- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gombinyó
őstag
válasz
Black Gobbo #59098 üzenetére
4-5 éve nem gyártják már. Sofabaton X1-et találtam, ami talán jó lehet, de az is lutri ~70e ft-ért.
-
Gombinyó
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #58647 üzenetére
Sehogy, neked nem igazán van alternatíva. De abban igaza van, hogy sokaknak jó megoldás lehet egy mp is. A nagy átlagnak biztos.
-
Gombinyó
őstag
válasz
SunMount3r #58569 üzenetére
Próbáld ki, ha működik szólj!
Nekem egy Intel® UHD Graphics for 13th Gen Intel® Processors (ennek komolyan nincs rövidebb neve?) van. Ha menne én is rászánnám az időt. -
Gombinyó
őstag
válasz
Garsza #58538 üzenetére
Az hogy milyen hangos inkább a benne lévő diszk/sdd határozza meg. A NAS-ban lévő venti eleve halk, de cserélhető is még halkabbra. Én is beraktam a spájzba, így senkit nem zavar. Ajánlatot inkább a Synology topikban kérj, az elvárásaid pontosan megfogalmazva (mekkora tárhely, milyen szolgáltatások, stb.). Egyébként mindent tud amire neked kellene.
-
Gombinyó
őstag
válasz
Balázs0916 #58393 üzenetére
A 11 már pucolható. [link]
-
Gombinyó
őstag
Intel N100 vagy Ryzen 7 5700U lenne jobb választás filmezni? Nem akarok képjavítózni csak menjen röccenés nélkül kodival a 4k hdr playback. Minipc-ben nézem ezeket, két db hdmi 2.0 kimenettel. Van bármi előnye a ryzennek ha csak windows-os filmezés a cél? Árban kb dupla annyi lenne (50 vs 100e ft).
-
Gombinyó
őstag
válasz
huliganboy #58354 üzenetére
Bőven.
-
Gombinyó
őstag
válasz
huliganboy #58351 üzenetére
Kicsit kusza lett
Plex szervernek jó ez a gép, de én akkor már xpenologyt raknék rá sztem és akkor egy csomó más szolgáltatást is el tudna látni igény esetén pár kattintással.
A plex kliens az magán a 4k tv-n futna, igaz? Vagy ez a gép lenne a kliens is egy hdmi-vel rákötve a tv-re? -
-
Gombinyó
őstag
válasz
SunMount3r #58307 üzenetére
Azt nem írtam, de én is az N100-ast néztem. Köszi a válaszokat. Notebook ram meg nvme ssd dugig van itthon úgyhogy az általad linkelt barberone is tökéletes. A 2 db hdmi port elég.
-
Gombinyó
őstag
Mit gondoltok mennyire lenne jó választás egy ilyen vagy hasonló mini gép htpc-nek?
[link]
Azon gondolkodom, hogy leváltanám a mostani dell midi gépet ilyen kisebb gépre. Windows alatti 4k playback a cél. -
Gombinyó
őstag
válasz
agaron #57186 üzenetére
AMD G-s procival [link] [link] építenék egy HTPC-t a helyedben mATX vagy mini-ITX (ez valamivel drágább móka) méretben. Az alaplapon HDMI 2.0 vagy HDMI 2.1 csati legyen.
Intel téren már elvesztem most mi a helyzet, de mintha valahol olvastam volna, hogy az IGP-ből kivették a HDR támogatást az új szériáknál.
DisplayPorton meg kell nézni az eszköz leírásában, hogy át megy-e a HDR rajta DP-HDMI adapterrel pl. -
Gombinyó
őstag
válasz
Dorian #57175 üzenetére
Win: Az OEM license a gépre szól (alaplap, notebook), ha SSD-t cserélsz az semmiben nem befolyásolja. Telepítés után tudod aktiválni. Mostanában már amelyik gépen egyszer aktiválva lett nem is kér CD kulcsot, hanem automatikusan aktiválódik. Rosszabb esetben beírod a kulcsot...
Ha BIOS-ig eljutsz olyan nagy para nem lehet. Ott nem látja az SSD-t?
Windows bootolható pendriveról be tudsz bootolni? Ha a Win telepítő látja a belső tárhelyet lehet SSD-t se kell cserélni csak újra húzni az oprendszert. -
Gombinyó
őstag
válasz
Smiley #57151 üzenetére
Az is vicces, hogy nekünk meg van Netflix, HBO Max, de én is inkább a webripet nézem, mert a madVR még valamennyit javít a képen a 4K streamhez képest, ha HTPC-n játszom le. A VGA HDMI portját pedig valamivel többre tartom a TV optikai kimeneténél hang szempontjából, bár ez lehet teljes tévút.
-
Gombinyó
őstag
válasz
viperabácsi #57137 üzenetére
Elvben az X300 támogatja a felsorolt procikat, úgyhogy működhet.
Tápot azért nézd meg mennyire terhelhető. Illetve ebben a pici házban a CPU hűtés is kérdés. -
Gombinyó
őstag
válasz
viperabácsi #57134 üzenetére
ha cégre venném akkor is áll a 15 napos elállás szerintetek ?
Nem... -
Gombinyó
őstag
válasz
zetsupoet #57132 üzenetére
Újban gondolkozol? Ha igen, akkor AMD Ryzen 5 4600G-re építkeznék, A520M-es lappal, pl: [link] Ezen van HDMI 2.1 port a 4k 60hz-hez. RAM, HDD, táp, ház és SSD tetszés szerint.
Rendszernek Windows-t használnék, Linuxon nem boldogultam a HDR-el, legalább is én.
Ha nem fér bele a keretbe, akkor használtan néznék, szintén AMD APU vonalon gépen 2X00G procival. -
Gombinyó
őstag
válasz
Khaosz55 #57114 üzenetére
Már nagyjából vége, nem igazán éri meg, ezért is van sok eladó vga, beesett árakon. A bányász kártyákkal sincs semmi gond rgyébként, ha karban voltak tartva. Sok klímás helységben, újra pasztázva és padozva futott 60-70 fokos memory junctionnel, ráadásul folyamatosan, nem melegedett fel és hűlt vissza állandóan, mint pl egy gamer pc-ben.
-
Gombinyó
őstag
válasz
python1 #56935 üzenetére
Ezt annyiban azért cáfolnám, hogy ha van 4k-hoz alkalmas gpu, akkor nem kell az erős cpu, hiszen a munkát a gpu fogja végezni. Nekem a felsoroltaktól jóval gyengébb proci mellett is vígan ment a 4k mozi, akár madvr-el is. Akkoriban elég sok filmet megnéztünk és nem volt olyan ami ne lett volna teljesen folyamatos. Volt Pentium G4600 is, meg 7. gen i5 is, mindkettővel jól ment. Most kukáztam az épített géppeket egy Dell Ispiron brand pc-re, amibe átkerült a gtx1030 is.
-
Gombinyó
őstag
válasz
valintisti #56911 üzenetére
Erre a célra vennék egy HP Proliant microservert, akár használtan gen 8-tól felfelé és nem építkeznék consumer alkatrészekről.
A NAS mellett ketyeg egy ilyen is itthon fájlszervernek, ssd rakható bele + 4db 3,5 hdd, akár raiddel. Torrent is ezen megy. Ha kell egy LP gpu rakható bele. -
Gombinyó
őstag
válasz
devil-k #56878 üzenetére
Valszeg annyi, hogy ez egy külön álló fejlesztés a Koditól és nem vitték tovább. Nem a Kodi fejlesztői csinálták sztem.
DSPlayer is a DirectShow-based media player for Kodi Entertainment Center. DSPlayer development is handled through its own branch, which is kept in sync with changes to the official Kodi codebase.
-
Gombinyó
őstag
válasz
python1 #56817 üzenetére
Érdekes amiket írsz, jó olvasni.
Ezeket a szerver lapokat mibe rakod bele? Milyen házba? Illetve a hűtést mivel/hogyan oldod meg?
Én szerver üzemeltetéssel foglalkozom és nem raknám be a nappaliba egyik vasat sem, mert ezeknek egyrészt állandó klímás helység kell, illetve a gyári hűtésük hangos is. Fura ez a fajta felhasználás. -
Gombinyó
őstag
válasz
bnorci71 #56761 üzenetére
A HDR-el semmi gond Windowson, a DV nem megoldott.
A tv-k lejátszója még mindig nincs fasorban se egy hálózati lejátszótól vagy HTPC-től. Már ott bukik a dolog, ha van otthon egy valamire való házimozi rendszer. Legalább is én nem találkoztam még olyan TV-vel, ami tud DTS-HD vagy TrueHD bitstreamet. -
Gombinyó
őstag
válasz
SunMount3r #56702 üzenetére
Én úgy tudom szoftveres korlát van etéren, nem a hardver nem tudja a DV-t.
-
Gombinyó
őstag
válasz
spiky03 #56681 üzenetére
Streamingre kell a plusz eszköz? A megjelenítő nem oldja meg? Én a TV-n lévő appokkal streamingelek és egy optikai kábellel vissza van vezetve a tv-ből a hang az erősítőbe, amin átmegy a dolby, komolyabb hangsáv annál nem jellemző a szolgáltatóknál.
Offline filmezni meg ott van a HTPC 3 HDMI kimenttel, Harmonyval, Kodival, ennél több nem kell a ma a 4k bd remuxokhoz. FullHD-hoz meg egy régi miniATX-es lap is elég AMD vagy Intel IGP-vel tetszés szerinti házba csomagolva. -
Gombinyó
őstag
válasz
bajnokpityu #56632 üzenetére
Megmondom őszintén nem figyeltem. Régebben rá voltam ezekre függve, pont amiatt AMD-ztem, de most örülök, ha jut időm 1-2 hetente megnézni egy filmet. Észre nem vettem semmi zavarót, úgyhogy, ha van is vele baj nem érdekel.
-
Gombinyó
őstag
válasz
SunMount3r #56610 üzenetére
Club3D kábel volt, amin átment a 4k kép gond nélkül, de én csak arra szerettem volna használni, hogy erősítőre azon menjen a hang, a kép meg egy hdmi kábellel közvetlen a megjelenítőbe ment külön.
-
Gombinyó
őstag
válasz
SunMount3r #56607 üzenetére
Filmezéshez nem jobb egy passzív hdmi-dp adapter? Anno én szívtam az aktív kábelekkel, nem mentek a hd hangok csak a hagyományos dts/dd. Miután kicseréltem az aktív dp-hdmi kábelt egy mezei hdmi-re és egy dp adapterre minden megoldódott. A technikai miértjének nem néztem utána, azóta meg olyan vga-ra váltottam, amin van 2 hdmi kimenet.
-
Gombinyó
őstag
Futott már valaki bele olyanba, hogy a HD hangok nem mennek át?
A Windows-ban látszik, hogy TrueHD és DTS-HD kompatibilis az erősítő. Kodiban be van pipálva szintén a DTS-HD és TrueHD, de amikor olyan hangsáv menne, akkor az erősítőn csak villog a HDMI felirat, mintha nem kapna jelet. Próbáltam Rx560 és GTX1650S kártyákkal is, ugyanaz. Lehet, hogy a DisplayPort - HDMI kábel miatt van? A HDMI csatit a VGA-n arra használom, hogy közvetlen a 4K tv-be menjen a jel, az erősítő pedig, mint másodlagos megjelenítő funkcionál. A DTS és DD simán megy, ha kikapcsolom Kodiban a HD hangokat, akkor a magokat is simán lejátssza. -
-
Gombinyó
őstag
válasz
djnice #55782 üzenetére
Van olyan konkrét box, aminek két hdmi kimenete van és együttműködik a harmonyval? Nekem külön kell bekötnöm az erősítőt, mert nem megy át rajta a 4k anyag, viszont a HD hangokat nem akarom bukni, így oda is HDMI kell, meg közvetlen a megjelenítőre is. A Harmonyt pedig nem szeretném lecserélni valami filléres távra.
Ha van ilyen eszköz linkeld légyszi és már rendelem is. -
Gombinyó
őstag
Használ valaki LibreELEC-et x86-os platformon? Van a gépben egy RX560 VGA.
LibreELEC 10-ben elméletileg már támogatott lesz a HDR playback, ezért erősen gondolkodom, hogy kukáznám a Windowst a gépről. Feltettem tesztelni a most legrissebb verziót és amivel elakadtam az az USB ir vevő + Logitech Harmony. Működésre lehet bírni valahogy? Enélkül sajnos nem tudnék átállni, pedig nagyon szeretnék. Semmi másra nem lenne használva a gép csak filmezésre, az állandó Win 10 update idegörlő. -
Gombinyó
őstag
válasz
Hattori1986 #55767 üzenetére
Ehhez gyakorlatilag bármi elég, egy régi A10-es apu is egy bd meghajtóval meg mondjuk power dvd-vel.
-
Gombinyó
őstag
válasz
Krissz80 #55541 üzenetére
Egyik gyártónál (VGA) se hallottam még, hogy ezzel marketingelne, pedig, ha lenne különbség tuti, hogy nagybetűkkel a képedbe tolnák.
Magam részéről, én se tapasztaltam még ilyet, hogy egy gigabyte jobb képet/hangot adna, mint egy msi vagy asus. Inkább a szoftveren múlhatnak dolgok. -
Gombinyó
őstag
Tegnap újra kellett telepítenem a rendszert és, ha már friss telepítés kipróbáltam a Kodi Dsplayer 17.6 + madVR helyett a gyári Kodiból a 19.0 beta1-et. Tök jól működik benne a 4k, HDR anyagok lejátszása és van hozzá Confluence skin. Végre egy next, next, finish mindenes lejátszó, ingyen.
-
Gombinyó
őstag
válasz
Krissz80 #55493 üzenetére
Ez nem így van. Két külön kijelzőként kezeli a gép az AVR-t és a TV-t. Pont ezt mondom, hogy nálam így működik. Nem kell klónozni a kijelzőt, kiterjesztett módban kell használni és ennyi. A TV-re kimegy így a 4k felbontás, az AVR pedig 1080p. Ráadásul nekem még DVI-on egy monitor is van rajta, így 3 külön "kijelzőm" van, 3 különböző felbontással, egy VGA-val.
-
Gombinyó
őstag
válasz
Krissz80 #55491 üzenetére
Ha van HDMI csatlakozó az alaplapon (és APU) akkor adott a két HDMI, ha van VGA is. BIOS-ban csak forced-re kell rakni az integrált vezérlőt.
Nekem az RX560-as kártyán van egy HDMI és mellette egy DisplayPort is. Az is egy megoldás lehet, hogy egy DisplayPort - HDMI kábellel összekötöd az erősítővel, HDMI-HDMI kábellel pedig a tv-vel. Így használom már hiba nélkül évek óta. Annyi, hogy ebben az esetben nálam a hangra kell adni fixen 250ms késleltetést a Kodiban, hogy szinkronban legyen a képpel. -
-
Gombinyó
őstag
válasz
Gombinyó #55052 üzenetére
Kipróbáltam, de nekem valamiért nem vált HDR-re a tv és nem tudtam rájönni miért, frissítettem AMD drivert is, de semmi, szerintem SDR konverziót végez. A menüben egyébként megjelent a HDR lehetőség és be is volt kapcsolva. Mellette hagytam a Kodi DSPlayert madVR-el, azzal tökéletesen megy továbbra is (lehet épp az kavart be az újnak) úgyhogy én egyelőre maradok a DSPlayernél, ha kijön a végleges Kodi Matrix majd teszek vele egy próbát Windows gyalulással egybekötve.
-
Gombinyó
őstag
Kodi 19 alpha1 - Elvileg Windowson megy a HDR10, próbálni még nem próbáltam.
-
Gombinyó
őstag
Nekem az RX560-al pont így működik. HDMI közvetlen a tv-be, HDR,4K megy. A displayportra pedig rá van kötve a Denon erősítő egy displayport-hdmi kábellel, azon keresztül pedig mennek a HD hangok. Azért van így megoldva, mert az (régebbi ) erősítőn nem megy át a 4k anyag.
-
Gombinyó
őstag
válasz
Vikthor #54793 üzenetére
Ha csak egy kijelző van a HTPC-n, akkor jó lehet a Kodi Matrix. Nekem több kijelző van és fel tudja őket cserélni, így sokszor rossz kijelzőn indult el, más hibát nem találtam benne.
Én Kodi (17.6) DSPlayert használok madVR-el, ez így hibátlan és a madVR miatt minőségre is a legjobb talán. -
Gombinyó
őstag
válasz
SunMount3r #54621 üzenetére
YT-ozásnál, koca böngészésnél nekem elég jól szokott jönni a légegér, a billentyűzet és a mikrofon is.
Ezekre pl alkalmatlan a Harmony. A kérdezőnek kellene eldönteni, hogy pontosan mire és hogyan használná az eszközt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone-t használók OFF topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest