- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- LG V40 ThinQ - olajozott gépezet
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
dlaccc #25790 üzenetére
Nekem az Arctic F szériáról is nagyon jó a véleményem. A max fordulatuk elég magas, olyankor zajosak eléggé, de nagyon jól leszabályozhatók, és még akkor is értékelhető légvonatot tudnak csinálni. Van belőlük PWM-es, ezekből akár 5 darabot is fel lehet fűzni, és így csak egy aljzat kell nekik. Az aláírásomban levő gépet 2 db F8Pro (38 mm vastag, csak "kífújónak" lehet felszerelni) szellőztette, nem volt gondom soha vele.
-
Pista0001
addikt
Inteles lap 1155-ös foglalattal, bele egy Celeron/Pentium (fokozható), mellé valami olcsó alap ram, meg egy belépő szintű dVGA. Utóbbi igény szerint persze szintén fokozható, de csak erre a felhasználásra elég a belépő is. GCN-es ajánlott, így a jövőben valószínűleg elég sok alkalmazást tud gyorsítani. Ennél olcsóbban minden szempontból (bekerülési költség, fogyasztás/hőmérséklet/zaj, teljesítmény) megfelelő teljesítményű gépet szerintem nem lehet kihozni, minden más alternatíva esetében kompromisszumot kell kötnöd. A vázolt esetben egy kompromisszum van, a méret, ugyanis - értelemszerűen - bővítőkártyát is fogadó ház kell. de mini-ITX alapon low profile dVGA-val ez sem vészes.
-
Pista0001
addikt
válasz
Narmiaren #25604 üzenetére
Scythe Ninja Mini. Már nem forgalmazzák, használtan elő szokott fordulni 6000 forint körül. 115 mm magas, dVGA nélkül szerintem bármelyik alaplapon el kell férnie, de magas hűtős RAM modulok nem férnek alá.
-
Pista0001
addikt
válasz
BLiNk3r #24918 üzenetére
Szerintem használható már most is. Nekem ennél gyöngébb hardver van a mobilomban, mégis lehet vele normálisan filmet nézni (720p .mkv-ig bezárólag legalábbis még nem volt gondom). XBMC létezik már Androidra, és működik is rendesen szerintem. Ha a távirányító is jól működik XBMC alatt, akkor szerintem jó cucc, ha némi kompromisszumra hajlandó vagy. Ja, ami kérdés, hogy az ethernet és az USB milyen belső sávszélességet tud, nyilván nem microSD-ről célszerű etetni.
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #23541 üzenetére
A 3. bekezdésedre gondoltam elsősorban, a többi csak a bevezetés volt
Nem vágom annyira azt az architektúrát, nem tudom mennyire ütne vissza.
4. bk.: Így már világos. Nézegettem a képen a "házat" hogy mi is lett honnan kivágva
Peak: Valószínűleg semmilyen, a GF9300 IGP-ben van valami gondolom.
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #23539 üzenetére
Nem azt írtam hogy nem lehet, hanem hogy nem érdemes. Azért gondolom ezt, mert attól függ csilió másik órajel is, többek közt a proci-NB közti kapcsolat sebessége is, amit nem célszerű butítani (tekintve hogy max-on sem túl acélos, nem véletlül lett végül elhagyva
). Kérdés hogy mit lehet szorzóval kompenzálni.
Öööö, az offos-ördögös kérdésedet nem értem kristálytisztán
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #23537 üzenetére
Szerintem "alap" dolgokhoz biztos jó. Az alaplap biztos támogatja a normális DC-t? Bár mivel ez még északi hidas holmi, az alapórajelhez (rák tudja a 775-ös Inteles nevét
) gondolom nem érdemes nyúlni, szorzót biztos lehet levenni, kérdés hogy az alulfeszelés mennyire megy neki.
180-as radi talán befér a lap mellé, de egy 140-es biztosan
-
Pista0001
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #23534 üzenetére
Szerintem akkor lehet értelme, ha minden más megvan a procin kívül, esetleg egy kisebb procival. Ha 20K-t meghaladja a bekerülési költség (ház nélkül), akkor szerintem már nincs értelme belevágni, kb ennyi lehet egy Brazosos lap. A 775-ösnél a fogyasztás kérdéses, nem a villanyszámla miatt, hanem a szükséges hűtés miatt érdekes ez egy HTPC-szerűségnél. A 9300-as IGP is elég forrófejű tudtommal...
-
Pista0001
addikt
válasz
Paulo81 #23454 üzenetére
A Streacom FC8 (van ezüst is) csak kb 170€+posta
Nemcsak az ár probléma, hanem hogy a hűtés kompatibilis-e az alaplappal. Az MSI lapnál a hőcsövek valószínűleg ütköznének a tápcsatlakozóval.
Ha valami nagyon szellős házban el tudod helyezni egy Scythe Ninja-val, akkor egy nagy méretű, éppen forgó ventilátor elég lehet a teljes rendszer hűtéséhez/szellőztetéséhez. A kémény hatással nem érdemes számolni, ilyen alacsony (30-40°C) hőmérsékletnél elhanyagolható a légáramlás, így ventilátor
kellerősen ajánlott. -
Pista0001
addikt
válasz
dabadab #23204 üzenetére
Gondoltam utánanézek a dolognak, mert hihetetlennek tűnt számomra hogy 2.1-esből 20-30K még csak belépőszint. Megnéztem a "kedvenc" webshopom kínálatában, mi férne bele (szállítás nélkül) a kb 30K-s (kb 100€) határba. A legdrágább találat az Edifier S330D lett, az Árgép.hu szerint otthon ~55K. Ez egy kicsit lehangoló.
-
Pista0001
addikt
...mint a Schindler listája, a Titanic, a Gyűrűk ura bármelyik része...
Ha a kis méret ennyire fontos, akkor ARM és Android szvsz. Léteznek Raspberry Pi jellegű holmik sokkal erősebb SoC-al is, értelemszerűen némileg drágábban, csak HTPC-nek (XBMC van ugye már Androidra is) és letölteni tökéletes, fogyasztás (merevlemez nélkül) 1-2 watt.
-
Pista0001
addikt
válasz
Balázzs #22426 üzenetére
S-video kimenetet eddig egy alaplapon láttam (VIA procis csodákat leszámítva), S939 foglalatos DFI mATX alaplap volt (volt is ilyenem, nagyon jó cucc volt a maga idejében). Mai lapokon biztos nem fogsz találni, tehát a megoldás egy belépő szintű és megfelelő korú passzív VGA vásárlása (HD2xxx vagy HD3xxx széria ATi-ból, nVidiákat nem ismerem ilyen téren), vagy - ha létezik ilyen - akkor valami D-sub vagy HDMI átalakító beszerzése (D-sub-ról szerintem esélyes). A belépő szintű alaplapokon jellemzően van D-sub (sima VGA) csati, így ez utóbbi szerintem a célnak megfelel.
Az optikai kimenet relatív elterjedt, szerintem fogsz olyan alaplapot találni amin van, és olcsó is. Ha ilyet mégsem találsz, ha van alaplapi tűsor formájában S/PDIF aljzat, akkor csak egy optikai kivezetést kell hozzá venned. Aprón lehet találni, vagy rendelésre összerakott gépekkel foglalkozó kisebb számtechüzletekben is lehet szerezni, mert korábban több alaplaphoz tartozék volt.
Azokat a ventiket célszerű Arctic F8 PWM-ekre (vagy ha elférnek akkor F8 Pro PWM-ekre) cserélni. Olcsók, közösíthetőek, így egy PWM-es csatira kötve az alaplap együtt tudja őket szabályozni. Ha tudsz szerezni Ninja Minit, akkor ez a két venti elég lehet az egész rendszer hűtésére (meg ugye a tápé), a Ninja Minire nem is kell a saját ventije (ami jó, mert k***a hangos). Ha más procihűtő lesz végül, akkor is jobbak lehetnek mint az eredetiek, főleg ha az alaplap másodlagos ventialjzata is PWM-es.
-
Pista0001
addikt
válasz
Balázzs #22423 üzenetére
Akkor nincs semmi korlátozó tényező.
Szerintem valami olcsó mATX-es H61-es lap G1xxx vagy G2xxx procival, esetleg szintén mATX-ben A55, A75 vagy A85 lap belevaló olcsó AMD procival. Ha apróban találsz Ninja Mini-t, és a hátlapra 2 db Arctic F8 PWM-et teszel közösítve, alaplap CPU_Fan aljzatra dugva akkor zaj problémád biztos nem lesz. Szerk.: Természetesen a Ninja Mini saját venti nélkül!
-
Pista0001
addikt
válasz
Balázzs #22416 üzenetére
Ha ennek a gépnek lenne más felhasználási területe, és tudsz a célra megfelelő mennyiségű pénzt fordítani, akkor szerintem jobban jársz egy a célra alkalmasabb (leginkább kisebb fogyasztású -> kevesebb hőtermelésű -> csendesebben/némán hűthető) konfig beszerzésével. ITX alapokra építve sem túl drága, mATX alapon kifejezetten olcsó gépek hozhatók össze.
-
Pista0001
addikt
válasz
Godefroy #22407 üzenetére
Szerintem ment.
dlaccc: Az eredetileg felvázolt összeállítás még talán sok is így hogy leszűkült a kör, azt még a "mindent vigyen" miatt már-már Enszuke állóra méreteztem. A jobban meghatározott igényre Brazos is, meg - ahogy többen írják - annál is gyöngébb
procipótlókrendszerek is bőven alkalmasak.ps.: És most is ment. Szerintem.
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
válasz
Godefroy #22398 üzenetére
Miért? H61 vagy B75 alaplap (mondjuk ASRock), Intel G1610 Celeron (Ivy Bridge) proci (ha belefér lehet G2xxx Pentium is), Lian-Li PC-Q07 ház, valami ATX táp (lehet hogy van neki elfekvőben, ha nincs akkor aprón gombokért adják), rack. Simán belefér az 50K-ba új alkatrészekkel is, használtról meg ne is beszéljünk. Ha esetleg az Ivy IGP képalkotásával elégedetlen akkor a következő fizuból vehet bele kicsi dVGA-t, a házban van neki hely.
-
Pista0001
addikt
válasz
Old Cyborg #22246 üzenetére
Én le is venném a Ninjáról a ventit. Próbáltam, bevált.
-
Pista0001
addikt
válasz
opeter70 #22176 üzenetére
Szerintem jó (nekem 4350 van a Celeron mellett), de elvileg az újabb alapmodellek jobbak lehetnek, mert több szabványt támogatnak. Kérdés hogy kell-e a felhasználónak az újabb szabvány. Én tökéletesen elégedett vagyok a "kisöreggel", mivel volt itthon elfekvőben, nem volt kérdés hogy ez kerül bele.
-
Pista0001
addikt
Az Intel gyári hűtőn nem tudsz ventit cserélni, eszed, nem eszed, az van. Az aftermarket hűtőkhöz bármilyen szabványos ventit tudsz használni, ez sokat segít a helyzeten. Ha csend kell, akkor nyilvánvaló a kis légáram, ehhez optimalizált hűtők közül pedig az egyik legjobb (és talán a legelérhetőbb) a Ninja család. Az MX-31-ben Ninja Mini-re, vagy még inkább mögé, a gyári szellőző helyre célszerű egy leszabályozva csöndes, de ha szükséges kellően erős ventit (ez nálam az Arctic) szerelni, így sokkal halkabb gép érhető el. Nagy Ninját használtam így 120-as ventivel Athlon-II 250-en, Ninja Minit 2×80-as ventivel i5-760-hoz, szóval nem a levegőbe beszélek
Ilyen kisméretű házban, főleg ha a hátsó ventihely pont a procifoglalat mögé esik, a levegő nem is tud más utat találni, mint a hűtőn keresztül. Célszerű előbb a hűtőt beszerezni, majd megmérni mennyi hely marad a ház hátlapja és a hűtő között, majd ennek függvényében lehet ventit választani. 92-es pont nincs vékony kivitelben, de szerintem a 25 vastag biztos befér. ha 38 mm, vagy ennél több hely marad akkor az Arctic F9 Pro lehet jó, ez kicsit talán csöndesebb, emellett több levegő tud mozgatni, és nem marad túl nagy hely a venti és a bordák között, így a levegő nem tud "csalni". Van PWM-es változata is mindkettőnek, így könnyedén lehet BIOS-ból a proci hőmérséklete alapján szabályozni.
-
Pista0001
addikt
válasz
Tibiajax #21996 üzenetére
Scythe Ninja Mini. Már nem gyártják, beragadt készlet szerintem nincs, használtan ki lehet fogni. Elvileg pont befér az MX-31-be, talán a vinyótartó is maradhat. A ház hátuljába szerelt 92-es (ha jól emlékszek ekkora hely van ott) venti az alaplapra kötve pont elég lenne szerintem neki. Az aláírásomban van egy link, azt a gépet 2 db 80-as hűtötte, a proci i5 volt.
-
-
Pista0001
addikt
Kompromisszumokat tudni kell hozni. Hozzáteszem hogy szerintem a kisebb méretű tápok nagy része egy green 3,5-essel kb egál hangban, ha nem hangosabb. Van példának okáért egy BeQuiet SFX 350-em, az kb 2 éves korában előzte a 2 terás Seagate-et. Másrészt sokan inkább a helyigény miatt szeretnének panel/pico tápot, de van aki a fogyasztáson szeretne nyerni vele. De a lényeg hogy 3,5-es vinyó (green) mellett is jelentős zajcsökkentés érhető el vele szerintem.
Ja igen. Lemértem a gépem fogyasztását. A konfig: Celeron G540, Asus HD4350 passzív LP, Gigabyte Z77N-WiFi, Sandisk 64 GB SSD, Intel gyári i5 hűtő, AC F12PWM venti, PicoPSU 160XT, 16 A-es brick. Boot folyamán a legmagasabb érték 62 watt volt, de ezt nem abban az időszakban mértem amikor a vinyó pörgött volna fel, hanem jóval később. A "kritikus" időszakban 50 watt körül volt. Egy db 3,5-es 2 TB-os Seagate 5900rpm HDD-vel kiegészítve a legmagasabb érték 71 watt volt, tehát a vinyó felpörgése 20 watt pluszt igényelt. HD (720p MKV) lejátszás közben (HDD nélkül hálózatról, a másik esetben HDD-ról) 35 és 40 watt körüli értékeket mértem, tehát üzem közben 5 watt plusz.
A másik pedig hogy nem praktikus szellőzés nélküli/kis szellőzésű házban 80% felett terhelni a panel/pico tápokat, ekkora terhelésre a gyártók aktív szellőzést írnak elő a megbízható üzemhez.
-
Pista0001
addikt
Most te is read only módban voltál, pár hozzászólást olvass vissza.
Patice kollégával az ő mérései alapján kitárgyaltuk hogy milyen minimum tápigénye van egy A4-nek. A 80 wattosak jellemzően még picoból is csak 4 A-t tudnak 12 V-on, így nem nyerő, de a 3,5-es vinyó nélküli teljesítményigényhez hozzáadod a HDD-t, a táp 80%-os terhelése fennálhat (az össz teljesítménnyel számolva), ahhoz meg már aktív szellőzés kell neki. Még egyszer, tápot nem tipikus, hanem maximáliss teljesítményre méretezünk, így lesz hosszabb a várható élettartam.
Az meg hogy ki miből épít HTPC-t... Van egy bizonyos igény, ahhoz keresnek tápot, így ahhoz célszerű ajánlani.
-
Pista0001
addikt
válasz
korcsi #21643 üzenetére
Szerintem itt arra gondolnak hogy ha 5 A-es bricket használsz akkor nem fog tudni 7 A-t a panel/pico, csak max 5 A-t, hiszen a brick csak annyit tud. Viszont fordítva már nem igaz a dolog, tehát ha a brick 16 A-es (mint például az enyém), a panel/pico akkor is csak a saját magánál specifikált áramerősséget bírja átpasszolni (a példában 7 A, esetemben 8 A).
-
Pista0001
addikt
válasz
Patice #21638 üzenetére
Tehát hardver általi csúcsfogyasztásod 60 W körül van úgy, hogy 12 V-on neked a vinyók nem terhelnek elvileg. Ha egy 3,5-est hozzáteszel a két notivinyó helyett akkor valószínűleg magasabb maximum is lenne, de a példához nem is kell. Egy átlagos panel/pico táp 12 V-on 4 A-t tud, felfelé kerekítve 50 watt. A mai gépek a 12 V-os ágot terhelik jellemzően, így célszerű a méretezéskor úgy tekinteni mintha az egész terhelés csak ezen az ágon lenne, így nem érhet meglepetés. Ha így nézzük akkor a konfigodhoz az olcsó panel/pico tápok nem jók, olyan kéne ami legalább 6 A-t tud a 12 V-os ágon (az 5 A az én ízlésemhez túlságosan határon van), azok meg egy pöttyet drágábbak, és jelen esetben egy A4-ről van szó 3,5-es HDD nélkül...
-
Pista0001
addikt
A Llanod mennyit fogyaszt közvetlen bekapcsolás után, amikor
aegy 3,5-es vinyó is épp felpörög? Az egy dolog hogy üresjáratban/filmezés közben mennyit fogyaszt a gép, nem erre kell tápot méretezni. Azt is számításba kell venni hogy ha a panel/pico táp relatív nagy terhelésen üzemel akkor szellőzés is kell neki, sok HTPC-nek használt gépben (pl a kérdező által linkelt Modecom házban sem, tapasztalat) valósul meg, ez jelentősen hazavágja az élettartamot. Ha másban nem is mindig, de ebben Enszuke-vel értek egyet.A kérdező szempontjából nem releváns, hiszen leírta idővel (többször is) hogy milyen procihoz keres tápot, viszont általában úgy jönnek ide emberek hogy 5800K-val akarnak HTPC-t építeni, vagy Intel Celeron/Pentiummal. Jó ha az 5700-ra vagy esetleg valamelyik Ivy i3-ra sikerül őket rávenni, így azt hiszem van benne némi ráció hogy ezekre hivatkozik a kolléga. Nem kell mindenben (csak
) vallásháborút látni. Písz.
-
Pista0001
addikt
válasz
Enszuke #21275 üzenetére
Nem biztos hogy ez a cikk, szó szerint nem így rémlik.
cekkk: Fotókkal igazából nincs még végleges megoldásom, filmek nagy vinyókon, HTPC-ben hot-swap rekesz, nagy gépre e-SATA-val kötve dokkoló. Tehát gyakorlatilag ugyanaz mint Enszuke kollégánál, csak nem USB-vel, hanem a SATA2 natív sebességével.
-
Pista0001
addikt
Árulnak még egy fiókos NAS-t is, annál 300%-al nagyobb kapacitás érhető el.
szabi__memo: Remélhetőleg ha elérhetővé válik, konszolidálódnak egy kicsit az árak.
F34R: Többen panaszkodtak arra hogy a Brazos már kevés lehet filmlejátszás közben egyéb feladatok ellátására is, például háttérben még torrent és NAS feladatok, erre lehetne jó megoldás ez az alaplap. Majd kiderül mi lesz a valós ára...
-
Pista0001
addikt
válasz
szabi__memo #21254 üzenetére
Az a helyzet hogy de igen, van:
GA-C1007UN (ezen van még IDE port is!)
Még a PH! is megírta.
NAS-nak is jó lehet a dupla LAN-nal, van HDMI, a hűtése sem túl apró (remélhetőleg nem is túl zajos), van e-SATA is, mi kell még?
-
Pista0001
addikt
Mivel a ház lehetővé teszi, én nagyobb, kis légáramhoz méretezett procihűtőben gondolkodnék. Első körben nem venném meg, csak az alaplap-proci páros próbája után. Scythe Ninja-ra gondolok elsősorban, nagyon jól működik kis légárammal, jó házszellőzés esetén akár "passzív" üzem is lehetséges (pl ha a hátsó/felső házventi elég közel van, de ezt nem mondanám teljesen passzívnak, hiszen olyan mintha rá lenne szerelve).
-
Pista0001
addikt
Windows 7 telepítő végigmegy, majd amikor már a telepített Win-t indítaná hogy véglegesítse a beállításokat, újraindul. Geexbox-ot meg Openlec-et próbáltam még, dettó. DVGA-val hibátlanul működik a gép, a proci is tesztelve másik alaplapban, hibátlan. A dolog pikantériája, hogy mintha más is tapasztalt volna ilyet ilyen lappal, csak neki mintha i3/i5/i7 lett volna, de szintén Sandy. Van a mini-ITX topikban még valakinek ilyen lapja, neki Ivy-val minden tökéletesen működik.
-
Pista0001
addikt
2.: A mini-ITX alaplap teljes mértékben kompatibilis az ATX és mATX házakkal, csak "hülyén" néz ki benne
1.: Te milyen procival használod? Azért kérdezem mert nekem G540-el (Sandy Celeron) nem működik. Egész pontosan amikor az oprendszer (Win7, Linux, mással nem próbáltam) elkezd betölteni újraindul.
-
Pista0001
addikt
-
Pista0001
addikt
válasz
szabi__memo #21032 üzenetére
Igen, viszont a tényleges árusítás úgy tűnik még nem kezdődött meg. Lehet az még olcsóbb is egy kicsit. A felszereltségével szerintem nagyjából reális lenne 30K körül az újabb Brazosokkal összehasonlítva.
-
Pista0001
addikt
válasz
szabi__memo #21025 üzenetére
A procik már léteznek, vannak 10 wattos Celeronok meg asszem Pentium is, kérdés hogy asztali alaplap mikor lesz velük.
Viszont egy alap dVGA-val megtámogatva bőven jó a kis 847, a Gigabyte lapja dupla LAN-os, így nem kell neki a bővítőkártya LAN-nak, mehet bele egy 5450/6450/210 szintű valami. Szerk.: mégsem, sima PCI slotja van
. Még így is 30 watt körüli (elméleti) max fogyasztással lehet számolni HDD(-k) nélkül, messze nagyobb CPU teljesítménnyel mint a Brazos.
-
Pista0001
addikt
válasz
Taragas #21019 üzenetére
Intelnél sokszor a procik közelében sincsenek a TDP osztály max fogyasztásához, pl. egy 65 W-osnak besorolt Sandy Celeron sokkal kevesebbet fogyaszt, csak hát a kisebb kategóriába (35 W) már nem fért bele. AMD-nél nem tudom mi a helyzet pontosan a Llanoval, a Trinity már valószínűleg kihasználja a TDP osztályát a turbó miatt (Trinitynél nézi a turbó a fogyasztást is, ha belefér a keretbe akkor húz mindent ha van rá igény).
-
Pista0001
addikt
Kapahatók integrált ULV Celeronos alaplapok is, valószínűleg prociból megoldanak mindent amit szeretnél.
(#20999) Taragas: HSF XB?
-
Pista0001
addikt
válasz
vegyszer #20943 üzenetére
Kezdésnek inkább a Yatse-t szedd le, sokkal jobb mint a gyári. Amúgy én sem emlékszek a beállításokra, gond nélkül ment. Most semminek sem tudok ilyen téren utánanézni mert garis javításon van sajnos a telóm.
Tűzfal biztosan kell a HTPC-re?
mandras81: Mini-ITX lapokon csak 1 slot van.
-
Pista0001
addikt
válasz
szabieable #20896 üzenetére
Ha van iOS-os vagy Androidos eszközöd akkor van alkalmazás, Androidra a Yatse ajánlott, jobb mint a gyári.
Amúgy MCE távokkal kompatibilis az XBMC,
-
Pista0001
addikt
válasz
canniball #20571 üzenetére
Nekem ilyen infra vevőm van, meg a hozzávaló MCE táv. Duplázni nem szokott, de néha más nyelvet beszélnek.
Alvó gépet hibátlanul ébreszti.
(#20556) Warter: Nekem csak akkor megy le kicsibe ha indulás után egyből nem piszkálom meg kicsit. Ha már legalább a menüben mozgok kicsit akkor már a napi Avira reklám sem tudja háttérbe rakni. (W7, XBMC 11)
-
Pista0001
addikt
válasz
Black Gobbo #20405 üzenetére
Igen, pillanatnyilag én is arra tudom csak fogni
sb: Relatív hasonló a szisztéma, lassanként sikerül megoldanom. Most az kezd "problémát" okozni hogy az elején nem gondoltam át rendesen hogy milyen rendszert szeretnék a médiatárban, így úgy tűnik hogy kezdhetem majd elölről.
-
Pista0001
addikt
válasz
slashing #20400 üzenetére
Jó hogy említed a rekurzív átvizsgálást, ezt sem tudtam. Esélyes hogy ez az, most eresztettem rá egy másik vinyóra, és úgy tűnik most az almappákat is megcsinálja. Megjegyzem itt a "fő" mappában nincsenek filmek, csak almappák. Hogy a korábbinál be volt-e pipálva a rekurzív arra nem emlékszek biztosan, de úgy rémlik hogy be volt. Talán a gyökérben levő fájlok kavartak be... ?
Fájlszerkezeten nincs kedvem variálni, ha más nincs egyesével hozzáadom mindegyik mappát, annyira azért nincs sok
-
Pista0001
addikt
Érdekes dolgot tapasztaltam. Elkezdtem végül átállni médiatár módba, főleg a filmek tartalmi leírása miatt, ne kelljen már egy másik gépen böngészni a Port.hu-t.
A fájlstruktúra: Van egy BD mappa, ebben 720p és 1080p mappa, mellettük két 3D-s film. A 720p mappában a több részes filmeknek külön mappa (pl.: Harry Potter), ezekben az epizódik, a "gyökérben" meg a többi, 1080p-ben nincsenek almappák. Jellemzően a port.hu-n megadott magyar cím a fájlnév, ahol nincs megadva ott a filmben elhangzó, ha az sincs akkor egyéb forrásból származó magyar cím, kivéve ha egyáltalán nincs magyar címe.
A bibi: Megadtam a BD mappa tartalmát, meg is kereste az scrapper az infókat mind a két filmhez ami közvetlenül ott volt, de az almappákhoz nem. Nyomtam egy jobbklikket a 720p-re, megadtam a tartalmát, meg is kereste mindet, de az almappákhoz megint nem nyúlt. Miért van ez?
-
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001 #20241 üzenetére
SanDisk SolidStateDrive 64 GB
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.2 x64 (C) 2007-2013 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 455.045 MB/s
Sequential Write : 215.380 MB/s
Random Read 512KB : 255.708 MB/s
Random Write 512KB : 55.143 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 15.640 MB/s [ 3818.4 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 9.073 MB/s [ 2215.0 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 29.720 MB/s [ 7255.9 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 6.178 MB/s [ 1508.2 IOPS]Test : 1000 MB [C: 37.4% (18.6/49.8 GB)] (x5)
Date : 2013/03/07 17:59:06
OS : Windows 7 Home Premium Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)Seagate Barracuda LP 2 TB (a másik)
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 98.513 MB/s
Sequential Write : 93.665 MB/s
Random Read 512KB : 24.461 MB/s
Random Write 512KB : 39.494 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 0.256 MB/s [ 62.6 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 0.632 MB/s [ 154.2 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 0.582 MB/s [ 142.1 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 0.646 MB/s [ 157.6 IOPS]Test : 1000 MB [E: 93.3% (1738.6/1863.0 GB)] (x5)
Date : 2013/03/07 18:07:38
OS : Windows 7 Home Premium Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)Szekvenciális olvasásban elég látványos az előny, hozzáteszem érzékelhető is a különbség Win betöltés közben. Minden másban látványosan gyengébb darab mint a Samu, de a HDD-hez képest még mindig nagyságrendbeli előnye van minden téren. Ami viszont érdekesebb hogy ebben a gépben a másik (!) 2 terásom jobban produkált, írásban és olvasásban is veri a RAID-emet. Adalék infó, az előbb elfelejtettem hogy a 2 terás eSATA dokkolóban volt, ez okozhatja szerintem a kicsit gyengébb eredményt. A mostani próbánál belső SATA-ra kötött hot swap rekeszben volt a másik vinyó.
-
Pista0001
addikt
válasz
canniball #20240 üzenetére
Elég karcsú győzelem, az is csak szekvenciálisban meg IOPS-ban (na jó, utóbbiból a random írások sokkal jobbak
), viszont random írásban már veri a 2 terás a RAID-emet
Szerk.: Ha már ennyire belejöttem, megcsinálom a HTPC SSD-jén is, korábban úgyis szóba került a SATA3 vs SATA6 különbség, kíváncsi vagyok mit hoz a SanDisk a jobb vezérlővel.
-
Pista0001
addikt
válasz
tamasgal #20235 üzenetére
Késő
2×Samsung SP2504C (250 GB) @RAID0:
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 94.603 MB/s
Sequential Write : 94.586 MB/s
Random Read 512KB : 25.299 MB/s
Random Write 512KB : 25.428 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 0.321 MB/s [ 78.3 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 1.222 MB/s [ 298.4 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 0.799 MB/s [ 195.0 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 1.195 MB/s [ 291.7 IOPS]Test : 1000 MB [D: 88.2% (410.8/465.6 GB)] (x5)
Date : 2013/03/07 16:09:31
OS : Windows 7 Home Premium Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)Seagate Barracuda LP 2 TB:
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 88.742 MB/s
Sequential Write : 84.115 MB/s
Random Read 512KB : 25.291 MB/s
Random Write 512KB : 36.049 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 0.269 MB/s [ 65.7 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 0.537 MB/s [ 131.0 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 0.625 MB/s [ 152.7 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 0.538 MB/s [ 131.3 IOPS]Test : 1000 MB [F: 98.0% (1825.3/1863.0 GB)] (x5)
Date : 2013/03/07 16:17:05
OS : Windows 7 Home Premium Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)Samsung 830 128 GB:
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 260.645 MB/s
Sequential Write : 247.598 MB/s
Random Read 512KB : 203.962 MB/s
Random Write 512KB : 234.173 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 16.381 MB/s [ 3999.3 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 61.246 MB/s [ 14952.5 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 196.000 MB/s [ 47851.6 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 112.457 MB/s [ 27455.3 IOPS]Test : 1000 MB [C: 73.2% (73.1/99.9 GB)] (x5)
Date : 2013/03/07 16:23:10
OS : Windows 7 Home Premium Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)Mindegyik merevlemezen kevés szabad hely volt, így valószínűleg a lemezek belső felét használták.
-
Pista0001
addikt
válasz
zolaas #19806 üzenetére
Én zenélésre nem használom, filmezésre meg jó nekem a fájl mód, eléggé rendszerezve vannak hozzá a filmek. Így nekem tökéletes a Win7+XBMC+MCE táv+Yatse(Android) összeállítás. Utóbbi is igazából csak hang és felirat váltás miatt kell (már ha éppen kell), mert lusta vagyok variálni a beállításokat. Majd ha nyugdíjas leszek (hehe) akkor talán...
-
Pista0001
addikt
válasz
Chaser #19792 üzenetére
Szerintem az XBMC képminősége bőven kielégítő. Én FHD tévén nézek vele 720p és alacsonyabb felbontású x264 és DivX/XviD tömörítésű filmeket.
Szerk.: Egy olyan problémám volt korábban, hogy a filmek abban a formában ahogy archiválom (*) bőrszín tekintetében több mint furcsák voltak. Kiderült hogy a Catalystban a bőrszín korrekció be volt kapcsolva. Kilőttem, azóta az is jó. A lényeg hogy először minden driveres (akár AMD, akár más) belepiszkálást célszerű kilőni, aztán ha valami nem tetszik akkor lehet kezdeni a kísérletezést velük.
*: Az eredetileg DivX/XviD filmeket újratömörítem x264-el, így jóval kisebb méretben, de minőségileg minimálisan butítva tudom eltárolni. Az eredeti mérethez képest jellemzően fele/harmada az újratömörített méret, de volt néhány esetben még jobb eredmény is.
-
Pista0001
addikt
Szerintem be kell pöttyözni a "Dolby...képes erősítő" és a "DTS képes erősítő" sorokat is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- LEGO klub
- Xbox tulajok OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kuponkunyeráló
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Linux kezdőknek
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest