- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Netfone
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Mobil flották
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
vitezlejszlo #38163 üzenetére
Én is GT210-es kártyát használok. Ubuntu alatt nem sikerült DTS-HD-t kicsalni belőle, mégpedig a PulseAudio miatt. Emiatt csináltam egy plusz partíciót, amire került fel OpenElec, azzal minden hang megy gond nélkül.
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
vitezlejszlo #38105 üzenetére
Válaszolok magamnak, hátha mást is érdekel.
Nvidia GT210 + Kodi + ubuntu 15.04 + nvidia.340: Linux alatt volt hang, de Kodival nem.
Kicseréltem a VGA-t egy nvidia GT720-ra (msi, ddr3, 1G ram, passzív hűtés), ezzel még linux alatt sem volt hang. Aztán frissítettem a legújabb 355-ös driverre repóból (nvidia oldalról letöltöttel nem indult az X), majd Puvacontrol-ban bekapcsoltam az összes formátum támogatását és 5.1-re tettem a ugyanitt rendszert.. Ezután KODI-ban HDMI-re tettem az audio-t, és minden pöpecül megy, 5.1-ben jönnek a filmek, ahogy kell. Érdekes, hogy nincs HDMI throughput az audio beállításoknál, ennek ellnére műköik jól.
-
BullZeye
veterán
válasz
vitezlejszlo #37595 üzenetére
VGA driver hiba, nekem is volt ilyen, megoldás egyszerű, áttértem linuxról windows-ra, és abból is w8, mert w10 alatt sincs normális driver HD3000-hez
-
Patice
Topikgazda
válasz
vitezlejszlo #32309 üzenetére
Köszi!
Erre pont tegnap előtt figyeltem fel egy ismerősömnél és KODIbuntu alatt csak sztereó ment ki.
Utánanézek ezeknek.
-
Patice
Topikgazda
válasz
vitezlejszlo #32105 üzenetére
AMD platform alá lehet kell a HDMI-hez megfelelő driver, mondjuk egy legfrissebb Catalyst, persze a linuxos verzió, hogy működjön. Szerintem.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
vitezlejszlo #32103 üzenetére
Beállítás szint (settings level) haladóra (expert) van állítva?
Ebben a hozzászólásban van egy kép az én beállításaimról.
-
CirrMee
addikt
válasz
vitezlejszlo #31703 üzenetére
Nálam akkor pattogott, amikor a hangot próbálta szinkronizálni a képhez.
-
superTibcsi
aktív tag
válasz
Én is várnék erre a válasz. Ugyanaz a konfig + Ubuntu.
Zárt driver nálam hibát írt, én is a nyíltat használom.
-
vitezlejszlo
őstag
válasz
Azt még hozzá tenném, hogy AC3-as hangnál vettem észre, és nem a filmben van a zaj, mertha vissza tekerem, akkor másodjára meghallgatva ugyanott már nem pattog-recseg.
Köszi
laca
-
korcsi
veterán
válasz
vitezlejszlo #31321 üzenetére
VAAPI-t kapcsold ki, és azokat a beállításokat próbáld, amik a leírásban meg vannak adva.
Lejátszás közben "O" gomb, kiírja az adatokat, mivel dekódol stb. -
vitezlejszlo
őstag
válasz
vitezlejszlo #31319 üzenetére
Leszedtem az AMD hivatalos driverét, most a Kodi szerint is valami 3.x. -es MESA driverrel megy. A jelenség ugyanaz, egy mag 100%-on és szaggat, a többi nem csinál semmit. A gyorsításnál minden VPDAU meg a VAAPI is engedélyezve van. De nem minden videónál bohóckodik. Négyből kettőnél ez van. A másik kettőnél ami jó ott minden mag 10% alatt teker...
Reinstall lesz ebből....megnézem kíváncsiságból az Openelecet is (bár az is fekete képernyős volt a boot végén) meg a xbmcbuntut is a másik kernellel, mert ez a bugzás baromira idegesít. A kodi amúgy a december 23-as
laca
-
korcsi
veterán
válasz
vitezlejszlo #31315 üzenetére
Ma tettem fel próbára 14.10-es ubuntut, a mellékelt leírás (egy-két dolgot javítani kellett benne) alapján. Most már mindent eszik (killa sample, 20-30Mbit fullhd interlaced anyag stb.) , eddig (14.04-el) mpeg2-re megborult a gép,
-
korcsi
veterán
válasz
vitezlejszlo #31299 üzenetére
A hivatalos driver az a fglrx akar lenni? Már nincs rá szükség, a nyílt forrásúval is megy a gyorsított lejátszás.
-
asanotadanob
tag
válasz
vitezlejszlo #31299 üzenetére
Ha ragaszkodsz az Ubuntuhoz, akkor miért nem XBMCbuntu, nyílt driverrel? Nálam a hivatalos AMD driver használhatatlan volt, pl. nem volt benne overscan menü.
Szerk.: Én is linuxot használok desktopon, de nekem is AM1-es platformom van és azon a win 8.1 vált be.
Szerk2.: Én WD-ről váltottam, és volt egy átmeneti időszak, amikor majdnem megbántam, de most már túllendültem rajta, mindent beállítottam és imádom.
-
Celtis
veterán
válasz
vitezlejszlo #30739 üzenetére
Mind a Rasp mind az Asus csak 10/100-as LAN csatlakozással rendelkezik. Valószínűleg a géped gigabites.
Esetleg a hálózati sávszélesség lesz a ludas. -
Warter
addikt
válasz
vitezlejszlo #30741 üzenetére
buffermode-ot próbáltad? állítólag xbmc-ben bugos volt, de most néztem kodiban működik.
-
dabadab
titán
válasz
vitezlejszlo #30739 üzenetére
"Router samba ok, mert az asztali gépen hiba nélkül megy a beszaggatós jelenetnél."
Nem feltetlenul, lehet, hogy ott csak nagyobbra van allitva a buffer.
Egyebkent ethernet vagy drotnelkuli halozat? Mert a wifi eseteben siman lehet, hogy a tenyleges adatatviteli sebesseg messze nem eri el a 70 Mbitet. -
Kiskopika
senior tag
válasz
vitezlejszlo #30735 üzenetére
En a transmission gui t hasznalom a lapptopomon elereskent. Konkretan mintha helybe toltenek le, meg a letoltes helyebe is tudok bongeszni. Bar arra nem jottem ra, hogy maga a transmission mert tolt sokkal kevesebbet fel mint mondjuk az utorrent vagy mas kliens
-
varmi2
nagyúr
válasz
vitezlejszlo #30723 üzenetére
Nem lesz semmi gond a video gyorsítással am1-s platformon, nyugodtan választhatod azt. Nem fog szaggatni.
-
varmi2
nagyúr
válasz
vitezlejszlo #30715 üzenetére
Még egy Sempron 3850 is elég oda, szerintem. Hozzá egy 2GB ram, egy itx alaplap, és kész is. Ház, táp, már az ízlés kérdése. Ezt openElecre értettem, jövőre én is bevállalok egy ilyen kombót. Jelenleg net+ zene 24/7ben egy Athlon 5350-t használok 4GB rammal, meg Asus am1m-a lappal. Teljesen elégedett vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Parfüm topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest