- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
NTX
tag
válasz
MaUser #22752 üzenetére
Sajnos van, de szerintem ez a projektor hibája, mert a TVvel tökéletesen működik, csak a projektorral nem, viszont gyárilag tudja a projektor is. Amd a6 3600 processzorba integrált 6530 vga.
Az általad linkelt oldal alapján próbáltam, de nem tudtam átírni a 23.976 beállításaira, valamiért nem sikerült, ha az inf fájlt próbáltam cserélni vagy szerkeszteni, azzal sem jött össze. Ha esetleg megtalálod a programot, légy szíves linkeld be azt is. -
NTX
tag
-
NTX
tag
-
NTX
tag
Ha te nem értesz a kultúrált válaszból, akkor leírom úgy, hogy megértsd te is!
Te vagy a korlátolt! Ezerszer leírtam, hogy saját tapasztalatokról írok! Nem tudsz olvasni? És igen, annyira gagyi rendszered van, hogy azon nincs különbség, nézz meg egy normálisat, azon lesz!
Azt is leírtam, hogy befejeztem, de mivel kérdeztél, arra válaszoltam! -
NTX
tag
válasz
dabadab #22691 üzenetére
Azért olvasni még tudok! Nagyon nem szeretem, ha hülyének néznek és bele akarják magyarázni nem úgy van ahogy én tapasztalom, csak azt gondolom, de ha hárman öten vagyunk egy teszten, akkor persze mindenk csak úgy gondolja. Meg világszerte sokmillió ember is csak úgy gondolja, de csak nektek van igazatok, akiknek többsége nem hajlandó egy tesztre sem, csak okoskodik, mint a politikusok. Ez számomra az orbitális butaság. Kb 10 éve hifizek komolyabban, ezalatt elég sok digitális kábelt láttam hallottam nálam, másnál, szakboltokban, kiállításokon, stb. Amikor azt javasoltam, hogy mindenki teszteljen, a többség még a fáradságot sem vette, hogy utána járjon, csak a számomra abszolút hülyeségeket horda össze!
A korreket műszaki háttére vonatkozó kérdést te is felteheted az avxen ahogy Csekknek javasoltam, korrekt választ fogsz kapni, ha esetleg benned meglesz a bátorság, hogy megtedd!
Ezzel tényleg befejeztem ezt a témát! Mindenki gondolja úgy ahogy neki tetszik!
További jó szórakozást mindenkinek! -
NTX
tag
Ezt a választ vártam!
Válaszoltam! Nem szakmám, nem érték hozzá, ezért nem tudom tudományosan bizonyítani, de nem is érdekel a tudományos háttere. Saját és még sok-sok ember tapasztalata. Mindig minden fórumon vannak viták, ha szakmai választ akarsz a kérdésedre ott megkapod azoktól, akik szakmabeliek! Felesleges ezen velem vitatkoznod, mert engem saját tapasztalataim ellenében nem tudsz meggyőzni. Tedd csak fel ott a kérdéseidet, persze lesznek hasonló viták mint itt, de előbb utóbb valaki elárulja a számodra fontos műszaki részleteket! Te hoztad fel a top gearos példát, ilyen hifi műsor tudtommal nincs, úgyhogy maradnak a fórumok.
-
NTX
tag
Akkor a hifis fórumok a független tesztelők, ezzel a példával. Mivel nekem nem szakmám, nem érdekel a miért és nem is tudok rá válaszolni, de javaslom, hogy tedd fel itt az ezirányú kérdéseidet biztos fogsz rá szakmai választ is kapni! Ott jópár mérnök van, akik nagyon szívesen el fogják magyarázni! Kíváncsi vagyok megteszed-e vagy továbbra is csak a saját álláspontodat hajtogatod.
Vaktesztet szerintem biztosan megengedik az Akusztikában és az Audiocentrumban, kb 2 évvel ezelőtt nekem mindkét helyen megengedték. -
-
NTX
tag
Vagyis minden szaklap hazudik, ahol hirdetések vannak? Ugyanez van pld az auto motor újságokban, stb., azok is hazudnak ha tesztelnek bármit mert a gyártó hirdet náluk? Ha igaz lenne amit írsz, mivel ez nemcsak itthon van hanem gyakorlatilag szinte az egész világon forgalmaznak ezek a cégek, akkor már régen a fogyasztóvédelmi meg egyéb perek lennének belőle. Hallottál egyről is? Pld. Nordost BH hdmi kábel közel 100 ezer ft, ami szerinted ugyanolyan, mint a 200 forintos. Akkor miért léteznek ilyen kábelek? Miért eltérő az anyagszerkezet, az árnyékolás, gyártástechnológia? Hangsúlyozom nekem nincs ilyen drága kábelem és nincs semmilyen üzleti érdekeltségem sincs sem ezekben! Fordítva ülsz a lovon, ti beszéltek hülyeségeket és ti tévesztitek meg az esetleg idetévedő kezdőket, akik tájékozódi akarnak a témában! Nálatok dívik az, néhány kivétellel, hogy ki se próbálom, mert csak 0 éa 1 és nem lehet más! Én többször hangsúlyoztam, hogy ez nem hit kérdése, mindenkinek azt tudom mondani, mint Csekknek, hogy menjen el egy szaküzletbe és kérjen egy demót, vagy vigyen haza letét ellenében eltérő árkategóriájú kábeleket és próbálja ki! Van aknek beválik van akinek nem, de azt óriási ostobaság kijelenteni, hogy nem lehetséges, mert akkor üzletileg már régen megbukott volna a világon és létezni kb 10 féle hdmi kábel a többszáz fajta helyett.
-
NTX
tag
válasz
dabadab #22673 üzenetére
Kb 1-2 percet kerestem a googleben, én nem keresek bizonyítékokat, nem akarlak benneteket meggyőzni, csak saját és sokan más ember tapasztalatai alapján egyszerűen butaságnak tartom amit írtok, akármilyen áltudományos magyarázattal is akarjátok alátámasztani. Egyébként létezik több olyan teszt is a neten ahol képek is vannak. Feleslegesnek tartom előkeresni, mert úgysem lehet eltéríteni a véleményedtől, arra biztosan valami más kifogást találnál, de nagyon kíváncsi lennék, hogy ha látnátok egy 55 colos full hd tvn egy átlagos htpcről meghajtva egy 200 meg egy 20.000 forintos hdmi kábellel mit mondanátok. Valószínűleg csakazértisnincskülönbséget!
-
NTX
tag
válasz
dabadab #22667 üzenetére
Digitális kábel tesztek, leírások
http://www.audioland.hu/tesztek/csoport-tesztek/143-kabel-a-rengetegben-digitek-belepszinten.html
http://www.hifipiac.hu/audio/digitalis-kabelek/1089-nordost-blue-heaven-ls-75-ohmos-mennyorszag
http://www.hifipiac.hu/hazimozi/hdmi-kabelek/546-supra-hf100-hdmi
http://www.hifipiac.hu/hazimozi/hdmi-kabelek/758-transparent-high-performance-hdmi-v15-758
http://www.hifipiac.hu/hazimozi/hdmi-kabelek/399-nordost-silver-screen-hdmi
http://www.audioland.hu/tesztek/csoport-tesztek/190-egymarekusbkabel.html
http://www.whathifi.com/reviews/accessories/hdmi-and-video-cables
http://www.whathifi.com/reviews/accessories/audio-interconnects-digitalA neten még rengeteg megtalálható, lényegtelen, hogy leírás vagy teszt a lényeg benne van.
-
NTX
tag
válasz
dabadab #22665 üzenetére
Neked minden hülyeség, ami te véleményeddel ellentétes. Ha valóban így lenne, akkor olyan cégek, mint a Nordost, Stealth, stb gyártói, a drága, sokszor méregdrága digitális kábeleiket már régen nem forgalmaznák, mert nem lehetne eladni olyan mennyiségben, hogy megérje gyártani. Én most már tényleg befejeztem, mert aki tudományos köntösbe csavarva állít orbitális butaságokat, amelyeknek a tapasztalati tények ellentmondanak, azzal nem lehet vitatkozni!
-
NTX
tag
válasz
Mezga Aladár #22661 üzenetére
Egyetértek, én is így gondolom!
-
NTX
tag
válasz
lord_devil #22660 üzenetére
Én nem akarlak meggyőzni semmiről sem, te feltettél egy kérdést én meg beidéztem egy választ egy fórumról. Már régebben leírtam a saját és mások tapasztalatait, hogy más árkategóriájú digitális kábelek között igenis lényeges különbség lehet hang és képminőségeben. Nyilván egy 1000 meg egy 2000 forintos kábelnél ez egy olcsó rendszeren nem fog előjönni, de ahogy az általam beidézett oldalon is írják ha egy drágább rendszeren lényeges árkülönbségű kábeleket nézünk, lesz különbség. Aki nem hiszi, az meg próbálja ki, ha azok után sem hall és lát eltérést nem tudok mást javasolni, mint SZTK szemészet fülészet
Részemről is befejezem ezt a vitát mert ebben a topicban nem lehet erről értelmesen vitatkozni. Akit érdekel a téma hifis, htpc-s része, azok részére javaslom az avforum.hu vagy az avx.hu/forom htpc-s kábeles topicjait, -
NTX
tag
válasz
tom_tol #22658 üzenetére
Szerintem olvasd el még egyszer:
"Tehát ha bármi zaj (elektomos, mágneses jel) megzavarja valahol az átvitelt (pl. a kábelnél), akkor az 1-ből könnyen lehet 0 és fordítva.Itt van egy másik cikk is erről a témáról:
"Egyrészt a kábel, ha tagadjuk, ha nem – számít, hiszen még a digitális jelek is sérülhetnek egy zajosodásra hajlamos hordozó közegben, analóg jelek továbbításánál pedig a csillapítás mértéke is probléma forrás lehet."És itt meg egy hifi fórum mindenféle kábeles témáról!
-
NTX
tag
válasz
lord_devil #22655 üzenetére
A popcornhour.hu fórumán egyik admin elég érthetően leírta a különbégek okait, onnan beidézem, talán az itteni "fizikus tudósok" is megértik:
Forrás
HDMI
"Valóban digitális, de nincs benne hibajavító algoritmus, mint pl. az etherenten történő adatátvitelnél, vagy merevlemez kiolvasásánál (ellenőrző összeg). Tehát ha bármi zaj (elektomos, mágneses jel) megzavarja valahol az átvitelt (pl. a kábelnél), akkor az 1-ből könnyen lehet 0 és fordítva. Ezt pl. a fehér pontokon veheted észre, de ez már elég komoly hibát jelent. Az apróbbak mondjuk csak a pixel színét befolyásolják, és nem feltétlen lesz ettől fehér. Ha a zaj pl. a videófeldolgozó áramkörben van (pl. egy béna tápegységből kapott nem stabil és zajos feszültség miatt), akkor nagyon sokféle képpen romolhat a kép és a hang minősége is. A 300 ezer forintos (vagy akár sokkal drágább) kábeleknek akkor van létjogosultsága (és akkor tényleg van), ha méregdrága, high-end komponenseket kell összekötniük. Ha nagyon sokat költöttél arra, hogy a lehető legjobb képet és hangot kapd, akkor valóban nincs értelme akár csak minimális esélyt is adni a jelveszteségnek a kábelnél. És tényleg van, aki hallja a különbséget akkor, ha az erősítőjét egy 300 ezer forintos tápkábellel köti hozzá a konnektorhoz, nem egy sima tápkábellel És nem azért, mert már kiadott rá ennyi pénzt, és a tudatalattija „nem engedi meg”, hogy ne hallja a különbséget (bár biztos van ilyen is), mert vak tesztekkel is ki tudják választani a drága kábelt a valódi vájtfülűek a high-end rendszereken. -
NTX
tag
válasz
Ed Parker #17224 üzenetére
A htpc és a mediaplayerek digikoax vagy optikai hangkimenete nagyon hasonló, inkább hasonlóan gyenge, a hdmi mindkettőnél jobb. Nekem volt Dune, PCH és pont az egyik oka volt a htpcre váltásnak, hogy annak fel lehet turbózni egy USB-SPDIF konverterrel a digitális hangkimenetét, pld M2Tech Hiface vagy Halide Bridge. Ezzel persze nem éri el, de megfelelő szoftverrel és beállításokkal valamelyest a közelébe tud kerülni egy htpc a sokkal drágább (Bladelius, Naim) hálózati lejátszóknak.
-
NTX
tag
válasz
szabi__memo #15626 üzenetére
Te ne próbálj arról meggyőzni, hogy nem látom!
Tv Samsung 46A656
Nem agyalok rajta, mert ötvenszer leírtam, hogy nem érdelek az oka!
Én nem akartalak meggyőzni technológiai kérdésekben, én tapasztalatokról, tényekről írok, nem szubjektív dolgokról. Az nem tetszik, hogy te nem vagy hajlandó kipróbálni, csak hajtogatod a véleményed, amit soha nem tapasztaltál meg gyakorlatban! -
NTX
tag
válasz
szabi__memo #15622 üzenetére
Beírásaid magukért beszélnek!
Nem érdekel a technológia, csak a végeredmény!
-
NTX
tag
válasz
szabi__memo #15607 üzenetére
Ha vennéd a fáradságot, rájönnél, hogy igazam van, de biztos vagyok benne, hogy akkor sem ismernéd el.
-
NTX
tag
válasz
dabadab #15595 üzenetére
Nem ez nem marketing, a csak "marketing" termékeknek rövid az életútja, drága kábeleket meg már elég régőta árulnak! Továbbra is azt mondom, hogy csinálj egy tesztet, bajod nem lehet belőle!
Én is befejeztem ezt a vitát, bár továbbra is a htpc fontos részenek tartom a hdmi kábelt is! -
NTX
tag
válasz
szabi__memo #15594 üzenetére
Ez a baj, hogy NEM AKAROD megnézni! Ha én valamivel nem értek egyet, egy tesztet javasolnak nekem, és érdekel a téma, akkor rászánom az időt és megnézem. Utána el tudom dönteni, hogy megerősíti e a véleményem vagy megcáfolja! Engem nem érdkel mitől jobb egyik vagy másik hdmi kábel, nem érdekel a fizikai alapja, de LÁTOM, a szerinted lehetetlent!
-
NTX
tag
válasz
szabi__memo #15591 üzenetére
Szerinted mindenki idióta, aki normális kábelt vesz, csak te nem, aki arra sem képes, hogy egyszer megnézze a saját szemével!
Gratulálok! Leülhetsz egyes!
-
NTX
tag
válasz
szabi__memo #15587 üzenetére
Közgazdász vagyok nem fizikus!
Fizikától függetlenül, miért veszik meg tömegesen a 20, 30, 50, 100 ezer forint áru 1-2 méteres kábeleket? -
NTX
tag
válasz
dabadab #15532 üzenetére
Senki nem beszélt ethernet, sata kábelekről, hdd típusáról!
15584 hozzászólásom részben neked is válasz.
Volt vakteszt is és nem vak is, nem egy, nem kettő.
Továbbra sem tudok mást mondani, próbáld ki valahol!
Néhány teszt, leírás, fórum a netről, legalább ezeket olvasd el, de rengeteg ilyen található a neten.
teszt
supra hdmi
forum
transparent
profigold -
NTX
tag
Azért erősebb mert arról vitatkozunk! Az vita alapja, hogy van-e különbség látásra, hallásra vagy nincs. Legyetek szívesek, ne akarjatok meggyőzni a placebo hatástól, meg ilyen butaságokról! Jópár éve foglalkozom hobbi szinten házimozival, saját rendszeremen, barátok rendszerein, szaküzletekben számtalan teszten vettem már részt. Nem tudom elfogadni, hogy valaki úgy nyilvánít véleményt bármilyen elméleti tudás birtokában is, hogy nem tesz meg annyit, hogy pld. egyszer megnéz egy BD filmből 10 percet egy legalább 46' full HD kijelzőn egy 2 ezer és egy 20 ezer forintos hdmi kábellel. Bármelyik szaküzlet szívesen fog demózni szvsz.
-
NTX
tag
válasz
dabadab #15521 üzenetére
A második linkben Peak fórumtárs írta le, a crc és egyéb dolgokat.
Én még egyszer csak azt szeretném megkérdezni, hogy valaha csináltál A-B tesztet két HDMI vagy digitális kábellel vagy csak úgy gondolod, tapasztalat nélkül, hogy nem lehet különbség?
Engem nem érdekel a különbség oka, háttere, stb, de LÁTOM és HALLOM a különbséget! És nem csak én, hanem sokan mások is! Ezért linkeltem az avx fórumot. Ha ott felteszed a kérdéseid az okokról, biztosan kapsz rá szakmai választ is.
Részemről a vita lezárva, mert nem tudok mást mondani arról, hogy ha én tapasztalok valamit személyesen érzékszerveimmel (meg még rengeteg ember rajtam kívül is), akkor ne akarjon senki meggyőzni arról, hogy az nem lehetséges. Továbbra is azt tudom ajánlani, hogy próbáld ki egy hifiboltban, vagy tesztelésre vigyél haza kábeleket. Az sem véletlen, hogy jelentős mennyiségű kábelt gyártanak, adnak el a drágább kategóriákból is, nemcsak az olcsóból.
Példának még itt van egy szaklapból egy hdmi kábel teszt. -
NTX
tag
válasz
dabadab #15489 üzenetére
Akkor az hogyan lehet, hogy egy noname, egy Kácsa, egy Furutech, egy Supra hdmi kábel teljesen más képet mutat ugyanazon a rendszeren? Egyik sem volt hibás! Én a saját rendszeremen ezeket használtam, és lényeges minőségi különbséget látok ezek között egy 46" full HD Samsung LCD TV-n. Te kipróbáltad ezeket valaha, vagy csak gondolod, hogy hdmi kábel és kábel között nincs külnbség? Elárulom, hogy van, nemcsak a HDMI, hanem a digit koax kábelek között is, még hasonló árkategóriában is. Ha nem hiszed menj el egy hifiboltba és csináltass egy A-B tesztet!
liszi79 Én azt tanácsolom, hogy ne halgass ebben a kérdésben itt senkire sem, hanem sok helyen (Kácsa, hifi szaküzletek) letét ellenében haza tudod vinni 1-2 napra a kábeleket. Több árkategóriában, többféle kábelt vigyél haza, teszteld azokat egy általad jól ismert filmen és válaszd a neked legjobban tetszőt! Ha mégsem látnál külónbséget visszaviheted és visszakapod a pénzed.
-
NTX
tag
Nekem A6 van, de ez nem nagy különbség. A projektor edid információi gyárilag nem megfelelőek, tudja a 24pt, de edid szerint nem, ezért trükközni kell vele, cccben hozzáadni a HD felbontást, ezt az intelnél nem lehet ráerőszakolni, ezért is maradtam az Amdnél. A médialejátszó persze ond nélkül kezelni, mert az nem foglalkozik az edid adatokkal. Ha a tvn ki tudod választani a 23hz-et akkor azzal nem lehet gond. Xbmc vagy wmc alatt használod? Wmc mymovies alatt nekem jó, xbmcvel próbáltam, de nem volt teljesen tökéletes, ezért maradtam a wmc front endnél.
-
NTX
tag
válasz
Ed Parker #15393 üzenetére
Nem is mi vagyunk a vevőkör, akik tudunk htpct építeni, fórumokon utánajárni, ha valami nem működik, teszteket elolvasni, programokat kipróbálni, stb. Aki nem ért hozzá, nem érdeklik a technikai részletek, de látja egy összehasonlító demón, hogy tényleg sokkal jobb minőséget ad és használható, az megveszi, ha van rá pénze.
-
NTX
tag
Nem, én is ismerem ezt az oldalt. Szerintem, csak a ház hfx, de végül is lényegtelen, hogy milyen alaplap van benne, bár valószínűsítem én is az intelt, mert a tmt azzal viszonylag probléma mentesen működik együtt és most az ivy bridge hd4000 esetében a 24p is probléma mentes.
-
NTX
tag
válasz
Ed Parker #15379 üzenetére
Autó esetében is benne van az árában a név is, főleg az extra felszerelés, kiegészítők, szerviz, stb. esetében, meg a marketing és k+f költségek is. Erről is van tapasztalatom
ezért szvsz nem rossz példa. Persze semmilyen példa sem teljesen jó példa.
Ha alap alkatrészekre (alaplap, proci, memória) gondolsz, azt már írtam, hogy biztos ugyanaz. Mi más lenne benne? Nem tudom, hogy i3, i5, i7 vagy AMD.
-
NTX
tag
Ezzel már majdnem egyetértek, hiszen a marketing kell mindenhez
Én is megcsináltam saját magamnak, low cost alapon, nem erről van szó, hogy csoda lenne, hanem egyszerűen megtalálták azokat a megoldásokat, ami jól működik. Ennek, mint szellemi terméknek megkérik az árát. Ha megnézel egy Linn, Naim, vagy Bladelius hálózai zenelejátszót, azok ára is 1 millió körül van és mozit még nem is tudnak, csak zenét. Azok "anyagköltsége" sokkal kevesebb lehet, mint ennek, tehát arányaiban sokkal drágábbak, nagyobb árrés van rajtuk, ettől függetlenül azt is el tudják adni. Ezért mondom, hogy a valós érték az, amit a piac ad érte. A belenyúlásnál nem tudom mire gondolt a fejlesztő, szerintem csak a win beállítások, registry, msconfog, stb esetében kikapcsolták a felesleges szolgáltatásokat, de ez csak egy tipp. Mindegy, szerintem is felesleges ezen tovább vitatkozni! Én indulok is dolgozni.
-
NTX
tag
válasz
Ed Parker #15373 üzenetére
Ferrari helyett lehet Mercedes is, nem ez a lényeg. Én nem mondtam, hogy egyedi win van benne és azt sem, hogy a belső alkatrészek különlegesek. Egyedül a ház és a táp nem hétköznapi, nyilván alaplap, processzor ugyanolyan, mint bármelyik más. Nekem fontos a design is, ezért írtam Apple példát, radásul az osx win különbség miatt is, arra akartam utalni, hogy nem összehasonlítható a kettő.
-
NTX
tag
Ne haragudj, de szerintem te el vagy tévedve egy kicsit! Úgy gondolod, hogy csak a saját véleményed lehet mindig igaz? Ráadásul nem is erről volt szó! Elég régóta foglalkozom hifivel, és elég járatos vagyok benne. Foq meg, hogy jön ide, mi köze van ehhez? Azt én sem vennék, ugyanúgy, mint shakti követ sem. Viszont akkor te a digit kábelek és a tápkábelek közötti különbségben sem hiszel?
A lényeg az, hogy ennek a minősége a legjobb a piacon kapható média lejátszók között és ehhez fogható az ára is. Az egész vita abból indult ki, hogy nem vagy hajlandó elhinni, hogy a Foobar valamilyen egyedi beállítással jobban szólt, mint az alap wasapi, vagy asioval, csak azért mert magyarok találták ki. Mondod ezt úgy, hogy nem is hallottad, mi meg igen. Nem a TMT-ről volt szó, azon nincs nagyon mit állítani, bár ha megnézed az Arcsoft fórumát nagyon sok mindennel nem működik együtt, Amdnél pld nagyon nehézkes beállítani. Senki nem mondta, hogy a TMT-ből jobb képet hoztak ki, mint a saját fejlesztője, a Foobarról volt szó, zene lejátszásról beszeltünk! Mi az, hogy valós értéke? Annyi a valós értéke amennyit a piac hajlandó fizetni érte. Félre ne érts, én sem vennék ennyi pénzért, mert meg tudom magam is csinálni, de nagyon sokan nem. Akkor most az Audi, Bmw vásárlás is csak lehúzás, mert drágább, mint az átlag autó?
-
NTX
tag
válasz
Ed Parker #15361 üzenetére
Ezzel se értek egyet, nem tudom milyen szoftverek vannak rajta, mennyibe kerünek, mennyi saját szellemi termék, saját fejlesztés van benne stb. A lényeg, hogy nem lehet csak hardver alkatrész árakkal számolni, mert ez alapján egy Ferrari miért kerül annyiba,amennyibe kerül? Annak se aranyból van a sebességváltója. Az Apple szerintem nincs túlárazva, pont amit írtam pld. Mac mini, kisebb az alapterülete, mint egy itx alaplap, pár centi magas és benne van a táp is. Egyszerűen nem összehasonlítható PCvel, mert nincs ilyen termék PCben, ráadásul igazából nem lehet az osx árát sem megmondani, mert egyben kapható, külön csak frissítésként Apple gépekre. Ugyanúgy ezt is csak a Cinemasterekkel lehet összehasonlítani, ami hasonló termék, azoknak viszont az áruk is hasonló vagy inkább drágább.
-
NTX
tag
válasz
Ed Parker #15359 üzenetére
70-ből? Biztos, hogy nem! Szerintem maga a ház drágább! Az itthon kapható, hasonló házak, amik még nem is teljesen passzívak, mint az Origen,100 körül kezdődnek, táp nélkül. Egy Seasonic x-400 passzív táp 40. Tehát csak a ház és a táp minimum 140, egy nagyon halk hűtővel 150-160. A táp ráadásul nagyon fontos, akit érdekel hifi fórumokon utána olvashat a jelentőségének, tehát nemcsak passzív kell, hogy legyen, nem mindegy az egyéb paramétere sem. Szerintem így nem lehet ezt számolni, nem lehet igazán összehasonlítani, ez kb olyan, mint amikor az Apple iMac meg Mac mini árát hasonlítgatják össze az árgépes hardver elemekkel, 5 ezer forintos házzal, meg letöltött winnel számolva. Ezek sem igazán összehasonlíthatók árban.
-
NTX
tag
válasz
Ed Parker #15356 üzenetére
Az alkatrészeket biztos össze lehet vásárolni, bár itthon pld. a ház nem kapható, de hasonló kategóriájú házak vannak bár azok többsége nem full passzív. Ezen kívűl megtalálták azokat a szoftveres megoldásokat, kiegészítő hardvereket, drivereket, stb. amivel egyszerűen jól működik az egész, meg persze a rá fordított munkaórák száma.
-
NTX
tag
válasz
Ed Parker #15353 üzenetére
Szerintem inkább azért drága, mert kis tételben készül, nem sorozat gyártásban több ezer darab, mint az olcsó média lejátszóknál. Meg persze meg kell fizetni a szoftvert és azt a szellemi terméket, hogy hogyan rakják össze egy kész lejátszóvá, úgy, hogy aki nem ért hozzá, az is csak hazaviszi és bekapcsolja, meg amit többször írtam egy drágább házimozi, hifi rendszerben ez a forrás tényleg sokkal jobb, mint egy átlagos médiaplayer.
-
NTX
tag
Magasabb az árrés, de nem hiszem, hogy ötször akkora lenne egy mediaplayeren, mint pc alkatrészeken. Ettől függetlenül a mostani legdrágább Popcorn média lejátszó is 130 körül van, ebből kijön egy normális win+htpc. Persze Origen vagy hasonló házaknál már más a helyzet.
-
-
NTX
tag
Kisebbek az árrásek, de a 100 ezerből akkor sem lesz 20! Ekkora különbség nincs. Én is azért váltottam htpcre, mert ár/érték arányban jobb! A lényeg viszont az, hogy a média lejátszónál adott a szoftver, és a hardver is, nem tudsz rajta módosítani, ha adnak ki firmware frissítést, akkor változhat, viszont még a legdrágábbaknál is inkább csak a szolgátatásokat fejlesztik, nem a kép- és hangminőséget, ami a fő szempont lenne. Nekem volt sokféle Dvico tvix 6500-tól kezdődően, C300-ig. Képminőségben egyedül a PH C300 mutatott sokkal jobbat, mint a többi, de hangminőségben az is hasonló volt, mint a többi. A htpct szoftveresen és kiegészítő hardverekkel célirányosan lehet fejleszteni.
-
NTX
tag
Nekem a legdrágább Dunem volt, az akkori legjobb Sigma processzorral, nem a 20ezer ftos kategória, 100 felett volt az ára. Ez kb egy htpc árának felel meg.
Milyen világcég? Nem windows átírásáról van szó, hanem egyszerűen szoftveres beállításokról, és a wint alapból nem htpcre optimailzalták.
A Foobar 2000 meg ingyenes program és nem egy világcég fejleszti. Különböző pluginek dllek vannak hozzá, amit programozói tudással gyakorlatilag bárki írhat.
http://www.foobar2000.org/ -
-
NTX
tag
válasz
Gabesz26 #15113 üzenetére
Köszönöm az infot. Én végül is maradok a paneltápos megoldásnál. Hűtőben ha váltani akarsz, a csend kedvéért, nehéz lesz ilyen alacsonyat találni, ahogy nézem ide csak a nemrég megjelent Noctua L9 hűtők férnek be. Intelnél még csendes a Slim X3, amdnél én sem találtam igazán megfelelőt.
-
NTX
tag
Lehet a ccc-n is, de ott csak az alap felbontások vannak.
Mivel htpcről van sző nem is az a lényeg, hogy hol lehet kiválasztani, hanem az, hogy az auto refresh rate beállítás esetében, a program válassza ki, hogy 23/24/50/60 a frekvencia.
Viszont ha nincs benne alapból a frekvencia, még manuálisan sem lehet beállítani, akkor a program sem tudja automatán kiválasztani. -
NTX
tag
Ha megnézed az optoma nagyobb projektorainak használatiját, mindenhol csak 24hz, vagy 24pt ír, viszont amint írtam, media playeren fixen 23.976-ot vagy automatát kiválasztva is ment a lejátszás rendben. Htpc esetében a hdmin kersztül lekéri az edid információkat és csak azt jeleníti meg.
Ezt az amd esetében a hd hozzáadással lehet felülírni, de csak 24hz lesz belőle, inetel esetén még ezt sem tudtam hozzáadni. Erre keresek valamilyen megoldást amd llano vagy intel hd esetében. -
NTX
tag
Ez a gond, hogy csak a 24hz jelenik meg a projektornál amd esetében, a 23hz csak a tvnél, a projektornál nem. Hogyan lehetne elérni, hogy a 23hz is kiválasztható legyen, ne csak a 24? Intel HD esetében pedig még azt sem tudtam elérni, hogy a 24 megjelenjen, ott 25 a legalacsonyabb. Intelnél, hogyan lehet rákényszeríteni a 23 vagy 24 hzra? Az egyedi beállítást nem engedi hozzáadni.
-
NTX
tag
Optoma HD80 projektoromnak nem megfelelőek az EDID információi ezért htpc esetén nagyon nehézkes a 24p megjelenités. Amd esetében hozzá lehet adni a felbontást, de csak a 24hzt és nem a 23.976hzt. Intel hd4000 esetében erre sincs mód. Ugyanakkor a média lejátszók által kiküldött 23.976hz rendesen megjelenik.
Az Edid override témakörben, amit találtam megoldásokat, azok nem működtek nálam. Tudna javasolni valaki olyan megoldást amivel Llano vagy intel HD alatt meg lehet jeleníteni a nem megfelelő EDID információk ellenére is a 23.976 jelet HTPC esetében is? -
NTX
tag
Tudna valaki segíteni abban, hogy W7 alatt amikor a képernyő felbontásokat kiírja, 23, 24, 25, 50, 60 hz hogyan lehet ezen üzemmódokból valamelyiket letiltani, hogy ne lehessen kiválasztani és az automata frekvencia se váltson rá?
-
NTX
tag
Nálam dedikált htpc, mást nem csinálok rajta, ezért am végleges front end lesz, az magától kell, hogy induljon, billentyű, egér nélkül fogom használni a gépet.
A start menü indítópultra gondoltam. Néha ledomja a tálcára, bár ha az értesítési központban kikapcsolk mindent, akkor még nem csinálta. -
NTX
tag
Nem, nem jár hozzá, csak ha feltelepíted elötte, beépül a lejátszó program, de a mpc-hc, talán pdvd vagy más is használható vele. Igazából ez csak egy front end, ami alá külön kell a player program.
Ami még előny, hogy beállítható az automata indítás, nincsenek olyan gondok, mint az xbmcnél, hogy leesik a tálcára. A mpc-hc madvrel talán nagyon picit jobb lehet, ezt viszont lényegesen egyszerűbb konfigurálni.
Catalyst beállításoknál mit használsz? A netes vélemények megoszlanak, hogy mit kapcsoljunk be és mit ne. Van ahol azt írják kapcsoljunk ki minden javítót, van ahol meg azt, hogy kapcsoljunk be az összeset. -
NTX
tag
Nem kell letöltős oldalon keresni. www.mymovies.dk
Itt ingyenesen le lehet tölteni, regisztrálni kell emeil címmel a weboldalon.
Ahhoz, hogy működjön, be kell lépni. Elvileg elég egyszer, utána automatán belép, bekapcsoláskor.
Ahhoz, hogy teljes körűen működjön a weboldalukon keresztül kell venni pontkat, amit a reghez tesznek fel, akkor az összes funkció működik. Erre van egy 21 napos próba lehetőség, amikor megkapod a maximális pontot. Beépül a win media centerbe, és integrálja a tmt-t is.
Van hozzá ipad alkalmazás is, nekem eddig ez jött be a legjobban, eddig az volt a gondom, hogy a tmt5 nem működött együtt az amdvel. A legújabb verzíó már jó llanohoz is.
Szerintem jobb a képminősége, mint az xbmc belső lejátszója. -
NTX
tag
Igen, azzal jól működik, ha be van kapcsolva! Az ingyenes verzióban persze nem lehet, ott nem is működik. Önállóan is működik a váltás, az xbmcs megoldást, amit javasoltál még nem próbáltam. A hátránya a mymoviesnak, hogy kicsit nehézkesebb a front endként való kezelése, mint az xbmcnek és ahhoz, hogy minden funkcióját ki lehessen használni meg kell venni a pontokat, ez 21 nap ingyenes időszak után, 100 usd.
-
NTX
tag
Nem, én csak most próbáltam külső lejátszóval, de úgy látom, hogy nekem se a tmt se a mpc nem jön össze tökletesen.
Xbmcvel maradok a belső lejátszónál.
Tmtvel megpróbálhatod még a win media centert, mymoviesal, de az automata váltás ott sem jön össze, viszont a többi rendben működik. Ez mellett hátránya, hogy van amit nem mindent játszik le, amit az xbmc gond nélkül visz. -
NTX
tag
Beállítások, Rendszer, képkimenet
Megjelenés típusa legyen a teljes képernyő
Maximál ablak legyen KIkapcsolvaKipróbáltam a playcorefactoryt az TMT5-el, ahogy az xmlben volt, azzal nekem el sem indul, azt írja ki, hogy "külső lejátszó aktív" nyomj okt a lejátszás végén.
Pedig jók a könyvtár beállítások és a tmt önállóan lejátsza a filmet. -
NTX
tag
Elsősorban a bd isoval van gond. Bekapcsolás után az elsőt lejátsza gond nélkül. A másodikat először nem indította el, beleraktam a playiso.batba az unmountolást, így már néha elindítja, de nem mindig. Van, hogy csak fekete képernyő jön be és volt már, hogy lefagyott. Az állomány egyébként jó, az xbmc saját lejátszója, gond nélkül viszi. A másik gond a hangkimenet, szeretném ha mindig az xbmc wasapi kimenete legyen aktív, akkor is ha az mpcon megy a video. Most csak a mpc hangkimenetén szól a hang. A harmadik a távvezérlés, ott az előre tekerés csak az xbmc saját lejátszójával működik, az mpc hc alatt nem.
-
NTX
tag
Köszönöm! Megnéztem állítgattam kicsit, de nem működik 100 százalékosan. NASról játszok le bd, bd iso, mkv, dvd, dvd iso állományokat.
A távvezérlés ipadról menne, ami az xbmcvel műkódik, de ha alatta van a mpc, csak részben, a tekerés nem megy.
A bd, mkvt lejátsza, de az iso vagy lejátsza vagy nem, hiába tettem bele a bat fáljba az unmountot, akkor sem mindig jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest