- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Launcher gondom lenne.
Amikor elindul a gép szépen betölti a kodit. De utána automatikusan elindul a spotify is és ekkor leteszi tálcára a kodit.
Valami gond van a focussal. Mi lehet a probléma?
A spoti automatikusan indul nem a launcher indítja.Közben kikapcsoltam a sotit, hogy ne induljon. Akkor is valamiért leteszi a tálcára a kodit.
Nem tudom mi lehet a gond.
-
cekkk
veterán
válasz
Borisz76 #45114 üzenetére
Nem lett természetesen, mert a kodit telepítettem össze vissza és frissítettem a drivert a treu hd miatt mert szakadozott amiben atmos volt.
Teljesen mindegy melyik sorozatról van szó, mert mindnél ezt csinálta, eddig meg nem volt ilyen gondom. Csak most az újra telepítés után.
(#45115) canniball
Köszönöm, megoldottam, felraktam egy libreelecetNincs most időm kínlódni, jó lesz egy ideig ez is.
Tökéletesen működik a hd hangok sem akadnak, nekem ennél több most nem kell -
cekkk
veterán
válasz
dunkel #45109 üzenetére
Igen ezt megcsináltam.
Viszont még mindig az a baj, hogy oldalt nincs de alul és felül ott van egy fekete csík a sorozatoknál ahol nem kellene. Lejátszás közben ha belépek és kiválasztom, hogy a kép arány 16:9 legyen akkor nem lesz, de ugye mivel nem minden videó ilyen arányú így nem akarom fixre beállítani.Nem tudom, hogy mit nem állítok mostbe amit korábban megcsináltam, hogy működött.
-
cekkk
veterán
válasz
dunkel #45100 üzenetére
Felraktam ezt.
Itt pedig az a baj, hogy ha elindítom a kodit egyből átvált 24 Hzre és körbe fekete csík jelenik meg. ha kilépek akkor pedig 60Hz.
Nem tudom hol lehetne beállítani, hogy a Kodi ne váltson frekit csak amikor videót játszik le.Látszik már lassan két éve nem telepítettem újra a gépet és elfelejtettem a dolgokat
-
cekkk
veterán
válasz
Borisz76 #45098 üzenetére
Kedves kolléga!
Ezeket a dolgokat tudom, mivel nagyjából 4 éve htpczek.
Viszont most olyan hibába ütköztem amivel nem találkoztam még.
A fekete sáv pedig nem a TV-től függ, hanem a lejátszott anyag képarányától.
A sorozatoknál nem kellene, hogy megjelenjen. Legalább is amiket én nézek mert azoknál nincs.Ha a felbontást nem tudod változtatni, akkor az lehet akár driver hiba is.
Ez lehet akár egy jó ötlet, de a korábbi driverrel viszont mostanában a treu hd hangokkal meggyűlt a baja amibe dolby atmos volt.
AMD oldaláról lelehet tölteni vajon korábbi drivereket is vagy csak a legfrissebbet, mert az az oldal is nekem átláthatatlan katyvasz -
cekkk
veterán
Sziasztok!
Ma újra telepítettem a gépet!
Olyan gondom lenne, hogy ha bármit nézek alul felül megjelenik egy fekete sáv akkor is ha sorozatot nézek és ugye ott nem kellene lennie.
A képernyőt optimalizáltam de akkor is ez a helyzet.
AMD apu van a gépben a hozzá tartozó legfrissebb driverrel.Lehet az a baj, hogy a erősítőn keresztül telepítettem fel a gépet és a tv nem közvetlen a htpcbe volt dugva?
ilyennel nem találkoztam mégValamint felbontást sem vált
720as sorozat is 1080ba megy. Ezt sem teljesen értem
-
cekkk
veterán
válasz
Villanyász #45017 üzenetére
Ilyennel nem találkoztam.
De most oda vissza telepítettem a 16 és a 17-es bétát és most jelenleg ha le akarok valamit játszani akkor leáll -
cekkk
veterán
Sziasztok!
Lenne megint egy kis problémám
Adott egy Kodi 16-os ami ha tru hd hangot kap amibe dolbi atmos is van akkor szaggat a hang.
Letöltöttem a Kodi 17es verzióját hiába állítom be, hogy hangtovábbítás engedélyezése és az erősítő tudja a tru hd hangokat minden fajta hangra azt írja ki, hogy digital pcm.
Az erősítő egy arcam avr-400.Valakinek valami ötlete? Mit lehet ezzel kezdeni?
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
A 16.0-s Kodinál a True_HD hangok mennek rendesen vagy valami gond van vele?
Ma délután küzdöttem vele, a B vs S filmnél , hogy a kép ment szépen a hang pedig akadozott -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #32082 üzenetére
Menj a
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #32070 üzenetére
Az APU járatódik vagy a Emo proci?
-
cekkk
veterán
válasz
devil-k #31820 üzenetére
Mint ahogy látod-e/hallod-e a különbséget egy BD50 és egy BD25 között? stb.
Ez már megint sarkosított dolog.
BD50/25 milyen BD? Eredeti érintetlen kép és hanghoz lett nyúlva? Vagy a képhez is ? Mennyi lett tömörítve? 24 gigábül 23.95 lett, hogy ráférjen a lemezre?
Ez olyan válasz mint a nesze neked semmi de azt fogd meg jól.
Ha nem lehetne érvekkel alátámasztani nem csinálnák, a kérdés az, hogy azoknak az érveknek van-e bármi tudományos alapja vagy humbug az egész és pár embernek érdeke(ezen fórumon is) terjeszteni ezt. -
cekkk
veterán
Sziasztok!
HTPC-n ki használ Spotify?
A gondom az lenne, hogy a telefonra letöltöttem a Spotimote alkalmazást, ha rákeresek egy előadóra akkor a felajánlott számokat szépen lejátssza, viszont ha az albumokhoz lépek és azon belül a számokra azokat már nem. Vajon miért?
ugyan ez van ha ajánl egy hasonló előadót és megnézem az ott lévő számokra hiába bökök, vagy nyomom a lejátszást nem indítja el.
Találkozott már más is ezzel? -
cekkk
veterán
válasz
Mezga Aladár #31188 üzenetére
Tömeg kontroll, ajánlom figyelmedbe ezt a remek kis sorozatot, hogy hogyan is lehetséges irányítani az embereket apróságokkal.
A hifi hatalmas üzlet azért lehet már itt is több marketinges és pszichológus dolgozik mint mérnök, hogy hogyan adják el arany árban az olcsó dolgokat -
cekkk
veterán
válasz
mivamma #30971 üzenetére
Nekem jelenleg a HM-02B van, ha jól emlékszem Pityunak is, előtte viszont a HM-03B volt csak cseréltem ismerőssel, hogy majd ha akarok bele tenni videokártyát vagy hangkártyát jobb nekem a magasabb ház.
Aztán persze nem tettem bele semmit, mert feleslegesnek ítéltem meg, de a lehetőség adott lenne rá -
cekkk
veterán
válasz
mivamma #30926 üzenetére
De ha ilyen igényeid vannak akkor ne sajnáld rá a pénzt.
az AVR kijelzőjén mit néztek?
Én speciel semmit. minek nézném? De most komolyan?
Én már kinőttem belőle, hogy jaj azt nézzem ,hogy ez DTS-HD-t ír ki és milyen fasza... Engem már ez nem hoz lázba.
A HK erősítőnél ki lehetett kapcsolni és csak akkor ment a kijelző ha megnyomtam valamit, egyébként filmezés közben nem ment. Minek is? De komolyan?
Én hangerőt a hangulatomhoz választok nem pedig értéket. Az meg, hogy kiírja az eszköz nevét meg a hangsávot vagy, hogy típus megy az olyan fontos, hogy a film közben folyamatosan nézni kell?Én voltam én is vele, meg is vettem az ilyen házakat, kettőt is amibe Imon van, de ahogy Pityu is írja 3 napig tart a csoda.
(#30932) Osynho
Minden frekinél be kell állítani, de aztán ha egyszer már megcsináltad utána jó lesz. -
cekkk
veterán
válasz
mivamma #30924 üzenetére
Őszintén gratulálok, hogy ha te azzal tudtál zenét hallgatni és nem hullt ki tőle a hajad.
Én párszor ki akartam vágni otthonról.
Én próbáltam, a zenéim is igen szépen rendezve voltak nem összevissza, de azon a kijelzőn alig jelent meg információ, amire meg végig mutatta az egész sort, a félnap elment.
Szóval ha lassan akarod kikeresni a zenéidet és ott botorkálni akkor felesleges neked a htpc.
Jó az a Dune ne válts róla.Nekem is itt van az inomba a kijelző, sőt meg is küzdöttem vele, mert a támogatása már nem a legjobb és az alapprogram nem írja ki a lejátszási időt, meg, hogy mit nézel, de miután megcsináltam, tettem is ide fel képet még régen róla, abba is hagytam mert nem használom.
Megoldottam a problémát jól esett, azóta meg semmi értelmét nem látom
-
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Openelec 12-es XBMCnél csak nálam nem megy a felirat keresés és letöltés vagy másnál sem frissítenem kellene?
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Opensubtitle kiegészítővel mi történt nálam már lassan két hete nem akar működni.
Vagy csak nálam van ez? -
cekkk
veterán
válasz
BullZeye #28214 üzenetére
Ez a baj látod
1080phez már szerintem kevés a wifi, oda kábel kell. Elég gyorsan elindul, ezt betudom annak, hogy a legalapabb skin van rajta valamint, média tár sincs rajta.
Ha rányomok egy sorozat részre 1-3 mp-n belül indul. Nem tudom, hogy kábel neten gyorsabb lenne-e.
Főgépnek nem biztos, hogy ezt venném, de hálóba vagy médialejátszó helyett már igen. -
cekkk
veterán
Sziasztok!
Időközben én meg beüzemeltem egy raspberry pi-t a hálószobai tvre.
Általában ott csak sorozatokat nézünk így a HD hangok és a 1080p nagyon nem volt érdekes a számomra.
Az áramforrást a tv usbjéből kapja így csak akkor kapcsolbe ha a tv is megy(napi 1 órát használjuk kb), az irányítást a hdmi cec-en keresztül megy, vagy is nem kell hozzá plusz távrecsegtető, hanem elég a tv távja.
Az kell mondanom, hogy megérte. Ennél jobb kis média lejátszó nem is kell nekem. Elsődlegesnek is eltudnám képzelni az ilyen WD meg MED és hasonló társai helyett, mert szolgáltatásban amit nyújt az xbmc az verhetetlen.
Arról nem is beszélve, ha szerverre teszem ki az adatbázist és mondjuk a htpc-n elkezdek nézni valamit abba hagyom, az a hálóban ugyan onnan tudnám folytatni. -
cekkk
veterán
Subtitle ad-on, meg is találtam.
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
Gotham XBMCben hova lett a subtittle ad-on? -
cekkk
veterán
Köszönöm mindenkinek, közben sikerült megcsinálnom.
Mondjuk a betűk élei elég pixelesek. Nem tudom mitől. Mindegy ez van olcsó húsnak
TV-zni jó neki, filmezni már nem annyira. Mondjuk a DLNA az szépen megy rajta. -
cekkk
veterán
Nem tudom, hogy mennyire ide tartozik, hátha tud valaki segíteni benne.
Vettem az asszonynak egy orion tv-t. HDMI-t rákötöm a laptopot és kiterjesztem az asztalt, akkor nem jó a felbontás, ha átrakom 1080p be akkor túllógnak a szélek, de nem éles a kép. Ha kisebbre veszem akkor nem teljes képernyőn indulnak el filmek. Ha nem kiterjesztett hanem elsődleges a képernyő akkor is ez van. Első generációs I5 van a gépben.
Találkozott már valaki ezzel?
Összébb nem tudom húzni a képet -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #27037 üzenetére
Lehet kevés a 12V-s ág ami a procihoz megy.
Ezeknek a panel tápoknak ez a rákfenéjük. Legalább is én így emlékszem.
Te nem valami nagy drága tápot használtál? -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #26953 üzenetére
Én meg úgy vagyok vele, hogy ne az os kényszerítsen arra, hogy mit használhatok.
Mondjuk nekem most mindegy, hogy osx vagy win vagy Linux. -
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #26951 üzenetére
Vagy az oprendszer támogassa már a procit nem?
-
cekkk
veterán
Hangkártyát kap a Raspberry Pi
Ez sem lesz elvetendő alternatíva. -
cekkk
veterán
válasz
Vikthor #26137 üzenetére
Ez csak xbmc alatt van így vagy minden lejátszóval?
Ha minden lejátszóval, akkor driver probléma, ha nem akkor valami másik beállítás, már mint az xbmcbe.Mondjuk én amondó vagyok, ha ilyen kártyát cserél az ember a gépben akkor érdemes egy új full win instalt is csinálni.
-
cekkk
veterán
válasz
#75912448 #26046 üzenetére
Én most erre nem emlékszem.
A kérdés az, hogy szoftveresen az os-ben be állítható-e, hogy a vinyókat felkeltse vagy nem. Lehet eme remek könyvben van róla szó.
Nálam a szervernél úgy van, hogy ha nincs használva az adott lemez akkor kapcsolja le magát. Többségében én azt használom amin a torrentek is vannak így sokszor napokig nem élednek fel. Viszont ha sűrűn használnám őket, akkor én speciel folyamatosan járatnám őket, és nem hagynám, hogy elmenjenek aludni.
-
cekkk
veterán
válasz
Warter #25820 üzenetére
Vinyóról volt szó, nem ventiről, de én még ventit sem hallottam ki, mert nem arra koncentrálók, hanem a filmre.
Persze ha a venti hangját vagy a vinyó hangját keresném akkor tuti meghallanám.
De ez használt a legtöbbet nekem , azóta nem hallok semmit
-
cekkk
veterán
Érdekes dolog ez a vinyót hallom nem hallom.
Én csak akkor hallom ha síri csendvan a szobába és akkor is inkább este.Ismerve itteni pár ember zene hallgatási szokásait én el nem tudom képzelni, hogy olyan hangerő mellett meg olyan távolságról hallják a vinyó hangját, szerintem ha az ablak betörne azt se., csak hát az avxen is pár éve elkezték ,hogy csak az ssd a jó zenehallgatásra sznobságot.
Aztán aki megsértődik erre meg az már az ő baja.
-
cekkk
veterán
Ki használ server 2012 r2-t amdvel?
Annyi a bajom, hogy a legfrissebb catalystban tudom széthúzni a képet. Merre lett az a funkció?
-
cekkk
veterán
válasz
MasterMark #25366 üzenetére
Az mintha ki lenne kapcsolva, de megnézem, köszi.
(#25367) Gombinyó
Filmközben a hangosabb jeleneteknél.hdmivel is csinálta közvetlen a TVbe dugva meg most a sztereóval is coax kimeneten.
-
cekkk
veterán
Érdekes dologra lettem figyelmes.
Sztereó erősítőt használok most és ha filmezük soksz recseg a hang.
Ez mitől lehet? Mit állítsak át az xbmcben, hogy ilyen ne legyen? -
cekkk
veterán
válasz
krokosztil #25297 üzenetére
Milyen tuner kell? DVB-T/C/S?
Egyébként ahogy látom feltetted a kérdést már a milyen TV tunert vegyek c. topikban is. -
cekkk
veterán
válasz
MasterMark #25281 üzenetére
Jelenleg nem ismerek olyan DVB-C tunert CI+ interface-l vagy különálló DVB-C tunert és CI+ interface-t amely lehetővé tenné a UPC digitális kábeltv használatát számítógépen.
De szerintem azóta se jelentek meg ilyenek. Van valami szoftveres kísérlet erre, de csak ennyit tudok.
-
cekkk
veterán
válasz
MasterMark #25261 üzenetére
Nem találtam róla semmi érmeteles leírást, vagy lehet csak nem jó helyen keresem az internet bugyraiban
-
cekkk
veterán
válasz
canniball #25223 üzenetére
Szintén új technológia az AMD Fluid Motion Video, mely az előbbi opcióhoz hasonlóan a Catalyst meghajtó része lesz. Ez sajnos csak Kaveri APU-n fog futni, mivel egy rendkívül komplex algoritmusról van szó. Talán a legtöbben tudják, hogy a mai Blu-ray filmek 24 képkocka/másodperces sebességgel futnak, ugyanakkor számos kijelző képes 60 Hz-es frissítésre, amire a 24 Hz-et eleve nem lehet jól ráilleszteni, de ez a frissítési frekvencia átállításával megoldható probléma. A HTPC-sek keménymagja azonban szívesen nézne 60 Hz-es tartalmat a tévéken, ami eddig leginkább álom volt, ám az AMD újítása a 24 képkockából másodpercenként 60-at készít. Teszi ezt két egymás után következő eredeti képkocka elemzésével, majd ezután a frissítési frekvenciához igazítva két-három számolt képkockát szúr az eredeti tartalom közé. A mozgó tartalmak a számítások után a megfelelő pozícióba kerülnek.
Ez érdekes leszAki vesz ilyet szóljon ha mehetek megnézni
Engem a szerverekbe szán 15W-os APU érdekelne, hogy lehet-e majd kapni
-
cekkk
veterán
válasz
MasterMark #25163 üzenetére
Adnak. Én is ott vettem.
Párat tudok adni. -
cekkk
veterán
válasz
Gombinyó #25158 üzenetére
Kell hozzá koax kábel. [link], ez a másik kábel amit vettem, kb 15 vagy 20 centisek.
Kell neki a dugó, de ezek talán 8-s kábelek és a legkisebb dugó nem jó mert nem megy bele ez a kábel.
Továbbá kellenek zugsorcsövek(változó átmérőjűek) és egy kis egyszerű kábel amit majd a szigeteléshez forrasztasz, ez lesz a test. Kell ilyen és ilyen, hogy ne legyen csupaszt a vége mint az enyém. De ezek nélkül is megáll az alaplapon. Mond rendeltem ilyeneket, ha megjönnek pár darabot tudok neked adni, ha Pesten vagy.
Szükséges még páka meg ón, és utána össze kell tudni rakni. Ha nem tudod biztos van a közeledben olyan szakember aki 10 perc alatt megcsinálja. -
cekkk
veterán
válasz
#75912448 #25155 üzenetére
Köszönöm!
Kaptam egy kis segítséget is hozzá, és van benne egy kis hiba is, de elsőre nem rosszMondjuk nem fogok kábeleket gyártani, max csak magamnak
Készen van már az xbox táp is. Már csak tesztelni kelleneTegnap, hogy olvastam a HM topikba a spotify-ról, gyorsan be is lőttem, meg a mobilos távrecsegőt hozzá, háttérzenének tökéletes lesz
Ezek a listák tök jók szerintem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest