-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Oszilaci #49076 üzenetére
A 220V-nél szinte mindenhová odaírják ezeket a "figyelmeztetéseket", keress csak rá egy másikra. Amúgy annak a 905x-es Venz-nek, ez max az Android-os részére lehet igaz. (Ha lenne egy kis hozzáértésük árulhatnák előretelepített LE-vel is, de mind 1). De amúgy azokhoz a lejátszóikhoz is odaírják, amikkel amúgy semmi gond nincs ezekkel.
Az a Zappiti meg ennyit tud, van már "fejlettebb" verzió is belőle ami papíron már tud mindent, de amúgy sem egy ajánlott gyártó, főleg az ára miatt és van egy rakat sokkal jobb -akár Android-os- lejátszó is...
Pl. a Minix-eket lehet kapni itthon is, ha jól emlékszem (ha már csak itthon kerestél rá)...
De amúgy ja, ha van elég türelmed és pénzed, akkor nyilván a HTPC a legkompromisszummentesebb... Bár a HDR nekem még mindig "szürke folt" egyelőre...
-
WP14
őstag
válasz
Oszilaci #49078 üzenetére
Minél többet olvasok ezekről a kínai csodákról, annál jobban megerősödöm abban, hogy a PC-met még nagyon sokáig nem cserélem le ezekre, még akkor se, ha 20-szor akkora.
Nekem mindent "visz" a gépem, pedig 5 éve tákoltam össze.Kerüljön inkább 3-4-szer többe, de akkor is inkább összerakok egy mATX-es új PC-t.
-
Celtis
veterán
válasz
Oszilaci #49050 üzenetére
Nem gondolod, hogy a #49031-ben linkelt oldalon listázott, Libreelec-kel bevált lejátszók közül válogass? Én a Beelink MiniMXIII II S905X-et néztem ki.
-
Celtis
veterán
válasz
Oszilaci #49030 üzenetére
Én is most kezdtem ezeknek utánaolvasni. A 912 tűnik a legjobbnak paraméterek alapján, de nemigen volt rá támogatás. Most már úgy tűnik van, de a 905x legalábbis elterjedtebb. Az, hogy nincs rajta gigabit LAN egy USB-s adapterrel nagyjából megoldható.
-
StLui
veterán
válasz
Oszilaci #44684 üzenetére
Nem okoz gondot, de ez egy típushiba, újkorában érdeklődtem felőle, ráadásul ilyen picit hiába rakok oda, hangos lesz. De lehet, hogy lehet kapni ilyen kis méretben hatékonyabbat, csöndesebbet. (20 éve magam rakom össze a kizárólag win-es!
gépeimet ) Ezek miatt gondoltam inkább a teteje alá beszerelve egy nagyobb, lassabb fordulatút.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Oszilaci #44302 üzenetére
"miért nem mész oda vagy hívód fel őket? sajnos a garis dolgok néha hónapokig tartanak még ha egyértelmű is a dolog és sokszor nem az üzleten múlik a dolog"
Ez ellentmondásos. Minek menjen oda, hogyha nem a bolton múlik a dolog, hanem a gyártón?
Nálam ugyanez volt az Iponnál, csak egy tápegység miatt. A gyártó végett kellett 1 hónapot várni.
-
Mankó
veterán
válasz
Oszilaci #44207 üzenetére
Az eszköz Gigabites volt, s a hálózat volt 100 Mb, de elvileg az volt a gond, hogy a 3d-k és néhány iso akadt. S ugye az volt a feltevés, hogy a nagy bitrátás filmeknek is mennie kell 100 Mb-en, de volt ami akadt. Amint kicseréltem a routert Gigabitre a probléma meg is oldódott.
-
Pelican
őstag
válasz
Oszilaci #43719 üzenetére
Kicsi olcsó MINI MX-G-t vettem nemrég, android mellett kártyáról OpenElec-et futtatok rajta. 4k kép automatikus frekiváltással, HD audió passthrough az erősítóbe, CEC távirányítás a tv távjával. Nincs hangja, nem fogyaszt szinte semmit, teszi a dolgát, végre lehet normálisan filmezni.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Oszilaci #43708 üzenetére
Nem a fikázásról van szó, de szerintem nem vennéd észre ha a Himedia lenne bekötve. Ezért sem értem ezt a szoros elzárkózást... Szerintem ebben a hobbiban nyitottnak kell lenni. Legalább egy teszt erejéig.
#43709) regger
Ezek meg lesznek oldva, hidd el. Mondom ezt úgy, hogy nincs ilyen vasam és nem is akarok ilyet venni. -
canniball
nagyúr
-
-
woodworm
veterán
válasz
Oszilaci #41642 üzenetére
De éppen az a lényeg, hogy nem kötelező, ha van feltöltésed is, és a teljes letöltéssel éppen ennek adod meg a nagyobb esélyt. Biztos van olyan elszállt hely is ahol akár a 100%-os feltöltés esetén is kötelező a 48 óra, erre mondtam, hogy nem normális.
A hozzászólás szerkesztése nem a teljes cserére szól, nem stílszerű.
Bocs az off miatt. -
woodworm
veterán
válasz
Oszilaci #41638 üzenetére
Szerintem meg az a nem normális, amikor független a kötelező seed idő a feltöltött mennyiségtől. Nevezz régivágásúnak, szeretem visszaadni, amit leszedtem, de ha visszament az 1-es arány, nehogy kötelező legyen már ugyanúgy a teljes seedidő is. Még ha hetekig seedben tartom is.
-
canniball
nagyúr
válasz
Oszilaci #41582 üzenetére
Nem tudom az alaplap szempontjából mi az eltérés a bill. és a távirányító vevője között, de mint látható a bill.-tel mindkettőnknél jó, távirányítóval egyikünknél se (ráadásul kétféleképpen nem), pedig az előző (eltérő) lapjainkkal ezzel is működött; nyilván a Braswell-lel lesz valami probléma.
-
sb
veterán
-
t.zolka
aktív tag
válasz
Oszilaci #41561 üzenetére
Na, kipróbáltam. Bios alapra, Deep S5 Auto, USB Keyboard/Remote Power On engedélyezve, és NEM CSINÁL SEMMIT! Sőt! Így még a billentyűzetre sem indul el! És a bekapcsoló gombra sem! Csak elindul, feljön az ASRock logó, majd kikapcsol. Ha megnyomom újra a bekapcsoló gombot, ugyanez!
És a legszebb, hogy ha mindent kikapcsolok bios-ban, és alapra állítom, és elindul az Openelec, akkor Connection time out vagy Sikertelen csatlakozás a kiszolgálóhoz ablak ugrik elő, ha el szeretném érni a NAS-t! Szerintem holnap visszaviszem, ez a lap tuti sz@r! -
canniball
nagyúr
válasz
Oszilaci #41555 üzenetére
Melyik lenne az a funkció? Két energiatakarékossági lehetőséget találtam:
Advanced - CPU configuration - CPU C States Support
Advanced - Chipset configuration - Deep S5
mindkettőt letiltottam de nem oldotta meg a problémát. Lenne harmadik is amit nem találtam vagy ami BayTrailnél segít az Braswellnél nem?t.zolka!
Nem az lesz az (vagy legalábbis nem segít); írja is a biosban a "magyarázó szöveg" jobb oldalt, hogy ha az RTC/LAN/USB ébresztés be van kapcsolva, akkor itt az Auto állás is letiltást jelent. Ettől függetlenül én Disabled-re raktam de semmi nem változott: alvó állapotból nem kapcsol be, kikapcsolt állapotból pedig minden IR-jelre elindul. -
-
gjanner
tag
válasz
Oszilaci #41174 üzenetére
Ohh Urak! Akkor ez szívás ezek szerint... pedig azt gondoltam OE alatt ezzel nem lesz gond. Na mindegy googlizok egyet erősen, hogy mit lehet tenni. Pedig de szép és egyszerű lett volna
@róland
Igen eljutottam odáig, hogy a chipsetet kellene ellenőrizni a modulon, hogy annak van-e támogatása (bár kissé kétlem, ha kapásból nem indult el). De még egy dolog eszembe jutott, már a BIOSban sem látható a Net kapcsolat (a BIOS flash-elésnél lehet kerestetni a hálózaton és ott kiírja, hogy nincs kapcsolat). Ez nekem azt mondja, hogy már az alaplapnak is (?) gondja van a WiFi modullal, nemhogy az OE-nek... -
-
Probert75
addikt
válasz
Oszilaci #40551 üzenetére
Nem az erősítőn lesz, az még nem a végleges helye, csak a kék USB miatt még nem tettem rá a tetejét. Alatta lesz. Ventit nem nagyon akarok, mert a csendesség volt a fő ok, mert mellette a szekrény másik oldalán van egy normál PC, de az zajos ehhez képest. Még így sem teljesen csendes, mert a normál HDD zajos, mikor felpörög.
-
canniball
nagyúr
válasz
Oszilaci #40507 üzenetére
Nekem kb. ugyanennek a 2GB-s verziója volt a "nemB-s" laphoz, semmi gondom nem volt vele. Próbáld meg
- a másik foglalatban
- másik táppal
- házon kívül.tom_tol!
Úgy értettem a hw-igénnyel nem vagyok képben.paler!
Manuálisan és kiegészítővel is lehet mentést készíteni a beállításokról; de mivel gondok vannak én a friss telepítés után maradnék a "kézi beállításnál", nehogy a beállítások importálásával a gondok is visszakerüljenek. -
róland
veterán
válasz
Oszilaci #40418 üzenetére
Már az 1.1-ben is ott volt: Q. What is CEC?
-
Celtis
veterán
válasz
Oszilaci #40415 üzenetére
Hát...
Azt látom, hogy van valami HDMI Licensing organizáció, aki 5 kategóriába sorolja a HDMI kábeleket. Gondolom ez valami egyszerűsítés a felhasználók részére, de egy büdös szóval nem említi, hogy ezek melyike tartalmazza pl. a CEC bekötést.
Fizikailag az ARC és az Ethernet ugyanazt az érpárat használja, tehát ami ethernetes az ARC-ot is tud, de a CEC-re csak tippelni lehet. Nyilván a legmagasabb kategóriában benne van.Lehet, hogy a felhasználók 99%-ának ez a besorolás segít, nekem nem.
-
-
sb
veterán
válasz
Oszilaci #39891 üzenetére
Az már nem látszik a képen, a HDMI 1.4 1080p24-et ki tudtad választani, vagy hibaüzenet?
i3-3240T jobb lenne a G2030 helyett ?
Elvben igen, mert a Pentium nem támogatja a 3D kimenetet (BD3D, FHD 3D, Intru 3D, akárhogy is hívjuk....) az i3-tól felfelé pedig igen.@tom_tol. Nem nagyon lehet méretkülönbség, mert az ISO csak tárol, hasonló méretűnek kell lennie kibontva is.
-
jacekLFS
tag
válasz
Oszilaci #39862 üzenetére
direktbe néztem, frissítéseket telepítésnél kikapcsoltam. Akkor lehet bekapcsolva hagyom 1-2 órára a gépet és utána próbálkozom, de a p2p-nek és a filmezésnek egyidejűleg mennie kellene, ha ez 8.1 alatt nem annyira megoldható, vagy win10 alatt kevesebb erőforrást illetve jobban van optimizálva, akkor lehet kipróbálom.
-
LógaGéza
veterán
válasz
Oszilaci #39263 üzenetére
Na ennek örülök. Annyira kell majd beállítanom, hogy ő a NASra "beszerzi" a filmet, akkor mappaszerkezetből ki tudja választani, hogy mit akar nézni, és megnézi. Nem nagy elvárás, de mindezt atomstabilan, és távirányítóval
Ha valakinek van tippje nekem hardverelemekre, akkor szívesen veszem - ugyanis már az elején elakadtam abban, hogy mi merre, mit támogat hardveresen stb. A rendszer következő elem a fennt említett Sony projektor lesz, és egy Yamaha DSP-AZ2 szólaltatja meg a hangfalakat (bár elképzelhető, hogy ez is cserélve lesz, kiderül mennyire meggyőző az Atmos). -
envagyok
veterán
válasz
Oszilaci #38703 üzenetére
Nem erről van szó, de 100-ért inkább sztereó rendszerben gondolkodnék, ha a minőségre törekednék.
Pl. 2-3 éves avr (dts-hd, stb.) 30 körül, és egy pár hangfal (dali zensor 1 v 3, vagy vmi hasonló 60-80 körül újan v 1-2 évesen (5 év rá a gari)
És később fejlesztgetném. Egy Sub 80-tól, surround 60 körül, center 40-50.
Egy ilyen rendszerrel már élmény zenét, filmet hallgatni, nem rémálom.
Egyik szomszédnak is ilyen 100k-s rendszere van, hát.. Se mély, se magas, se részletesség.
Én is olcsón akartam, vettem is, el is adtam.
Most viszont maximálisan elégedett vagyok
Amit írtam, azzal csak időt, és pénzt spórolok neked. -
tom_tol
addikt
válasz
Oszilaci #38691 üzenetére
OK. Talán slendrián volt a fogalmazás de köze nem volt a DsktopPC-HTPC kérdéshez. Mindössze regger visszavonulási gondolatait szerettem volna villámgyorsan elhessegetni. Amúgy pedig minden olyan eszköz amit Home Theatre célra használnak és PC alkotóelemekből épül fel az HTPC . punkt och slut.
-
enricotoxic
tag
válasz
Oszilaci #38673 üzenetére
Volt szerencsém élőben megnézni/meghallgatni Vikthor gépét. Nagyon elfogadnám, profin válogatta össze az alkatrészeket és igényesen van megépítve. Azt gondolom, hogy nem érdemes játékra, szövegszerkesztésre, virtualizációra, DTP-re, videóvágásra, modellezésre és netezésre külön-külön dedikált gépeket tartani. Van egy potens gép ami elbír mindent és még szép is.
50e forintért milyen PC-t raksz össze? Esetleg ilyet. Egy normálisabb CPU hűtő 10+ ezer forintnál kezdődik.
"Az,hogy más feladatokat is rá lehet bízni mert hardverileg bőven képes rá még a legolcsóbb is már megint más kérdés ,szerintem."
Attól függ, hogy milyen feladatokat és egyszerre hány feladatot.
-
Patice
Topikgazda
válasz
Oszilaci #38673 üzenetére
"Nem hiszem,hogy szebbek a filmek egy 150K gépen mint egy 50K gépen ,de kövezz meg ha tévedek."
Nem kell kövezés, de én azt mondom, hogy attól függ min nézed. TV-n nem biztos, hogy látni fogod a különbséget. Vetítő + vászon esetén viszont már nagy valószínűséggel más lesz a helyzet.
Kicsit hihetetlen, de ahogy én is próbálom követni az írásokat több fórumon ahogy emelkedik egy AV rendszer minősége úgy érdemes PC/ HTPC esetén is drágább komponensekbe is beruházni.
Pl. másik fórumon Core i7-es proci + Z97-es lap az "ajánlott" audio PC-nek, ha maximalista forrást akar az ember.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest