. Eddig még nem volt vele gondom.
Készítettem róla egy írást a logout-ra, bár gondolom kell még egy kis idő mire publikus lesz... -
zsigus
őstag
válasz
msanya01 #19419 üzenetére
Ha nem játszol rajta elég lehet egy GeForce GT 610 is. 10k körül kapható passzívan (ASUS), és az nV oldala szerint támogatja a BD3D-t is.
De csak az árlistát böngészve találtam, szóval lehet, hogy van jobb megoldás is ennél... majd a többiek megcáfolnak, ha ez van.
-
zsigus
őstag
válasz
Mezga Aladár #19151 üzenetére
Szerintem a csatlakozón van a fehér kábel, de ha mégsem így van, akkor elnézést.
Csak már többször hallottam ezt, és gondoltam megemlítem. -
zsigus
őstag
válasz
Patice #19134 üzenetére
"Az egyik a jel (SPDIF) a másik a föld."
Ha ezt egy villanyszerelő olvasná, rögtön lefejelné a monitort.
Tudom, hogy a PC-kben található (többnyire) fekete kábelre angolul GND=Ground (föld) van írva, de maradjunk inkább a testnél.
A föld az zöld-sárga, és tudtommal nincs semmilyen PC-s csatlakozóban földelés. Bár én sem vagyok villanyszerelő...
-
zsigus
őstag
válasz
zolaas #18988 üzenetére
Az iMon-hoz kiegészítőt kell telepíteni. Ha belemész a beállítások -> Kiegészítők -> Kiegészítő letöltése -> Minden kiegészítő menüpontba, ott ha jól emlékszem a szolgáltatásoknál lesz az imon addon, majd újraindítás kell ha beállítottad (ha egyáltalán lehet konfigurálni, mert nem minden kiegészítőt lehet).
A kijelzőt pedig a beállításokban lehet belőni, bár nem használok iMon-t, szóval lehet, hogy nem is kell, és elég a kiegészítő.
Fogalmam sincs, hogy nálatok mi lehet a gond, én már több mint egy éve használok OpenELEC-et, és legelőször sem kellett semmit bonyolítani. Az, hogy nincs médiatár pedig nem az OpenELEC baja, mert ahhoz az op. rendszernek semmi köze. Ez csak az XBMC-n múlik.
Nem is lehet az op. rendszerbe belenyúlni, mert zárt, és külön Linux-os programokat nem is lehet telepíteni pl. Szóval nem tudom, hogy hová kell a programozói szint.
"Pl.: ilyenek, hogy nyomtam egy space-t azt azóta nem megy a bill..."
Milyen verziót telepítettél? Nem egy fejlesztői bétát pl.? Mert azoknál még ezt talán el tudom képzelni.
"nem megy a média tár. csak file módban használható. Stb....."
Ezt szintén nem értem... Megjelennek a merevlemezek a fájl módban? Vagy ha hálózatról szeretnél valamit felvenni, akkor rajta van a gép a hálón?
De ha elmondod, hogy eddig hogy és mit csináltál akkor talán segíthetek.
TCr: "na de pl. mondjuk DTS hangot kicsalni az erősítő felé, hogy az dekódolja..."
Ehhez szerintem csak be kell állítani a Beállítások -> Rendszer -> Hangkimenetben, hogy HDMI kimenet, DTS/DD képes erősítő. Vagy így nem működött?
Teljesen egyszerű beállítani az OE-t, mindent grafikus felületen lehet megcsinálni, az XBMC-s felületen.
Nyilván meg kell szokni mert más mint a Win, de nem értem, hogy ez miért ilyen bonyolult. Bár én nem használok erősítőt, szóval a hangsávokat illetően nincs konkrét tapasztalatom.
-
zsigus
őstag
A borítókezelés más a v12-ben (ezt sajnos elfelejtettem, bocsi, már régebben telepítettem a bétát). Ha nem hozza be a borítókat akkor frissítsd a filmek infóit, vagy állítsd be a borítót manuálisan (sajna nincs más megoldás).
De lehet, hogy a véglegesben már nem így van.
#18945: Nekem ilyet nem csinált. Csak akkor ha a 3-as verzióról átugrottam a 4-re, ha jól emlékszem. Ha még a 3.6.1-et használod (gondolom az volt az Eden-el feltéve) akkor frissítsd a 4-esre, és csak azután szabd testre.
-
zsigus
őstag
Hát a kiegészítőket illetően nem minden. Pl. nekem OpenELEC RC2-vel (ami már a 12-es XBMC-t tartalmazza) nem jó pl. a MovieSets addon, és a cdart manager.
Az xml elvileg kompatibilis kell, hogy legyen.
Hogy miért érdemes váltani? Van sok újdonság. Pl. beállítható a filmeknél az alapértelmezett hangsáv (kiválasztod a magyart itt, és hiába az angol az elsődleges a magyarral fog indulni a film). Itt a fórumban írták, hogy a BD-ket a 12-es verzió már menüvel is képes lejátszani (ezt meg is akartam kérdezni, hogy tényleg így van e?).
Alapból támogatja a v12 a HD hangsávokat, elvileg gyorsabb, stb. stb. Szóval érdemes lehet váltani.
-
zsigus
őstag
Igen, nem csak az extrafanart-ot, hanem logókat (főleg sorozatoknál fordulnak elő), clearart-okat (amikor megállítod a filmet kirak a sarokba egy átlátszó banner szerűséget) stb.
És igen, minden cserélődik ha rátelepíted. Mentsd el, majd a telepítés után másold vissza a keyboard.xml-t.
-
zsigus
őstag
Ha regisztrálsz az AudioDB-re akkor fel lehet venni őket.
Akkor inkább maradj a Universal scraper-nél, az több helyről is keresi az előadókat, valamelyiken csak ott lesz.
És sztem ne műfajok szerint rendezd. Az XBMC-ben tudsz műfajok szerint is szűrni, de az a sejtésem, hogy itt a mappáknál a műfaj nevét (pl. Jazz) keresi előadóként, és ezért nem találja az infókat. Próbáld ki úgy, hogy egy-két albumot átmásolsz egy külön "Zene" mappába, és ha így működik akkor talán el lehet játszani a többivel is.
-
zsigus
őstag
Én is ugyanígy, csak azért kérdeztem, mert van "kézi felvétel" is, csak úgy gondolom nem tölti le az infókat.
Ha sehogy sem sikerül felvenni, akkor próbáld meg kitisztítani a mappa nevét, és csak az előadót/albumcímet hagyd meg, hátha valami bezavar. Az előadó-információknak én az AudioDB-t használom, nem a Universal Scraper-t. Nézd meg, hogy fenn van e rajta az előadód, aztán ha fenn van próbáld azzal (a beállításokban át tudod tenni erre).
Ha már felvettél egy albumot az előadótól, én utána már úgy emlékszem (az én módszeremnél), hogy ha nyomsz egy Médiatár frissítést, akkor a később bekerült albumokat már magától felveszi. De régen szórakoztam ezzel, szóval nem biztos.
Tetszik egyébként az XBMC zenei része. Némelyik témánál még az előadók logóit is kirakja a médiatárban (ezért ajánlott a külön mappa az előadónak, mert egyrészt oda kell másolni a logót, logo.png néven, másrész ha exportálsz, és nincs külön mappa akkor a gyökérkönyvtárba menti az előadó(k) adatait, és ha más előadótól is van ott album, akkor az nem fogja megtalálni, mert a gyökérkönyvtárban más előadót lát).
Lehet cdart-ot is hozzáadni az albumokhoz (ez témától függ, hogy támogatott e, de a gyárin kívül sztem mindegyik támogatja). A 12-es XBMC-hez még nincs elérhető cdart manager, de a fanart.tv-ről le lehet tölteni a CD képét, majd lejátszáskor forog, és megjelenik a CD a tokjában.
Ezt cdart.png néven kell menteni az album mappájába.
-
zsigus
őstag
Hát én nem sokat használom zenélésre a HTPC-t, mert a hangcucc a PC-n van, de a kedvenc albumokat felvettem a HTPC-n is nemrég.
Nekem a mappaszerkezet az úgy van, hogy külön mappa az előadónak, és ezen belül külön mappa az albumoknak.
Pl.: Zene -> Faithless -> Forever Faithless The Greatest Hits -> 01 Insomnia.flac stb...
Eddig így nekem felvette a médiatárba gond nélkül a zenéket, és meg is találta az albumok infóit.
Én az albumok neveit ki szoktam "tisztítani", és csak az album címét hagyom meg, de korábban a filmeknél is így tettem, aztán kiderült, hogy felesleges (a legtöbbször), ezért ott már nem foglalkozom vele, csak ha átmásolom a HTPC-re.
Ha több CD-s az album, akkor legyen benne a mappa nevében vagy az, hogy CD1/CD2 stb., vagy az, hogy (Disc 1), (Disc 2), ahogy a WMP is csinálja. Nekem eddig (korábban, amikor még PC-n szórakoztam vele) ezzel sem volt gondom (én a Disc 1/2 stb. módszert használtam).
Hogy veszed fel a zenéket a médiatárba? Mert itt máshogy működik a dolog mint a filmeknél/sorozatoknál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Nyaralás topik
- Vicces képek
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Delta Force (2024)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged