- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
dunkel #48236 üzenetére
Úgy emlékszem megnéztem és a win mixerben sem volt látható az AVR.
Ha jól tudom épp nemrég jelent meg a Wasapi legújabb, 3.3-as(?) verziója (ezt Foobarban frissítettem is). Mivel az AVR is Wasapi átvitelt használ és a ondok is most jelentkeztek, nem lehet ezzel vmi gond?
-
hm15
senior tag
válasz
dunkel #47670 üzenetére
560 is alig drágábban tudna 3x ennyit. Arra számítok ebből lesz alacsony profilú, kisebb házba gyömöszölhető típus halk hűtéssel. Ezzel a VGA-val nem kell a teljes HTPC-t lecserélni, berakom az AM1 lapba és évekre modernizálva van. Elméletek szerint kb a RavenRidge APU ereje lesz a Polaris 12, de ahhoz több alkatrészt is cserélni kellene.
-
PuMbA
titán
válasz
dunkel #47565 üzenetére
Nálam 2 gépben is van Intel HD Graphics, egy HD510 és egy HD610, de az életben nem szedett le a Windows 10 Update drivert hozzá vagy írta felül úgy, hogy a rendszer telepítésekor első dolgom volt, hogy felraktam az Intel oldalán található legújabbat
A cégnél van HD4000, HD4600 és HD530, de ezeknél sem ír felül semmit a Windows 10 Update, pedig semmit nem állítottam rajta.
-
Celtis
veterán
válasz
dunkel #47444 üzenetére
Így van, 100mbps bőven elég fullHD-ra, de nem a Kodi samba implementációjával.
Sajnos amiatt, hogy a NAS gigabiten ad, de a HTPC csak 100-as, csomagvesztések történnek a routerben lévő switchen. Persze a tcp protokollnak ezt szépen ki kéne simítania. A valóságban mégsem ez történik, legalábbis LE-s Kodi alatt nem. Iszonyatosan be tud lassulni, és folyamatosan bufferel.Természetesen a megoldás a LAN kábel csatlakozók ellenőrzése, újrakrimpelése.
Az alábbiakat csak azért írom le, ha valakinek hasonló gondja van és nem tudja megoldani a gigabites kapcsolatot (pl, mert a HTPC-n csak 100 megás port van)Kétkedők kedvéért elmondom, hogy ugyanezen a gépen ugyanezzel a kábellel tökéletesen menne a lejátszás, ha hálózati megosztás helyett DLNA-n indítanánk el a filmet.
A másik lehetséges megoldás, hogy a Linuxban kell felmountolni a hálózati meghajtókat, és a nem a Kodi hálózati böngészőjéből kiválasztani. Így is teljesen meg lehet szabadulni a problémától.
Helyenként írják (még én is leírtam több helyen), hogy az advancedsetting cache buffer finomhangolása is megoldja a problémát. Valóban tud segíteni, de végül be kellett látnom, hogy ez nem ad végleges és stabil megoldást, csak a fentiek.
-
Ispy
nagyúr
válasz
dunkel #47444 üzenetére
Nekem volt WD TV HD, WD TV Live, Rpi 2, Mede8er MED 600-as lejátszóm, sysnology DS110j NAS-om, és a routert is lecseréltem már azóta. Mindig is szar volt, csak sosem érdekelt, mert nem töltöttem full BD ISO-kat. Igaz régen még amikor a 3D új volt, akkor bepróbáltam pár 3D ISO-t, de azokat is csak külső HDD-ről tudtam nézni, hálón nem ment. Kizárásos alapon most már csak a kábel maradt, minden más gigabites.
-
Dorian
félisten
válasz
dunkel #47266 üzenetére
Nos, egyelőre az van, hogy a Kodi indításakor a fenti fénykép szerinti hibaüzenettel leáll a program, úgyh asszem reinstall lesz belőle. Most vagy én nyomkodtam el valami a beállítások során, vagy magától döglött meg, nem tudom.
Után a következő lépés, hogy a médiatárat vagy mit hogyan tudom létrehozni
Amúgy lehet két különböző mappát is megadni ennek? (Én az új filmeket eddig a letöltések mappából indítottam, aztán vagy átkerültek a filmek-mappába vagy törlődtek) -
Patice
Topikgazda
válasz
dunkel #47232 üzenetére
Az szép. De nem sok értelmét látom. Majd ha tényleg 4K forrásból lesz lebutítva, akkor lesz igazán (VÉGRE) kihasználva a FullHD tudása.
Kíváncsi leszek, hogy sorozatrészek mekkorák lesznek SD-re butítva HEVC + 8bit enkóddal. 80-100 Mega?
(Lehet újra rippelni a DVD-ket is...)
(#47234) PuMbA:
"Viszont jó hír, hogy a 8 bites HEVC FullHD-kat még egy krumpli is elviszi
Szüleim gépén egy 2 magos Pentium G4400 20% CPU használattal pörög alatta."
Na pont erről írtam. Jó lesz ez még. Akik jelenleg FullHD-ban vetítenek, azoknak nem biztos, hogy kell majd új vetítő, mert végre lesz majd elég jó minőségű FullHD anyag a natív 4K-ból lekonvertálva lejátszáskor.
-
envagyok
veterán
-
nagyatt
tag
válasz
dunkel #46987 üzenetére
Köszi, sikerült ez alapján belőnöm a rendszert. Reclock kellet a wasapi kinyeréséhez végül
.
Most úgy néz ki sikerült mindent pöccre beállítanom, így utólag már nem egy nagy ördöngösség
Beállítottam az NGU Low skálázót. Hát leesett az állam, ilyen képminőséget még nem láttam kijönni a TV-mből. amúgy az i3-7100-nál low esetében 1-3 ms a rendering idő átlagosan, high-nál már 55 körül van, így gondoltam megcélozni a medium-ot.
Viszont ezzel kapcsolatban lenne egy kis gondom, nem tudom valaki futott-e már bele, de az NGU medium profilja valamiért nem működik nálam. Ha low-t állítok vagy high-t akkor a ctrl+j-nél szépen írja melyik az aktív, ellenben ha mediumot választom, akkor mindig az előtte beállított érték marad az aktív. -
gorbep
senior tag
válasz
dunkel #46755 üzenetére
Köszönöm mindenkinek... ez nekem tényleg új infó.....
de talán azért mert HD hang képes procival eszemben sincs ilyen irányba fejleszteni... bár HA lenne 4k60fps néznivalóm és megjelenítőm (na meg igényem.... talán ha legalább 90" lesz a TV-m...
), emiatt akkor sem cserélnék.... inkább külön portra tenném... és akkor a TV mehet a DP-ra.... neki úgyse kell hang....
-
robi222
senior tag
válasz
dunkel #46523 üzenetére
Upscaling refinement : superres mind a 3 kipipálva.
NGU-t és a NNEDI3-csak bivaly videó kártyán mennek.
Még az a gépem se viszi ,amiben 7850 2gb kártya van.
Bodor htpc-ben csak Asus alaplapi video ,és i7 6700t proci amin megy a supe-xbr.
De az Oppot nagyon oda veri.
Tényleg nem tudod mi az a hdr? -
mandju
senior tag
válasz
dunkel #46522 üzenetére
Most is madvr-rel szoftverezek...amit még bír a HD530
Mint írtam elégedett vagyok a géppel.Arra lettem volna kíváncsi, hogy az amd miben ad többet.
Mivel sztereo egyre kevesebb, ezért nem hinném hogy mozin sokat számítana a lineáris táp.
A megjelnítő egy sony hw50. Nem a legjobb, de nem is az alja.Elsősorban az oppo képét szerettem volna elérni, megtartva a kodi jukebox felületét. Ez úgy érzem sikerült, sőt túl is léptem rajta...
Érdekességképp Fapaci is intel alapon építette a Luxor pc-t és sokan használják megelégedéssel.
-
mandju
senior tag
válasz
dunkel #46500 üzenetére
Nálam intel i3 6300T alapokon van a htpc és meg vagyok elégedve vele. egy streacom full passzív házban,
hdplex tápolással.AMD vonalon te milyen gépet építenél, ha hasonló "minőség" lenne a cél?
nem támadás, csak kíváncsi vagyok. lehet összeraknék egyet és kipróbálnám az amd-t az intel mellett...
csak sajnos amd nekem kimaradt az utóbbi években... fogalmam sincs merre kellene elindulnom -
_Smooth
senior tag
válasz
dunkel #46279 üzenetére
Köszi a tippet. Igazából a megtekintett állapot jelenleg az alap Kodiban is megvan, a NASon lévő MySQL adatbázisban tárolja is, szinkronizálja a többi, azonos főverziójú Kodit futtató eszközön is.
A problémám ezzel kapcsolatban most csak annyi volt, hogy egy eszközöm van, amin nem egyezik a Kodi főverzió (más adatbázist használna) és ha a többit is ezzel egyezőre frissítem, akkor ezek a kis pipák megmaradnak-e
Azért ránézek majd erre a Traktra, hátha érdekes extrákat tartalmaz számomra is. De alapból nekem a meglévő is elegendő. (csak ne kelljen 600 film és fene tudja hányszáz sorozatepizód esetén újra beállítgatni)(#46278) LógaGéza
A mySQL adatbázis adott a NASon. 2db Kodi 15 használja is, de a 3. eszközön 17 fut, így az kiesik (a régebbiek 95-ös verziószámú adatbázist használnak MyVideo esetén, míg a 17-esek már 106 vagy 107).
Ezeket is jó lenne szinkronba hozni, persze a 3D-nek is örülök. -
bajnokpityu
félisten
válasz
dunkel #45985 üzenetére
az aktuális madVR verzióban választható, h mit csináljon a 10bit HDR anyagokkal. hogy 8bit simát csináljon belőle, felskálázzon HDR-re,stb..
nekem ugye 2k megjelenítőm van, DXVA downscalingot ugyanúgy tudod választani, és azzal simán megy a 10bit hevc HDR H 265 4K R9esen is 10ms renderidővel. Egy 51Mbps samsung tesztvideon próbáltam. link Ha lenne 4K kijelzőm, ott ugye nem kellene felezni, még simább ügy lenne.
Te szereted a madVR profilokat, el lehet ezt is intézni egy profillal.
a nagyon nagy procit meg azért használják zenénél (és akkor logikus lenne videonál is, hisz analóg a dolog), mert jobb velük a hang. Késleltetés csökkenésével magyarázzák, ami sztem szimpla hülyeség (nagy freki nagy késleltetést is vonz, DDR4 ugye eleve nagyobb késleltetésű, mint DDR3), mindenesetre olyan megbízható ember is ezt állította, aki nem megélhetési htpc hegesztő. ÉS persze hozzátette, hogy nehéz ügy 1:1 tesztelni, mert ő 3 proci generációt ugrott, alaplapcserével, tápcserével. Szóval fene tudja.
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
dunkel #45883 üzenetére
Ez elég bütykölős, arra gondoltam esetleg az új szériával változott a helyzet. Nem tudom gyakorlatban mennyire zavarna az a min 2 drop (ugye ilyenkor bereccen a kép). De AMD-re is olvasom, hogy sokkal jobb alapból, de az se 100%-osan kadenciahelyes.
A Shield-ben meg tudták csinálni a kadenciahelyességet, az önmagában 70K-tól kezdődő videokártyáiknál meg eszükbe se jut? Nem akarnak ezek több videokártyát eladni szerintem
, lehet én is inkább AMD-ra váltok majd...
-
dhcodoki
senior tag
válasz
dunkel #45565 üzenetére
Eddig csak kinéztem, de még nem vettem meg. A cooler master elite 130-ban gondolkodom.
Az Asrock honlapján nem találom az integrált AMD chip-es alaplap külső tápos verzióját.
-
dhcodoki
senior tag
válasz
dunkel #45561 üzenetére
Az a bajom az S905-el, hogy nem rendelkezik a kellő rugalmassággal. Páromra is kell gondolni. A mozis pörgésem miatt kénytelen félévente új tanfolyamot venni a kezeléssel, irányítással kapcsolatban.
Végre most átlátja a rendszert, nem szeretnék a hálóba (ahova szánom az új HTPC-t) másfajta kütyüt. Gyakorlatilag ugyanazt fogja látni, mint a mozis gépen. S itt nem csak a Kodi-ról van szó. Nem beszélve arról, hogy tud netezni, youtube-ozni is. -
drdr
senior tag
válasz
dunkel #45317 üzenetére
Nem tudom. Amd-vel sosem sikerült még normálisan Linuxon kodi-zni... Windows-on kisebb problémákkal Jarvis jó. A Krypton van szét ba...rmolva... log-ban látszik, hogy dekódolási hibák vannak, de Jarvison nem látszik a képernyőn. Mellesleg nem egyedi probléma...PDVD-vel sincs gond.
-
Patice
Topikgazda
válasz
dunkel #45176 üzenetére
Amúgy korábban vitáztunk arról a dual channel kapcsán, hogy a GPU <--> RAM adat másolgatás mennyire releváns probléma Win alatt: a második linkelt képen szvsz. pontosan ez látszik. Amíg a másolás át nem fut a rendszeren, addig a GPU-nak nem kell csinálnia semmit, mert nem tud, ezért ugrál a terhelés.
Második megfigyelés: az első linkelt esetben lehet látni, hogy a GPU-Z is a VGA TDP-jének majdnem 110%-át írja "fogyasztásnak", tehát simán hihető számomra, hogy egy 65W-os AMD APU IGP terheléssel (értsd madVR) simán kajálhat 100W-ot...
-
cekkk
veterán
válasz
dunkel #45109 üzenetére
Igen ezt megcsináltam.
Viszont még mindig az a baj, hogy oldalt nincs de alul és felül ott van egy fekete csík a sorozatoknál ahol nem kellene. Lejátszás közben ha belépek és kiválasztom, hogy a kép arány 16:9 legyen akkor nem lesz, de ugye mivel nem minden videó ilyen arányú így nem akarom fixre beállítani.Nem tudom, hogy mit nem állítok mostbe amit korábban megcsináltam, hogy működött.
-
cekkk
veterán
válasz
dunkel #45100 üzenetére
Felraktam ezt.
Itt pedig az a baj, hogy ha elindítom a kodit egyből átvált 24 Hzre és körbe fekete csík jelenik meg. ha kilépek akkor pedig 60Hz.
Nem tudom hol lehetne beállítani, hogy a Kodi ne váltson frekit csak amikor videót játszik le.Látszik már lassan két éve nem telepítettem újra a gépet és elfelejtettem a dolgokat
-
Patice
Topikgazda
válasz
dunkel #45046 üzenetére
Az EGL-es Kodi fejlesztésben pont az a lényeg, hogy felesleges köröktől kíméli meg a hardvert és így a képfeldolgozást is. Ergó minimál vasakon is nagyon jól fut.
A 17-es Kodi fejlesztése kb. tavaly ilyenkor kezdődött és most már a mainline-ba érkezik. Az összes fejlesztés, amit az EGL-es Kodiban megcsináltak, az most már benne van a 17-es bétában.
"Napi béta buildekre nem alapozunk rendszert. Azzal játsszon akinek ehhez van kedve."
Pedig tavaly óta a nightly-t használom tőlük.
Win-en a driver a lényeg a memória kezelés szempontjából. Azt nem tudom, hogy a Linuxos és a Win-es driver hogy viszonyul egymáshoz, de abból kiindulva, hogy Linuxon van HD hang, Win-en meg nincs (és az összes Intel IGP-hez ugyan azt a drivert használják Linuxnál), ezért arra merek következtetni, hogy bizony vannak elég nagy eltérések.
Lehet újra kellene tesztelnem valakinél, hogy a Braswell-en van-e már HD hang (meg 3D) Win alatt.
Ugorhatjuk a témát, én csak indokolni akartam a kérdezőnek, hogy miért vegye inkább a dual chanel-es gépet.
-
Patice
Topikgazda
válasz
dunkel #45036 üzenetére
Azért nem egészen:
EGL Kodi bevezető:
"Introduction
This is a new era for VAAPI. We worked together with the intel mesa people in order to get rid of the vaPutSurface method, that was the only way, besides some cpu intensive copying, to get the decoded surfaces via a texture from pixmap method to display. This always needed twice the amount of surfaces, as all the decoded surfaces needed to be copied and transfered to a texture again. Besides the additional gpu memory, this copy used too much performance and therefore high quality content like 3840x2160 with 60 frames (60p) were not really watchable even on highly performant hardware."Azaz két kör oda-vissza másolás történik még most is a rendszer RAM és a GPU memóriája között. IGP esetén ez a két memória egy egység, de mivel még nincs egységes memóra kezelés asztali PC-k esetében (úgy, ahogy ez pl. ARM platformon már megoldott), ezért igen is fontos IGP esetén a RAM sebesség.
Ergó számít, hogy single vagy dual channel a memória. Braswell esetében is prociba integrált a memória vezérlő, azaz a Gigabyte implementációja kapásból sz*r.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
dunkel #45038 üzenetére
Ha és hangsúlyozom ha csak a videó megy akkor nincs gond, de ha a háttérben egyéb folyamatok is futnak akkor bizony lehet, pláne ha az a videó 4K-s, mert ezt nem a HW gyorsítás határozza meg, ott csak a CPU-t mentesíti a memóriát nem.
A HW gyorsítás sosem segített a memórián az a CPU tehermentesítésére van kitalálva. -
gabo01
őstag
válasz
dunkel #44970 üzenetére
Egyelőre a NAS témát nem erőltetem! Lehet majd a közeljövőben!
Akkor megpróbálom kicseréltetni a GA-Z170-HD3P egy GA-B150M-DS3P-re! Itt spórolok kb. 10e Ft-ot!
Az SSD-n gondolkodtam még el, hogy a Samsung 750Evo 250GB SATA3 Basic-et érdemes lenne-e lecserélni egy Samsung 850Evo 120GB M.2-re? Ez fele kapacitás és +2500Ft!
A többi cucc szerintem marad! -
gabo01
őstag
válasz
dunkel #44958 üzenetére
Igazából azért választottam atx-et mert elfér a házban! A Z170-nek valóban nincs sok értelme! Elég lenne egy B150 is szerinted? (Lehet még ki tudom cseréltetni.)
Ram-ból nem találtam kisebb késleltetésűt ott ahol vásároltam ezért lett ez! Nem tudom mekkora jelentősége van htpc-s felhasználásnál?
Az SSD nem sokkal drágább mint a 128-as azért lett ez!
Mivel nincs nas-om ezért kerül bele egyelőre a hdd!
A hűtésnél sosem szoktam gyárit használni és utálom a hangos ventilátorokat!
A táp direkt ez a típus lett Pityu ajánlására! -
bajnokpityu
félisten
válasz
dunkel #44960 üzenetére
r9 290et lehűtöttem, szinte zajtalanul. persze nem gyári hűtéssel. 4 slotot elfoglal, de kussban van 1méterre fölé hajolva. biztos, h nincs 25db fölött.
az meg eszik vagy 250-300Wot. nyilván jobb ventikkel, és a gyári bordák vagy dupla felületével.PuMbA: nem jó tanácsokat adsz, szerintem. a viz csak akkor lesz halkabb, ha a hőledót kirakod a házból. magát a hőt ugyanúgy le kell adni. ha órákon át izzik a VGA, akkor ott már nem érvényesül a viz puffere.
valamint a seasonic tápok közül volt nálam 3, mind kussban volt, még terhelésen is.
-
hati
addikt
válasz
dunkel #44907 üzenetére
Próbálkozhatsz még a MediaPortal fejlesztői verziójával, melyben már benne van a madVR.
-
MasterMark
titán
válasz
dunkel #44889 üzenetére
Egyébként ha már itt tartunk, az otthoni router sem router, hanem csomó minden mást is csinál egyszerre. Switch + access point + DHCP szerver, stb. És adott esetben NAS meg nyomtatószerverfunkciót is elláthat igen.
És a HTPC is elláthat olyan funkciókat ami nem az eredeti feladata, attól még HTPC marad, ha az a fő feladata, csak minden egyéb másban kompromisszumos lesz. Vagy épp pont a fő HTPC feladatában lesz ettől komprumisszumosabb.
-
róland
veterán
válasz
dunkel #44854 üzenetére
Kapcsolódó anyag: Mi is az a HTPC.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Motoros topic
- PlayStation 5
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest