- Szerdán mutatkozik be az iPhone SE
- Bemutatta a Garmin a Tactix 8 órát
- Megtalálta kínai AI-partnerét az Apple
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- AI: keményen kiosztotta Európát az amerikai alelnök
- Fotók, videók mobillal
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VoidXs
nagyúr
válasz
SunMount3r #58750 üzenetére
Nem létezik 6.1-es alapú DD+ Atmos. Streamingen 5.1 a bed, a 7.1-et már JOC keveri, amihez Atmos-képes erősítő kell. BD-n még néha van 7.1 + Atmos. 6.1-ről a JOC dokumentációjában sincs szó, nem engedi meg.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
-
Necronom
senior tag
válasz
SunMount3r #58750 üzenetére
PC-n s megy a DD 6.1 es a DTS is de tenyleg csak ennyi
(Denon AVR 1804 szerint)TAP - Tatabanyai Automodell Palya
-
Patice
Topikgazda
válasz
szricsi_0917 #58893 üzenetére
SZERINTEM:
Ha Plex szerverről akarsz egy Plex kliensre streamelni otthoni hálózatban, arra felesleges egy HTPC.Ezt már egy TV okosító is meg tudja oldani. Én pl. egy Google Chromecast with Google TV 4K-t használok erre. Van hozzá távirányító is.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
-
szricsi_0917
tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni.
Jelenleg egy amlogic boxot használok filmezéshez, de váltani szeretnék, mert vannak nyűgjei szegénykének.
HTPC/barebone pc-ben gondolkodok.
Kifejezetten csak filmnézésre szeretném használni jelenleg (4k+HDR).
Ami gondom volt a kis boxnál az a kodi plex kezelése (PM4K). Nagyon jó kezdeményezés és nem is értem miért nincs rá natív támogatás akár kodira akár coreelecre a Plex oldaláról. Nagyon sokat szenvedtem vele és a mai napig vannak kisebb hibák rajta amik kifejezetten zavaróak.
Ezért natívan szeretném futtatni a plex saját lejátszó kliensét. A plex szerver egy külön gépen fut így a transcode és társai megoldottak.
A másik kérdés még, hogy milyen vezérlést szoktatok alkalmazni? Bill+egér/távirányító/vagy esetleg más).
Előre is köszi a segítséget! -
makoss
veterán
Üdv!
Kb 2 hete vettem egy LG 65 C4 OLED tévét, nagyon szép képe van, de ahogy a képminőséget felerősíti, úgy romlik a 24 fps, vagyis minden 30 fps alatti MP4 videólejátszás folyamatossága
Az a gondom, hogy hiába a megszokott módszerrel kötöm össze az RTX 4080 videókártyám Denon AVR-X1500H erősítőn keresztül a tévére ARC, vagy direktben videókártyáról közvetlen tévébe az új HDMI 3 méteres kábelem, ugyanúgy szaggat
Kipróbáltam pár beállítást, de nagyon nem merek állítgatni, jobban szeretném ha segítene valaki
Vagy egy topikot ahol ezzel foglalkoznakKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
spiky03
veterán
válasz
ctrlaltdel13 #58888 üzenetére
Régebben nálam sem, amikor a natív approl átálltak böngészőre.
De pár hete elinditottam valamit és a beszéd nem a frontokbol szólt hanem a centerből. Talán az új Deadpoolba néztem bele.
Utána beírtam a Disney fórumra, hogy tesztelje olyan is akinek az AVR kiirja, és más is ezt tapasztalta.
Nálam sajnos a végfok nem írja ki.SuperHeRo
-
Smiley
addikt
válasz
spiky03 #58886 üzenetére
Ha mar ez a tema, hogy lehet megmondani ezeknek, hogy igazitsa hozza a kijelzo refresh rate-t is az adott tartalomhoz. Disney+ fizetem es le kell torrenteznem amit normalisan meg akarok nezni, mert nem tud az erositom arc-t, pc alol meg szar.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
spiky03
veterán
válasz
greatdoki #58884 üzenetére
A Netflixhez Edge alá kell egy külön bővítmény, valamint a Chrome alá is ha esetleg abban néznéd. Azokkal lesz 5.1es hangod csak. Sajnos ez van amióta át álltak a natív app helyett a böngésző alapú lejátszásra.
A MAX és a Disney+ az tudja kiegészítők nélkül is az 5.1et.
SuperHeRo
-
greatdoki
tag
Sziasztok!
Az lehet hogy a böngészőkön keresztül érkező média csak 2.0 sztereó hangot tud közvetíteni?
Bármilyen forrásból (netflix, youtube...) elindított film, zene csak sztereóban jelenik meg a hangfalszettemen, míg pl. vlc-n elindított film a meghajtóról szépen az aktuális hangfalból (center, bal, jobb, mély, oldalsók) szól. -
spiky03
veterán
válasz
Khaosz55 #58882 üzenetére
Köszi szépen az infókat
Az SSD szerintem a mostani gépemből vinném át, az 256os.
Szerencsére csak a Winnek kell a hely meg pár proginak (KODI, MPC-HC, Cavern).
Filmeket nem tartom rajta, kimondottan csak lejátszásra van.Sajnos a jelenlegi gépből a tápot nem tudom kicserélni mert ilyen gyári beépített van benne. Ezért is kellene a másik ház, amibe szabadabban lehet "építkezni"
SuperHeRo
-
Khaosz55
addikt
válasz
spiky03 #58879 üzenetére
Nem vagyok PC guru alkatrészek terén, összerakom, de amikor veszek valami van itt megfelelő fórum, hogy megkérdezzem jó-e.
Nekem a következő tűnik fel. A képen látok egy partiot és két kingston hyperX memóriát.
1. Vagy 2 vagy 4db memóriamodult kell berakni. 3 memória modul esetén nincs dual channel memória kihasználás! Alapban a memóriát Dual chanelben használjuk. A leírásban a 2 memória esetén A2 és B2 helyre kell rakni a modulokat. Az hogy jók-e ezek amemóriák AMD-hez majd megmondják az okosok megfelelő fórumban.2. Nagyon ajánlott ugyan olyan memória modult bele rakni. Hiába ugyan az a MHz ha másimilyen a memóriamodulok késleltetése az okozhat bőven kék halált.
Itt van az alaplap leírásból vágtam ki !
Tehát a 2. (A2) és 4. helyre (B2) kell rakni, vagy 4 ugyan olyat.
3. 120Gb-os modul mára már karcsú kicsit a windows-hoz. Erre film nem fog felférni. A windows egy külön állatfaj, amikor felrakod akkor csak 40-50 giga két év múlva meg a duplája. Minden esetre a SSD-m kell 10% szabad helyet hagyni, fullra nem lehet pakolni.
Én tuti minimum 256-os SSD-t raknék, de lehet inkább 1BT-t. Akkor még pár film is elfér rajta.4. Az előző géped tápegységét szerintem cseréld le. Lehet nem is jó ehhez, de ahogy ismerem a célgépeket a legócskábbat rakják bele.
-
mpierre
veterán
válasz
spiky03 #58879 üzenetére
Mintha apróra került volna fel pár htpc ház. De azokhoz nem passzol a lap mérete. Így neked kell dönteni.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
spiky03
veterán
Ez az alaplap használható?
linkEbbe menne egy AMD 5600os proci mondjuk meg a korábban linket VGA.
Van ebben fantázia? Csupán videó lejátszásra lenne. MPC-HC + MadVr HDR konverzió SDRe, full HD megjelenítőre.
Kollégától tudnám igazán baráti árán megvenni az alaplapot meg a VGAt is.
Ezt a pakkot tudnám átvenniSajnos a jelenlegi gépből nem sok mindent tudok át menteni max a RAM meg SSD meg a BD olvasót.
Így kellene új ház meg táp is.
Ezekre tudtuk adni ajánlást esetleg?SuperHeRo
-
Khaosz55
addikt
Nem tudom melyik topic való az FI témára.
A projektoromba nincs Frame interpoláció, a korábbiba volt. Nem zavar a hiánya teljesen artifact mentes a kép, de néha érezhető a remegés, ezen akartam javítani úgy, hogy nem viszek bele artifact-ot a képbe. A TV-be van FI amin simán észrevenni az artifactot. Korábbi projektoron is volt bőven artifact FI használata mellet.
Elővettem a SVP-t és nagyon jól beállítható az igényekhez. Nem a teljesen kivasalt képet keresem, hanem egy enyhe göcenése legyen és ne artifactoljon, mozis hatást.
Most ezt a beállítást használom, és kísérletezek vele.
Frame interpolation mode - Ha növeled akkor egyre jobban kisimul a kép és egyre több lesz az artifact
Artifacts maskig - növelésével jobban remeg a kép, de kevesebb hibát visz a képbe.
Persze rengeteg variáció an és ízlésnek megfelelő beállítást meg lehet találni. A gyári beállításokkal nem értem el jó eredményt.
Van még RIFE AI engine mode - Realtime rendereli a mozgást, amihez többféle modot le lehet tölteni, kipróbálni. Ez tudja a legjobb Frame interpolációt, de iszonyat gépigényes. Nekem az AMD 3800X3D proci és RTX4080 VGA nem viszi el a 60FPS 4K frame interpolációt. Kevés hozzá a gép. FHD menne, de majd esetleg a 5-ös RTX szériával lehet próbálkozni...Persze ha vannak másnak ötletei jöhetnek. Nekem ezzel megmarad a mozis hatás, minimál remegéssel.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
syrus1006 #58873 üzenetére
Köszi! Arra nagyon kíváncsi vagyok, hogy a telepítési instrukciók közül van-e szar vagy követhetetlen, mostanában pont doksit írni/javítani van sok kedvem.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Turbo73
tag
Működik valakinek a MAX Windows Edge-ben Dolby Digital 5.1-es hanggal? Korábban az HBO MAX simán működött, de most a MAX esetében nem megy, pedig semmin sem változtattam. Az op rendszer Win 10.
-
mpierre
veterán
-
VoidXs
nagyúr
válasz
SunMount3r #58868 üzenetére
Ez mindenre van, webes. Laptopról, tabletről, mobilról, gyártótól függetlenül működik.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
nagyúr
válasz
SunMount3r #58866 üzenetére
Nincs? Én csináltam, szóval support is van.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
syrus1006 #58865 üzenetére
Az MPC-nek nincs külön remote app-ja, de használhatsz helyette Kodi-t, képminőségben nincs különbség (csak ha MadVR-t használsz, valami izom videókártyával) és annak van remote app-ja. A Yatse fizetős, de többet tud, de a KORE ingyenes, de ezek is csak Android-ra vannak. Apple-re ezt találtam, ki kell próbálni én nem ismerem.
-
syrus1006
tag
Köszi! Tesztelem akkor ezt is.
Esetleg MPC-hez tudtok ajánlani valamilyen jó remote control megoldást? Telefonra megbízható alkalmazás, ami elérhető IOS-en is?
-
syrus1006
tag
Sziasztok! Némileg kezdő vagyok a dologban, így lenne egy technikai jellegű szoftveres kérdésem.
Adott az alábbi PC:
Gigabyte A520M S2H, Ryzen 5 5600G, 16GB DDR4 3200Mhz, Sapphire RX6600.
A gép HTPC-ként is funkcionálna, és egy HDR képes AVR-en keresztül csatlakozna a TV-hez HDMI kábeleken keresztül. TV: Samsung QE55Q60DAUXXH.
Ugyan ez egy belépő szintű QLED TV, de ha lehet próbálnám kihasználni a HDR képességeit amennyire mód van rá. Ezen a szinten mit érdemes lejátszóként használni MPC-BE + MPC Renderer, vagy MPC-HC + madVR? Esetleg más kombináció, vagy lejátszó ajánlott? Vagy ezen a szinten nincs különbség? -
mpierre
veterán
válasz
Borisz76 #58858 üzenetére
Kösz, vágesz: 48 Gbps kábel kék hozzá. Az van.
Alien!: Nos igen van némi kavar itt-ott. Sajnos az általam ismert márkák közül még ezzel volt a legkevesebb gondom. (Lg, Pana, JVC Orion. Igaz, azok még birodalmi sugárvető rendszerűek voltak.
)
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
válasz
Kabum911 #58856 üzenetére
A dpspec szerint tudnia kéne az 5.1-et dekódolva kiküldeni, a dts 2.0-t meg nem. [link] A Denon x3500h szerint dts 2.0 jön ki a tv-ből.
(Már nem emlékszem mióta nincs dts a samukban, de jó ideje. Valami ilyesmi rémlik. Az előző tv is samu volt [LE40C650, meghekkelve, hogy tudjon felvenni] az még tudott dts 2.0-át.)
Ellenben ha csak megjelenítőként használom HTPC - AVR - TV sorrendben, akkor minden ok. (AVR dekódol és ha kell felskálázza az anyagot)#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
válasz
Kabum911 #58854 üzenetére
Be van.
De dts 2.0 jön ki max.
-
-
mpierre
veterán
válasz
Alien! #58852 üzenetére
Abból a samuból kijön az 5.1 hang az erősítő felé? Csak azért kérdem, mert pl a qled-es csodából nem.
-
mpierre
veterán
válasz
Kabum911 #58850 üzenetére
HTPC - AVR - TV. Mindenhol hdmi kábel adja a kapcsolatot. Hang kimenetnek a htpc-n a vga (igpu vagy dgpu mindegy) hdmi-jét kell kijelölni. AVR leszedi a hangot és bitstream alapján reprodukálja, míg a kép megy tv-re.
-
Kabum911
csendes tag
Sziasztok!
Elgondolkodtam egy HTPC-n filmezni és zenéthalgatni szeretnék rajta oprednszer WIN10-el.
A pc egy brand HP 2 display-el a tv egy Samsung MU6xxx + van egy pioneer vsx-921 házi mozi erösitőm már a kötözgetésnél bajba vagyok hogy lehet ugy bekötni hogy 4k kép legyen és dolby atmos hang is legyen lehetöleg HDMI vel. Ki nek hogy van ez megoldva ?
Elöre is öszönöm! -
tomi7711
aktív tag
Sziasztok!
Esetleg van valakinek Pulse-Eight CEC adaptere eladó? 7. gen-es NUC-hoz kell, jó az alaplapra szerelhető és az USB-s is.
Köszönöm!
-
Alien!
senior tag
válasz
róland #58847 üzenetére
Nekem van ilyen, CEC-el nincs tapasztalatom. Aránylag jól működik amúgy, némi különbség látszik a képminőségben (oleden nagyon látni, projektoron kevésbé), a késés elhanyagolható.
1080p 60fps-t a 60hz ellenére nem bírja(dobálja a frameket, nem folyamatos sajnos).
Illetve akkor is aktívnak érzékeli a pc ha a vevő oldalon nincs bekapcsolva az eszköz.
-
róland
veterán
Speciális helyzet miatt szeretnék egy vezetéknélküli HDMI adaptert a TV-m és egy HTPC közé.
Valami ilyesmire gondoltam.
Van valakinek ilyen irányú tapasztalata? HDMI-CEC működik ilyennel?http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
spiky03
veterán
válasz
Khaosz55 #58842 üzenetére
Igen egy Anthem MRX710 volt.
Hajtott a kíváncsiság a Cavern irányába meg így egy kis pénzt is tudtam kivenni a rendszerből.
Szerintem elég lesz ez a setup, amim van, a streamingre meg arra a pár kölcsönzött remuxra 1080pben, amit esetleg havonta megnézek.
Most valahogy nem érzem a "kedvet", hogy 100 ezret ellocsoljak az új gépre.
Inkább azt akkor a szoba sötétítésére fordítom vagy projektor cserébe.Köszönöm szépen amúgy mindenkinek a tanácsokat, infókat
SuperHeRo
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
SunMount3r #58844 üzenetére
Igen.pontatlanul fogalmaztam
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
ctrlaltdel13 #58843 üzenetére
Mármint a HDR->SDR konverzióra gondolsz, nem a 4K-ra. Mert az szokott lenni natív SDR-ben is.
-
Khaosz55
addikt
válasz
spiky03 #58833 üzenetére
Nem volt neked anno Arcam erősítőd diraccal? Vagy Anhtem-ed volt? Mi volt azzal a gond? Kellett volna venni hozzá venni egy 5 csatornás végfokot ha kevésnek tartod a power aztán csókolom, de szerintem hangsugárzóidhoz egy AVR is elég.
Persze csinálsz amit akarsz, te dolgod, de lassan több a gond mint az élvezet... -
Khaosz55
addikt
válasz
spiky03 #58824 üzenetére
Én megmondtam anno, normális táp ház és alaplap onnan lehet építkezni. Ez a csoda kb semmilyen szinten nem fejleszthető. Olcsó húsnak....
Kellet volna anno venni egy használt gamer PC-t jó áron ami akkori kornak normális perifériáiból van összepakolva.
Mindig így kezdődik, kell a tápcsere, meg laplap csere meg ház csere.[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
-
Alien!
senior tag
válasz
spiky03 #58824 üzenetére
Esetleg egy sata - 6pin vagy 8 pin (nem tudom melyik kell) átalakítóval megróbálhatsz lehúzni egy ágat a VGA-hoz, hátha elbírja a táp. Én így használok egy gtx1650et egy HP 800 G3 géppel, mondjuk ki is van csontozva rendesen.
-
spiky03
veterán
válasz
spiky03 #58757 üzenetére
Hát sajnos nem nyertünk
A VGAt nem lehet belerakni a meglévő alaplapba mert nincs hova bekötni a tápot neki. Meg a táp is ilyen gyári a házban nem is lehet cserélni.
Szóval kellene új ház meg alaplap, ha szeretném használni a kártyát.
Kolléga tudna adni alaplapot meg ramot. De abba az alaplapba meg vsz nem jó a meglévő procim.Szóval lehet elengedem ezt a MadVres a mókát. Nem tudom ér e annyit az egész, főleg, hogy többségben a streaminget nézem....
SuperHeRo
-
Beppe91
aktív tag
válasz
Borisz76 #58822 üzenetére
Ha nincs jobb megoldás akkor ez lesz. Használtam a KODI-t én is régen amíg egy hálozaton volt minden, a plex akkor jött szóba, mikor különböző helyeken akartam elérni a filmeket, akár telefonon, gépen vagy TV-n. Mindenhol van applikáció és remekül működik, addig amíg nem kell transzkódolnia a NAS-nak. Totalcommanderes megoldás nekem nem jön szóba nem akarok a nappaliban egérrel billentyűvel a kanapén ülni, hogy elindítsak egy filmet. Távirányítóval és szép borítóképekkel leírásokkal választhassam ki épp mit nézek
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Beppe91 #58821 üzenetére
Ha már HTPC, akkor tedd a TV mellé és HDMI kábellel kösd össze vele. A TV legyen "csak" TV azaz megjelenítő. Lejátszásd bízd a PC-re.
Plex-et amúgy névről ismerem de sosem használtam.
Korábban KODI-t nyüstöltem....de belefáradtam.
Nekem egyszerűbb a PC-n a Total Commander-ben megkeresni az adott fájlt és rákattintva indul a lejátszás....
Játék , netezés a monitoron ( DP kábel ).
Filmezés a TV-n , házimozi erősítőn keresztül. ( HDMI )[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Beppe91
aktív tag
válasz
Borisz76 #58820 üzenetére
Köszi Borisz76!
LG TV-n Plex appon keresztül megy a lejátszás és igen a transzkódolás ami okozza a hibát ezt szeretném kiküszöbölni egy erősebb CPU-val mint ami az alap J-s NAS-ban megtalálható. Ha a HTPC-n lenne a plex szerver, akkor ő végezné a kódolást, ami gondolom már megbírkózna a feladattal. Kérdés egy 6.gen i3 már elegendő-e erre? Vagy van jobb javaslat? -
Borisz76
nagyúr
válasz
Beppe91 #58819 üzenetére
Nem a NAS hibája....
Ha Jó a lejátszó , akkor gond nélkül mennie kell bármilyen filmnek.
A NAS csak stream-eli , kiküldi az adatokat.
A lejátszó dekódolja és lesz belőle kép+hang.
HA a lejátszó nem képes dekódolni az anyagot, akkor "megkéri" a NAS-t, hogy "röptében" kódolja át az anyagot olyan formátumra , amit a lejátszó ismer. Ez a folyamat a transzkódolás és rettentően CPU igényes feladat.A modelled egy belépő szintű "J" modell , ami alapból gyenge....de egy erősebb Intel CPU-s NAS-t is megizzaszt a transzkódolás.
Erre megoldás, ha olyan lejátszót használsz ami ismeri az általad letöltött anyagok kódolását és képes a dekódolásukra.
Vagy még jobb ha olyan anyagot töltesz le , amit a lejátszó ismer.A lejátszó lehet :
- TV saját belső szoftvere ( DLNA )
- TV-re telepített külső alkalmazás
- Külső Média Player , box , kis dobozka....
- Home Theater PC ( HTPC )
- PCTávoli filmezésnél pedig számít a NAS-nál lévő internetes feltöltési sebesség valamint a fogadó , lejátszó oldalnál a letöltési sebesség.
De a lényeg a JÓ LEJÁTSZÓ...és akkor egy belépő szintű NAS is megfelel.
Mod :
Nálam van NAS és 3 db PC.
Mindhárom PC-re van kötve 1-1 TV is.
A PC-n a MPC-BE használom lejátszásra.
A Windows rendszerekre pedig fel van csatolva a NAS-on létrehozott megosztott mappa.
-------
Androidos tableten a File Station-t használom a QC-t segítségével.
Kikeresem a file-t és rábökök majd a VLC indítja is.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Beppe91
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Synology DS218j-m, ami nem igazán bírja el a filmek streamelését Plexen keresztül. Plex állandóan kiírja, hogy kevés a CPU. Gondoltam kiváltanám, a NAS marad tárolásra vagy családi backupolásra és mellé tennék egy mediaPC-t. Fujitsu Esprimo miniPC-ket néztem ki, mert elég jó áron vannak. Szerintetek jó megoldás lehet, teljesítményben és fogyasztásban, valamint elegendő akár a leggyengébb változat vagy ennél combosabbat érdemes választani ha akár 4K-s filmeket is streamelnék? A NAS és a miniPC helyileg nem nálam vannak, netről érem el őket. Lényegében csak egy Plex szerver futna rajta, hogy akárhol is vagyok tudjak filmezni.
Konfigok:
i3-6100/i5-6600/i3-8100, 8GB, 256GB SSD
Intel NUC-on is gondolkoztam, de az árban magasabb. -
mpierre
veterán
Esetleg van valakinek antec fusion remote htpc háza imon vfd-vel, vagy használ imon vfd-t windows 11 alatt (talán Silverstone is adott ki ilyen htpc házat)?
Win 10 alatt hibátlanul működött a vfd egy elég öreg rendszerrel. Win 11 alatt a kikapcsolásnál vagy rendeltetésszerűen kikapcsol és órára áll át, vagy egyszerűen a legutolsó adat megfagy a kijelzőn és úgy marad, miközben kikapcsol a gép.
-
SunMount3r
nagyúr
-
rooland
senior tag
válasz
SunMount3r #58814 üzenetére
Köszi, megnézem! Ami a legnagyobb kérdés, hogy elérhető-e rá a Telekom TV Go alkalmazás, mert alapvetően azt szeretném futtatni rajta.
Meg tudná nézi esetleg valaki, akinek van ilyen stick-je? -
rooland
senior tag
válasz
SunMount3r #58809 üzenetére
-
spiky03
veterán
válasz
python1 #58810 üzenetére
Én is ilyesmiben gondolkodtam, pl vmi használt kis üzleti Dell, csak nekem kell a BD olvasó is, az meg nem fér bele
Így lett MT ház, mert a PCvel terveztem kiváltani a Firesticket, média lejátszót és a BD lejátszót. A 3 eszköz most 1ben van.
Igaz a streaming minőséget azt buktom így mert kb az összes streaming csak sztereó hangot ad a böngészőben való lejátszásaal(kivéve Netflix és Max).
Én külső hangkártyát használok most egy ADA 7.1est.
SuperHeRo
-
mpierre
veterán
válasz
python1 #58810 üzenetére
Kommentek közt akad (GB oldalán), aki szerint nem éppen néma a gép... Amúgy jók az ilyen gépek, egy korábbi amd-s HP megoldásból csináltam zenelejátszót, Daphile-lal.
-
python1
veterán
válasz
spiky03 #58808 üzenetére
Most elgondolkodtam, de erőssen, hogy egy ilyet beszerzek és egy külső hangkártyát hozzá, így helyet és zajt spórolk, mondjuk veszítem a madvr lehetőségét így, vagy csak nagyon alapon tudom használni, az sem lenne rossz mondjuk.
Elgondolkodtam egy all in one gépen, amibe az összes végfokot is belehajigálom, így rengeteg helyet spórolnék meg.[ Szerkesztve ]
-
rooland
senior tag
Sziasztok!
Videó streameléshez (TV-re kötve) szeretnék egy passzív mini/micro, windows alapú PC-t a lehető legolcsóbban kihozni vagy használtan vásárolni. Tudom, hogy van biztos sok más megoldás, én kifejezetten ezt a megoldást szeretném.
Ezáltal nincsenek is nagy igények, viszont amik vannak, azok közül egyik sem elhagyható:
- Teljesen passzív (hangtalan) kialakítás!
- Windows alapú
- HDMI kimenet
- Beépített WiFi
- 1080p problémamentes kezelése
Csak stream-re használva, semmi másra. Merrefelé érdemes nézelődni költséghatékonyan? Köszi. -
ron8
senior tag
Sziasztok! Mi lehet annak az oka, hogy madvr-on belül a gamma beállítások monitoron működnek, tv alatt viszont sehogy sem bírom működésre bírni, nem változik semmi hiába állítgatom, ill. az identification-nél is mindig hozzáad egyet, és már kb 30-nál jár
-
sony309
őstag
válasz
tonyrulez #58800 üzenetére
Én kb. 2 hónappal ezelőtt vívódtam, hogy mit vegyek helyi (HDD), 4K videófájlok lejátszására?
Kínai media player-t nem akartam, brand gép legyen vagy rakjak össze valamit?
A brand gépeknél kétséges volt a kimenetele a dolognak, inkább összeraktam egy gépet, egy IGP-s AMD procival (MB: Asus TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II., CPU: AMD Ryzen 5 4600G).
Nem bántam meg.S3x, hifi & rock and roll
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Hobby rádiós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen Blu-ray írót?
- Szerdán mutatkozik be az iPhone SE
- BestBuy topik
- Asztalos klub
- Ultrakompakt hordozható SSD fortyog a Seagate boszorkánykonyháján
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...