- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Google Pixel topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Lehetetlenül vékony és hihetetlenül kemény (fotó)
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
Köszi, de én egy picit pénztárcabarátabb megoldásban gondolkodom
Meg azt sem tudom ez mire való, hogy hova kellene kötniElég lesz nekem a HTPC első körben lehet HDMIn, majd utána kipróbálom egy külső hangkártyával is.
Gondolom az Anthem lehet pl csak végfokként használni, ha úgy van? Hogy nem HDMIn kötöm rá a HTPCt, hanem az jack-rcaval?
-
Khaosz55
addikt
Én felskálázást használok 4K-ra maximum, vagy korábban HDR-SDR konverziót.
Szóval szerintem itt kell állítani a leskálázást FHD-re.
Ha akad a kép akkor lejjebb kell venni. A CTRL+J-vel le lehet hívni mi van beállítva alsó sorban van a rendérélési idő. Most nem tudom pontosan mi a jó.
Ha nem bírja akkor vissza kell venni a 2D strength-ből.
Itt meg be kell állítani HDR-SDR konverziót.
Tone to map. Ha meleled a Nit-et sötétül a kép.
-
python1
veterán
Természetesen mindenen lehet javítani a megfelelő algókkal, élesség, színtér, árnyékolások stb.
FullHd anyagokkal is simán megakaszthatsz egy mai komoly GPU-t is, szóval lehet majd játszadozni a színekkel, hangtól nem tartanék ha csak nem a fejed mellett lesz közvetlenűl.
Nálam kb 1,5 mre van oldalt, fejünk felett a vetítő, még a vetítőt sem hallani nemhogy a HTPC-t, azért majd a hőfokokat érdemes lesz monitorozni különböző terheltségi szinteken, mert könnyen megfőzheted a kártyád. -
-
python1
veterán
Szívesen segítek!
Én az erősebbet venném, kb most az van nekem is azért is merem ajánlani, és garantáltan mindenre elég lesz még sokáig.
Akár dedikált hangkártya is mehet bele, és akkor egy igazi processzorod is lehetne, a lehető legjobb hanggal, automatikus önbemérő rendszerrel. -
python1
veterán
Ez egy nagyon jó ház, van nekem is egy ilyenem csak ezüst színben, tehát személyes tapasztalatom is van ezzel, viszont ebbe belefér a nagy ATX-es lap is, és bátran mehet bele akár a legnagyobb videókártya is.
Akkor nekifuthatunk mégegyszer, ha lesz dedikált kártya, akkor mehet az erősebb processzor Rizen 5 1600 ezek 6/12 mag, árban 25 körül ,
Alaplap : [link]
Ram: [link] ebből lehet később még 1db
Ez erősebb konfig lenne mint a félkonfig, és a processzoron kívül minden új és garanciális, viszont azt garantálom, hogy hosszú ideig kiszolgálna, gond nélkül -
python1
veterán
Magas beállítással még az 1660s-sem bír el, max közepessel.
Ez egyelőre 4kHDR---1080p SDR konverziót vinne el, alap beállításokon, de már ez is sokkal élvezhetőbb képet nyújtana, mint a jelenlegi konfigod.
Az erősebb konfigurációhaoz kellene az 1660s, amit akár később is megvehetsz, mivel jelenlegi házadba a videókártya sem férne el, ezt a tényt is vedd figyelembe.
A linkelt félkonfigot csak betolod a régi helyére, azt széles vigyorral élvezed amit látsz, aztán majd eldöntöd, hogy kell-e még ennél erősebb. -
python1
veterán
Esetleg egy vega 11-es IGP-vel rendelkező ryzen már tudja futtatni akadásmentesen, ezek általában erősebbek mint egy Nvidia 1030gt, amit linkeltem félkonfigot az már ok-s.
-
python1
veterán
Amit Gombinyó ajánlott az is alternatíva lehet, de gondolom itt a hardver méretére gondoltál specel.?
A többi hardver ajánlás marad, még az Nvidiától 2060 vagy 3060 de ezek már valóban magas madvr beállításokra képesek, viszont ezek nem költséghatékony megoldások, de véglegesnek mondhatóak 4K-ig bezárólag.
Én soha nem szerettem azokat a konfigurációkat, amik éppen elviszik az adott igényeket, általában ezek az olcsó megoldások a legdrágábbak jövőbiztonságot, bővíthetőséget illetően. -
python1
veterán
-
python1
veterán
Az jó nagy kártya, esélyed sincs a meglévő házadba belegyömöszölni.
A ryzen G csak akkor megfelelő, vagyis az integrált megoldás, ha minimum 11-es vega van integrálva, az erősebb mint egy dedikált 1030-as kártya., de azok csak azszem a ryzen 7-től vannak, az meg már nagy.
Itt nálad a dedikált videókártya a lényeg a konverzióhoz, ha ragaszkodsz hozzá. -
Tényleg jó a Rizsa ilyen célra, én 3400G-t vennék, 3200Mhz-es RAM kittel.
A házad meg szerintem tök jó, csak vegyél bele jobb 80mm-es házhűtőket (pl. Arctic P8 PWM PST), illetve normális HTPC procihűtőt, pl.:
ID-COOLING IS-40X
JONSBO HP-400S -
python1
veterán
A kártyád milyen méret, low (alacsony)profilos?
Abban a házban ahogyan nézem, csak micro ATX vagy ITX-es lapok férnek bele, én a nagyobb tesóját ajánlanám mindenképpen.
Természetesen használtban is szokott lenni, talán most is van itt a hardveraprón egy ilyen.
Vagy akkor nézni kell egy másik alaplapot a jelenlegi házadhoz, de eléggé szűkös lenne úgy a helyed, és sokkal hangosabb is lenne a HTPC, a nagyobb házzal csaknem hangtalan konfigot tudnál összerakni. -
python1
veterán
Abszolut ár-érték bajnok, fogyasztásban a ryzen 5 65w-ot ad meg átlagos felvételre, azért érdemes venni rá egy nem gyári, hőcsöves hűtést, alaplapon ezeknek a ventiknek, akár 40C-fokig passzív módban is beállíthatók, és csak utána indulnak el, de akkor sem kell 100%-on pörgetni őket, szépen monitorozható az egész folyamat. Én Asus Tuf B450 gaming lapot vettem hozzá (új ára jelenleg 34e forint) és ez a végtelenségig bővíthető, ramból crucial ramokat ajánlok hozzá, szintén a legjobb választás ( 1x 8giga DDR4 3200Mhz, nem a hűtős változat, amúgy is csak dísz rajta 11e ft) ebből 2db-ot ajánlok a dual channel miatt.
-
python1
veterán
Én jelenleg az AMD Ryzen 5-re építkeznék, ár értékben verhetetlen, és bizony 4K HDR megdolgoztatja rendesen a CPU-t is , 6/12 magot járatja rendesen nálam pl 4k HDR---1080 SDR konverzióval, cserébe tűéles és minden zökkenőmentesen megy vele.
De tulajdonképpen egy modernebb Inteles gép is megteszi, abból is már a 9. generációtól választanék I5 processzorral minimum, már csak az időtállóság miatt. -
1. Erre a kérdésre magadnak kell megadnod a választ: mi az ami miatt szükségesnek érzed a váltást? Valami akadozik, nem megy jól, vagy csak a 17-es új felülete miatt? Ebben esetleg segíthet az is, hogy most milyen vas van a Kodi alatt.
Amúgy én lehet várnék még pár hetet, hogy kijöjjön végleges 17.0, ha sok újdonságra vágysz.
2. A kodiból exportálható az adatbázis és a beállítások is. Arra nem tudom a választ, hogy a 15.2 alatt készített mentés kompatibilis lesz-e az újjal. Nagy valószínűséggel igen.
A frissítést amúgy Uninstall, majd az új telepítésével végezném, nem csak egyszerűen "rátelepítéssel".
-
törölt tag
Példánál maradva eltolod a croppolt videót 1.00-ra, ezt fixálni tudod lejátszás közben: kép beállítások/beállítás alapértelmezettként minden médiához opcióval. Ezután megjegyzi, majd az összes hasonló videót már letolva indítja. Az érintetlen képpel rendelkező filmeket pedig vagy a függőleges eltolás menüben tolod 1.13-ra (1.12), vagy ugyanezt a lehetőséget a fentebb vázolt módon a távirányítódra konfigolod, hogy egyszerűbb legyen tologatni.
Felirat legyen rögzített, ctrl+fel-le nyíllal tetszőleges helyre rakod a videó sávon, majd ugyanúgy elmented, alapértelmezetté teszed. 23 és 24hz-en külön menteni kell, ahogy bizonyos esetekben a pixelpontos 1:1 képet is.Természetesen csak .srt feliratokra vonatkozik, pgs külön kategória.
-
törölt tag
Működik az Kodival is, de különbséget tesz úgymond érintetlen és croppolt videosávok között. Kodi példával szemléltetve:
- Érintetlen BD vagy remux 1920x1080 képpel Kodiban 1.13 (1.12) eltolással lesz 21:9 formában.
- 1080p film, jellemzően 1920x800 Kodiban 1.00 eltolással 21:9.Amelyikből több van, beállítod alapértelmezettnek, ami után minden ilyen anyagot a kívánt helyre tol, másikat manuálisan letolod alábbi módszerrel távirányítóra szerkesztve keyboard.xml segítségével. Ezen belül verticalshiftup és verticalshiftdown parancsokat kívánt távirányító gombra vagy bill parancsra állítva.
A <FullscreenVideo> menüt kell kiegészítened, példának okáért ctrl+m és n tolja fel-le, amit tetszés szerint módosíthatsz:
<m mod="ctrl">verticalshiftup</m>
<n mod="ctrl">verticalshiftdown</n>Végeredményben ha 1.0-t alapértelmezel, a croppolt videókat automatikusan tolja, BD remuxokat ctrl+n billentyűvel manuálisan lehúzod.
Ennél jóval egyszerűbb és pixelpontos full automatikus eltolást végez a madvr zoom funkciója. Én is ezt használom 21:9 képre maszkolással. Moziszobában álom megoldás. Az ún. automatically detect hard-coded black bars funkció felismeri a fekete sávokat, majd képes beállítás szerint kívánt helyre tolni a képet, amihez mindössze manuális vagy motoros maszkkal szimplán fix helyen csak igazodni kell. Nyilván maszkolás nélkül is egy kiváló funkció, szvsz vásznon 16:9 + szürke
csíkok nem mutatnak túl szépen.
-
cinemazealot
addikt
Függőleges eltolás alatt azt érted, hogy a képernyőnél "szélesvásznúbb" (ezáltal laposabb) videotartalmat fel-le irányban pozicionálnád? "Nem működik" alatt pedig azt érted, hogy még ha ott is van alul-felül a két fekete csík, de nem tudod fel-lemozgatni a képtartalmat?
-
PistiSan
addikt
Köszi szépen, sikerült!
Kb 15mp-el gyorsabban bejön így a kodi mint ha simán indítópultba tenném be.
Viszont marad nekem még is ez a lassabb megoldás, mivel az erősítőmön az infra behalt, ezért azt fixen be szoktam állítani egy fix hangerőre és a HTPC-n változtatom a hangot, viszont ha launcherrel indítom a kodit, akkor nem tudok hangerőt változtatni.
Minden esetre köszi a felvilágosítást! -
PuMbA
titán
"Nagyon remélem hogy a Windows alapú rendszer tényleg megoldja a hangkihagyási mizériámat, és talán minőségre (kép+hang) is hozzátesz majd egy kicsit az élvezetekhez."
Mivel említetted a hang és képminőséget, ezért Win10-et érdemesebb lett volna feltenned, mert a Win 8.1 ebből a szempontból nem valami jó
Egy régi oprendszer sose lehet jobb egy újnál...
-
paler
aktív tag
Sziasztok !
Egy rövid helyzetjelentést tennék a mai délutánomról és estémről. Ma megérkezett a várva várt SSD-m, így azonnal bele is pakoltam a HTPC-be.
Először feltelepítettem rá az Openelec+Kodi párost, és teszteltem a szokásos jeleneteket, amikkel már 1,5 hónapja tesztelem ezt a titokzatos hanghibát.
De jöjjön a lényeg:
SSD (Openelec+Kodi) = Hanghiba továbbra is megmaradt
Na jó, mivel az SSD-re már felfér a Winfos is, így azt is feltelepítettem:
SSD (Win8.1+Kodi) = Hanghiba.....na...na...hát megszűnt létezniÍgy úgy érzem megérte számomra ez a 7000Ft-os beruházás. Valamit szerintem nagyon elcseszhettek az Openelec driverében.
Azért Win alatt a memória és a proci használat is magasabb lett, de még mindig max. 25-30%-ék, tehát azért van még tartalék a rendszerben. Most akadt még egy kis gondom a rendszerváltással, mivel a HDD-ken EXT3 fájlrendszer van, és ugye ezt a Win, nem nagyon akarja látni.de ezt majd valahogy megoldom.
Az a lényeg hogy megszűnt végre a 1,5 hónapos szenvedés, és végre megint hanghiba nélkül tudunk majd mozizni a párommal
Csak meg akartam veletek osztani az örömömet
Mindenkinek jó éjszakát kívánok.
-
Celtis
veterán
Én mindenképpen javaslom a log-ba belenézést.
Először is indítsd újra a gépet. Kapcsold be a hibakeresést és a komponens specifikus naplózásban is válaszd ki aminek köze lehet hozzá. Van ott valami audio a listában, ha jól emlékszem.
Bekapcsolt logolással a képernyő tetején folyamatosan látsz majd egy info sávot, de ez ne zavarjon.
Indítsd el a filmet, és várd meg, hogy legyen egy-két hang kimaradás. Próbáld felírni az időpontokat, hogy könnyebb legyen a logban megtalálni azt a részt.
Ezután kapcsold ki a logolást és hálózaton keresztül eléred a Logs folderben a legutolsó zip-elt log fájlt. Ha megosztod, belenéznék én is.Azt már kérdeztem, hogy egy fimnél mindig ugyanott szakad meg a hang vagy véletlenszerű?
Egyébként nem nagyon panaszkodnak ilyen hibára, szóval valami egyedi gond lesz, szerintem, -
Celtis
veterán
Nem tudom hová varázsoltad fel a config.txt-t, de tévúton jársz.
A config.txt csak Raspberry van a firmware vezérlésére. De neked rendes PC-d van.
(Raspberryn ez a config.txt egy fat partíción van, és ezért látja a windows)A te gépeden ez a fájl nem csinál semmit, akárhova is teszed.
-
törölt tag
Maga a Q1900 a szóba jöhető szoftverek közül kizárásos alapon a Kodival képes megbirkózni. Egyébként jó a vetítőd, ismerős valahonnan.
Szóval annak a láncnak nem fog ártani, ha kicsit kibelezed a Windows 10-et, ha csak placebónyival lesz jobb hangja is megéri.
(#41480) bozsozso
Ha szeretted a Brazost, Kabinire válts, vagy a hamarosan érkező valamelyik asztali Carrizo variánsra.
-
törölt tag
A Bay Trail Q1900-hoz Kodit és inkább Win 10-et. Szerencsére a Bay T. audio kimenete nincs megnyirbálva, Windowson is van HD kijárat. Kodin kívül más nem is jöhet szóba, mivel arra elég a proci ereje, kodek és egyebek nem kellenek. Intel driverek és ezzel letudtál mindent install után, Kodi all in one elintézi a mozit. Ha a HTPC-d egyben zenegép, jrivert tennék fel mellé.
Core verziót sosem próbáltam, esetleges limitációit nem ismerem. Én azért előbb gyorsan kipróbáltam volna, hogy valóban a Linux rendszer felelős-e a szenvedésedért. Ha Winen is produkálja, akkor a láncod valamelyik eleme is lehet bibis, de mindig ennek kisebb a valószínűsége.
Kép és hangminőség mindenképp jobb Windowson, de ez sokkal összetettebb kérdés annál, hogy 1-2 mondatban elintézhető legyen. Hardverek és szoftverek, azok beállításai, konfigolás.
A kicsi Intelnek elvben jónak kéne lenni OE-vel is, bár magam a Skylake-et is meg tudom fektetni bizonyos anyagok nagyf. audio részével.
(#41475)
Csodaszkripttel akkor kezdj el foglalkozni, ha már legalább eljutottál odáig, hogy elmúlt az akadozó hangod. Egyébként kellhet, de ez a téma is a lánc képességeinek függvényében nyer értelmet.
-
canniball
nagyúr
Semmiféle codecre vagy plusz programra nem lesz szükséged.
Ha a varmi2 kolléga által ajánlott Launcher4Kodit felteszed akkor (amellett hogy automatikusan indul a Kodi) azt is be tudod állítani, hogy a Win asztalt ne is töltse be; ezzel is gyorsítva a bootolást és csökkentve a felesleges erőforráshasználatot. -
törölt tag
Jó hosszú szenvedés, látom AVX-re tettél be képet, amiből számomra egyértelmű a hibajelenség okozója, legalábbis ha kizárhatjuk a hardveres problémákat. Szóval egyetlen szoftveres beállítási probléma, amire már a tudoroknak fel kellett volna hívni a figyelmed:
A te környezetedet feltételezve nem használunk video-audio szinkronizációt, mert képi, vagy hangi anomáliákat okoz. Házimozi környezetben kadenciahelyesen játszunk, bitstream módban küldjük a hangot, melybe ha belenyúlsz, ott valami elbicsaklik. Nálad a képek szerint 2 probléma is fennáll, először is 60Hz-en futnak 24p anyagok, másodsorban az audio-video szinkron is be van kapcsolva.
A helyes kadenciáért a rendszer/video/képfrissítés gyakorisága opciót aktiváljuk. Semmi mást, tehát a lejátszás szinkronizálása menüpontot szigorúan kikapcsoljuk. A tévé/projektor majd a helyesen küldött és kapott jel szerint képfrissítést vált Ebben a formában úgymond nem nyúl a kép-hang kimenethez, röviden minden szoftveres akadozó probléma elmúlik majd. (Nyilván feltételezve hogy a beállításaid rosszak, nem pedig az OE, vagy a hardver stb)
Egyébként ha belegondolsz, hogy egy tömörített hangot más sebességgel játszol a videó sávhoz képest, valahol a szoftvernek korrigálni kell a 2 folyam sebességét, hogy egymáshoz képest ne csússzanak, ami véleményem szerint lehet eldobott képkocka, kihagyott hang.
Erre egyébként magyarázat lenne a friss install utáni működés, amikor még rendben ment a lejátszás (igaz LPCM-ben), hiszen akkor még nem állítottad vissza a rossz opciókat.
2500 kihagyott hozzászólásom van, picit siettem is, remélem valamennyire érthető. Első körben kapcsold ki a szinkront és reméljük azonnal helyreáll a rendszer. Plusz ne csak projin, tévén is 24p filmezz.
-
Celtis
veterán
Továbbá a #41291-ben leírtam, hogyan kéne elindulni a vizsgálódással.
Sajnos itt nem jellemző, hogy bárki is elővenné a logokat, ha valami problémája van, pedig ez lenne a normális.
-
Celtis
veterán
Hát, azt nem tudom, ki kell deríteni. Az "O" gomb megnyomásával látsz élő adatokat. Segítség az értelmezéshez.
Ezen kívül be lehet kapcsolni a részletes logolást (a megfelelő komponenseket is bekapcsolva a rendszer/hibakeresés menüben) és megnézni a logokat. Ha van valami gyanús bejegyzés, akkor a neten keresgélni.
Sajnos ez a módja... -
paler
aktív tag
Nos, ma beszéltem az egyik kollégámmal a mikor ricegés és hangkihagyási anomáliámról. Mivel neki is ugyan ez a alaplapja (Asrock Q1900-ITX) van mint nekem, és ő is a legújabb Kodit használja mint én, csak neki az OP-rendszere Windows, ami SSD van, így rákérdeztem nála hogy ő tapasztalt-e hasonló hibákat mint én. A jelenlegi rendszerén az enyémhez hasonló hanghibákat nem tapasztalt, de a régebbi rendszerén neki is voltak hangban kihagyások és furcsa reccsenések, de az új rendszerén ezek most nincsenek. Viszont ugyan olyan képi hibát amit én is észleltem, ő is tapasztal. Főleg oldalirányú kameramozgásoknál észlel néha hasonló apróbb ricegéseket, de nem minden filmnél. Ez őt is zavarja, ő sem érti hogy némelyik filmnél van, másiknál pedig nincs.
Smooth !
Neked is hasonló konfigod van mint nekem, és ha jól veszem ki az egyik hsz-ból, te is Openelec+Kodi kombót használsz. Te nem tapasztalsz az általam leírt hibákat ? -
paler
aktív tag
Egyszerűen nem értem mi a fene van nálam
Tegnap újratelepítettem a HTPC-et, legújabb OpenElec+Kodi kombóval, mivel egy hete a régi rendszeren véletlenszerűen apróbb ricenéseket tapasztaltam filmezés közben. Először XBMC 13.2-ről updateltem 15.2 Kodi-ra, de a ricegés továbbra is megmaradt. Ezután úgy döntöttem hogy teljes új telepítést csinálok, mivel a frissítés nem oldotta meg a problémát. De továbbra sem szűntek meg ezek a ricegések, hol 4-5 percig semmi, hol pedig 1 percen belül 2x-3x is előfordul teljesen véletlenszerűen. Ráadásul a képi hibákhoz hasonlóan hanghibák is előfordulnak. Véletlenszerűen kb.0,2-0,5mp-re kihagy a hang egy pillanatra, és itt is van mikor 10 percig sincs gond, van mikor 1 percen belül 2x-3x is előfordul ez a kis kihagyás a hangban. Persze a képi és hang anomáliák nem egyszerre egy időben jelentkeznek, hanem teljesen randomszerűen egymástól függetlenül.
Mi lehet a gond
Teljesen tanácstalan vagyok
Rendszer: Openelec 6.0 + Kodi 15.2 (Pendrive-ról fut)
Alaplap: Asrock Q1900-ITX
Ram: 4GB
HDD: 3 + 2TBValakinek a fenti hibával kapcsoltban van valami ötlete ? Esetleg valaki használ az enyémhez hasonló hardver és szoftver kombót ?
Egyébként a diagnosztikát futtatva a képi ricegések ellenére a 23.976 fps-t atom stabilan tartja a gép, tehát tényleg nem értem az egészet, hogy mi a franc van
-
drdr
senior tag
Elég sok javítás volt a Kodiban a Gotham óta, ami a hang és videó lejátszás minőségét is érinti. Szerintem stabil Helix verzióra nem érdemes frissíteni, viszont az 15 Alpha verzióra igen.... Mindenképp tiszta telepítést...De mivel eddig halogattad a frissítést, most már szerintem várd meg a 15-ös release-t...
-
paler
aktív tag
Na, most fejeztem be a TrueHD-s tesztemet a Dünel playerrel, és semmi gond nincs a TrueHD-s hangokkal, sem a HDMI kézfogással. Úgy működnek együtt az AVR-el, hogy öröm nézni és hallgatni. Most már tényleg csak az a kérdés, hogy a HTPC-vel miért nem tudja ugyan így lejátszani a TrueHD-s (ráadásul a kép 4-6FPS-el vánszorog) hangokat, miközben a HDMI kézfogás sem akar létrejönni az AVR-mel. A többi formátumú hanggal semmi gondja nincs a HTPC-nek.
-
t.zolka
aktív tag
Na, ez engem is érdekelne! Igaz, Openelec alatt nekem sajna nagyon bután szól az analóg kimenet, akár mit állítok be rajta. 5.1-7.1, hátsó, oldalsó hangszórók meg sem nyikkannak, center, front mintha fordítva lenne bekötve, és kioltanák egymást... talán driver probléma lehet? Úgyhogy most próbálkozom a Win.-es XBMC-vel, ott van rendes, működő ALC892 driver.
Tegnap este le is töltöttem az XBMC-13.2-dx-DualAudio-r019.zip-et, Win. XBMC-hez, és valamilyen .dll hibával megszakad a telepítés már rögtön az elején. Megkerestem, letöltöttem, de fogalmam sincs, hogy mihez kéne társítanom. -
agent_k
őstag
Úúúú tényleg... annyira J1800-at akartam ott látni az összehasonlításban...
Ez esetben nyílván igazad van.4 magra vártam anno, aztán el kellett vásárolni az utalványt, így lett J1800. Nagyon gondolkozok a 4 magosításon. Gondolom azért a 2 mag vs 4 mag már jelentős különbség...
-
agent_k
őstag
-
paler
aktív tag
Nem tudtam befejezni az előző hsz-at.
Tehát: akkor nekem nem éri meg a plusz 15.000 Ft felárat a Q2900-as lap. Igazából a 4K-t lehet hogy még ez sem tudja zökkenőmentesen lejátszani. Szerintem mind két CPU-ban a IGP tipusa ugyanaz, csak a sima Pentium CPU-ban az IGP 42 Mhz-el magasabb frekin ketyeg. De szerintem ez az én igényeimet érdemben nem befolyásolja.
Jól gondolom -
bigdee888
tag
Az alaplap egy Asrock Q1900-ITX tipusu passziv hutesu lap (a mereteket nem tudom megmondani, de az Asrock honlapjan megtalalod, ha erdekel).
BD50 es BD25 filmekkel semmi baja, PowerDVD es XBMC is viszi. 3D-t ritkan nezek, de nem problema azoknak a lejatszasa sem (BD25, BD50).
A kadenciahelyesseg is rendben van, kb. 3-4 nap utan lenne egy framedrop vagy ismetles (pontos erteket nem tudok mondani, mert annyira nem erdekel a dolog), csak jol be kell allitani a szuroket, mert eleg gyenge a videokartya resze...
Ami fontos, hogy a J1800 es J1900 processzorok drivereit elb@szta az Intel, mert Windows alol nem kepes kikuldeni HDMI-n a HD hangokat, OpenELEC alol viszont megy siman. -
agent_k
őstag
J1800/4Gb ram/1Tb RED/Node 304 házban a későbbi bővíthetőség kedvéért. HDMI-n megy ki egy Sony tv-re a kép.
Soha nem tapasztaltam ugrásos problémát, hiába vannak integrálva, azért modern GPU-k ezek.
VISZONT és ezt nagy betűvel kell írnom, mert nagy csalódás számomra, hogy bármilyen DLNA megoldással küldenél ki feliratos filmet, megeszi a processzort. Sokat javítottak pl a Plex-en, de még így is legalább 80%-os a kihasználtság. Ha nincs felirat, akkor nincs probléma.
Próbaképpen I7-en is kipróbáltam, ott is megette. Ilyen az on-the-fly kódolás nincs mit tenni.MPC-HC viszont tudja használni az GPU-t így fullHD filmek is kb 5-10%-os proci terhelést jelentenek. Közben mehet a Plex egy távoli helyszinre és mondjuk a torrent is töltögethet.
Nekem ezt bírja.Paneltáp adja az ampert neki, a trafó is bent van a házban.
Full passzívan is használhatnám, de a hátsó venti azért megy 5v-on vagy 7v-on nem is emlékszem. Seek hang, venti hang nem hallatszik közelről sem.
Fogyasztás így mindennel együtt filmnézés közben 16w. SuperPI-vel volt már 19w is.
Nekem 0-24-ben be van kapcsolva, látszik a villanyszámlán is az 500 forint plusz
Windows 7 van rajta, de gyanítom Win 8.1 még kevesebb erőforrást enne. Notin így volt.Ha ráér még egy kicsit, és árban nincs nagy diffi akkor válaszd a Q2900-et. Nem fogyaszt többet, de több mag, kicsit gyorsabb videokártya sose tudni mikor jöhet jól
Remélem tudtam segíteni.
-
törölt tag
Úgy értettem Dunet váltott a HTPC és egy érési folyamat volt míg különbségből nagy különbség lett. Nulláról kezdtem én is... Természetesen ez egy elméleti lehetőség és összességében értettem, nem a J1900-re, amiről ismételni tudom önmagam, nincs itthoni, mozihoz kötött tapasztalatom, tehát erről olyan ember véleményét várd meg, aki napi szinten használja, érdemi véleményt képes megfogalmazni a kérdéseidre.
XBMC-t plusz MPC-HC/madVR, optimalizált Win Server 12 vagy Win 8.1-et ajánlanék. Lehet az én hibám, de nem tudok, illetve tudtam Linuxból hasonló minőséget kicsikarni.
-
törölt tag
Aham, az első HTPC-m egy Dune-t váltott, de én az asztali PC-t befogtam építkezés előtt kísérletezni. Az AMD APU-k már akkor képesek volt szinte tökéletes 23,976Hz-re, a Kabini és Kaveri 23,97605 környékén mozog, azaz kb 3 naponta számíthatsz 1 dropra
Kép és hangminőségről legyen annyi, hogy úgy vágtam ki a Dune-t, hogy füstölt. Persze a végeredményt jelentősen befolyásolja miként lesz szoftverezve az eszközöd.
Ebből a szemszögből Bay Trail Intel konfigról raktak már be ide infót, keresd vissza, nekem nincs vele érdemi tapasztalatom (Haswellról igen, ott korrekt a lejátszás.), lehet, hogy volt szó BD3D-ről is, de nem rémlik.
Az adatlapodon található ATI Asus HD 7750 bőven alkalmas rá, hogy kipróbálj kép és hangminőséget, lejátszó szoftvereket, ezután nem ér meglepetés...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- Apple iPhone 16 128GB,Újszerű,Kábel,12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Sound Blaster AE-7 (B-Stock)
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest