- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
drdr
senior tag
válasz
SunMount3r #58325 üzenetére
Tv (LG C2), nem monitor... Elég sok cuccot kipróbáltam az évek során, nem user/system error volt...
Necronom: simán lehet, hogy a W11 sok volt neki.
Mindegy, ha valaki vesz ilyet, próbálja ki windowssal is, ha van rá lehetősége, aztán ossza meg a tapasztalatait...
-
drdr
senior tag
válasz
SunMount3r #58322 üzenetére
Hát Kodival nincs gond másik gépen, de sima 23Hz-es UHD videókkal sem volt annyira tökéletes, ott is éreztem, hogy nem olyan "folyékony" a lejátszás, olyan mikro akadások voltak, nem feltűnő, de valahogy nem volt az igazi. Szóval nálam megbukott... Direktben rákötöttem tv-re is, de az sem volt jobb. Sőt egy idő után a 10 vagy 12 bites beállitásnál egyszer átváltotta desktopot HDR-be, máskor nem... Valami driver probléma is lehetett (legújabb Intel drivert töltöttem le...)..
-
drdr
senior tag
válasz
SunMount3r #58320 üzenetére
Igen, ha ycbcr 4:2:0 volt.a.desktop.akkor ott lejátszotta a 60Hz-es Gemini Man-t is. De én úgy éreztem, hogy akadozik enyhén. Mpchc -vel sajnos nem volt időm kísérletezni, hogy ott hogy kapcsolja át a frekvenciát.
Szóval nekem kevés volt a felhasználói élmény, a desktopot is használom böngészésre időnként....
-
drdr
senior tag
válasz
SunMount3r #58318 üzenetére
Ahogy írtam, Asus N100I-D4-csm, 16GB ram, Kodi, W11home.Nem HDMI 2.0, hanem 2.1. De ez is csak 60Hz-ig megy és az is korlátozva..
https://www.asus.com/motherboards-components/motherboards/csm/prime-n100i-d-d4-csm/techspec/Karácsony előtt olvasgattam még erről, de arra jutottam, hogy továbbra is csak dVga Nvidia vagy kompromisszummal Amd kártyák jók csak, amik képesek HDMI 2.1 adta lehetőségeket nyújtani. Pl. 120Hz, vagy rbg vagy ycbcr 4:4:4 60 illetve 120Hz-en.
-
drdr
senior tag
válasz
SunMount3r #58316 üzenetére
N100-at én próbáltam, htpc-re csalódás volt. Ha nincsenek nagy igények azaz UHD 23.976 ami kell akkor nincs gond. Azzal megbirkózik, egész 30Hz-ig, ha jól emlékszem. Viszont, ha egy pl. 60Hz-es Gemini Man-t akarsz, akkor előtte ycbcr 4:2:0-ban kell kapcsolni, ebben az esetben kiment a kép HDR-ben Kodiból, egyébként sötét kép...
Így 3840x2160x60 desktop sem ment 4:4:4-ben (ha jól emlékszem RGB 8bittel igen).Még karácsony előtt szórakoztam vele, de annyira folyamatos sem volt a lejátszás, úgyhogy NAS lett belőle (Asus N100I-D4 CSM)....
-
drdr
senior tag
válasz
tamasgal #57171 üzenetére
https://www.intel.com/content/www/us/en/products/details/nuc/mini-pcs/products.html
Minden terméknél ott van milyen HDMI kimenete van. Hdmi2.0-tól Windowssal menni kell a HDR-nek.
A processzor típusra rákeresve, az Intel oldalán részletesen le van írva a a HDMI verzió és az IGP típusa.Itt pedig, látszik, mely iGO támogatja.
https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000025998/graphics.htmlUgye minél izmosabb a CPU, annál, gördülékenyebb lesz a rendszered és talán jövő álóbb.
Ahogy nézem egyik másikon még HDMI cec is van.
-
drdr
senior tag
Hello,
nem nagyon találtam infókat, ezért megkérdezném, hogy az alábbi konfiggal vagy hasonlóval (chipset/cpu) van-e tapasztalata valakinek:
Gigabyte H610M H DDR4 (rev. 1.1/1.3)
Intel G6900A kérdésem az lenne, hogy alaplap és cpu HDMI2.1 és HDCP 2.3. Az alaplap a specifikációban ezt írja, a kézikönyben viszont HDMI2.0b van.
Vajon mi az igazság?W11, Kodi 20 lenne lokális és hálózati lejátszással. Elég lenne ez a Celeron?
-
drdr
senior tag
válasz
Richie141 #56394 üzenetére
Védőfoldeles jó, pc megkapja rendesen? Ugyazon a fázison vannak az eszközök? Esetleg meg lehet próbálni a pc és tv tápkábeleit fordítva (180 fok) bedugni (tapasztaltam már érdekes dolgot minőségi pc táppal ha fordítva volt bedugva).
Fentiek kérdések költőiek (nem kell megválaszolni). Inkább ötletként írtam....
-
drdr
senior tag
válasz
MasterMark #54265 üzenetére
Kodi-nak is van/volt egy 3D MVC fork-ja...
-
drdr
senior tag
RX 550-ből van favorit, mi az ajánlott? Gondolok itt ilyenre, hogy melyik a leghalkabb? 2G vagy 4GB RAM?
-
drdr
senior tag
válasz
tom_tol #52631 üzenetére
Én csak full hd-n használom a 18.0-t, mostanában lett release.... 64bites installer, az rc-ket is használtam már hónapokkal ezelőtt. Jól működik, kép, hang is jó. Hangbeallítások nem változtak, a képnél bekerült egy whitelist aminél beállíthatod milyen frekvencia és felbontás használható. Ha volt előtte db és beállítások és most nem jó, akkor csinálni kell egy tiszta telepítést (appdata folderben törölni a kodi foldert). Bár nekem 17-ről 18 rc-re upgrade után sem volt problémám.
-
drdr
senior tag
válasz
MasterMark #50273 üzenetére
Na igen. Erősítő mellett jól mutat minimál designjával, még ha nagy is. Aki eddig látta nálam és htpc-ben gondolkozott, mind ilyet akart...
-
drdr
senior tag
válasz
stigma #50192 üzenetére
Erre azért ne vegyél mérget. Mondjuk nem tudom milyen tápról van szó, de régebben voltak olyan tápok ami kicsi terhelés esetén el sem indultak. Jártam már úgy, hogy "fáradó" tápszűrésből adóan nem indult egyik alaplap, a másik igen... Csak ötlet, de nem zárnám ki ezt sem, amíg nem próbálom ki.
-
drdr
senior tag
válasz
canniball #49779 üzenetére
Szóval Brazos-szal Windows (jelen esetben W10 lesz) nem volt döcögős browserből youtube lejátszás?
Nekem (illetve a megrendelőnek) fontos pont, hogy windows legyen (azt ismeri) és böngészőből YT (HD, FHD) menjen akadás nélkül...
Nézegettem az adatlapokat, E2-3800 vs. Q5000 is szóba jöhet. Cpuboss szerint hajszálnyival az E2-3800 erősebb... Kinek mi a véleménye/tapasztalata ezekkel?
E2-3800
A4-5000M
Melyiket lenne érdemesebb? -
drdr
senior tag
válasz
BullZeye #49770 üzenetére
Nekem az lenne a kérdésem, mennyire használható ez W10 mellett (8GB rammal). Csak a cpubenchmark-ot néztem olyan 2300 pont körül áll meg ez a 4 magos Intel. Ehhez képest a G39xxx vagy G4500-as procik erősebbek nem beszélve egy A8-7600-hoz ami szintén nem új, de messze több pontot kapott. Utóbbival van is tapasztalatom, FHD-n teljesen használható...
Egy ismerősnek kellene összerakni egy htpc-t és ez a lap is szóba került... Szóval max. FHD, youtube, böngészés, Kodi... erre kellene, illetve HD hangok (TrueHD, DTS MA, DTS Hires). Elég zökkenő mentes lenne W10 x64, böngészés és youtube esetén? Illetve nagyfelbontású hangon HDMI bitstream támogatott az Intel driverben?
-
drdr
senior tag
válasz
GhanBuri Ghan #48189 üzenetére
Én úgy vettem észre, az overscan 100%-on van jó ideje alapból. Csak a TV-t kell helyesen beállítani, "eredeti méret", "levágás nélkül" vagy valami hasonlót kell a képbeállítások között keresni.
-
drdr
senior tag
válasz
ratkaics #47747 üzenetére
Nézd meg a "Lejátszó eszközöknél" (tálca hangszóró ikon - jobb klikk) a "... HDMI output" tulajdonságai között a "Támogatott formátumok"-at. Ha ott nincs HD audio és HDMI-n erősítőre van kötve a pc, akkor driver hiba lehet, de gyakran megoldja egy újraindítás is. Ha nem jön össze, akkor driver eltávolítás és újra telepítés esetleg egy másik driver verzió... (Nem olvastam nagyon vissza; Intel v. AMD, utóbbinál elég régóta nincs ilyen probléma a legújabb driverekkel...)
Kodi:
"Profi" mód
Beállítások/Rendszer/Hang/Hanglej. eszöze: "...Wasapi..."
Kimeneti konf.: "Leginkább egyező"
Újramintavételezés minősége: "Magas"
Hangtovábbítás engedélyezése: ON
Hangtovábbítás eszköze: "...wasapi..."
... ON
....Hang DSP feldolg.: OFF
-
drdr
senior tag
Egy G3920 (LGA1151) Celeron Windows 10 (64) mellett hogy "muzsikálna" HTPC/böngészés céljára?
De a legfontosabb a HD audio lenne, hogy áll ezzel most az Intel driver? Kiengedi HDMI-n? Stabil a driver? -
drdr
senior tag
Van arról valakinek infója, hogy W10-en (64), Intel Pentium pl. egy G4560-nal megy a HD audio (TrueHD, DTSHD) az újabb driverekkel vagy csak i3-tól?
-
drdr
senior tag
Ha ki volt kapcsolva a hdmi passthrough ill. control, akkor az erősítő kikapcsolva nem jelent meg sem hang sem képeszközként. Nem hogy letiltottként nem jelent meg a W10 "Lejátszó eszközei" között, de egyáltalán nem látszott.... Ez egyébként lehet függ még Windows verziótól (build) is, régebben emlékszem tele volt a lista mindenféle letiltott eszközzel ami épp nem volt jelen, de lehet driver kérdése is...
-
drdr
senior tag
Mi már beszéltünk erről privátban is... Most kipróbáltam.
AVR: Marantz; TV: LG, Monitor: Asus; PC: AMD A8-7600
Összekötés: PC HDMI -> AVR -> TV; PC DVI -> Monitor HDMI
A monitorban van hangszóró, HDMI-n és DVI-on is megszólal és a PC is kiadja DVI-on.Ha az AVR-en be van kapcsolva a HDMI Passthrough:
mindig nála van a hang és kép. Ha a PC-n a monitorok klónozása be van kapcsolva, akkor értelemszerűen a monitoron is van kép, de hangeszközként akkor sem jelenik meg. Ha az AVR kikapcsolva, akkor megy a hang a TV-re (passthrough), Ha a TV is kikapcsolva, akkor nincs hang a monitoron, még a PC újra indítása után sem.Ha az AVR-en ki van kapcsolva a HDMI Passthrough:
mindig annál van a hang ami a PC bekapcsolásakor aktív volt, ha AVR és TV bekapcsolt, akkor az AVR a HDMI-n mind hang és mind képileg az aktív. AVR-t kikapcsolva, a kép a monitoron lesz, de nem jelenik meg hangeszközként. PC újraindítása után a monitor lesz a hangeszköz is, AVR bekapcsolva elveszi a képet, hangeszközként nem jelenik meg (újra kell indítani a windows-t).Én ezt inkább Windows- vagy inkább driver hibának gondolnám, mint az AVR hibájának.
Handshaking probléma nálam is szokott lenni, csak a TV és AVR között, de néha van, néha hetekig nincs, nem tudom mitől függ... Korábbi Pioneer-nál is volt, azelőtt Onkyo-nál nem volt (ugyanezzel a tv-vel).
-
drdr
senior tag
Egy régi (Asus P5QSE; PCIe2.0 x16) gépet kellene feltuningolni. Max. fullHD, HD audio (TrueHD DTSHDMA) - hdmni passthrough, WIN10 64 és Kodi.
Egy MSI R5 230-at néztem ki kicsivel 10e alatt. Nekem úgy tűnik megfelelne a fenti feltételeknek.
Jól látom? Esetleg más olcsó megoldás?Köszi.
-
drdr
senior tag
válasz
stigma #46787 üzenetére
Csak a pontosság kedvéért, Intelről beszéltek igaz?
AMD vonalon W10 és Kodi 17 tökéletes HD audiora (beleértve a DTS:X és Atmos-t is), felezett (SBS/OU) 3D is megy. Kodi MVC-vel a frame packed 3D is jó volt 1-2 hónapja. Nekem viszont Ubuntu desktopon nem sikerült Kodi-val HD hangokat előcsalni (legalábbis stabilan AMD-n, ahogy a Kodi wikiben is van)..
-
drdr
senior tag
válasz
Pityu89 #46529 üzenetére
Ha van házimozi erősítőd a wasapi-t bekapcsolva érdemes hagyni és a passthrough-ot is bekapcsolni. Nekem igazából a Kryptonnal volt akadás, minden más korábbi verzióval és fork-kal jó volt. Az új videó lejátszó, pontosabban az állítólagos AMD codec hibája miatt akad. Valami olyasmi történik, hogy időnként vissza veszi az apu az órajelet, akkor akadt. C6 kikapcsolásával megoldódott. Nekem nem pörög a ventilátor (Big Shuriken 2).
-
drdr
senior tag
válasz
Pityu89 #46486 üzenetére
A Krypton akadását kijavították (RC3). Tedd fel a legújabb Crimson drivert, állítsd be a kodit ahogy kell, (teljes képernyő nem ablak, film fps-hez állítja a képfrissítést és nem a tv-hez, függőleges szinkron: mindig..., DXVA2)
A BIOS-ban kapcsold ki a C6-os energiatakarékos módot (nálam ha ez be volt kapcsolva akadt mindenképp). Updatelt Win10-zel ennek jónak kell lennie. -
drdr
senior tag
válasz
Nono0000 #46107 üzenetére
Azt nem írtad meg melyik Kodi, de ha Krypton, akkor az akadozni fog AMD-n. Ha a DXVA2 gyorsítást kikapcsolod és a videó render-t pixel shader-re állítod akkor nem fog szaggatni, legalábbis FHD-ig. Én próbáltam régebbi 14.x catalysttel is, de a Krypton azon sem volt jó. A Kodi team szerint driver hiba, szerintem nem, csak a Kryptonnal van gond, semmi mással nincs.
-
drdr
senior tag
válasz
banderasz77 #45914 üzenetére
Melyik Kodi ez?
-
drdr
senior tag
Ennek a fórumnak a fejlesztőit hol lehet elérni? Login után gyakran újra be kell gépelni az emailt és passwordot, mert látszólag belép, de mégsem.... és nem azért, mert elgépelném.
Mindez Firefox-on (nem mentem a jelszót, mindig be kell írnom.....), pár hónapja már ilyen, napi 5-10 belépés alatt 1x legalább előfordul. Más gépen is és androidon is, Opera alatt (is).... -
drdr
senior tag
válasz
devil-k #45459 üzenetére
Igen, a mai nightly-t próbáltam, a hang rendben, de a kép, mintha 5 fps lenne...
Valami dekóder hiba van az AMD driverben. Ezt az AMD is írta valahol az oldalán.... (Ill. a Kodi fejlesztők is azt sugallták), de kipróbáltam pár régebbi Catalyst verziót egészen 14.12-ig, egyikkel sem volt jó. Jarvis még rendben, bár ott is volt kisebb probléma időnként BD iso lépepésekor, de az legalább tovább ment... -
drdr
senior tag
Ez a Krypton Beta5 katasztrofális... Ami eddig jó volt, most az is akadozik, szaggat...
-
drdr
senior tag
válasz
dunkel #45317 üzenetére
Nem tudom. Amd-vel sosem sikerült még normálisan Linuxon kodi-zni... Windows-on kisebb problémákkal Jarvis jó. A Krypton van szét ba...rmolva... log-ban látszik, hogy dekódolási hibák vannak, de Jarvison nem látszik a képernyőn. Mellesleg nem egyedi probléma...PDVD-vel sincs gond.
-
drdr
senior tag
válasz
gjanner #45273 üzenetére
Ez nekem is megvan. Nekem a 17-es Kodi csinálja főleg. Bizonyos részek állnak a képenyőn a többi ugrál és zölden villog is.... Hang megy tovább. 16-ban (Jarvis) ott néha megakadt fejezet ugráskor, de beletekerésre többnyire ment tovább... Egyébként ezt tapasztalom már legalább Gotham óta AMD-n (A8-7600).
Legfrissebb Crimson Catalyst 16.92 fenn, régebbit nem tudtam feltenni a friss windows-ra az újabb bétaval meg ue. a helyzet. Éppen ezért riportoltam is a hibát itt: http://trac.kodi.tv/ticket/16979
(A cím ne tévesszen meg senkit, telefonról nyomtam, BD-t átírta BE-re
)
A Kodi csapata azt mondja AMD driver hiba... Intelen teszteltem, ott jó valóban. Akinek ilyen problémája van ezen a Bug ticketen riportálhatja/támogathatja (még a végén kiadják a Kodi-t az AMD hibára hivatkozva...)
AMD a legfrissebb driverében ír H264-es dekódolási hibákról... Viszont nekem a Jarvisban még nem jelentkezik ilyen durván ez a probléma, mint Kryptonban...
-
drdr
senior tag
Csak érdeklődnék, hogy Kodi Krypton Beta3 videó lejátszás rendben? Mikor "beletekerek" elkezd ugrálni a kép, 1-1 frame-nél leragad, csak bizonyos képrészek "frissülnek" és zöld villódzás történik... Minden típusú videoval (iso, mkv...) ami korábban jó volt...
Legfrissebb AMD driver (A8-7600), W10 x64...Tapasztalat?
-
drdr
senior tag
válasz
Patice #44920 üzenetére
A helyzet az, hogy a hangok átengedése meg sem jelenik a Kodi-ban, nincs pipálható HD képes receiver opció sem.
Egy Ati (v. AMD) HDMI és a Default (ami ugye az előbbi) eszköz van amit ki tudok választani... Ezekkel sok csatornás PCM megy ki, de nem jó a hangja...Mellesleg akadozik a kép is és a hang pattan 1-1-et időnként...Töröltem a pulse audio-t én is. Az alsa fenn van/volt, de akkor meg hang nincs, sőt az az egy hang eszközöm el is tűnt...
-
drdr
senior tag
Hello,
van valami mód Ubuntu 16.04.1 LTS + Kodi 16.1 beállítására, hogy AMD A8-7600-on menjem a HDMI passthrough (bitstream)? AMD linux driver még nincs tudtommal, a community driverrel nem sikerült pulseaudiot és alsa-t rávennem, hogy menjen a bitstream... (sőt már hang sem volt a végén...)
Kipróbáltam 14.04-et is, ott van AMD driver, de nem ment fel, mert egy féltucat dolog "nem volt telepítésre jelölve" (mert már telepítve volt)...
Szóval, van mód/lehetőség AMD APU-t Ubuntu + Kodival használni? -
drdr
senior tag
A Kodi 16 Beta2 (Jarvis), ha jól tudom már tartalmazza a DX11-es implementációt.... Nekem úgy tűnik, a 24Hz-es problémát, még mindig nem oldották meg, még mindig skip-pel ~40mp-ként...
Megerősítené ezt valaki v. rossz videóval próbálkozom??? -
drdr
senior tag
válasz
Blabcsi #36907 üzenetére
Nekem ez valamiért nem működik. A fenti listát bekopiztam egy IPTV.m3u file-ba és betallóztam a PVR IPTV Simple Client-be majd elindítottam. Mindig azt mondja, "Nincs PVR ügyfél elindítva, várj amíg elindul egy"...
Valamit kell még beállítani? (Kodi 15.1)SzerK:
Bocs.... működik mégis....
-
drdr
senior tag
Az új 15.7-es Catalyst A8-7600 és Win 8.1-gyel 709-es színteret ad vissza. Tegnap szórakoztam az erősítő androidos vezérlőjével akkor vettem észre, az input 1080p/60 v. 24 YCbCr444/36bit és xvYCC709 a színtér... Korábbi catalyst nem tudta ezt. A TV beállításai között is megjelent olyan beállítás, ami csak deep color estén válik engedélyezetté.
Kár, hogy a legtöbb anyag mind korlátozott színterű....
-
drdr
senior tag
válasz
CirrMee #36300 üzenetére
Mindenképp csinálj mentést, van add-on hozzá (én nem használtam még), a média tárad exportálhatod, abból szükség esetén mindent megtalál ugyan úgy. Ha van advancedsettings.xml-ed, azt is mentsd le....
(Én exportálom a médiatárat (külön fájlokba) és uninstallok általában mindent. Viszont nincsenek borzasztó beállítasaim, Aeon Nox... néhány kiegészítő és ennyi. kb. negyedóra és újra működik a rendszer...., ezért egyszerű a helyzetem)
-
drdr
senior tag
válasz
aquariusaqua #36296 üzenetére
Kodi-ban van néhány szabály a fájl név és felirat elnevezésre. ez a valami.hu.srt és valami.en.srt nem olyan borzasztó szerintem, mellesleg a usernek is kellemesebb, rendezettebb fájl struktúrát ad... Hypolt vagy nem, azért nem várható el, hogy bármit mellé dobsz és tudni fogja mire gondoltál....
-
drdr
senior tag
Én is feltettem már a 15.7-es catalyst-ot és rc2-es Kodi-t. Nincs baj velük működik mint korábban...
Igazából a Kodi-val van problémám, volt néhány mkv és iso, amibe beletekerve nem volt kép v. zöld kép maradt, a hang megy tovább de kép nincs..... Ezt javították részben, mert most meg néhány másik videóval csinálja, amik jók voltak korábban....
-
drdr
senior tag
válasz
PeterPH #34698 üzenetére
Értem ill. tudom a backend feladata, viszont a interaktív kapcsolat a kodival van. Ha van 5 tunerem és én 2-ről felvételt akarok egyet meg nézni, akkor ez mennyire kivitelezhető "monitorozható/felügyelhető" a Kodiban egy távirányítóval/billentyűzettel anélkül, hogy a backend-et kellene piszkálni, megy minden automatikusan?
-
drdr
senior tag
válasz
interstate76 #34696 üzenetére
Épp kérdezni akartam, hogy valaki tudja-e, hogy Kodi képes kezelni dual tuneres megoldásokat? Azaz egyik tuneren elindítani a pvr-t a másikat nézni. (Vagy ahogy én tapasztaltam Amiko Alien 2-vel, hogy nem volt megadva, hogy melyik tuner mit csináljon, de ha elindítottam egy felvételt, akkor kapcsolgathattam nyugodtan közben... )
MediaPortal-lal emlékszem több tunert is be lehetett állítani. Vajon egy ilyen dual v. quad kártya is 2 v. 4 tunerként adható meg? ...és ez hogyan realizálódik a kodiban?
(Google-ban keresőszavakra sok mindent nem találtam eddig..., bár sok időm nem is volt rá). -
drdr
senior tag
Ez driver szinten dől el (vagy inkább hardver szinten), ha már benne van a kártyában/kártyán, akkor működik is. Az is lehet, csak akkor jön megfelelő stream belőle, ha a megfelelő CAM és előfizetői kártya benn van a CI modulban...
Külön smart card-os megoldás is működhet, linuxon meg is van (pl. dreambox és klónok és egyéb beltérik), Windows-on is vannak CAM szolgáltatások, biztos össze lehet hozni, de mint fentebb írták, nagyon utána kell nézni, mi mivel kompatibilis.
-
drdr
senior tag
válasz
interstate76 #34682 üzenetére
Esetleg itt is szétnézhetsz, kicsit drágák, de talán használtan olcsóbban meg lehet kapni....
-
drdr
senior tag
válasz
Pepszi #34585 üzenetére
Ahhoz, hogy pure directben jól szóljon, jó forrás, jó erősítő, de -azt tapasztalom- leginkább jó hangdoboz kell. Ha valamelyik nem igazán van a toppon, marad a hangszín szabályozás (és/vagy szoba akusztika korrekció) .
Én azt mondám, mint előttem szólók is, hogy USB DAC egy audiophile optimalizált OS-en pl. W8.1 vagy linux és azt hallgasd meg a sztereó erősítőn. Ha ez nem járható, akkor koax v. hdmi passthrough (felbontástól és bitrátától függően), szintén optimalizált OS-en. Ezt vedd alapul, ne a teló jack kimenetét, de több forrás anyagot próbálj ki és csakis veszteségmenteseket....
-
drdr
senior tag
válasz
Pepszi #34576 üzenetére
KODI-ból átengedéssel (passthrough) kellene a Denon házimozi erősítőbe, dekódolja a 3808....
Telefon jack kimenetét nem lehet azért hallod jobbnak, mert színezi (equalizer, mély kiemelés stb...) a telefon?(Én nem hiszem, hogy a sima füles jack kimenet jobb, mint a dekódolt stream) Esetleg még a 3808-at pure directbe kell kapcsolni.... Azért a telók nem szoktak audiophile minőséggel szolgálni (analóg kimeneten) milyen telefon ez? -
drdr
senior tag
Kipróbáltam az 15 alpha2-t, láttam fixáltak pár dolgot, de nekem megnt megállnak a videók beletekeréskor (bár nem fagy meg), ill. megint tapasztalok mikro-remegést/szaggatást (A8-7600) (pedig korábban javították). A flac-kkal is bajom van, annyira halk lett a lejátszás, nagyon fel kell venni az erősítőn a hangerőt és a dinamikája is laposabb... MP3-ak hangosak, és egyik-másik flac is, de néhány halk, nem tudom mi a különbség. előerősítés szintjén is próbáltam állítani, de hatástalan...
Más is tapasztal ilyeneket, vagy csak én keltem bal lábbal és bot füllel???
-
drdr
senior tag
válasz
tom_tol #34096 üzenetére
Ez így nem teljesen igaz. van más is: Stereoscopic player a neve. Másik topicban folytak kísérletek vele... én még nem próbáltam egyenlőre.
-
drdr
senior tag
válasz
Oszilaci #34017 üzenetére
Akadozás akkor szokott lenni, ha a hangbeállítások nem jók. Pl. nem passthrough-ra van állítva a hangeszköz.
Ha nincs hangja valaminek, akkor a lejátszó ablakban a helyi menüben a hangbeállításnál váltani kell hangsávot,vagy ott kivenni a pöttyöt a közvetlen hangtovábbítástól, majd vissza. Rendszerint megjavul.... Sajnos ez elég régen hiba már... -
drdr
senior tag
válasz
stickermajom #33844 üzenetére
Azért egy villanyszerelővel is érdemes lenne átnézetni a lakáson/házon belül a vezetékezést. Esetleg egyes "nagy" fogyasztókat másik körre tenni. Ha nincs gond a belső (mérőóra utáni) hálózattal, akkor az áramszolgáltatónál is lehet reklamálni a a hálózati feszültség minősége miatt).
-
drdr
senior tag
válasz
anti22 #33688 üzenetére
Itt is van hasonló probléma, bár ez egy évvel ezelőtti. Megfogom próbálni relatek driverrel is, bár a topic vége felé sikertelen volt....
Mondjuk érdekes, mert az APU-mal semmi gond, csak Catalystot telepítek, az asztali AMD HD 7790 meg nem jó Catalysttel, legalábbis az Omega óta.... (bár még nem próbáltam régebbit telepíteni...)
-
drdr
senior tag
válasz
anti22 #33688 üzenetére
Igen, most nekem nem a realtek-kel van bajom, nincs is a rendszerben, hanem az alap windows HDMI Audio driverrel...
Mindig kézzel telepítem a Catalystot, mert vannak olyan összetevői, ami nekem nem kell....
A baj ott van, ha a Device managerben felkiálltójeles a HDMI audio, a catalyst fel sem kínálja a telepítés lehetőségét, ha a HDMI Audio (by windows) telepítve akár kiveszem a pipát, akár nem a Catalyst installerben, később nem tudom kézzel módosítani, nincs lehetőségem az AMD drivert kézzel telepíteni nyomát nem találtam a gépen, nem is telepíti fel egyáltalán és ha volt pipa akkor a riportban "failed"....Esetleg van ötleted hol találom meg az inf-et pl., amivel aztán device managerből tudnám kézzel telepíteni (vagy legalábbis megpróbálni)?
Itt van hang csak éppen nincs HDCP támogatás és max 48kHz és 16bit amit képes lejátszani. A speaker setup is csak sztereót enged beállítani...
Illetve zolaas eredeti problémáját látva, fentebb írta, hogy realtek HDMI-t lát a wasapinál... Nekem azzal szintén nem volt jó korábban (másik OS-en, másik alaplappal)...
-
drdr
senior tag
válasz
zolaas #33661 üzenetére
Nem kell a realtek driver, még FM1-es alaplapom volt, akkor nekem is a realtek kavart be. Tiszta windows telepítés, az alaplapi relatek hang eszközt (ha van) jobb ha kikapcsolod biosban (nég a Win telepítése előtt), vagy legalábbis amíg nem sikerül rendesen telepíteni a Catalyst-ot.
Amikor felment a Catalyst Omega, A végén nézd meg a riportot, nincs-e valami "failed" a telepítés során. Nekem most -igaz- Win10-en, de nem akar felmenni a AMD audio drivere, Korábbi catalysttal nem volt gond....és csak annyit ír a catalyst manager, hogy warning keletkezett a telepítés során. (Szerintem azt kellene írnia, hogy full sz@r lett az audio felepítés...)
Szóval szerintem nyoma se legyen a rendszeredben realtek-nek, se a XBMC/KODI-ban se a Device Managerben, látszódjanak a frekvenciák egész 192kHz-ig, 24bit... és a HDCP támogatás. Majd a Kodi beállítások....
-
drdr
senior tag
válasz
zolaas #33614 üzenetére
Nem tudom elhangzott-e már a kérdés, de a tálca ikonoknál a hangerőszabályzón jobb-klikk és lejátszó eszközöknék, ha megnézed a tulajdonságokat, akkor látszik hogy a HD formátumokat is tudja és a magasabb bitrátát és felbontásokat? Milyen OS ez? (csak azért mert most nekem is meggyűl a bajom a catalyst omegával audio driver terén, mondjuk ez Windows 10)....
-
drdr
senior tag
válasz
tupacamaru #33530 üzenetére
Itt egy leírás hogyan lehet pl. "Mese" menüt létrehozni...Remélem segít...
-
drdr
senior tag
Elég sok javítás volt a Kodiban a Gotham óta, ami a hang és videó lejátszás minőségét is érinti. Szerintem stabil Helix verzióra nem érdemes frissíteni, viszont az 15 Alpha verzióra igen.... Mindenképp tiszta telepítést...De mivel eddig halogattad a frissítést, most már szerintem várd meg a 15-ös release-t...
-
drdr
senior tag
Kodi kérdéseim lennének, az utóbbi "fix"-ek nekem nem igazán hoztak javulást:
1. videók indításakor, véletlenszerűen némán indul a lejátszás. Az erősítő sem kapcsol semmilyen DD, DTS v. egyéd módba... Az (helyi) audio menüben kell hangsávot váltani v. hang átengedés ki/be kapcsolni és akkor megjavul...
2. az újabb BD mappa v. iso-k lejátszásakor nem lehet lépkedni a videóban (kurzor fel/le, jobb/ball), mert egyszerűen megáll a kép v. zöld lesz, a hang megy tovább. Aztán ha várok pár percet lehet hogy folytatódik a lejátszás képileg, de jellemzően nem. Ide-oda ugrálva a filmben esetleg megjavul, de legtöbbször előlről kel kezdeni. Korábbi 14-es verzióban ilyenkor a kodi és a gép is vele együtt legtöbbször lefagyott ez most már nem történik...
3. A kodi menüiben v. filmlistában állva, majd megnyomva egy gombot pl. fel/le a listában, egy szakadás lép a képbe, mint régen a crt-nél, mikor vmi nagyáramú fogyasztót bekapcsoltunk, az egy csíkot/zavart okozott a képen. Olyan mintha a függőleges szinkronnal lenne baj egy pillanatra (pedig be van kapcsolva). Szóval menüben állva, 60Hz frissítés mellett... böngésző vagy más app nem produkálja csak a Kodi. Baromi idegesítő tud lenni.... nem mindig, leginkább csak amikor egy pár mp-re megállok egy filmen, majd tovább lépek...
Más is tapasztalja ezek közül valamelyiket?
-
-
drdr
senior tag
válasz
noorbertt #32621 üzenetére
"Van olyan hogy light Windows? Vagy hasonló a szerverhez de minden szükséges kodeket vagy ami kell az tartalmaz? Esetleg média lejátszónak készült verzió?"
W10 lesz többfajta windows elvileg, kodek nem kell semmi, a Kodi feltesz magának mindent ami kell, a PDVD szintén gondoskodik magáról...
-
drdr
senior tag
válasz
noorbertt #32612 üzenetére
Aktív/passzív 3D tv, nem számít, de BD3D-t csak a PowerDVD tudja frame packed módon kitolni a hdmi-n (azaz a kép FHD képet egymás után), ahhoz Windows kell...
Ha csak felezett 3D-t (SBS/OU) akarsz nézni, amit a TV rak össze (esetedben passzív) 3D-vé, ahhoz elég a Kodi, nem kell PDVD, így a Windows sem kikötés... -
drdr
senior tag
válasz
noorbertt #32608 üzenetére
Ha BD3D-t akarsz, akkor PowerDVD-t kell használnod (tudtommal ez az egyetlen ami frame packed 3D-t kitolni hdmi-n). Ha sok 24fps-es (nem 23.976!) filmet néznél, akkor W7 javasolt, egyébként W8.1 v. W10. Utóbbi is teljesen jó és jelenleg ingyenesen elérhető.
Felezett 3D (half SBS/OU, passzív esetén az utóbbi a preferált), akkor jó a linux is, nem kell PDVD....Nem kell bántani a Kodi-t, teljesen jó, főleg ha FHD-t akarsz lejátszani (más kérdés, hogy nem minden iso-val boldogul maradéktalanul, de lejátsza őket).
Ha minőségi hangot akarsz zene lejátszás v. film alatt, akkor kell alkalmaznod valamelyik audiophile alkalmazást/scriptet, de legalább minimálisra szorítani az OS-re telepített alkalmazások számát. (Tapasztalatom szerint, már egy uTorrent is rengeteget tud rontani, és érdemes lehet kikapcsolni néhány windows szolgáltatást vagy inkább egy optimalizáló scriptet/alkalmazást használni....).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest